Det är så jag vill att det ska vara.

TACK för all fin respons och alla hundratals önskerubriker ni skickat till mig. Det värmer fint i en medelålders kvinnas hjärta. Skojar. Fick en önskerubrik och den var från Ann. Hon vill att jag skriver om chips. Det ska jag göra. Men inte idag, för jag har tänkt testa massa nya chipssorter i helgen så jag gör't nästa vecka istället.

Nu kör vi vidare på dagboksblogg. Är inte det finast ändå? Misstänker att anledningen till att jag inte minns någonting längre är för att jag inte skriver ner dagens händelser. På gymnasiet kunde jag ju skriva tusen ord bara om bussresan till skolan. Så nu skriver jag ner dagens händelser.

Idag har jag varit ledig! Och utomhus har det ösregnat och blåst för jag bor där jag bor och där ösregnar och blåser det mest hela tiden. Släpade ändå ut den lilla marodören i ovädret en stund på förmiddagen. Hon plaskade i vattenpölar, åkte rutschkana och gungade men var rätt nöjd efter 45 minuter. Eller nöjd var hon ju inte, det var därför vi gick hem. För hon hade "ont i stövlarna och vantarna". Jag tror att det betyder att fötterna och händerna är kalla på Floriska. 

Efter lite lunch tänkte jag att Flora skulle sova middag medan jag städade badrummet och läste lite bok. (Obs! Ej samtidigt!) Jag städade badrummet och läste sen bok men Flora sov inte under tiden. Hon satt i sin säng och sjöng Hakuna Matata och utropade: "Nu kör vi!!" med jämna mellanrum. Sen kom Ofelia hem från skolan och då var det liksom ingen idé att försöka få henne att sova överhuvudtaget. 

På tal om att försöka få barn att sova var det min tur att natta Ofelia idag, (Vi nattar ju inte våra barn såsom alla andra verkar göra eftersom det mest verkar vara pest och pina att ligga bredvid sina barn i 2-3 timmar varje kväll och också känns ganska kontraproduktivt eftersom barnen tydligen ändå inte somnar lättare med föräldrar som gör så, utan vi läser ju bara för/med dem och sen säger vi godnatt och går ut ur rummet så får de somna på egen hand. Vilket de oftast gör inom en liten stund.) men jag blev utbytt mot en avokadoplanta. Ofelia har planterat en avokadokärna som nu växt till sig riktigt ordentligt och nu är en 30 cm hög planta, men idag tyckte hon att den verkade ledsen så hon bestämde sig för att läsa för den istället för mig, så hon satte sig på en stol framför fönstret och läste LasseMaja för avokadoplantan. Fint!

Nu tänker jag mig att avokadoplantan också kan ta över flera av mina uppgifter i hemmet. Städa till exempel. Plocka undan leksaker vareviga kväll tycker jag är tråkigast så det kan den få göra. Dammtorka. Rensa i hallen när det är dags för säsongsbyte av ytterkläder och skor. Gå ut med barnen när det är dåligt väder. Ja, men ni fattar. Vi kan börja lite smått med att den ser till att få upp Ofelia ur sängen imorgon bitti. 
 
Nä. Dags att gå och läsa lite norsk hjärndöd deckare. Jimmy har kidnappat teven till handboll. Kanske den tråkigaste sporten som finns att titta på? Tråkigare än fotboll till och med. Vilket mest beror på att jag inte kan handbollsreglerna överhuvudtaget. Mer än att man inte får gå mer än TRE STEG MED BOLLEN! Det har jag lärt mig av Varan-TV och inte på idrottslektionerna i skolan. Säger ju sig självt då jag antagligen sett på Varan-TV fler gånger än jag varit med på idrottslektionerna.
 
Leon Bridges - Forgive You

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vad jag är glad att du bloggar igen! Skrattade massor åt detta inlägg :D! Och JA! handboll är såå sjukt tråkigt?! Tyvärr är det favoritsporten i Mattias familj så det blir mycket handbollsprat där, men som tur är verkar Mattias ha fått någon slags genetisk bra defekt (då är det kanske ingen defekt? En perfekt?) som gör honom relativt ointresserad av just handboll.

Önskerubriker: Skrivarkurs och skvaller om andra deltagare och deras alster, Vad du skrev om på skrivarkursen, Vad kunderna på ditt jobb skulle säga och beställa om du fick styra dem helt och Hur du blev så rolig - är det genetiskt? (dina barn verkar roliga, det kanske Jimmy också är, men jag tror ändå att de har ärvt det av dig?) Berätta mer! Eller skriv om chips. Jag är ju defekt och ogillar chips men jag gillar verkligen att läsa det du skriver så jag lovar att läsa även om du bara skriver om chips! / MBT-Linda

2021-01-26 @ 22:05:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0