Jag skulle kunna ge dig lite tid för dig själv, men jag vet att du bara skulle gå ut och krossa mitt hjärta.

I skrivande stund har jag varit vaken sen 03.30 i morse (morse? är det ens morgon vid den tiden?) så om det här blogginlägget spårar ute lite så beror det på att min hjärna i själva verket sover och min kropp skriver detta helt utan min hjärnas vetskap. Det är okej, jag låter den hållas. Hjärnan kan vara vara lite överhettad för att jag var på hygienutbildning med jobbet igår också, vet inte riktigt när jag senast satt ner i 7 timmar och bara lyssnade på när någon pratade? Men kanske... På gymnasiet? Jag tror att jag är lite bättre på att lyssna och sitta still nuförtiden, jag sprang faktiskt inte ut rummet för att spana efter hockeykillar en enda gång på hela dagen!
 
Men nu var det varken hygienutbildningar, gymnasiet eller hockeykillar vi skulle avhandla idag. Det ska handla om lax, kallrökt lax till och med! Världens näst bästa lax efter varmrökt lax. Det här receptet är så enkelt så det knappt räknas som recept, men såna recept gillar man ju också för det går så himla snabbt och smidigt.
 
Kallrökt Laxpasta

4 portioner
 
4 portioner pasta
200 g kallrökt lax
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
ett knippe dill
en liten skvätt vitvinsvinäger
salt & peppar
 
Koka pastan.
Strimla laxen.
Koka upp creme fraiche, senap, honung och dill i en kastrull.
Tillsätt laxen och dra kastrullen av värmen.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servera såsen till pastan.
 
Jag och Ofelia passade på att mumsa på denna i torsdags när Jimmy var i Köpenhamn. Mums tyckte jag, Ofelia som hade stått och slukat kallrökt lax som en grizzlybjörn medan jag lagade maten vägrade att ens smaka på den när den låg i såsen. Såna är de, di barna.
 
På tal om di barna så står hon här nu och säger att hon behöver dammsugaren för att "det är klistermärken över hela mitt rum" så... Jag ska nog gå nu. Tack och hej, ät lax!
 
MONEY - Suicide Song

Gör vad du vill med livet, men bli aldrig som jag.

"Nuuu ääär det slut på veckan, det är daaaaags för #flamingofreeedaaag"... Det kan ha varit så att jag för några månader sen påstod att jag skulle göra allt för att #flamingofredag skulle få en revival 2016. Det kan vara så att jag inte riktigt lever som jag lär. Det kan vara så att jag de senaste fredagarna inte druckit en endaste fredagsdrink. Men! Det finns ju massor av fredagar kvar på året, ännu har inte tiden gått ut. Vi kan fortfarande göra detta till Flamingons År. 
 
För att hjälpa #flamingofredag lite på traven så tänker jag bjuda på ett drinktips. Vi har faktiskt druckit några drinkar åtminstone, en drink som vi återkommer till ganska ofta är Velvet Breeze. Tror det beror på att den är enkel att göra och enkel att dricka, och att vi alltid har whiskey in the jar. Ehm, i barskåpet menar jag. 
 
Velvet Breeze
 
1 drink
 
4 cl whiskey
tranbärsjuice
sprite
lime
 
Klyfta limen.
Häll whiskeyn och limeklyftorna i ett stort glas med is.
Toppa upp med sprite och avsluta med tranbärsjuice. 
 
Olof ingår inte i drinken. Tänkte det kunde vara bra att klargöra detta så nu inte springer runt helt hysteriska och undrar var fan man får tag i en liten plast-Olof. Vill ni ändå ha en liten plast-Olof så finns det väl i varenda affär, man kan ju inte ens gå in på apoteket utan att drunkna i ett hav av Frost-plåster, Frost-schampoo, Frost-fotsalva och Frost-alvedon. Lite såhär känner jag inför Frost: Let it go.
 
Vad har hänt annars sen sist då? Jag har börjat på ett nytt jobb, det är kul! Ofelia har slutat med napp, det är mindre kul. Jimmy är i Köpenhamn och dricker full, det är kul för honom. Utomhus har det blivit sommar. Poolen har öppnat. Om någon har lust att sponsra oss med typ 15.000 till utemöbler till balkongen så tveka inte att höra av er! Nu ska jag titta på Pretty Little Liars och äta chips. Puss och kram!
 
Vasas Flora & Fauna - Gudförälder
 
(jag har sagt det förut och jag säger det igen: lyssna på vasas flora & fauna!)

RSS 2.0