Den här kärleken hänger kvar som en hemlös hänger kvar i en bar.

Jag förstår mig inte riktigt på tiden det här året. Den går helt fruktansvärt långsamt samtidigt som den susar förbi. HUR går det ihop? Och borde det inte vara vår såhär års förresten? Ska det verkligen vara minusgrader nuförtiden? Igår kom möblerna till uteserveringen på jobbet och att den ska ställas upp nästa helg känns helt orimligt. 
 
Well. Eftersom jag inte har haft vett och etikett nog att ge ifrån mig något livstecken här på flera månader så tänkte jag helt berätta om sex stycken matrelaterade roliga saker jag varit med om sen sist. Bilderna är importerade från instagram så vänta er inga priser för bästa fotografi:

I februari bjöd Julia på fiesta hemma hos sig då det vankades mexikansk afton. Hon hade gjort massor av olika sorters goda röror och tillbehör och fyllningar till tacos. Den friterade fisken var muy bien! Goda drinkar fick vi också och chokladpaj till efterrätt. Det här är förresten inte alls min tallrik utan Sannas för den var mycket snyggare än min. Jag jobbar ju fortfarande på mitt förhållande till koriander så min tallrik var inte lika snygg och grön.
 
Jag och Charlotta besökte Totale en vanlig sketen måndag vilket gjorde livet lite ljusare. Jag åt skrei med med rotsellerikräm och hummerkrokett och till efterrätt delade vi på gjutjärnsbakade munkar med drottningsylt och glass. Sedan rullade vi där ifrån mätta och glada. 
 
Sedan fyllde jag år och jag och Jimmy firade att vi stått ut med varandra i 10 år med en middag på SK där vi åt varsin 6-rättersmeny som var helt fantastisk. Blir fortfarande lite tårögd när jag tänker på rödingen. Gud, vad jag älskar mat. God mat. Bra mat. Sedan gick vi på bio och såg en otecknad film(!), det har inte hänt de senaste 5 åren kan jag berätta. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri såg vi. Se den! Vi sov på hotell sen också och jag badade badkar. Oklart vad som var kvällens höjdpunkt, maten, bion eller badkarsbadet...
 
Mars inleddes med en MBT (MBT är förkortning på matbloggsträff även om det bara är ungefär 1% av oss som fortfarande bloggar) med tema Vinterpicknick hemma hos Charlotta. Det bjöds på våfflor med gräddfil, tångrom och ost, nybakt bröd, långbakad kål, chokladsnitt, banoffee paj och säkert massor av mer saker som jag har glömt bort. Vi satt mest och pratade om mimosasallad och var elitistiska och hatade på kassler. 
 
En lördagkväll lagade jag den här fantastiskt snygga maten hemma. Sötpotatis, grönkål, hasselnötter och getost som fick vara i ugnen en sväng och det var så jädra gott. Lika gott som det var snyggt. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Ibland lagar jag så god mat att jag vill ligga med mig själv. De jag bor med var inte lika exalterade. Men dem har jag slutat lyssna på för längesen.
 
Vi avslutar med en bild på Jimmys fredagsfika. Jag och Ofelia gjorde söta små dammsugare som Jimmy fick ta med till jobbet i fredags. Eftersom det snart är dags för årets bästa högtid fick de sällskap av små kycklingar också. Påskpynt alltså. Jag tror jag ska bli en sån där knäpp tant som firar påsk året om. Ska aldrig ta undan påskriset och ha påskliljor i hela lägenheten året om. I år ska jag förvisso jobba under påskhelgen, men det betyder ju inte att man inte kan gå helt bananas med påskpyntet hemma. 
 
Så. Det var lite grann av vad jag sysslat med på sistone. Annars har det mest varit det vanliga. Jobb och ett barn som lite titt som tätt ger sig av på rymmen. Sist sprang hon på eget bevåg iväg till spårvagnshållplatsen. Nä, ni vill inte ens veta hur vägen som man måste korsa för att komma dit ser ut. Man bara älskar ju när folk som Blondinbella säger typ: "Mina barn skulle aldrig få för sig att springa ifrån mig någonstans för jag har uppfostrat dem så." Ehm, ja. Jag har ju uppfostrat mitt barn till att sticka ifrån mig så fort jag tittar bort. Det var ju något vi började lära henne redan som 1-åring. "Spring mitt barn! Spring så fort benen bär dig så fort mamma eller pappa tittar åt ett annat håll!" 
 
Just det. Jag hatar fortfarande människor. Ikväll ska vi äta på Piga! Om inte barnet rymmer iväg på båten och ramlar ner i Göta Älv. Puss i påsk tills vi hörs igen ärade publikum. Det kan bli i övermorgon eller om ett år. Thank you for listening, over and out.
 

RSS 2.0