Låt gamarna frossa på varandra.

Här kommer en liten torsdagslista för det är kul med listor. 
 
Min senaste skärmdump i telefonen:
För att jag tycker att Sandra Beijers minimala portioner är så fascinerande. Den där lilla lilla biten brieost kan väl inte göra någon lycklig? Så jag var tvungen att skicka denna bilden till Ann och Ebba (som jag inte känner, Ebba alltså, Ann känner jag ju) och diskutera den lite. 
 
Mitt senaste klädköp:
Till mig själv? Absolut ingen aning? Köpte ett par gulliga byxor med pingviner på till Flora förra veckan om det räknas.
 
Min senaste lyssnade podcast:
P3 Dokumentär om bordellhärvan på 70-talet. Har dock inte lyssnat färdigt på hela. Så senaste färdiglyssnade podcast var P3 Musikdokumentär om Petter. Har någon slags tvångstanke om att jag måste lyssna på alla avsnitt av podcasts i ordning så jag har lyssnat på alla avsnitt av P3 Musikdokumentär fastän jag bara ville höra den om The Hives. Fråga mig om Taylor Swift, Kanye West och Beyonce, vet allt om dem nu. Vet till och med allt om Frank Ocean fast jag kan inte nämna en enda låt han gjort.
 
Mitt senast mottagna sms:
"😹😹😹😹😹😹😹" från Charlotta
 
Mitt senast inkomna messengermeddelande:
"Jag kan också" från Johanna
 
Min senast taggade bild på Facebook:
Martina taggade mig och skickade denna till mig på min födelsedag, men den är från när jag var en 21-årig pundare. Nä. Skojar bara. Den är från när jag var 21 och bodde i Brighton. 2006 alltså. Fast tror att just denna bilden är tagen i Edinburgh? Det där håret skulle man ju gärna ha tillbaka. 
 
Min senast pinnade inredningsbild:
Jag har inte pinterest, men min senast sparade inredningsbild är denna:
För jag tänker att min pappa ska bygga nåt liknande i det som eventuellt ska bli Ofelias rum om vi får slänga upp en vägg mellan vardagsrummet och matsalen.
 
Mitt senast skickade mail:
 Den här bilden på Jimmys fredagsfika som jag skickade till mig själv förra veckan.
 
Mitt senaste fynd:
Det var en väldigt bra fråga som jag inte har något svar på.
 
Min senaste tv-serieobsession:
Ser ju som sagt om Friday Night Lights just nu. Tycker den är ännu bättre nu andra gången jag ser den. Behöver eventuellt söka hjälp för min crush på Tim Riggins snart.
 
Min senaste använda emoji:
🙄
 
Min senaste anteckning i telefonen:
"Lime 
Mynta
Sodavatten"
Nej. Det ska inte bli en mojito.
 
Mitt senaste dyra köp:
Tågbiljetter till Sågmyra över påsk. Fortfarande väldigt förbryllad över att det alltid kostar flera 100 kronor mer att åka till Falun än till Borlänge. Undrar vad det är för spännande som händer där emellan?
 
Min senaste lästa tidning:
Buffé. 
 
Min senast sedda film på bio:
Hrm. Kanske Paddington 2? Har inte varit på bio på ungefär ett år...
 
Nu ska jag laga färska vårrullar. Är ungefär lika sugen på det som jag är på att skrubba toagolvet med en tandborste men men. Alltså, är sugen på vårrullarna, orkar bara inte stå och doppa rispapper och vika och greja. Men det blir ju gott sen.
 
Vi avslutar med senast lyssnade låt på spotify:
 
 

katten

 
 hej jag är katte mit riktiga namn är ofelia jag bor i mölndal
 
 
dhär är  flora lila syster
 
mjao hejdå

Baserat på en verklig händelse.

Det är måndag och solen skiner och nu ska vi prata om vad jag åt och gjorde förra veckan. Vi ska inte prata om det så mycket, jag ska skriva om det och ni ska läsa. Det är lite mer en monolog än ett samtal. Sådär ja. Då börjar vi.
 
Förra måndagen ösregnade det ungefär hela dagen och Ofelia var ledig för skolan var stängd pga studiedag. Det bästa med det var att hon slapp klä på sig tyckte hon. Framåt eftermiddagen slängde hon faktiskt på sig lite kläder ändå för då ville hon gå ut, så vi var ute i regnet och besökte lite olika lekplatser. Sen gick vi hem och åt Ostsoppa med chilichips. Det var som att äta chips med varm ostdip. Vem kan klaga? Ofelia kan klaga. Chipsen var för starka och soppan var äcklig. Trams säger jag. Det var hur gott som helst.
 
 
Sen blev det en exakt lika regnig tisdag och jag hämtade ett barn som var lerig från topp till tå. "Jag råkade halka i leran..." Mm. Okej. 12 gånger då eller? Hennes i normala fall lila skor var bruna. Helt bruna. Det syntes inte ens att de var lila egentligen. Så det var bara att traska raka vägen hem och skölja och tvätta kläder. Till middag åt vi Pulled Jackfruit i pitabröd med picklad rödlök och chilibearnaise. Inte Ofelia. Ofelia åt pitabröd fyllda med tomat och senap. Lyxigt.
 
Onsdagen kom och regnade även den bort, så vi gick till biblioteket efter skolan och hängde där. Varför är det nästan aldrig några andra barn där? Bara bebisar, men aldrig några större? Ofelia berättade att när de varit där med klassen för någon vecka sen var det första gången nästan alla barn var där. VAD GÖR ALLA BARN hela dagarna och helgerna? Vi kanske är där lite väl mycket förstås för Ofelia är numera bästis med bibliotekarierna och fick äran att ställa i ordning en egen hylla med sina boktips. Såhär fint blev det:
 
 
Sen gick vi hem och åt Spenat- & rödbetspaj med fetaost till middag.
 
I torsdags var det MBT! Med tema ost! Och jag var barnfri! Tjoho! Vi åt baguette med svampstuvning och västerbottenost, brie & kaltbach med tryffelhonung, buffelmozzarella med blodgrape och massa andra goda grejer. Jag hade med mig Mozzarellafyllda citroner och till efterrätt citronrutor med philadelphiafrosting men det bjöds även på kesokaka och chokladkakor med havssalt
 
Fredagen var som fredagar alltid är. Efter skolan strosade vi iväg till vårat favoritfik och fikade, spelade spel och bara hängde i några timmar. Sedan gick vi hem och åt kikärts-, halloumi-, och sötpotatisburgare och till dem hade vi kokta majskolvar med massor av smör och salt. Sen nattade vi barn och när de hade somnat tittade Jimmy på hockey och jag tittade på Friday Night Lights. Igen. Men liksom... Bildgoogla på Tim Riggins så förstår ni mig sen.
 
I lördags var det slask och blask och blåste från alla håll så vi hade innedag. Gick endast ut för att gå till Hemmakväll och köpa lördagsgodis. Sen skulle jag göra mig till och göra finmiddag och stod i köket och slavade i två timmar för att göra Stekt ankbröst med smörstekt grönkål och potatiskaka. Ofelia kom ut i köket, tittade på maten och sa med en röst som bara dröp av sarkasm: "Wooooooow, vad GOTT det ser ut..."  Visste ni att det är med ironi precis som med andra språk, pratar du italienska med ditt barn hela tiden så börjar de prata italienska. Är du konstant ironisk mot ditt barn så får du till slut smaka på din egen medicin. Känns okej ändå med tanke på att (de sena) 90-talisterna och 00-orna inte förstår ironi. 10-talister kan bli den generationen som återinför det.
 
Söndagen var en typisk söndag med planering av veckomatsedel inför kommande vecka, tvätthögar att ta reda på, veckohandling, lekplatshäng och andra fantasiskt roliga saker. Sedan åt vi Pizza till middag, det var vi tamejtusan värda. (Eh ja, varför skulle vi inte vara det?) Senare när barnen hade somnat käkade vi popcorn och kollade på tredje säsongen av True Detective. 
 
Så var det med det. Denna veckan hoppas jag på lite bättre väder så vi kan vara ute på eftermiddagarna och vi inte behöver tvätta regnkläderna varje dag. Nu ska jag väcka den sovande bebisen! 
 
 
(men fy vilken jädra dretmusik. vad är det här ens? vad gör den på min spotify?!)

Han har din parfym, jag förlorar ett hjärtslag.

Oj. Var tog februari vägen? Var tar tiden vägen? Vad har jag för mig som är så himla viktigt? Tänk vad fint det hade varit om jag hade kunnat skriva nu att jag skrivit massor på någon spännande roman eller något, men det hade ju varit rent hittepå så det kan jag inte skriva. Ibland klottrar jag ner nån liten anteckning i ett dokument på mobilen men jag vet inte riktigt vad det är eller ska bli så det blir mest någon liten mening här och där. 
 
Jag har varit konstant förkyld i 3 månader nu. Det började med rethosta, sen blev det vanlig förkylning, så tappade jag smaken i 3 veckor, nu har den kommit tillbaka men nu har jag en stor klump i halsen och har börjat hosta igen. Vad är det frågan om? Har aldrig varit med om något liknande. Lägg därpå till att jag har haft konstant huvudvärk, illamående och ont i nacken de senaste två veckorna så har ni mitt mående i en liten ask. Uppmuntrande läsning va? Fyll inte 34 barn, det är bara besvärligt.
 
Vad gjorde jag i februari då? Jo, Ofelia hade sportlov så vi tog en spontantripp till Sågmyra och överraskade mina föräldrar. Bara stod där i trappan och ropade: "Hallå!" en tisdagseftermiddag. Huruvida de blev glada eller ej vet jag inte riktigt. Mamma sa: "Men vafan?!" och min pappa frågade om jag lyckats få ledigt från jobbet. Jag berättade för honom att jag fått en bebis i augusti och således var mammaledig. Det var nog också en liten överraskning för dem.
 

I Sågmyra fanns det som sig bör på ett sportlov massor av snö. Fan, vad jag älskar snö. Det är ju bara att gå ut i snön så finns det massor av saker att göra. Åka pulka, åka skridskor, gräva snögrottor. Ofelia tycker det är asroligt bara att hoppa runt i snöhögarna. Jag och några kompisar diskuterade en gång hur bortskämd Ofelia är som har årskort på Liseberg och kan gå dit varje helg och blabla, men för Ofelia är det ju å andra sidan hur lyxigt som helst att få leka i snö och hon tycker det absolut roligaste med Sågmyra är att man får gå ut och gå hem till Gösta och fråga om de ska leka utan att någon vuxen måste följa med. Sånt som en annan tog väldigt för givet som barn. 
 
Annan rolig sak som hände var att Ofelia fick reda på att de mött OS-Calles mamma i skidspåren så hon sprang efter henne och stod och diskuterade Calles skidåkning med henne. Vadå, vi tittar ju på Calle på teven varje helg liksom, självklart måste Ofelia ta ett snack med hans mamma. (OS-Calle är alltså mitt smeknamn på Calle Halfvarsson, har kallat honom det sen vi var... Pyttesmå? Och han började snacka om att han skulle bli proffs och jag bara: "Jäjä, right, okej då OS-Calle.." Jag kan helt klart leva med att han hade rätt och jag borde slutat vara en mupp i den här frågan.)
 

Så det var sånt vi ägnade oss åt om dagarna. Alltid när vi är i Sågmyra på vintern säger Jimmy att vi måste flytta till dalarna, sen kommer vi hem igen och det blir vår och så glömmer vi det. Men ja, det är klart det är mycket roligare att bo någonstans där det är snö på vintern. 
 
I februari fyllde jag dessutom 34 år. Det var... som det brukar vara att fylla år nuförtiden. Vi gick ut och åt men jag kände inga smaker överhuvudtaget så jag har ingen aning om huruvida det var bra eller.
 
Dessutom har den här lilla krabaten hunnit bli 6 månader. Vi var på 6-månaderskontroll på BVC i tisdags och konstaterade att hon är precis som vilken 6-månaders som helst. Inget märkvärdigt med henne överhuvudtaget. 

I torsdags överlämnade jag för första gången bägge barnen i barnafaderns vård och åkte hem till Charlotta på MBT. Fick den här bilden skickad till mig så jag antar att allt var i sin ordning på hemmafronten:
 
 
Så jag antar att jag med lugn i själen kan åka hemifrån flera gånger. Har därför bokat mig en resa till Kuba i tidig mors dag-present. Nä. Nu sitter jag här och ljuger igen. Här bokas inga resor, ett visst klimatansvar måste man ju faktiskt ta. Hör just nu Arnie Grape som ropar: "We're not going anywheeereee!" inne i mitt huvud. 
 
Ja. Det var väl det jag hade på hjärtat. Nu ska jag försöka styra upp den här dagen. Skojar bara, det tänker jag faktiskt inte alls göra. Det ösregnar ute och det är lördag, här ska inte styras upp någonting alls.
 

RSS 2.0