En lång, lång tid.

"Jag kommer inte höra av mig igen,
och jag kommer inte ta skulden."


Sjunger Håkan och sätter huvudet på spiken. Som vanligt. Som alltid. Hjärtat dunkar lite snabbare och lite starkare nu. Mitt år i år. Det innebär Håkan-sommar. Det innebär eufori. Nu! Jävlar!

Håkan Hellström - En Lång, Lång Tid


Peppe Pepsodent.

För att jag är pepp. Samtidigt som jag är så trött att jag knappt vet vart jag ska ta vägen och huvudet känns jättetungt. Fast om jag blir sjuk så får ju Jimmy som han vill och kan gå ut och ragga fjortisar istället för att behöva vara med mig som är så tjock och slampig, så jag tänker minsann gå ut ändå jag bara för att förstöra nöjet för honom. Haha.

Nu ska jag börja göra mig fin. Jag har gått runt med bollar på huvudet idag för att håret ska bli lockigt, det gör ju ingenting om man är ful på dagis. Som jag brukar tänka. Fast det är förstås de dagarna då man är osminkad, ful i håret och jävlig som man råkar stöta på någon av de heta dagispapporna. Det finns visserligen bara två. Men ändå. Inte för att det spelar någon roll egentligen, det är bara det att det är så typisk. Som till exempel att de gånger man går på stan och ser ut som helvete så möter man alltid något gammalt ex, eller någon man tycker om eller liknande. Men om man har en riktig toppendag så ser man fan inte en jävel man känner igen. Så jag ska nog skita i att göra mig fin ikväll ändå.

Coca-Cola nästa. Kanske lite chips också? Eller något ätbart åtminstone. Och sen fixa maket, locka håret, åka bilen, lyssna dunket, sladda brackan. Ehm. Finns det någon som egentligen vet vad sladda brackan betyder?

Problemlösning i sin enklaste form.

"Vi byter relationship status på Facebook och ser hur de reagerar!"

Brainfreeze.

Jag tror jag fick hjärnsläpp på Systemet idag. Jag fick lov att ringa sötaste Kalix och fråga henne vad hon ska dricka för någonting, men det slutade nog med att vi pratade om allting annat medan jag mest gick och plockade i lite vad som helst i korgen. Så nu har jag 4 cider, en vintetra och en flaska bailey's. Och vad har jag tänkt göra med det? Hur har jag tänkt dricka det? Ska jag hitta på någon slags Silvermink with a twist of Bailey's? Nåja. Det löser sig väl. Det viktigaste är ju trots allt att man blir full!

Förövrigt är ljudet i min nya mobil hur dåligt som helst. Jag hör ungefär hälften av vad folk säger. Så när Des ringde idag och skulle höra om jag ska med till IKEA på måndag så hörde jag ungefär... Ja. Jag vet inte. Jag uppfattade så mycket som någonting om en matta och att vi är rädda för att träffa varandra på fyllan. Jag berättade att jag drömt mardrömmar om att hon hånglar med ja, ni vet. Någon. (Sen när fan blev jag blogg-blyg?) Och Des tror att jag ska få en flipp och döda henne. Ska jag vara helt ärlig är nog risken större att vi båda ställer oss och störtgrinar. Men vi bestämde att det är bättre att vi undviker varandra helt och hållet, haha.

Nu är jag mest arg över att jag lyckades somna under Hollyoaks så jag missade allting. Det förstås visserligen fortfarande delarna innan de delarna jag så maniskt följde i Newcastle så jag vet ju ändå vad som kommer att hända, men ändå! Hollyoaks, det är viktiga grejer. Det lärde jag mig i Brighton, och sen lärde jag mig nog inte så mycket mer.

Queen - It's A Hard Life

Someday Soon...

Idag blev jag återigen hemskickad från jobbet. Kanske är det dags att jag inser mina begräsningar. Även fast jag känner mig rätt pigg när jag är hemma så är det en annan sak att vara omgiven av 30 skrikande barn som vill att man ska bära dem, jaga dem, dansa, hoppa, springa, leka. Så det blir en till vilodag. Imorgon däremot MÅSTE jag vara frisk, för då är det fredag. Och vad är det när det är fredag? Då är det feeeeeest!

Fy fan vilken äcklig chokladboll jag äter nu. Blä. Nu måste jag gå och kräkas. Eller åtminstone slänga chokladbollen skölja bort smaken med lite Loka. Uäck. Köp aldrig Delicatos Pärlboll säger jag bara. Skölja bort smaken, sen återgå till sängen och läsa bok. Det blir fint det!

Mando Diao - Motown Blood

Hej, Fredrik Reinfeldt!

Hej Fredrik!
Din idé om att "belöna" pappor som gör den "uppoffringen" att vara hemma med sina egna barn när de är sjuka kan låta ganska bra till en början. Men hur vore det om du istället gick till botten med det verkliga problemet? Det är ju liksom så att det oftast är mammorna som är hemma med sina barn eftersom de i allmänhet tjänar mindre än männen, och därför blir det mest ekonomiskt om mamman är hemma med sina barn. Vore det inte bättre om du istället såg till att "lika lön för lika arbete" blir verklighet? Vore det inte bättre om du såg till att kvinnor också får den lön som de faktiskt förtjänar? Se till de verkliga problemen istället för att bara skrapa lite på ytan. Visa nu att de "Nya Moderaterna" är lika feministiska som ni påstod er vara innan valet. Tack på förhand.
Pernilla.

10 orsaker att...

Idag fick jag lön och nu skulle jag vilja ha massor av anledningar till att inte beställa hem de här godsakerna:

image71


Det är läppglans. Och om någon kommer på EN ENDA liten anledning till varför jag inte skulle köpa dem så låter jag bli. En enda bra anledning alltså. Ni ser ju själva hur söta de är. Den som uppfann dem måste haft mig i tankarna och tänkt att: "Nu gör vi någonting som Pernilla vill ha. Något girliegirligt, snuttegulligt, färgglatt som gör henne lycklig." Och sen när läppglanset är slut så kan man spara de små gulliga burkarna och ha som... Inte vet jag. Titta på bara. En anledning till att låta bli. En enda?

The New Pornographers - Twin Cinema

Pepp-talk.

Jag har verkligen ingen lust att plugga idag. Fast jag verkligen måste. Tack och lov har jag lite saker som ger mig lust att plugga när ambitionen sviker:

* Tanken på att slippa Falun
* Tanken på en fin fyra i Gbg med Evelina & Jolin
* Tanken på att få baka kakor varenda jävla dag
* Tanken på ett uteliv som består av mer än bara sugiga RixFM-ställen
* Tanken på att faktiskt bo på ett ställe där man trivs och göra något man vill göra

Sådärja. Nu är jag sugen på att plugga igen. Funktionella regioner är det bästa jag vet! Tjohej!

Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent

Jag jobbar hemifrån.

Att få gå hem från jobbet för att man är sjuk är kanske direkt onödigt när man i alla fall ska sitta barnvakt åt sin 3-åriga brorson. Nåja. Han har matat mig med pepparkakor, sen åt vi mat, sen var det dags att byta mysiga bajsblöjor och sedan dags att bada. Eftersom jag tyckte det var skitsmart att sitta barnvakt åt lilla Pippen och samtidigt snacka massa strunt med Jimmy på msn så glömde jag bort att stänga av vattnet till badkaret. Hej, översvämning! Men Pippen torkade faktiskt upp det mesta själv, sen läste vi boken om draken och lekte med lego. Ett tag blev vi osams om vem som skulle sitta vid datorn, men jag mutade den lilla med kiwi så löste det sig.

När barnet väl hade somnat njöt jag av min Ben&Jerry's framför The Sisterhood Of The Travelling Pants. Mest tråkigt att massor av relevant information från boken saknades men Alexis Bledel var åtminstone lika het som vanligt. Eller ja, het är kanske inte ordet. Hon är faktiskt mer vacker. Fin. Lena Ph är het. Alexis Bledel är mer fin.

Nu ska jag sova så jag är pigg imorgon när det lilla livet vaknar i 7-tiden.

Hello Saferide - Highschool Stalker

Hjälpen är nära.

image70


Eftersom jag är sjuk måste jag få trösta mig med lite Ben&Jerry's, så det blir min medicin ikväll. Mitt lilla lyckopiller Pippen är här också, vilket förstås genast gör att saker och ting känns bättre. Vi har varit på OnOff där den lilla tjockisen blev förundrad över att det inte fanns någon mat i kylskåpen. Väl hemma har han ätit konstant och matat mig. Det är skönt att det finns fler som är lika glada i mat som jag är. Nu ska jag frysa lite under täcket igen.

Flogging Molly - Swagger

Så många festivaler, så lite pengar.

Vad är det med alla festivaler i år? Lärde de sig en läxa från förra året och insåg att de inte bara kan leva på sina namn utan måste boka bra artister också? Det blir bara bättre och bättre för varje dag. Allihopa. Jag vill ÖVERALLT! Jag vill på W.T.A.I, Hultsfred, Peace&Love, Arvika, Way Out West. Jag vill, vill, vill! Jag vill se Håkan 4000 gånger i sommar, jag vill se The Hives, Babyshambles, The Wombats, Miss Li, CSS, Timo Räisänen, Säkert! Och så vidare i all oändlighet. Och likförbannat kommer det säkert bara bli Peace&Love i år igen.

Inget ont så. Peace&Love är bäst. Camp: I En Annan Del Av Borlänge (Eller: Servicehemmet Tussilagon) går inte av för hackor. Ah. Jag blir nästan lite nostalgisk. Men jag skulle gärna vilja på någon mer festival också. Därför tänker jag tvinga med Ellen och Clara på Hultsfred när de kommer hem från Asien. Jodå. Vi ska dit! Vi ska ha falukorvs-allsång, lura med folk in i tältet med löften om en strap-on, vi ska tjata om att vi vill se Darin, vi ska dricka Doris och Ragnar och ta 4 timmar på oss att gå till ICA. Sådeså.

Förövrigt har jag blivit hemskickad från jobbet för att jag mest stod och svettades medan alla andra frös. Det är inte ett bra tecken tydligen, inte i samband med att man inte har någon röst, öronen gör ont och huvudet håller på att sprängas. Så nu är jag hemma och borde vara nerbäddad MEN... Jag har faktiskt pluggat så jag måste sitta här. Nu ska jag dock krypa ner i sängen och läsa lite.

Asha Ali - Coward Heart

Jag hjärta bitterhet.

Här sitter jag och är allmänt bitter över allting då jag går in för att läsa Martinas blogg och inser att... Jag är inte ensam om det. Jag älskar Martinas bitterhet nästan mer än jag älskar min egen. Jag tror att jag, Martina och Magnus Betnér skulle kunna ha väldigt givande samtal. Jag förstår mig faktiskt inte på människor som inte förstår hur härligt det är att vara bitter.

Fast det är förstås för att det är samma människor som nöjer sig med att gå på Harry's i Falun varje lördag. De är så jävla nöjda. Egentligen är jag mest avundsjuk förstås. För att jag vill så mycket mer. Tänk vad roligt de måste ha som är nöjda med det lilla. En gång i tiden var jag ju likadan. Fast då var jag förstås 19 och gick på vad som på den tiden hette Palatset. Efter ett halvår var det inte roligt längre. Och det är det jag menar. Hur kan de fortfarande vara nöjda med Harry's efter att ha gått dit varje helg i flera år? Det är det som skrämmer mig.

Förlåt. Nu ska jag sluta vara bitter över Falun. The story is old I know - but it goes on. Det började faktiskt med att jag var bitter över hockeykillar. Men min bitterhet över Falun kommer nog ursprungligen från en bitterhet gentemot hockeykillar. Den förstärktes sedan när jag insåg att alla tjejer i Falun verkligen är horor och att alla killar är otrogna svin. Men nej. Nu är jag inte bitter längre. Inte jag inte. Bara lite i smyg ibland. Men det är väl inte mitt fel att det finns så jävla mycket idioter därute? Nej. Exakt.

Sheryl Crow - I Shall Believe

Du har någon i handen, jag skiter i vem.

Aaj. Mina öron. Nu kommer öroninflammationen också. Yes yes oh yay. "Ta på dig en mössa då!" Tänker ni som inte känner mig så bra nu och inte vet att jag praktiskt taget är gjord av mössor. Eller ja. Åtminstone är barnsligt förtjust i mössor och hattar av alla dess slag. Så nog tusan har jag mössa på mig så fort det är lite kallt ute. Lik förbannat sitter jag nu här med värkande öron. Och min stackars hals gör ont också. Fast jag har en jättefin halsduk. Det kan vara min brist på långkalsonger som gör det. Elias mamma skäller alltid på mig för att jag inte har några långkalsonger.

Jag undrar om jag ställde in barnens vagnar på dagis? Jag undrar om jag låste förrådet? Jag undrar varför jag inte pluggar? Undrar hur mycket jag får i lön på onsdag? Undrar varför jag ska vara så himla förkyld? Undrar om jag kommer att ha feber imorgon när jag vaknar? Jag undrar vad det är jag är så jävla rädd för? Jag undrar varför jag är så förbannat bitchig mot vissa personer nuförtiden? Jag undrar jag. Det gör jag.

Lars Winnerbäck - Varning För Ras

När Simba kommer tillbaka i Lejonkungen.

I morse vaknade jag och var jätteförkyld. Oh, så glad jag blev. Släpade mig upp ur sängen, drack te och KanJang och gick till jobbet. Jo. För det finns inte tid att vara förkyld nu. Jag ska jobba heldagar hela veckan, på den jobbiga avdelningen. Stön. Men men. Det blir roligt när lönen kommer sen. Med tanke på att jag gjort slut på ungefär 3000 mer än vad jag fick i lön den här månaden så kan det kanske vara bra med lite pengar.

Kiddo, 3 år: "Pappa, får jag sluta på dagis imorgon?"
Pappan: "Neej, varför skulle du göra det?"
Kiddo: "Jag vill det!"
Pappan: "Varför då?"
Kiddo: "Men... Jag tycker inte att det är så bra här..."

Hoho. Ja. Det var nog mer tonfallet som hon sa det i än själva saken hon sa som gjorde det. Hon lät så vuxen.

Annars sitter jag mest och undrar en sak. Jag kanske skulle ringa en vän? Fråga publiken? Ta en fifty/fifty? Eller låta det vara några dagar till. Det låter så lätt när någon annan säger det. "Men fråga då!" Men inte frågar jag inte. Inte ens på något inlindat kryptiskt semi-sätt. Fast det är ju inte svårare än man gör det till, så jag antar att jag vill ha det svårt. Det är väl för att det ska matcha mitt pop-hjärta. Kryptiskt och ouppnåeligt.

Nu ska jag tvätta och titta på det senaste avsnittet av Lost. Undrar om vi har någon choklad hemma? Jag har tjockisvecka. Men det får jag, för jag är förkyld.

Matt Costa - Sweet Rose


Gumurrun!För att Robin är bäst och för att Maximilians kylskåp är så jävla gulligt.

Fritiof Andersson min gamla barndomsvän.

Jag har just den raden på hjärnan. Och har haft så sen jag vaknade i morse. Tråkigt nog är den raden det enda jag kan på hela låten så jag fick lov att sjunga just det om och om igen. Till Jimmys stora glädje. Haha. Annars har jag lärt mig att om man vaknar klockan 10 och är pigg så bör man gå upp då. Inte lägga sig och somna om igen till klockan 13. För då blir det helt enkelt så att man blir kvar i sängen till 14.50, vilket är mindre bra när tåget hem går 15.11. Och nej Anna, jag vet vad du tänker för snusk. Men bara glöm det. Okej?

Det var ju trevligt att se Falköping i alla fall, det var som hemma fast annorlunda. Och så kanske jag inte fick se så mycket heller. Tågstationen, Ica Supermarket, Jimmys lägenhet, DJ's lägenhet. Ja, sen var det bra så. För varför ska man gå på krogen när man kan sitta hemma och titta på klipp från Robins på Youtube istället? Det är ju nödvändigt att supa sig full för att göra det. Men roligt var det, och det är väl huvudsaken.

Nu är jag trött. Jag funderar på att ringa till jobbet imorgon och säga att jag lider av en förlossningsdepression. Fast jag har en känsla av att de inte kommer att tro mig. Det är just typiskt det. Har jag berättat att Jimmy inte vet vad en socialist är? Hahaha. Det förklarar ju varför han är moderat. Uuuh, jag ryser.

Förövrigt är det väl värt att tillägga ett stort GRATTIS till OS-Calle som tog junior VM-guld i sprint igår. Oj oj. Ända sen han var typ 7 år har jag kallat honom OS-Calle, och nu börjar det hända grejer. Det var väl det jag visste! Eller så började jag bara kalla honom så för att det stod så i en artikel om honom i en tidning. Men det hör inte till saken, för nu heter han nog snart OS-Calle på riktigt om han ska fortsätta såhär.

Kate Nash - Pumpkin Soup

Självfallet, självfallet.

Jag lever. Fast jag är i Falköping och dricker full. Jimmy super omkull mig. Höhö. Yeah, I Wish. Nej, vi håller här för idag. Men jag är i Falköping iaf och jag lever. Än så länge. Om jag inte kommit hem imorgon så är det alltså JIMMY som mördat mig. Kom ihåg det. Nu är jag kissig och har inga pengar på mobilen. Vad nu det har med saken att göra. Jag vet inte. DJ har förolämpat mig hela kvällen. Falköping är fan dödare än Falun. Tror jag, jag vet inte eftersom jag är hemma hos Jimmy. Han tvingar mina små popöron att lyssna på hårdrock. Aj aj. Inte får jag gå på Mösseberg heller. Jävla Jimmy! Nu ska vi hångla. Tjipp och hej.

Det här blogginlägget tillägnar jag Evelina.

Eftersom det är fredag och jag inte har någonting alls att göra förutom att tjocka muffins, chips, ostkrokar, godis, coca-cola och titta på Let's Dance med min mamma så bestämde jag mig för att shoppa loss lite. Jag menar, ALLA MINA OANVÄNDA KLÄDER HAR PLÖTSLIGT BLIVIT ANVÄNDA! Så vad hade jag för val? Slutsumman på hela kalaset blev 620 kronor och för det fick jag de här fina sakerna:

  


Det är njutning det, giiiirls! Nu ska ni inte alls tro att jag skrev det här inlägget bara för att djävlas med Evelina. Oh nej, något sådant skulle jag aldrig göra. Jag skrev det bara för att jag älskar Ebba och är en riktig liten fashionista. Och dessutom är modebloggar bland det mest intressanta som finns! Det tycker jag verkligen. Jag skulle aldrig skriva ett helt blogginlägg bara för att djävlas med Evelina. Inte jag inte. PUSSPUSSPUSS!

Doktor Kosmos - Kapitalist! Nu ska du dö!

( i've got a feeling, this year's for you and me )

Håkan Hellström-effekten/Howlin' Pelle-effekten.

Häromdagen satt jag och Jimmy och hade en sån där väldigt väsentligt intressant msn-diskussion som vi brukar har, då vi av någon anledning kom in på att jag skulle ha sex med Foppa. Då sa jag att jag aldrig i livet skulle ha sex med Foppa för han lider av Håkan Hellström-effekten. Varpå Jimmy inte förstod alls vad jag pratade om så jag fick lov att förklara det för honom.

Det är nämligen så att när någon i min bekantskapskrets frågar mig vem jag helst av alla i hela världen skulle vilja ha sex med så förväntar de sig att jag ska svara Håkan Hellström. Det skulle jag inte. Håkan Hellström är för fin för att ha sex med. Han är för härlig, mysig, underbar. Dessutom har han sambo och barn, och som jag sagt förut så: Skriver man en låt som Brännö Serenad om någon, då är det fanimej meningen att man ska vara tillsammans med den i resten av sitt liv. Håkan Hellström-effekten är alltså när någon är för fin för att ha sex med. En sån där kille som man bara vill hålla handen och dricka varm choklad med. Kramas möjligtvis, och högst en puss på kinden. Men sex? Nej. Aldrig.
Andra killar som lider av Håkan Hellström-effekten: Foppa (jo, han verkar så jävla ödmjuk och försiktig.), Björn Gustafsson (ja, han är för söt, som en liten docka.), Timo Räisänen (han är också för söt. sötsöt.).

Finns det då en motsats till detta? Jo. Det gör det förstås. Howlin' Pelle-effekten. Saken är den att om Howlin' Pelle kom in i ett rum och ville ha sex med mig så skulle jag ställa upp på direkten. Var, när, hur spelar ingen roll. Howlin' Pelle är ju bara... GAAAAH! Jag svimmar nästan bara vid tanken på det. Jag är nästan beredd att sträcka mig till att säga att jag inte ens skulle bry mig om jag hade pojkvän, för vill Howlin' Pelle ha sex med mig så är det ju så. Inte kan jag väl neka honom det? Det är förstås ytterst få människor som har Howlin' Pelle-effekten. Jag kan bara komma på en enda som jag träffat i verkligheten och en till kändis: Magnus Betnér.

Så nu vet ni vad Håkan Hellström-effekten är. Och ska jag vara riktigt ärlig så är det nog den finaste komplimang man kan få. Att vara för fin för att ha sex med. Det är inte dåligt. Eller är det jag som har förläst mig på 1800-talsromaner nu igen?

Håkan Hellström - Gårdakvarnar Och Skit

Rast vila, ses om 14 dagar.

Jag har rast från jobbet och sitter hemma och äter godis. Annars kan jag mest konstatera att: Jag. Vill. Sova. Jag. Vill. Dö. Jag. Hatar. Barn. Varför jag pratar som Josefin Craaford med en punkt efter varje ord vet jag däremot inte. Idag har vi sammanslagna avdelningar på dagis. Och jag har stängningen. Jippie. Nej. Verkligen inte jippie. Nåja. Ikväll blir det filmkväll hos Ceebs (Eller Anna?) och det är ju upplyftande i alla fall. Mindre upplyftande är att sista boken i Millennium-trilogin inte fanns på biblioteket så jag fick låna (läs; stjäla.) den sista Harry Potter-boken istället. Jag hatar Harry Potter. Men ändå har jag läst alla böckerna. Men det är lite som med Tvillingarna I Sweet Valley-böckerna. Speciellt spännande är det inte men de slår ju åtminstone ihjäl en halvtimme.

Nu ska jag äta lite mer godis innan jag går tillbaka till jobbet. Där det vankas mellanmål. Hoho. Det blir en fin efterrätt till godiset det. Coca-cola vore gott också. Det får bli ikväll. Livet är en fest och JAG är den som roffar åt mig mest från buffébordet.

Ana Maria Espinosa - To Win My Love

Denna dagen - ett liv!

Nu tänker jag krypa till sängs med den sista boken i Stieg Larsson-trilogin. Va? Redan? Såhär tidigt? Jo. Det är sant. Det tär på kroppen att vara 23. Vem hade kunnat ana det? Ont i magen har jag också. Förstår inte alls vad det kan bero på. Vadå inte nyttigt att äta godis till frukost, micropaj till lunch, glass till mellanmål och muffins hela kvällen? Nu förstår jag inte vad ni pratar om.

Berättade jag förresten vad jag fick i present av Yoshi? Jag fick veta att bebisen i hennes mage är en liten flicka. Yes. Vi ska få en egen liten prinsessa som en del av Kollektivet. Eftersom det är Yoshis bebbe är hon redan som ofödd en del av Kollektivet förstås. Förjäkligt att de ska bo ända borta i Norge bara. Jag vill åka och hälsa på. Hoppas det blir av i maj. Skulle vara perfekt där på vårkanten.

Nu ska jag gå ner till biblioteket och sno åt mig boken. Sleep tight.

Laleh - Hide Away

I came to wish you an unhappy birthday!

Idag när jag kom till jobbet kom Märta rusande mot mig och upplyste mig om att det var min födelsedag. Nämen? Det hade jag ingen aning om. Så blev det glass och sång, och massvis med teckningar till mig förstås. Förutom från Linnea då förstås som mest gav mig en blick och sa: "Ska inte du skaffa körkort snart?" Jag ger mig fan på att min mamma har mutat henne med någonting för att hon ska säga så.

När jag kom hem från jobbet idag hade min bakgrundsbild på datorn på något mystiskt sätt ändrats. Från att ha varit en bild på Howlin' Pelle fanns där nu en text där det stod: GRATTIS PÅ 23 ÅRSDAGEN FRÅN MARTIN, DIN KILLE : )  Jahapp. Det var ju fint. Jag måste erkänna att jag skrattade en hel del. Det är alltid lika härligt när Martin följer med Storebror hem på ett besök, man vet aldrig vad som kan ha förändrats i ens rum eller på datorn.

Sen förvånade jag min far när jag stod och dekorerade mina muffins och han kom och frågade om jag sett att de gjort så i någon tidning. "Nähäru, jag har hittat på hela receptet själv!" Sa jag och fick ett tvivlande ögonkast tillbaka. "Det ser ut som riktiga cafébakelser..?" Jo. Det är väl det som är meningen nu när jag ska bli konditor och allt. Jag har ju skills. Det är det jag alltid har sagt.

Plingplong så plingade det på dörren och jag fick ett blomsterbud. Blomsterbud? Jag har aldrig fått blomsterbud förut i hela mitt liv! Jag var exalterad som en liten tolvis. (Det är tydligen någon som är ännu mer omogen än en fjortis. Och det är Jimmy som strör såna komplimanger omkring sig, of course.) Vem kunde det vara? Föräldrarna gissade på ett elakt ex som ville be om ursäkt. Jo, för ursäkter har ju alltid varit hans starka sida. Inte. Jag gissade på Howlin' Pelle. Vadå? Vi har ju fått kontakt nu, bröllopsklockorna praktiskt taget ringer.

Blommorna var från Martina. Aaah, vilken tjej! Jag var glad som ett litet barn på julafton. Blomsterbud? Varför kommer jag aldrig på nåt sånt finurligt? Nu står blomsterbuketten där på köksbordet och hånskrattar min bror rakt upp i ansiktet. Okej då, det gör de kanske inte. Men de gör mig lyckliga åtminstone. Undrar om de är ätbara? Så glad är jag i dem.

Nu ska jag laga pestokyckling. Yammi! Är det födelsedag så är det. Indeed.

The Misfits - Last Caress

Vakna farbror Kalle, det är din födelsedag idag!

Nej. Det är det inte. Men det är faktiskt MIN födelsedag idag. Woohoo. Grattis till mig. Hittills har jag inte fått någonting alls. Inte ens ett grattis från min käre far faktiskt, fast att han varit hemma hela dagen. Jag har däremot tvingat honom att åka och handla med mig, och han betalade allting också så jag ska kanske inte klaga. Nu är jag i bakartagen. Det börjar med snickers-muffins (jag har hittat på receptet själv, så jag kan inte lova att det blir gott. eller jo, det kan jag ju!) och sen efter jobbet är det dags att baka tårta. Det typ går för mig bara jag tänker på den där tårtan. Grrr.

Vidare har jag funderat lite på om de som skickar grattis-sms före tio är de som tycker minst eller mest om mig. Minst tror jag, eftersom det bara är väldigt jobbigt att vakna av sms jättetidigt på sin födelsedag när man borde få sova ut. Eller så är det de som tycker mest om mig eftersom de skickar sms så tidigt så de vet att jag vaknar av en trevlig grattis-hälsning. Isåfall är de som tycker om mig mest (eller minst): Jocke, (Klockan två inatt, och jag hade knappt somnat så egentligen var det inte så farligt.) Jimmy (klockan sex i morse. han ska få igen som FAN!), Desireé (runt 8-tiden. ovanligt sent för att vara henne faktiskt när det gäller födelsedagar. annars brukar hon vara på G vid sjutiden. haha.), Anna (vid halv nio ungefär tror jag?) och Denise (fast det var nog strax innan tio bara.). Jag ska komma ihåg er på era födelsedagar, var så säker. Jag vet inte ens om det är ett hot eller ett löfte. Haha.

Nu måste jag gå och ta ut muffinsarna ur ugnen. Och ringa jobbet och säga att jag blir lite sen. Det får man väl vara på sin födelsedag? Jag har unnardag idag dessutom. Hittills har jag levt på godis, coca-cola och jordnötssmör. Mmm... I'm lovin' it!

The Hives - A Little More For Little You

för att det är min födelsedag för bövelen : )

En Obekväm Bajssnopp.

Jag har så totally fått med mig Jocke ner i bajssnopp-träsket. Det är helt underbart. Han säger "Fuck you, bajssnopp!" mer än vad jag gör nuförtiden. Igår lärde jag honom bajsfilm-leken. Ni vet den som man lekte på högstadiet, när man gjorde om alla filmer till att heta något med bajs istället för vad den egentligen heter. Som "Jag vet var du bajsade förra sommaren." "Stopp, annars skjuter morsan bajs!" Osv. Osv. Men igår tog vi den ett steg längre och gjorde om den till Bajssnopp-filmer istället.

"Torsk på bajssnopp."
"En obekväm bajssnopp."
"Harry Potter och den flammande bajssnoppen."
"Oh Bajssnopp, Where Art Thou?!"

Och så vidare i all oändlighet.

Vi skyller på att det är en arbetsskada. Jag jobbar på dagis. Jocke är skidskollärare. Allt vi gör om dagarna är att umgås med småkids som tjatar om bajs. Det är väl klart att humorn smittar av sig på oss! Eller den totala bristen på humor kanske man ska säga. Men det är lugnt. Det står vi för.

Young MC - Bust A Move

Motsatsen till paltkoma?

När jag är hungrig drabbas jag av någon motsats till paltkoma. Jag blir lam. Handlingsförlamad. Fungerar inte alls. Och om jag fungerar så är det ännu värre. Då är jag nämligen bara arg och otrevlig. Jag skriker och gormar på alla runtomkring mig. En tugga på något ätbart gör mig sedan på jätteglatt humör. Så om ni någon gång umgås med mig och jag börjar bete mig som ett PMS-monster, ge mig någonting att äta. Det brukar räcka med något litet. När jag drabbades av detta på Hultsfred 2005 i kön in till festivalområdet matade Ello mig med småsnickers, så överlevde jag åtminstone en liten stund till. Clara och Ellen var det nog värre för. Haha.

Nuförtiden beter jag mig förstås lite konstigt även när jag är hungrig. Igår var jag helt übernojig och gråtfärdig över ingenting framåt kvällskanten. Tack och lov för Kalix som med lugnande ord fick mig att inse att det enda som hjälper är att skingra tankarna. Så en dusch och något tråkigt tv-program senare så mådde jag mycket bättre. Nu har jag insett att jag måste sluta med de här dumheterna och försöka leva lite istället. Mitt år i år och då ska det fan vara det också. Ett glatt år. Och än så länge är det så jävla mycket bättre än jag vågat hoppats på.

Sandylicious berättade för mig igår också att de vill bjuda mig på födelsedagsmiddag. Jag vet inte vilka de är, för hon sa bara "Vi" och jag frågade aldrig ens vilka "Vi" är för jag blev så glad att någon tog mina kalastankar i egna händer. Det är sådant som värmer i hjärtat. Vidare så har Märta bjudit in sig själv på kalas här imorgon kväll, ja... Så det är väl bara för mig att sätta igång och baka en tårta då. Har Märta bestämt sig för något, då är det helt enkelt så.

Nu måste jag rädda mig själv ur hungersvälten, annars kanske jag inte överlever till min 23-årsdag. Har jag ens önskat mig något i present? Jag minns inte. Så jag får väl en popcorn-maskin. Haha.

Queen - You're My Best Friend

Hey, Överlycklig.

Jag insåg idag på jobbet att jag nog är lite FÖR glad nuförtiden. Där sitter jag vid bordet och ger ett litet kiddo på 2 år lite frukt att äta på. Då han plötsligt bestämmer sig för att spy ner inte bara sig själv, utan även mig, bordet, stolen och golvet. Väldigt mysigt. Finns det något bättre än när det går magsjuka menar jag. När jag sedan står där och torkar av mig själv, kiddot, bordet, stolen och golvet så kommer jag på mig själv med att sjunga. SJUNGA! När jag torkar spyor. Hur jävla glatt humör är man inte på då? Det är inte normalt. Detta var dessutom INNAN jag fått mailet från Howlin' Pelle. Nu däremot... Dalar humöret lite. Nej. Nej. Jag tänker inte ta det allvarligt. Jag måste chilla lite. Och läsa mailet från Howlin' Pelle några gånger till. Hallelulja moment!

Camera Obscura - Lloyd, I'm Ready To Be Heartbroken

AAAAAAAAAAAAAH!

Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle. Jag har fått mail från Howlin' Pelle.

Nämnde jag att jag har fått mail från Howlin' Pelle?

Jag lägger mig och dör lite nu. Men om The Hives spelar på Peace & Love i år så kan ni tacka mig! För jag är säkert den enda som har skrivit till honom och bett honom om det liksom. Höhö. Nu jävlar Pelle. Nu har jag dig snart på kroken. Undrar om jag ska svara på mailet? Nu måste jag gå och vara lite förälskad. Ett mail från Howlin' Pelle i sin inbox. Det är det inte många som kan skryta med. Hjälp. Jag kan inte andas.

The Hives - Find Another Girl

Why does it rain? Why does it hurt?

image66


Oroa dig inte älskling. Allt kommer att bli bra. Jag finns här för dig om du behöver prata. Jag kommer aldrig att svika dig. Oavsett om din karriär är över eller ej så kommer jag att stötta dig. Det viktigaste är att din fot blir bra. Sen struntar jag totalt i om du spelar i Division 1 eller NHL, eller ens överhuvudtaget. Vi kan slå oss till ro nu. Skaffa små knoddar och ett stort hus på landet. Misströsta ej. Jag finns här för dig. Pernilla Forsberg, det låter bra det.

Kent & Kalastankar.

Först skulle de till Peace & Love. Sen skulle de inte till Peace & Love. Och nu ska de plötsligt till Peace & Love igen. Jag blir så... Besviken. Inte för att Kent kommer till Peace & Love, det får de väl göra om de vill det är väl bara för mig att skita i att gå till just deras spelning. Men jag hade ju hoppats på något större. Något bättre. Ett band med en snyggare sångare, bättre låtar, ett band som är världsberömda. Ett band som inte tycker synd om sig själva för att folk laddar ner deras musik för de stackarna har tydligen inte råd att betala hyran och sedan säljer sina berömda Kevlarsjälar till 3. Ja. Jag hade hoppats på The Hives. Peace & Love fyller 10 år i år och har lovat stora band. Så jag tänkte att... NU, Nu jävlar är det dags. Jag har till och med skrivit mail till Howlin' Pelle på Facebook och skrivit att han är så välkommen så. Och så blir det Kent... Fan, vad snopet.

På torsdag vankas det födelsedag och frågan om huruvida jag ska ha kalas eller ej kommer ganska regelbundet. Nu har jag dock bestämt mig. Det blir inget kalas. Jag tänker inte sitta och bjuda in massa människor som inte tycker om varandra och tvinga dem att låtsas tycka om varandra, vilket de antagligen inte heller kommer att göra och just det är något som gör det hela ännu värre. Jag har en vän som är så taskig mot en annan av mina vänner att hon åker gråtande därifrån för att hon inte orkar höra mer, jag har en annan vän som vägrar prata med en annan av mina vänner, jag har en vän som nog faktiskt inte är min vän överhuvudtaget för hon har inte hört av sig på snart 2 månader (inte ens när jag hört av mig först) trots att hon var OH SÅ GLAD över att jag förlät henne för att hon knullade min pojkvän. Och nej, nu är jag inte ens elak eller på dåligt humör. Jag säger bara som det är, jag är inte arg på någon, jag orkar bara inte sitta och medla. Jag tänker inte medla. Inte i år. Jag tänker inte ha något kalas förrän ni är snälla mot varandra och mig. Men mest mot varandra, för jag mår inte bra av att se er vara ledsna.

Förövrigt har jag börjat testet idag. Vi får väl se hur det går. Jag är ganska rädd.

Miss Li - Oh Boy

Regel #1.

Emellan allt festande och ätande i helgen så hann faktiskt jag, Evelina och Jolin planera lite inför hösten. Gå igenom vem som har vad i möbelväg och prata lite om hur vi vill ha det. Jag och Evelina vill ha en tvättmaskin med miljövänliga(?) Jolin hellre ville ha ett badkar. Målet är en fyra på Avenyn, men jag antar att vi skulle kunna sträcka oss till Vasastan också... Om det kniper. Haha. Hursomhelst så kom vi fram till att Regel #1 i vårat kollektiv är att man inte får bli gravid/vara gravid i våran lägenhet. Då får man betala dubbel hyra. När Jolin och Evelina bestämde denna regel tittade de strängt på mig, som att jag tydligen skulle vilja gå och skaffa barn? Hmpf. Jag är nöjd bara vi har en tvättmaskin och balkong, några bebisar har jag inte räknat med. Fast de är ju så gulliga...

Patrick Park - Something Pretty

Why, God, WHYYY?!

Varför är de alltid hockeyspelare eller före detta hockeyspelare? Jag lovar att jag finns med på någon jävla hemsida eller nåt. www.svenskahockeyhoror.se. Det är där de hittar mig. Dammit.

Nu är jag kär och har börjat källsortera!

Eller något liknande. Norrköping är en mysig stad i alla fall. Vårat hotell var nog faktiskt värt varenda krona dessutom. Mest för att det låg granne med en restaurang som heter Gu Va' Gott och en godisaffär vid namn Gottegrisen. Kan det bli bättre? Jo. Det skulle vara frukostbuffén då. Det fanns ju brie-ost! Och melon. Jag blev alldeles lyrisk. Saknade dock en mini-bar i vårat rum, men men.. Man kan ju inte få allt.

Nåja. Det mesta gick bra. Trots kleptoman-dvärgar i bagageutrymmet på bussen som bet av en slang så att vi fick lov att gå FLERA MIL med tunga väskor för att ens komma in i Norrköping. Sen att vi gick vilse och gick några kilometer på jakt efter hotellet behöver vi inte ens prata om. Fredagkvällen inleddes sen med middag på Gu' Va' Gott och sen hade vi fest på hotellrummet. Längre än så kom vi inte. Inte fick jag sova nåt på natten heller för Evelina låg och sms'ade hela tiden. Nu är det möjligt att Evelina har en annan historia om att det var jag som pratade i telefon halva natten, men det är inte sant. Inte alls.

Lördagen tillbringade vi framför en oerhört spännande High School-film på hotellrummet. Det var så spännande att vi inte ens kunde gå och duscha. Sen gick vi för att möta Jolin, som lyckades få hela personalen på New Yorker att hata oss då hon inte brydde sig märkvärt om att de stängde utan gick runt i godan ro och pratade i telefon och provade kläder medan personalen låste alla utgångar som fanns och tittade strängt på mig och Evelina som förgäves försökte få kontakt med Jolin. Till sist fick vi ut henne.

Så var det dags för Melodifestival och lite förfest på hotellrummet, för att sedan gå vidare hem till Kalle och ha ännu mer förfest. På vägen därifrån skulle Evelina guida mig, och OH SÅ BRA hon hittar i Norrköping. Det var tur att vi hade Roger(?) med oss som visade vägen till Otten. Otten skulle vi visserligen inte gå in på för där var det bara trashigt, men om vi var sugna på slagsmål och att springa runt i bar överkropp så är tydligen Otten the place to be.

Vi gick till Hugo istället. Om min ambition någon gång sviker mig och jag får för mig att jag inte orkar plugga då ska jag tänka på Hugo. Eller Sticky Fingers. Eller vilket uteställe som helst som finns i den stora världen utanför Falun. I andra städer finns det uteställen som spelar bra musik, dessutom befolkas dessa uteställen ofta av snygga pop-/rockkillar istället för sluskiga hockeyidioter med kåta fjortisbrudar efter sig. Så om jag någon gång känner att jag inte orkar plugga då ska jag komma ihåg hur roligt det kan vara på ställen som inte är Harry's i Falun, bara det ger mig energi nog till att skriva en uppsats på 300 sidor med en gång faktiskt.

Sen rumlade vi hemåt i natten och jag skulle leka städerska på hotellet och springa runt och skrika: "CLEANING!" Istället somnade jag nog ganska direkt när vi kom hem. Och var inte ens bakis idag, vilket kan bero på att jag var jätteduktig på krogen och drack varannan vatten, precis som Ebba säger att man ska göra! Haha. Frukostbuffén missade vi tyvärr, men tog en thai-buffé lite senare istället. Jag borde ha ätit mer för mitt tåg blev såklart försenat så jag nyss kom hem och nu är jag hungrig. Snart nästan på aggressiv-nivå.

Nu ska jag fortsätta mobba Jimmy för att han var väldigt full i fredags och inte minns alls vad han sagt. Hoho. Jag ska nog lura i honom att han sagt massor av saker som han inte alls sagt. Mouwahaha. Storebror har kommit hem från Thailand men ligger på lasarettet med någon konstig sjukdom. Klamydia säkert. Typiskt honom. Snart vankas det födelsedag och nu ska jag tydligen inte alls få gå till Mösseberg på lördag. Jag som sett fram emot det så mycket!

Marit Bergman - Can I Keep Him?

Helgens theme-song.Nu bär det av till Norrköping med Evelina, så självklart är Fast Food Song våran theme-song. Mat är livet! Jag undrar vad vi ska äta ikväll? Och imorgon? Och på söndag? Nåja, vi har åtminstone bokat hotell för en hutlös summa pengar, bara för att det fanns frukostbuffé. SNYGGTJOCK IS THE SHIT! Ses på söndag. Om inte förr, Evelina har tröstat med mig att det finns gratis Internet i lobbyn på hotellet och en hel helg utan blogg och Facebook... Nej, det håller inte!

Solen skiner i Norrköping!

Ja, inte just nu kanske. Men imorgon. Och det är bra för imorgon ska jag till just Norrköping. Jag och Evelina ska dit och leva loppan. Träffa Jolin och planera våran framtid. I höst ska vi nämligen bli sambos, och sånt måste minsann planeras. In i minsta detalj. Själv är jag mest lycklig för att jag ska få äta pizza. Och dricka silvermink. Känner jag mig och Evelina rätt så kan det bli en och annan chipspåse också. Jag har inte varit i Norrköping sen jag var jätteliten, så jag förlitar mig på Evelina. Som antagligen aldrig har varit där. Vi borde ha tagit med oss Martina eller Sandra. Hur ska jag och Evelina klara oss på egen hand? Nu måste jag packa vidare. Jag har packningspanik som vanligt. Mest för att jag känner mig som ett tomt blad. Vet inte alls vad jag ska ta med.

Nåja. Jag har åtminstone två chokladaskar som väntar på mig i Falköping. Dem har fått av Jimmy för att det är alla hjärtans dag. Det är iaf min version, det skulle kunna vara så också att han fått dem i julklapp och inte vill ha dem och därför ska jag få dem för att han inte kan stava till väsentlig. Men det tror jag verkligen inte. Det måste ju vara för att jag är så ärlig, trevlig och söt som han köpt dem just till mig. Livlig fantasi? Jag? Neej, det tror jag inte.

The Four Tops - I Can't Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)

Nu blickar jag framåt!

Jag har jobbat alldeles för länge idag. 18.20 fick jag gå hem. Ska barn behöva vara så länge på dagis? Nej. Nej. Nej. Nej. Ska jag behöva vara så länge på dagis? Ja. Tydligen. Trots att jag var jättetrött. Barnen var på sina värsta humör dessutom. Eller så kändes det bara så för att jag var så trött. Dessutom är de redan Alla Hjärtans Dag-hjärntvättade. Härligt. Det skulle ritas kärlekskort till höger och vänster och så skulle alla kramas. En del hade fått presenter av sina föräldrar också. Ska man få det på Alla Hjärtans Dag? Det har jag totalmissat. Jag ska nog ringa och fråga mamma varför hon inte gett mig någon present idag.

Nåja. Det fanns ljusglimtar som vanligt. Märta, of course. Jag förstår verkligen inte vad hon får allt ifrån. Idag när vi satt och ritade eller lekte eller vad vi gjorde så säger hon helt plötsligt: "Men Pernilla, nu blickar jag framåt!" Jaha? Där ser man. Lite senare när vi satt och åt mellanmål blev en liten kille som håller på och pott-tränar kissnödig, så jag sa åt honom att gå på pottan. Han går iväg och 5 sekunder senare kommer han tillbaka och ropar: "PERNILLA! Du måste komma och hålla i min snopp!" Ja. Det är nog det närmaste jag kommer en Alla Hjärtans Dag-date är jag rädd.

Annars är jag mest rädd och tar några steg tillbaka. Hellre nu än senare. Fan. Att allting ska vara så jävla svårt. Kan det inte bara vara enkelt? Måste man vara så himla... Bränt barn skyr elden-ish? Nåja. Det är som det är. Eller inte är. Det är ju det som är så jävla jobbigt. Nu förstår jag verkligen hur jobbig jag måste vara att umgås med. Därför backar jag lite. Känner efter lite. Okej. Jag erkänner. Jag är feg, töntig och borde ha spö.

Nu vankas det fiskpinnar och potatismos. Jag saknar min Storebror, inte bara för att han ska komma med mini-pringles utan för att jag vill se på någon dålig film med honom och göra ner hela handlingen. High School Musical med Storebror, det vore fan ultimat. Att jag aldrig tänkt på det förut? HALLÅ DÄR UTE, JAG ÄR VILD OCH SKILD! (Förlåt. Jag hade det bara på hjärnan och fick lov att få ut det på något sätt.)

Maria Mena - You're The Only One

Mitt i natten musik.

Nu är klockan sådär mycket igen. Jävla Jimmy. Vi skyller på Jimmy för att det blir lättast så. Speciellt för att han alldeles nyss påminde mig om att det är Alla Hjärtans Jävla Kuk Dag. Hur kan man INTE vara bitter en dag som denna? Jag ska äta choklad imorgon och ge mig själv massor av saker bara för att jag inte har någon annan som ger mig något. Förra året hade jag någon men inte fan fick jag något för det. Trots att han borde haft skitdåligt samvete för att han knullat min bästa kompis. Men icke. Ja. Jävlar ja. Nu var jag bitter igen. Det var skönt. Jag orkar inte med den här nya glada Pernilla, hon är fanimej alldeles för ärtig.

Ryan Adams - Now That You're Gone

Vem är det som sabbar?


Zarro & Zernilla humor när den är som allra bäst.

RSS 2.0