De lyckades aldrig med att fånga den där noshörningen.

What the hockey? Först bloggar hon inte på tre veckor, sen bloggar hon plötsligt två dagar på raken. Ja, vad ska man säga. Jag är lite lurig på det viset, nu ska jag få er tillbaka hit med vackra ord och stora löften för att sedan lämna er i sticket när ni tror att vi har det som allra bäst. Eller så kom jag bara på att jag ju tycker att det är ganska roligt att skriva, så det är väl lika bra att hålla elden vid liv så länge det varar.
 
En annan anledning till att det inte har varit sådär jättelockande att blogga är att min kamera har börjat göra mer som den själv vill än som jag vill (det är något verkar vara smittsamt i vårat hushålle) och därför har bilderna jag tagit blivit lite mörka, lite skrälliga, lite suddiga. Lite sådär helt enkelt. Så idag får ni hålla till godo med en halvkass bild, men ett superbt recept. Jag tänkte att vi återgår till den där tandoori-grytan som fortfarande stod på spisen och puttrade för 3 veckor sen...
 
Tandoori Pork
(eller Indiskt Slams som min pappa skulle säga)
 
ca 1 kg fläskkarré
2 st vitlöksklyftor
paprikapulver
garam masala
spiskummin
2 burkar kokosmjölk
1 påse tandoori chicken spice mix
 
Tillbehör:
raita
papadums
naan
banan
nötter
mango chutney
gurksallad
 
Skär fläskkarrén i grytbitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn fläskbitarna tillsammans med vitlöken och krydda med paprikapulver,
garam masala och spiskummin efter behag.
När grytbitarna fått en fin färg häller du över kokosmjölken och tandoori-mixen.
Låt puttra på svag värme på spisen i ca 5 timmar tills köttet faller isär.
Servera med tillbehören.
Gurksalladen gör du på detta viset:
 
3 st tomater
1 gurka
½ kruka mynta
½ lime
 
Hacka tomaten och gurkan i ganska stora bitar
. Blanda med myntabladen och spruta över saften från ½ lime.
Låt stå i kylen någon timme innan servering.
 
Det var inte alls dumt det kan jag berätta. Släng ihop en sån här nästa gång du ska ha middagsgäster så lovar jag att du får idel glada miner. Och om du undrar varför jag börjat slänga mig med uttryck som mest används av 70-åriga historielärare så har jag faktiskt inget bra svar på det. Troligtvis har jag läst för mycket Game Of Thrones. Eller så har jag en 70-årig historielärare inneboende i min själ. Jag hoppas att han har tweedkavaj med armbågslappar och säger: "e-post" istället för mail.
 
Nine Inch Nails - Find My Way

Kärlek och cash.

Jaha, så har det alltså hänt. Efter att praktiskt taget ha knarkat internet sedan jag var 11 år så har jag nu tröttnat. Eller nej, det är ju inte internet jag har tröttnat på, det är ju sjukt praktiskt. Det är sociala medier som får mig att sitta på golvet och autistvagga och våldtäktsduscha 3 timmar på raken. Twitter tog jag bort. Facebook får en ju bara att inse att en massa människor som man inte ens skulle heja på på stan är rasister med urkass musiksmak så jag försöker undvika det så mycket som möjligt. Instagram... Ja. Ni vet. Det är mest ett himla massa thinspoande och fitspoande. Och så bloggen, lilla fina bloggen, här har det nog mest blivit en ond cirkel. Ingen är här och läser eftersom jag aldrig skriver, och jag vill aldrig skriva för det är ju fan ingen här och läser.
 
MEN... Det finns ju faktiskt väldigt bra saker med sociala medier också. Som till exempel de där finfina kompisarna man fått på köpet. De som man får träffa då och då och äta massor av goda saker tillsammans med och skratta så tårarna rinner och gå hem med en överfull mage och ett jättelätt sinne. För att man kommit fram till så enkla saker som att nutella är en ost.
 
Nutella Är En Ost-muffins
(eller Nutellafyllda Kanelmuffins)
 
ca 20 st
 
100 gr rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2½ dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
7½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk riven muskotnöt
en nypa salt
ca 1½-2 dl nutella
 
topping:
ca 8 msk socker
ca 4 tsk kanel
25 gr smält smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt ägget, vaniljsockret och mandelmjölken.
Rör försiktigt ner mjöl, bakpulver, kanel, muskotnöt och salt.
Överarbeta inte smeten utan rör bara ihop så det är precis blandat.
Ställ muffinsformar på en plåt.
Häll ungefär en tsk smet i varje muffinsform.
Lägg sedan på en tsk nutella i varje form
och fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda på 225 grader i 5 minuter,
sänk sedan till 175 och grädda ca 15 minuter till.
 Låt muffinsarna svalna.
Smält smöret till toppingen.
Rör ihop socker och kanel.
Pensla varje muffins med smält smör
och doppa sedan i kanelsockret.

Annars då? Ja, mitt liv är väl lite som Sunset Beach för det har inte hänt särskilt mycket alls på 3 veckor. Jag står fortfarande och pratar högt för mig själv i vardagsrummet. Vi har tapetserat det som ska bli Ofelias rum med världens finaste körsbärstapet. Jag har ätit en himla massa goda saker och druckit en del goda drinkar. Jimmy fyller år idag. Jag har lärt mig hela signaturmelodin till Doctor McStuffins utantill. Förra veckan bakade jag glutenfria kakor mest hela veckan då det var Jimmys fikavecka på jobbet. Hyresvärdarna har tömt och täckt över poolen så nu är det höst. Ja, det var mest det. Just det, ni behöver inte testa OLW's sourcream & chives-chips, deras Jalapeño Ranch och Estrellas Holiday-chips kan jag däremot rekommendera. Thank you for listening, over and out.

Alice Boman - What Are You Searching For

Vad jag borde göra är att ge dig en smäll på käften.

Ja, jag vet att det är tisdag och inte alls läge för några drinkar. Men jag tänkte som såhär, om jag bjuder på drinkrecept idag så hinner ni gå och köpa ingredienserna till den här drinken så kan ni också vara med på #flamingofredag denna veckan. Vad säger ni om det? Jo, jag vet, jag är så fruktansvärt snäll och omtänksam. Det blir precis lika komplicerat och jobbigt drinkrecept som senast, så stäng av musiken och allt annat som stör och koncentrera er nu:
 
Disaronno Ginger Ale
 
1 drink
 
4 cl disaronno
ginger ale
is
limeskiva
 
Fyll ett glas med is.
Häll över disaronno och ginger ale och rör om lite.
Garnera med en limeskiva.
 
"Det här är ju ingen drink, det är ju en grogg!" Sa Jimmy när jag blandade den. Tsss, tyckte jag, den innehåller ju is och limeskiva, då är det absolut en drink. Sen sa Jimmy inte så mycket mer för han tyckte att drinkgroggen var så god. Det gjorde jag med, fastän jag varken tycker om mandellikör eller ginger ale. Konstigt att det blir gott när man kombinerar det? Men ja, det blir det i alla fall. Nu måste vi leta fram lite fler drinkrecept som innehåller Disaronno, annars kommer den där flaskan att stå i barskåpet i damma tills Ofelia blandar häxblandningar på den.
 
Annars så har jag en tandoorigryta med fläskkarré på spisen som stått där och puttrat sen 08.30 imorse, det blir fint det tror jag. Och om någon timme ska jag åka och möta Martina som kommer med tåget för att hälsa på några dagar och sen kommer Evelina hit också och så ska vi äta upp tandoorigrytan. Inte illa för en vanlig sketen tisdag.
 
Neneh Cherry - My Bitch

Hon vill bara ha lite socker och mjölk, men jag vill ha henne.

Precis som man under vissa perioder i livet kan snöa in helt och hållet på en viss sorts musik eller en särskild färg eller mat så kan jag ha perioder då jag snöar in på vissa bloggar. Just nu hänger jag väldigt mycket hos Lilla Matdériven. Det är ju inte så konstigt då Ann-Louises minsting är bara en vecka äldre än Ofelia, så när jag vill ha inspiration och hjälp att hitta bra nyttig barnmat så behöver jag bara klicka in mig där så finns där både enkla recept på hemgjord välling, nyttig barngröt, finfina puréer och annan barnvänlig mat. Men där finns också massor av vuxenvänlig mat, som till exempel den här fantastiska sötpotatis- och svart bönchilin som jag bjöd på till lördagsmiddag förra helgen:
 
Sötpotatis- och Svart Bönchili
 
6 portioner
 
ca 6 dl kokta svarta bönor (jag tog 3 frp GoGreens förkokta svarta bönor)
3 st sötpotatisar
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
ca ¼ - ½ tsk chipotle-krydda
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 burkar krossade tomater
5 dl grönsaksbuljong
 
till servering:
creme fraiche
avokado
pumpakärnor
 
Skala och tärna potatisen.
Skölj av bönorna.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs det i olja i en stor gryta.
Tillsätt sötpotatisen och stek några minuter till.
Tillsätt kryddorna, krossade tomater och grönsaksbuljong och låt koka upp.
Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 35-40 minuter.
Tillsätt bönorna och låt puttra några minuter till tills bönorna blivit varma.
Servera toppat med avokadoskivor, creme fraiche och pumpakärnor.
 
Vill du ha den helt vegansk så skippar du creme fraichen. Ofelia mumsade också på denna fast en mildare variant utan chipotle och med mindre paprikapulver. Jag är för tillfället lite insnöad på chipotle också så jag kanske öste på lite väl mycket, men det gick bra ändå med creme fraiche och avokado som mildrade det hela. Men riktigt, riktigt gott är det i vilket fall, rekommenderas varmt. Nu ska jag mumsa frulle!
 
Disclosure - When A Fire Starts To Burn

RSS 2.0