På torsdagar bryr jag mig inte ens om dig.

 
 
 

Gårdagens lite smått höstinspirerade middag: Kryddig korv, kokt potatis & rödbeta och kall pepparrotssås. Jag minns inte vilken sorts korv det var, det var inte chorizo eller kabanoss, så mycket kan jag säga. Dessutom kan jag säga att kombinationen rödbetor + pepparrot inte är särskilt dum alls. Att göra rent spisen efter att man kokat rödbetor på den däremot, det är faktiskt jättedumt. Eller jättetråkigt kanske är mer rätt ordval. Göra rent spisen överlag är ju väldigt tråkigt. Vissa dagar är det här hemmafru-livet riktigt tråkigt faktiskt, men nu är åtminstone lägenheten ren och fin inför helgen. Okej, om man tittar under och bakom möblerna och sånt så är det kanske inte kliniskt rent, men det är lite svårt att komma åt med en gigantisk mage i vägen. Jag tror jag ska bli tjock på riktigt sen, då har jag alltid en anledning till att slarva med städningen. Som att jag någonsin behövt en anledning tidigare...
 
The Cure - A Letter To Elise

I morse när jag vaknade hade jag en sång att dela med mig av.

Fast nu luras jag lite grann för jag hade inte alls någon sång att dela med mig av när jag vaknade i morse, det är väl för tusan bara disneyprinsessor som vaknar på morgonen med en sång på läpparna? Vi vanliga dödliga vaknar ju på morgonen med ångest och mordlystnad.
 
Däremot har jag lite beröm att dela med mig av. Vad duktiga ni är som inte gick och köpte upp allt puffat ris som jag bad er om förra veckan! Det fanns massor av puffat ris på affären när jag skulle köpa det, faktiskt så himla mycket så att de bara hade enorma påsar och nu ligger alltså en gigantisk påse med puffat ris i skafferiet. Pyttepyttelite av det puffade riset använde jag i alla fall till att göra dessa:
 
Marängbakelser

ca 5 st
 
3 st äggvitor
2 dl socker
2 dl puffat ris
 
vispad grädde
blandade bär
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till en fast marängsmet.
Vänd ner riset i marängen.
Måla ut 10 jämna cirklar på bakplåtspapper.
Klicka eller spritsa ut marängen i cirklarna.
Grädda i mitten av ugnen i 1 timme & 15 minuter.
Stäng sedan av ugnen och låt marängerna torka helt på eftervärmen.
När marängerna torkat och svalnat;
lägg ihop dem två och två med vispad grädde och bär emellan.
 
Sen äter man en sån och blir alldeles tokmätt. Och väldigt glad. Alla blir väl glada av maränger, grädde och bär. Nu undrar jag mest vad jag ska göra med resten av det puffade riset, det enda jag kommer på är såna där choklad-rispuffar men jag kan ju inte göra såna varje dag i ett år...
 
Nu ska jag ta mig en liten promenad. Alla gnäller om att det är så kallt och nu är hösten här och blablabla, men jag tycker det är hur skönt som helst. För första gången på jag vet inte hur många veckor så känner jag mig inte konstant klibbig, äcklig och för varmt klädd. Så om det är det här som är höst och kallt (solsken och +18 grader, är det verkligen höst och kallt det?) så välkomnar jag det med öppna armar.
 
Rodrigo Y Gabriela - Savitri

Havet kallar.

Jag avslutade ju inlägget igår med att nämna att Jimmy gjorde krusbärssorbet, och det var ju inte så dumt gjort av honom. Jag är ju egentligen inte så förtjust i krusbär, men när jag var uppe i Sågmyra plockade jag ändå några liter som jag tog med mig hem igen. Så fick Jimmy för sig att han skulle använda dem till att göra sorbet av, och så gjorde han lite sisåhär:
 
Krusbärssorbet
 
1 liter krusbär
ca 1 cm färsk riven ingefära
2½ dl socker
½ dl limejuice
 
Koka krusbären mjuka med en skvätt vatten, ingefära, socker och limejuice.
Passera genom en sil så att kärnor och skal försvinner.
Smaka eventuellt av smeten med mera socker, det blir väldigt syrligt.
Frys i ca 3-4 timmar tills smeten börjar frysa till lite.
Kör i glassmaskinen tills du har en bra sorbet-konsistens.
Låt stå i frysen några timmar till, gärna över natten, innan servering.
 
Ja, syrligt var det minsann. Men jag gillar ju syrliga saker, så för mig var det okej ändå. Och den där ingefära-biten i var verkligen pricken över i. Tänk vad han kan ändå, min fästman. Han gjorde kiwisorbet i fredags också. Desireé frågade mig för några veckor sen hur jag kunde veta att just Jimmy var den som jag ville vara ihop med hela livet och skaffa barn med, och ja, hela det här blogginlägget är väl ett alldeles utmärkt svar på den frågan. Krusbärssorbet. Kiwisorbet. Vad mer kan man begära? Han är duktig på att diska också!
 
Nu har jag förresten också fått "nya" blogg.se, cirka ett halvår senare än alla andra, så från och med nu kommer jag också att svara på kommentarer direkt här nedanför i kommentatorsfältet. Så nu vet ni det om ni har några frågor och funderingar. Det behöver inte vara frågor om varför Jimmy är världens bästa fästman, det kan vara andra frågor också. Till exempel om varför jag är världens bästa fästmö.
 
The Temper Trap - Rabbit Hole

Huset som byggdes av drömmar.

Jag tycker det är roligt att man ofta hör om artister som fick underkänt i musik och stjärnkockar som fick underkänt i hemkunskap, det säger ju en hel del om hur urbota fånigt det här med betyg är överhuvudtaget och att det faktiskt inte säger ett skit om vad du kan och inte kan. Själv fick jag ett VG i hemkunskap med förklaringen att jag skulle fått MVG om jag inte varit så busig, och såhär i efterhand kanske jag borde ha ifrågasatt varför inte Peter och Johan som var dem som jag oftast busade med inte fick höra samma sak. Betyg alltså. Vilket trams!

Men annars gillade jag ju hemkunskap, man slapp sitta still och så fick man äta saker. Inte dumt alls. Ett av recepten som vi fick lära oss på hemkunskapen har fått hänga med i många, många år nu, och det receptet är nog en av de främsta anledningarna till att jag tycker att matpaj är något av de bästa som finns. I fredags bestämde jag mig för att introducera det för Jimmy, och nu tänker jag dela med mig av det till er också. Himla tur för er att jag skrivit ner det och nu tänker föra det vidare till er i skrift, för hemkunskapsfröken Ulla pratade så fruktansvärt grovt bjursmål (som i sin tur är en extremvariant av dalmål) så hade ni frågat henne om receptet hade ni inte förstått ett ord.

Ullas Köttfärspaj

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 kokta kalla potatisar
50 gr smör
2 msk vatten

Fyllning:
ca 300 gr köttfärs
1 gul lök
1 morot
1 burk krossade tomater
salt
peppar
3/4 msk vetemjöl
oregano
1 vitlöksklyfta
1 msk soja

riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Mosa potatisen och blanda ihop all ingredienserna till pajskalet.
Tryck ut degen i en pajform.
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv moroten.
Fräs köttfärsen och löken i smör i en stor kastrull.
Tillsätt krossade tomater, soja och morot.
Strö över mjölet.
Koka under omrörning tills färsen är grynig.
Pressa ner vitlöksklyftan och smaka av med kryddorna.
Lägg köttfärsröran i pajskalet.
Strö över riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera med en sallad.

Det här är faktiskt den godaste köttfärspajen som finns och jag skulle gissa på att den blir precis lika god med quornfärs. Pajdegen är så himla god också, och smidig i och med att den inte ska förgräddas och massa annat trams. Så, nästa gång det är pajdags därhemma så ska ni göra denna. Okej? Det är inte ens ett förslag, det är faktiskt en order!

Nu ska jag slänga ihop en pizzadeg för nu börjar Jimmy rota runt i kylen hör jag. Det kan visserligen bero på att han håller på att göra en krusbärssorbet också, men det är bäst att ta det säkra före det osäkra.

Muse - Uprising

Stirra rakt på det utan att titta bort.

Igår åt vi kyckling- & nudelsoppa till middag och äter man soppa så måste man ju ha ett gott bröd till. Jag är ju en sån där som är väldigt duktig på att säga att jag minsann ska börja baka mitt bröd själv istället för att köpa, och sedan inte göra som jag själv säger. Det gäller inte bara brödbakande utan allting som jag säger till mig själv att göra, det är ju vare sig vettigt eller särskilt smart att vara så tvångsrebellisk att man inte ens kan lyssna på sig själv, men sån är jag liksom. Men nu har jag ju en väldig massa tid över, så igår gjorde jag faktiskt som jag sa och såg till att vi fick äta gott och färskt bröd till soppan.

Tebröd

1 långpanna

50 gr jäst
7 dl mjölk
5½ dl vetemjöl
125 gr rumsvarmt smör
en nypa salt
ca 7 dl vetemjöl
ca 7 dl grahamsmjöl

1 uppvispat ägg till pensling
sesamfrön

Lös upp jästen i någon deciliter av mjölken.
Värm resten av mjölken till ca 40 grader.
Blanda sedan mjölken med havregrynen och låt stå att svälla ca 10 minuter.
Blanda alla ingredienserna till en jämn och slät smet.
Pudra över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen till en rektangel, något mindre än långpannan.
Skär degen i rutor.
Klä långpannan med bakplåtspapper.
Lägg degrutorna i långpannan i samma ordning som du skar dem.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Så. Nu kan jag gå och klappa mig själv på huvudet i ett års tid ungefär för att jag var så duktig och bakade bröd. Och samtidigt som jag klappar mig på huvudet så kan jag äta en god smörgås också. Vilken win-win! Nu ska jag städa skafferiet. Jag känner mig lite som Pölsa i Smala Sussie när han på frågan om han jobbar nåt svarar: "Jobbar? Nej fan, det hinner jag inte!"

Reptar - Natural Bridge


(nu skäms jag lite för jag har lyssnat på Reptar tokmycket i flera månader nu och jag tycker att de är så jävla bra, så jag förstår inte att jag inte tipsat om dem tidigare. Reptar alltså. lyssna! "sebastian" och "houseboat babies" är kanske de bästa låtarna, men alla är bra!)

De håller ett vakande öga över ditt tillfrisknande.

Jag tänkte att jag skulle ta och berätta vad jag bjöd på för gott under våran matbloggsträff. Vi brukar inte bestämma att den eller den ska ta med det eller det utan man får ta med sig det som man vill, vare sig det är salt eller sött, matigt eller godis. Fast ibland brukar vi försöka ha nåt litet tema att gå efter och den här gången blev temat Sensommar. Så det var mycket bär och grönsaker som det bjöds på.

Själv gjorde jag en frozen cheesecake, jag är ju inte alls förtjust i bakade cheesecakes, förstår faktiskt inte alls vad som är så gott med sådana. Men frysta cheesecakes, det är ju nästan som glasstårta och det kan man ju faktiskt inte ogilla! Det blev en med vit choklad och lime i och för att passa in på sensommartemat så gick jag till fruktaffären och plockade lite polska blåbär att ha ovanpå också.

Frozen cheesecake med vit choklad och lime

Botten:
200 gr digestivekex
1 dl smält smör
1-2 tsk kanel

Fyllning:
200 gr vit choklad
2 äggulor
400 gr philadelphia
2 st lime, rivet skal från
3 dl vispgrädde
2 äggvitor

Garnering:
Blåbär, eller andra bär som du tycker om

Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa kexen till smulor och blanda med smält smör och kanel.
Tryck ut i en pajform med löstagbar botten.
Grädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt det svalna.
Smält den vita chokladen och låt svalna något.
Rör hastigt ner äggulorna.
Blanda sedan med philadelphian till en jämn smet.
Riv ner limeskalet.
Vispa grädden ganska hårt i en separat bunke.
Vispa äggvitorna till hårt vitt skum i en tredje bunke.
(Allt för att göra den som är ansvarig för disken hemma överlycklig.)
Vänd ner grädde och äggvitor i chokladsmeten.
Häll smeten i formen.
Ställ in i frysen i några timmar, gärna över natten.
Ta ut ca 15 minuter innan servering och garnera med bär.

Gott! Och mäktigt. Frysta cheesecakes alltså, det går minsann att äta det. De där ugnsbakade varianterna kan ju gå och göra nåt helt annat, nån helt annanstans. Nu har jag visserligen aldrig testat ugnsbakade cheesecakes med chokladsmak, är det någonting värt att testa tycker ni? Jag gillar ju maffiga chokladkakor... Ah, så mycket att baka, så lite tid. Ehm. Ja. Okej, jag har ganska mycket tid nuförtiden, men någon måste ju äta upp allt som man bakar också. Nu ska jag gå och kramas med en deg som står på jäsning i köket!

At The Drive-In - This Night Has Opened My Eyes

Slit mig i stycken och koka mina ben.

Igår kväll när jag gick och la mig så trodde jag att jag aldrig skulle bli hungrig igen i hela mitt liv, hela magen var fullproppad med så mycket gott (och en bebis) så det var svårt att tänka sig att det någonsin skulle gå att få ner något där igen. Michael hade nämligen bjudit hem till matbloggsträff igår kväll, och vi åt och drack, och vi drack och åt och så gjorde vi såhär:

På matbloggsträffar när någon säger: "Ska vi äta då?" så går det inte till som på vanliga kalas att folk tar tag i varsin tallrik och börjar äta. Nej, när någon säger så på en matbloggsträff så tar alla fram sina kameror. Sen tar vi massor av kort i ungefär en halvtimme och SEN får man börja äta. Kanske. Om man har tur.

Vi var 13 stycken som samlades igår och alla hade tagit med sig någonting gott att äta, och jag insåg nu att jag bara tog kort på dessertdelen av buffén. Men det fanns också linssallad, rödbetspaj med chevré, fyllda champinjoner, rödbetspiroger, minipajer med halloumi och oliver, svamp- & potatisfrittata, grönkålspaj, hemgjort knäckebröd och på sötsaksavdelningen fanns det krusbärskaka, zucchinikaka, bountybollar, hjortron- & mascarponepaj, blondies och nu har jag säkert glömt någonting för det fanns så himla mycket gott att sätta i sig. Det fanns också hemgjord flädersaft, rabarber- & jordgubbssaft och bubble-tea med äppelsmak. Jag lovar att fylla på med länkar till alla godsaker så fort mina kära vänner lagt upp recepten på sina bloggar. (No pressure! Hoho.)

Men, satt jag bara där och tog för mig av de andras godsaker utan att ta med mig någonting själv? Nej. Det gjorde jag såklart inte, jag bjöd också på en sötsyrlig liten dessert. Men den återkommer jag med lite senare. Nu ska jag få i mig lite lunch och sen ska jag gå till MVC och mäta magen, jag tippar på att den är större än sist efter gårdagens kalasande!

The Stone Roses - I Am The Ressurection

Alla vill bli rika och berömda.

Det är väl ingen som bor i Göteborg som har missat att det har varit Kulturkalas i massor av dagar. Jag har nästan lyckats missa det själv faktiskt, hej på mig! Men det var inte så mycket jag ville se ändå, den enda jag velat se var Marit Bergman men vid den tidpunkten jag upptäckte att hon skulle spela så hade hon redan gjort det så det var ju struntsamma. Ett besök på den Internationella Matmarknaden hann jag däremot med förstås och för en gångs skull var det alldeles lagom mycket folk så jag inte fick lust att meja ner alla med en AK5'a.

Där stod jag som vanligt och tittade fascinerat på all engelsk konfekt som jag aldrig köper ändå. Men i år hade jag faktiskt svärmor med mig, så då köpte vi faktiskt några. Och med vi menar jag att hon fick betala 72 kronor för 3 st bitar fudge, ja jäklar ja. Men sen å andra sidan delade vi varje bit i 5 delar, eftersom vi var 5 stycken som skulle dela (smart va?!), och orkade ändå inte äta upp dem utan hälften var fortfarande kvar i morse. Så det kanske finns en anledning till att priset ligger där det ligger. Det blev en Strawberry Fudge, en Key Lime Pie-fudge och en Baileys Cocos. Min favorit blev den med Baileys, den smakade kokosboll och kokosboll är aldrig fel. Så nu har jag testat det också, nästa år ska jag nog slå till på de gigantiska italienska chokladkakorna. Nomnomnom.

Nu vankas det middag här hemma för nu har vi faktiskt börjat bli hungriga igen efter fudge-provningen igår, det trodde jag minsann knappt att jag någonsin skulle bli igen när det begav sig...

The Kinks - Shangri-La

Försöker att göra fel saker på rätt sätt.

Blåbärsmuffins och vaniljmilkshake

En liten efterrätt som jag bjöd på här hemma för några veckor sen. Samma gång som jag bjöd på den där Twister-fördrinken. Jag är ju inte så snål att jag bara bjuder på fördrink (eller jo, det kan jag ju vara om jag bjuder på fest, men inte när jag bjuder på middag), det fanns faktiskt drinktilltugg och sen blev det världens bästa vegburgare från Onekligens blogg som HÅLLER IHOP! Den ni, det är ren och skär magi faktiskt med vegburgare som håller ihop, så dem rekommenderar jag verkligen. Och så blåbärsmuffins och vaniljmilkshake till dessert. Det skulle egentligen varit lavendelmuffins, men som vanligt när jag är på lavendeljakt i den här stan så är den slut överallt. Vad är det med alla att vilja ha lavendel samtidigt som mig? Sluta med det! Nästa vecka tänkte jag baka någonting med rispuffar så nu behöver ni INTE gå runt hela Göteborg och köpa upp alla rispuffar. Okej? Baka nåt med eran jävla lavendel istället. Lavendel. Bah. Så himla... juli!

Drake - Look What You've Done

Som ett pågående åskväder.

Idag har vi ätit Daal med naanbröd till middag. Av någon anledning äter vi det mycket mer sällan än vi borde. Det är liksom gott, går jättesnabbt att göra och är löjligt billigt. Den enda nackdelen idag var väl att det kanske inte riktigt är väder för mustiga indiska grytor, fast å andra sidan är det nog bra mycket varmare i Indien än vad det är här och där äter de ju mustiga indiska grytor varje dag.

Dagar som dessa är det verkligen inte särskilt jobbigt att inte ha något jobb att gå till, att ligga i solen, läsa bok och lyssna på musik och varva det med några dopp i poolen är ju liksom också en helt okej sysselsättning. Man får passa på nu när sommaren äntligen bestämt sig för att titta förbi och hälsa på i några dagar, känner jag den rätt så blir det nog ett ganska kort besök och då får man ju göra det bästa av de få dagar man får tillsammans. Nu blir det dock en kopp te och en tobleroneskorpa eller två innan det är dags för sängen, för även om det är väldigt trevligt med såna här varma dagar så blir man också väldigt, väldigt trött av dem.

H. Hawkline - You Say You Love Me

Det är en kultur som endast leder till att gynna en sida och att krossa resten.

Woop, Woop! Ja, det här var kanske till och med nästan ett seriöst woop, woop. Hur seriös man nu kan vara när man använder ett sånt uttryck. Men det var ett glatt utrop åtminstone, som kommer sig av att jag varit ensam hemma idag. Det är första gången på över en månads tid som jag har varit helt ensam, och om man känner mig så vet man att det där med att få vara för mig själv emellanåt är jävligt nödvändigt. Alltså var det himla skönt att få vara ensam i några timmar, och sen lagom tills jag tröttnat på det så kom Jimmy hem från jobbet. Inte dumt alls det.

Vad gör man då när man är ensam hemma en dag? Ja, man kan roa sig med att kliva upp 7.30 och tvätta bebiskläder ungefär hela dagen. Vi fick ju 3 kartonger med barnkläder från mina brorsbarn så vi kommer knappt behöva köpa ett plagg under det första året känns det som, det är verkligen kläder överallt.

Men man kan ju inte bara sitta och glo in i tvättmaskinen en hel dag så jag bakade lite också. Riktiga mjuksega godingar till småkakor som absolut inte går att bara ta en av, jag har gjort dem förut fast en gång med nötter i och en gång med kardemumma i men den här gången bestämde jag mig för att göra en chokladvariant:

Tobleronedelikatesser

ca 50 st

150 gr mjukt smör
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ägg
75 gr hackad toblerone
5½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, sirap och socker poröst.
Blanda ner ägget och den hackade tobleronen.
Tillsätt mjölet, kakao och bakpulver och arbeta samman till en deg.
Forma till 5 rullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

Har ni ingen toblerone, eller bara inte gillar toblerone eller inte tål det så går det givetvis bra med någon annan choklad. Daim eller vanlig mjölkchoklad eller mörk choklad. Själv har jag en enorm påse med mini-toblerone i vit, ljus och mörk choklad hemma i skafferiet efter en "göra-slut-på-ungerska-pengar"-räd i taxfreen på Budapests flygplats. Så då kändes det som en väldigt bra idé att baka något mumsigt av dem. Nu är bara frågan hur jag ska lyckas gömma dessa för mig själv så att inte alla tar slut imorgon...

Nu ska jag försöka få tag i min mamma för jag har tappat bort min sjömansjacka och förhoppningsvis är den kvar i Sågmyra. Det jobbiga är bara att mina föräldrar nyss skaffat nya smartphones så att de 1, förstår inte när det är deras egna telefoner som ringer. 2, inte förstår hur man gör när man svarar och 3, inte förstår hur symbolen för missade samtal ser ut och hur man gör för att se vem det är som ringt. Och det här skriver jag med största vördnad, kärlek och respekt!

Admiral Fallow - Brother

(lyssna på admiral fallow vetja! hur bra som helst!)

Till våra grannar på våningen ovanför.

Vet ni vad? Ibland äter jag mat också. Ganska ofta faktiskt. Ibland flera gånger om dagen, det blir liksom bara inte av att jag bloggar om det. Och det tycker vissa att är väldigt roligt för de tycker att det är tråkigt när jag bloggar om mat, men jag gillar ju mat väldigt mycket så det tycker inte jag. Nu blir det lite matblogg alltså, det står ju trots allt i headern att det är en matblogg så då är det väl bäst att hålla sig till det. Den här varianten av Flygande Jacob åt vi för några veckor sen innan jag rymde till Sågmyra.

Typ Flygande Jacob

för 4 portioner

4 st kycklingfiléer
1 pkt bacon (140 gr)
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
2 tsk flytande honung
1 dl cashewnötter

banan
röd paprika
sallad
gurka
tomat
russin

Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla bacon och fräs på det i het stekpanna.
Lägg sedan baconet på hushållspapper och låt det rinna av lite.
Skär kycklingen i bitar och bryn även dessa i stekpannan.
Lägg sedan kycklingen i en smord ugnssäker form.
Fördela baconet över.
Vispa ihop matyoghurt, grädde, tomatpuré och honung.
Häll över ugnsformen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Strö över hälften av cashewnötterna efter halva tiden.
Servera med ris och banan, röd paprika, sallad, grönsaker och russin.

Eftersom banan i mat, eller varm banan överhuvudtaget, är äckligt som tusan så valde jag att servera bananen kall bredvid istället. Så tog jag cashewnötter istället för jordnötter, bara av den enkla orsaken att jag var mer sugen på cashewnötter just den dagen jag var och handlade. Svårare än så behöver det inte vara.

Vad gör jag annars då? Jo, jag är i Mölndal. Fint som snus! Min snälla mamma skjutsade hit mig då jag köpt på mig barnvagnar, bilbarnstolar och fått massa andra fina saker som kanske inte är så himla enkelt att få med sig när man ska åka tåg med massa byten och sånt. Men nu har min mamma åkt hem igen och jag klänger mest på Jimmy hela tiden. Det är nog inte utan att han börjar ångra att han sa att han saknade mig och ville att jag skulle komma hem. Hoho. Men han får skylla sig själv när han är så DULLI'! Man vill ju bara dra i hans små örsnibbar hela dagarna. Gullegullegullegull!

Calvin Harris feat. Example - We'll Be Coming Back

Det här är inte lycka.




Igår var jag och tittade på den här fina utsikten. Jag är fortfarande i Dalarna alltså, som synes på de idylliska bilderna. Höhö. Det var vid Åsledens Toppstuga utanför Leksand, här skulle jag kunna ha bröllopsfest om jag skulle gifta mig på sommaren. Men nu ska jag ju gifta mig på vintern, och då kanske man inte ska utsätta sina gäster för att försöka ta sig 5 kilometer högt upp på ett berg i vinterväglag. Nackdelen med att åka runt i Leksandstrakten och titta är att man börjar sucka tungt och undra varför man bor där man bor när man kan bo sååå fiiiiint. Men då åker man till Falun en stund så börjar man förstå direkt varför man bor där man bor.



Idag har jag och Jocke varit på Sågmyraturné och varit in i varenda affär i byn. Ja, det är ju ganska fort avklarat tänker ni, men det finns faktiskt en del. Vi var på Sågmyra Museum och var kulturella också. Sen hände det hemska, ofattbara som jag knappt orkar skriva om... Men det ska ju vara bra att skriva av sig så nu gör jag det ändå. När vi skulle fika på Lager157 så hade de ingen snickerskaka! "Det här är värre än den dagen när min mamma dog!" Skrek Jocke och fick en aning konstiga blickar av cafépersonalen. Men ni ser ju själva hur deprimerad han blev. Kladdkaka med grädde? Vad är det i jämförelse med en snickerskaka? Som att få gå och titta på Sean Banan när man blivit lovad en Håkan Hellström-konsert.



Vi piggade upp oss med att gå och testa partyhattar och titta på tomtar, påskharar och kräftskive-pynt på Trend & Tradition. Vem blir inte glad av en hatt med glittriga spöken på liksom? Sen gick vi till Godis-Britta och där finns det minsann Lakrits-dumle på lösvikt! Nu försöker jag få min mamma att förstå att hon ska gå till Godis-Britta och köpa det och skicka ner till mig en gång i veckan... Hon är sådär lagom pigg på det.

Nu har jag dock börjat bli lite mätt på Sågmyra-livet så jag har börjat fundera på att dra mig hemåt igen. Mest för att jag är lite rädd att Jimmy håller på att svälta ihjäl och för att min allergi mot bortskämda barn börjar bli lite väl svår. Det är ju helt fascinerande att någon som får exakt som den vill precis hela tiden ändå kan gnälla, skrika, gråta och skälla över allting konstant. Om jag hade fått som jag vill jämt så hade jag ju liksom varit glad. Nu ska jag ta en promenad och posta lite brev och vila mina öron. 

The Temper Trap - Everybody Leaves In The End


Öppna ditt hjärta.



Jag tänkte att jag kanske skulle ge ifrån mig ett litet livstecken så att ni vet att jag lever. Jag lever alltså. Jag har bara fullt upp med såna här saker om dagarna. Nej, jag står givetvis inte och tittar på när Jenny klappar ett föl 24 timmar om dygnet. Men jag liksom... Umgås. Med alla möjliga människor. Vi klappar inte bara föl hela dagarna. Jag har gått en typisk Sågmyra-tipspromenad. Haft en taco- & spelkväll hemma hos Yoshi. Våldgästat Ceebs, Böte och Willekillen tillsammans med Kalix och ett gäng wienerbröd. Eftersom jag är lite ovan med att ha så många vänner i närheten så har jag tagit en hemmadag idag för att vila upp mig lite. Det går väl lite sisådär med tanke på att mina brorsbarn är här men det finns ju tack och lov en stor trädgård för dem att leka i och väldigt många rum för mig att gömma mig i. Nu ska jag gå och titta på en barnvagn. Ja, är det inte föl så är det barnvagnar. Det händer så mycket i Sågmyra!

The Human League - Mirror Man


RSS 2.0