Var är du ikväll?

I slutet av 2007, början av 2008 svor jag på att i år skulle bli mitt år. Jag och Ceebs ramlade fram i vinternatten och lovade oss själva att det skulle bli ett bra år. Det bästa året. Vi skulle våga, vi skulle leva. Allt skulle bli bra helt enkelt.

12 månader senare sitter jag som nybliven sambo i Göteborg. Och Ceebs är tydligen nyförlovad. Så jag antar att vi fick våra år. 2008 var verkligen mitt år. Där 2007 mest var ett självmordsbenäget helvetes år, var 2008 det bästa euforiska underbara året någonsin. En årskrönika känns ganska överflödig. Men lite snabbt kan vi väl konstatera att jag under 2008:

Träffat Jimmy, som jag tänker gifta mig och skaffa fyra barn med. Vare sig han vill eller inte.
Flyttat till Göteborg, som jag velat ända sen jag var 5-6 år.
Haft en Håkan-sommar <3
Fått se en av mina bästa vänner gifta sig, en annan av mina bästa vänner få barn och själv blivit faster igen.

Det var ett bra 2008. Det kommer att bli ett minst lika bra 2009, om inte ännu bättre. Det kommer åtminstone att börja skitbra med nyårsmiddag hemma hos oss tillsammans med Evelina, Jolin och Jimmys kompis Hakim och hans flickvän Maria. Och allt som har en bra början har ett bra slut. GOTT NYTT ÅR FUCKERS!

Johnossi - Party With My Pain

Vem kysste Elin, bakom ryggen på Marie...

Såhär brukade Storebror sjunga när den låten var populär:

"Vem kysste Malin, bakom ryggen på Peji,
var det den store Peter som hon var förälskad i?!
"

Ja, det är humor, det är humor. Det tyckte inte Malin minns jag. Men jag och Storebror. Vi har visserligen nästan alltid tyckt att saker som ingen annan tycker är roligt är roliga. I jul hade vi till exempel extremt roligt åt att vår pappas klocka pep jättehögt varje hel timme. Och med det menar jag faktiskt jättehögt. Jag undrar om han sover med den på sig? Stackars min mamma isåfall. Jag tyckte det var jobbigt bara att behöva lyssna på det om dagarna.

Nu ska jag leta på mig någonting att äta. Sen ska vi väl gå och handla någon slags efterrätt tills imorgon. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Det måste ju vara nåt lyxigt, och helst utan choklad för vi kommer nog att vara mätta nog på förrätt och huvudrätt redan. Ikväll ska jag på slottsvandring i Landala, det blir allt nåt att berätta för barnbarnen det!

Miss Li - Ba Ba Ba

Var det den stora poeten som hon var förälskad i?

Jag känner att jag och bloggen börjar glida ifrån varandra. Jag vet inte varför. Jag tror det är för att vi bara har internet på Jimmys dator så det blir knappt att jag sitter där. Jag måste börja bonda med bloggen igen. Kanske ha en kickoff, eller så tar vi helt enkelt nya tag när det nya året börjar. Det beror nog också lite på att jag inte har något liv så jag har ingenting att skriva om. Hejhej, idag har jag varit arbetslös och gjort ingenting. Hejdå.

Idag har vi faktiskt varit på IKEA, vi kom knappt hem med någonting. Ett överkast, en stekspade, ett durkslag och champagneglas. Vi handlade för mer pengar på Willy's idag än vad vi gjorde på IKEA. På Willy's köpte vi visserligen allting till våran nyårssupé så det var kanske därför. Vi köpte inte alls allting, jag ljög. Vi köpte ingenting att ha till efterätt. Just nu vill jag inte ens tänka på efterrätt. Jag är för mätt efter våran middag bestående av kycklingfilé, bakad potatis, bönsalsa och nån sås som jag blandade ihop med cremé fraiche och sambal oelek och lite annat smått och gott. Dagens dinner ska jag börja med, istället för dagens outfit. Mat är roligare än kläder.

På tal om kläder borde jag verkligen lära mig att tänka innan jag pratar då jag och Jimmy pratade julklappar.
Jag: "Du får säga till om du inte gillar det du ska få av mig i julklapp!"
Jimmy: "Jadå, det tänker jag göra!"
Jag: "Eller nej, det får du inte... Du får låtsas gilla det och ha den på dig då och då... OJ!"
Sen kröp jag ner under täcket, gömde mig och kände mig dum medans Jimmy låg och asgarvade. Jag försökte bortförklara mig med att det finns massor av saker att ha på sig, men det gick sådär. Jimmy är bäst förresten för jag fick den prickiga klänningen från MQ som jag velat ha så länge. För prickiga klänningar är det ju brist på i garderoben. Nej, men nu fick de prickiga klänningarna en till prickig kompis. De matchar mina prickiga ben och armar.

Nu tittar vi på hockey. Nej. Jimmy tittar på hockey, han är mest trött idag så jag passar upp på honom. Går och köper chips och sånt. GUD, VAD JAG ÄR GULLIG!

Fanns det en plats?

Här sitter jag en kopp te och återhämtar mig efter en kall promenad hem från Lager157. Där jag spenderat 3 timmar med Desireé. 1 timme bland kläderna. Vi gick loss på ett ställ med massa kläder som var 60- & 70-talsinspirerade. Konstigt nog var det ingen annan än oss som ens tittade åt det stället. Men som jag sa till Desireé: "Alla kläder jag köper, köper jag bara för att irritera folk!" Ju fulare andra tycker att det är, desto bättre. Tyvärr brukar alla ändra sig när jag har det på mig, men det måste vara för att jag är så snygg och en skönhet klär i allt. Desireé provade en jättegullig dress bestående av ett par shorts och ett linne, hon såg ut som en duk. Annars var vi båda två sugna på varsin bikini i frotté. Jag kom till sist därifrån med en 70-talsinspirerad klänning som var hur fin som helst. Åh, vad fin jag ska vara i den!

Sen spenderade vi 2 timmar på fiket där Des inte ville ha pepparkakor. Hon kan ju bli snäll! Jag åt snickerskaka och Desireé hatar andras barn. Det tyckte hon var viktigt att skrika ut högt bland alla barnfamiljer. Annars satt vi mest och förundrades över hur vi kunde bli så normala. Trots att vi gömde oss på skoltoaletterna när vi försökte skolka på Bjursåsskolan, och trots att Yoshi ville gömma sig i skogen och dricka sig full på 3,5'or utifall att polisen kom och såg oss och så försökte vi komma underfund med vad vi sa till våra föräldrar den där natten när vi sov hos Rosén. Vi sa nog att vi var hos varandra, eller hos mig om mina föräldrar var i stugan. Jag tror inte att vi sa att vi sov över med två hockeykillar som vi aldrig träffat förut i en lägenhet i Norslund. Oooh, så wild and crazy.

Nu ska jag göra mig lite fin för snart kommer Maddyn och hämtar mig, så ska vi plocka upp Lajjna i Bjurs och sen ska vi åka in till stan och möta upp Sandylicious och så ska vi äta något som inte är julmat. Det ska bli trevligt. Jag har inte träffat Lina sen Maddyns och Jacobs bröllop, och Maddyn har jag inte träffat sen i augusti så det blir kul. Att se om de har vuxit något. Haha. Göra mig fin ja. Har man såhär bra grundmaterial behöver man förstås inte lägga ner så mycket tid på det. Så jag kan nog vänta några minuter till...

I hennes värld för två.

Pippen är lite knasig. Här följer några citat från de senaste dagarna.

Pippen: "Angelika..."
Ankan: "Ja?"
Pippen: "Där är SPISEN!!"
Ankan är alltså min 18-åriga kusin, som jag tror att vet mycket väl var spisen är även utan Pippens hjälp...

Jag: "Ät upp nu!"
Pippen: "Nej!"
Jag: "Om jag äter upp maten före dig så får jag alla dina julklappar..."
Pippen: "Ja, men det gör ingenting, då kan jag ta dina!"
Helt dum är han ju inte den lille parveln.

Idag när vi satt i bilen och skulle skjutsa hem honom satt han och slog på mig hela tiden.
Jag: "Nu får du vara snäll, Pippen!"
Pippen: "Jag vill inte vara snäll längre! Jag orkar inte få några fler julklappar!"
Faktum är att han var trött på julklappar redan igår och försökte lura iväg sina paket till oss andra.

Nyss har jag tittat på Körslaget och hejat på Timo, såklart. Vilken sprattelgubbe han är. Fast det känns redan som att Team Wells kommer att vinna, han är ju så helylle-korrekt så det vore förvånansvärt annars. Vidare kan jag berätta att det har blivit ändrade planer och jag kommer att åka hem redan på söndag eftersom min mamma inte vill åka hem i värsta nyårstrafiken, jag klagar inte då jag faktiskt längtar hem en hel del. Känner mig mest vilsen här. Det enda tråkiga är väl att det inte blir av att träffa alla, men det är så himla svårt att få till det när folk jobbar, bussarna knappt går och alla är ute och flänger på diverse julaktiviteter. Men det går som sagt att hälsa på i Göteborg också... Det har jag sagt förut va?

Nu ska jag ringa till Jimmy. Jag tror att han har skaffat en älskarinna. Det har jag visserligen alltid trott att han har haft, minst en. Nu har han säkert flera. Mig har han mest för att jag betalar halva hyran och lagar god mat. Jag ska nog skaffa mig en älskare. En keramiker, från Österlen.

Hello Saferide - Highschool Stalker


Snälla, skicka ett vykort för jag undrar så.

För första gången på 5 år är jag inte ute på juldagen. Det känns helt sjukt skönt att slippa hypen runt det. Istället har jag lekt med Pippen och sett på Pirates 2, som jag inte sett förut men ändå känner igen allting i. Alltså måste jag ju ha sett den förut? Men hur, när, var? Jag äter chips och dricker fanta också. Jag får äta chips, jag måste helt enkelt äta chips för jag har inte råd att köpa kläder i min storlek. Så jag måste passa på att äta upp mig till min gamla storlek igen. Bäst att passa på hos mor och far där det finns gott om mat.

Julklappar har jag fått idag också. En matberedare med tillhörande mixer. Skräll! Nej, det var det enda jag önskade mig så det var ingen skräll. Och nöjd är jag också. Annars var det mest strumpor & kokböcker & kort på brorsbarnen och sånt där. Nu vill jag åka hem och leka med min matberedare. Och som vanligt lyckas jag och Yoshi pricka in så att hon kommer till Sågmyra precis när jag åker tillbaka till Göteborg. Jag kommer aldrig att få se den där lilla Sarah i verkliga livet tror jag. När jag väl får göra det är hon antagligen 10 år och kan inte kallas lilla Sarah längre.

Nu ska jag återgå till Johnny Depp, som är den enda som gör de där filmerna värda att se och i fyran kommer ju Russell också, då kan det ju till och med vara värt att se den på bio. Mmm... Russell. Sen ska jag sova för jag ska ringa och väcka Jocke imorgon, och så ska jag åka skidor med Pippen och leka med Märta och Alva. Det måste ju hinnas med nu när man är hemma. Märta är ju faktiskt min bästis.

Jag undrar vad som händer i vår del av stan.

Nu har jag avklarat den obligatoriska skinksmörgåsen med äppelmos och varm choklad till frukost. Sedan har jag avklarat en julaftonspromenad i snön så jag fick andas lite. Och träffat Elias, nu är hela min jul gjord. Han var lika söt som vanligt, kanske någon centimeter längre än sist. Jag antar att man som sexåring växer en del på ett halvår. Jag har dessutom köpt polkagriskäppar att ha i granen och varit på Trend & Tradition och köpt guldiga julgranskulor.

Så nu kan jag åka hem igen. Nu är jag redo. Kanske. Storebror blev tillsagd att köpa blockchoklad och pepparkakskryddor så jag kan göra lite julgodis. Sen om han gjorde det är ju en annan femma. Vaarfööör är hela min familj hela tiden där jag är? Jag behöver en semster efter den här semestern tror jag. Det är inte det att jag inte uppskattar att hela tiden få höra hur fel allt jag gör är, det är bara det att... Jag faktiskt inte uppskattar det alls.

Nu ska jag rymma ner i duschen för Storebror tar upp hela rummet. Vi firar jul imorgon eftersom ingen vill vara med oss idag. Jag vet inte om de vill vara med oss imorgon heller, men då måste de. God jul heter det väl även om det inte känns så.

Manic Street Preachers - Suicide Is Painless

jämfört med den här julen alltså.

Vinden håller tal vid en hamburgerbar.

På plats i Sågmyra. Här finns det snö! Det kändes jättekonstigt för det var inte förrän i Grängesberg som det började bli lite snöigt och då kände jag att... Jo, lite julstämning finns det nog innerst inne. Jag har fortsatt bygga på den med att klä granen och slå in lite julklappar. Och satt upp en adventstake i mitt rum, eller gästrummet kanske det är nuförtiden. Jag har starka misstankar om att någon vid namn Pippen varit där och härjat då böckerna i min bokhylla fått sällskap av böcker som Sune Sockergryn och Snögubben Frasse Blir Konstnär. Det är bra, då har jag något att roa mig med ikväll. Om inte det räcker så finns det ju ett helt bibliotek på våningen under som har julstängt.

Annars har dagen varit full av konstigheter. Som att när jag sitter på tåget plötsligt hör ett vilt tutande och tittar ut genom fönstret, där utanför åker en mörkhyad man utklädd till tomte förbi på motorcykel och vinkar hysteriskt till hela tåget. Stor var han också, som John Coffey i Den Gröna Milen. Jag började fundera på om jag hallucinerade men de som satt framför mig på tåget började skratta hysteriskt så då vågade jag också börja skratta.

Den andra konstiga saken var jag visserligen ansvarig för själv. Storebror hämtade mig vid tåget och sen åkte vi till Pökmeh (Hemköp that is) för att han skulle köpa julklappspapper. När vi stod i kön till kassorna så tog jag upp en Nutty Crunch-bar och berättade för Storebror hur synd jag tycker det är att såna flingor inte finns i Sverige utan att det bara finns som godis. Och utan att reflektera över det stoppar jag hela godisbiten i munnen med plast och allt och börjar tugga. "Men vafan, lägg tillbaka den, du ska ju ändå inte köpa den! Du kan ju inte stoppa saker i munnen sådär!" Utbrast Storebror och först då inser jag att jag står och tuggar på en inplastad jävla Nutty Crunch-bar som jag inte ens ska köpa. Jag la tillbaka den. Och försökte ursäkta mig med att vi gör så i Göteborg.

Hemma hos mor och far fick jag lax, wiihoo! Jag ska passa på att leva på lax nu när jag har chansen. Jimmy tycker inte om fisk, så det kommer nog inte att bli så mycket sånt i fortsättningen. Så jag passar på att äta lax nu. Nu ska jag nog umgås med mina föräldrar, eller kanske göra nåt julgodis. Vi har ingenting i julgodis väg, och så går det ju inte att ha det. Det ska gudarna veta.

Oasis - Live Forever

Den har blåst sig trött.

Nu ska jag bara packa det sista och sen bege mig av ner till tåget. Sex timmars tågresa, puh. Okej, jag ska inte klaga. Kalix har faktiskt 13 timmars bilfärd hem till sina föräldrar, då är sex timmar på tåg mest en lyxvara i jämförelse. Jaja, lite frukost på det här. Och så ska man kanske ha kläder på sig också när man åker tåg, om inte annat för att det tydligen är minusgrader däruppe. Nepp. Nu är det dags. Jag känner mig fortfarande omanad. Jag trivs ju sååå braaa i min lägenhet.

Och alla flickor har gått hem.

Idag tvättar vi. Och städar. Det sistnämna har vi inte kommit så långt med ännu, jag har städat toaletten i alla fall. Men jag drar mig för att dammsuga, som vanligt. Min mamma har nog rätt i att jag är allergisk mot dammsugaren. Annars så undvek vi att trängas med 500 000 göteborgare på stan och åkte ut till Backaplan istället. Jimmy köpte brännskivor, så duktiga på att julshoppa är vi. Jag köpte munkar. Mmm... Donuts. Dem ska jag avnjuta sen när vi städat och tvättat färdigt. Och julpyssla ska jag göra lite grann också, men det tycker jag bara är roligt.

Som vanligt är det något fel på mig för när alla andra heter "Äntligen hemma i Falun!" eller "Idag bär det av hemåt, wieee :)" på sin status på Facebook så tycker jag bara att det ska bli jobbigt. Jag vill inte packa. Jag vill inte sitta 6 timmar på ett tåg. Jag har verkligen noll julstämning. Men å andra sidan finns det tydligen en massa snö däruppe så då kommer jag nog i stämning. Det är nog mest tågresan och packandet jag fasar inför. Väl hemma i snön blir det nog bra. När jag får klä julgranen, äta prinskorv & Stefans potatissallad och gå lååånga promenader i Sågmyra. Det gillar vi.

Nu ska jag dammsuga. Nej, först julpyssla utifall att det blir stökigt så dammsuger jag efteråt. Bra plan. Undrar hur länge jag kommer att kunna skjuta upp det här med dammsugningen?

Fatboy - Springtime

Och du var sötare än dom...Eftersom det är juletider så kan jag ju åtminstone vara så pass givmild att ni får se hur gulligt vi har det i våran trappuppgång. Det är inte jag som varit såhär pysslig utan grannarna på första våningen. Men till påsk ska de minsann få se! Då ska jag visa dem vem det är som är pyssligast i det här huset! Synd bara att jag suger på att pyssla, och att vi bor högst upp så ingen kommer att få se det. Nåja, såhär fint har vi det i alla fall i Krokslätt. Det ni!

The Supremes - You Can't Hurry Love

Men jag slängde bort det igen.

Det visade sig att jag inte alls behövde titta på någon skräckfilm för att drömma mardrömmar, den här gången slutade det ännu värre än för någon månad sen när Jimmy väckte mig. Den här gången väckte Jimmy mig igen, precis när jag drömmer att en oerhört grotesk gubbe kommer fram till mig och tar tag i mig. Det säger ju sig självt att jag tror att det är gubben som är bredvid mig i sängen när jag vaknar. Och som jag skrek. Jag gallskrek, hur länge som helst. Vi kommer säkerligen bli vräkta snart så som jag skrek. Jag skrek så Jimmy blev livrädd och bara låg och stirrade på mig efteråt. Jag skrek och sen när jag insåg att det bara var en dröm och att jag betedde mig som en galning började jag gråta som en gnu istället. Sen vågade ingen av oss somna om, jag var rädd för att drömma fler mardrömmar och Jimmy är nog mest rädd för mig. Inte förrän det ljusnat ute somnade jag om i några timmar.

Nu är det hockey på teven igen, jag har en känsla av att det ofta kommer att bli så. Tur att jag gillar hockey då, och tur att Jimmy inte är så förtjust i fotboll som vissa andra killar. Och tur att jag sa för längesen att Körslaget kommer före allt annat. Det sa jag visserligen på skoj, men igår fick jag reda på att Timo Räisänen ska vara med och leda en kör så nu menar jag det på allvar. Jag ska heja på Timo, nu är det bara upp till Evelina att bestämma sig för någon att heja på. Timo den lilla gullungen, han har en prickig halsduk. Det vill jag också ha.

Duschen nästa. Vi ska julklappshoppa på Ica Maxi idag. Det är grejer det. Jag är redan färdig med mina julklappar, så jag följer mest med som sällskap. Och för att jag ska köpa nya lurar till min mp3-spelar så jag orkar med tågresan upp till Falun på tisdag. Är det snö däruppe?

Petter & Säkert - Logiskt

Jag slängde bort nån slags vän.

Nu mår jag inte illa längre. Nu är jag bara mätt som en gnu. Såhär mätt har jag inte varit på flera månader känns det som, men det är nog mest för att idag är första gången på flera månader som jag inte har rört på mig överhuvudtaget. Annars brukar jag ju alltid lyckas gå minst en halvtimme om dagen på väg någonstans eller bara för sakens skull, idag har jag bara rört mig inom hemmets 54 kvadratmeter.

Jag har lyckats få en brännblåsa på långfingret också. Tji fick jag för att jag ville vara ambitiös och kandera cashewnötter till salladen. Smält socker = jävligt varmt. En normalt funtad människa räknar ju ut det på egen hand, en Pernilla tycker det är jättesmart att försöka dra av det smälta sockret från stekspaden för hand för att det inte ska hinna stelna och bli jobbigt att diska bort. Nåja, nu vet jag det i alla fall. Man lär sig något nytt varje dag som det så vackert heter.

Nu tittar Jimmy på en konstig film där de bara slåss och slåss. Sen tänker han tvinga mig att titta på Mirrors, jag som fortfarande har mardrömmar om Barnhemmet. Nåja, det är han som kommer att vakna när jag drömmer mardrömmar om filmen sen. Jag ska inte titta på skräckfilm, jag har blivit smittad av Clara och är rädd för allting. Jag som brukade kunna titta på allting och sen sova ensam i ett kolsvart stort hus med spöken i biblioteket.

Jag vill gå på P3Guld-galan! Det ska vi nog också. Håååååkaaan, vi ska inte till Ankeborg.

Det var så mörkt...

Jag mår illa. Det är en bakis liten Liten ni ser som aldrig ska dricka vin mer. Så blev jag såklart mer förkyld igen också, och Jimmy ligger till sängs och hostar och hostar. Själv ligger jag med ett stort glas cola i tevesoffan och tittar på någon dokumentär om Thomas Quick. Han är tydligen mytoman och inte mördare. Det är ju faktiskt ännu läskigare, för om det inte är Thomas Quick som mördat alla de där människorna så är det ju någon annan galning som går lös. Fast det är nog Anders Eklund, så det löser sig nog. Fler seriemördare än så kan vi ju inte ha i Sverige. Det vill jag inte veta av.

I går var Evelina och Jolin här och åt veggie burritos, sen åt vi ost & kex & chips & pepparkakor & vindruvor också. Och drack vin. Jimmy söp ner mig och Evelina. Han försökte supa ner Jolin också men hon var klok nog att fly fältet. Vi andra blev kvar i någon slags musiktävling som ingen riktigt vet vem som vann, det stod alltid 8-2 till Evelina. Om man frågade henne alltså. Om man frågar mig så hade det nog räckt med de där två vinflaskorna som står på bänken och vi hade nog kunnat låta bag-in-boxen stå orörd. Fast vi jobbar inte så. Vi lyssnar på Rednex och dricker vin istället.

Idag ska jag bara ligga framför teven. Förutom när jag står i köket möjligtvis. Det blir potatisgratäng och pepparbiff ikväll. Mmmm. Göttans. Nu ska jag återgå till tevesoffan, snart är det hockey. H O C K E Y!

Bad Cash Quartet - Midnight Prayer

Den kvällen jag gick hem.

Nu. Har vi internet. På Jimmys dator. Betyder det att jag inte behöver betala för bredbandet då? Uhm. Nej, antagligen inte. Dammit. Nu bor jag i Krokslätt och trivs såååå braaa i min lägenhet. På riktigt. Jag älskar mitt stora kök, mina rosaprickiga kaffekoppar, mina gulliga små blommor och att ha ett enormt skafferi proppfullt med mat. Jag älskar badrummet där Svampbob står och vakar över handfatet och allting får plats i badrumskåpet. Jag älskar hallen med den enorma spegelväggen. Jag älskar hur Jimmy har fått lov att beblanda sina CD-skivor med mina och det är nu är någon slags kulturell krock mellan Danko Jones och The Smiths. Jag älskar hur vi har massor av garderober i sovrummet och den gulliga lilla adventsstjärnan i fönstret. För den är inte liten den är stor.

Sambolivet i sin helhet är ju jäkligt bra. "Host, host, jag har ont i halsen!"  Gnäller jag och så står fem minuter senare en varm kopp te, en shot KanJang och en alvedon framför mig. Man kan gnälla om lite allt möjligt så löser det sig liksom, bara sådär. Nackdelen är väl att Jimmy har fått något slags vuxenkomplex och har gått och lagt sig innan klockan tio varje dag hela veckan, för att vakna i sjutiden och börja... Leva. Det har inte varit så lätt för mig att sova då, och sjuk har jag varit också. Men nu är det bättre. Idag är jag bara bakfull, och det är väl självförvållat är jag rädd.

Ja, det var kanske inte en jättesmart idé att gå och kolla på Loke, som förövrigt var grymt bra, för att sedan hamna på Kelly's med en massa cider fram tills mitt i natten. Speciellt inte när jag skulle upp tidigt idag för att gå på arbetsintervju på Subway. Hejhej, jag är oduschad och luktar gammal sprit men jag är en jävel på att göra mackor! Nåja. Det var trevligt igår, och det är väl det som räknas. Jag är inte ens säker på att jag vill jobba på Subway ändå, men ett jobb är ju ett jobb. Och såna finns det ont om i Göteborg, det har vi fått lära oss.

Ikväll blir det också trevligt, då kommer Jolin, Evelina och Frida hit på middag. Sen efteråt blir det ostbricka. Och kanske en hel del vin också om jag känner oss rätt. Så nu ska jag göra lite mer julgodis, sen ska jag dammsuga lite så det är fint när gästerna kommer. Nej, det blir inga bilder från lägenheten för ni kan gott komma ner och hälsa på någon gång faktiskt om ni är nyfikna på hur det ser ut. Det ser jävligt bra ut i alla fall. Och pepparkakstryfflar är sjukt gott, eller så är det bara jag som är grymt bra i köket. Dags att rosta mandel.

Tom Jones - The Hitter

Jag hade hoppats på något, hoppats på något.

Nu är det mesta färdigpackat, förutom det som inte får plats någonstans. Jag får nog ta och låna en banankartong av Evelina tills imorgon. Det är ju något pucko som har proppat min garderob full med kläder och så får JAG sedan lov att packa ner dem i massa lådor och väskor. För jag kan ju inte tänka mig att det är jag som är en sån shoppingmissbrukare... Det är jag faktiskt inte, jag har köpt ett klädesplagg sen i juli nu när jag tänker efter, alltså måste det vara någon annan som stoppar in massa kläder i min garderob. Jag skyller på Evelina,

Jag vet inte riktigt när jag kommer att kunna blogga igen, det kan bli ikväll, det kan bli när jag kommer till Sågmyra för julfirande, jag vet inte. Men oroa er inte, jag kommer att vara i Krokslätt och ha det bra. Plocka vuxenpoäng galore. Ett körkort och en bebis på det här så är vi i mål. Ett jobb ska man tydligen ha också, men det räknas inte i Göteborg. Här har nästan ingen jobb. Här räcker det med sambo, körkort och bebis. Och att man betalar på spårvagnen.

Nej. Nu måste jag plocka ur mitt skafferi. Sen är det dags att gå iväg till mitt nya hem. Hur ska jag klara mig utan Evelina? Jag tror inte alls att Jimmy kommer att vara lika pigg på att springa runt i lägenheten och skrika: "JOOOOHAAAAN!!!" Nåja, det är bara 2,5 kilometer bort så jag ska nog klara mig. Dessutom ska jag ju hit igen både imorgon och på tisdag. Hejdå. Nu går jag och blir sambo. Ja, det känns bra. Nej, det är inte nervöst. Ja, jag tror att det kommer att gå bra trots att jag och Jimmy inte tycker likadant om någonting i hela världen. Vi tycker om varandra, det är huvudsaken.

Eldkvarn - Fångade I Tiden Som Går

Om du vill ha mig...

Jag mår illa. Det kan bero på att jag bara ätit massa jävla skräp hela dagen. Förutom ett äpple. Nu springer jag runt och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Eller snarare var mina kläder ska ta vägen. Jag har fyllt hela min tvättkorg med skor och då var det ändå precis att de fick plats. Jag har mölat ner tröjor, klänningar, byxor och kjolar i banankartonger och resväskor. Jag räknade mina strumpbyxor/leggings också. Jag hade bara 25 par i olika mönster och material. Det tycker jag tydligen är nödvändigt att lägga pengar på. Nu är banankartongerna slut och jag har fortfarande lite saker som måste packas ner. Det får lösa sig imorgon, vi ska ju trots allt flytta in Jimmys saker först.

Jag tittar på Mrs. Doubtfire och funderar på hur många gånger jag och Erik såg den filmen tillsammans. Usch, tänk om jag har magsjuka. Det gick magsjuka på dagiset som jag jobbade på i torsdags. Fast å andra sidan, hade det gått löss så hade jag trott att jag hade det också. Hade det gått vattkoppor hade jag säkert drabbats av det, igen. Det bor en liten hypokondriker i mig. Den är dock väldigt liten och är ganska lätt att få på andra tankar. Nu vill jag att det ska bli imorgon. Jag känner mig som ett litet barn kvällen före julafton. Nu ska jag ringa SVT och vinna The Hives kostym.

Jackson Five - I Want You Back

Nu kan du få mig så lätt.

Nu är jag trött på att packa. Nu vill jag äta någonting gott och pussa på Jimmy. Det är dock lite svårt då Jimmy befinner sig i Falköping och jag i Göteborg. Imorgon däremot är vi båda i Göteborg och jag kommer att kunna pussa på honom hela tiden. Nåja. Nästan hela tiden åtminstone. Egentligen borde jag äta massor av lax, titta på O.C och lyssna massor på Håkan eftersom det antagligen kommer att bli ont om sånt i framtiden. Åtminstone laxen, det andra kommer jag ju att göra vare sig Jimmy vill eller inte. I mitt kök kan jag göra det hela tiden. Jag, Håkan och kandelabern. Vad bra vi ska ha det medan Jimmy sitter och tittar på hockey i tv-rummet.

På tal om hockey så förstår jag inte varför alla Stockholms-lag ska skämma ut sig hela tiden. Eller deras fans åtminstone. Det är ju ingen fördom från min sida att stockholmare är dumma i huvudet, det är ju 23-års erfarenhet. Dumma AIK'are som spottar på min stackars lilla Eddie. (JAAAA, jag vet att Eddie också är från Stockholm, men han står väl ändå inte och spottar på sig själv.) Alltid när det kommer något Sthlms-lag upp till Leksand så blir det bara massa töntigt tjafs, det är bara för att alla Stockholmare är dumma i huvudet och avundsjuka på oss dalfolk för att vi helt enkelt råkar vara bäst på det mesta. Snygga är vi också. Åtminstone jag.

Jag berättade för Desireé igår att alltid när jag går på stan och någon tittar på mig så är inte min första tanke: "Ser jag konstigt ut på något sätt?" Nej, istället om det är en kille som tittar på mig så tänker jag att han tycker att jag är snygg, om det är en tjej som tittar på mig så tänker jag att hon tycker att jag klär mig skitsnyggt och har snygg stil och är det en gammal tant eller en farbror så tänker jag att de tycker att jag är söt och ser trevlig ut. Mest för att gamla tanter och farbröder har en förmåga att komma fram till mig och berätta för mig hur fin jag är. Det händer läskigt ofta faktiskt. Nåja. Det jag funderar mest på är om detta är ett normalt beteende eller om jag har någon slags form av hybris?

Nu ska jag äta något, sen ska jag duscha och sen är det dags att fortsätta packa och städa. Boooriiing.

Shout Out Louds - 100 Degrees


Lura mig, nej nej.Jag förstår faktiskt inte varför Jimmy blir så upprörd när jag sjunger den här låten. Som jag brukar sjunga när jag vill jävlas lite med honom. Fast egentligen kan jag sjunga vad som helst för att jävlas med honom, han brukar aldrig se speciellt glad ut när jag sjunger. Det är nog för att jag sjunger så bra så att han blir avundsjuk. Men just den här låten är lite extra rolig att sjunga. Jag minns när jag och Storebror lärde Nicolina den när hon var typ 3 år. Min mamma tyckte inte att det var lika roligt som vi tyckte... Konstigt.

Fantan Mojah - Tell Lie Pon Rasta

låten på filmen har ingenting med den här låten att göra. så vitt jag vet.

Vad folk än säger.

Fan, vilket stört teveprogram jag tittar på just nu. Om någon 11-åring som är helt fixerad vid sitt utseende och har löshår, solar solarium och får manikyr typ en gång i veckan. Och hennes mamma tycker att det är helt okej och berättar hela tiden för dottern hur tjock hon är. Fast hon väger kanske 30 kilo. Vissa borde ju inte få ha barn. "Man måste vara snygg annars får man inga kompisar!" Säger både mamman och dottern trots att dottern blir mobbad i skolan för att hon beter sig som hon gör. Och så är det en 15-årig tjej som solar solarium 5 gånger i veckan och stannar hemma från skolan om hon inte känner sig tillräckligt brun. Jag får ångest. Jag vill bara hämta de där tjejerna och berätta för dem hur fel de har. Inte för att de skulle lyssna, men då har jag åtminstone gjort ett försök.

Jag har aldrig ens solat solarium eller tagit en sån där soldusch i hela mitt liv. Fast jag kan ju erkänna att ända fram tills jag gick på gymnasiet gick jag i långbyxor  året om för att det var ett sånt himla tugg om hur blek jag var på alla hela tiden. Det var det enda Peter sa till mig under hela sjuan och åttan tror jag, hur blek, ful och fet jag var. Ja, hej. Jag är en 53-kilos tjockis. Tur att man växer ifrån sånt där. Att bry sig om vad folk säger alltså, jag växte förstås ifrån de där 53 kilona också, men det är en annan historia som inkluderar mycket chips och dip. Haha. Undrar vart fan självförtroendet kom ifrån egentligen för nu springer jag ju i kjol och klänning hela tiden?

Nu ska jag återgå till det hemska programmet, sen när det är slut ska jag upp till tvättstugan igen och fixa med tvätten. Och fortsätta packa och packa och packa. Är jag riktigt duktig och packar allt idag så har jag bara städandet kvar att göra imorgon. Utan dammsugare. Det blir ju skitroligt. NOT!

The Click Five - My Girlfriend Forgot Me This Christmas

Skyll dig själv, ingenting händer här.

Jag håller fast vid att det ska bli rätt skönt att flytta till Krokslätt, grannarna i det här området blir bara knäppare för var dag. Nu pratar jag inte bara om det faktum att farbrorn i lägenheten på andra sidan gatanpraktiskt taget hänger ut genom fönstret halva dagarna, eller det faktum att någon kom och lånade Evelinas verktygslåda och aldrig lämnade tillbaka den trots otaliga lappar och påminnelser i trappuppgången. Det är också grannen som bor här bredvid som alltid måste börja spela gitarr vid tolv-ett varje natt och kan ungefär två ackord. Grannen snett nedanför mig började en lördagsnatt att kasta tennisbollar med de som gick förbi nere på gatan och stod sedan och skrek: "ARGEENTIIIINAAAA!" för full hals.

I natt hade grannarna ovanför julfest, eller lussevaka eller någonting liknande. De spelade julmusik och en kille sjöng med för kung och fosterland till varenda låt. Inte en ton rätt tog han, men han var lika glad för det. När han hade kommit igenom halva O, Helga Natt fick grannarna nedanför nog, balkongdörren åkte upp och så hör man någon ropa: "HALLÅ! JUSSI BJÖRLING DÄRUPPE! HÅLL KÄFTEN FÖR FAN!" Följt av ett oändligt bankande. Då upphörde julmusiken. Och ersattes av 80-talshits istället. Det hade den andra grannen tydligen inga problem med för han gjorde inget mer väsen av sig. Själv låg jag i min säng och bara njöt av underhållningen.

Nu ska jag fortsätta med flyttpackandet. Jag flyttar i övermorgon förresten, det verkar ha undgått de flesta i min bekantskapskrets. Jag flyttar i övermorgon. Fast jag har nog fanimej nyss börjat greppa det själv. Jag är inte bra på att packa, organisering är inte min tekopp. Jag bara slänger ner allt i kartongerna och förundras över hur lite som får plats när jag packar jämfört med hur mycket min mamma skulle ha fått plats med. MAAAAMMAAAA!

The Teen Kings - An Empty Cup And A Broken Date

Men det gör ingenting.

Nu ska ni få höra. My blog is having a field day! Årets nyhetshändelse. Detta kommer att skapa rubriker, och med det menar jag till och med LÖPSEDLAR. Är ni beredda? Sitter ni ner? Håller ni i hatten? Okej, nu kommer det:

Clara brukar alltid bygga stora badrum till sina Simmar.

Ja. Jag är också i chock. Jag vet inte vad jag ska göra med den här informationen. Hela mitt liv känns helt förändrat. Jag känner att Clara håller på att skapa en trend. Jag känner att jag måste ringa Jimmy och föreslå att vi flyttar ut badrummet i vardagsrummet. För vem behöver egentligen ett vardagsrum? Ett stort badrum är det enda rätta.

Stevie Wonder - Ebony & Ivory

"jag kan inte stava till det, du får säga någon annan!"

Om dina händer är här.

Aah. Sjukligt trött jag är. Jag skulle ju gå upp kvart över sex i morse, vilket jag också gjorde. Men vaknade gjorde jag redan vid halv fem då någon gubbe stod nere på gatan eller på en balkong någonstans och skrek. Jag vet inte om han skrek: "JAG VILL IN!" Eller: "JAG VILL HA ELD!" Eller något annat liknande. Men han skrek det ungefär var femte minut tills halv sex kanske, då slutade han. Men då var jag redan väckt och kände att det var rätt onödigt att somna om. Jag är rätt sugen på att flytta till Krokslätt nu, det känns som att det kommer att vara lite tystare där.

Annars försöker jag komma på vad jag ska ta mig till i vår. Jag har blivit antagen till en kurs i Litteraturvetenskap på universitetet, vilket förstås skulle vara jätteroligt, passa mig perfekt och det skulle vara förbaskat skönt att veta att man har en inkomst varje månad. Men om jag ska söka konditor-utbildningen till hösten igen så måste jag ju ha skaffat mig lite mer erfarenhet, så en praktik på ett konditori vore förstås jättebra. Speciellt om jag kan kombinera det med det där jobbet som jag kanske kan få. Och samtidigt som jag måste bestämma mig angående detta ska jag dessutom flytta, och mitt i allt detta är det någon som har skjutit in en jävla julafton. Vilket jag egentligen har varken tid eller råd med. Kan vi inte ta julen i typ... Mars istället?

Vad gjorde jag då uppe redan kvart över sex i morse? Jo, jag har ägnat dagen åt det jag är bäst på förstås. Sjungit julsånger, bytt bajsblöjor, gett fart på gungor, lekt prinsessor och riddare och sånt där ni vet. Jobba kallas det visst. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen för de hade jättemycket personal på jättefå barn, en alldeles jättesäker gård så man behövde inte hålla stenkoll varenda sekund och ja... Inte riktigt vad jag är van med. Men roligt var det.

Nu ska jag äta lite. Sjukt sugen på chips och cola. Men det blir yoghurt & müsli.

Rod Stewart - Rhythm Of My Heart

Skyll dig själv.Kalix tyckte att jag skulle skicka lite julstämning till henne. Jag har en riktig The Hives-dag, så jag tänkte att vi helt enkelt kombinerar det hela. Dessutom har det snöat i Göteborg idag och det tycker jag om. Så jag hoppas det snöar ännu lite mer om jag ger bort lite julmusik. Sen är det sovdags för jag ska faktiskt gå upp redan kvart över sex imorgon bitti. Så vi avslutar här för idag.

The Hives & Cyndi Lauper - A Christmas Duel

För folk vill gärna lära känna dig.Den här vill jag ha i Jimmys vardagsrum sen. Neej, vi är inte så snobbiga att vi ska ha varsitt vardagsrum. Det är bara för att vi har bestämt att jag ska få inreda hur jag vill i köket så får Jimmy bestämma hur det ska se ut i vardagsrummet. Med en regel: Inga jävla Leksands-grejer på väggarna. Men den där ljusstaken vill jag i alla fall ha i Jimmys vardagsrum. Det bästa är att Jimmy också tycker att den är snygg så han vill också ha den i sitt vardagsrum. Helt sjukt, vi är överens om någonting. Det händer verkligen inte ofta. Vi borde verkligen köpa den bara för att fira det.

Annars sitter jag med tårar i ögonen efter senaste avsnittet av Gossip Girl. Uuuh, stackars Chuck. Och stackars Dan. Och stackars Blair. Och stackars Lily. Oj, nu var det många det var synd om. Man skulle haft en anonym blogg så att man fick skriva vad man ville, då skulle man faktiskt kunna bevisa att man själv har ett liv också och inte bara sitta och skriva om Gossip Girl. 

Dessutom har jag lyckats skrämma upp Lucy ganska bra. Förlåt Lucy. Det var inte meningen. Den stackarn återvänder till Falun imorgon efter några månader i Brighton, och jag skrev till henne att något av det värsta jag varit med om i hela mitt liv var att komma tillbaka till Falun efter Brighton. Jag var så jävla deprimerad. Från mysiga pubar, rockiga uteställen, gulliga affärer, piren och stranden till Harry's, H&M och Falu-ån. Fy farao. Fast det värsta var ändå hur vissa hade förändrats till Rosing&Gynning och hur andra inte hade förändrats alls. Såså, Lucy, det kommer inte att bli så för dig. Var inte orolig.

Nu är det nog dags för lite mat i magen. Cravings för lussebullar idag igen. Det är inte normalt. Jag är kär i Jimmy. Bara så att ni inte glömmer det. Eller så att inte han glömmer det. Eller värst av allt: JAG glömmer det.

The Kinks - All Of My Friends Were There

Men nej, för jag har inte sett nån som dig än...

I går kväll tittade jag på Dom Kallar Oss Artister alldeles innan jag skulle sova. Detta resulterade i att jag drömde att jag lekte med Howlin' Pelle inatt. Och nej, med leker menar jag inget snuskigt som Kalix och Jimmy nu på en gång föreställer sig. Vi lekte faktiskt. Han hade en tomteluva på sig och så hade vi en glaskula som han sprang ut i snön och gömde och sen fick jag leta på den, sen var det min tur att gömma glaskulan och Pelles tur att leka. Våra storebröder var faktiskt också med och lekte, Conny och Nicholaus Arson alltså. Fast de försökte mest klättra upp längs husväggar, jag tror att de lekte Spiderman. Det var roligt att leka med Howlin' Pelle, vi skulle nog kunna bli bra kompisar.

KOMPISAR alltså, för Jimmy har sagt att han inte tänker fria till mig förrän jag slutar dreggla efter Howlin' Pelle, Robin Bengtsson och Russell Brand. Det var någonting om att han inte tänker vara den som jag är med bara för att jag inte får de andra. Men hallå! Jag kan ju få vem jag vill för bövelen! Det borde Jimmy också tycka, sa jag då och det tyckte väl Jimmy också då. Så jag sa till Jimmy att det har jag ju också, den jag vill alltså. Men trots denna ack så romantiska kärleksförklaring så är jag fortfarande inte friad till. Konstigt.

Nu ska jag stryka min klänning för den var väldigt skrynklig såg jag nu. Sen ska jag ringa Jimmy och muntra upp honom lite. Mig blir man minsann alltid glad av. Antingen när jag kommer eller när jag går.

The Supremes - I Hear A Symphony

Vi är förlorare, vi två.Det här är nog en av mina bästa gråtlåtar all time. Det ska vara Timos version förstås, då är den som allra mest hjärta och smärta och tårarna rinner så att man nästan börjar fundera på om de inte ska ta slut snart. I kväll är jag inte alls ledsen, i kväll vill jag bara dela med mig lite av min underbara musiksmak. Om jag bara fick lära mig en enda låt på gitarr så skulle det vara den här, på det här sättet.

Timo Räisänen - Didn't We Almost Have It All

Sen vi var 17 år.

Tio första:
Första bästa kompis: Anna-Lotta.
Första bil: En silvergrå Mercedez med röd klädsel. Leksaksbil förstås.
Första kärlek: Henke Jacobsson på lekis ;)
Första husdjur: En guldfisk med det fantasifulla namnet Guldis.
Första semester: Eh, ingen aning. Husvagnsbarn. Sälen kanske?
Första jobb: Åhléns café.
Första köpta skiva: Niklas Strömstedt.
Första riktiga kärlek: Det var nog Tomten...
Första piercing: Hål i öronen.
Första konsert: Säkert nån Björn Skifs som mamma tvingade med mig på.

Nio sista:
Senaste alkoholdrycken: Cider på Fridas kalas i fredags.
Senaste bilfärd: Oj, ingen aning... Med svärmor till Falbygdens ost tror jag.
Senaste filmen du såg: Wallander - Jokern, med Evelina i söndags.
Senaste ringda telefonsamtal: Alfa-kassan.
Senaste bubbelbadet: Ingen aning.
Senaste spelade cd: Timo Räisänen - ... And Then There Was Timo 
Senaste kyss: Jimmy när vi sa hejdå på tågstationen.
Senaste gången du grät: Igår.
Senaste måltiden: Thai Red Curry med kyckling & ris alldeles nyss.

Åtta, har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej.
Blivit arresterad: Haha. Nej.
Blivit kär vid första ögonkastet: Inte riktigt.
Varit på tv: Jo. Flera ggr faktiskt.
Fått ditt hjärta krossat: Om.
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Ja, alldeles för många gånger.
Haft ett one night stand: Njaaeee, jooo...
Busringt till nån: Haha. Självklart.

Sju saker du har på dig:
1. Vitt diadem med en rosett.
2. Röd kofta.
3. Vit blus.
4. Röd/vit-randig kjol.
5. Vita strumpbyxor.
6. Röd/vita trosor.
7. Bh.

Sex saker du gjort idag:
1. Vaknat.
2. Promenerat.
3. Varit på banken. 
4. Lagat mat.
5. Handlat.
6. Bloggat.

Fem favoritsaker (utan inbördes ordning):
1. Jimmy
2. Mp3-spelaren
3. Prickiga väskan
4. Gitarren
5. Pippen

Fyra personer du kan berätta allt för:
Jag kan väl berätta allt för alla om jag vill, men jag vill oftast inte alls.

Tre val:
1. Blåval.
2. Knölval.
3. Hajval.

Två saker att göra innan du dör:
1. Åka till Iran.
2. Skriva en bok.

En sak du ångrar:
Att jag slösade bort såpass mycket tid av mitt liv på någon som bara gjorde allt för att förstöra för mig.

Jag är nog inne i någon period. Nu ser jag mest fram emot Halv Åtta Hos Mig och så klurar jag på hur jag ska kunna lura Evelina att hon måste gå och köpa Coca-Cola till oss. Det fanns inga lussebullar på Willy's så min plan gick upp i rök. Nu vill jag ha cola istället. Ju mer pant vi får desto billigare kommer vi undan med dammsugarpåsarna!

Guns N' Roses - Madagascar

Madagaxar. Haha. Det var tider det.

Och de säger: "Bla, bla, bla, bla."

Nu har jag varit en väldigt duktig flicka och fixat med massor av saker idag så jag sitter här och funderar starkt på att gå och köpa mig ett paket O'boy, en liter mjölk och några lussebullar. Jag blev så sugen på det när jag gick förbi julcafét nere vid Fontänbron. Jag är väldigt mycket julstämning idag ska ni veta. Idag är dagen då jag går in för det helt och fullt. Det är nästan så att det enda som fattas är en tomteluva. Jag tror att jag tänker att det ska göra mig snäll, eftersom jag var rätt så o-snäll igår kväll. Men om man är klädd som en liten tomtenisse och dessutom dricker varm choklad och äter lussebullar så måste ju snällheten tränga igenom på något sätt. Man kan ju alltid hoppas.

Take That - Said It All

Du fattar ingenting.

Just nu är jag sådär alldeles jättearg så att jag egentligen bara skulle vilja lägga mig och skrika och gråta på marken, eller vräka ur mig massor av fula ord på en gång, eller kasta sönder saker, eller... Jag vet inte. Jag är åtminstone alldeles för arg för att kunna tänka klart. Och det är väl vida känt vid det här laget att jag inte är världens snällaste person när jag är arg. Jag önskar att jag vore ett barn så jag fick bete mig som man vill göra när man är arg.

Jag hatar pengar. Jag hatar att vara beroende av pengar. Jag hatar att låna pengar av folk för man blir så jävla beroende av den personen då. Och helt plötsligt innan man vet ordet av så kommer det som ett jävla hugg i ryggen. Jag ska bli en självförsörjande eremit som har en liten stuga i skogen och inte är beroende av någon eller något, framför allt inte av pengar. Jag ska ha en liten vävstol och en symaskin så jag kan göra mina egna kläder av ullen från mina får. Jag ska odla små grönsaker och ha massa fruktträd i trädgården. Jag ska ha några kossor som ger mig mjölk så jag kan göra ost och smör. Jag ska odla vete och havre och kanske lite korn också.

Synd bara att jag inte kan sy. Synd bara att jag inte har speciellt gröna fingrar. Synd bara att jag inte kan någonting alls om skörd och odling. Synd att jag tycker att kossor luktar äckligt och att jag inte skulle stå ut med att mocka deras skit. Synd bara att jag inte skulle orka gå upp klockan fem på morgonen för att mjölka. Men jag kanske kan lära mig allt det där. Så jag slipper vara så beroende av pengar. Och av andra människor.

Nämnde jag att jag är arg? Jag gråter mest när jag är arg, sån har jag nog alltid varit. Och så tycker jag om att skriva av mig när jag är arg för att få ur mig det värsta, det brukar liksom gå över bara man har fått sätta ord på det. Det är inte heller så uppskattat har jag förstått. Just nu känns det som att det inte är mycket jag gör som uppskattas, jag är mest i vägen och dyr i drift. Sånt gör mig arg. Jag är jävligt arg. Och gitarrjäveln är fortfarande trasig.

The Fireman - Lovers In A Dream

Och du svarar: "Cha, cha, cha, cha".

Hur fan kan man sitta och vara sugen på lättsaltade chips? Utan dip ens. Bara lättsaltade chips. Det är inte ens gott. Ändå sitter jag här och fantiserar vilt om lättsaltade chips. Så vilt som man kan fantisera om lättsaltade chips också, det finns inte så mycket att fantisera fram om dem. Mer än att jag äter dem. Men det vildaste i fantasin är nog att det är gott när jag äter dem. Helvilt.

Idag har jag varit duktig och fixat med massa papper, skaffat mig en tvättid tills på fredag så jag slipper ha massa smutstvätt med mig i flytten och så har jag varit busig och köpt mig en röd kofta. Men den kostade faktiskt bara 70 kronor och jag har velat ha en röd kofta jättelänge så det är inte mer än rätt. Jag behöver den för att jobba på min julstämning. Något annat jag behöver jobba på är att köpa julklappar, inte en enda har jag köpt ännu. Men det är ju faktiskt flera veckor kvar. Åtminstone två. Och jag har en flytt att koncentrera mig på i första hand. Mmm. Flytta.

Nu ska jag dricka chai-te och titta på eftermiddagsteve. Eller flyttpacka. Nej. Eftermiddagsteve. Flyttpacka kan jag ju roa mig med hela helgen. Vi kommer inte att ha något internet när vi har flyttat, den tanken irriterar mig lite. Fast inte lika mycket som tanken på att jag inte har någon glöggtunna. Eller en kandelaber.

Distance - Headstrung

Ni får mig vart ni vill.

 

Hej älskling. Jag vet att jag fick en bikini förra sommaren, men bikinis kan man väl aldrig ha för många av? Och jag vet att den jag fick förra året var prickig och ultimat, men den här har faktiskt små rosetter. Dessutom är en bikini i julklapp bland det roligaste man kan få, för det är inte direkt det man räknar med när man sitter där i minusgrader och snö. Men vet du vad det bästa av allt är? (Eller åtminstone mitt starkaste argument.) Det är varken slöseri på tits eller ass, det är ju helt enkelt perfekt. Så du kan lägga den under granen bredvid kandelabern. Bra. Vi hörs senare. Pusspuss.

Genesis - Looking For Someone

Och de säger: "Bla, Bla, Bla, Bla."

Det här skrev jag den 7/12-03:

Ofattbart. Sjukt. Om någon hade sagt till mig för några år sen, när vi satt ihop som mest, att jag från det året jag var 17 aldrig någonsin mer skulle få träffa honom skulle jag skratta den människan rakt upp i ansiktet. Då var vi som klister, pratade i telefon 3-4 timmar varje kväll, lekte från fredag eftermiddag till söndagkväll och om inte det räckte satt vi på ICQ och bara var. Alltid med varandra.
Men nu är Erik borta. Och jag är kvar. Ett år utan Erik kan inte gå så fort. Han var ju den roligaste människa som någonsin funnits. Fem minuter med honom så hade man ont i magen för att man skrattat så mycket. Ingen får mig att skratta som han gjorde...

7/12-04:

Nu har det gått två år. Och jag saknar massor. Men jag gråter inte längre. Inte mycket. Nu minns man allt det roliga med ett leende. Våran såpa Björck-arvet. Alla äventyr i skogen. Alla tv-program vi gjorde som små. Alla lekar på släktkalasen. Intern-skämten. Långa nätter med Settlers och chips. Sp1d-redhoods och hur vi skrattade på naturkunskapen. Trauma. "Vad ska du göra med mig Rolf?!" Rainbow Brite. Timlånga telefonsamtal och hur vi ibland avslutade varandras meningar eller sa exakt samma sak exakt samtidigt. Jag saknar det. Och minns det. Ensam.

7/12-05:

Och idag är det den där dagen. Som jag inte gillar alls. Det är tre år sen idag som min mamma kom in till mig och berättade att Erik var död. Tre år sen. Jag kan inte förstå det. På ett sätt känns det som att det skulle kunna ha varit i förra veckan jag senast pratade med honom. Eller i somras som vi åkte gummibåt över hela sjön och tappade bort Malins tröja och astma-medicin. Det känns inte som det var längesen alls vi körde rakt in i enbuskarna med sparkcykeln, eller räddade det självmordsbenägna lammet. Det känns som alldeles nyss vi gick i skolan och alla förundrades över hur snål han alltid var mot alla utom mig som fick chokladbollar och godis till höger och vänster.

Förutom när jag bodde på Visingsö så är i år första året som jag inte kunnat åka till Eriks grav och tända ett ljus. Men jag vet att jag inte behöver besöka någon gravsten. Han kan kännas precis lika närvarande ändå. Fastän det gått sex år nu så kan jag fortfarande vara på väg att ringa honom ibland, vissa dagar glömmer jag fortfarande bort att han inte finns kvar. Trots att det gått sex år. Jag minns hur arg jag var de där dagarna efter att han dött för att jag inte sa hejdå till honom den där sista dagen i skolan. Jag tänkte hela tiden på hur han bara några dagar tidigare satt i en av ljusgårdarna och berättade att han trodde att han höll på att dö. Men med några års perspektiv har jag insett att vi alltid var såna. Vi var alltid nära döden och vi var alltid lika bittra. Och vi hade en regel som jag lever efter än idag: Le så tror de att vi förstår.

Timo Räisänen - Without You

De får dig vart de vill.Nu känns det lite bättre. Ganska mycket bättre. Jag och Evelina har varit på Allsång På Liseberg och sjungit julsånger för glatta livet med Lotta Engberg. Det var som man kunde tänka sig. Babben Larsson var rolig och Magnus Carlsson var söt och sjöng fint. Varm choklad drack vi också så julstämningen var på topp. Och så gick vi runt och provsmakade på massa ost, lax, marmelad och korv och grejer. Gratis är godast! Bättre sätt än så att spendera en söndagseftermiddag är svårt att tänka sig. Vi skulle ha åkt lite skridskor också så hade det varit komplett.Och lite ledsen är jag fortfarande, men nu beror det mest på att jag saknar Erik och inte på det andra jag var ledsen över. Innerst inne visste jag ju hela tiden att det inte var någonting, och jag vet att Jimmy fan hellre skulle slänga sig framför tåget än att såra mig men jag antar att jag längst inne alltid kommer att vara lite osäker på människor i min närhet. Men jag vet också att det bara är jag själv som kan bestämma mig för att faktiskt våga lita på någon. Jag hade helt enkelt världens största otur med min första pojkvän, men jag kan inte skylla på det hela livet för jag vet ju egentligen att det är mitt ex som har något allvarligt fel och att de flesta människor inte alls är som honom. Så jag måste sluta gå och förvänta mig att jag ska bli sårad, för det finns faktiskt bra killar där ute. Och en av dem är Jimmy. Och han är PAXAD!

Nu blir det tevekväll i soffan med Andra Avenyn och någon läskig Wallander-film där folk säkert kommer att dö som flugor. Sånt tvingar Evelina alltid mig att titta på. Bränt mig på tungan har jag också. Jag sär, jag sär.

Amadou & Mariam - Magossa

Vi är förlorare, vi två.

Det är verkligen inte min dag idag. Sjunde december har förstås inte varit min favoritdag på rätt så många år, men i år känns det lite värre än vanligt. Det kan bero på att jag knappt har sovit någonting i natt. Jag har bara legat och tänkt på alla Om, haft ont i magen och gråtit massor. Jag vet att det är dumt, det finns ju inget Om. Men det är väl just det, nästa gång gör det kanske det. Jag vet inte. Det är ingenting som jag kan styra över, och ingen annan heller verkar det som. Jag hatar alkohol. Och så har jag huvudvärk för att jag har gråtit så mycket.

Stackars Evelina som måste umgås med mig idag, munter som jag är. Vi ska gå på JulLotta och sjunga allsång och titta på Babben Larsson och Magnus Carlsson. Det kan nog vara bra för mig. Komma ut lite och skingra tankarna. Fint väder är det också, det var längesen jag såg en blå himmel här i Göteborg. Jag tar det som ett bra tecken. Jag behöver bra tecken idag. Lite frukost kanske så blir jag nog gladare. Eller åtminstone mindre hungrig.

Imelda May - Feel Me

Sen vi var 17 år.

Neeej. Jag är faktiskt inte arg. Inte arg. Ledsen kanske. Ledsen, lite besviken och mycket fundersam. Eller mycket besviken och lite fundersam. Funderar på om. Och Om. Och Om. För det finns så många Om. Och alkoholrelaterade ursäkter gör mig bara ännu mer besviken. Att inte komma ihåg är aldrig en ursäkt, bara en bortförklaring. Så nej. Jag är inte arg. Jag är besviken. Fundersam. Och förvirrad. För någon som mig som aldrig kommer att våga lita på någon helt och fullt igen var det här kanske det sista jag behövde. Det är svårt nog ändå. Och just nu har jag tre tusen miljoner Om som snurrar i mitt huvud. Det handlar alltid bara om millisekunder, och om man inte ens vet vad man gör under de sekunderna så finns det inte så mycket att tro på. Om.

Belle And Sebastian - Lazy Jane

De måste lära sig gå.

Jag vet inte vem av mig och Evelina som är mest övertrött. Evelina skriver låtar som hon tror att hon ska sälja till Idol-Kevin. Någonting om att hon ska ut och gå med skorna på och andra nödrim som hon är väldigt stolt över. Jag är överkåt på Robin Bengtsson och tycker att han ska ta mig hårt och brutalt. Fast egentligen vill jag mest krama honom och lova att allt ska bli bra, kanske mata honom med pizza och slicka på hans tatuering. Luta huvudet mot hans bringa. Evelina tycker att det är bra att inte Jimmy är här och hör hur jag pratar. Ja, det är nog bättre att han läser om det. Jag skyller fortfarande på att jag saknar Jimmy. Tänk en trekant med Jimmy och Robin. Mmmm...

Ikväll har vi att välja på lugn hemmakväll med chips & dip och ost & kex. Eller så börjar vi hälla i oss vin och det slutar med att jag får för mig att Håkan Hellström är på Sticky Fingers eftersom de har 10-årsjubileum ikväll och har utlovat hemliga artister från Sveriges artistelit. Det säger ju sig självt att det är Håkan, vi är ju trots allt i Göteborg. I mina vildaste fantasier har han såklart med sig min lilla Pelle också. Fast antagligen är det något garageband vi aldrig ens hört talas om och Idol-Agnes. Så en hemmakväll vore nog bäst, både ekonomiskt och ja... Med tanke på att övertröttheten redan fått oss att börja spåra ur.

Nu ska vi gå till Willy's och köpa chips. Jag vill ha dillchips. Eller... Nej, jag vet inte riktigt vad jag vill. Sova några timmar kanske. Det är åtminstone vad jag borde göra.

Jesse Malin - Fairytale Of New York

Det är vad folk säger när det är vi två.

Det kanske är dags att gå upp nu. Gårdagskvällen var rolig med kalas där jag, Evelina och Andreas blev kvar sist när till och med värdinnan sov. Ingen större skräll. Jag och killen från Borlänge vann en musiktävling och sen blev jag itvingad punsch. Det är inte gott. Ska man inte ha ärtsoppa till punschen förresten? Sen var det mest dans till schlagermusik som vanligt när Evelina och Andreas får bestämma. Andreas fick agera mickstativ och jag tror jag har lite fina kort någonstans om jag hittar min kamera.

Till sist blev vi utskickade och roade oss med att sjunga julsånger på spårvagnen. På Kungsportsplatsen blir man inte utslängd när man sjunger på hamburgerhaket, vi kanske borde sluta terrorisera nattöppna matställen med sångstunder. Snart kan vi inte gå någonstans längre. Jag känner mig fortfarande som en stor currydressing efter nattens chicky bits. Jag och Evelina lyckades missa spårvagnen med en millisekund och det var fruktansvärt synd om oss som fick gå hem. Sen gick det visserligen ganska fort när vi väl började gå, men det gör inte hit.

Inatt drömde jag att jag hånglade med Robin Bengtsson. Jag skyller på att jag saknar Jimmy. Evelina har inte accepterat att Johan Palm åkt ur Idol ännu, jag försöker acceptera att Robin åkte ur igår. Jag har inte sett Idol sen igår ännu, men att Robin åkte ur går ju inte att undvika. Egentligen spelar det ju ingen roll, eftersom Kevin är ungefär lika formbar och intressant som en pepparkaksgubbe så är det ju bäst att han vinner för han är ju redan RixFM-stöpt. Ka-CHING i pengasäcken.

Jag vill bli hungrig så jag får äta pizza, men hungern verkar lysa med sin frånvaro. Vi skulle inte ha ätit inatt. Hur ska jag nu ha plats för ost & kex, chips & dip och en stor fin pizza?

Glasvegas - A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)

Vi måste härifrån.

Idag är det fredag! Jag har jobbat på fredagskänslan hela dagen, och den är nog där nu. Det blir tacos med mina två fruar först, Evelina och Cissi alltså. Sen ska jag och Evelina åka till Frida på kalas. Den här gången är det kalas på riktigt och inte bara jag som säger. Jag är en snyltgäst som snyltar mig in på andras kalas. Evelinas stora överraskning är att hon kvart i sju ska berätta att jag inte alls får följa med på kalaset. Min stora överraskning är att jag slängt upp alla Evelinas kläder på vinden, eftersom de rensar vinden idag och slänger allt som är däruppe. Vad glad Evelina ska bli!

Jag har köpt kakor nu också. Maryland Cookies, det har herr von Lindroos lärt mig att är det enda rätta. Jag tycker att Willy's, Coop, Ica eller Eldorado fungerar minst lika bra. Men eftersom vi nu ska bli sambos och allt så måste jag väl lära mig att endast det dyraste är gott nog åt en adelsman. Jag får inte ens heta von Lindroos om vi gifter oss, bara Lindroos, vad är det då för mening med det hela? Våra barn får dock heta von Lindroos, så jag försöker klura ut några riktigt snobbiga förnamn åt dem också. Maryland kanske. Maryland von Lindroos.

Det är förresten lite ändrade tider runt jul, jag kommer hem den 23'e istället för 22'a. Sen skjutsar troligvist någon i familjer ner mig runt 29-30. Så om man vill följa med ner och fira nyår så kan man alltså få åka bil. Vi har Gina Tricot och Harry's i Göteborg också så ni behöver inte vara rädda. Väl bekomme.

Fantan Mojah - Dun Dem

Den här stan drar ner oss till botten av ån.

Just nu har jag ingenting vettigt att skriva, så jag tycker att ni ska gå in och läsa någonting väldigt vettigt som Underbara Clara har skrivit istället. Ni kan läsa det här. Själv ska jag ta en promenad, och sen är jag sjukt sugen på någon slags kaka eller bulle. Och det är ju faktiskt fredag idag, så en liten kaka eller bulle borde jag ju få stoppa i mig. Det får jag förstås varje dag om jag vill. Men det är roligare på fredagar.

The Cure - Sirensong

Och dekadensen är hård.Jag tror att den här lilla saken och jag skulle komma hemskt bra överens i mitt kök. Faktum är att jag till och med VET att vi skulle komma bra överens. En vit kandelaber, det vore något det! Tillsammans med ett trevånings kakfat och mina prickiga kaffekoppar. Ååååh, jag vill flytta nu. Och ha en jävla massa pengar, det skulle också vara bra. Den här kandelabern har en massa matchande kompisar också som också ska bo i mitt kök. Det har jag bestämt.

Roy Orbison - Pretty Woman

Alla mina vänner har gett upp sömn.
Jag är inne i någon gammal soul period. Det snurrar nästan bara massa The Supremes, Otis Redding, Stevie Wonder och liknande i skivspelaren. Om jag hade haft en skivspelare vill säga. Nu snurrar det i mediaplayern, men det är inte fyskam det heller. Jag vill också ha en fin klänning, och kanske gå på ett flott cocktailparty och känna mig allmänt ärtig. Ärtig är ett bra ord, det borde man använda oftare.

The Supremes - Where Did Our Love Go

Dekadens är så svårt.

Jimmy har blivit kär i Gordon Ramsay och laddat ner varenda serie han någonsin haft. Detta har tydligen påverkat mig också för inatt drömde jag att jag var tillbaka på restaurangen i Kallebäck, men istället för Micke var det Gordon som var kock. Han var faktiskt mycket snällare än vad han brukar vara på teve och vi diskuterade Brighton och Gordon tyckte att jag var så duktig i köket. Inte för att jag gjorde något annat än att prata med Gordon, men det var tydligen imponerande nog. Jag tyckte att Gordon skulle fråga Jamie Oliver om inte jag kunde få jobba hos honom istället. Det lovade Gordon att han skulle göra. Nu sitter jag bara här och väntar på att Jamie ska ringa...

Nu ska jag duscha efter min låååånga promenad och sen ska jag gå till Skatteverket och fixa med papper. Jag undrar varför jag har varit vaken sen halv nio i morse, men det kändes som en bra idé då när jag gick upp.

Roy Orbison - Let The Good Times Roll


Jag har aldrig fångat en enda dröm.

Oj oj, här händer det grejer. Nu är jag sugen på att ringa Jocke och fråga hur man får en ram däruppe, men jag har inga pengar på mobilen. Och om det är sent eller inte bryr jag mig föga om, för han har ringt mig senare än såhär massor av gånger när jag har behövt min skönhetssömn. Jag skojar bara, jag behöver ingen skönhetssömn. Jag är såhär snygg helt naturligt.

Min och Evelinas stöldturné gick sådär måste jag säga. Även om vi var väldigt pepp så var det vi skulle stjäla inte där, så det hjälpte inte att vi ålat oss fram genom buskar hela vägen dit, och våra svarta kläder hjälpte inte heller då det ändå inte fanns något att stjäla. Inte ens taxin som vi beställt som flyktbil hade vi någon nytt av. Nåja, vi gör ett nytt försök imorgon.

Nu ska jag försöka sova, trots att jag är hög på chai-te. Vem vet, imorgon kanske man får ett jobb. Det vore annorlunda.

The All New Adventures Of Us - A Good Liar Is A Good Storyteller

Och jag står framför spegeln.

Nu har jag varit och inspekterat lägenheten igen. Den blir bara bättre för varje gång måste jag säga. Plus att Karin tycker att jag alltid har så fina kläder, det berättade hon för mig idag. Det var trevligt att höra. Karin är trevlig. Undrar om hon vill adoptera mig? Om inte Elias mamma vill göra det alltså, hon står överst på listan. Sen kommer Karin.

Jag och Karin kom överens om att måla om hela lägenheten i rosa och prickigt. Och istället för Jimmys säng så ska Karin köpa en himmelsäng med en vit ram och den ska jag få bädda med gulliga romantiska sängkläder. Och till köket ska Karin köpa massor av tårtfat med lock och kakfat i tre våningar, och en matberedare i rosa. Nej. I vardagsrummet ska Karin sätta in en vit ljuskrona i taket, och så ska vi ha en vit soffa och en kakelugn. Nej. Nu hittar jag på. Tyvärr. Men jag är ändå kär i det där köket. Det må jag säga.

Nu måste jag ringa min man. Ikväll ska jag och Evelina på stöldturné. Sug på den ni!

Neil Young - The Old Laughing Lady

Vill förändra allt.

Idag har det varit ruskigt väder och då får man sitta inne och dricka te och se på film. Så jag tittade på Juno. Det tråkiga med mig är att jag är så himla kräsen när det gäller filmer, så när jag väl hittar en film som jag gillar så tittar jag på den 300 gånger ungefär. Som Juno, den har jag sett massor av gånger. Jag är lite kär i Michael Cera faktiskt. Han är ju så söt. Jag blev kär i honom redan i Superbad, men det växte sig starkare i Juno.Nu ska jag snart gå och titta till mitt framtida hem. Jaja. Vårat framtida hem förstås. Men eftersom Jimmy inte är med idag så kan jag ju säga lite vad jag vill till Karin och få det exakt som jag vill ha det. HA! Det har han säkert inte ens tänkt på den där von Lindroos'arn. Synd för honom. Mouwahahaha.

Stevie Wonder - We Can Work It Out

Och allt som jag ser i den.

VAD HETER DU? Anna Pernilla Jonsson.

VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG? Ett par mörkblå jeans är det.

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU? Genesis - Watcher Of The Skies

VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL? Tittade väl på teve som vanligt.

VAD VAR DET SISTA DU ÅT? Kladdkaka med glass.

HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU? Mörkt.

DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED? Lilla mamma.

HUR MÅR DU IDAG? Jag är understimulerad,men på glatt humör faktiskt.

VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK? Coca-Cola.

FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK? White Russian.

FAVORITSPORT? H O C K E Y!

HÅRFÄRG? Ljusbrun för tillfället.

ÖGONFÄRG? Blå.

SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG? Solnedgång, vid havet eller sjön.

SYSKON OCH DERAS ÅLDER? Niclas 30 & Conny 25.

SENASTE FILMEN DU SÅG? Den där brittiska hos Jimmy, minns inte namnet. The Curse eller nåt sånt.

FAVORITDAG PÅ VECKAN? Alla är meningslösa och arbetslösa och ser likadana ut.

FAVORITHOBBY? Äta. Baka. Irritera Jimmy.

ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON? Varför ska jag bjuda ut någon, jag är ju praktiskt taget gift.

FAVORITLÅT? Håkan Hellström - Kärlek Är Ett Brev Skickat Tusen Gånger

SOMMAR ELLER VINTER? Vinter med massvis av snö!

KRAMAR ELLER KYSSAR? Ja tack, gärna av Jimmy.

CHOKLAD ELLER VANILJ? Choklad. Helst Ben&Jerry's.

HUR BOR DU? I en paradvåning alldeles vid Avenyn med silverfiskar i badrummet och en livsfarlig gasspis.

VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER? Helst såna med blad och bokstäver.

HUR SER DIN MUSMATTA UT? Jag har ingen.

FAVORITSPEL? Konditor-spelet jag har på datorn där man får göra gulliga tårtor.

ÄR DU ROMANTISK? OM! Jag är fucking Cupido himself nästan. Förutom att jag är tjej och inte en naken bebisängel.

SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG? Absolut. Mest för att jag är så jävla snygg.

VAD SKA DU GÖRA IMORGON? Imorgon ska jag till Karin och planera flytt. Woohoo.

Finns det någon överhuvudtaget som bryr sig om något ovanstående? Jag skulle kanske toppa det här extremt ointressanta med en dagens outfit också så att det blir höjden av oviktigt vetande. Jag känner mig lite bitter, ska nog titta lite på Betnér-klipp på Youtube så jag inte behöver känna mig ensam om det. Fast jag älskar bitterhet så egentligen trivs jag ganska bra med att känna mig bitter och ensam. Jag ska bli en galen catlady.

Otis Redding - Respect

Du har varit ute i världen i flera år.

Jag har ätit pepparkakor! Och sett på julkalendern. Som var helt hemskt fruktansvärt dålig. Stackars barn som växer upp nu. Det var bättre förr. Pepparkakorna var goda dock. De var en uppvärmning inför kladdkakan som jag har bakat till Desperate Housewives. Jag orkar bara vara nyttig varannan dag. Man blir så trött utan socker. Idag har jag varit trött hela dagen. Jag är understimulerad. Jag ska skaffa mig en hobby, förutom att se på teve alltså. Det är dock svårt att hitta på någonting att göra när man är pank. Det är därför min favorithobby är att se på teve, för det är gratis.

Annars har jag mest roat mig med att försöka fylla i blanketter. Det är svårt. Kryss hit och dit och konstiga frågor som man inte kan svara på. Varför kan ingenting bara vara enkelt? Det skulle jag tycka var roligt. Lite enkelhet i vardagen. Att någonting flyter på. Jag vill glida på ett bananskal rakt in i gräddfilen. Och så vill jag ha blommor, en bukett rosor att ha på vardagsrumsbordet. Det skulle vara något det. Det borde man alltid ha.

Eldkvarn - Bröllopssång #1

Men jag stannade på mitt rum och såg dagarna gå.

Jag har ont i huvudet, fett hår och nu spelar grannen gitarr igen. Jag och Des har kommit fram till att alkohol inte borde finnas och att våran generation borde gå mer i kyrkan. Jag tycker faktiskt det på riktigt. Vi behöver inte gå dit och be eller så, vi kanske bara borde läsa lite fler bibelhistorier. Lära oss att ta hand om varandra. Moral och etik, ni vet. Jag har varit inne på det förut. Och jag har inte ändrat mig bara för att jag har gått och blivit lyckligt gift ska ni veta. Jag tycker fortfarande att våran generation är fucked up i största allmänhet, det finns några få guldkorn kvar och dem måste vi vara rädda om. Jag är väl kanske inte själv så mycket bättre än någon annan, men jag försöker sikta på att vara bra.

Om jag dör vill jag inte bli obducerad. Bara så att ni vet. Ni får helt enkelt bara acceptera att jag är död, även om det är en oväntad död. Jag vill inte bli uppskuren från topp till tå. Jag måste sluta titta på CSI.

The Kinks - Starstruck

Uppsnärjd i det blå.

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen! Nja. Kanske inte riktigt. Men du får 1 kg kycklingfilé för 40 kronor på Willy's den här veckan. Det är inte dåligt, säger jag som tycker att man borde äta kyckling varje dag. Nästan. Jag köpte ändå bara ett kilo. Sen var jag dum och köpte te. Jag får inte köpa te för Jimmy. Jag tror det har något att göra med att vi kommer att ha te i överflöd när vi flyttar ihop. Jag tror det i sin tur har något att göra med att svärmor säljer te i sin lilla affär. Men jag var jättesugen på chai-te. Eller nej, egentligen var jag sugen på pepparkaka. Men chai-te smakar pepparkaka och det får duga en måndag. Och jag orkar inte vänta två veckor tills vi bor ihop på att få mitt chai-te. Så jag köpte te.

Hur gammal måste man förresten vara innan det är legitimt att börja prenumerera på Allas? Det måste ju vara lägre åldersgräns än på Allers? Eller Hemmets Journal, det måste vara äldst. Hemmets Journal hade min farmor, och hon var faktiskt över 90 år. Jag får nog fortsätta att snatta recept ur min mammas Allas tills jag fyller 30 i alla fall. Allas har de bästa kakrecepten. Det är allmänt känt. Jag och Josse började diskutera det redan på gymnasiet. Min mamma lämnade en Allas här när de åkte hem igår, det var ju tur för mig det.

Det smäller jättehögt här utanför ungefär var sjunde minut. Jag är sjukt sugen på att gå fram till fönstret och titta vad det är som låter, men eftersom alla grannarna mittemot bara ignorerar det och fortsätter att laga sin mat och titta på sina teveprogram så vill ju inte jag verka som värsta nyfikna lantlollan och gå och titta. Fast hey, jag är ju en lantlolla. Nu tittar jag!

The Supremes - Your Heart Belongs To Me

Prinsessan Eva i nylackerade skor.

Här sitter jag och försöker hitta massor av anledningar till att inte behöva köpa nytt tvättmedel innan det är dags att flytta. Det går sådär. Jag är helt enkelt beredd att ge upp den här diskussionen med mig själv och helt enkelt kapitulera, tvätta måste jag och det är svårt utan tvättmedel. Min tvättkorg har nog aldrig varit såhär full. Vi snackar juldags-full. Dössberget-full. Så full är den. Snart kommer den börja kräkas, gråta och undra om jag hatar den samtidigt som den berättar för mig hur mycket den älskar mig och inte alls bara säger så för att den är full. Så full är den.

Så jag måste tvätta. Och jag måste alltså köpa nytt tvättmedel. Lika bra det, för jag behöver ändå köpa massa mat. Eller åtminstone lite mat. Fast jag är mer sugen på att köpa strumpbyxor. Varför vet jag inte, jag gick runt på stan förut idag och kikade på strumpbyxor. Det är fint. Passar min ekonomi också, ett par strumpbyxor sen är pengarna slut. Nu kan man faktiskt inte äta kläder, mina föräldrar brukade undra när jag skulle inse det. Tiden är kommen. I surrender.

Ike & Tina Turner - I Gotta Man

RSS 2.0