Kapitel 2.
Efter lunch på Max i fredags och lunch på Burger King igår så gjorde jag Tacoburgare idag. Det kanske är sant som de säger att man kan bli beroende av snabbmat? Om jag inte får hamburgare imorgon på jobbet kanske jag blir aggressiv? Eller lägger mig i ett hörn och börjar svettas och skaka av abstinensbesvär? Eller så var jag bara väldigt hungrig och trött och ville göra någonting snabbt efter att vi varit och handlat idag. Men man vet aldrig, imorgon eftermiddag kanske jag står i Brunnsparken och injicerar en tripple whopper, röker en McFeast och snortar ett Frisco-mål. Det sista låter jobbigast. Salta strips i näsan, det lär svida.
The Joy Formidable - The Greatest Light Is The Greatest Shade
En ny sång.

I lördags fick jag äntligen gå loss på påskpyntet. Jag fick i present av mamma att hon skulle betala för det jag ville ha så jag plockade på mig bäst jag kunde. Hittills har jag bara visat Jimmy 3 av sakerna jag köpte och han var väl kanske inte alls lika lyrisk som jag. Konstigt. Det blev en tur på Lager157 också, jag kände att jag behövde en ny klänning. För jag har ju inte så många klänningar. Hrm hrm. Sen skjutsade mamma in mig till Falun, där vi plockade upp Clara och Sandylicious och åkte hem till Kalix och lagade tacopaj, och det såg ut ungefär såhär:





Egentligen var det mest Sandy som gjorde tacopajen, hon tog liksom över hela jobbet. När hon inte skröt om hur världsvan hon är som varit på Starbucks förstås, Clara får inte ens komma in på Starbucks för att hon är för tattig och jag som aldrig ens varit utomlands fick istället berätta om en gång då jag var i Småland. Men det är ju som Kalix säger, det finns ju frappe på Waynes, vad ska man med Starbucks till? Clara hade också fina teorier om att de flesta människor bor på adresser med C. Detta grundar hon på absolut ingenting, men det stämmer!


Under bilfärden hem blev vi underhållna av Erik, till och med när jag sprang upp för att låna toan hos Sandy följde han med och underhållde oss. Jag vet inte ens om han tystnade för att andas och till sist tittar Sandra på mig och säger: "Vem är han?"
Jag: "Men det är ju Johans storebror!"
Erik: "Vafan Sandra, kommer du inte ihåg mig?! Våra mammor gick ju på samma mammakurs innan vi föddes!"
Himla dålig stil där av Sandy att inte minnas honom från mammakursen innan de föddes.
Galet rolig kväll. Jag vet inte om det uppvägde hur dåligt jag mådde igår dock. Fy fabian. Jag mådde fortfarande lite dåligt när jag vaknade i morse. Jag är för gammal för sånt här. Nu har jag ju skrivit ungefär en hel C-uppsats här så nu tycker jag att vi håller här för idag.
Toro Y Moi - Good Hold
Jag är redo.
ca 20 st
200 gr vit choklad
1 dl grädde
25 gr smör
1 tsk rivet limeskal
1 tsk kanel
100 gr vit choklad till garnering
Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
Värm grädden på svag värme i en kastrull på spisen.
Häll grädden över chokladen och rör om tills all chokladen smält.
Blanda ner smöret och rör till en jämn smet.
Blanda till sist ner limeskal och kanel.
Lägg plastfolie över skålen och ställ in i frysen ca 2 timmar.
Rulla smeten till bollar och lägg på ett fat.
Ställ in i frysen ca 2 timmar till.
Smält choklad och doppa tryfflarna i med hjälp av en gaffel eller tandpetare.
Ställ dem på bakplåtspapper i kylen och låt dem stelna.
Enjoy!
Nu ska jag fortsätta att packa min lilla väska för ikväll åker vi till Falköping och imorgon bitti åker vi vidare upp mot Dalarna där jag ska spendera helgen i Sågmyra hos mina föräldrar. Jag ska köpa påskpynt på Trend & Tradition, det tjatar jag om hela tiden. Jag gillar påskpynt mest av alla pynt, det är ulliga gulliga kycklingar, prickigt och färgglatt och vårigt. Och påskharar! Och godis! Ja. Ni fattar ju. Påskliljor också, påskliljor! Vi får se om jag orkar bråka med mina föräldrars ångmaskiner till datorer, isåfall återkommer jag i helgen. Annars får ni ha en glad påsk, tänkte jag skriva. Men en trevlig helg förstås!
Bruce Springsteen - Mansion On The Hill
Hinkar fyllda med välgörenhet.
För 4 portioner
400 gr köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 lime, rivet skal från
8-10 st soltorkade tomater
100 gr fetaost
1 ägg
2 msk kalvfond
Sås:
1 dl vitt vin
1 dl créme fraiche
2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
persilja
Pressa vitlöksklyftan i en skål och riv ner limeskalet.
Hacka soltorkade tomaterna och smula ner fetaosten.
Blanda ner ägg och kalvfond och kanske lite salt och peppar.
Tillsätt köttfärsen och blanda väl.
Rulla till köttbullar.
Hetta upp en stor stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i smör.
De behöver bara få lite färg, inte bli genomstekta.
Lyft försiktigt de stekta köttbullarna åt sidan på en tallrik eller nåt.
Häll ingredienserna till såsen i stekpannan och blanda om.
Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt puttra i ca 10 minuter.
Servera köttbullarna med pasta.
Clare Maguire - Ain't Nobody (Breakage's Suck It Up Mix)
Jag tror bestämt att...
The Smiths - Unhappy Birthday
(fast om ni tänker och känner som the smiths i den här låten så behöver ni inte hälsa grattis.)
Är det så konstigt att jag låter bitter när jag kan känna hur mitt hjärta går i bitar?
För 6 st minikakor
150 gr smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
rabarber
farinsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop ägg och socker.
Tillsätt det avsvalnade smöret varvat med vetemjölet.
Rör till en slät smet.
Smörj sex stycken portionsformar.
Fördela smeten i portionsformarna.
Täck med skivad rabarber.
Strö över farinsockret.
Grädda i 225 grader, 15-20 minuter tills kakorna fått en fin färg.
Servera direkt med vaniljglass till.
Gil-Scott Heron & Jamie XX - NY Is Killing Me
En till dig och en till mig.
1 drink
2 cl ljus rom
2 cl grand marnier
2 cl tranbärsjuice
2 cl apelsinjuice
en skvätt pressad citron
Blanda allting i en shaker.
Skaka ordentligt och häll upp i finaste glasen.
Kanske med en sockrad kant.
Nu ska jag väl vara ärlig och erkänna att det var Jimmy som blandade drinkarna. Men det var jag som sockrade kanterna på glasen! Den här drinken luktar ungefär sju miljoner gånger mer sprit än den smakar. Men sen smakar det bra. Det är ju klart bättre när det luktar äckligt och smakar gott, än när det är tvärsom. Sen blev det små laxbitar att doppa i limesås till förrätt och chevrépaj till huvudrätt. Efterrätten återkommer jag med i ett annat inlägg, för den tänker jag minsann visa upp och dela med mig av receptet på.
Idag lyckades jag förhandla mig till pizza från Kolgrillsbaren till middag. Tänk så lätt det går när man bara blinkar lite med ögonen och säger: "Men det är ju min fööööölsedag imorgon!" Jag är en sån där riktigt hemsk människa som utnyttjar det faktum att jag har födelsedag helt galet mycket. Gärna flera dagar i förväg och flera dagar efteråt också. Jag brukar försöka köra med att eftersom jag är född för tidigt och egentligen skulle varit född någon gång i mars så är det min födelsedag fram tills den dagen som jag egentligen skulle varit född på. Det funkar sådär... Nu ska jag fortsätta dricka Pepsi Max och zappa.
Chapel Club - Five Trees
Varför ringer du mig aldrig?
Temat för kvällen var Sverige så först fick vi champagne med lite snittar bestående av bland annat västerbottenost-chips och hembakat knäckebröd med grevékräm. Eftersom både Michael och jag hade våra respektive hemmaliggandes i diverse sjukdomar så bildade vi ett lag, dock slutade tipspromenaden oavgjort då vi till och med gissade lika på utslagsfrågan. Och varför skulle det vara så fruktansvärt otänkbart att jag skulle ha gjort en svensk klassiker? Jag som är världens träningsfreak!
Sen var det dags att sätta sig till bords och hugga in på förrätten. Till förrätt blev det Västerbottencheesecake med sikrom som serverades med snaps och öl från Oppigårds. Jag, Charlotta och Sofie tog sats och satte i oss hela snapsen på en gång, för det ska man ju. Men vad gör killarna? Jo, de sitter och finsippar. Vad är det för stil? Fantastiskt fin förrätt var det i alla fall. Jag är ju varken rom eller öl-fantast men det gick så bra ihop så det gick ner ändå.




Nu har jag en egen middag att ta itu med för ikväll blir det kombinerad födelsedags- och hejdå, ha så kul i afrikat-middag här hemma. Det är jag som fyller år och Jolin som ska till Uganda i några veckor. Så nu är det bara att sätta igång med nästa middag. Det är då för väl, vad skulle jag annars blogga om?
Bright Eyes - A Machine Spiritual (In The People's Key)
Solen har inte synts till på flera veckor.

En annan råkar ju ha födelsedag på måndag och då vill folk tydligen veta vad jag vill ha i present. Jag vill ha de här dessertskålarna från Jelly Bean. I rosa, vitt och turkos. De finns till exempel på Cervera och skulle trivas väldigt bra hemma hos mig. Förutom de här finfina dessertskålarna så önskar jag mig ungefär samma saker som jag önskade mig i julklapp, nämligen:
- Fler kakburkar, kakfat och tårtfat. Lagerhaus och Indiska har fina grejer.
- En baksten
- Säsong 2 av Greek på dvd
- Håkan Hellströms senaste album, Håkan Hellströms live-dvd han släppte förra året och Håkan Hellströms fotobok: PS. Lycka till ikväll
- En helt fantastiskt fin sjömansjacka som finns på H&M
Strand Of Oaks - Daniel's Blues
Lek med livet.
För 4 portioner
8 st mellanstora potatisar
2 st salladslökar
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
5 dl mjölk
1 tärning hönsbuljong
salt
peppar
persilja
Strimla salladslöken.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs i olja i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Tillsätt vatten, mjölk, potatis och hönsbuljong i kastrullen.
Låt koka tills potatisen mjuknat.
Mixa soppan slät och smaka av med kryddorna.
Servera soppan med ett gott mjukt bröd.
Och ni bara: "Vadå? Mellanstora potatisar?" Ja, men typ... Inte åtta stycken bakpotatisar, och inte åtta stycken små färskpotatisar. 8 stycken lagom stora mjöliga potatisar. Tänk typ, såna som ni skulle orka äta två av om de var kokta till söndagssteken. Så nu vet ni.
Förresten så råkade min bebis på Sims bli skickad till militärskolan då det inte skötte vanliga skolan, jag vet inte om jag ska ta det som ett tecken på att jag inte är redo att ha barn. Nu är jag visserligen inte ens nära att lyckas övertala Jimmy till en bebis överhuvudtaget. Igår när han låg och läste så låg jag bredvid och sjöng jättefint (tyckte jag i alla fall) för honom. Då vred han på huvudet, tittade på mig och sa: "Pernilla, för varje ton du tar så lägger jag på ett år tills du får din bebis..." Så fruktansvärt oförskämd. Det var minsann sista gången jag slösade min vackra sångröst på honom. Sådeså.
Nina Kinert - My Girl
Jag vill ha dig.
ca 20 st
50 gr smör
200 gr riven kokos
2½ dl socker
2 ägg
Häll kokos i en bunke.
Smält smöret och häll över kokosen.
Rör ner socker och ägg.
Låt smeten stå till sig i 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Klicka ut smeten på pappersbeklädd plåt.
Grädda i ca 10 minuter tills kokostopparna fått en fin färg.

Cee Lo Green - Everybody Loves You [Baby]
För jag älskar ingen alls, sånt där är slöseri med tid.
Vart vill jag då komma med allt detta babblande om våran semester i Marocko? Nja. Ingenstans alls egentligen, mer än fram till att jag lagade marockansk mat idag och att det var väldigt, väldigt gott. Såhär gjorde jag:
För 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
kanel
ingefära
spiskummin
paprikapulver
gurkmeja
3 st morötter
1 palsternacka
2 st selleristjälkar
½ dl tomatpuré
1 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
5 st cocktailtomater
1 liten burk kikärtor
Skala och finhacka lök och vitlöken.
Dela varje kycklingfilé i 3 delar.
Fräs kycklingen tillsammans med löken i olja i en stor gryta.
Tillsätt kryddorna.
Skala morot och palsternacka och skär i stora bitar.
Skär sellerin i centimetertjocka skivor.
Tillsätt vatten, buljong, tomatpuré, rotfrukterna och sellerin i grytan.
Koka upp och låt koka i 30 minuter.
Dela tomaterna på hälften och tillsätt i slutet av koktiden.
Låt kikärtorna rinna av, tillsätt i grytan och låt dem bli varma innan servering.
Servera med couscous.
Det blev ingen apelsin till efterrätt. När vi var i Marocko skulle vi på traditionell 3-rättersmiddag en kväll, då fick vi en apelsin till efterrätt. Det var det som var den tredje rätten. Nästan sämre än den där hemska människan på Halv Åtta Hos Mig igår. Gott var det i alla fall. Inte apelsinen alltså, utan grytan vi åt idag. Gott och väldigt mättande, varken jag eller Jimmy orkade äta upp. Då är det fan illa.
Nu ska jag duscha, sen ska jag ta hand om min lilla bebis. Ja. På Sims alltså. Det är bara där det blir bebisar gjorda i det här hushållet. Jag har alltid sagt att jag skulle ha mitt första barn när jag var 25, och nu börjar det liksom krisa lite eftersom jag bara är 25 i 6 dagar till. Jag kanske kan kidnappa en bebis någonstans?
Niki & The Dove - DJ, Ease My Mind
Jag vill aldrig förlora dig.
Jag ger den här chokladen: 2 prickiga prickar av 5 möjliga.
Patrick Wolf - The Magic Position
Tålamod.
Shona Foster - Be Bold
Du har tagit ifrån mig alla drömmar jag någonsin haft.
För 4 portioner
500 gr grytbitar av nötkött
1 gul lök
2 tsk soja
5 dl rött vin
2 st röda äpplen
ca 8-10 st katrinplommon
1 dl valnötter
2½ dl matlagningsgrädde
persilja
Skala och finhacka löken.
Bryn köttet och löken i en stor gryta tills köttet fått fin färg.
Tillsätt soja och rött vin, krydda lite med salt och peppar också vetja.
Låt grytan puttra i ca 1½ timme.
Tillsätt eventuellt lite vatten om vätskan kokat bort.
Skär äpplena i bitar.
Dela plommon och valnötter på hälften.
Tillsätt i grytan och låt puttra en halvtimme till.
Blanda ner matlagningsgrädde och persilja och låt grädden tjocka på sig.
Servera grytan med kokt potatis och lite gott grönt.
Ja. Det var fint. Och galet mättande. Sen har vi inte tittat på Melodifestivalen utan på film istället. Jag är fruktansvärt ointresserad av Melodifestivalen i år, det är nog för att övriga Sverige har så sjukt dålig smak och förra året skickade den mest menlösa och tråkigaste tjejen i världshistorien så jag har liksom gett upp. Liksom, Anna Bergendahl framför Eric Saade? VEM tänker så? Vem vill ha Anna Bergendahl gråtandes i duschen när man kan ha Eric Saade dansandes i duschen? Exactly! Jag får väl titta den veckan som Eric Saade är med. Nu ska vi titta på ännu mera film. Och äta ännu mera chips!
Dolorean - Country Clutter
(det är en fiiiiiiin bit. nästan så man blir lite sugen på att dansa tryckare.)
Försök att sudda bort det här från svarta tavlan.
För 2 pers
200 gr lövbiff
ca 1,5 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt
3 st vitlöksklyftor
ca 200 gr findus wokgrönsaker gold
1 apelsin
2 msk soja
1-2 tsk sambal oelek
1-2 msk jordnötssmör
(chili lime-krydda)
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken.
Kärna ur och finhacka chilin.
Strimla lövbiffen.
Hetta upp olja i en wokpanna.
Låt ingefära, chili och vitlök fräsa i oljan någon minut.
Tillsätt lövbiffen och bryn några minuter.
Tillsätt wokgrönsakerna och låt dem bli genomstekta.
Riv över skalet från apelsinen och pressa ner saften.
Tillsätt soja, sambal och jordnötssmör.
Låt wokas ihop någon minut.
Smaka eventuellt av med lite kryddor.
(Jag tog lite chili lime-krydda.)
Servera woken med jasminris.
Är ni allergiska mot jordnötter så skippa det bara, det blir nog lika gott ändå. Och angående kryddan så tog jag så lite så jag vet inte om det gjorde sån skillnad, så känn inte att ni ska behöva springa ut och köpa en sån om ni inte har den. Fast den är å andra sidan en jäkla fin krydda, så den är värd ett köp. Synd bara att jag lagat en sjukt god middag och så ligger Jimmy och sover så jag fick äta den ensam. Han borde ha på plytet. Och det ska han få sen också.
Nu ska jag titta på På Spåret, dricka te och äta choklad. Jag tror jag är allergisk mot jordnötter, nu kliar det som tusan på kinderna. När vi var hos Jimmys mormor åt jag jordnötter och fick värsta utslagen runt hela munnen som försvann på en gång över natten sen när jag slutade äta. Fast det brukar ju gå bra att äta det i kakor och sådär. Konstigt det där. Nu börjar det!
Pearl Jam - Yellow Ledbetter (Live on 10 Legs)
(och ibland undrar jag hur många år det ska behöva gå innan jag kan lyssna på pearl jam utan att få en klump i magen. fler än 8 tydligen.)
Skuggor och former.
Ben Ottewell - Lightbulbs
Det finns ingen morgondag.
ca 60 st
200 gr kallt smör
2¾ dl strösocker
ca 4 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda snabbt samman alla ingredienser till en deg i en matberedare.
Har du ingen matberedare går det väldigt lätt med händerna också.
Dela degen i sex bitar.
Rulla bitarna till längder och lägg på pappersbeklädd plåt.
Platta ut längderna något, med handflatan går jättebra.
Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
Grädda kakorna i ca 15 minuter.
Skär kakorna i sneda bitar medan de ännu är varma.
Så enkelt är det. Och så frukansvärt gott. En annan god sak som jag gjorde förut är att skippa pärlsockret och servera dem till citronpaj som man gjort i små portionsformar. Det blir jättefin brytning till det syrliga i citronpajen. När Jimmy kom hem från jobbet idag gick han direkt till kakburkshörnet och började ruska på burkarna tills han hittade burken med kakorna i och jag bara stod och tittade på honom eftersom jag inte ens nämnt för honom att jag bakat. "Jag kände i trappan att det luktade kakor!" Ehm... Ja. Okej.
Fy fabian, vad jag ska duscha och sova nu. Det gick ju inte att sova inatt för vinden ven så det visslade i hela lägenheten. Men nu verkar det ha lugnat ner sig, så inatt ska jag sova. Sådeså.
White Noise Sound - Don't Wait For Me
Varför ska det vara så svårt?
för 4 stycken
800 gr mjölig potatis
1 dl mjölk
2 msk smör
1 äggula
salt
peppar
persilja
ca 50 gr fetaost
Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen tills den är mjuk.
Mosa potatisen och blanda med mjölk och smör tills du har ett fint mos.
Blanda ner äggulan och kryddorna.
Fördela moset i stora muffinsformar. Skär fetaosten i bitar och smula över.
Gratinera i 225 grader tills muffinsen fått fin färg, ca 20 minuter.
Servera som tillbehör till kött, kyckling, fisk eller vad du vill.
Kanske inte lasagne.
Jag serverade dem tillsammans med lövbiffsgryta och mumsig sallad. Hur gott som helst.
Annars låg jag mest i soffan hela dagen igår. Tittade på längdskidor och hejade på Calle. Får jag säga det själv så hejar jag sjukt bra, silver i sprinten i lördags och 11'a igår. Himla bra hejat av mig. Det och att jag kallat honom OS-Calle sen han var typ 5 år kanske, och det vet ju alla att om man får höra nåt tillräckligt mycket så börjar man tro på det. Alltså; nästa vinter-OS händer det. Fuck you Northug! (Jag är mest rädd för att jag nuförtiden vet vad massa skidåkare heter och hur de ser ut. Och att jag igår tänkte att Hellner är rätt snygg. Vad är det som händer med mig?) Nu ska jag äta frukost och titta på One Tree Hill.
Gruff Rhys - I Totally Understand
En vän i natten.





Ja. Jag vet att jag är himla gullig. Mätta blev vi och det blev massor av mat över, så Evelina kan vara mätt i flera dagar till också. Min favorit var nog de panerade fetaost-stängerna som Robban hade med sig. Yumyum. Dem har jag gått och drömt om idag också. Förutom att äta tittade vi också på slutet av Melodifestivalen, och hade intro-tävling. Sedan spårade det ur lite grann till någon Kvarteret Skatan-liknande parmiddag och jag försökte rädda det hela med en dans. Det gick sådär. Överlag; En sjukt bra kväll alltså. God mat och fint sällskap. Mycket mer än så begär jag inte.
Toro Y Moi - Blessa
Så ärlig som jag kan vara.
Titta, vilka fina gummistövlar jag köpte igår! Jag kände igår morse när jag kom till jobbet och var blöt upp över fotknölarna att jag måste köpa mig ett par gummistövlar. Så hittade jag de här fina prickiga och så var det liksom inte så mycket mer att fundera på. Vi trivs bra ihop jag och gummistövlarna. Det är vuxenpoäng att köpa gummistövlar, mitt yngre jag hade ju hellre köpt ett par nya converse och varit blöt om fötterna hela vintern. Min inre tant älskar att vara varm och torr om fötterna. Jag köpte till och med ett par sulor att ha i stövlarna så det skulle bli skönare att gå i dem. Inte så illa.
Igår hade vi helt vanlig svensson-fredag här hemma. Åt texmex-gryta, tittade på På Spåret och åt chips. Sen tittade vi på film också; The Killer Inside Me. Idag har jag sovit jäääättelänge, tagit en promenad och fixat med tapas inför kvällen då vi är bortbjudna på tapaskväll. Jimmy har fått för sig att han ska dricka rödvin, så jag ser mest fram emot att se honom sitta och försöka plåga i sig det. Och att se de andra plåga i sig mina ynkliga försök till tapas. Ha en fin lördag allihopa, så hörs vi imorgon!
Efter översvämningen.
För 4 portioner
ca 400 gr fläskfilé
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
ca 8 st färska champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongstärning
½ citron, rivet skal och saften
timjan
Putsa fläskfilén och skär den i bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skiva champinjonerna.
Bryn köttet tillsammans med löken och champinjonerna.
Tillsätt grädde, buljong och skal och saft från citronen.
Låt puttra i 10-15 minuter.
Smaka av med timjan.
Servera med en god sallad och ris, pasta eller vad du vill.
Ja. Det var gott som vanligt. Jag stod och åt upp den andra halva citronen rakt upp och ner sen. Hade glömt bort hur gott det är med citron. Ja, jag är en sån som kan äta citron helt vanligt som den är på fruktstunden. Om jag nu hade haft någon fruktstund att äta den på alltså.
Nu har jag nyss tittat på Landskampen och hejat på Foppa. Då kom jag på mig själv med att tänka att det var ju tur att jag inte blev bra på någon vintersport (för det var ju himla stor chans att jag skulle bli bra på någon sport överhuvudtaget, verkligen), för jag hade ju aldrig kunnat sitta där helt lugnt vid frukostbordet om Foppa hade stövlat in genom dörren och sagt hej. Nu när jag tänker efter hade det ju varit bra mycket roligare om han hade gått in och sagt: "Sitter ni här och ljuger nu igen?" Fast så hade han ju inte sagt, han skulle ju ha sagt: "Neej men, absolut. Sitter ni här och ljuger nu igen?" Foppa inleder alltid alla meningar med att säga: "Nej men, absolut." Ja. Då var det alltså konstaterat, jag har inget liv överhuvudtaget. Då tycker jag att vi håller här för idag.
Chapel Club - All The Eastern Girls
Jag vill veta vad du heter.
För 4-6 portioner
2 st kycklingfiléer
1 purjolök
1 st vitlöksklyftor
ca 6 st färska champinjoner
1 röd paprika
2 st blekselleristjälkar
1 liter vatten
2 st hönsbuljongtärningar
ca 100 gr äggnudlar
2 dl matlagningsyoghurt
ca ½ dl sweet chili-sås
Skär kycklingen i bitar.
Strimla purjolöken och paprikan.
Skiva champinjonerna och sellerin.
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn kycklingen i olja i en stor kastrull tills den fått fin färg.
Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med en stund.
Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningarna.
Tillsätt nudlarna när vattnet börjar koka.
Koka tills nudlarna är mjuka.
Blanda ner matyoghurt och sweet chili-sås och låt det bli varmt.
Servera soppan med ett gott bröd.
Jag har massor av soppor under min kategori som heter just Soppa, som man blir kanonmätt av. Speciellt såna med linser i, eller mixade soppor är för det mesta väldigt mättande. Pulversoppa och grönsakssoppa med bara buljong och lite grönsaker i blir väl ingen mätt på, det förstår man ju. Men riktig soppa. Skitbra! Förresten sparar man flera hundra i månaden på att äta soppa en dag i veckan, och vegetariskt en dag i veckan. Har forskarna också kommit fram till. Så, införskaffa en mixer och börja soppa!
Själv har jag tapas-problem. Jag är jättedålig på tapas. På lördag ska vi på tapaskväll och ha med oss kanske en 3-4 rätter. Så tapas-tips mottages tacksamt! Det ska alltså helst vara sånt som jag kan tillaga här hemma och bara kanske behöver värma på när vi kommer fram, eller som kan serveras kallt. Ingenting med skaldjur, tack.
Jessie J - Do It Like A Dude
Du skulle vara den första som fick veta.
Sen insåg jag att jag alldeles totalt glömt bort att visa upp världens fulaste bullar som jag gjorde häromdagen här i bloggen. Okej, åtminstone Mölndals fulaste bullar. De blev så himla knubbiga och fula, sen när jag hade dekorerat dem med kaffeglasyren blev de om möjligt ännu fulare. Men men, kvällsbulle måste man ha. Och skönhet kommer inifrån, så en ful bulle är alltså också god. Och ser ut såhär:
20 st
½ pkt jäst
50 gr smör
6 dl mjölk
¾ dl strösocker
en nypa salt
2 ägg
75 gr hackade katrinplommon
50 gr hackade valnötter
ca 1 kg mjöl
Glasyr:
225 gr florsocker
1 tsk kaffepulver
15 gr smör
en skvätt mjölk
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°.
Häll lite av degspadet över jästen och rör ut det.
Tillsätt resten av degspadet och socker, salt, ägg, katrinplommon och nötter.
Arbeta in mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Ta upp degen och knåda den blank.
Dela degen i 20 bitar. Rulla varje del till en smal längd.
Gör en knut av varje längd och lägg på pappersklädd plåt.
Låt bullarna jäsa på plåten i 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda bullarna tills de fått en fin färg, ca 10-15 minuter.
Värm florsocker, smör och kaffe till glasyren sakta i vattenbad.
Tillsätt mjölken och rör tills du får en jämn fin glasyr.
Glasera de varma bullarna.
Wanda Jackson - Thunder On The Mountain
Någon ropar på mig.
Okej. 'Nuff with the fashion, lite mer food glorious food istället. Idag har jag lärt mig att det är jobbigt att riva rotselleri, och ännu mer att det är jobbigt att man luktar rotselleri i 200 år efter att ha tagit i en rotselleri. Jag gjorde pastagratäng idag, efter ett recept jag hittade på tasteline och faktiskt inte gjorde om ett endaste dugg. Det ni!
För 4 portioner
4 portioner pasta
100 gr riven rotselleri
200 gr riven morot
1 gul lök
150 gr strimlad rökt skinka
1½ dl matlagningsgrädde
persilja
riven ost
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök, rotselleri och morot i en stekpanna tills löken mjuknat.
Tillsätt skinka, grädde och persilja.
Varva pasta och skinkfräset i en smord ugnsform.
Toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Nu ska jag duscha en liten sväng innan Halv Åtta Hos Mig börjar.
The Decemberists - Rise To Me