Ibland undrar jag hur du som är så vacker kan vara så ledsen.

Jag skrev ju igår att det var konstigt att Jimmy åt morot när vi hade muffins hemma. Det var faktiskt konstigt. Speciellt med tanke på att muffinsen var alldeles nybakta och hur goda som helst. Jag fick sätta stopp på mig själv efter två stycken och gömma dem i en kakburk. Tyvärr visste jag ju själv vart jag gömt dem så det hjälpte inte så mycket. Det fina med de här muffinsen är att de går att slänga ihop på 10 minuter och bara ska gräddas i en kvart så du kan lika gärna baka dessa som att gå till affären och köpa något gott.

Browniemuffins med bitar av digestivekex och kanel

12 st minimuffins

75 gr mörk choklad
75 gr smör
3/4 dl strösocker
1 ½ tsk kanel
1 ägg
½ dl vetemjöl
3-4 st digestivekex

Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en minimuffins-form.
Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
Vispa ihop strösocker och ägg.
Blanda ner mjöl och kanel.
Blanda ner choklad- och smörblandningen.
Vänd till sist ner digestivekex i bitar.
Skeda upp smeten i muffinsformarna.
Grädda i ca 15 minuter tills muffinsarna fått en krispig yta.



Har du ingen minimuffinsplåt  så går det lika bra att göra sex stycken vanliga muffins. Eller dubbla satsen och gör 12 stycken. Det är nästan lika bra, för de är så himla goda att de går åt på en gång. Den jättesöta kakburken på bilden har jag fått av fina fina Evelina. Och den trivs alldeles utmärkt i mitt kök kan jag berätta. Allting som är prickigt eller har mönster med bakelser på trivs i mitt kök. Bara så att ni vet. Det är ju julafton snart, så det kan vara bra att veta. Hrm hrm.

The Hives - Nasty Secretary

Som du vet är jag en ängel bakom ratten.

Ååh, så skönt det var med sovmorgon i morse. Jag skulle kunna tänka mig att börja jobba klockan sju varannan dag och halv tolv varannan dag. Det skulle vara fint. Det ska jag nog ta upp med min chef. Jag fick en ny chef idag faktiskt, så jag kanske kan försöka lura i henne att jag ska jobba så? Lika bra att passa på innan hon blir för insatt i jobbet liksom...

Idag åt vi riktigt mumsig middag. Behöver jag säga mer än fetaost, tomat och basilika? Nej. Egentligen inte. Ni förstår ju redan nu hur bra middagen var. Men eftersom jag inte är den som är snål på det viset så kan jag ju lika gärna visa upp hela middagen:


Quornfilé under medelhavstäcke med bulgur

För 4 portioner

4 quornfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
½ aubergine
1 kruka färsk basilika
½ ask cocktailtomater
150 gr fetaost
mandelspån

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg quornfilé i en ugnsform som du smort med lite rapsolja.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Tärna zucchini och aubergine.
Fräs lök, vitlök, zucchini och aubergine i en stekpanna tills det mjuknat.
Hacka basilikan och tillsätt i stekpannan.
Häll fräset över quornfiléerna.
Dela cocktailtomaterna i halvor och lägg i ugnsformen.
Smula över fetaost och strö över mandelspån.
Gratinera i 20 minuter.
Servera med bulgur.

Ah. Det var det gott det! Är du allergisk mot nötter kan du bara hoppa över mandelspån. Det blir nog precis lika gott utan dem. Fetaosten och basilikan är ju det viktiga, det förstår ni väl själva. Och bulgur. Bulgur är alltid viktigt. Det vet ju alla vettiga människor.

Nu ska jag borsta mina små tänder. Det är ju faktiskt nästan läggdags nu. Vafan. Nu kom Jimmy in här med två morötter som han sitter och äter på. Var har han fått dem ifrån? Har han ett hemligt morotsland i garderoben? Och varför äter han morot när det finns muffins i huset? Jag är rädd.

Johan Heltne - Väderkvarnsgatans Andra Sida

(och varför, varför, varför har jag inte upptäckt johan heltne tidigare? jag sitter här och skäms.)

Det kommer att träffa dig som en stor våg.

 

Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den här reklamen. Den blir liksom aldrig tråkig. Dessutom vill jag vinna heldagen med Foppa! Jag känner att resan till jobbet skulle bli himla mycket roligare om Foppa satt där bredvid i full hockeymundering. För det kommer han väl att ha? Sen skulle det ju underlätta en hel del på jobbet också, jag tror Foppa är lite starkare än mig. Dessutom känner jag att det skulle vara himla trevligt att dricka te och äta kvällskaka med Foppa framför Idol. Tyvärr är jag helt galet sämst på det där spelet som man ska spela för att vinna en heldag med Foppa. Men skam den som ger sig! Det är bara att fortsätta öva. Kul va?!

 

(Ni ser ju själva, det finns ingen som förtjänar en heldag med Foppa lika mycket som jag!)


Dåliga nyheter från vackra röda läppar.

Tisdag måste ju vara veckans värsta dag. Det är fortfarande sju miljoner år kvar till helg och man har redan hunnit bli trött igen efter helgen innan. Tur att veckans värsta dag gått ganska fort då. Tur att det varit kanonfint väder också. Jag tvingade med Jimmy ut på en promenad när jag hade jobbat färdigt för dagen. Innan det tvingade jag med honom till Willys för att veckohandla. Dessutom har jag haft sönder hans jävligt dyra hörlurar. Ni förstår ju själva att jag bara samlar in pluspoäng här hemma. Höhö. Han pussade visserligen på mig nyss, så jag tror inte jag ligger så illa till ändå...

Nåja. Nu till dagens middag. Den satt finfint i kistan och såg ut såhär:

Färsfylld zucchini med matvete

2 portioner

1 zucchini
ca 300 gr köttfärs
400 gr krossade tomater
paprikapulver
chilipulver
1 vitlöksklyfta
riven ost
2 portioner kokt matvete

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela zucchinin på längden.
Gröp ur köttet och dela det i tärningar.
Förgrädda zucchinin i ugnen ca 15 minuter.
Stek köttfärsen och zucchini-tärningarna.
Häll över tomatkrosset.
Krydda med paprika, chili och pressa ner en vitlök.
Fyll de urgröpta zucchinisarna med köttfärsröran.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter, eller tills osten smält.
Servera med matvete och goda grönsaker.

Fast egentligen skulle matveten vara med i köttfärsröran. Men de hade så små zucchinis på grönsaksaffären nu så den fick inte riktigt plats. Därför fick den vara bredvid istället. Men om du tänkt göra detta hemma, häll i matveten i köttfärsröran vetja. Himla gott blev det. Så nu är jag mätt och belåten.

Idag ringde Pippen till mig. "Jag funderar på om inte du kan komma hit imorgon!?" Sa Pippen. För han var ledig från förskolan imorgon så det skulle ju passa honom fint. Nu bor tyvärr Pippen över 50 mil bort och jag ska ju jobba, så det kan bli lite svårt att bara åka dit över dagen. Tråkigt. Jag saknar Pippen. Han piggar upp! Och det är ju himla svårt att vara världens bästa faster när man bor så långt ifrån varandra...

Fan. När ska jag nu hinna duscha? Nu börjar ju Halv Åtta Hos Mig. Sen är det Idol. Hur ska det här hinnas med? Fast å andra sidan börjar jag inte förrän 11.30 imorgon så jag kan ju vara uppe halva natten. Sovmorgon! I like!

Jenny And Johnny - Switchblade

Lägg dig i det höga gräset.

Efter några veckor med himla massa tårta kände jag för en lite enklare efterrätt. Så idag innan jag slängde ihop middagen så la jag några nektariner i marinad och så blev det såhär fint:

Limemarinerade nektariner med vaniljsås

3 st nektariner
2 st lime
råsocker

Klyfta nektarinerna.
Pressa över saften från lime.
Strö över råsocker.
Ställ in i kylen minst två timmar.
Rör om då och då.
Servera med glass eller vaniljsås.

Lätt som en plätt och fräscht och gott. Alldeles lagom att sitta och mumsa på framför Idol. Som varvades med Sommarpratarna på Svt1. För där var ju Paolo med! Vi gillar ju Paolo. Åtminstone jag. Jimmy har bestämt att när vi får våra nya tv-kanaler så han företräde till teven när Leksand spelar. Jag ska nog bestämma att jag har företräde till teven när Paolo är med i något tv-program. Nu ska jag sluta tjata om Paolo och gå och borsta tänderna istället.

Timber Timbre - Magic Arrow

Jag skulle vilja stanna och prata men allt kommer tillbaks.

Som jag tidigare nämnt så bjöds det på tårta på Jimmys födelsedagsfest. Chokladtårta såklart. Jag trodde det skulle räcka med en, för min erfarenhet är att det inte brukar gå åt så mycket tårta när folk är på fullen. Men ack, så fel jag hade. Tårtan tog slut på nolltid och av vad jag har hört så var den tydligen god. Jag vet faktiskt att den var god, en pyttepytte bit hann jag faktiskt roffa åt mig.

Chokladtårta

Tårtbottnar:
7½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
4½ dl strösocker
2¼ dl solrosolja
2 ägg
2¼ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
150 gr hackad mörk choklad

Glasyr:
125 gr smör
5½ dl florsocker
6 msk kakao
4 msk mjölk
½ tsk vaniljsocker

50 gr riven choklad till garnering

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mjöl, kakao, socker och vaniljsocker i en stor skål.
Blanda ner olja, mjölk och ägg och blanda samman med hjälp av en träslev.
Tillsätt den hackade chokladen och blanda väl.
Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
Grädda i 25 minuter. Kakan ska vara torr när den tas ur.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
Dela den sedan till två bottnar.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren.
Bred ut en fjärdedel av glasyren på en botten.
Lägg på nästa och bred resten av glasyren på ovansidan och runt kanterna.
Garnera med riven choklad.

Se till att kakan är riktigt torr när den tas ut ur ugnen. Det gjorde inte jag, så försöket att dela den gick åt skogen. Istället blev det all glasyr ovanpå och runtom kakan. Som blev som en kladdkaka med glasyr på istället. Men som sagt, det var ju gott så det funkade precis lika bra det också. Tydligen så gott att DJ stod och plockade smulor från tårtfatet sen när hela tårtan var slut...

Nu är snart min bloggtid slut så jag ska väl gå och göra någonting annat. En liten sak som jag funderar lite på bara: Hur ska de göra med Paolo Roberto i den amerikanska versionen av Flickan Som Lekte Med Elden? Ska han vara med där eller byter de ut honom mot en amerikansk motsvarighet? Jag gillar Paolo. Snart börjar Robinson igen, det är bra. Då får man se Paolo på teve lite oftare. Primo Paolo!

Ben Folds - Tiny Dancer

Folly Cagni.

Jag har knappt suttit framför datorn den här helgen, huset har nämligen varit fullt av gäster och så har vi mest ägnat oss åt det här:

Den här killen fyllde 25 år så vi hade massa födelsedagsfest.



Jag och Jimmy hade gjort i ordning ett musikquiz och här är tävlingen i full gång.



Förlorarna fick shotta fernet som straff-



Medans vinnarna fick en påse med blandat skoj.



Sedan bjöds det på chokladtårta. (Jag ska lägga upp receptet. Promise.)



Jag var som synes på mitt allra bästa humör.

Sen hamnade vi på Sticky Fingers där kvällens mest oväntade nog var att de spelade Eddie Meduza. Men jag och Kvarnström tyckte det var fint för då kände vi oss som hemma. Annars var nog kvällens tema att göra om alla låtar så att de handlade om Måns. Förutom Ca Plane Pour Moi som gjordes om till Le Pain Francais. Sen kanske jag, Evelina och Martina ska sluta skrämma folk med våran jargong. Fast å andra sidan vet jag inte hur vi skulle kunna umgås utan att konstant jävlas med varandra och alla andra.

Nu ska jag duscha lite. Sen ska vi ha fredagsmys. Jag insåg idag att jag inte ätit chips på hela helgen, och så kan man ju inte ha det. Därför blir det fredagsmys idag istället. Annars kan vi ju inte ha måndag, om vi inte haft fredag.

Orup - Jag Blir Hellre Jagad Av Vargar

Är ni med mig, systrar, bröder? Dansa för att hjärtat blöder.

Att jag och Jimmy inte tycker lika om särskilt mycket saker är kanske ingen nyhet. Så det här med heminredning kan ju vara lite klurigt. Speciellt när det kommer till saker som ska sitta på väggarna och vi har haft en väldigt tom vägg ovanför teven här ett bra tag. Jag är inte så förtjust i tavlor av någon anledning, inramade fotografier går bra men jag förstår inte riktigt poängen med att ha en målad tulpan på väggen. En sak som vi dock har gemensamt är ju intresset för musik, även om musiksmaken skiljer sig en hel del. Så lösningen på den tomma väggen fick bli gamla hederliga LP-omslag. Man ska inte låta såna fina gamla godingar gå till spillo.

Jimmy valde ut tre stycken ur sin pappas gamla skivsamling, jag köpte tre stycken på en loppis. Säga vad man vill om att tycka olika om allt, men vi har då blivit sjukt bra på att kompromissa. Varsågoda att gissa vilka 3 som är mina val. Den som gissar rätt får ta helg imorgon. Ni som gissar fel också för den delen.

Säkert! - Dansa, fastän

(för att det är lätt, lätt, lätt bästa låten just nu. jag tror jag ska tokdansa till den hela helgen. way to make friends liksom. spela samma låt på repeat hela kvällen.)

Jag brukade springa över fälten bara för att lägga mynt på rälsen.

Jag vet inte om jag blir inspirerad av mitt eget prat om pepparkakskryddor här i bloggen igår, men bara någon timme senare stod det en gryta och puttrade på spisen och spred juldofter i hela huset. Nej, det var ingen pepparkaksdeg jag satte igång. Däremot en indisk kycklinggryta fullspäckad med goda kryddor. Det där med indisk mat alltså. Hur fint som helst. Såhär gjorde jag:


Indisk kycklinggryta

För 4 pers

4 st kycklinglårbitar
1 st röd chili
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 zucchini
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk kryddnejlika
kanel
garam masala
kardemumma
koriander
400 gr krossade tomater
6 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
2 dl röda linser

Fräs kycklingbitarna i en stor gryta tills de får vacker färg.
Ta upp dem och lägg åt sidan.
Finhacka chili, vitlök och gul lök. Tärna zucchinin.
Fräs detta tillsammans med ingefära, kryddnejlika, kanel,
garam masala och kardemumma.
Häll över tomaterna och vatten.
Smula över buljongtärningen.
Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt linserna.
Låt detta koka under lock i 30 minuter.
Smaka av med koriander.
Servera grytan med naanbröd.

Det var gott det. Ni må tro att Jimmy hade problem sen när det var två portioner över men inte en enda tom matlåda i hela huset. Till sist kom jag på att vi hade ju en matlåda med paj i och det kan man lika gärna frysa in en påse. Tyvärr fick inte båda portionerna plats i en matlåda.

Jimmy: "Men åh, vad ska vi göra då? Har vi ingen matlåda med soppa i som vi kan slänga? Det känns ju så himla onödigt att slänga mat..."
Jag: "... Men inte soppa?"
Jimmy: "Det känns så himla onödigt att slänga GOD mat!"

Det löste sig utan att vi behövde slänga någon soppa. Vi hade faktiskt en till matlåda med filodegsrullar i som också går att frysa in i påse ju. Jag är nämligen av den åsikten att det är onödigt att slänga all sorts mat, inklusive soppa. Man vet aldrig när maten och pengarna tar slut, och då kan den där lilla soppan var det sista som står mellan liv och död. Nu blir det en kopp te och Halv Åtta Hos Mig.

Smoke Fairies - After The Rain

(hä' ä' fint siddu. fine biter.)

Adjö, vackra drömmar.

Förutom passionstårtan och aprikosmuffinsarna bjöd jag också på chokladpaj i helgen. Gjord på ett jättelätt recept som du inte ens behöver använda ugnen till. Ni får ursäkta den inte alltför fina bilden, men ni ser ju åtminstone att det är en paj.

Chokladpaj

Botten:
280 gr digestivekex
25 gr smör

Fyllning:
100 gr smör
225 gr mörk choklad
2 dl matlagningsgrädde

Krossa digestivekexen till smulor (går himla smidigt i matberedare).
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Pressa ut smulblandningen i en pajform.
Kyl i 15 minuter.
Smält chokladen över vattenbad.
Rör ner smöret i den smälta chokladen till en jämn kräm.
Ta bort från värmen och rör snabbt ner matlagningsgrädden.
Blanda krämen tills den är smet och häll den i formen.
Låt stå i kyl minst 2 timmar.
Ta gärna fram pajen en kvart innan den ska serveras.
Servera med vispad grädde.

Hur gott och lätt som helst. Jag tänker mig att till jul kan man blanda ner en tesked pepparkakskryddor i chokladsmeten också så har man en riktig julkaka. Eller bara byta ut den mörka chokladen mot en choklad med någon smak på så kan du få vilken smak som helst på pajen.

Nu ska jag gå och fylla på mitt busskort och handla lite. Sen ska jag laga mat. Fast jag mest är törstig hela tiden.

Roky Erickson & Okkervil River - True Love Cast Out All Evil

Dammtussar.

Efter att ha spenderat hela dagen på soffan är jag fortfarande lätt illamående. Tänkte att det skulle gå över med lite mat i magen. Det funkade sådär bra, men maten smakade bra och jag lyckades äta upp en hel portion. Däremot är jag förbjuden att komma till jobbet imorgon, även om jag skulle må bra. Så är det när man jobbar med mat. Här är i alla fall den goda och höstiga middagen vi åt idag:

Fläskkotletter med svampsås och ris

För 4 portioner

4 kotletter
ca 8 färska champinjoner
2 dl créme fraiche
timjan
cayennepeppar
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
en skvätt mjölk

Stek på kotletterna några minuter på varje sida.
Lyft upp dem ur stekpannan.
Kvarta champinjonerna. Stek dem.
Häll över créme fraiche.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Smaka av med timjan, svartpeppar och cayennepeppar.
Lägg tillbaka kotletterna i såsen.
Häll ev. ner en skvätt mjölk om det blir för lite sås.
Låt koka ihop i några minuter.
Servera med ris och en sallad.

Färska champinjoner. I love you! Det som är bra är att Jimmy inte alls tycker om champinjoner så jag får alla för mig själv. Nomnomnom!

Häromdagen fick Jimmy ett mail från en av sina kompisar som sa att om han satt i samma rum som Hitler, Stalin och en vänsterpartist så skulle han helst skjuta vänsterpartisten. Den kompisen ska sova hos oss hela helgen. Det känns ju tryggt! Ska man behöva känna sig mordhotad i sitt eget hem? Själv funderar jag på att starta eget till helgen och ta betalt för gästrummet. Sen kan jag använda de pengarna till att köpa en skottsäker väst. Vad kostar en sån? Finns de på Rusta? Eller kanske på Gina Tricot om man vill ha en med paljetter på?

James - Lookaway

Att kyssa en idiot.

Ja. Men det här gjorde vi väl bra Sverige? Det tycker jag verkligen. Jag är stolt över att vara svensk idag! Nu nedmonterar vi välfärden som vi är välkända över hela världen för att vi lyckats så bra med. Nu river vi upp allting som våra mor- och farföräldrar kämpat för. Det här med jämställdhet, solidaritet och rättvisa är ju överskattat ändå. Nej. Jag är inte bitter. Bitter is not pretty! Som de brukar säga i Greek.

Nej. Vi struntar i det här med valet. Jag blir ändå bara arg. Nu fokuserar vi på mina fina aprikosmuffins med knäckglasyr som jag bjöd på i lördags. Knäckglasyren syns inte så väl men den finns där.

Aprikosmuffins med knäckglasyr

ca 12 st

125 gr torkade aprikoser
75 gr smör
1 ägg
1 dl socker
¾ dl vispgrädde
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker

Knäckglasyr:
150 gr smör
2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret till muffinsarna och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smöret, grädde, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör till en slät smet.
Finhacka aprikoserna.
Tillsätt i smeten.
Fyll muffinsformar eller aluminiumformar med smeten.
Grädda mitt ugnen i ca 15 minuter.
Blanda smör och sirap till glasyren i en kastrull.
Koka glasyren i ca 20 minuter tills den är tjock och simmig.
Bred den varma glasyren över muffinsarna.
Ställ in i 250 grader tills ytan fått fin färg.

Gör nu inte som jag och glöm muffinsarna i ugnen. Det är nog därför knäckglasyren inte syns så mycket, för den hann liksom smälta ner på plåten det mesta av den. Håll koll!

Idag kräktes jag på väg till jobbet. Jag tror att farbrorn som var ute och rastade sin hund fann det väldigt mysigt och kände att det var en bra start på dagen. Troligtvis är det magsjuka, men det kan också vara valresultatet som gjort mig illamående. Så jag fick gott åka hem igen, någon timme senare kommer Jimmy hem från skolan för att han mår dåligt. Så vi har sjukstuga här idag. Jag tittar på OC och Jimmy sover.

Jag borde ta itu med mitt liv och försöka komma på vad jag vill bli när jag blir stor, nu när Alliansen får fortsätta regera så är mina konditorchanser helt uteslutna så jag måste liksom... Glömma det. Fast å andra sidan är jag ju redan grym på att baka, synd bara att inga konditorier i världen bryr sig om det om du inte har det på papper. Hmpf, säger jag. Jag har det ju på blogg och GP-tv. Räcker inte det?

Art Of Noise - Peter Gunn

Fadersfigur.

Ja. Självklart var det någonting med passionsfrukt som var på bilden nedanför. Eftersom Jimmy fyller 25 nästa lördag, men då ska ha fest för sina kompisar, så hade vi Jimmys släkt hemma på tårtkalas här igår. Så det ni fick se på bilden var helt enkelt tårtan jag bakat till tårtkalaset. En passionsfruktsmoussetårta. Såhär såg den ut:


Passionsfruktsmoussetårta

Botten

110 g smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Mousse
6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1/2 dl tropisk juice, koncentrerad

Gelé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice (el tropisk juice)
3 gelatinblad

Vispa smör, socker och sirap pösigt.
Rör ner äggen ett i sänder.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Tillsätt mjölblandningen i smeten.
Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter.
Grädda i 175 grader, 20 min.
Låt svalna.


Blötlägg 6 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.
Vispa grädden löst i en bunke.
Vispa gulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke.
Vispa ner mascarponen i äggsmeten.
Värm juicen på svag värme i en kastrull.
Ta upp och krama ut gelatinbladen, smält ett i taget i juicen.
Vispa ner juicen i äggsmeten.
Vänd till sist ner den vispade grädden.
Häll moussen över den kalla botten.
(Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går)
Låt den stelna i kylen.


Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.
Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull.
Ta upp och krama ur gelatinbladen, smält ett i taget i juicen.
Häll i resten av juicen och rör om.
Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet,
rör om (ta ev. bort långa gula trådar).
Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen
(gelén kan hällas på redan efter 20-30 min).
Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.


Receptet hittade Jimmy hos Min Goda Sida från början. Förutom passionsmoussetårta serverade jag också chokladpaj och aprikosmuffins med knäcktopping. Men dem recepten återkommer jag med en annan dag. Nu blev jag på dåligt humör för jag såg ett sms från en kompis som har en plånbok istället för ett hjärta. Fy fan vad jag hatar unga människor. De är så jävla dumma i huvudet. Det finns liksom inget tänk. Eller jo, ett jävligt vidrigt tänk där man bara sätter sig själv i fokus. Äckligt. Äckligt. Äckligt. Ensam är inte stark, ensam är bara jävligt ensam.

Mikael Wiehe - Hej Då, Trevligt Att Träffas

En fientlig gen.

Idag är jag lite upptagen med det som är på bilden. Vad det är för något? Ja. Det tycker jag allt att ni kan fundera på. Medans ni funderar på det så kan jag ju ge lite chipsbetyg.

Vilda Western (sourcream & onion och american bbq): Ehm. Nej tack. Smakar marinad. Köpe-marinad. Ingen höjdare alls. 2.5/5 får de av mig.

Pickles & Mayo:
Förvånansvärt goda. Men så är jag ju konstig också. Jag gillar ju vinägerchips, men jag avskyr sourcream & onion och grillchips som alla andra svennar älskar. 4/5.

Creamy Pizza: Som väntat så var dessa godast. Jag gillar cream cheese-smaken. 4.5/5 och troligtvis de som kommer att vinna hela mysmatchen.

Så. Det var mitt omdöme det. Men ni får faktiskt testa själva, för alla tycker ju olika. Nu ska jag återgå till att fixa inför det där konstiga som är på bilden. Eller ja. Jag ska mest ta på mig en prickig klänning. Ni kan roa er med att läsa det här fina.

Of Montreal Feat. Solange Knowles - Sex Karma

(för att jag har poppat Of Montreal hela morgonen och jag gillar't!)

Några kalla i kylen.

Nu jävlar är vi med i matchen! Ja, mysmatchen alltså. OLW har ju utsett de tre finalisterna i mysmatchen, och jag ville provsmaka dem redan förra veckan. Trodde då i min enfald att Ica Maxi skulle ha dem, men det hade de inte. Willys däremot. Willys kan man lita på! Så nu är vi med i matchen. En vecka senare. Hittade en ny dip från Estrella också som måste testas. Jag återkommer med betyg senare. Det finns inget bättre än när det kommer nya chips- & dipsmaker. Nu är det bara att hålla tummarna för att de är goda också. Jag tror mest på Creamy Pizza. Nu blir det fredagsmys galore!

Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F)


(är det här mainstream-versionen av hello saferides saturday nights? ja. det är det. men det är okej, för katy ska gifta sig med russell brand. då måste det ju vara någonting särskilt med henne. jag vill också gifta mig med russell brand. hmpf.)

Tom Tom.

Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för jag har ätit paj idag! Inte vilken paj som helst heller, utan paj med chèvre i. Fy fabian vad fint. Det behövs inte mycket för att pigga upp en helt vanlig torsdag. Våga vägra snabbmakaroner och mamma scan-köttbullar. Ät paj istället! Till exempel den här pajen:



Chévrepaj

ca 6 portioner

Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
100 gr smör
3 msk vatten

Fyllning:
½ zucchini
1 röd paprika
ca 8 st körsbärstomater
2 dl créme fraiche
2 ägg
180 gr chèvre
flytande honung

Blanda ihop pajdegen.
Rulla in i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
Förgrädda pajdegen i 10 minuter.
Skär zucchinin i skivor. Skär paprikan i bitar.
Bryn zucchini och paprika lite i en stekpanna.
Skär ca 150 gr av chévren i små bitar.
Blanda créme fraiche, ägg och och chévren i bitar.
Häll chevréröran i det förgräddade pajskalet.
Lägg över zucchini och paprika. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på dem.
Sätt in i ugnen 15 minuter.
Skär den återstående chévren i skivor.
Ta ut pajen och lägg på chévren, ringla lite flytande honung över.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter till.
Servera med en god sallad.

Jag behöver väl inte ens nämna att det var gott? Nej. Jag menar det. Det förstår ni väl själva att det var gott! Vad skulle det annars vara? Mer paj åt folket!

Den senaste tiden har jag varje morgon när jag borstat tänderna tänk att jag måste ringa upp Clara för jag hade ett missat samtal från henne. Men så tänker jag att jag kan ju inte göra det klockan halv sex på morgonen så jag ska försöka komma ihåg det på eftermiddagen. Gör jag det? Nej. Det gör jag inte. Idag gjorde jag det och när jag tittade i samtalslistan fick jag ju skämmas. 23'e augusti var det som Clara ringde. Hej hej, jag är världens bästa kompis. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Jag ska nog bli sån där tidsmiljonär, det verkar bra mycket mer givande än att vara pengamiljonär.

Nu ska jag titta på Halv Åtta Hos Mig. Idag har jag kokat knäck. Det är bara 98 dagar kvar till julafton, och med tanke på att tiden bara flyger förbi så är det ju lika bra att sätta fart med julstöket.

Black Mountain - Let Spirits Ride

Vi föll.

Idag har jag bakat potatis. Det är lättbakat. Man bara köper en färdig potatismix i grönsakshyllan på affären. Eller flera. Jag köpte två. Sen lägger man potatismixen på en plåt och låter den baka sig själv i ugnen. Man behöver varken tillsätta vatten eller låta den jäsa. Helt sjukt smidigt! Fast jag krånglade till det lite för mig själv idag och dubbelbakade potatisen. Ungefär såhär kan det se ut då:

Dubbelbakad potatis med medelhavsröra

För 4 st

2 bakpotatisar
2 dl créme fraiche
3 msk röd pesto
150 gr fetaost
ca 8 st soltorkade tomater
en nype torkad oregano

Sätt ugnen på 200 grader.
Pricka potatisarna runtom med en gaffel.
Baka dem mitt ugnen ca 60 minuter.
Dela potatisen i halvor och gröp ur innanmätet.
Blanda créme fraiche och pesto.
Smula ner fetaosten.
Hacka soltorkade tomater och blanda ner i röran.
Smaka av med oregano.
Blanda ner potatis-innanmätet i röran.
Fyll tillbaka i potatisskalen.
Sätt in i ugnen igen och gratinera ca 15 minuter.
Servera med en god sallad.

Jag hade ju räknat med en bakpotatis var. Men efter varsin halva var både jag och Jimmy proppmätta. Bakpotatisen-hataren Jimmy tyckte dessutom att det var gott. Inget dåligt betyg alltså. Jag tyckte också det var gott förstås, men jag tycker ju alltid att bakad potatis är gott. Lägg sedan till pesto och fetaost och jag är helnöjd.

Nu sitter jag här alldeles nyduschad i min pyjamas och undrar om det är okej att gå och sova snart? Nej. Jag får nog hålla mig vaken genom Idol i alla fall. Ute öser regnet ner, som det gjort fram och tillbaka hela eftermiddagen. Ett tag var det världens åskoväder och blixten slog ner alldeles här i närheten någonstans, sedan kom det en galen hagelskur också. Japp. Det är höst i Göteborg det. Jag funderar på att införskaffa mig ett paraply, men sen har jag ju å andra sidan bara bott här i två år så jag har liksom inte riktigt hunnit ta tag i det ännu. Nu ska jag skåpäta! Yay!

S. Carey - Mothers

Höll ett tal som var för långt, ingen skrattade åt poängen.

Igår åt vi matvete-otto. Man kan ju inte säga risotto med matvete, för det är ju inte ett endaste dugg risotto i. Matvete kokat i buljong blandat med champinjoner, röd paprika, kassler och purjolök som jag stekt lite. Idag är jag mest trött och trött och har inte ätit någonting som är värt att nämna.

Värt att nämna däremot är att Säkert! har släppt en ny fin skiva som man kan lyssna på på Spotify. Om man klickar här. Har ni inte upptäckt Säkert! ännu så är det dags nu. För Annika Norlin är helt fantastisk och att missa det, ja det är lite som att missa den där allra finaste sommardagen. Och det vill ni väl inte?

Säkert! - Isarna

Kom, vi sticker härifrån!

Ah. Ljuvliga måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Ehm. Nej, nu skojar jag bara. Ny vecka, men fortfarande inga möjligheter. Däremot; Ny kvällskaka! Det måste man ju ha en varje vecka. Det behöver inte vara ett nytt recept varje vecka, men det är ju bra om kakan åtminstone är lite färsk. Idag blev det en tårta. Det är lika bra att vänja sig, det kommer att bli en hel del tårtor här inom de närmsta veckorna. Idag blev det dock en i det enklaste laget. Men som sagt, enkelt är gott!


Mandeltårta med geisha-grädde och blåbär

Botten:
500 gr mandelmassa
3 ägg

Fyllning:
3 dl vispgrädde
100 gr geisha

Garnering:
ca 150 gr blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Blanda med äggen till en jämn smet.
Häll smeten i en pappersbeklädd halv långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
Ta ut botten och låt den svalna.
Krossa geisha-chokladen.
Vispa grädden hårt och blanda med geisha-krosset.
Bred ut grädden på tårtbottnen.
Strö över blåbär.
Enjoy!

Åh, så gott! Inte smakar det någon mandelmassa heller. Jo, pyttelite kanske. Men lite mandelmasse-smak kan jag faktiskt med. Bara det inte blir som i semlor. Geisha-grädden var dock godast. Jag som inte ens brukar vara speciellt förtjust i grädde. Det är nog för att grädde brukar sakna choklad.

Nu ska jag fortsätta bråka med min mailbox på facebook. Den vägrar öppna sig, och jag vill hemskt gärna att den öppnar sig. Undrar om jag kan muta den med tårta? Kleta in lite tårta i ett av usb-uttagen så kanske den ger med sig? Nu kom jag på att jag glömt att öppna den vanliga posten jag fått idag också. Jag är så ovan att få post att jag inte ens förstår att jag ska öppna den jag får. Jag sär, jag sär.

Les Savy Fav - Calm Down

(jag lyssnar alltså på les savy fav idag. om ni undrade vad som gäller idag för att höra till innelistan.)

Och du skrattade åt allting och alla som kom i vägen för dig.

Igår kväll lagade jag Sallad med ugnsbakade rödbetor. Den här gången fick det åka med ett gäng krutonger med vitlök&persilja-smak också. Idag har jag kissat rosa. Ja. Jag förstår att ni finner just den biten oerhört intressant. Själv fick jag panik och trodde att jag förvandlats till en reklamtjej. Ja, ni vet såna där tjejer i reklamer som har rosa mens. Förr i tiden var den blå, men nu är det mest reklambarn som kissar blått istället. Sen tittade jag på mina rosa prickiga armar och blev påmind om att jag ätit rödbetor.

Sen ägnade vi kvällen åt att titta på den här filmen:

Jag hade nog lite för höga förväntningar så jag blev lite besviken. Trodde att den skulle vara mycket mer sagolik, och dessutom hade jag hört att den skulle vara så läskig. Det var den inte, vissa scener blev man ganska äcklad, men den var inte läskig på det viset att man var rädd. Fast den är absolut sevärd. 4/5 är den absolut värd.

Nu är det dags att åka till Willys och storhandla. Jag är mer på dricka te och titta på jävligt många avsnitt av OC-humör. Det är jag alltid. Konstigt det där.

Les Savy Fav - Appetites

Jag lyssnar nu.

Det är söndag. Och jag mår bra. Trots utgång igår. Eller halv utgång. Det känns bra. Att jag mår bra alltså, det känns rätt bra att det bara blev halv utgång också. Annars kanske jag inte hade mått lika bra idag. Men den halva utgången är en annan historia. Nu blir det mat. Jag åt ju faktiskt middag innan det var dags att gå ut igår, en jädrans enkel sådan och den middagen såg ut såhär:

Worcestershire-gryta med ris

För 2 port

300 gr lövbiff
1 rödlök
1 dl vatten
2 dl créme fraiche
1 ½ msk worcestershire sauce
1 tsk kalvfond

Strimla lövbiffen.
Skala och finhacka löken.
Bryn lövbiff och lök i en djup stekpanna.
Tillsätt créme fraiche, vatten, kalvfond och worcestershire sauce.
Låt puttra ihop i ca 10 minuter.
Servera med ris och en god sallad.

Jag åt middag efter utgången också. Eller nattmat på Burger King. Goda grejer. Så nu har vi varit ute på restaurang och behöver inte gå ut och äta. Tyckte Jolin. Ekonomisk är hon minsann. Nu ska jag återgå till att ligga i soffan. Nästa söndag går det minsann inte att vara soffliggare, så jag passar på att vara det den här söndagen istället.

Goo Goo Dolls - Hey Ya


Prova den.

Jag drack ju Crabbie's Ginger Beer igår för att inviga helgen. Det är inte öl, det bara heter så. Den fanns på ciderhyllan. Åtminstone på Systembolaget i Mölndal. Förutom ingefära ska den också smaka kanel och citrus, och den smakar bäst kall med is och citron. Så står det på flaskan åtminstone, och man får ju helt enkelt hoppas på att flaskan är en tillförlitlig källa. Den smakar jul! Gillar du ingefära ska du absolut testa, för den smakar ingefära. Så mycket att det till och med bränner lite i munnen efteråt, eftersom ingefära kan bli rätt starkt. Så det här är alltså ingenting du dricker en hel kväll, en flaska räcker gott och väl. Det är mer för att sitta och finsippa på. Men gott det var det, det blir fint istället för glögg till jul!

 

Interpol - All Of The Ways

När jag kommer hem över sommaren.

Fast jag åker aldrig "hem" över sommaren. Om hem nu är Sågmyra. Det är det tydligen, enligt min Storebror. Sist vi pratade frågade han när jag skulle komma hem nästa gång. Jag svarade att jag är hemma. "Men... Ditt RIKTIGA hem!" Fick jag höra då. Tsss. Mitt riktiga hem är ju här. Det står på eniro. Och på facebook. Allt som står på facebook är sant, det vet ju alla. Till exempel att jag ska på Etage i Falun ikväll, det står också på facebook. Det är hur sant som helst. Verkligen.

Nu har jag redan avklarat fredagsmiddagen och är redo för fredagsmyset. Jimmy börjar jobba klockan 5 imorgon bitti så vi måste göra allting några timmar tidigare än vad som är brukligt. Till middag blev det våran nyårsmiddag från 2008. Ja, fast i en nylagad version. Det var inte samma, bara samma recept. Fast med lite ändringar. Jag tappade själv bort det här receptet efter att vi ätit det som nyårsmiddag, så hittade jag det igen hos Malin. Fina grejer!

Fläskfilé med mozzarella, körsbärstomater och champinjoner

För 2 portioner

ca 300 gr fläskfilé
ca 75 gr champinjoner
4 st körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
125 gr mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn filén runtom i stekpanna och krydda med salt och peppar.
Stek den färdigt i ugnen, ca 20 minuter.
Dela körsbärstomaterna och champinjonerna.
Stek svampen i smör, blanda ner vitlöken, basilikan och tomaterna.
Skiva upp köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat.
Strö över röran och den skivade mozzarellan.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
Servera med klyftpotatis, en god sallad och valfri sås.


I det "riktiga" receptet ska det vara en rödvinssås som man också häller över köttet och låter gratineras med. Men här hemma är vi inte så jätteförtjusta i rödvinssås så jag gratinerade med endast röran och mozzarellan istället och serverade vanlig hederlig beasås till.

Nu ska jag inviga helgen med en ingefärsöl. Det känns väldigt Harry Potter. Ginger Beer. Jag vet inte, det stod som nyhet på ciderhyllan och jag är ju heltokig i ingefära så jag tänkte att jag skulle ge det ett försök. Jag kanske återkommer om huruvida det är någonting att skriva hem om eller ej.

Kid Cudi Feat. Kanye West - Erase Me

(jag vet inte om det är för att det är fredag, eller om det var nåt fel på köttet, men jag tycker liksom att den här låten... är rätt bra. there. i said it.)

Säg mitt namn.

Jaha. Nu har det alltså hänt. Nu är vi där. Dagen har kommit. Idag när jag kom hem, efter att jag jobbat 8 - 15.30, så började jag dammsuga. Efter att jag dammsugit hela lägenheten så började jag skrubba toaletten och handfatet. Sen gick jag loss på spisen och köksbänkarna. Sen gick jag loss på kaklet i köket. Sen diskade jag. Efter det lagade jag mat och medans maten stod i ugnen så diskade, sopade och gjorde rent köksbänkarna en gång till. För "Det är ju så rent och fint nu så jag vill behålla det så." Tjolahopp, så blev man vuxen liksom. Hur hände det här? Jag trodde det skulle komma stegvis, eller kanske med någon slags förvarning? Inte bara komma sådär helt plötsligt en vanlig torsdag. Städa. Frivilligt. Lordy, lordy, lord.

Men det där är ju oviktigt. Jag har ju ett galet gott recept att bjuda på. För jag har ju inte bara varit duktig på att städa idag utan lagade fruktansvärt god mat också. Såhär fint såg det ut:


Filodegsrullar med kryddig quornfärs

För 12 st

16 ark filodeg
300 gr quornfärs
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 msk sambal oelek
2 msk äppelcidervinäger
timjan
riven ost
olja, att pensla rullarna med

Tina filodegen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka vitlök. Hacka purjolöken.
Fräs löken och quornfärsen i en stekpanna.
Tillsätt sambal, äppelcidervinäger och timjan.
Låt filodegsarken ligga i 4 lager.
Dela ett ark i fyra delar, i fyrkanter.
Lägg lite quornfärsröra på varje fyrkant.
Strö över riven ost.
Rulla ihop till en rulle.
Vik upp kanterna så det blir en stadig rulle.
Pensla med olja.
Ställ in rullarna i ugnen ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
Servera med en god sallad och tzatziki.

Mmm. Så gott! Och mättande. Jag vet inte vad jag ska göra med alla rullar som blev över. Men det är väl bara att frysa in och skicka med Jimmy som lunch till skolan. Nu ska jag börja min tevekväll. Imorgon är det fredag! Himmel och plättar vad den här veckan flög förbi fort. Det måste vara min prao i skolmatsalens förtjänst. Ja. Jag var prao idag igen. Fast jag är ju inte prao, jag jobbar ju. Eller vad jag nu gör. Idag åt jag vattenmelon.

Holy Ghost! - I Know, I Hear

Kashmir.

Mätt i magen på Sweet Chili-marinerad kycklingfilé och nudlar med wokgrönsaker. Fantasin får ta lite semester mitt i veckan. Igår var jag massa yr hela kvällen. När jag gick och la mig kändes det som att hela rummet snurrade runt, runt. Så har jag aldrig känt förr. (I nyktert tillstånd. Och igår var jag alltså nykter. Tror jag. Om inte Jimmy spetsat mitt te.) Jag fick lov att sätta ner en fot på golvet för att få stopp på snurrandet. Idag har jag varit på prao. Åtminstone kändes det så då jag jobbade i en skolmatsal istället för mitt vanliga dagiskök. Så fick jag såna där prao-uppgifter som att torka av borden och skära citronklyftor. Sweet, tyckte jag som annars brukar springa runt som en skållad gris hela dagarna. Nu ska jag titta på Halv Åtta Hos Mig.

Robert Plant - 29 Palms

Endast de unga.

Så. Nu är jag lite lugnare och snällare igen. Jag var riktigt på hugget där i eftermiddags kände jag. Äh. Man ska vara lite bitter ibland. Och med ibland menar jag ganska ofta. Jag gillar att vara bitter. Jag älskar bitterhet. Det finns ingenting roligare än att vara bitter. Titta bara på Magnus Betnér. Bitter och bitsk. Jag kan inte hjälpa det, det är sån jag är. Lite mer sällan nu när jag inte längre bor i Falun med omnejd, men längst där inne finns mitt bittra jag kvar. Man ska vara sig själv och ingen annan.

Men nu var det faktiskt den eminenta måndagsmiddagen jag skulle bjuda på. Jimmy var helt lyrisk över den för att han tyckte att det var så gott. Det var gott. Gott och galet enkelt. Testa vetja.

Spaghetti med mozzarella och körsbärstomater

För 2 portioner

2 port spaghetti
oregano
piri piri-krydda
2 vitlöksklyftor
8 st körsbärstomater
125 gr mozzarella

Koka spaghetti enligt instruktioner på förpackningen.
Hetta upp olja i en djup panna.
Fräs oregano och piri piri i oljan.
Skala och platta till vitlöksklyftorna och tillsätt dem.
Klyfta körsbärstomaterna.
Tillsätt dem i kryddfräset.
Ta bort vitlöksklyftorna.
Blanda ner den koka spaghettin med kryddblandningen.
Skär mozzarellan i bitar och blanda ner i pastan.
Servera omedelbums!

Tokgott! Svårare än så behöver det inte vara. Svårare än så SKA det inte vara. Det ska vara enkelt att laga mat. Man behöver inte krångla till det jämt.

Nu känner jag mig glad och mör efter dagens yoga-pass så nu ska jag slå mig ner framför sista delen av Kvalster tillsammans med en kopp te och en kvällskaka.

Brandon Flowers - Playing With Fire

Jag dog så att jag skulle kunna spöka för dig.

Igår blev precis en sån fin dag som jag hoppades att det skulle bli. Det började med att jag och Jimmy gick en riktig långpromenad i solen runt vid Stensjön och Kvarnbyn. Jag älskar Kvarnbyn. Ge mig ett hus i Kvarnbyn! Eller några miljoner så att jag kan köpa ett hus i Kvarnbyn. Det är ju så gulligt där.

Sen när vi kom hem så kände jag att det var dags att baka något gott att ha som kvällskaka under veckan. Kvällskaka måste man ju ha. Så då bakade jag de här godingarna:

Chokladkakor med mango och hallon

ca 30 st

175 gr smör
4 ägg
3½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
100 gr fryst tärnad mango
100 gr frysta hallon

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i smeten.
Tillsätt smöret.
Bred ut smeten i pappersbeklädd långpanna.
Strö över mangobitarna och hallon.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Mmm. Yammi yammi. Riktigt gott. Hallon och mango är ju alltid gott. Och choklad är ju också alltid gott. Så det kan ju faktiskt inte gå fel.

Precis när jag stoppat kakan i ugnen hörde Malin av sig och ville ha sällskap på IKEA så vi åkte dit. Jag hade ju inte varit på IKEA på ett helt dygn så jag kände verkligen att jag behövde det. Jag köpte en klocka i alla fall. Som visade sig vara trasig när jag kom hem. Innan jag kom hem lyckades vi förresten köra vilse ungefär 3 gånger. Jag vet verkligen inte hur bilvägarna fungerar i den här stan. Jag brukar ju bara sätta mig på en spårvagn, buss eller pendeltåg och komma till rätt ställe. Det här med att köra bil känns överskattat.

Nu är jag mest irriterad. Jag ska nog byta bloggställe. Jag har alltid irriterat mig på blogg.se's idiotiska artiklar på framsidan. Det känns mest som när de snygga tjejerna på högstadiet skulle göra en skoltidning och allt bara handlade om dem och deras kläder. "Så här SKA du se ut i höst!" Ja. Som du själv vill kanske. "Vilka kläder ska du behålla i höst?!" Ja. Dem du tycker är fina kanske. Lägg av för fan.

Och nu såg jag att de gjorde reklam för det här blogginlägget och nu känner jag bara att jag vill kräkas. För det första har ju bruden som skrivit artikeln ungefär lika mycket koll på vad hon snackar om som om jag skulle skriva ett blogginlägg om framhjulsdrivna bilar. Dessutom tycker jag att om de ska lägga fram en sån där artikel så ska de fan lägga fram en där någon kritiserar moderaterna också, men jag tror att chansen att det kommer att hända är ungefär 0,5%. Imorgon måste vi ju läsa blogginläggen om vad Muffie, Nuffie och Pixie hade för outfits på sin semester och hur underbar den 348729049'e SATC-filmen kommer att bli. Psö.

Nu ska jag gå och handla mozzarella.

Stars - The Passenger

Dansette Dansette.

Igår blev det latemat här hemma. Man får äta latemat när man har ägnat hela dagen åt att montera och möblera. Det står i lagboken. För att göra riktigt god latemat kan man ta den godaste dipen som finns och göra den här goda grytan:

Fresh Island-gryta med ris

För 2 portioner

ca 300 gr lövbiff
1 röd paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
1 påse fresh island-dipmix
1 dl vatten

Strimla lövbiffen och paprikan.
Bryn lövbiff och paprika i en djup stekpanna.
Häll över créme fraiche.
Blanda ner dipmixen.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Häll över vattnet.
Låt puttra ihop i några minuter.
Servera med ris och en god grönsallad.

Jag tycker nog om grön paprika nuförtiden. Åtminstone i mat, inte rå. Eller så har jag bara fått för mig det just nu och om någon vecka inser jag att jag inte alls tycker om det igen. Jag gör så ibland.

Nu har jag en hel härlig, solig söndag framför mig. Hur fint är inte det? Hur fint som helst faktiskt. Jag tänker inleda den med att krypa ner i sängen en stund till. Man får ju passa på att vila ut de dagar som klockan inte ringer klockan 5 på morgonen. Som idag. Yay!

Tender Trap - Suddenly

(lyssna på tender trap! bara gör det! ni kommer att bli alldeles glada i magen.)

Men jag kan inte gå runt och låtsas att allt är bra.

Så här såg mitt kombinerade kök & vardagsrum ut i förrgår:


Så här ser mitt kombinerade kök & vardagsrum ut idag:


Så jävla skönt med en soffa som man får plats fler än två i. Så jävla skönt med en soffa som man får plats att ligga i. Det framkommer inte riktigt på bilden men den har en stor skön schäslong också. Den är tydligen mest Jimmys. Fine with me, jag har ju självaste soffan att bre ut mig på.

I dag kom svärfar hit och var snäll och hämtade våran gamla soffa och körde oss till IKEA. På IKEA inhandlade vi lite skrivbord och andra grejer så nu har hela hemmet utom sovrummet fått sig en makeover. Det känns fint, att äntligen få inreda lite som man själv vill. Ja, och som Jimmy vill förstås. Det måste man tydligen också ta hänsyn till av någon anledning?

Lily Allen - Friday Night

(fast det är ju lördag. men texten kan ju kännas precis lika aktuell ändå.)

Se hur människan blev skapad.

Helgen inleddes med Kycklingburgare. Kycklingfilé i ciabattabröd med massa goda såser och grönsaker. Det räcker så bra så med en sån när man vet att man ska äta massor av andra goda grejer resten av kvällen.

Jag blev nämligen så inspirerad när Malin skrev så fint om 4-Gott i sin blogg, och kom på att jag aldrig ens varit in i deras butik nere på stan utan bara i den lite mindre vid Kapellplatsen, så jag drog med mig Jimmy dit igår. Nästan ett helt kilo godis kom vi ut med. Men vad ska man göra när det finns KitKat, Smarties, Toblerone, Lindt, Zoo-klubbor, nötcréme och massa olika sorters naturgodis, och såklart helt vanligt lösgodis också, och allt är i lösvikt och till samma pris? Då är det ju bara att plocka på sig. Och jag som knappt gillar lösgodis. Den där påsen kommer nog att räcka ett bra tag!

Idag kom våran nya härliga fina soffa hem till oss. Så nu ska jag krypa ner i den igen. Vi har möblerat om hela lägenheten för soffans skull. Visar bild imorgon, nu är det för mörkt. För att fota alltså, inte för att visa en bild. Återgå till soffläge alltså.

Josh Ritter - Orbital

(för jag tycker att ni ska lyssna på hela Josh Ritters album "So Runs The World Away". eller ja för tusan, lyssna på allting av Josh Ritter för bövelen.)

Om du älskar mig kommer jag att lämna dig, och om du lämnar mig kommer jag att älska dig.



Himmel och plättar vad jag längtar tills den 13'e oktober. Fy fabian vad jag längtar tills den 6'e november. Det var mest det jag ville säga. För när det gäller Håkan Hellström kommer jag nog aldrig att bli äldre än 15 och det känns himla fint ändå. För den 15-åriga Pernilla var så en sån härligt naiv romantiker och jag saknar det lite. Tur då att Håkan finns och tar fram det där igen. Tack för danserna. Tack för tårarna på kinderna. Tack för stjärnorna på himlarna.

Håkan Hellström - River Upp En Vacker Dröm

Det är inte över ännu.

Eftersom det nu faktiskt är september så måste man ju säga att det är höst. Vad som är bra med hösten? Jo, då får man skörda höstens primörer! Här skördas det visserligen ingenting, men jag slängde i alla fall in en plåt med morot, palsternacka, squash, potatis och äpple i ugnen idag som rostades lite fint till våran middag. Sedan serverade jag det med rostbiff och en himla god sås som jag tänker skriva ut receptet på här nedanför.

World Spices - sås

2 dl gräddfil
rivet skal från ½ citron
ca 1 - 1½ tsk riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
en nypa salt

Blanda alla ingredienserna.
Smaka av med salt.

Den här såsen har jag finurlat ihop själv med inspiration från en vad som var världens bästa dip. World Spices - dip. Om man inte är världens största chips- & dipnörd som jag är så minns man kanske inte World Spices, men jag kan försäkra er om att den var sjukt god och att jag aldrig kommer att förstå varför OLW tog bort den. Allra godast var den tillsammans med Sourcream & Lime-chips som jag aldrig heller kommer att förstå varför de tog bort från sortimentet. Det är nog bara Ann och Desireé som kan förstå hur man kan sörja en chips eller dipsmak så mycket. Jag känner nämligen inte så många fler som är lika passionerade över chips som jag är.

Den här sjukt snygga skärbrädan fick följa med mig hem från Chilli idag. Den liksom ropade Pernilla efter mig så jag hade inte så mycket annat val än att låta den flytta in i mitt kök. Man ska vara snäll mot väldigt fina skärbrädor. Då kanske de är snälla tillbaks och ser till så att man inte skär sig. Tjänster och gentjänster liksom.

 

Robert Plant & Alison Krauss - Gone, Gone, Gone (Done Moved On)


(en riktigt bra bit det där. och jag kan inte låta bli att tänka på när jag och Martina stod mitt ute i något konstigt slumområde i York för att försöka hitta en pub mitt ute i ingenstans där Alison Krauss skulle spela. när vi väl hittade till puben var konserten inställd. såklart.)


Introduktion.

Idag blev det vegetarisk middag. Någonting som egentligen bara skulle serveras som det är utan någonting till, men jag kände att lite matigare vill jag allt ha det så jag kokade lite matvete till. Man måste ju bli ordentligt mätt i magen, annars är det väl ingen idé att äta.

Vegogryta med kesogremolata och matvete

För 4 portioner

½ zucchini
1 rödlök
1 gul paprika
1 burk hela tomater
1 burk kikärtor (400 gr)
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
timjan

250 gr naturell keso
½ citron, rivet skal
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta

Skala och hacka löken.
Strimla paprikan och skär zucchinin i bitar.
Fräs på grönsakerna i en djup stekpanna.
Häll över tomater, vatten, tomatpuré och kikärter.
Smula ner buljongtärningen.
Låt koka i ca 10 minuter.
Smaka av med timjan.
Blanda keson med rivet citronskal.
Hacka persiljan och pressa ner vitlöksklyftan i röran.
Servera grytan med kesogremolatan och matvete.

Mättande grejer. Mest matveten kanske. Matvete mättar ju galet bra. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om persilja. Tycker jag om persilja? Jag tyckte om ost&persilja-lantchips som fanns förut. Men jag var inte riktigt vad jag tycker om färsk persilja. Det är ju inte äckligt, men det är ju inte heller direkt gott... Hm.

Annars har jag varit och klippt mig idag. Vad är det med frisörer och det här med att klippa av en allt hår man har? "Ta så lite som möjligt." Säger jag. Klipp, klipp, klipp så var allt håret borta. Nu kan detta kanske bero på att det var över ett år sen jag klippte mig senast och att håret därför var ganska slitet. Men ändå. Ännu roligare är ju att alla frisörer alltid ska skälla på mig för att jag plattar håret alldeles för mycket. "Det ser ju fint ut nu, men du ska veta att det sliter jättemycket på håret!" Brukar de säga. Uhm. Jag har ju plattat mitt hår kanske 2 gånger i hela mitt liv. Men jag ska omedelbart sluta med det! När jag berättat det brukar de börja stamma fram någon ursäkt om att håret är så rakt och fint och glansigt. Ja, jag har jävligt platt hår. Okej? Fint och glansigt är ju inte så dumt förstås. Nåja. Jag är nöjd i alla fall. Det växer ju alltid ut igen.

Nu måste jag hälla upp mat i matlådor. Sen måste jag dricka te och så måste jag äta en kaka. Annars får jag kanske böta flera tusentals kronor. Och det vill man ju inte. Bäst att äta den där kakan alltså. Eftersom jag måste.

Klaxons - Golden Skans

(åh. klaxons. fina fina klaxons. inte så dumt inte.)

RSS 2.0