Hon är min vän.

Evelina tvingar mig att titta på läskiga Wallander-filmer som inte alls har lyckliga slut. Ska det vara så? Nej. Det ska det inte. Man ska bara behöva se roliga saker med lyckligt slut på söndagar. Titta på det här istället. Det tyckte jag var roligt. Och neeeej, jag har inget liv. Jag står åtminstone för det. Det säger ju sig självt att man inte har ett liv om man har tid att blogga x antal gånger om dagen. Förstår inte hur jag kunde tycka att han var sliskig förut, grabben är ju helskön.

Marvin Gaye - Too Busy Thinking About My Baby

Jag hänger mig för kärleken.

Ah. Nu är jag lite lugnare. Har städat undan lite efter familjen och nu sitter jag och lyssnar på massa musik och funderar på om jag ska orka gå och handla frukostgrejer tills imorgon. Om jag ens behöver, jag kanske har så att det räcker en dag till. Man ska inte röra på sig i onödan på söndagar. Nu har jag visserligen redan gått fram och tillbaka till tågstationen idag och det är åtminstone 6 kilometer fram och tillbaka så jag har nog rört onödigt mycket på mig redan.

Jag har fått en skitsöt chokladkalender av Jolin. Med SuperDuperSchyssta SnällTomten på. Honom har jag aldrig träffat. Jag har bara träffat Överkåta Nersupna HockeyTomten. Men man ska inte klaga. Märta har till exempel aldrig träffat någon tomte överhuvudtaget för det kommer ingen tomte hem till henne för hon hatar allt och alla, det berättade hon för mig förra julen. Jag gillar hennes syn på livet. Den påminner ganska mycket om min.

Har jag sagt att jag saknar Jimmy? Jag saknar Jimmy. Jag skulle vilja åka till honom i några dagar men jag har för en gångs skull massa saker att göra den här veckan. Det känns konstigt. Tur att jag har min fru att leka med i alla fall. Vi ska bara slöa i tevesoffan hela kvällen. För annars brukar vi ju göra så himla mycket nyttiga hälsosamma och äventyrliga saker. Höhö. Dammit, colan är slut. Då måste jag ju gå och handla. Fuck you bajssnopp!

The Cure - Freakshow

Men var inte så högtidlig.

Aaah. Helgen från helvetet är över. När andra människor har sina föräldrar på besök brukar de vara glada och ha fått massor av saker. När jag har haft mina föräldrar på besök har jag kommit till insikt om att:
1. Jag ska aldrig mer bjuda ner mina föräldrar till Göteborg.
2. Jag ska nog inte åka hem och fira jul.

Eller nåja. Min mamma kan få kommer ner och hälsa på, med någon kompis eller med Pippen. Men min pappa kan stanna hemma. Det enda han gjorde var att klaga på allting, Göteborg är fult, vädret är ful, lägenheten har ingen balkong, det är för mycket uppför, maten var dålig, ställena vi åt på var dåliga. Allt var helt enkelt dåligt. Till sist tröttnade jag, om inte han tänkte låtsas att han tyckte det var kul att komma och hälsa på så tänker inte jag låtsas att det var kul att han var här heller. Så jag orkade inte ens svara på tilltal till slut.

Det där med julen är jag dock inte riktigt säker på ännu. För det första är det ju så att jag faktiskt inte kommer att ha råd att åka hem över jul, men efter den här helgen kände jag att jag egentligen inte skulle ha haft lust ens om jag hade haft råd. Fast när jag sa det till min mamma blev hon jätteledsen och erbjöd sig att betala biljetterna hem (men att låna mig pengar så jag kan betala hyran går inte? nej, det förstås. julen firar vi ju i DALARNA så det är ju viktigt och på riktigt.) , så jag åker nog hem ändå. Det kan ju vara trevligt att träffa kompisarna och Storebror. Kanske få en julklapp också. Fast om det ska vara som det var i helgen får jag nog bita mig hårt i tungan för att inte säga något sånt där. Ni vet.

Annars var det bra. Pippen är ju ett energiknippe utan dess like. I fredags var vi på Universeum och han hade nog kunnat stanna hela dagen, helt förstörd var han när vi fick lov att gå. Det fanns ju hajar! Och rymdskepp och en regnskog och... Ja, jag förstår honom faktiskt. Han fick ju faktiskt en ödla med sig därifrån, som numera bor på våran bokhylla tillsammans med cementblandaren och ett flygplan som han införskaffade. Sen lyckades han ramla ner från en jättehög klätterställning och ser nu ut som att han blivit nedslagen.

I går var vi på Liseberg på julmarknad. Jag fick åka massor av spännande karuseller. Som en pytteliten båt, eller helikoptrar, Sagoslottet och ja. Det var längesen jag åkte de där karusellerna. Det tråkiga var väl att det ösregnade så man var dyngsur rakt igenom efter några timmar. Men lite julkänsla var det allt där bland alla miljoner julelampor och julmusik överallt. Och Pippen var överlycklig och hade nog kunnat stanna hela natten. Det hade ju varit bättre än att väcka mig klockan sju varje morgon som han gjort iofs. Men men.

Nu har de åkt hem och jag vill åka på spa. Eller, egentligen vill jag bara att de här två veckorna ska gå apfort så att vi får flytta snart. Jag behöver ingen julafton för jag ser mer fram emot att få flytta. Och så saknar jag Jimmy. Som fan. Jag är fruktansvärt glad att jag har honom och att han alltid ställer upp. Åh, kan inte de här två veckorna bara segla förbi nu. Och måste alla julpynta så fint när jag inte har något julpynt överhuvudtaget? Nu ska jag läsa min nya bok.

Veronica Maggio - I Staden Växer Inga Blommor

Du med din dramatik och stesolid.

Äntligen färdigstädat! I mina ögon åtminstone, min kära mamma kommer nog alldeles garanterat att tycka det är smutsigt ändå. Men nu har jag gjort mitt bästa, det är det enda jag kan göra. Eller nej, jag kan förstås göra mitt sämsta också. Men jag gjorde mitt bästa. Och nu ska jag gå och duscha och sen gå och köpa frukostsaker tills helgen, och kanske unna mig själv en Cola. Bara en liten en. Det är jag värd, jag är alltid värd Coca-Cola iofs. Jag är värd allting i hela världen. Till exempel den här:




Vilken fin övergång jag fick till där! Bara den gör ju att jag är värd den där söta lilla saken. Prickar, volanger och en rosett. Den borde automatisk bara ramla in i min garderob för att den skulle trivas så bra tillsammans med de andra prickiga sakerna. Duscha duscha. I mitt nyskrubbade badkar. Ja, det är mitt nu. För jag har skrubbat det. Sådeså.

Happy Mondays - Hallelujah

En dag kommer jag och du verkligen bli gamla.

Vad roligt det är när man går upp klockan 8 för att ringa ett samtal och så bara får höra att man får ringa imorgon bitti igen. Så idag är jag inte det-löser-sig-humör. Fast saken är väl den i den här stan att saker och ting brukar lösa sig, men det tar en jävla tid innan det gör det. Och jag älskar det faktum att ingen är stressad men ibland önskar jag att åtminstone någonting bara kunde rulla på.

Men nu är det nog med slöandet. Nu har jag på mig de fulaste kläderna jag kunde hitta (vilket är ungefär hela min garderob känns det som på sistone) och ska sätta igång och städa hela lägenheten. Vad nu det ska vara bra för, den kommer väl i alla fall se lika jävlig ut ikväll ändå. Och sen ska jag ta mina sista slantar och köpa frukost till mina kära föräldrar och den lilla Pippen. Kanske bäst att jag serverar den ute på en parkbänk eftersom det ändå är på en sån jag kommer att få bo när helgen är över och jag inte betalat hyran. "Jaha, det var ju synd för dig." Svarade min mamma förresten. Jag måste ha varit en hemsk smärtsam förlossning.

Keane - Love Is The End

Men jag älskar dig nu.

Idag har vi lärt oss att man inte ska titta på Leilas Jul om man är sugen på choklad. Och inte heller om man är sugen på att baka. Jag har inte bakat på 700 år, ekonomin har varit alldeles för kass plus att vårat kök här inte är det ultimata. Så är det något jag verkligen längtar efter så är det vårat nya kök, och att få baka massa roliga kakor. Prova mig fram bland olika recept och ha massa kakor i kakburken. Kakburkarna. Det kommer att bli en hel del kakburkar tror jag. Jag vet redan en sisådär 3 stycken jag vill ha. Stackars Jimmy, han kommer inte se skymten av mig för jag kommer praktiskt taget bo i det där köket de första dagarna. Eller veckorna. Eller månaderna. Baka. Det ska jag göra.




Den här kakan är roligast att baka, för den är så rolig att garnera. Plus att smeten är som en munorgasm. Mmm.

Ryan Adams & The Cardinals - Let Us Down Easy

Jag har aldrig sett nån så, uppsnärjd i det blå.

Nu är jag inte så mycket på gråthumör längre. Nu är jag mer på "det-ordnar-sig"-humör. För det gör det ju. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att bli hemlös, eller svälta ihjäl. Sen att det är helt fruktansvärt tråkigt att inte kunna göra någonting förutom att bo och äta, det är ju en annan femma. Det får jag helt enkelt leva med en tid framöver. Eller ja, det är ju faktiskt snarare så att jag levt med det sen i augusti. Vilket är lite trist när man äntligen bor i en stad där man vill göra annat än att bo och äta. Nu har jag insett varför jag alltid hade så mycket pengar när jag bodde däruppe, jag ville ju aldrig göra något så pengarna gick ju aldrig åt, jag satt ju bara hemma framför datorn och kräktes bitterhet.

Dessutom är det mindre än 3 veckor kvar till flytt. Det tröstar en hel del. Jag längtar som en galning. Imorgon kommer mamma, pappa och Pippen också. Det blir nog trevligt det. Pippen är ju gullig. Vad besviken han kommer att vara som inte får flyga flygplan hit. Han får ta igen det på Liseberg på fredag. Jag måste städa imorgon. Tur att man är arbetslös, meningslös och värdelös så att man har tid över. Flytta möbler måste jag göra också. Och dammsuga, dammsuga är viktigt när mamma kommer att hälsa på. Dammsuga är A och O i ett hem i hennes värld. Synd att hennes städnoja har smittat av sig på mig. Det tycker nog åtminstone Evelina, och snart kommer Jimmy att tycka det också. Haha.

Rachael Yamagata - Pause The Tragic Ending


Men Eva, Eva.



Här är min favorit gråtlåt just nu. Som Jimmy hatar. Men det struntar jag i, för jag är på gråthumör och då passar gråtlåtar utmärkt. Lite regn på det här också så är jag helnöjd sen. Så helnöjd som man kan vara när man är på gråthumör alltså. Jag säger som världens bästa Elias: "Men mamma, jag VILL ju gråta!"

Sugababes - About You Now

Vi måste börja leva.

Nu har jag gjort det. Jag har ringt till min mamma och förklarat min ekonomiska situation. Eller nej, det var faktiskt min mamma som ringde angående en annan sak. Men jag passade på att förklara min situation samtidigt. Någon som kan gissa vad min mamma svarade?

John Legend - This Time

Fattigman, ge mig någonting i min hand.

Jag får ingen alfakassa. Egentligen ingen skräll. Men ändå jävligt jobbigt. Hejdå julklappar. Hejdå att ens åka till Dalarna över jul faktiskt. Hejdå julpyssel. Hejdå tak över huvudet eftersom jag inte ens har råd med hyran som ska in på fredag.

Men jag ska inte klaga. Nyss när jag gick hemåt från tågstationen så kom det en farbror fram till mig och frågade om han kunde få en slant. 
- Jag har tyvärr inga!
- Inte en enda?
- Nej, tyvärr!
- Haha, har du bråttom eller?
- Jaaaa, jag fryser så mycket, jag vill hem!
- Hahahaha! Ja, DU har åtminstone ett hem!
 
Och ändå var han så himla glad och bara skrattade och gick runt till alla som kom gående längs Avenyn och var lika trevlig mot allihopa fastän ingen gav honom pengar. Och här sitter jag i min varma lägenhet och gnäller.

Idag fyller Jocke år. Alla måste gå in på hans blogg och skriva: Fuck you bajssnopp i kommentatorsfältet. Ni behöver inte ens skriva namn. Skriv bara det så kommer han att vara glad i flera veckor framåt. Hurra, hurra, hurra!

Nu ska jag titta på teve och trösta mig med marängswiss, Evelina säger att jag får det. Eller så sa jag det, och Evelina sa ja. Imorgon ska jag gå till Soc. Och häääriifrååån fååår vi vååra pengar, som Erkin sa på filmen från klassfesten vi hade i ettan på gymnasiet. Haha. Erkin. Vi delade vårdnad om en julkula som jag stulit i matsalen. Och så var vi skåpbästisar och skulle åka till Ibiza. Undrar vad han gör idag?

The Smiths - Meat Is Murder

Det är du det!

Det som är bra med att det är snöstorm ute, förutom att det blir massa snö alltså, är att man får sitta inne och äta dubbla chokladflarn och dricka chai latte. Man behöver inte ens ha dåligt samvete över den där missade stjärnan i almanackan. Det är bara att tjocka på sig. Mmm... Chai latte. Jag ska aldrig lära mig att göra såna själv, för då kan jag inte säga åt Jimmy att göra det åt mig. Någonting måste ju faktiskt vara hans specialité i köket också, annars kommer han ju aldrig ens att sätta en fot i köket förutom för att äta. Chokladflarn. Mmm. Chai Latte. Mmm. Snö. Mmm.

Jag vill ta en promenad!

Fan, vad jag älskar snö! Evelina kommer döda mig för att jag säger det, men jag älskar snö. Jag är fanimej från Dalarna, det är klart att jag älskar snö. Och just nu vräker snön ner utanför. Jag skulle egentligen vara hos Jimmys mormor nu, men jag försov mig och vaknade inte förrän Jimmy ringde 10 över 10 och undrade vart jag var. Jag undrar förresten hur han hade tänkt att jag skulle låsa dörren när han har gått iväg med nycklarna?

Inatt såg vi en halv film med Stephen Gately. När jag var liten var jag kär i Stephen Gately, fast nu har jag fått veta att han är bög så jag hade nog aldrig en chans. Stephen Gately är/var med i Boyzone, som jag såklart tyckte bäst om. Eftersom alla andra gillade Backstreet Boys och Spice Girls. Jag vet inte om Boyzone finns längre, jag hörde rykten om en återförening förra hösten. Ah. Nostalgitripp. Nu tycker jag förstås att Ronan Keating är snyggare än Stephen Gately, men när jag var ung, då var det bara Stephen för hela slanten.

Nu ska jag duscha och sen ska jag äta lite frukost. Om det finns någon? Undrar hur länge jag kan ignorera det faktum att jag har 300 kronor på kontot och att hyran ska vara betald på fredag? Känner jag mig själv rätt kan jag säkert ignorera det ända tills på torsdagkväll när mamma, pappa och Pippen anländer. Nu blir det duschen, sen blir det lunch hos mormor. Jimmys alltså, jag har ju ingen så jag brukar adoptera andras. Jimmys till exempel, och Desireés mormor har jag adopterat många gånger. Några gånger har jag adopterat Sandylicious mormor också. Det är bra det, det där med adoptionsmormödrar.

Håkan Hellström - Jag Vet Inte Vem Jag Är Men Jag Vet Att Jag Är Din

Jimmy är Bamselito.

Nu sitter jag i Falköping, hur jag hamnade här vet jag inte riktigt. Jo, jag åkte tåg. I Falköping finns det snö, det är trevligt. Kallt, men trevligt. Jag gillar snö. Om jag inte hade följt med till Falköping så hade jag och Jimmy inte setts på 3 veckor, så det var nog mest därför jag åkte hit. Om 3 veckor bor vi ihop, det känns lite konstigt.

Annars var den här dialogen lite rolig, då Jimmy ligger och läser Slitz och säger:
"De är i Falun, på Harry's!"
"Jaha, är Jenny med?!" Svarade jag och Jimmy tittar lite till.
"Ja, fan! Det är hon!"
Haha. Ja. Det var faktiskt ingen skräll. Hon fick titeln Sveriges snyggast personliga assistent, eller något liknande. Coolt. Kan jag skryta med att jag känner Slitz-Jenny nu? Det borde jag väl kunna? Även fast det bara var en mingelbild?

Nu ska jag dricka Coca-Cola. Ingen stjärna i dag. Eller på hela helgen. Men imorgon. Ont i magen har jag också. Stackars, stackars mig. Det kan bero på att dagens föda bestått av pizza, chips & chokladpraliner. I går ringde Alva till mig, då blev jag glad. Hon behövde datahjälp, hon är bra klok hon, för att vara 8 år. Sen fick jag prata med Pippen också, han ska flyga flygplan till mig på torsdag för jag bor jättelångt bort. Tåg duger tydligen inte. Nu, Coca-Cola.

Bamselito <3

It's like pretty woman, and I AM a whore.

Idag är det söndag och då får man äta bakispizza och titta på dåliga repriser hela dagen. Speciellt om man varit ute dagen innan, vilket jag ju faktiskt varit. Sånt kan man unna sig när man har en pojkvän som kan försörja en.

Igår skulle vi leta på Bill Gates och Mick Jagger eftersom de är i stan på bröllop, men vi hittade dem inte. Jag tror att de var på Rockbaren, där utanför stod vi faktiskt i ca 5 minuter och frös. Men då kön in var aplång och till och med Göteborg har blivit kallt så gick vi vidare istället.

Vi hamnade såklart på Sticky Fingers, (det finns fortfarande lediga rum här i lägenheten att hyra i vår Ellen & Clara, do it do it!) där det som alltid dansandes till Håkan Hellström, Morrissey, The Cure, The Killers, Bob Hund, Florence Valentin, Millencolin, Mando Diao, Sugarplum Fairy och lite annat smått och gott. Jag var till och med längst ner för första gången i mitt liv och Jimmy dansade på mittendansgolvet fast han hatar nästan all musik jag nyss räknade upp. Vi blev attackerade av en amazon-kvinna som var dubbelt så lång som mig och Evelina och en kille med dreads och jag tror att de båda två var höga som hus, det var dreads överallt. Och Jimmy klagar på lite öl på armen när jag nyss hade haft 42 stycken otvättade dreadlocks i munnen. Jag sär, jag sär.

Vi åkte faktiskt hem redan innan de stängde och drömde oss bort till bakispizzans värld. Jag tror att den enda anledninen till att vi gick ut igår överhuvudtaget var att vi skulle få äta bakispizza idag. Nu ska jag krypa ner i sängen ett tag till, det är så kallt överallt. Och klä på sig orkar man ju inte, det är bara ansträngande. Och jag har blått smink överallt och massa folk skrattade åt min Foppa-tröja igår. My precious.

Fat Boy - Blue Skies

Smittar rethosta genom bloggar?

Jag har rethosta. Host host. Hostar jag. Och så har jag mjölksyra i armarna för jag försökte göra en inbakad fiskbensfläta. Jag vet inte riktigt hur det gick, antagligen är den sned som satan. Men det gör ingenting för jag ska ändå gå och duscha nu, och så gör jag kanske en ny sen när håret är blött. Varför det nu skulle vara lättare då, det vet jag inte riktigt men det bara känns så.

Yes, mina fem röster på Robin hjälpte! Jag skojar. Jag röstade inte en enda gång, på någon. Jag sitter bara och skrattar åt allas skitnödiga moralpanik över att Anna åkte ut före Johan. Tjejer har inte en chans i den här tävlingen och blablabla. Sen att hälften av alla idolvinnare varit tjejer har inte med saken att göra. Och Johan KAN JU INTE SJUNGA! Vilket jag kan räkna upp ungefär 30 artister till som inte kan. Men Idol är ju en SÅNGTÄVLING. Nej, idol är en idoltävling. Och ärligt talat, hur rolig och intressant är Anna på en skala? Hon sjunger ju helt underbart, det är det ingen tvekan om, men hon är ju lika charmig som en deodorant. Att påstå att Idol är en sångtävling är ju lika dumt som att kalla Expedition Robinson för en överlevnadstävling.

Idag blir det fest. Det har min man och min fru bestämt. Jimmy skulle väcka Evelina klockan 9 i morse och tvinga henne till en glöggfrukost, men än så länge har han inte ens kommit ur sängen. Evelina har nog börjat glögga för sig själv. Fast å andra sidan har det inte börjats spela Rednex ännu så hon är nog fortfarande nykter. Själv ska jag hoppa in i duschen, och lägga ut lite grejer på tradera. Jag tror tyvärr de vinröda lackskorna åker, med tanke på att jag använt dem 1 gång på 14 månader. Höga klackar är inte min grej.

The Decemberists - Days Of Elaine

Kalla mig Grinchen.

Jimmy kallar mig Grinchen. Bara för att jag vill vänta med julen tills i december. Inte en enda pepparkaka, lussekatt, knäckbit, julmust eller glögg har slunkit ner ännu. Just nu äter jag visserligen chokladmandel med kanel på, och det är kanske lite juligt. Om inte annat jävligt gott. Jag köpte Xider's nya vintercider idag också, den vita med glitter och smak av ingefära. Den ska jag dricka imorgon, då är jag lite julig.

Jag vill kalla Jimmy för Grinchen för han förstår inte hur söt jag är i en enorm röd rosett som jag hittade idag på Topshop. Rosetten var typ lika stor som hela mitt huvud och jag trivdes jättebra i den. Och Jimmy bara skrattade. Jag behöver något rött att ha på huvudet. Jag har visserligen något rött på huvudet idag, men det är rött med stora vita prickar. Jag behöver något rött rosettaktigt. STORT rosettaktigt.

Annars har jag och Jimmy köpt vår första gemensamma sak till våran lägenhet idag. Vuxenpoäng! Vuxenpoängen försvinner när jag erkänner att det var sex stycken shotsglas. Men ett av dem var prickigt, så det var ett nödvändigt ont. Nu behövs bara den där glöggtunnan. Mmm... Glöggtunnan.

I kväll ska Jimmy titta på hockey och jag och Evelina ska avnjuta Idol. JOOOOOHAAAAN <3 Som vi gillar att springa runt och skrika här i lägenheten. Jag ska rösta 5 gånger på Robin B bara för att skaka om lite. Och för att han ser ut som Jimmy. Hoho. Vi såg Magnus Carlsson på stan idag, eller jag såg för Jimmy vet inte hur han ser ut. Nu ska jag sluta trycka i mig naturgodis.

Razorlight - You And The Rest

Titta det snöar, snart kommer tomten!

Nu tycker jag att Jimmy ska vakna. Han har faktiskt lovat mig en promenad längs vattnet, men han bara sover och sover. Igår fick jag ett par röda stövlar på posten, ett par stövlar som jag inte ens betalat för. Jo, jag tackar jag. Röda stövlar har jag ju tjatat om ganska länge. Varför vet jag inte riktigt, men de piggar upp. Jag känner mig som en liten tomtenissa. Och nu vill jag ta en promenad i mina röda stövlar, men Jimmy bara fortsätter att sova. Fastän jag la mig på honom med iskallt blött hår. Fastän jag beklagade mig över mina cancerknölar jag fått på fingrarna. Fastän jag spelar musik som han verkligen inte tycker om på hög volym. Fan, vad allt i mitt rum är dammigt. Om jag städar lite så vaknar han nog.

Creedence Clearwater Revival - Susi Q

Hej, mitt vinterland.

Fan vad bäst jag är. Såhär sa jag när jag och Jimmy gick från Coop idag: "Det luktar snö!" Och nu snöar det minsann i Göteborg. Det var jag inte beredd på. Eller jo, det var jag ju eftersom jag kan lukta mig till snö. Jag är som Saida. Eller åtminstone någon slags metrolog. Lukta sig till snö. Jo, jag tackar jag. Nu smälter snön visserligen så fort den landar på marken men den är ju rolig att titta på ner den faller ner åtminstone. Nu ska jag titta på South Park och ignorera att jag också vill ha av Jimmys chilinötter. Jimmy är ett grisföl. Nu ska jag titta på South Park.

Happy Mondays - Moving In With

Panering. Planering. Garnering.

Om 4 år vänder finanskrisen, då kommer det börja finnas jobb igen. Det är allt en riktigt bra tröst. Bara 4 år kvar, woho! Det finns 2 lediga jobb i Göteborg som matchar mitt CV. Är det bara jag eller börjar alliansens vallöften kännas lite tunna?

Och kan inte folk bara sluta tro att det spelar roll för Coca-Cola att typ 2 länder i världen dricker julmust två veckor om året? Jag gillar Coca-colas julreklam. Sådeså. Inte för att jag brukar dricka cola på julafton, men jag ska fanimej börja med det bara för att irritera folk som säger att Coca-Cola inte har en chans att utklassa julmust som juldryck. Som Jimmy till exempel. Höhö.

Jag vill kunna skriva igen. Jag hatar det här. Ordbajsandet. Jag vill skriva något fint, något som berör. Sådär som jag gjorde förr i tiden. Det kanske kommer tillbaka om jag tränar på det. Lite i smyg och sedan in public.

Nirvana - Mexican Seafood

Dagens läte:

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH!

Så låter jag idag. Vems idé var det att ha efterfest på mitt rum? Och vad grannarna måste ha älskat att vi började spela trumpet klockan två på natten. Så dåligt mår jag faktiskt inte, jag är mest trött och varm. Både Jimmy och Evelina är borta på intervjuer och jobb, det gör hela momentet att ligga kvar i sängen ännu skönare faktiskt.

Gårdagkvällen var trevlig i alla fall, fastän det kändes som att vi kraschade någons privatfest då alla kände varandra utom vi. Alla kände de som spelade och uppträdde också, utom vi. Men det var trevligt. Blåsigt och trevligt och päroncider är fan inte gott längre. Men OH, så kulturella vi var. Nu har vi varit kulturella för ett år framåt.

Nu ska jag duscha och sen ska jag nog gå till Coop för jag ska tydligen ha ett paket som ligger där och väntar på mig. Jag väntar inte paket någonstans ifrån. Vad kan det vara?

Metronomy - Heartbreaker

In the middle of the night.

Jimmy sover. Evelina surfar. Vi har haft efterfest på mitt rum. Med vin, guacamole och nachochips. Det blev fyllelekar och massa djupa samtal. Vi gillar killar från Karlstad och 88'or. Även Jimmy. Han fick hugg på en kille ikväll som var 88'a från Karlstad. Det var inte Hjalmar. Tack och lov, det hade blivit lite väl jobbigt. Jag är kastrullfull. Eller åtminstone ganska full. Lite tystare tack, sa Jimmys mamma. Det är det roligaste jag hört på länge. Jag funderar på att sluta blogga och börja skriva för min egen skull. Jag skrev mycket bättre då. Jag hatar hur jag skriver nu. Allt är falskt och bedrägeri. Nu ska jag dricka coca-cola och sen ska jag sova lite. Imorgon är det dags för samtal med AMS och... Ja, inget mer. För jag har inget liv. Jimmy tycker att Russell Brand är rolig. Det ni! Nu ska jag sluta skriva för jag har ont i ryggen. Om man har gått på Sundsta-Älvkulle så älskar man mjukisar. Jag hatar mjukisar. Nattinufsan.

Rednex - Cotton Eye Joe

Ever seen a burger as cool as me.

Nu sitter jag här och är alldeles rosa och redo inför utgång på Röda Sten ikväll. Jag är så rosa att Kalix skulle ha blivit stolt över mig. Rosa strumpbyxor, rosa-blommig kjol, rosa halsband, rosa ögonskugga, rosa halsband. Jag känner mig som en barbie. Inte. Jag känner mig som mig själv faktiskt. Jimmy har jag slängt in i duschen och Evelina poppar Loke i sitt rum så det hörs i hela lägenheten. Snart bär det av hem till Jolin och sedan går vi vidare. Jag får väl ta igen min hemmakväll i lördags ikväll istället. Nu ska jag titta färdigt på Halv Åtta Hos Mig och dricka lite vin.

Glasvegas - Ice Cream Van

Det blev en dag i Noooordstaaan...

Jag har köpt cellofan-strutar! Vilket inte Evelina blev direkt imponerad av men jag är överlycklig. Cellofan-strutar, wooohoo. Julpyssel, here we go! Den dagen vi får råd att köpa saker som kan göra saker av att lägga i strutarna alltså. Annars har jag och Jimmy besökt varenda inredningsaffär i hela Göteborg på jakt efter... Ehm. Jag vet inte. Jimmy vill ha champagneglas och jag vill ha... Allt. Prickiga kaffekoppar till exempel. Kakburkar. Och en glöggtunna, som vanligt. Såna verkar det vara brist på i Göteborg så vi får nog åka till Falköping istället.

Ikväll blir det fajitas och mojitos. Nej. Det sista var hittepå. Men fajitas i alla fall. Jag vill ha guacamole till mina. Jimmy vill ha julmust. Jag känner mig som Grinchen som går runt och dissar hans julmust hela tiden. Idag köpte han fem flaskor glögg också. Då måste man ha en glöggtunna, det säger sig själv. Ååh, jag vill flytta nu. NU!

The Dears - Dream Job

Vi kan konstatera att Björklöven är ett hockeylag.

Tänk vad synd det är om vissa när de helt plötsligt är i samma sits som de låtit andra vara i under det senaste året. Goes around, comes around. Tror jag att det heter. Och jag, som faktiskt kan vara riktigt bitchig ibland, kan inte göra annat än att småle lite för mig själva och säga som Nelson i Simpsons: "HA! HA!"

Annars har jag ätit Whopper Piñata idag och det var happy days, mate! Inte bara för att det var gott med mat för en gångs skull, utan även för att det faktiskt var väldigt gott. Och så har jag köpt chokladpraliner, som jag ska äta på torsdag då det är godisdag. Varför på torsdag? Undrar ni då. För att jag har bestämt det såklart, svarar jag.

När jag blir stor ska jag göra en teveserie om Sågmyra, 79022 ska den heta. På engelska såklart, Seven Nine O Two Two. Det kommer nog att bli en succé. Vi brukade ju faktiskt ha riktigt roligt, back in the days.

Ryan Adams & The Cardinals - Born Into A Light

Jag sköt en hund när jag var fem.

Jag har nyss spelat bort 80 låtsaspengar på Bingo. Haha. Inte ett öre vann jag för mina låtsaspengar. Det är synd om mig. Eller kanske inte så, jag hade ju något att göra i typ en kvart och det är alltid något. Tänk OM jag hade vunnit några hundralappar, vad glad jag hade blivit. Men men, man kan inte få allt. Nu ska jag äta apelsin istället, om den inte har möglat. Sen ska jag gå och möta Jimmy vid tåget, fastän det kommer att vara kallt och mörkt. Han vill nog att jag ska bli våldtagen av någon galen göteborgare som heter Glenn. Jag känner mig äcklig. Jag ska nog starta en modeblogg, då tjänar man massor av pengar på att göra ingenting. Och så får man hänga med kändisar och äta snittar.

Frida Hyvönen - Science


Gud minns mitt namn i himlen.




Eftersom vädret är som det är så behöver jag något som piggar upp mig. Det här bandet är en av mina senaste kärlekar och de piggar upp mig. "Nämen? Är de britter?! Vad ovanligt..." Sa Hanna när jag tipsade henne om dem. Ja, det är klart de är. Och det svänger, det är det som är huvudsaken. Pepp, pepp!

The Metros - Every Other Tuesday

Så nu är jag en hund själv.

Både Kalix och en av alla Malin'ar har utmanat mig på den där avslöja sju saker om dig själv saken som går runt bland bloggarna. Och jag vet inte riktigt vad jag ska berätta om mig själv, det känns som att allt redan är sagt. Men jag har för mig att jag redan gjort det här en gång på min kära gamla Lunarblogg (den är fortfarande bäst) så jag letade fram den listan. Det var visst bara 6 avslöjanden på den, och 1 av dem var lite väl... Dumt. Så jag får väl försöka hitta på 2 stycken till.

1,
Eftersom jag har så mycket kläder har jag alla mina tröjor/toppar/klänningar i en hög (eller just nu i flera högar i garderoben), varje morgon tar jag på mig det som ligger överst i den högen som ligger i översta korgen och matchar ihop det med byxa/kjol/smycken osv. Och så gör jag varje morgon. Om någon stökar till i min tröjhög eller jag måste ändra om i den bidrar detta till stor ångest. Jag har gjort detta i 8½ år och börjar starkt fundera på om det är något fel på mig, och om jag någonsin kommer att klara av att bara ta på mig det jag känner för?

2, Jag är anti-allt som alla andra tycker om. Oftast vet jag inte ens om det är så att jag inte gillar det på riktigt, eller om jag bara ogillar det för att alla andra gillar det. T.ex älskar jag hockey eftersom fotboll är mer populärt. Jag vet inte om jag verkligen hatar Pirates-filmerna eller om jag bara gör det för sakens skull. Om jag är först med att tycka om något och mina kompisar sedan börjar apa efter så slutar jag att tycka om det. Jag KAN bara inte tycka om sånt som andra tycker om.

3, När jag var cirka 5-6 år lyckades jag fasta med håret i en elvisp och ryckte av en stor hårtuss. Vi stod hemma i köket och bakade sockerkaka när ett av mammas dagbarn, som hade snaggat hår, tryckte örat mot vispen och sa: "Känn det blåser här!" Själv hade jag hår ner till midjan och när jag satt dit mitt öra fastnade allt hår i visparna och en hel del rycktes av. Det var sockerkaks-smet och lite smått med blod över hela köket. Det hår som satt kvar på huvudet blev dock lockigt av att vispas runt med visparna, vilket jag idag finner ganska komiskt. Men när det hände var jag mest TJOCKAD!

4, Jag är galet fixerad vid namn. Jag döper alltid alla ställen jag åker till eller går förbi, och när jag börjar skriva på en ny novell eller roman är namnen något av det viktigaste. Jag älskar att diskutera med Jimmy om vad våra barn ska heta, vi är dock inte överens alls på den punkten så vi får väl se hur det slutar. Jag kommer dessutom alltid ihåg vad människor heter hur lätt som helst, något som jag ibland inte låtsas om då det känns som att jag är en stalker.

5, Jag har alltid varit för rebellisk för mitt eget bästa och blev utskickad från en lektion första gången redan på Lekis då jag uttryckte mitt missnöje över hur tråkigt det var med morgonsamling och blev då istället utskickad att leka på gården. Jag har dessutom aldrig gått på en enda skola utan att få gå på minst ett kris-möte hos rektorn. På högstadiet terroriserade jag alla mina lärare med frågan: "Varför ska vi kunna det här?" Vilket vissa av dem avskydde medans andra tyckte det var bra att jag ifrågasatte läroplanen. Kanske är det därför jag själv kanske vill bli lärare, för att få elever som jag själv att bli intresserade av skolan...

6, Jag kan bli fruktansvärt sur om någon säger något dumt om Håkan Hellström, nästan fånigt arg. Jag kan faktiskt nästan helt enkelt bestämma mig för att folk som inte gillar Håkan Hellström är dumma i huvudet bara på grund av att de inte gillar Håkan. Och jag tycker tjafset om huruvida han sjunger falskt eller inte är så förbaskat söndertjatat att jag nuförtiden när någon hävdar det inte ens orkar säga emot utan bara säger: "Jaha." Vilket verkar irritera folket som säger det ännu mer. Faktum är att jag kan döma ut folk väldigt mycket på grund av deras musiksmak. Gillar du RixFM är du helt enkelt dum i huvudet. Så trångsynt och fördömande är jag.

7, Just nu skulle jag kunna döda för en Marabou Premium Dark Lemon & Ginger. Kanske inte döda. Men jag skulle hemskt gärna vilja ha en ska ni veta.

The Decemberists - O New England

Och någon borde skjuta mig.

Gud, vad musiker ställer svåra frågor. Jag har försökt sälja min trumpet nu i flera månader och de ställer alltid så svåra frågor som jag inte har en aning om vad jag ska svara på. Det finns en anledning till att jag säljer trumpeten och det är att jag inte spelar på den och jag vet de nada om trumpeter. Jag borde nästan ha gått en trumpet-kurs innan jag la ut den där annonsen på blocket, eller ringt min gamla trumpetlärare direkt och frågat honom om han visste någon som behövde en. Jag känner mig som Bert när Lill-Erik frågar vilken tum det är på någon av hans trummor och han svarar: "Vadå? Det är klart det är tum!"

Idag är det förresten jättesynd om mig och Evelina. Det var det igår också. Det är det nästan varje dag. Jag ska börja spela poker på internet tror jag, det kan man ju tydligen bli rik på. Och med tanke på att jag alltid spelade tillbaka de pengar som mitt elaka ex spelade bort så har jag nog lite talang för det. Men näeeeej, det finns nog bättre saker att lägga sina sista slantar på. Jag har faktiskt 3 äpplen Desireé, så du behöver inte oroa dig! Om smurfar är 3 äpplen höga så är de ju ganska stora ändå, hur får de plats i flugsvamparna egentligen?

Razorlight - Blood For Wild Blood

Jag dansade när jag var tolv.

Konstigt att man kan vara så trött när man inte gör någonting alls, någonsin. Det kan ju vara just därför förstås. Jag tog visserligen en vääääldigt lång promenad nyss, och så trött är jag nog egentligen inte. Jag vill bara ha en anledning till att slippa gå till Coop och köpa kuvert. Så jag skyller på att jag är trött i 10 minuter till, sen ska jag upp till tvättstugan och hänga där i några timmar och så slipper jag köpa kuvert.

De borde ha en sån där vagn som finns på flygplan här i trapphuset har jag och Evelina kommit fram till. Någon som har en vagn med lite läsk, godis, mackor och kuvert som går och ringer på alla dörrar och frågar om man vill ha någonting. Så slipper vi gå ända ner till affären på hörnet när vi är cola-sugna. Och så slipper jag gå till Coop och köpa dyra kuvert. Ja, det vore ultimat faktiskt. Nu blir det tvättstugan.

Delays - Pieces

Och jag var högt över varje golv.

Det är Dude, Where's My Car?! på sexan så jag är nöjd. Jag har försökt få Evelina att förstå denna film storhet men jag tror inte riktigt det fungerade. Jag tror hon kommer att falla vid "Freakinacage.com" eller "Dude! It's a llama!" Jag hade den här filmen själv en gång i tiden men sen lånad jag ut den till Desireé som bara skulle se den en gång och sen lämna tillbaka den. I februari 2004. Hon har nog inte hunnit se den ännu. Måste vara jobbigt att vara så upptagen. Liksom med min Kvarteret Skatan-dvd. Eller allt annat som hon lånat och aldrig lämnat tillbaka... Hint, hint! Jag kan faktiskt bara komma på en enda grej som hon bara lånat, använt en gång och sedan lämnat tillbaka. Och honom kunde hon faktiskt ha fått behålla, mer än gärna...

Nåja. Förutom gullisarna Dude, Where´s My Car?! så kan man dreggla över andra saker. En av mina hemliga kärlekar till exempel. Dammit, vad jag skrattar varje gång jag ser ett klipp med honom. Och jag är som sagt inte snål så här får ni också avnjuta lite av hans glans:




Nu ska jag titta färdigt på filmen. Shibby!

Sprung Monkey - So Cal Loco (Party Like A Rockstar)

Och om jag inte kommer ner...

Jag insåg idag att jag läser en del bloggar som jag inte har uppskrivna i min lilla länklista, så det är nog dags att göra en liten uppdatering där. Och jag är ju inte sämre än att jag delar med mig till er också.

Jag läser till exempel om Lucy som lever lyxliv i Brighton. Eller åtminstone lever i Brighton, och vissa dagar anser jag att det är lyx bara det. Som sagt... Hatkärleken till England.

Jag läser också om min gamla barndomsbästis Malin som nyss kommit hem från Sverige efter 8 månader som reseledare i Turkiet.

Och så läser jag om Underbara Clara som har ett jättefint hem som jag skulle kunna dö för, och en lika fin garderob dessutom. Hennes pysselhylla med strössel och tårtpynt är så gullig att jag tänker stjäla hennes idé rakt upp och ner, så fräck är jag.

Ikväll blir det varma mackor och te framför teven. Sånt mysigt brukar jag och min fruga göra. Det är Jimmy som börjat kalla Evelina för min fruga, och vi ska ju snart separera jag och Evelina så vi får väl passa på att göra det bästa av den tiden som är kvar. Jag vet inte hur jag ska klara mig utan Evelina som håller reda på mig.

The Smiths - What Difference Does It Make

Spill inga tårar för mig mer.

Idag är det söndag och dags för söndagspromenad. Jag är opepp. Ingen större skräll där. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet och ge sig iväg. Jag önskar jag kunde transportera mig till Sågmyra, gå en av promenadrundorna jag har där och sen transportera tillbaka mig hem igen. Promenera i storstan är verkligen inte min grej. Jag har blivit folkilsk på äldre dar. Solen skiner åtminstone, det är alltid ett plus. Ju fortare jag ger mig ut desto fortare är jag tillbaka, så nu ska jag gå.

Sugababes - Every Heart Broken

Ta mig till den där festen i stan.

Nu får man snart gå och lägga sig väl? Det är väl legitimt efter klockan elva? Annars får jag nog lov att röja igenom några avsnitt av O.C. Jag har inte ens ätit godis på hela dagen. Ska man ha tråkigt så ska man ha det ordentligt! Till och med så pass att man sitter och söker jobb en lördagkväll. Jag vill ju inte göra Mehdi besviken. Så har jag funderat en hel del också. Det är inte bra. Man ska inte ta sig tid att känna efter.

Det beror nog lite på att jag tittade på Sisterhood Of The Traveling Pants 2 också. Och så tänkte jag på hur mycket de ser efter varandra och bryr sig om varandra. Fyra stycken superbästisar. Det är ju visserligen hittepå, så man ska nog inte jämföra det med verkligheten. I mitt fyra stycken superbästisar gäng ljuger vi för varandra hela tiden. Det är helt sjukt vad vi ljuger för varandra. Inte så bra uppenbarligen eftersom vi alla vet om det. Och uppenbarligen är vi verkligen inte några superbästisar heller. Egentligen är vi nog bara ytliga bekanta. Det är ganska sorgligt. Jävligt sorgligt.

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på teve tills jag stupar. Jag hatar livet.

Abe Vigoda - Whatever Forever

Där människor är som du och jag.

Här sitter jag, alldeles ensam hemma en lördagkväll. Nej, alldeles ensam är jag faktiskt inte. Victoria är fortfarande hemma, men ska strax gå. Victoria är våran nya inneboende, det är en lång historia som jag inte tänker dra här. Men hemma är hon åtminstone, i kanske 5 minuter till. Så går det när man har några få hundralappar kvar och inte ens vet hur man ska kunna betala nästa hyra. Då får man sitta ensam hemma en lördagskväll.

Evelina tycker att jag ska svälja min stolthet och ringa mina föräldrar snart och berätta för dem att jag inte har råd med mat ens. Jag tycker att det kan vänta några... Veckor till. No way att jag tänker ge dem chansen att kasta i mitt ansikte hur dum jag är som flyttar ifrån uuuundeeerbaaaraaaa Falu Kommun utan att ens ha ett jobb. De ska ju faktiskt komma och hälsa på om två veckor, då kan de försörja mig lite. Två veckor utan mat klarar man väl? Titta på barnen i Afrika!

Shit. Ja. Jag borde verkligen svälja min stolthet. Det här är inte roligt någonstans. Fast hellre pank i Göteborg än miljonär i Falun faktiskt. Där finns det ju ändå ingenting roligt att göra med pengarna, shoppa fula kläder på Gina Tricot och betala dyra inträden på Harry's är inte riktigt min tekopp. Men det vet ni väl redan vid det här laget. Nu ska jag titta på lördagsteve. Det är den... Sämsta tevekvällen. Det är som en brittisk tevekväll. Blimey.

Emmy The Great - We Almost Had A Baby

Dom dansar högt över varje lag.



Jag är kär i Frida Hyvönens nya album, bästa höstmusiken. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken låt jag gillar mest. London!, December, Dirty Dancing, Birds eller Scandinavian Blonde. Här är det i alla fall Birds som framförs tillsammans med Marit Bergman och Jennie Abrahamsson. En förbaskat bra bit. Hela albumet är fyllt av förbaskat bra bitar faktiskt.

Frida Hyvönen - Birds

Och där vill jag också vara.

Yes! Äntligen! Ut med Robin E! Som jag har längtat. Eller... Ja. Men jag tyckte han borde ha åkt redan förra veckan istället för Lars faktiskt, men men. Nu är vi av med honom i alla fall. Jag borde sluta vara sån idol-nörd. Jag får inte snacka skit om Johan Palm för det är Evelinas pojkvän. Så jag satt med vinglaset i högsta hugg och klankade ner på Anna istället för att hon bara gråter hela tiden. Det räcker med att Peter Jihde säger att omröstningen är avslutad så börjar hon ju fanimej tjuta. Buuuuhuuu.

Annars har jag och Evelina smitt stora planer. Jajamensan. Nillan & Eve tjänar pengar. Nu ska det bli stora business. Imorgon börjar ska vi göra liten rutinkoll, men på söndag är vi nog redo att bli rika. Nej, vi ska inte sälja våra kroppar. Vi ska bli rika ändå. Vi ska ha minidisco i källaren. Inte. Men det är lite på samma nivå. Och då menar jag inte utestället Nivå. Yes. I morgon ska vi göra något vettigt. Idag har jag inte fått någon stjärna. Typiskt.

Nirvana - Hairspray Queen

Dom måste lära sig gå.

Neeeeeej, nu har jag tråkigt till max. Kan det inte bara hända nåt? Nåt gratis. Jag vill bli full på gratis alkohol och glömma bort alla mina pengabekymmer. Och tråkig som jag är orkar jag inte hitta på någonting att göra heller. Fast jag skyller på det blåsiga, regniga, gråa vädret som hindrar mig från att ta en promenad. Hungrig blev jag också. Oh, herregud vad synd det är om mig. Ge mig något som tar mig någonstans.

Miss Li - Seems Like We Lost It

Det är vad folk säger om oss två.

Jag vill ha pengar. Jag har hittat en julklapp till Jimmy som jag vill köpa NU innan den tar slut. Han är ju så svår att köpa paket till, så det gäller att passa på när man väl hittat något. Det är lite orättvist det där, för jag är ju lättast i världen att köpa presenter till. Ta nåt prickigt, nåt rosa, nåt glittrigt, nåt som har med Håkan att göra eller nåt med rosetter. Och så är jag glad i femtiofem veckor framåt. Fast å andra sidan kanske jag inte är så lätt att köpa present till med tanke på att två av mina bästa kompisar gav mig en middag i födelsedagspresent... Som antagligen kostade mer för mig att åka fram och tillbaka till stan för att äta än vad den kostade dem att göra i ordning... Hrm, hrm.

I natt har det regnat och regnat och regnat, då går det inte att sova i mitt rum. Det droppar ner på fönsterblecket och låter så högt av varje droppe så man blir alldeles galen. Så jag har inte sovit sådär jättebra, tur att man är arbetslös och meningslös så man inte behöver så mycket sömn. Inte tänker jag träna nåt idag heller, jag ska bara ha lockigt hår. Det är det enda jag ska göra idag, ha lockigt hår.

Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa

Vi måste gå härifrån.

Nu får vi sova! Och Evelina den jäveln har såklart lyckats få mig att börja kolla på Hell's Kitchen. Nåja, det kanske är jämnt eftersom jag fick henne att titta på Criminal Minds. Men det är ju bra eftersom vi klagade så mycket tidigare idag på att torsdagar är sån dålig tevedag. Nu är det inte det längre. Nu är det bara måndagar som är en dålig tevedag. Jag undrar hur det ska gå när jag och Jimmy flyttar ihop, han hatar att titta på teve. Det gjorde jag också innan jag flyttade till Göteborg. Fast innan jag flyttade till Göteborg hade jag förstås råd att ha ett liv också. Men å andra sidan ingenstans att ha ett liv eftersom Falun suger. När jag flyttat till Krokslätt ska jag och Elin träffas och tycka synd om alla som bor kvar i Falun. Imorgon är det fredag, då får man ha lockigt hår!

Razorlight - Wire To Wire

Innan vi ligger på kyrkogår'n som alla innan oss...



Titta. Min glöggtunna. Som inte är min ännu. Men om jag skulle få som jag vill så skulle den vara min. Min och Jimmys tillsammans kanske, eftersom jag inte ens tycker om glögg. Jag tycker bara att glöggtunnan är söt. Det bästa är att det finns matchande muggar och små skålar som man ska ha russin och mandlar i också. Tamejtusan. Att det får finnas så fina saker. På tal om fina saker satt Cissi och hennes kompis i köket nyss och diskuterade hur svårt de har för prickigt. Haha. Jag sa åt dem att ta en titt i min garderob. Jag har blivit lovad en prickig blogg också. En annan dag. En annan dag. En annan dag. Jaja. Samma dag som grisar kan flyga och helvetet fryser till is betyder det tror jag. Alltså samma dag som jag kommer att ha råd att unna mig en gullig glöggtunna.

Glasvegas - Stabbed

Jag var bara inte gjord för dessa dar.

Jag och Evelina har nyss gått runt halva stan, och nu måste jag gå till Kapellplatsen och köpa kuvert. Stackars mig. Räcker det inte med promenader för idag? Nu är det visserligen bara ungefär 8 minuter till Kapellplatsen, högst, men ändå. Jag vill ju bara slå mig ner i soffan med en kopp te och slöa framför eftermiddagsteven. Men men. Man kan väl inte få allt. Nu ska jag slänga upp min trumpet på tradera. Gå in och bjud på den vetja. En trumpet är väl alltid nyttig?

The Killers - Spaceman

Och dessa dar var inte gjorda för mig.

Nu är jag hemma i Göteborg igen. Trött som en rumpnisse och fortfarande ont i munnen. Och här hemma är det bara fattigdom och elände och ifyllning av konstiga blanketter som jag såklart inte förstår ett jota av. Men men. Bonde Söker Fru är ju underhållande i alla fall och dessutom finns det ju nya avsnitt av både OTH och GG.

Idag har jag ätit grynkorv för första gången i mitt liv. Det var Jimmys mormor som bjöd. Jag är ingen korvmänniska överhuvudtaget. Potatismos däremot, det är grejer det. Dessutom har vi kikat runt i massa inredningsaffärer och jag vill ha ett trevånings-kakfat. Det är min våta dröm. Tillsammans med det blommiga durkslaget på Inspiration. Och min servis som finns där, den är vit med rosa blommor och jag är kär i den. Och vinglasen med regnbågsfärgad fot. För att inte tala om en rosa timer och en glöggtunna! Oooh, en glöggtunna. Den var alldeles underbart söt. Om jag hade massor av pengar så skulle jag köpt den på studs. Nu har jag knappt råd med mat, så glöggtunnan får vänta.

Nu ska jag borsta tänderna och sen slöa ner mig i sängen med mina älskade serier. Hoho. Det är härligt att ha ett liv.

Echo & The Bunnymen - Lips Like Sugar

Jag vill lära mig att baka drömmar.

Jag vill lära mig att förstå mina drömmar, jag drömmer helt konstiga grejer. Igår natt drömde jag att jag, Jimmy, Kalix och Jocke var på Liseberg med Russell Brand. Japp, vi var tydligen kompisar. Vi försökte lära honom svenska och Anna vägrade prata engelska med honom överhuvudtaget. Jag var mest hysterisk och försökte ta så många kort på honom som möjligt för att kunna skryta på Facebook. Jocke, Jimmy och Russell var ungefär så knäppa som man kan tänka sig att Jocke, Jimmy och Russell skulle vara tillsammans.

Lite senare på natten drömde jag en mardröm som jag inte minns riktigt, vad jag minns däremot är att Jimmy väckte mig för att jag låg och... Ja, jag vet inte vad jag gjorde, gnällde och skakade? Saken är bara den att när Jimmy väcker mig så är jag fortfarande halvt i drömmen och börjar alltså skrika rakt ut. Det som följde blev ungefär såhär:
Jag: "AAAAAAAAAAH!"
Jimmy: "AAAAAAAAAAAAH!"
Jag: (ännu högre) "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!"
Jag var så rädd att jag var nära att börja gråta, och varför Jimmy började skrika har vi inte fått någon riktig klarhet i, men jag hade velat se det inspelat på film, för det måste ha sett väldigt sjukt ut.

Inatt drömde jag att vi firade nyårsafton i Leksand. Utomhus. Fastän det var snö och mörkt ute så var det ingen som frös utan alla sprang runt i sina finklänningar och kostymer. Eller ja, Ante var den enda som jag kan minnas att hade kostym. Ante och Erik (Karlstad-Erik that is alltså) är iofs de enda killar som överhuvudtaget var med i drömmen. Och Stefan Sundström som uppträdde på en scen, men Jolin tyckte att 120 kronor var för dyrt för att se Sundström så vi tittade bara på avstånd utanför stängslet. Ellen sprang mest runt och tog kort på alla korvkiosker och själv visste jag att jag hade pojkvän, men jag kunde för mitt liv inte komma ihåg vem som var min pojkvän. Ceebs sprang runt och letade efter någon Karin och Hanna hade blivit tillsammans med nån liten kille från Bjurs som jag inte minns vad han heter, men han är 86'a och har en storebror som heter Erik som är 84'a tror jag?

Nåja. Nu ska jag ge mig. Kanske gå till en psykolog istället för att häva ur mig mina drömmar i min blogg. Idag har jag fått brevet från alfa-kassan. Jag vill inte veta vad det står, men det vill jag. Så Evelina har blivit satt på uppdraget att öppna brevet. Uuuh. Jag vet ju redan att det står att jag inte får några pengar, jag vill bara inte ha det svart på vitt. Kuken.

Mötley Crue - She Goes Down

Visste du att fett är en viktig del av din kost?

Jaaa. Det är klart att jag visste. Det är därför jag nyss har ätit fläskfilé med gräddsås och ris. Mmmm. Jimmy tycker inte om gräddsås, så lät det åtminstone innan jag gjorde maten. Efter maten var det jättegott och jag borde göra det igen. Det är ungefär som den gången han inte tyckte om rösti, och nu lever han på rösti. De dagar han inte äter röd curry vill säga.

Fan, vad jobbigt det måste kännas att ha missat att kvällens dresscode var "liten svart klänning" och istället dyka upp i flanellskjorta. Själv har jag missat att packa ner min svarta kofta så jag sitter och ser dräggig ut i en av Jimmys enorma tröjor istället. Jag känner mig som en liten pandabjörn. Om de nu brukar ha stora randiga tröjor vill säga.

Nu är jag godissugen, men det ignoreras starkt och kanske ersätts det med en promenad. Inte. Det blåser fan hustak ute. Vi har varit i Skövde för Jimmy har klippt sig och när vi skulle hem var alla tåg försenade med flera timmar för att det blåste så mycket. Hej och hå. Då kan man inte gå ut. Nu ska vi knulla. Tjohej.

Det är kallt och det knarrar under skorna.

Ni vet när man har haft samma låtar på mp3-spelaren hur länge som helst så att man är jättetrött på alla låtarna och känner att man aldrig vill höra dem igen? Så känner jag inför min garderob just nu. Och när det blir så på mp3-spelaren så brukar man ju trycka på shuffle så att låtarna åtminstone kommer i annan ordning än man är van vid, så känns de roliga i några dagar till. Så det är vad jag har gjort i min garderob, jag har tryckt på shuffle. Hur det går till kan jag inte riktigt förklara, men de som känner mig tillräckligt väl för att veta hur jag avgör vad jag ska ta på mig varje morgon inser att detta är en väldigt stor grej för mig. Jag har tryckt på shuffle. Det är som en helt ny värld har öppnat sig!

För övrigt har jag ett jävla sår i munnen som gör asont, och eftersom det är svullet så kommer jag åt det hela tiden med tänderna och så läker det aldrig. Aaah, det gör så jäkla ont hela tiden. Jag kan bara tugga på ena sidan, och pussas gör jätteont. Det suger mest av allt kan jag berätta. Varför finns det inte plåster för munnen? Så kan man bara plåstra för det lilla såret och äta och pussas som folk igen. Det ska jag uppfinna och bli miljonär.

Dagens fråga är: Ska jag plugga litteraturvetenskap eller praktisera på ett konditori i vår?

Alla drömmer om fåglar.

Vi måste införa en ny regel. En regel som innebär att man inte får skicka sms till mig före klockan 12 på lördagar & söndagar. Utenätterna här blir oftast längre än man tänkt sig, och i morse somnade jag klockan 7. Sen vaknade jag klockan 10 av ett sms. Jag lyckades faktiskt somna om till sist, men aaah. Nej. Hörni. Inte före 12, okej?

Igår hamnade vi hos Frida på kalas. Det var jag som bestämt att det var ett kalas, ingen annan visste nog om det riktigt. Men jag envisades med att kalla det för kalaset hela dagen och kvällen. Något av det första vi fick reda på då vi kom till kalaset är att... Ja, jag och Evelina borde inte festa ihop. Men det har vi nog vetat länge. Här har vi gått i flera veckor och varit sura för att någon åt upp våran choklad på inflyttningsfesten, det visade sig igår att det var Evelina själv som bjudit bort chokladen och dessutom sin egen juice som hon trodde att hon blivit bestulen på. Och om det nu är så, då kanske det var jag själv som drack upp min vinare också? Vem vet, det skulle förklara att jag spydde konstant i 15 timmar.

Annars var gårdagens ord "Pyttan" som tydligen är vad de säger i Småland till barnen när de pratar om vad vi i resten av Sverige kallar Snippan/Smulan/Kissen/Murran/Framstjärt. Pyttan. Det var det pyttigaste jag hört. Och roligaste. Stackars Andreas fick det inte lätt resten av kvällen efter att det kommit fram. Att sedan sitta och göra om alla låtar så att de handlade om Pyttan och att bara ha allmänt djupa diskussioner och att se Evelina tycka att Jimmy är troligast att komma i byxorna. Haha. Med sådan glädje också. "JA! NU VET JAG!"

Det var mest dansbandstema, eller lite nynazist-tema. Och Skoldisco blev det som vanligt ingenting med. Vi är dåliga på att komma ut i Göteborg, förfesterna har en förmåga att hålla på alldeles för länge trots att krogarna har öppet till 5. Nej, jag vet inte heller hur vi lyckas. Eller misslyckas. Vid halv fyra tiden drog jag och Jimmy oss hemåt i alla fall, för att se om Evelina råkat elda upp hela lägenheten. Evelina lämnade vi dock kvar hos Frida, vi avsäger oss allt ansvar.

Idag, eller snarare ikväll, ska vi åka till Falköping. Men först är det hockey, det kan man tydligen inte missa. Jag vill ha ostbågar, men det ignorerar jag. Mest för att jag inte orkar gå till Willy's och Johannebergs Livs som ligger 10 meter härifrån är snordyrt. Varför tittar Jimmy på fiskeprogram? Nu ska jag leka med verktygslådan.

Metronomy - On Dancefloors


Även du, även jag.

Aaaah. Jag är hunkri. Jimmy tittar på hockey och jag är hunkri. Så nu tänker jag gå och duscha och sen äta lite. Frukost faktiskt, tragiskt nog. Jag ska nog börja ta tag i mitt morgonliv, man kan ju inte hålla på och sova bort halva dagarna. När hockeyn är slut tänker jag tvinga med Jimmy till Haga. Har vi tur så är det marknad också. Marknad gillar vi. Inte för att vi har några pengar, men för att det är kul att titta på allt som man inte har råd att köpa.

Imorgon skulle vi ha åkt till Jimmys pappa på Fars Dag-middag eller nåt liknande, men det blev inställt. Och då säger Jimmy: "Då kan vi stanna här tills imorgon, i alla fall jag!" Jaha? Vart ska jag ta vägen då? Utslängd ur mitt eget hem, det var det värsta! Jag undrar vart jag ska åka? Kanske jag kan vara lite i Jimmys lägenhet i Falköping? Dricka upp hans tequila och trasha hans möbler, det som vi inte ska ha med oss till Krokslätt alltså. Ja, det låter som en kul idé.

A Place To Bury Strangers - I Know I'll See You

Plötsligt hamnar man väl under en spårvagn.

Åååh. Jag tyckte att Robin E skulle ha åkt ut. Han är ju så himla tråkig. Och fjunig. Dessutom tycker jag att Jimmy ska sluta tro att han är Robin B, även fast de där röda skinnbyxorna skulle sitta fint över hans lilla rumpa. Haha. Nåja. Ut med Robin E nästa vecka, han är ju ungefär lika intressant som ett paket cornflakes.

Nu tittar Jimmy på Europe Music Awards och jag tycker att Katy Perry är jobbig och inte kan sjunga. Fast egentligen tror jag inte att Jimmy tittar, han zappar nog bara. Hoppas jag.

Förresten är jag kär i köket i våran nya lägenhet, vi var där och skrev kontrakt idag och köket var ännu bättre än jag mindes det. Plus att vi får behålla spotlightsen i tv-rummet, det är ju bäst. Enligt Jimmy. Jag är mest glad över att badrumskåpet ska stå kvar. Plus att Karin är jättetrevlig, undrar om hon vill adoptera mig?

Nu är det sovdags. Eller åtminstone dags att krypa ner i sängen. I morgon är en stor dag! Men jag vill inte avslöja varför riktigt ännu...

Keane - Black Burning Heart

För Vasastan är som Chinatown.

Idag ska jag och Jimmy gå och skriva kontrakt på våran fina lilla lägenhet. Dessutom hade jag tänkt ta med honom på en promenad i Haga, men då det är väldigt regnigt utomhus så sparar vi det till en annan dag. Jag vet dock inte riktigt vad vi skulle göra i Haga då varken jag eller Jimmy har några pengar, men titta är ju alltid roligt. Jag vill titta på de regnbågsfärgade Converse-skorna som jag aldrig kommer att ha råd med i hela mitt liv. Och så vill jag titta i alla gulliga heminredningsbutikerna, där jag aldrig heller kommer att ha råd med något i hela mitt liv. Plus att Jimmy skulle tycka det var urtråkigt, så det är nog tur för honom att det regnar idag.

Grattis, grattis, grattis till Sandylicious på 23-årsdagen säger vi också. Ja, allihopa säger det i kör. Det har jag bestämt.

Nu ska jag diska och sånt där annat roligt. Diska är inte så roligt, det var mest något jag skrev för att jag inte skulle bli deprimerad. Wiihooo, diska!

Ryan Adams & The Cardinals - Stop

Jag dansar med en flicka.

Fan, vad jag hatar pengar. Jag ska flytta ut till en gård i skogen och bli självförsörjande. Hela dagen har varit ett enda långt tjabbel om pengar. Jag äger 500 kronor, varav 400 egentligen är Jimmys. Alltså äger jag 100 kronor, och det kanske är det enda jag äger fram tills mitten av januari. Jag går runt och är på väg att börja gråta mest hela tiden. Det skulle ju vara ganska skönt att veta att man har råd med mat och hyra i alla fall. Snälla kära goda alfa-kassan, försörj mig! Snälla kära Gustaf, köp min trumpet!

Som att det inte vore nog så behöver vi 3500 tills imorgon för att betala första halvmånadshyran i förskott. Jag ska nog gå ner på Avenyn och sälja mig. Jimmys föräldrar kanske är snälla och förbarmar sig över oss. Själv kan jag inte ens med att ringa mina, med tanke på att de inte gett mig ett öre sen jag var 12 och fick börja ta hand om mitt eget barnbidrag. Fast det vet jag ju, att om jag VERKLIGEN skulle behöva så skulle de ställa upp. Det är bara det att jag inte kan med att be dem. Åh. Jag hatar pengar. Speciellt MYCKET pengar. Varför ska allting kosta MYCKET pengar?

Nu ska jag titta på hockey. Bengt-Åke, han är en glad prick han. Honom skulle jag vilja bjuda på middag.

Rachael Yamagata - Horizon

Hon dansar mig galen.

Bäst idag är att Evelina visade mig ett trick så att jag nu kan få på mig min lilla blå klänning från Forever21 med rosor i midjan och den är så söt så nu är jag glad. POFF! En helt ny klänning sådär bara. Och tänk att jag var på väg att sälja den för 11 kronor till någon på Tradera. Pfff. Jag ska nog dock inte äta någonting under tiden som jag har klänningen på mig, men det är en annan historia.

Sämst idag är att det är helt sjukt dyrt med nål och tråd. Jag köpte några nålar och två rullar sytråd och det blev 90 kronor! Vafan, jag skulle lika gärna kunna gå och köpa ett helt nytt plagg på H&M. Så där gick dagens middag åt skogen, men jag kan ju sitta och sy istället. Jag som älskar att sy så himla mycket. Jag som är tjejen som på högstadiet ljög ihop en historia om att min mamma råkat slänga mitt förkläde i värmepannan för att jag skulle slippa sy klart det. Jag kunde lika gärna ha sagt att hunden åt upp det så genomskinligt var det. Visserligen gick syfröken på det så det var kanske inte så dålig lögn ändå. Men OJ, vad jag ska sy nu. Jag skulle faktiskt vilja kunna sy, det skulle vara bra. Tur att jag har min mamma och kusin Sigge, då behöver inte jag kunna sy.

Death Vessel - Peninsula

Sen dansar hon med Rickard på trottoaren.



Om jag av någon anledning inte lyckas köpa den där prickiga klänningen till nyår så kan jag tänka mig den här också faktiskt. Ska jag vara helt ärlig så kan jag tänka mig båda två. Det är väl ingen riktig gala utan ett klädbyte? Annars kan jag ha den här när jag går hemma och städar eller bara när jag sitter framför teven. Inga problem, en fin klänning är alltid till nytta! Hey. Jag börjar känna mig som fröken von Sydow. Men det är inte mitt fel att jag är så sysslolös these days att sånt här är det enda jag har att komma med. Förresten piggar det alltid upp med en liten nyårsblåsa.

The Decemberists - Valerie Plame

Men varför är vi inte fler.

Det var lite roligt när killen som skulle köpa tröjan till slut dök upp, efter att vi har haft telefonkontakt dagligen i typ två veckors tid. Första gången han ringde var jag ju uppe i Sågmyra, så idag när vi såg så frågade han mig vad jag gjort i Dalarna. Då jag sa att jag kom därifrån tittade han konstigt på mig och sa: "Men du har bott här ganska länge va?!" Jag svarade att jag bott här i 2 månader och han undrade vart jag gjort av min dialekt, då han tydligen var född i Falun men hade bott här i 20 år och fortfarande hade den kvar. Det hade han. Jag vet inte vart min dialekt har tagit vägen, jag har visserligen aldrig haft något vidare brett dalmål men när jag är i Dalarna pratar jag åtminstone lite mer än vad jag gör annars. Jag skulle faktiskt vilja prata lite mer dalmål, det är fint. Åtminstone vissa dalmål.

Vidare så ska jag bli bättre på att visa Evelina klart och tydligt när vi möter någon i Andra Avenyn. Häromdagen mötte vi "Hästen" på Avenyn och alldeles nyss mötte vi Liv utanför på gatan. Och Evelina såg ingen av dem, sen klagar hon på att jag inte säger till innan vi redan gått förbi. Så nästa gång ska jag ta tag i Evelina, peka på vem det än är och skrika: "KOLLA EVELINA! DET ÄR ULLA & RASMUS!" Varför de nu skulle vara ute och gå tillsammans på kvällen, men jag och Evelina har bestämt oss för att tro att Andra Avenyn är på riktigt. Liv skulle säkert hem till Marcus nu och koka choklad.

Nu ska jag dricka te och fundera vidare på vad vi behöver till lägenheten. Tevebänk, någonting att ha micron på i köket och kanske ett badrumsskåp. Jag minns inte om det andra skulle stå kvar eller inte. Cd-ställ också. Tur att både jag och Jimmy har så mycket pengar då. Inte. Bara jag får mina fina kakburkar så är jag nöjd.

Sugababes - Sunday Rain

( för jag och hanna bestämde igår att det är okej. )

Och det är bara du som ler.

Åååh. Jag måste gå och köpa nål och tråd. Det måste ju vara något av det tråkigaste i världen att lägga pengar på. Men hjärtanen är på väg att ramla av klänningen och då finns det ingen annan råd. Nåja. Jag har i alla fall nyss dragit ner det senaste avsnittet av Gossip Girl så jag har någonting att trösta mig med. Annars är vädret trist och jag väntar på att någon kille ska komma hit och köpa en tröja. Ja. Jag menar faktiskt en tröja, det är inget slang för knark. Så lågt har jag inte sjunkit ännu. Men det dröjer nog inte så länge...

Glasvegas - S.A.D Light


Det måste vara nåt fel på er.

Jag drog mig lite för att berätta för min mamma om lägenheten, hon är lite sådär... Som jag, och ser oftast det negativa i allting. Speciellt i allting som inte har med Dalarna att göra, på det sättet skiljer vi oss åt. Men annars är hon sådär... Typiskt bortskämd som föräldrarna till våran generation är. Ja, jag vet. De säger att det är vi som är bortskämda, men helt ärligt... De är bortskämda. Min mamma brukar med lite förakt i rösten berätta för mig att hon har minsann aldrig varit arbetslös en enda dag i hela sitt liv. Vilket är ganska bekant bland alla våra föräldrar. Och de tror att bara för att man inte har något jobb så är man lat. Fastän man söker femhundra jobb i veckan. Minimum.

Jag skulle faktiskt inte haft något emot att ha det som de hade det, inte ens behöva gå ut gymnasiet utan kunna gå in på första bästa ställe och säga att man vill jobba där. Och få jobbet. Aldrig behöva leta med ljus och lykta efter någonstans att bo då de hade jobb och bostäder på den tiden var billiga, och bostadsrätter knappt fanns. Nu kan man knappt få jobb i kassan på Hemköp utan att vara högskoleutbildad. Och nej, vi kan inte skaffa några barn för vi har inte råd för vi måste plugga för att få något av de få jobb som finns som man slåss om tillsammans med 500 andra nyutexaminerade studenter. Hemlösa är vi också, nästan allihopa. Andrahand hit och andrahand dit.

Jag skulle också gärna aldrig ha varit arbetslös en enda dag i mitt liv. Jag skulle hemskt gärna få ett jobb utan att behöva ta studielån på flera hundra tusen. Jag skulle vilja ha ett förstahandskontrakt, eller kanske någon gång i mitt liv kunna köpa en villa för under en miljon. Men det är inte riktigt så nuförtiden. Så jag kan tyvärr inte hålla med om att vi är någon bortskämd generation, en förbaskat sysslolös generation möjligtvis. Jag hoppas att mina barn får vara en bortskämd generation som inte behöver vara arbetslösa en enda dag i sina liv. Det unnar jag dem.

Frida Hyvönen - London!


För inget är logiskt.

Vi fick lägenheten! Woohoo. Så från och med mitten av december är jag sambo och Krokslätts-bo. Jag vet inte vilket av det som är läskigast. Haha. Jag skojar. Krokslätts-bo är lätt läskigast, hela 2 kilometer från Viktor Rydbergsgatan. Hur ska jag klara mig utan denna noblesse? Ett stort kök och en nyårsafton i Göteborg tröstar. Bastu i källaren känns inte heller så dumt. Och ah, som jag ska ha fina kakburkar och gulliga saker i köket.  Köket är mitt område, Jimmy får rumstrera i vardagsrummet men jag ska fanimej ha mitt gulliga 50-talskök. Punkt.

Jag undrar vad min Storebror vill? Han pratar och pratar och har nog väldigt tråkigt på jobbet. Jag försöker få honom att förstå att han måste komma ner i mitten av december med lite saker kanske. Han verkade mer intresserad av en nyårsafton i Göteborg. Åh, jag med. Nu är jag pepp. Den där prickiga klänningen på MQ kommer att sitta fint då. (Jag har storlek 36 eller M, Jimmy. Och de finns bara i vissa utvalda MQ så du får nog lov att köpa den här i Göteborg. Hint. Hint.)

Nu ska jag dricka te och hindra Evelina från att titta på Andra Avenyn. Tjuvtitta på det där viset. Hmpf!

Fatboy - Born To Love One Woman

Inget är magiskt.

Är det bara jag som har problem med Telia idag? Dels försöker jag skicka ett sms till Jimmy och berätta hur glad jag är för hans skull, men icke. Det blir bara sändningsfel. Dessutom försöker jag fylla på mobilen för jag har bara 4 kronor på kortet, vilket inte räcker då jag måste ringa angående en lägenhet som vi har första tjing på. Men innan jag kan ringa om den måste jag ändå ringa Jimmy och rådfråga honom och det kan jag ju inte heller eftersom det inte går att fylla på mobilen för då blir det bara tekniskt fel på Telias hemsida. Tack för det televerket!

Annars har jag och Evelina varit i Slottskogen och tittat på sälarna och utsikten. Det var trevligt. Väldigt mycket uppför, men trevligt. Jag är så glad att Evelina tog mig med så jag fick se sälarna. Haha. Dagens höjdpunkt då det inte är något bra på teve ikväll. Nu ska jag börja fixa i ordning inför tvättandet som är dagens aktivitet. Åh, då måste jag bädda om min säng. Vad jobbigt. Allt bara går emot mig idag. Men jag luktar gott åtminstone.

Razorlight - Monster Boots

Och det är så tragiskt.

Jag lovade ju bilder när jag kom hem från Dalarna men det har jag totalt glömt bort. Så de kommer nu istället. Bilder från förra helgen och den här:

   
   
  

Hoho. Vad glad Jimmy kommer att bli när jag lägger ut bilder på honom med en bebis. Jag håller på att mjuka upp honom lite, steg för steg så han är redo när jag vill ha bebis. Om "mååångaaa" år. Minst 45 ska vi vara älskling. Nu ska jag titta på Ensam Mamma Söker. Det kan bli aktuellt. Höhö.

John Legend - If You're Out There

Så jag springer tillbaks till dig.

Det är en sån där trevlig dag när bakfyllan kommer och går i vågor. Just nu är jag mest trött, men förut idag när vi var på väg ner på stan mådde jag riktigt illa. Det blev dock bra efter lite mat. Pizzabuffé med Evelina, Martina och Jolin botar väl det mesta. Martina har tydligen sitt andra hem i Göteborg nuförtiden, och det är ju bra för då får man träffa henne lite oftare. Annars satt vi mest och spydde galla över nyårsafton, utom Jolin. Hon brukar tydligen ha roligt då. Ja, där ser man. Själv tycker jag mest det framkallar ångest och... Mer ångest. Jag vill bli bjuden på värsta festen, på nåt roligt ställe, med roligt folk som alla har jättefina kläder och det serveras god mat och jag ska liksom bara vara gäst. Inte behöva hålla på och ordna och fixa som det alltid brukar vara annars. Utan bara vara gäst. Tyvärr känner jag nog inte tillräckligt mycket folk i Göteborg för att det ska kunna hända. Men drömma går ju. Nu ska jag dricka vatten.

Forme One - Falling Down

Behöver lite kärlek från fel sort.

Kvällen igår blev inte riktigt så farlig som jag befarade från början, även om det inte var speciellt långt ifrån. Vi kom faktiskt hem redan 10 över 4 och hade inte med oss någon glassgubbe, däremot gick Evelina loss på min Svampbob Fyrkant-smörgåsgrill och jag lekte med brödrosten. Jag har dessutom lyckats slänga min fjärrkontroll i golvet så att den är i tusen bitar och vill inte fungera alls, men annars så...

Kvällen började i alla fall hemma hos oss, och det blev inte bara jag, Evelina och Jolin för David kom faktiskt också. Av någon anledning tyckte vi att Rednex var bäst av alla band i världen, utom David som föredrog E-type. Jolin kanske mest av allt föredrog Martin Timell och jag och Evelina kan av någon anledning gamla Hjalle&Heavy-låtar utantill. Det är ju inget man skriver i sitt CV direkt. "Titta upp, titta ner, var är Lasse Kronér?" Nej, det är inte mycket att skryta med.

Sen hamnade vi på Pustervik där alla av någon anledning såg ut att vara Blast From the Past. Hela gänget från Deer Hunter var där och en kille i Star Wars tröja sprang upp och ner hela tiden och blev hela tiden mer och mer besviken för att de inte spelade E-type. Det var åtminstone Davids version av varför alla som kom ner såg så ledsna ut, jag trodde däremot att det var killen som var så lycklig när de spelade You Can Call Me Al som skrämde alla däruppe med sin överenergiska dans. Dessutom var jag fruktansvärt trevlig mot en kille som kom fram och började prata med oss när jag utbrast: "Jag vet inte om det är din dialekt eller din keps men jag kan fan inte ta dig på allvar!" Han pratade värmländska, Jocke! Riktigt rejäl sådan!

Det var efteråt när vi sagt hejdå till Jolin och skulle åka hemåt som det spårade ur på riktigt. David var fortfarande upprörd över det där med E-type, och dessutom såg alla på Vasagrillen så ledsna och uttråkade ut med sina hamburgare så vi ville bara muntra upp dem lite. Och vad muntrar upp mer än lite sång och lite dans? Det kanske var så att jag och Evelina misslyckades lite med vårat "Comin' up, comin' up!" med David gjorde en riktigt bra insats då han högt och tydligt sjöng refrängen på This Is The Way för alla som var därinne. Det var av någon anledning inte så uppskattat som vi trodde att det skulle bli, vare sig när vi sjöng E-type eller när vi tog Dr. Bombay, istället blev vi ombedda att gå ut. Tss. Här bjuder man på gratis underhållning och så är det såhär de tackar oss? Så vi fick traska hemåt i natten, David fick ta spårvagnen, men jag och Evelina fick gå hem.

Idag blir det bakisbuffé med Martina på Lydia's. Mmmm. Pizza. Mmm, nachochips. Mmm, vitlökssås. Mmm, majs. Ja, faktiskt. Uh, jag är svettig som en gnu. Jag ska duscha och så måste vi städa lite här i ungkarlslyan. Jimmy är kär i Evelina, men det är ju inte mer än rätt. Varför måste min granne alltid borra så tidigt på morgonen? Varför hatar grannen mig så? Jag vill ju bara sova. Eller ligga i min säng och titta på teve och inte behöva gå fram till teven och byta kanal. Stackars, stackars mig. LUCY STREET! Ja. Jag har tourettes.

The Smiths - Bigmouth Strikes Again

Och sympatier från fel håll.

Nu sitter jag nyduschad och peppad inför en kväll som antingen kommer att sluta med att vi inte går ut alls eller att vi blir helt galet fulla, peppar varandra till helt sjuka saker och kommer inramlandes 7 imorgon bitti. Det blir bara jag, Evelina och Jolin och det vet vi ju hur det kan sluta. Jag ska nog sminka mig och sånt nu innan jag börjar dricka, annars får jag säkert för mig att jag är skitsnygg utan smink och kommer att gå ut och se ut som en zombie. BIG NO NO! Jag har åtminstone min fina nya röda blus med gulliga vita prickar.

Nu ska jag sminka mig och kanske göra håret lite lockigt. Tur att krogen inte stänger förrän klockan 5 så man inte behöver känna sig stressad. Halloween är det tydligen också, då kan man ju iofs gå ut och se ut som en zombie utan att någon reagerar. Nu ska jag vara snäll och inte skriva det jag nyss suddade ut. Jag är en snäll människa, innerst inne.

Buzzcocks - I Believe

Inget är logiskt.

Ska jag ta en promenad eller inte? Det är det jag sitter och funderar på just nu. Solen skiner från en klarblå himmel så jag har faktiskt absolut ingen anledning till att inte göra det. Förutom att jag är så fruktansvärt uttråkad på alla jävla promenadstråk här. Och att jag egentligen borde gå ner på stan och köpa små hårsnoddar och en sån där sminkgrej som jag inte vet vad det heter för jag är så dålig på sånt så det finns inte. Fan, vilka dåliga ursäkter. Men det går ju inte att bara säga som det är att jag inte har lust, det blir alldeles för enkelt. Det blir en promenad. Så, nu har jag bestämt mig.

Abe Vigoda - Hyacinth Grrls


RSS 2.0