Någon ropar på mig.
Okej. 'Nuff with the fashion, lite mer food glorious food istället. Idag har jag lärt mig att det är jobbigt att riva rotselleri, och ännu mer att det är jobbigt att man luktar rotselleri i 200 år efter att ha tagit i en rotselleri. Jag gjorde pastagratäng idag, efter ett recept jag hittade på tasteline och faktiskt inte gjorde om ett endaste dugg. Det ni!
För 4 portioner
4 portioner pasta
100 gr riven rotselleri
200 gr riven morot
1 gul lök
150 gr strimlad rökt skinka
1½ dl matlagningsgrädde
persilja
riven ost
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök, rotselleri och morot i en stekpanna tills löken mjuknat.
Tillsätt skinka, grädde och persilja.
Varva pasta och skinkfräset i en smord ugnsform.
Toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Nu ska jag duscha en liten sväng innan Halv Åtta Hos Mig börjar.
The Decemberists - Rise To Me
Men man blir ju aldrig mätt av soppor :P
Haha, den rätten hittade jag oxå igår, via Blocket, fast jag ratade den faktiskt, såsen du vet, jag kände att 1½ dl vätska för en hel gratäng är alldeles för lite för mig!
Urgulliga paraplyer, jag hittade jättefina slickepotts häromdagen i en tidning och då tänkte jag på dig, att DOM skulle Pernilla ha, MINST en men helst båda två! Tror dom fanns på Åhlens.
Tänkte inte på att du var ute och reste i helgen, kan förstå att det inte blev mycket chips då! Blev lite orolig där ett tag att du gått och blivit nyttig!!
Hoppas det inte regna idag! Kramar Malin
Röstar på paraply nummer två.
Och angående att man inte blir mätt på soppa. Det är faktiskt, enligt vetenskaplig forskning, den bästa lunchmaten för man håller sig mätt och har energi längre. OM den är rätt tillagad vill säga. I den forskningen jag pratar om så gav de en grupp människor maten som den var, på tallrik. Den andra gruppen fick exakt samma mat fast i soppform. De mixade alltså ned allting och hällde på lite vätska.
Soppgruppen var mätta och hade energi mycket längre.
P.S. Jag elskar Kunskapskanalen D.S.
wihooo! följa ett recept till punkt och pricka, det är inte illa! :=)