Jag skulle kunna åka varsomhelst med dig och ändå vara lycklig.

Hej!
Vad har ni gjort i helgen? Själv har jag varit i Amsterdam. Det var kul! Och fint och varmt och gullig och brajigt och allt annat ni redan läst om den staden på andra ställen alternativt upplevt själva om ni varit där. 
 
Vi flög ner i torsdags och bodde på ett gulligt litet hotell (tror det hade 17 rum allt som allt) byggt i slutet av 1800-talet med sin egen huskatt, som redan första dagen bet Ofelia då hon klappade den för hårt. Lika bra att visa vem som bestämmer från start. Första kvällen hade jag bokat bord på Balthazar's Keuken som har en bestämd 3-rätters meny som byts ut varje vecka och du äter helt enkelt det som står på menyn. Bra om man har beslutsångest och ännu bättre för att det var helt fantastiskt gott.
 
 


Fredagen inledde vi på Amsterdams Zoo Artis där vi tillbringade några timmar och tittade på allt från elefanter till vattensvin, Ofelia tyckte dock att den gigantiska lekplatsen var det roligaste på hela djurparken. Inte så konstigt faktiskt, jag funderar på att maila bilder på den till Mölndals politiker och föreslå att de ska bygga en likadan i hela stadsparken.
 
På kvällen hade jag bokat bord på ännu en restaurang som jag läst mycket bra om och efter att vi promenerat genom hela stan för att komma dit visade den sig vara stängd. De hade försökt ringa mig i några dagar och berätta det, men hallå, vem svarar när det ringer ett nummer med jättemånga siffror?! Så det blev sådär roligt som det bara kan bli i ett sällskap när en är hungrig, en är jättekissnödig och en är snart 4 år och måste tjöta med alla den möter oavsett om den förstår vad personen säger eller ej. Vi hittade en restaurang till slut och alla överlevde kvällen.
 
Sen var det lördag och dags för Jimmys ölpromenad. Vi besökte en gammal väderkvarn som numera användes som ölbryggeri och så gick vi runt mellan olika ölställen som skulle vara de bästa i Amsterdam. Huruvida ölen var bra eller ej kan jag inte svara på, men alla ställen hade bra cola (dryckesvarianten) och på ett ställe fanns det giganstiska skålar med chips. Jag var mest nära döden pga värmeslag så jag var tvungen att springa in på Forever21 och köpa en kjol. Ofelia var tvungen att springa in på en turistaffär och köpa en kitschig Amsterdam-tischa. Middag åt vi på nån medelhavs-restaurang där det bara var massor av gigantiska tjejgäng, en sorglig bröllopsmiddag (ja, det var brudparet och ett till par och bruden hade gigantisk brudklänning och slöja och hela kittet och så satt de där på en halvsunkig grek-restaurang och hade bröllopsmiddag bara de fyra?!) och så vi... 
 
Sen blev det en tidig kväll, inte för att Jimmy drack för många öl utan för att vårat flyg hem gick tidigt på söndagmorgon. Och det var den lilla Amsterdam-helgen det. Den gör jag gärna om! Har ju fortfarande en restaurang som jag måste besöka. Plus att jag glömde köpa tulpaner. Och Tuc med bacon-smak. 
 

RSS 2.0