Vi är alla hjälplösa under nattens mörkaste timme.

Tjenixen! Hur det är med mig? Jo, tackar som frågar, det är bara fint. Om man bortser från att det här lilla hemmet vi har borde få sig en rejäl genomgång med diverse städredskap och om jag låter bli att tänka på mardrömsschemat jag har i september. Men annars så är det all good in the hood.
 
Hela familjen har återgått till vardagen igen, med jobb, förskola, rutiner och sånt där som hör slutet av augusti till. Vilket också innebär att det är skönt att ha en del bra vardagsmat till hands (ni som inte har matsedel, hur fan gör ni?!), sånt där som går hyfsat snabbt och enkelt att laga med ändå inte måste innebära snabbmakaroner och falukorv. Så nu tänkte jag dela med mig av ett sånt, det är en gammal goding som hängt med här hemma i många år och som jag troligtvis bloggat om förut men det är så gott så det tål att återupprepas:

Ta ett korvbröd, fyll med mjukost, linda bacon runt... SKOJA BA! Här är det riktiga receptet:
 
Fresh Island-gryta med ris
 
4 portioner
 
4 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 paprika i valfri färg
4-5 dl cremé fraiche
1 påse fresh island dipmix
 
Skär kycklingfiléerna i bitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Strimla paprikan.
Fräs kyckling, vitlök och paprika i smör i en stekpanna.
När kycklingen fått är genomstekt häller du över cremé fraiche och dipmix och blandar ihop det.
Låt puttra i några minuter.
Servera med ris och en god sallad.
 
Nej. Jag vet, det var inte särskilt mycket svårare än baconlindade korvbröd. Men det är väl det som är själva poängen. Du kan ju slänga i lite andra grönsaker om du vill det, tror det skulle kunna vara fint med lite champinjoner i till exempel. Champinjoner kanske inte är en grönsak? Äh, skitsamma, det växer i naturen i alla fall.
 
Sådär, nu har ni ett enkelt litet vardagsrecept att avnjuta någon dag när ni inte känner för att stå i köket i flera timmar. Som idag till exempel när det är strålande sol och över 20 grader utomhus, då kanske man hellre vill äta Viennetta till middag. Jag har varit helt sjukt sugen på Viennetta (glasstårtan alltså) i flera veckor nu, finns den ens fortfarande? För om den gör det kan jag ju faktiskt göra någonting vettigare av mitt sug än att blogga om det... Nu ska jag ut i Viennetta-djungeln och leta. På återseende!
 
Radiohead - The Numbers

RSS 2.0