Det finns en hel värld därute och jag är rädd att det är där han helst skulle befinna sig.

Jag lovade Ann att jag skulle skriva om chips, så nu ska jag skriva om chips! Egentligen borde jag gå och lägga mig eftersom jag ska upp klockan 5 imorgon bitti, men... En måste ju få leva lite också. Jolin säger att det enda jag och Ann pratar om är chips. Detta stämmer inte. Ibland pratar vi om Sandra Beijer också. Men ja, det kanske stämmer att vi till 90% pratar om chips. Men det är ett bra samtalsämne! 
 
Man kan prata om chips man saknar, chips man ätit, chips man önskar att fanns, chips som finns utomlands, chips man avskyr. Och så vidare i all oändlighet. Men nu blir det chipsprovning! För det hade vi hemma i helgen. Förr i tiden hade vi det väldigt ofta känns det som, men nuförtiden känns det som att det enda som kommer är nya varianter av sourcream & onion. Och jag AVSKYR sourcream & onion. Sur mjölk och lök. Nä. Vet ni vad. Ingen av smakerna vi testade i helgen var sourcream & onion. De vi testade var dessa:
 
 
Big Cut Havssalt & Svartpeppar 
Jag älskar grovräfflade chips, så jag älskar EXTREMT grovräfflade chips ännu mer. För något år sen fanns det big cut med någon chili & cheese-variant och de var så djävulskt goda! Tyvärr gick det ju med dem som det går med alla goda chips: åt helvete. Men nu har dessa kommit och de var riktigt fina faktiskt! Bra pepparsmak, fantastiska att dippa, krispiga som satan. Kan absolut tänka mig att äta dem igen i helgen. 4/5 i betyg.
 
Cheez Doodles Super Big Jalapeño 
Hade så höga förhoppningar om dessa. Blev så himla besviken. Visst var de starka, men de smakade ju inte stark chili. De smakade stark grön paprika. Och så var de inte alls särskilt krispiga eftersom de var så stora. Nä, den här påsen ligger fortfarande kvar i skåpet och kommer nog att stanna där. Åtminstone tills Jimmy blir desperat snackssugen någon kväll. 2/5 blir betyget. 
 
Crispy Disco - Gräddfil, Gurka & Gräslök
Jag är med i en facebookgrupp som heter Chipsgäris. Det är precis vad det låter som, en grupp där tjejer diskuterar chips. I den gruppen skrev en tjej att de här smakade precis som de helt fantastiskt gudomliga Smör & Havssalt-chipsen som fanns i somras. Tjejen som skrev detta, här är ett meddelande till dig: Du måste gå och coronatesta dig, dina smaklökar är HELT JÄVLA FUCKED UP! Jag vet inte vad de här chipsen smakar riktigt och jag vet inte vad jag tycker om dem heller. Ogillar jag dem eller är de bara... meh? Jag vet inte! Det blir förvirrade 2,5/5 i betyg.
 
Så var det med det. Jag kan förvisso skriva mer om chips, skulle kunna skriva en hel avhandling om chips. Men nu får vi faktiskt hålla våra hästar. Nu ska jag ju sova. Fick flera stycken roliga ämnen från Linda som hon ville att jag skulle skriva om, så nu har ni nåt att se fram emot! Jag ska inte sova. Jag ska läsa Livets Fest av Moa Martinson. Snart fyller jag år. Önskar mig ett bokstöd som ser ut som Stig Dagerman. Okej. Tack för idag.
 
Vide - Everything

Det är så jag vill att det ska vara.

TACK för all fin respons och alla hundratals önskerubriker ni skickat till mig. Det värmer fint i en medelålders kvinnas hjärta. Skojar. Fick en önskerubrik och den var från Ann. Hon vill att jag skriver om chips. Det ska jag göra. Men inte idag, för jag har tänkt testa massa nya chipssorter i helgen så jag gör't nästa vecka istället.

Nu kör vi vidare på dagboksblogg. Är inte det finast ändå? Misstänker att anledningen till att jag inte minns någonting längre är för att jag inte skriver ner dagens händelser. På gymnasiet kunde jag ju skriva tusen ord bara om bussresan till skolan. Så nu skriver jag ner dagens händelser.

Idag har jag varit ledig! Och utomhus har det ösregnat och blåst för jag bor där jag bor och där ösregnar och blåser det mest hela tiden. Släpade ändå ut den lilla marodören i ovädret en stund på förmiddagen. Hon plaskade i vattenpölar, åkte rutschkana och gungade men var rätt nöjd efter 45 minuter. Eller nöjd var hon ju inte, det var därför vi gick hem. För hon hade "ont i stövlarna och vantarna". Jag tror att det betyder att fötterna och händerna är kalla på Floriska. 

Efter lite lunch tänkte jag att Flora skulle sova middag medan jag städade badrummet och läste lite bok. (Obs! Ej samtidigt!) Jag städade badrummet och läste sen bok men Flora sov inte under tiden. Hon satt i sin säng och sjöng Hakuna Matata och utropade: "Nu kör vi!!" med jämna mellanrum. Sen kom Ofelia hem från skolan och då var det liksom ingen idé att försöka få henne att sova överhuvudtaget. 

På tal om att försöka få barn att sova var det min tur att natta Ofelia idag, (Vi nattar ju inte våra barn såsom alla andra verkar göra eftersom det mest verkar vara pest och pina att ligga bredvid sina barn i 2-3 timmar varje kväll och också känns ganska kontraproduktivt eftersom barnen tydligen ändå inte somnar lättare med föräldrar som gör så, utan vi läser ju bara för/med dem och sen säger vi godnatt och går ut ur rummet så får de somna på egen hand. Vilket de oftast gör inom en liten stund.) men jag blev utbytt mot en avokadoplanta. Ofelia har planterat en avokadokärna som nu växt till sig riktigt ordentligt och nu är en 30 cm hög planta, men idag tyckte hon att den verkade ledsen så hon bestämde sig för att läsa för den istället för mig, så hon satte sig på en stol framför fönstret och läste LasseMaja för avokadoplantan. Fint!

Nu tänker jag mig att avokadoplantan också kan ta över flera av mina uppgifter i hemmet. Städa till exempel. Plocka undan leksaker vareviga kväll tycker jag är tråkigast så det kan den få göra. Dammtorka. Rensa i hallen när det är dags för säsongsbyte av ytterkläder och skor. Gå ut med barnen när det är dåligt väder. Ja, men ni fattar. Vi kan börja lite smått med att den ser till att få upp Ofelia ur sängen imorgon bitti. 
 
Nä. Dags att gå och läsa lite norsk hjärndöd deckare. Jimmy har kidnappat teven till handboll. Kanske den tråkigaste sporten som finns att titta på? Tråkigare än fotboll till och med. Vilket mest beror på att jag inte kan handbollsreglerna överhuvudtaget. Mer än att man inte får gå mer än TRE STEG MED BOLLEN! Det har jag lärt mig av Varan-TV och inte på idrottslektionerna i skolan. Säger ju sig självt då jag antagligen sett på Varan-TV fler gånger än jag varit med på idrottslektionerna.
 
Leon Bridges - Forgive You

Jag vet att du inte har bestämt dig än, men du kan tro på mina ord.

Jag fick blogglust. Eller egentligen fick jag mest skrivlust. Men inte på att skriva på någonting påhittat utan på att skriva om mig själv. Jag. Jag. Jag. Jag. Så nu sitter jag här. På min lilla blogg som inte fått någon kärlek på nästan 2 år. Jag blev himla glad när jag såg att jag fått några nya kommentarer.
"Åh! Det är folk som undrar hur jag mår och vad jag håller på med!" Tänkte jag i mitt egocentriska lilla sinne. Det var det inte. Det var mest erbjudanden om gratis porr. Jahapp. Kul att folk bryr sig.
 
Hur mår jag då? Och vad håller jag på med? Äsch. Gud vad tråkigt. Jag har klippt av mig håret och varje gång jag är ledig från jobbet så städar jag. Så jag har väl blivit vuxen eller nåt. Eller bara drabbats av pandemi-uttråkning. 

Tänk om man skulle blogga som förr i tiden! Om vad man gjort under dagen. Det låter jättekonstigt. Så nu gör vi det!
 
Jag kommer inte ihåg hur man gör? Jag kommer inte ihåg saker längre. Jag kan komma ihåg exakt vad som hände en lördagkväll när jag var aspackad som 18-åring men jag minns inte vad som hände i morse. Hur kommer detta sig? Selektivt minne. Det säger ju sig självt att det var roligare en aspackad lördag 2003 än en tisdagmorgon 2021. 
 
Även om den här tisdagsmorgonen faktiskt var helt okej. Ingen grät, ingen skrek, barnen höll sams och det åts faktiskt en hel del frukost. Ofelia kom iväg till skolan ungefär samtidigt som kyrkklockorna ringde vilket borde innebära att hon kom i tid. Fast å andra sidan, det är Ofelia vi pratar om, hon kan lika gärna ha gått en omväg förbi Partille på vägen till skolan. 
 
Sedan har jag varit på jobbet, varit och handlat (vindruvor, fröknäcke, digestivekex och lax- & torsktärningar), städat, gjort en chokladmoussepaj och nu sitter jag här. Ja. Men det här var väl intressant? Nä. Inte det nej.
 
Okej. Vi gör såhär. Ni skriver förslag i kommentarsfältet om vad ni tycker jag ska skriva om. Kom med rubrikförslag så skriver jag! Ja. Kul! Nu kommer jag att få skriva massor av blogginlägg om gratis porr. Längtar redan. Tack för idag då lilla bloggen. 
 
Kite - Hills (Live at the Royal Opera)
 
(jag har också tappat min musiksmak. har ingen aning om vad jag gillar för musik längre. när någon frågar mig vad jag gillar för musik står jag bara och stirrar på dem som en jäkla city-ko. tragiskt.)

RSS 2.0