Det var någonting jag försökte bevisa men jag visste inte hur.

Se så fint! Den här veckan har jag varit veckans matblogg här på blogg.se och det är ju absolut inte fel alls. Så såhär har det sett ut på framsidan under matsektionen denna veckan och så hittar det hit massa nya fina människor som säger snälla saker och därför säger jag nu : "Hej, hej" och "tack" till alla er.

Nu ska jag äta frunch sen ska jag ut i solen. Ikväll blir det valborgsmiddag hos Jolin, sen ska vi dricka häxblandning och hångla med 14-åringar bredvid en brasa. Det är väl sånt man gör på valborg?

Singing Adams - Bird On The Wing

(lyssna! hela albumet är finfina grejer, jag gillar det massor. det har jag ju sagt innan, men det är värt att nämna det igen.)

När allt det här är över vill jag att du berättar det för mig.

När jag bakade skorpor häromdagen så kände jag att skorpor går ju inte alls att ha som kvällskaka, det är ju alldeles för nyttigt. Sen kan ju nyttigheten diskuteras både hit och dit, men det känns åtminstone alldeles för nyttigt för att ha som kvällskaka. Så jag bakade lite vanliga småkakor också för att väga upp det hela. Dessa fick det bli:

Hagastänger

ca 40 st

150 gr smör
125 gr strösocker
200 gr vetemjöl
¼ tsk hjorthornssalt
35 gr russin
35 gr hackade valnötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst.
Blanda mjöl och hjorthornssalt.
Rör ner det i smeten tillsammans med russin och valnötter.
Ta upp degen och rulla till 4 stänger.
Lägg stängerna på bakpappersbeklädda plåtar.
Platta till dem lätt med en gaffel.
Grädda kakorna i ca 12 minuter.
Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma.

Gillar man inte russin eller nötter så kan man ju alltid byta ut det med hackad choklad eller någonting annat roligt. Använd fantasin vetja. Det blir liksom roligast så. Jag är inte så förtjust i russin i kakor men jag gav det en chans ändå och det funkade faktiskt helt okej. Kanske för att det inte var så många russin i varje kaka.

Det blev inte jobb för min del idag, det blev inte så mycket bröllop heller. Jag tittade en stund men det var så fruktansvärt stelt och tråkigt så jag gav upp. Sen försökte jag få ut Jimmy i solen och tyckte att vi skulle göra någonting roligt men han mådde så dåligt och kunde inte gå någonstans. Ända tills Robban ringde och frågade om de skulle hitta på nåt, då tillfrisknade Jimmy mirakulöst så nu är han ute och dricker öl någonstans. Jag fick naturligtvis äran att laga middag till honom först och så blandade han drinkar till sig själv på nästan all min Pepsi Max innan han åkte. Det var fint gjort.

Bitter? Vem? Jag? Nejdå. Lite less och jävligt ensam mest hela tiden bara. Fast sånt skriver vi ju såklart inte här. Här skriver vi om småkakor, regnbågar, cupcakes, prickar, glitter och enhörningar. Nu ska jag försöka göra mig lite gladare med hjälp av chips och Nu & För Alltid som är en av mina favoritfilmer för evigt. Det är Eriks födelsedag idag, det kan vara det som gör så ont i magen också. Fast sånt skriver vi inte heller här.

Håkan Hellström - Mitt Gullbergs Kaj Paradis

(såna här kvällar måste man ta till alla medel som går.)

Vi gjorde saker som är förbjudna.

Idag är det torsdag, för er som inte visste det. Jag är lite dagvill efter mina knasiga ledigheter. Och får krupp på folk som på riktigt tror att det heter dagvild. Vadå dagvild? Är du morgontam också? För att försäkra mig om att det är torsdag (och inte tisdag som jag av någon anledning trott hela dagen) så blev det soppa till middag. Då vet man att det är torsdag. Soppan var tydligen supergod för Jimmy blev väldigt besviken när den var slut. Receptet är från början från arla, men ni vet hur det brukar vara:

Tom Kha Gai

För 4 portioner

2 st kycklingfiléer
2 st morötter
1 purjolök
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
ca 1 msk riven färsk ingefära
1 lime
cashewnötter

Skala och slanta morötterna.
Strimla purjolöken.
Skär kycklingfilén i tärningar.
Fräs detta i olja i en stor kastrull tills kycklingen är genomstekt.
Häll över vatten, buljongtärning och kokosmjölk.
Tillsätt sambal och ingefära.
Låt koka tills morötterna mjuknat, ca 10 minuter.
Ta kastrullen av plattan och riv ner skalet från en lime.
Strö över cashewnötterna strax innan servering.

Starkt alltså. Och himla gott. Det syns inte riktigt på bilden vad det är för allt det gottiga ville ligga på botten av tallriken, men ni är ju så smarta att ni förstår att det är gott trots att bilden är lite sisådär.

I morse när jag åkte till jobbet kom jag på att det här med p-piller är ju helt galet ojämställt. Ja, det har man väl vetat länge förstås. Men jag kom liksom på att det är jag som betalar för dem, och det är ju inte direkt billigt, men det är ju inte jag som är den som inte vill ha bebis. Borde inte den som inte vill ha bebis vara den som betalar för att det inte blir bebis? Det är ju lite som att Jimmy skulle betala mig någon tusenlapp om året för att jag inte vill köpa en ny teve. Det borde han göra faktiskt, jag vill ju inte ha en ny teve. Det borde jag absolut få betalt för att inte vilja. Han behöver inte ens ge mig betalt i pengar, prickiga klänningar är ett utmärkt betalningssätt.

Nu ska jag dricka te. Imorgon ska jag gå på bröllop i London. Om jag inte ska jobba förstås. Det får man se.

Radiohead - Creep

Varje paradis har blivit exploaterat.

Idag har jag en ledig dag. Det kan man ju behöva efter att ha jobbat en hel dag igår efter påskledigheten. När det är såhär fint väder så är det ju extra fint att vara ledig, så jag inledde den lediga dagen på bästa möjliga sätt. Nämligen med att äta en frukost som skulle fått Anna Skipper att gå i taket. Hembakta skorpor med lemoncurd, jag insåg ju redan innan att det skulle vara gott. Men HUR gott förstod jag inte riktigt, det var så att jag inte kunde sluta äta. Man behöver inte äta dem till frukost, man kan äta dem till mellanmål eller till kvällsfika också. Eller varför inte till brunch, som är Månadens Sötsak hos Söta Saker och därför får detta bli mitt bidrag:

Prinsessans Skorpor

ca 60 st

425 gr vetemjöl
1½ tsk bakpulver
150 gr smör
1¼ dl socker
½ dl mjölk
½ dl vatten
1 ägg
1 tsk kardemumma

Häll mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Skär smöret i kuber och blanda ner i bunken tills du får en smulig massa.
Tillsätt mjölk, vatten, ägg och kardemumma.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla degen till kulor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Klyv skorporna på mitten med en gaffel medan de är värme.
Stäng av ugnen.
Stoppa tillbaka i ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de torkat.
Avnjut skorporna som de är eller med lemoncurd, honung eller vanligt smör.

Börjar man dagen på det här sättet så kan den inte bli annat än bra. Det säger ju sig självt. Jag upptäckte till exempel att jag fått 333 kronor i lön från något okänt ställe, min vanliga lön kom ju igår men den här kom idag. Tack tack, tänkte jag och gick och köpte de där fruktansvärt söta skorna som jag spanat på så länge. Tänk vad några skorpor kan göra! Jag kanske borde köpt en trisslott också när jag ändå var i farten... Nu ska jag återgå till fönstret där jag lapar sol och läser bok.

Niclas Frisk - I Forget About Myself

Den här dagen har varit värdelös.

Nej. Det har den då rakt inte. Det har varit en riktigt fin dag faktiskt. Jag har till exempel återinfört indisk tisdag, bara en sån sak! Då kan det ju inte vara en värdelös dag. Såhär fin var den indiska tisdagen:

Indisk gryta med cashewnötter

För 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 gr quornbitar
ca 1 cm färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
1 msk sambal oelek
garam masala
kanel
kardemumma
paprikapulver
ca 50 gr cashewnötter

Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs på detta i en djup stekpanna.
Tillsätt quorn och låt den bli genomvarm.
Häll över kokosmjölken.
Riv över ingefäran.
Tillsätt sambal oelek och smaka av med kryddorna.
Låt koka ihop i några minuter.
Strö över cashewnötter strax innan servering.
Servera med ris, naanbröd och gurkstavar.

Det var riktigt gott det. Fast jag saknade kanske en chilifrukt, så nästa gång slänger jag nog i en sån också. Men det är ju bara jag, jag är ju väldigt förtjust i stark mat. Är man inte det så är grytan alldeles utmärkt som den är. Indisk tisdag, du är hjärtligt välkommen tillbaka till vårat hem! Väl bekomme.

Nu ska jag packa ner kakor i en burk och gå hem till Evelina och titta på Desperate Housewives. Det är också en fin tisdagstradition. Indisk tisdag och sen Desperate Housewives med Evelina. Fint som snus. Inte för att jag vet vad som är så himla fint med snus förstås, men det kanske kommer när jag blir äldre.

Svante Thuresson - Hem Till Stockholm

("varför lyssnar du bara på massa låtar som handlar om stockholm?" undrade jimmy. "fråga svante, det är han som sjunger!" svarade jag. en hel skiva med bara låtar om stockholm. som om jag skulle göra en hel skiva med bara låtar om sågmyra. det vore något det förstås, den skulle allt bli en succé!)

Det brinner inte, det är bara du som har feber.

Så var den påsken över och inte ett enda ägg har jag ätit. Eller jo, godisägg förstås men inga riktiga ägg. Det brukar jag förstås aldrig göra då jag inte ens gillar ägg. Något som jag däremot ägnat ganska mycket tid åt är båtar. Jag hade ju finbesök av mamma, pappa och min brorson Pippen under helgen och det blev en hel del båtåkande. I fredags gick vi till Maritiman och tittade på alla båtarna som ligger där. Pippen gick från att inte vilja åka dit alls ("Mata hajarna!") till att springa runt i eufori på båtarna och säga att det var den bästa dagen i hans liv.







Nästa dag när vi frågade Pippen vad han ville göra så ville han åka och titta på båtarna, det var det enda han ville göra resten av helgen sen. Det blev inte riktigt så, istället tog vi båten ut till Brännö och tillbringade lördagen där. Tyvärr glömde jag kameran hemma, faktiskt varje dag resten av helgen så det finns inte så mycket mer att visa. I söndags ville Pippen göra något så annorlunda som att åka båt, så vi tog Älvsnabben över till Lindholmen så han fick åka båt i 5 minuter åtminstone. Sen promenerade vi längs kajen upp till Eriksberg, åt lunch ute i solen och åkte båten tillbaka igen. Så det blev en väldigt båtig påsk. Nästan så att jag känner att jag åkt båt tillräckligt för flera år framåt.

I morse åkte familjen hem och jag och Jimmy tog båten till... Nej, det gjorde vi inte. Vi har mest finpromenerat runt vid Stensjön och ätit jordgubbar och glass och sånt där som man ska göra när man är ledig och det är 20 grader varmt ute. Jag skulle kunna vara ledig några dagar till faktiskt, och vila upp mig efter ledigheten.

Sarabeth Tucek - Rising

Dålig, dålig kärlek.

Om man går in på GP.se idag så kan man få se skymten av det här:

De där urgulliga händerna som håller i den supergoda kakan tillhör mig. Det förstod ni kanske, så söta händer ser man ju inte så himla ofta så det måste ju vara mina. Och om ni vill lära er att baka de supergoda kakorna, eller helt enkelt bara inte kan få nog av mina söta händer så kan ni klicka här. Resultet av kakbaket blir i alla fall såhär fint, och det är ju lätt värt en kik:


Alexander - A Million Years

Anti-psalm.

Idag har jag lagat superduper enkel och riktigt god mat. Egentligen var det mest såsen som var god, och det kan bero på att kombinationen getost och honung aldrig sitter fel. Det andra var ju mest vanlig mat, men såhär såg det ut i alla fall:

Köttfärsbiffar med rostad rotselleri och getostyoghurt

För 6 st biffar:
400 gr nötfärs
1 äggula
1 msk dijonsenap
salt
peppar

Getostyoghurt:
2 dl matyoghurt
100 gr getost
1 msk flytande honung
salt

Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna och forma till sex biffar.
Stek dem på låg värme tills de är genomstekta.
Dela getosten i mindre bitar och kör i mixern med yoghurten till en slät sås.
Smaka av med honung och salt.
Servera biffarna med getostyoghurten, rostad rotselleri och en god sallad.

Jag har nyss fått lära mig att äggvita gör att färsen sväller, så om man slänger i ett helt ägg när man gör biffar/hamburgare så blir det rätt så runda bullar av det. Vilket jag märkt, om man däremot bara tar gulan i så håller sig biffarna platta och fina. Och var inte rädd för att slösa med dijonsenapen vetja, det är ju riktigt goda grejer!

Är det bara jag eller går den här veckan verkligen supersakta? Fastän att den bara har fyra arbetsdagar så känns den helt evighetslång. Idag har jag gått och trott att det är fredag hela dagen, sen insåg jag att det bara är onsdag och att jag måste gå upp tidigt imorgon igen och åka till jobbet. Visserligen bara halvdag, och sen är det fyra dagars ledigt så jag ska väl inte gnälla. Men ändå, superlång vecka. Varför?

Efter jag jobbat min halvdag imorgon så kommer mamma, pappa och Pippen ner och stannar över hela påskhelgen. Dessutom fyller min pappa 57 år imorgon, så då har jag ju en anledning att baka något tårtliknande. Inte för att jag brukar behöva en anledning, men det är ju alltid extra roligt när man har någon att bjuda fikat på. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att det blir fint väder hela helgen, ibland tänker jag att om jag får höra ett enda "det regnar alltid i Göteborg"-skämt till så kommer jag att gå bärsärkagång med en motorsåg. Så, fint väder alltså, tack!

Alexander - Let's Win

Persilja, salvia, rosmarin och timjan.

Den här veckans kvällskaka fick bli Arraksbollar för det är ju alltid gott, dessutom fortfarande helt galet enkelt att göra. Gillar man inte arrak kan man ju bara byta ut arrakspunschen mot kaffe i stället, eller varför inte bara ha vanlig chokladsmak. Någon gång när jag känner mig lite mer ambitiös ska jag testa att doppa dem i smält choklad också, men idag är det inte en ambitiös dag snarare precis tvärsom. Nu ska jag byta om och gå hem till Evelina för hon ska bjuda på middag ikväll. Sånt gillar vi. Speciellt på icke-ambitiösa dagar som dessa.

Simon & Garfunkel - Homeward Bound

Understruken kärlek.








Plötsligt är det påsk! Nu har jag köpt påskliljor och fixat påskriset och känner mig färdigpyntad. Våran trappa är fortfarande mitt favoritinredningsställe i lägenheten. Förstår inte hur jag klarat mig utan trappa i våra tidigare lägenheter. Allt påskpyntet kommer fortfarande från Trend & Tradition i Sågmyra, utom påskliljorna och påskriset såklart. Det skulle nog inte stått sig så bra i förrådet sen i februari...

Green Day - Know Your Enemy (Live)

Jag vill inte förändras men jag vill inte vara den jag är.

Idag lagade jag riktigt barnvänlig och god middag. Plus att "alla" säger att det ska vara så himla mycket bättre att göra hemgjorda såna här än att köpa dem i frysdisken. Och ja, det kan väl kanske stämma då mina bara var kycklingfilé och inte nermald kyckling som dessutom kan vara både ben och tarmar som sedan mosats ihop. Sen att det i slutänden kanske inte är särskilt nyttigt ignorerar vi, det är ju faktiskt lördag. Vad gjorde jag då? Chicken Nuggets såklart!

Chicken Nuggets med klyftpotatis och texmex-dip

För ca 20 nuggets

2 kycklingfiléer
vetemjöl
1 ägg
ca 100 gr nachochips av valfri smak

6-8 st fasta potatisar

Dipsås:
2 dl créme fraiche
3-4 msk tacosås

Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatis och lägg i en ugnsform.
Ringla över olja och krydda med valfria kryddor.
Skär kycklingfiléerna i fyrkantiga bitar.
Krossa nachochipsen till smulor.
Doppa kycklingbitarna i först i mjöl,
sen i uppvispat ägg och sist i nachochips.
Lägg i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
Ställ in kyckligen och potatisen ugnen i 30 minuter.
Blanda ihop dipsåsen.
Servera nuggets, klyftpotatis och dipsås med lite grönsaksstavar till.

Vi hade jalapeñosmak på nachochipsen och det var väldigt gott. Men har man kids så kanske lättsaltade eller ostsmak passar bättre. Det är bara att välja själva, huvudsaken är att det är krispigt och gott.

På tal om kids så fick en av mina bästa vänner en liten bebis igår. Och jag jobbade på småbarnsavdelningen på jobbet nu i veckan och nu vill jag ha en bebis, inte "sen" eller "om några år" utan kanske... Imorgon. Vi bor ju alldeles bredvid förlossningen så jag kanske kan smita in där och ta mig en liten en. Sen hur jag ska lyckas hålla den hemlig så inte Jimmy märker nåt är ju en annan historia. Grejen är ju att han klär så bra med bebis, kolla bara:

Ni ser ju själva! Passar skitbra med bebis. Man tycker ju att han borde förstå det. Inte sen och inte om några år utan nu.

The Young Knives - Weekends And Bleak Days

Så gå ut och dansa med blixtar och dunder.



Idag fyllde vi på påskskålen med påskgodis. Jag älskar hur den har små kycklingfötter att stå på så jag var bara tvungen att lägga den i korgen när jag och mamma shoppade påskpynt på Trend & Tradition i vintras. Jimmy är föga förtjust i vårat nya påskpynt, men jag är i mitt esse. Påsken är ju lätt bästa högtiden. "Vadå? Man brukar ju inte göra nånting alls då..." Brukar folk muttra tillbaka lite när jag är lyrisk. Exakt! Bästa högtiden. Ingen stress, inga krav. Bara massor av godis och ulliga gulliga kycklingar, färgglatt prickigt pynt och påskliljor. Plus att när man var liten och gick påskkärring så fanns det en förvirrad tant i Sågmyra som gav bort 500-lappar. Om man hade tur. En gång var det några som fick en falukorv av henne, de var kanske inte lika glada.

Men, hursomhelst. Påskpyntet är framme, påskskålen är fylld med godis och det är fredag. Det kan ju faktiskt inte bli bättre. Okej då, det hade varit bättre med chips i påskskålen men någonstans måste man ju dra en gräns.

Cass McCombs & Karen Black - Dreams-Come-True-Girl

Jag vill veta varför.

Kvällens middag bestod av Rotfruktsgratäng och rökt kalkon. För vi äter faktiskt mat ibland också, vi lever inte bara på kakor och snacks. Rotfruktsgratäng är fint, speciellt med lite palsternacka i. Det är ännu finare med lite fetaost i också, men det fick vi klara oss utan idag. Det gör kanske inte så mycket, för mätt det blev jag ändå.

Örat mår förresten bättre, trots att jag inte gått runt med en tekopp tryckt mot det idag. Eller ja, det mår bättre just nu åtminstone, idag har värken varit lite mer på komma-och-gå humör. Jag har i alla fall varit en duktig flicka och haft mössa på mig (utan vetekudde under), vilket jag ju borde haft i helgen också trots att det var fint väder. Men jag trodde ju att man växte ifrån det där med att vara öronbarn när man fyllde vuxen, så att det åtminstone fanns någonting positivt med det. Men nej, såklart inte. Nåja, jag har åtminstone inte fått några visdomständer ännu, alltid något!

Crystal Stilts - Flying Into The Sun

Lova mig att du berättar för henne att hon är min favorittjej.

Igår var det måndag och det betyder ny vecka. Ny vecka betyder ny kvällskaka. Den här veckan fick det bli småkakor för då får man liksom anledning till att äta desto fler kakor, dessutom blir det ju fler kakor också och det är ju aldrig fel. Taram taram, veckans kvällskaka:

Chokladdrömmar

ca 40 st

100 gr smör
3 dl strösocker
1 dl solrosolja
4½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop smör och strösocker.
Tillsätt oljan och rör till en fluffig smet.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och hjorthornssalt.
Tillsätt i smeten och rör ihop.
Rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.

Det sockersöta bandet som är knutet runt cellofanstruten är mitt nya hårband som mest är med på bilden för att det ska bli fint. Anledningen till att kakorna ligger i en cellofanstrut är att jag tänkte ta med dem till Evelina ikväll då vi brukar ha våran sedvanliga Desperate Housewives-kväll på tisdagarna. Men så vaknade jag i morse med en jädra jobbig örvärk så idag har jag levt på ipren i hopp om att det ska gå över, men det har inte hänt ännu så jag ska stanna hemma och fortsätta hoppas att örvärken går över. Öroninflammation orkar jag inte riktigt med just nu.

Jag funderar på att värma min vetekudde och knyta fast den runt huvudet, tidigare idag satt jag och tryckte en varm kopp med te mot örat för att lindra lite. Jag vet inte riktigt vilket av det som gör så att man ser minst mongo ut... Vetekudden kan man ju kanske gömma under en stor mössa, tekoppen blir det värre med.

Alessi's Ark - Patchwork Of Dreams

Och du ger bort dig själv.

Efter många om och men i fredags fick jag till sist åka och möta Martina vid tågstationen klockan tjugo över tolv på natten och sedan hade vi en riktigt fin helg. Lördagen bjöd på strålande väder så jag och Evelina tog med Martina till våran båt (höhö) på en fika, så satt vi där i solen och drack cider och hade det allmänt bra medans vi planerade kvällen. Vi bestämde oss för att käka 3-rätters middag och sedan gå ut och dansa. Till förrätt bestämde vi oss för en av godaste förrätter jag ätit, jag vet att jag nämnt den förut då Evelina bjöd på den men då glömde jag att ta en bild. Den här gången kom jag däremot ihåg det, och har även tiggt till mig receptet av Evelina. Så nu kommer den:

Evelinas Tomatsurprise

För 4 pers

4 st kvisttomater
1 burk créme fraiche parmesan & vitlök
ca 100 gr fetaost
riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av toppen på tomaten och gröp ur tomaten.
Spara locket med det lilla gröna på vetja.
Mosa ihop fetaost med parmesan och fyll tomaten med röran.
Riv över lite parmesan och sätt på locket.
Grädda i ugnen ca 10 minuter.
Enjoy!

Det är inte exakt med måtten där, ni får höfta lite. Om man vill kan man även strö över lite pinjenötter innan man kör in dem i ugnen. Hur gott som helst är det i alla fall. Till huvudrätt hade vi potatisgratäng, kött och smörstekta champinjoner. Till efterrätt blev det Melonsallad i Lime- och myntamarinad som är bästa sommarefterrätten för evigt amen.

När vi ätit våran goda middag åkte vi till ett helt fruktansvärt uteställe som jag inte ens minns namnet på, men musiken var hemsk och medelåldern var kanske 12. Men jag fick i alla fall Eric Saades autograf. Eller så var det bara nån kille som hette Eric som skrev "Eric" på min handled och jag bestämde att det var Eric Saade. Något måste man ju roa sig med.

Annat fint som hänt i helgen är att hyresvärden tagit av vinterskyddet från poolen. Nu ska den bara fyllas på med vatten och bli lite varm, sen ska jag ligga där och dricka paraplydrinkar hela sommaren. Woho!

Sebadoh - Gimmie Indie Rock

Från och med nu kommer jag att gråta över dig.

Att vårat husdjur Kaninen älskar ostringar är ju känt sedan länge, men huruvida han skulle gilla skruvarna eller ej återstod ju att se. Kaninen är väldigt, väldigt kräsen med sin mat och äter faktiskt bara ostringar. Dryck är inte riktigt lika viktigt, så länge det innehåller alkohol så är han nöjd på den fronten. Och det visade sig att även ostskruvar skulle få dissen av Kaninen, ringar är det enda som gäller. Så är det när man är kräsen.

Vad tyckte jag om skruvarna då? Mjoooo. Får jag väl säga då. De smakade verkligen inte som cheddar-ostbågarna som fanns när jag var barn. De smakade som estrellas och utomlands ostbågar. Gott alltså, men absolut ingen smaksensation. Jag ger dem 3 prickiga prickar av 5. Okej, men inte mer.

Och varför sitter inte jag på Mañana och äter tapas just nu? Well. Eftersom tåg och järnvägar i Sverige inte är gjorda för att klara av svenskt väder så sitter Martina fortfarande någonstans på rälsen mellan Helsingborg och Göteborg och kommer förhoppningsvis att anlända vid 00.17 inatt. Bara fyra timmar försent. Så restaurangbesöket blev avbokat och i väntan på Martinas ankomst äter jag alltså skruvar och tittar på The Wedding Singer för 293'e gången. Jag hoppas på en bättre fortsättning på helgen...

Roy Orbison - Candy Man

Jag lämnade kvar mitt finger hos juveleraren så att du inte behöver fråga om min ringstorlek.

Titta vad jag hittade på Hemköp! En ny sorts ostbågar; Cheez Twisterz. Med smak av amerikansk cheddar. Och jag som har som livsuppgift att provsmaka alla sorters snacks och chips la dem direkt i korgen. Jag minns att det fanns ostbågar med cheddarsmak när jag var liten, i en svart påse minns jag till och med, och att jag tyckte att de var väldigt goda. Nu har jag inte hunnit smaka dessa ännu, men jag hoppas de smakar som de gjorde för det var riktigt goda grejer.

Ikväll blir det dock inte av att provsmaka dem. För ikväll kommer Martina och hälsar på över helgen och direkt när jag och Evelina har mött upp henne vid tåget så ska vi gå till Mañana och käka tapas. Jag har hört väldigt mycket bra om den restaurangen så jag hoppas att det stämmer. Personligen har jag en sån där dag då jag är sugen på allting så jag har redan hunnit kika på deras meny flera gånger och bestämt mig för att jag vill ha... Allting. Hoppas ni har en riktigt fin fredag allihopa, för det har jag. Än så länge i alla fall.

Low - California

Jag önskar att du kunde kasta din skit på någon annan än mig emellanåt.

För ett tag sen skrev Remsan ett inlägg om köttbullar med en liten undran om hur vi brukar göra för att variera våra köttbullar. Jag brukar ju inte göra köttbullar speciellt ofta, men idag gjorde jag faktiskt riktigt goda köttbullar efter ett recept som kommer från arla. De innehåller tomater och oregano och är hur enkla som helst att göra, och så blir det så gott och resultatet ser du här:

Köttbullar med tomat och oregano

För 10 st ganska stora köttbullar

400 gr nötfärs
salt
peppar
ca 2 msk oregano (torkad eller färsk)
2 st tomater

Hacka tomaterna.
Blanda alla ingredienserna och forma köttbullar.
Stek dem på ganska svag värme tills köttbullarna är genomstekta.
Servera med klyftpotatis, en god sås och en rolig sallad.

Kanske enklaste receptet någonsin. Men det ska ju vara enkelt. Det är för att visa att det finns absolut ingen anledning överhuvudtaget att köpa Mamma Scans äckliga köttbullar. Ja, visst, de här köttbullarna kanske tar fem minuter längre att göra, men det tar du igen rätt rejält smakmässigt. Och fem minuter har nog de flesta tid att avvara.

Efter att ha gått och lagt mig strax efter 21 två dagar i rad är jag nu äntligen lite pigg. Ikväll kanske jag orkar hålla mig vaken till 22 till och med, det vet man aldrig. Men jag lovar ingenting, det är ju faktiskt en hel timme kvar tills klockan är 21 och jag hinner ju fortfarande bli trött. Ska man inte vara pigg nu när det är så ljust ute? Är det åldern som gör det? Jag är fortfarande skeptisk till det här med att vara 26 ska ni veta, hittills är det mest bara nackdelar. Dyrt och tröttsamt.

Singing Adams - Married Woman

(åh, så bra! hela albumet är finemang. favoritlåten heter 'injured party' och får mig att tänka på energitjuvar jag umgicks med förr och hur skönt det är att slippa skiten. rubriken på inlägget kommer därifrån.)

Jag har inte gjort någonting som jag är ensam om.

Jag nämnde ju häromdagen att jag hittade ett te i paketet som Twinings skickade som verkligen föll mig i smaken. Green Tea & Forest Fruit är det som blev favoriten av de nya sorterna, riktigt fruktigt och gott. Nu har jag druckit det flera morgnar i rad. På kvällen blir det mest te i lösvikt, men på morgonen när klockan ringer och jag stapplar runt här hemma som en zombie då är det himla skönt att bara ta en påse och slänga ner i en kopp varmt vatten. Så för er som gillar grönt te rekommenderar jag verkligen detta, prickiga prickar blir det.

Nu är jag alldeles för trött för att orka skriva mer. Har haft en sån där riktig kaosdag på jobbet och sprungit runt som en galning och när jag väl slutade för dagen trodde jag att benen skulle vika sig under mig. Så nu tänker jag krypa ner under en filt i soffan, med en kopp te såklart och bara göra ingenting mer ikväll. Så håller vi tummarna för en mycket lugnare arbetsdag imorgon så jag kanske kan och orkar göra någonting mer än ingenting på kvällen.

Cat's Eyes - The Best Person I Know

Allting är som det ska vara.

Om idag kändes som en helt fantastisk vårdag så känns idag som en helt fruktansvärt tråkig höstdag. Det har regnat och regnat och regnat. Dagar som dessa går det ju inte att gå utanför dörren mer än vad man måste, så efter att jag kom hem från jobbet och jag och Jimmy gick till Hemköp i ösregn så hade jag inget annat val än att ställa mig och baka. Hade jag fått välja hade jag ju hellre gått ut och sprungit en mil, men nu hade jag ju inget val. Jag var ju tvungen att baka. Hela kvällskakans existens stod på spel. Såna häringa godingar blev det:


Bärrutor med vit choklad

ca 30 st

125 gr smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
ca 225 gr valfria bär

ca 100 gr vit choklad till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa ägg och socker till en vit pösig smet.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt lite i taget i smeten växelvis med smörblandningen.
Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna.
Strö bären över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Riv den vita chokladen fint och strö över kakan direkt den kommit ut ur ugnen.

Det är alltså inte kokos eller florsocker på kakan, det är inte heller koks som jag nyss råkade skriva istället för kokos, utan vit choklad. Använd de bär ni gillar bäst, jag använde björnbär, blåbär, röda vinbär och hallon. För det är det vi har i våran trädgård. Eller så ingick dem i en blandning med frysta bär som hette Trädgårdsbär som jag hittade på Hemköp, så kan det också ha varit. Men isåfall skulle jag aldrig avslöja det för er.

Nu ska jag duscha, sen ska jag ta på mig min pyjamas, dricka lite te och titta på Desperate Housewives med en liten bärruta i näven. Är jag riktigt wild n' crazy kanske jag stoppar den i munnen också.

Nathaniel Ratecliff - Longing And Losing

Jag står här med skalpellen redo att dissekera gåtan.







I lördags tittade jag och Jimmy på Delicatessen och har ni inte sett den så: Gör det. Har ni redan sett den så kan ni se den igen. Den var så fantastiskt snygg, knasig, rolig, härlig och allt på samma gång. Lätt en av de bästa filmerna jag sett på mycket länge. Jag ger den 5 prickiga prickar av 5 möjliga. Väldigt bra film alltså, jag skulle kunna se den igen idag.

Eller nej, det skulle jag faktiskt inte. För jag är så galet trött så det gör ont i hela kroppen. Jag vet inte om det beror på att jag knappt sovit mer än två timmar i natt, eller om det beror på att jag ägnat 4 av dagens 8 arbetstimmar till att knuffa fart på gungande barn. Shiet, det känns i armarna vill jag lova. Så nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Sådeså.

Fleet Foxes - Helplessness Blues

Du fick mig och jag fick ingenting.

Nu snubblar vi vidare i kategorin "hur fan får jag det här att se gott ut?!" Det är ju en kategori som vi återkommer till ibland, för vissa rätter är helt enkelt omöjliga att få dem att se aptitliga ut. Konstigt nog är dessa rätter väldigt ofta väldigt goda. Det kan bero på att de oftast är kladdiga och kladdig mat är ju gott. Som den här goda gratängen vi åt idag. Jag hittade den hos Malin på Cannolis Blogg från början, sen bytte jag ut pastan mot ris för vi har redan ätit pasta två gånger den här veckan och det räcker gott och väl. Såhär blev slutresultatet:

Fläskfilé- och pepparsalamigratäng

För 4 pers

4 portioner ris
ca 500 gr fläskfilé
150 gr pepparsalami
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 färska champinjoner
5 dl créme fraiche
oregano
salt
peppar
riven ost

Koka riset.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skär champinjonerna i skivor.
Strimla salamin och skär fläskfilén i "grytbitar".
Fräs på lök, vitlök, champinjoner och fläskfilé.
Tillsätt salamin och låt den fräsa med några minuter i slutet.
Häll över créme fraiche och smaka av med kryddorna.
Häll riset i en ugnsform och häll fläskfiléröran över.
Blanda allting så det är väl blandat.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Servera med en god sallad.

Kladdigt och gott. Mättande var det också. Jag trodde inte ens jag skulle orka resa mig från stolen efteråt. Sen fick min latsöndag ett abrupt slut. Jag tänkte bara rensa lite i mitt skafferi och då fick Jimmy stora städnippran och så skulle vi städa ur kylskåpet och städa hallen och. Ja. Nu är det städat i alla fall. Helt plötsligt har vi massor av plats i både skafferi och kylskåp och det känns plötsligt väldigt fattigt här hemma. Vi får göra någonting åt det imorgon då vi ska veckohandla. Nu ska jag dricka te. Har hittat en ny favvo, återkommer om det en annan gång.

Cage The Elephant - Indy Kidz

Allt det där beror på hur detta kommer att sluta.

Eftersom vi har en vara hemma och göra ingenting-helg så måste man ju äta extra goda saker. Fast det där var ju lite knasigt tänkt eftersom jag tycker att man borde äta extra goda saker varje dag, men det är ju inte varje dag jag gör efterrätt. Men det gjorde jag igår, en väldigt god efterrätt dessutom. Efter en pizza är det ju inte direkt en maffig chokladkaka man är sugen på, därför fick det igår bli någonting fräschare. Nämligen citronmoussepajer, jag vet inte ens om man kan säga att det är pajer egentligen, men det är ju för tusan jag som har gjort dem så om jag säger att det är pajer så är det pajer:

Citronmoussepajer med passionsfrukt

För 4 st små portionsformar

Botten:
150 gr mandelmassa
1 äggvita

Citronmousse:
2 dl vispgrädde
1 citron
1 dl florsocker
1 äggula
4 st passionsfrukter

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda med äggvitan.
Smörj portionsformarna och fördela smeten i formarna.
Grädda längst ner i ugnen i 20 minuter.
Låt bottnarna svalna.
Vispa grädde till moussen hårt.
Smaksätt med skalet och saften från en citron.
Rör (vispa ej!) ner florsocker och äggula till en jämn smet.
Fördela moussen i portionsformarna.
Gröp ur passionsfrukterna över moussen.
Sätt in i frysen några timmar.
Ta fram formarna ca 15 minuter innan servering.

Så himla gott var det. Och det bästa av allt är att vi har två stycken kvar tills idag också. Yay! Dessutom väldigt enkelt, så till och med den mest ovana i köket fixar det hur lätt som helst. Är du allergisk mot nötter så gör en digestivebotten istället vetja, eller skippa botten helt och hållet och gör bara mousse. Mousse är aldrig fel.

Idag är det världens lataste söndag. Vädret ute är dimmigt, grått och blött och inte alls roligt. Jag var ute och gick för en stund sen och det kändes som att jag var helt ensam i hela världen, inte en enda människa mötte jag. Så jag antar att det är sitta inne-väder. Sitta inne som i att stanna hemma alltså, inte sitta inne som i att gå ut och råna en affär för att hamna i fängelse. Det rekommenderar jag inte.

The Naked And Famous - Young Blood

Jag har för mycket fritid.

Hm. Kanske fulaste Pizza-bilden någonsin. Vi åt i alla fall Pizza till middag. Jimmys pizza fick agera fotomodell, min var alldeles för blek för att bli bra på bild. Men den var fruktansvärt god. Sedan hade jag gjort citronmoussepajer till efterrätt, men dem återkommer jag med imorgon. Så nu rullar vi fram här hemma, mätta och belåtna. Jag har återigen konstaterat att lördagsteve är hur tråkig som helst och att jag inte är smartare än en femteklassare. Vilket är lite konstigt, för när jag var en femteklassare var jag smartare än en femteklassare och blev tillfrågad om jag ville hoppa över en klass. Det ville jag inte. Det var då himla tur det, eftersom jag tydligen skulle behöva gå om femman nu. Man blir tydligen inte alls visare med åren.

The Vaccines - All In White

Förr var du så vacker, men någonstans längs vägen har du förlorat din skönhet.

Jag nämnde ju att vi shoppade lite i Prag också. Och med vi så menar jag att jag shoppade. Jag hittade en affär som hette Pylones som bara skrek Pernilla. Där fanns allting som man inte visste att man behövde. Som pudelformade tvålpumpar, häftapparater som såg ut som nyckelpigor, pizzaskärare som såg ut som fotbollsspelare, en gullig liten USB-robot som gjorde så att man fick 4 st extra USB-uttag och massa andra viktiga saker. Jag ville väl köpa ungefär hela affären, men Jimmy satte ner foten och tyckte att en sak fick räcka. (Tölig kille.) Så det blev den här lilla filuren som fick följa med hem, den har den mycket viktiga uppgiften att förvara rapsolja i magen. Jag tycker den sköter sitt jobb utmärkt och om man petar lite på den så snurrar den runt i en fin dans också. Hur fint kan det bli? Så. Pylones alltså, nästa gång ni åker till Prag. Ni måste!

Amos Lee & Lucinda Williams - Clear Blue Eyes

Det är svårt att älska men ännu svårare att inte.

Jag är alldeles galet gladmätt just nu. Det är inte klokt vad jag lagar god mat ibland, det är så konstig med mig, jag kan så mycket. Nu hittade jag visserligen det här receptet på tasteline från början, men sen gjorde jag om lite som jag ville och i slutänden blev det såhär bra:


Italiensk kyckling med spaghetti i tomatsås


För 2 pers

2 kycklingfiléer
2 portioner pasta

Tomatsås:
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
oregano
chilipulver
1 tsk flytande honung

Kycklingtopping:
4 st soltorkade tomater
4 skivor pepparsalami
2 vitlöksklyftor
1 msk créme fraiche
ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och stek dem i ugnen,
ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen.
Fräs i olja i en djup stekpanna tills löken mjuknat.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med i några minuter.
Häll över krossade tomater och smaka av med kryddorna och honung.
Låt tomatsåsen puttra i 30 minuter.
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Hacka soltorkade tomater, salami och vitlök till kycklingtoppen.
Blanda ihop tillsammans med créme fraiche och riven ost.
Strö toppingen över kycklingfiléerna
och ställ in i övre delen av ugnen tills osten fått fin färg.
Blanda den färdiga pastan med tomatsåsen.
Servera pastan till kycklingfilén.

Det var verkligen hur gott som helst. Testa vetja! Ni kommer verkligen inte att ångra er. HFHC-metoden när den är som bäst. Yumyum. Jag trodde ju inte att jag skulle vilja äta ost igen på flera år efter maten i Prag som praktiskt taget bara var ost med ost och ost. Men det behövdes tydligen bara 5 dagar så gick det ner igen. Det var då för väl.

Nu ska jag blanda dip och sen ska vi titta på Papillon. Det blir nog fint det. Hoppas jag, speciellt som jag tjatat på Jimmy sen i somras om att jag vill se den. Fast idag var det faktiskt Jimmys förslag. Han kanske skämtar aprillo med mig och egentligen tänker tvinga mig att titta på Talang... Är Markoolio med i år?

Anton Kristiansson - Ingen Tror På Kärlek

(vilken jävla flashback till barndomen. plötsligt sitter man där i kusin eriks rum och spelar simcity på super nintendo igen.)

Du vet att jag inte är en bra tjej.

Jag skrev ju igår att jag väntade på ett paket, som faktiskt kom nästan direkt efter att jag skrivit det, så jag behövde inte öppna i pyjamasbyxor. Paketet var från Twinings som undrade om jag ville provsmaka några av deras te-nyheter, och te-oholic som jag är så var jag inte sen att tacka nej. Hittills har jag hunnit testa två av de nya smakerna:

Det första var Twinings Calm men smak av kamomill, rooibos, lavendel och kakaobönor. En blandning som är gjord för att man ska slappna av och lugna ner sig, vilket ni förstås räknade ut redan när ni läste namnet. Jag tog en kopp igår kväll innan jag skulle sova och jag vet inte riktigt om jag blev så mycket lugnare av det. Fast jag var å andra sidan inte uppe och klättrade i taket innan heller. Smaken däremot var god, men ingen direkt smaksensation så jag ger den 3 prickiga prickar av 5 möjliga.

Det andra var Twinings Morning Detox med citron, limeblommor, mariatistel och citron verbena. En blandning som ska vara bra för matsmältningen och mariatisteln ska tydligen vara väldigt bra för levern. Jag drack en kopp i morse och kan inte riktigt svara på om mina levervärden förbättras och matsmältningen är nog som den brukar tror jag. Jag kanske ska dricka en sån här kopp en söndagmorgon istället, eftersom vi alla vet hur jag brukar må då och så återkomma med resultatet efter det. Nu blir det däremot smakbetyg och jag hade önskat en betydligt starkare smak av citron och limeblommor, nu var den ganska svag i smaken tyvärr och därför blir det 2 prickiga prickar av 5 möjliga.

De andra tesorterna i paketet har jag inte hunnit testa ännu, men så fort jag gjort det så lovar jag att berätta vad jag tyckte om dem. Idag är jag på blogg.se's framsida, och det är inte ens ett aprilskämt, därför vill jag passa på att säga hej hej till alla nya som hittat hit idag. Jag hoppas att ni gillar't!

Wanda Jackson - Teach Me Tonight

RSS 2.0