Länge leve vi.

Lägesrapport: Jag är i Sågmyra. Och jag lever. Vistelsen började väl lite sisådär med att Ofelia fick dubbelsidig öroninflammation, och sedan fick jag en riktig mansförkylning (som fortfarande inte gått över helt) men vi är åtminstone på banan igen. Jag har styrt upp en matsedel och tvingar i mina föräldrar annan mat än kött och potatis. Någon som sitter inne på nåt bra tips på hur man får föräldrar att våga testa ny mat? Jag har testat allt, låtit dem vara med och plocka varorna i affären, de har fått hjälpa till att laga maten, jag har försökt presentera den på ett roligt sätt, mutat dem med efterätter om de åtminstone smakar... Men nej, helt hopplöst.
 
Annars så har vi gått promenader och träffat hönor. "Vuv vuv vuv" sa Ofelia. Stadsungar. Vi har lite att jobba på där alltså. Men hon har åtminstone kommit över sin rädsla för gräs och löv, så det är ju åtminstone ett steg på vägen. Kanske att hon börjar bli lite för avslappnad med lantlivet för häromdagen satte hon sig ner mitt på "stora vägen" (den som är asfalterad och har målade vägstreck i mitten) när hon tyckte att hon inte orkade gå längre.
 
Och så finns det snö! Fläckvis. Jag hade glömt bort att snö existerar så vi hade minsann bara vårkläder nerpackade, men det har ju gått bra ändå. Ofelia har fått göra sin första snölykta (hrm, kanske fick hon lite hjälp) och tycker det är liiite jobbigt att snö är kallt och vått. Jag har försökt upplysa henne om vantens existens men hon vill inte riktigt lyssna på det örat. Nej, det beror inte på öroninflammationen, för hon har aldrig velat höra på det örat.
 
Min Storebror har haft frivecka och hängt här med oss mest hela tiden. Och bakat en jävla massa kladdkakor av olika slag varje dag. Här bakar han en dumle-kladdkaka samtidigt som våran brorsdotter Elsa berättar om en gång när hon åt bajs på förskolan. Ja, vad ska man säga... Tur att Ofelia inte ska gå på förskolan i Falu Kommun?
 
Vi har gjort det där som man alltid gör i Sågmyra också. Slösat alldeles för mycket pengar på barnkläder på Calimero, bjudit in oss själva på 30-årskalas, ätit snickerskaka med Jocke och hatat livet i allmänhet och högstadiet i synnerhet, fikat med Kalix, Clara och Ello på Vi3 och kommit fram till att det är konstigt att vara full på tisdagar och att vi verkligen inte förstår oss på hur ungdomen idag klär sig (här kan det även ha förekommit hyttande med nävar och påtagning av stödstrumpor...) och idag har vi jagat katter hos familjen Olsson/Stålberg.

Imorgon kommer Jimmy upp (så får vi se om det får slut på en viss liten frökens konstanta upprepning av orden "pappa kovvä?" (pappa kommer)) och så ska vi fira påsk och min pappas 60-årsdag. Jag har tvingat min familj att vi ska äta lammstek på långfredagen, det ska bli spännande då jag aldrig gjort en lammstek förr. Men jag har ju en van hand med lammkött, det lär ju räcka en bit på vägen. Höööhöö.
 

RSS 2.0