Veggie woka!

Idag har jag galet ont i ena benet efter gårdagens klättrande på klippor. Eller vad det nu kan tänkas bero på. Jag är ju lite nojig över mitt opererade knä så antagligen beror det på att jag spänner det benet mer än det andra när jag ska göra någonting lite mer ansträngande med benen. Ganska löjligt med tanke på att det är över 13 år sen jag opererade det, men ganska logisk med tanke på att det fortfarande gör asont att stå/gå på knä eller att slå i just det knäet.

Idag har vi äntligen varit och fyllt på kylskåpet igen också, och sen passade jag på att tvinga i Jimmy lite vegetariskt:



Vegetarisk wok med valnötter

För 2 pers

2 msk rapsolja
2 msk sesamolja
ca 300 gr frysta wokgrönsaker
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
ca 1 dl valnötter
ca 3 msk ingefära
2 portioner kokt jasmineris
ca 2-3 msk sweet chili-sås

Koka jasmineriset. Kärna ur och hacka chilifrukten. Hacka nötterna och vitlöken.
Värm upp raps- & sesamoljan i en wokpanna. Stek vitlöken, chilin och nötterna.
Tillsätt wokgrönsakerna och låt dem bli genomstekta. Krydda med ingefäran.
 Blanda ner det kokta riset och sweet chili-såsen.
Servera med extra sweet chili-sås.

Jag och Jimmy ska bli nyttiga nu, åtminstone på vardagar. Vi började i går morse, och Jimmy klarade sig bra tills igår kväll. Då fick han lov att äta plommonpaj och vaniljglass för att inte pajen skulle bli förstörd. Idag fick han lov att äta upp det sista av pajen och glassen. Men plommon är ju frukt så det räknas inte som onyttigt och han äter ju inte chips eller dricker läsk. Så han är minsann nyttig! Nåja, jag får nog vara glad så länge det inte finns chips här hemma. För chips åker direkt ner i min lilla mage. Nu ska jag titta på finalen av Hell's Kitchen.

The Pretenders - Middle Of The Road

En faborit.

Det här är min favoritlåt just nu. Lite gammal är den kanske, men inte så att det stör. Inte mig i alla fall.



Det tog ett tag innan jag kom på vad den hette, för jag var helt säker på att hon sjöng: "I'm going mad." Och inte: "I'm crying blood." Men till sist kom jag till insikt. Nu tittar vi på Knowing. Den har spårat ur. Så jag hamnade här. Sen är det sovdags.

VV Brown - Crying Blood

Ingen sommar utan bonnabränna.

Idag har jag knappt varit hemma på hela dagen. I morse åkte jag ut till Partille för att besöka en förskola där jag ska stå för matlagandet i slutet på juli. Det är bra, jag gillar barn och jag gillar mat. Och jag gillar att jobba för en timlön på mer än 40 kronor i timmen emellanåt. Efter att jag varit i Partille så mötte jag upp Jimmy och Evelina och sen åkte vi ut i Skärgården och där har vi spenderat resten av dagen. Bland klippor, måsar, bryggor, maneter, pippihus och pastasallad ute på Styrsö. Vi ska flytta dit sen. Jag ville bo i alla husen, nästan. Så blev det årets första dopp i havet (sjön är avklarad för längesen.) och lite sol. Just där kändes det ju inte som att solen tog någonting alls men nu när vi är hemma igen så känns det. Men men; ingen sommar utan bonnabränna.

När vi kom hem var vi mest trötta, törsta och hungriga så det blev till att laga mat. Vi körde vidare på pastaspåret, man vill ju inte överanstränga magen liksom och nu när den vant sig med pasta idag så fick vi fortsätta med det. Lägg sedan till att vårat kylskåp gapar ganska tomt en dag som denna så blev det till att plocka av det som fanns. Såhär blev resultatet:



Kasslergryta med pasta

För 2 pers

ca 300 gr kassler
1 röd paprika
1 grön paprika
1 knippe färsk gräslök
1 dl créme fraiche
2 dl créme fraiche paprika&chili
ca 4-5 msk chilisås
svartpeppar
salt
chilipulver
vitlökspulver

Tärna kasslern. Strimla paprikorna och hacka gräslöken.
Stek kasslern och grönsakerna i en stor djup stekpanna.
Krydda med kryddorna efter eget smak och tycke.
Tillsätt créme fraichen och chilisåsen. Låt puttra ihop.
Servera med tagliatelle och en grönsallad.

Om man tittar noga ser man ett glas med limeklyftor i där också. Det var Jimmy som var huslig och skar upp lime och fixade is för att piffa upp vattnet lite. Inte dumt alls efter en dag som denna då jag som vanligt lyckats med att dricka alldeles för lite och därför nu sitter med huvudvärk. Jag är helt hopplös på den biten. En annan bit som jag är mindre hopplös på är att vara snygg. Därför avslutar vi med en bikinibild på mig. Jag är ju inte den som är den liksom. Här är jag idag på Styrsö:



Nej. Jag vet inte heller varför jag ser så sur ut. Jag hade nog solsting. Alternativt solen i ögonen. Nu ska jag fylla på mitt vattenglas och sen ska jag sy i en ny knapp i mina shorts. Over and out.

Marilyn Manson - Devour

Gucci, Pucci, Prada, Fendi.

Igår var vi som bekant på inflyttningsfest. Det var Nina och Frida som bjöd på galej i sin nya lägenhet. Den har en helt sjuk balkong, inglasad och stor som ett helt rum. En sådan balkong skulle man ju inte tacka nej till. Inte för att den vi har är så dum heller förstås, men man får ju inte direkt plats mer än 4 pers på den. Knappt det.

Vi hade köpt en jättedyr Prada-bag till dem i inflyttningspresent som vi fyllde med diverse saker. Nu kan det mycket väl vara så att det egentligen var en väskpåse från Clas Ohlson som vi själva satt en lapp som det stod Prada på. Men det behöver ju ingen annan få reda på. En Prada-väska är ju en alldeles lagom dyr inflyttningspresent. Speciellt när den är fylld med disksvampar, knäckebröd, chips, pepparkaksformar och gud vet vad.

På inflyttningsfesten fanns det bål med kikärtor i, eller så var det papaya. Och så fanns det chips och tävling där vinsten var att man fick höra Zlatan-låten framför av Frida och Nina. Nu var det visserligen så att alla fick höra dem sjunga Zlatan-låten ackompanjerade av tamburin och bongotrumma. Det var en fin stund i mitt liv. Om jag hade haft en kamera i närheten så hade jag nog fotat eller filmat det hela, nu får ni helt enkelt använda eran fantasi till att föreställa er hur fint det var.

Jag och Jimmy är ju ett gammalt par så vi åkte hem rätt så tidigt. Uhm, ja, klockan två räknas tydligen som tidigt i den här delen av landet. På vägen hem träffade vi en varg som var en hund och sen blev jag full. Och det ska jag säga er att jag är inte ett dugg avundsjuk på Kalix som var och tittade på Håkan Hellström på Peace&Love. ICKE! Jag kan väl för tusan åka till Haga och titta på Håkan varje dag om jag skulle vilja det. Sa hon, och var inte alls bitter.

Eftersom Balle har åkt hem nu så tog vi idag hit våran andra gruppboende, Evelina, och så grillade vi chorizo som vi mumsade med potatissallad. Jag hade tänkt göra egen potatissallad men jag var för lat, och våran potatis hade blivit dålig, så det blev köpe-potatissallad istället. Men inte var vi ledsna för det inte. Jag gjorde sallad också som jag somrade till lite med äpple och färsk gräslök. Lidl har tydligen de bästa engångsgrillarna, eller så var det för att Balle inte var med och skruvade sönder grillen som det gick så bra att grilla idag.

Eftersom jag inte tog några bilder igår på festen, eller idag under grillandet så bjuder jag på diverse annat från veckan som gått:

 


Nu ska jag titta på Greek, fastän jag redan sett de avsnitten som går på femman nu. Men det är så bra så jag kan se dem igen. Det känns bra, att äntligen ha hittat något som kan ersätta OC i mitt hjärta. Haha. Och en fråga bara: Är det bara jag i hela världen som inte vet hur man ser vilka som har snokat på ens Facebook-sida? Eller ljuger folk för mig som säger att man kan göra det? Titta på Greek var det ja. Ha lite kväll. Imorgon ska jag till Partille och titta på förskolan där jag ska jobba i köket en vecka snart. Sen blir det skärgårdsmys. Titta på Greek ni också vetja, ni kommer inte att ångra er!

Sonic Youth - Massage The History

Plommonpaj.

Jag bjuder lite plommonpaj nu, så bjuder jag på lite mer information om gårdagens inflyttningsfest hos Nina och Frida lite senare. Just nu är det för varmt för att jag ska orka formulera meningar. Därför blir det plommonpajen som vi åt till efterrätt i fredags:


Plommonpaj

Pajdeg:
75 gr smör
1 dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
2 tsk citronsaft (från en pressad citron)

Fyllning:
10 st plommon
½ dl socker
1 tsk potatismjöl
1 dl vispgrädde
1 ägg
mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst.
 Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft.
Blanda till en slät smet. Bred ut smeten i en pajform.
 Degen ska vara väldigt lös så man får lov att breda ut den och upp på kanterna.
Skålla plommonen i kokande vatten och dra av skalen. Halvera dem och kärna ur dem.
Lägg plommonen i pajformen. Blanda socker och potatismjöl och strö över plommonen.
Vispa grädden och tillsätt ett ägg, häll grädden över plommonen. Strö över mandelspån.
 Grädda i ca 30 minuter. Pajen är godast ljummen med lite vaniljglass till.

Ja, det var en del pill med den där pajen. Men ibland måste man ju anstränga sig lite om man vill äta någonting gott. Nu måste jag gå och dricka någonting och slänga av mig alla kläder. Puh, vad varmt det är. Men jag är inte bakis i alla fall. Det är bra, det hade nog varit en riktig plåga i den här värmen. Dricka. Byta kläder. Installera en pool på bakgården. Det är dagens planer. Det sistnämnda kommer nog att misslyckas. Fatalt.

Iggy Pop - Les Feuilles Mortes

Medelhavsgryta med couscous.

Jag skulle ju duscha och sova. Men sen kom jag ihåg att vi åt ju faktiskt mat idag också. Jag och Balle lagade den, så han är nog till lite nytta ändå. Jimmy tittade på fotboll så han fick ta hand om disken efteråt istället. Fair and square. Här har ni våran fina fredagsmiddag som vi lagade:



Medelhavsgryta med couscous

För 3 pers

250 gr fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ aubergine
1 röd paprika
1 dl vatten
2 dl créme fraiche tomat&basilika
1 burk stora vita bönor

Hacka lök och vitlök. Strimla fläskfilén. Stek i en gryta.
Tärna aubergine, strimla paprikan. Blanda ner i grytan.
Blanda ner vatten och créme fraiche. Låt puttra ihop.
Ha ner bönorna några minuter innan det är dags att servera.
Servera med couscous och en grönsallad.

Receptet hittade jag från början på arlas hemsida, sen fixade och trixade jag lite med det som vanligt. Nu är det duschdags på riktigt. Jag börjar känna mig lite sunkig. Undrar om min pyjamas hunnit torka ännu? Den skulle vara skön att mysa runt i en stund innan det är sovdags. Schlit och schläp.

Anna Book - ABC

( för att det är den som spelas på skanka loss just nu. skanka loss är våran spelningslista när det är fest. eller ja. i ungefär 2 minuter tills någon kommer på att den vill höra den låten. eller den låten. eller den låten. )

Igår var det torsdag.

Jag kan inte påstå att idag har varit speciellt annorlunda från igår. Förutom att jag idag varit glad hela dagen. Inte ens när det fattades 100 kronor för mig i kassan på jobbet som kommer att dras från min lön, min enorma lön höhö, så orkade jag bli ledsen. Men annars så är det mest som igår, 30 grader varmt, grabbarna sitter och super på balkongen och jag måste snart gå och sova för jag ska upp tidigt imorgon bitti och jobba. Undrar hur många dagar de ska sitta där på balkongen och förlusta sig egentligen? Ska vi börja ta hyra av Balle? Ska vi adoptera honom? Kostar sånt pengar? Är han till någon nytta? Personligen tycker jag mest att han stökar ner och tar ut min stackars oskyldiga man på dåligheter och tvingar i honom massa alkohol. Snyft snyft.

När jag hade tagit mig samman igår och slutat gråta så lagade vi soppa. Den gick från att vara ett fiasko till en succé. Fiaskot blev då jag råkade överfylla matberedaren så den började läcka och det blev soppa över hela köksgolvet. Men när vi väl fick ordning på det hela och kunde mixa soppan så blev den riktigt god. Här är våran lilla soppa:



Morots- & purjolökssoppa

För 4 pers

4 st stora morötter
1 purjolök
1,2 liter grönsaksbuljong
2½ dl vispgrädde
salt
finmalen svartpeppar
ca 3-4 msk ingefära

Skala och skär morötterna. Skölj och skär purjolöken.
 Koka grönsakerna mjuka i buljongen, det tar ca 15 - 20 minuter. Häll i grädden.
Mixa soppan slät i matberedare, eller med stavmixer.
Smaka av med kryddorna. Servera med ett gott bröd.

Svårare än så var det inte. Vi hade i rätt mycket ingefära, dels för att få smak på soppan men också för att jag är väldigt förtjust i ingefära. Så det kan nog vara bra att smaka av emellanåt, en del gillar ju inte lika påtaglig smak av ingefära som jag gör. Men om man vill ha en billig och enkel soppa så kan jag rekommendera denna.

Nu ska jag nog duscha lite, sen blir det kanske läsa lite innan det är sovdags. Försök till sovdags med de här suputerna i närheten. Varför får jag konstiga sms från alla Göteborgs uteställen? Party här och party där, full moon party, half moon party, beach party, on the way to the beach party, party on the way to the beach party party. Jag är en tant. Jag festar inte. Skicka mig sms om hur man planterar om blommor istället, det behöver jag lära mig!

The Hives - A Little More For Little You

för att det är den som spelas på skanka loss just nu.

Igår var det onsdag.

Idag har jag en inte så bra dag. Jag är lite ledsen och har rödgråtna ögon och huvudvärk. Egentligen finns det inte ens någon anledning till detta, det är bara en sån dag. Igår var en mycket bättre dag. Då var vi och badade i Delsjön, sen var vi och tittade på våran nya lägenhet. Som just nu är Andreas lägenhet, men sen när han flyttar till Storvik (herregud, stackar'n!) så får vi flytta in. Det blir nog bra det. Igår åt vi mat också, som jag aldrig hann med att visa upp. Därför visar jag upp den nu istället. Onsdagens Middag:



Stekt kyckling med linssallad.

För 2 pers

2 kycklingfiléer
timjan
rosmarin
oregano
vitlökspulver

2 dl gröna linser
6 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
timjan
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 st inlagda grillade paprikor
½ msk citronsaft
½ msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger

Koka linserna tillsammans med buljongen och timjan. Häll sedan av vattnet.
Hacka rödlök och vitlök och stek detta. Strimla paprikan.
Blanda linserna med löken och paprikan.
Blanda citronsaft, olivolja och vinäger och häll detta över linssalladen.
Stek kycklingfiléerna och krydda dem.
Servera tillsammans med linssalladen.

Nu sitter grabbarna på balkongen och super. Jag tror att Balle har flyttat in här, men jag har inte vågat fråga. Jag har bara tvingat honom att hjälpa till att laga mat. Men nu sitter de i alla fall på balkongen med varsin och själv ska jag gå och sova då jag ska upp och jobba imorgon bitti. Förhoppningsvis sover jag bort den där jävla huvudvärken också. Gonatt, gonatt.

En prickig klänning gör ingen sommar.

Om jag hade varit modebloggerska så hade jag skrivit om hur mycket jag vill ha de här 2 klänningarna nu:



Men nu är jag ju ingen modebloggerska, så då kan jag inte skriva om hur mycket jag vill ha de där 2 klänningarna och hur perfekta de skulle vara nu när jag ska på bröllop och allt. Istället får jag väl skriva om hur stolt jag är över att jag själv hittade det där verktyget som man kan spara grejer som är på skärmen men inte går att spara som bild med. Det där var en konstigt ihopsatt mening. Skärmklippsverktyget i alla fall. Det lyckades jag leta på. Alldeles själv. Så det var väl mest det som jag ville komma fram till med det här inlägget. Eftersom jag inte är någon modebloggerska.

Grönsakspaj.

Idag var jag sån där elak fru och bjöd Jimmy på vegetarisk mat. Men jag har läst så mycket om de där Grön Deli-påsarna från Findus så jag blev sugen på att testa en. Det fanns bara två sorter att välja på där vi handlar så det blev denna:



Det är ju en väldigt bra idé, massa goda blandade grönsaker tillsammans med ost eller pesto eller vad det nu kan tänkas vara. Däremot måste jag säga att 45 kronor för en påse frysta grönsaker är lite väl exorbitant. Det är ju nästan en hel maträtt på en billig restaurang för tusan. Jag trodde jag såg i syne först när jag tittade på kvittot. Nåja, nu har jag ialla fall testat. Med min påse valde jag att göra detta:



Grönsakspaj

Pajdeg:
1 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
50 gr margarin
1½ msk vatten

Fyllning:
2 st ägg
1½ dl mjölk
ca 250 gr Grön Deli-mix från Findus
timjan
oregano
rosmarin
svartpeppar
4 stycken cocktailtomater
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform.
 Ställ in i kylen i ca 20 minuter. Värm de frysta grönsakerna lite lätt i stekpanna.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddorna. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
 Skiva tomaterna. Fyll pajskalet med grönsakerna, äggstanningen och tomatskivorna.
 Strö över riven ost. Grädda pajen i 30 minuter. Servera med en god grönsallad.

Under kvällen har jag varit på picknick i Slottskogen med Evelina och Martina som är här och hälsar på lite för att få vila upp sig från det stressiga Olofström. Eller. Något i den stilen. Picknick blev det i alla fall. Med blommiga klänningar som tema, och den brillianta idén att blanda dip i kaffemuggar av plast. Jag och Evelina var nog mest glada att äntligen få ha Martina med oss så att vi själva slapp ta några beslut. Det är bara därför vi är kompisar med Martina, för att hon ska ta beslut åt oss och vi ska slippa tänka själva. Undrar om Martina kan bestämma åt mig vad jag ska göra i höst?

Nu ska jag dricka te och titta på fotboll. Öh. Nej. Jimmy tittar på fotboll, och jag måste ju faktiskt erkänna att när de där U21-grabbarna spelar så är det bra mycket roligare än när Zlatan och de andra gamla surgubbarna lallar runt på planen och inte gör ett skit på 90 minuter. Så, lite grann tittar jag nog på fotbollen i alla fall.

Hem kärva hem.

Nu är jag hemma igen! Wiihoo. Efter en lång tågresa där X2000, som vanligt, gjorde så att tåget var ungefär en halvtimme försenat. Jag konstaterade att folk har helt sjuka ringsignaler och att SJ har galet höga matpriser. Här kommer lite bilder från min vistelse uppe i Dalarna:


Brorsdotter Elsa och brorson Pippen på majstångsresningen i Sågmyra.


Elsa med tillhörande far, min äldsta bror alltså.


Majstångsresning.


Och så lite ringdans.


Fest hos Jessica på midsommardagen.


Såhär glad var jag.


Såhär glad var Jenny.

Sen vet jag inte vad jag har sysslat med för några kort har jag då knappt tagit. Jag hade väl fullt upp med att umgås. Men nu är jag hemma och får umgås med Jimmy. Det är minsann inte dumt alls! Han sover på soffan och jag sitter här. Allt är precis som vanligt alltså. Det är det som är det bästa. Det är ingen idé att göra sig till som sagt. Nu ska jag sova i sängen utifall att jag måste jobba imorgon. Våra krukväxter har växt ur krukorna medan jag har varit borta. Och jag som är så dålig på växter och sånt. Mamma, hjälp mig!

Siouxsie And The Banshees - Painted Bird

XOXO, Gossip Girl.

Imorgon är det här 10-dagars långa avsnittet av Gossip Girl över. Det känns rätt bra faktiskt. Jag hade faktiskt lyckats glömma hur mycket intriger det är här uppe. Hur folk beter sig mot varandra. Alla bara springer runt och är sura på varandra utan anledningar och jag är helt fascinerad över hur folk kan sitta på en fest och inte ens hälsa på folk som kommer dit bara för att de är sura på dem, fast de vet ju inte varför de är sura på den de inte hälsar på. Ja. Det ska bli skönt att åka hem igen. Nu när jag blivit påmind om varför jag flyttade härifrån från början. Manipulativa bitches och egoistiska energitjuvar klarar man sig bra utan. Intriger och moraliska dilemman också.

Trots intriger och moraliska dilemman så var gårdagskvällen mycket lyckad. Det började med grillning här hemma, med kollektivet (minus Des & Yoshi) plus Simon, Jocke, Källan, kusin Sigge med pojkvän och vän. Allt var som vanligt. Samtalsämnen har inte förändrats mycket under åren. Skämten betygsattes, poserna tränades in, Backstreet Boys skivan fungerade inte. Självklart hade Jocke och Källan med sig en flintastek. Varför ska folk alltid ha med sig flintastek? Det är förbjudet. Nästa gång det ska grillas måste alla grilla korv. Jag citerar:

"Pernilla, vad grillar du? Lammkött?" - Eric

Sen åkte vi till Jessica, där det var väldigt mycket färre folk än vad det brukar vara en midsommar dag. Men trevligt ändå. Nu när jag tänker på det så vet jag inte riktigt vad vi gjorde där. Jag minns att jag stampade Jen på foten. Och jag och Oscar ringde till Ellobello. Jag minns mest vägen till Dössberget, då Jen berättade att Simon tjänar 76 000 i månaden. Det blir jobbigt för honom att omställa sig till att leva på csn i höst. Haha. Sen blev jag och Jen räddare i nöden till en tjej vi knappt känner, men vi skulle ialla fall vara bästis med henne då. Jag hittade Storebror sen också, han som absolut inte skulle till Dössberget i år. Nog fan stod han där i alla fall. Som vanligt. Full. Och odräglig.

Pumpbolaget var inte så bra. Jag var besviken. Pengarna tillbaka! Mina vita skor är inte längre så vita, och Jennys vita klänning var inte heller längre så vit efter ett tag. Jag fick rädda folk från hångelsugna mytomaner, och sen tyckte jag att Håkan Hellström skulle komma och avsluta showen. Det gjorde han inte, så istället fick vi dansa till Cherrylips. Jag dansade bugg med Oscar, och då jag är van med att killar inte kan dansa bugg överhuvudtaget så kom det som en chock för mig då han plötsligt kunde. Svårast var det nog för mig att inte föra. Oscar har gått buggkurs nämligen, det borde fan alla killar göra! Okej. Ja, jag kanske är en tönt. Men jag tycker att logdanser och bugg och grejer är bland det roligaste som finns. Som sagt; Jag är född i helt fel epok. Dans i folkets park. Sån är jag!

Vi åkte hem redan vid halv två. Vi är ju gamla nu. Men det var nog bara bra för då hann jag städa hemma idag innan mor & far kom hem. Inte har jag mått dåligt heller, bara varit lite trött. Oh ja. Roligt var det. Idag har jag varit på Lager157 och köpt en huvtröja och en klänning, allting för den nätta summan 150 kronor. Det kan man leva med. Klänningen var prickig också, det kan jag också leva med. Nu ska jag göra en jobbig sak. Sen ska jag packa. Jag saknar Jimmy.

En eremits bekännelser.

Jag har ägnat hela min midsommarafton åt att sitta hemma. Och det värsta är att jag inte ens tycker det är jobbigt. Jag känner inte att det finns någon annanstans där jag hellre skulle velat vara. Jag har tittat på säsongsavslutningen på Greek (åååååh, Cappie, ta dig i kragen nu för fan!), jag har spelat Sims, jag har läst böcker för Pippen, jag har ätit chips & dip och druckit te. Jag vet inte om det är en åldersgrej eller en personlighetsförändring det här med att jag är så nöjd med att bara vara med mig själv. Mitt sociala behov har minskat rejält de senaste åren. Det är nog både och. Jag är ju inte lika förtjust i människor som jag en gång var. Jag räknar mest med att de ska göra mig illa nuförtiden, och jag tycker om att vara för mig själv just därför att jag vet att jag kommer att klara av att vara ensam om jag verkligen blir ensam på riktigt en dag.

Och så är det ju förstås det här med alkoholen, jag är inte så förtjust i att supa längre. Det är roligt om det är något speciellt, en inflyttningsfest, en födelsedag, festival eller en högtid. Men det här med att bara sitta och supa sig full och gå på krogen varje helg bara för sakens skull, det är jag inte så förtjust i längre. Och ni bara: "Ja, men det är bara för att du har pojkvän." Och jag bara: Neej. Det är bara för att jag har ett sånt ambivalent förhållande till alkohol. För det är oftast kul att vara full. Men fy farao vad saker kan förstöras på grund av alkohol. Det är ju en av de bidragande orsakerna till att jag inte är så förtjust i människor nuförtiden. Och är man inte förtjust i att supa, ja då blir man tyvärr automatiskt lite av en eremit. För är man inte full så är det inte heller roligt att umgås med fulla människor, då är man ju hellre hemma.

Och spelar Sims. Och umgås med galen brorson. Så det var min midsommarafton. Eremit som jag är. Tant som jag är. Konstig som jag är som inte tycker att allting måste handla om hur/när/var alkoholen ska intagas varenda helg. Imorgon ska jag vara full. För då är det en högtid. Och förhoppningsvis inte konstant ösregn. Nu ska jag sova lite och drömma om allting som jag ska baka när jag kommer hem på måndag.

Nästa gång, Gadgetboy. Nästa gång!

Midsommarafton till ära så öser regnet ner utanför. Själv känner jag mest för att bojkotta idag och återkomma imorgon. Att sitta framför teven och äta chips låter som en lagom midsommarafton för min del. Det här med den där ön lockar inte alls i det här vädret. Sitta på en ö i ösregn där jag känner 2 pers och de flesta är födda efter 1990 känns lite väl vågat, till och med för mig. Fast å andra sidan, det kan ju bli hur trevligt som helst. Lite som en regnig slaskig festival. Det tragiska är att jag verkligen inte har någonting alls att ta på mig, verkligen INGENTING. Allt som var någorlunda vettigt ligger numera i tvätten, och kvar finns x antal fin- och sommarklänningar.

Jag satsar på nästa år istället. Då jag utbrast ett avundsjukt: "Ååååh!" När Maddyn berättade om sin vuxna midsommarafton som hon ska ha så tog vi i hand på att nästa år ska vi fira vuxen midsommar tillsammans. Det ska bli majstångsresning, långbord, grilla, midsommartårta och folkdräkt. Minus folkdräkt kanske. Men ja. Det andra. Jag är en tant, jag vill fira en tantig midsommar. Jag ska baka midsommartårtan! Vi ska ha fint väder också på våran vuxna midsommar. Det är ett måste.

Igår fikade jag med Ceebs. Efter ett tag kom Jocke också och joinade oss. Efter ännu ett tag så kom Clara också. Så satt vi där och pratade om bullbak, Paris Hilton, Panang, Buba Badji, Will Smith, Lost-ön, uppblåsbara späckhuggare, osynliga fönster, Bröli Brölsson från Brölunda By, att dränka folk i Faluån, mattanterna på Lugnetgymnasiet, Harrys-Pelle och annat viktigt. Vi satt där i väldigt många timmar i alla fall, så det måste ju ha varit viktiga samtalsämnen vi diskuterade. Sen tvingade jag med Jocke och Ceebs till Systemet. Jag tycker att Ceebs är snål som förnekar bebisen i magen en ordentlig fylla på midsommarafton. Det ska börjas i tid!

Sen hämtade Maddyn mig och så åkte vi hem till Sandylicious och åt pastasallad med pesto och toblerone till efterrätt. Medans vi såg på Unga Mödrar och Grannfejden. Grannfejden är nog mitt nya favoritprogram tror jag, det är helt fantastiskt vilka människor det finns. Stoppa ett älgben i någons postlåda, det är ju genialiskt. Det ska jag också göra till någon av våra grannar. Elgh kanske. Hööhöö. Jag skojar bara. Jimmy älskar Elgh, så jag ska inte göra mig osams med dem. Mitt i natten när jag och Maddyn åkte hem så blev jag rädd för småbarn. Men de är faktiskt läskiga. Småbarn som springer runt i Sågmyra vid tvåtiden på natten, då är det nåt skumt på gång!

Nämen! Nu regnar det ännu mer än när jag började skriva. Vad roligt. Jag ska nog gå och leka lite med Pippen och hans tågbana. Eller så ska jag virka lite, som den tant jag är. Undrar om jag har någonting att grilla inför morgondagens grillfest? Jag är alltid mer pepp inför midsommardagen än midsommarafton. Det är min tradition. Det är viktigt att skapa sig egna traditioner. Att leka med Pippen och hans tågbana ska bli min nya tradition.


Och så blev det grått igen.

Nåja. Det var soligt i två dagar åtminstone. Antal gånger jag har hört skämtet: "Kunde du inte ha lämnat det dåliga vädret i Göteborg?!" är nu uppe i 375 054 gånger. Mamma har dragit det 300 000 gånger. Pappa 75 000 gånger. Och min äldsta bror Niclas 54 gånger. Det är lika roligt varje gång. Jag praktiskt taget ligger på golvet och gråter av skratt. Hoho. De är ju för lustiga. Träningsvärk i magen, det är vad jag har efter att ha skrattat så mycket åt det.

Igår blev jag medbjuden på en runtresa i Asien. 3 månader ska vi vara borta. Det började med att jag fick ett sms från ett okänt nummer där det stod: "Tjena Anders! Sugen på en solresa? Malaysia eller Bali kanske? Mvh. Stefan." Och jag svarade att det kunde jag absolut tänka mig, om Stefan bjöd och så la jag förstås till att jag heter Pernilla och inte Anders men såna detaljer är ju oviktiga. Stefan kunde mycket väl tänka sig att bjuda med mig. Stefan är 37 år och ville egentligen bara vara borta i 3 veckor, men jag övertalade honom att 3 månader är bättre och att vi ska resa runt lite i hela Asien och inte bara stanna i ett land. Minsann minsann, man får ju vara lite framåt och för sig om man ska få nåt här i livet.

Igår var på majstångsresning dessutom. På en onsdag?! Tänker ni. Ja förstår ni. I Dalarna firar nämligen alla små byar midsommar på varsin dag, och Sågmyra har onsdag före midsommar som sin dag. Här börjar midsommar söndagen före midsommarafton och avslutas på midsommardagen. När mina föräldrar var unga hade de dessutom dansbanor i nästan alla byar så de åkte runt från by till by och festade varje dag hela veckan har min pappa berättat för mig. Som en festival, fast man åker till olika ställen. Jag tycker att det låter helt fantastiskt. Dans och fest i dagarna 7. Jag är född i helt fel tidsepok känner jag. Det där hade jag älskat att göra, åka runt och dansa på dansbanor runt hela Siljansbygden.

När jag var på majstångsresningen igår insåg jag att jag saknar mina små knoddar. Åh, det var roligt att se dem. Bänglund bara skrattade och sken som en sol när hon såg mig. Och Elias, han är ju precis lika söt som jag minns honom när han sprang runt där i gräset och gömde sig bland smörblommorna. Min mamma hade tvingat på Elsa och Pippen folkdräkter, hon är inte snäll hon inte. Jag får väl vara glad att jag slapp åtminstone. Förresten kan ju alla modebloggerskor och sånt slänga sig i väggen när de skryter om sina dyra märkeskläder, en väl bevarad folkdräkt kan vara värd upp emot 15 000 kronor. Det är inga dåliga grejer det. Undrar hur arg min mamma blir om jag säljer min? Hennes, mormors, vems den nu är. Nu är den min för det är jag som kan ha den.

Nej. Nu ska jag klä på mig lite. Någon har packat min väska full med bara sommarkläder och klänningar, vilket ju är toppen när det är 10 grader ute. Det måste vara för att det regnar så mycket i Göteborg, hahahahahahaha. Ja, ni ser ju själva hur roligt det är. Världens roligaste skämt ju. En annan rolig sak: Av 6 pers som skulle ha hört av sig för att vi kanske skulle ses idag så är det 1 som har hört av sig tillbaka. Och så undrar folk varför jag kommer upp så sällan. Uhm. Ja. Undrar vad jag ska göra imorgon egentligen? Undrar varför jag är här uppe istället för hemma där folk vill umgås med mig? Ja. Nåja. Jag kan nog chilla imorgon och ta igen det på lördag. För då har vi minsann styrt upp i alla fall. Åååh, jag känner att det kommer att spåra ur och vi kommer att springa runt och skrika: "FÖÖR VIII KOMMER FRÅN SÅÅÅGMYYRA, SHA LA LA LA!" I like it. Klä på mig, leka med Ceebs, det är dagens planer.

Solen skiner, glada miner!

Yes! Idag har vi minsann haft sol även i Dalarna. Inte dåligt, inte dåligt. Sen att det bara var sisådär 12-13 grader ändå ignorerade jag bestämt och drog på mig en kort söt liten rutig kjol och en vit kortärmad blus och... Frös halvt ihjäl. Men ändå; solen skiner! Perfekt för en 8 kilometers promenad och sedan en tur in till stan för att leka med Jenny. Jag måste ändå säga att en bra sak med att vara här är att man får åka buss gratis. Ja, kanske inte alla, men om man känner nästan alla busschaufförer så blir det lätt så. Så jag tjänar in massor med pengar på att åka gratis buss. Inte illa.

Det var inte bara Jen som var med och lekte utan även Tove och Saga. Saga Biografen, höhö. Jag är rädd för läskiga gubbar på stan. Saga var inte rädd för mig, det tyckte jag var trevligt. Jag tycker om bebisar nämligen, och Saga är just en liten bebis. Jag och Jenny övade inför resten av våra liv. Ja, vi skulle alltså leta presenter till ett dop. Och det är väl sånt man kommer att syssla med i framtiden, leta presenter till dop och bröllop. Hej och hå. Jag får nog lov att säga att jag och Jenny gjorde ett bra jobb i alla fall. "Öööh, vi går hem till mig istället!"  Haha.

Jag har glömt min kamerasladd hemma, det är därför jag inte bjuder på vare sig bilder eller recept förresten. Mina föräldrars gamla ångdator har inget sånt där uttag där man kan sätta i minneskortet heller. Den är helt galet seg den här datorn så jag tycker nog att jag är duktig som orkar sitter här överhuvudtaget. Men mat lagar jag i alla fall, igår gjorde jag kassler med ris i ugn. Mmm. Så gott. Jag passade på att ha i champinjoner också, för det får jag aldrig ha hemma. Jag ska äta fisk, broccoli och champinjoner varje dag nu tills jag åker hem igen. Passa på när jag har chansen så att säga.

Nu ska jag dricka te och försöka förstå mig på min nya mobil. Den är rosa. Det var den förra också. Konstigt. Idag fick jag ett läppglans som ser ut som en muffins av min mamma. Hon måste vara sjuk. Alternativt ha fått läppglanset gratis.

Förlåt om jag är bitter och cynisk.

Uppdatering: Det har NÄSTAN slutat regna! Woohoo. Nu duggregnar det bara lite. Vem vet, imorgon är det kanske bara lite mulet. Min promenadväg har regnat bort. Det finns en liten grusväg, som en gång i tiden var en järnväg, som jag brukar promenera på. Igår var den helt översvämmad så jag fick lov att vända om och ta en annan väg. Idag när min pappa var ute och gick på samma ställe så fanns där ingen väg alls, bara ett stort hål i marken, flera meter djupt. Ja. Det är härligt med svensk sommar, det får man allt lov att säga. Och JA, jag vet att solen skiner i Göteborg, ni har sagt det. Och jag är inte bitter. Det skulle jag aldrig vara.

Jag är lite bitter på den där jävla regeringen vi har också. Jag förstår inte hur de kan vara så förtjusta i att sparka på dem som redan ligger. Ta bort möjligheterna att kunna läsa upp sina gymnasiebetyg, och sedan också minska antalet platser på högskolan för dem som har läst upp gymnasiebetygen i efterhand. Det är ju så dumt så man bara vill slå någonting hårt i huvudet på den där Björklund. Nu ska jag visserligen inte läsa på högskola, vilket ju är tur för mig eftersom jag har läst upp 10 stycken IG'n efter gymnasiet och därför ändå inte skulle haft en chans att komma in. Men jag har kompisar som sitter och pluggar upp sina gymnasiebetyg nu, och till vilken nytta när de ändå ska göra chanserna för dem att få komma in på högskolan minimala? Det är synd om människorna.

Nu ska jag sluta vara bitter. Jag tror det är nåt med väggarna i mitt föräldrahem, mamma har nog besprutat dem med något slags bittermedel. Maybe I should give up, give in. Give up trying to be thin. Give up and turn into my mother. God knows I love her. Sjunger Laura Marling för mig nu. Ungefär så känner jag mig idag.

Laura Marling - New Romantic

Regnet det bara öser ner...

Nu har det regnat oavbrutet i 2 dygn. Inte ens en enda liten sekund har det varit uppehåll. Sen jag kom till Sågmyra har jag insett att mina föräldrar behöver en barnflicka. Man hör ju så ofta om studenter som åker hem till sina föräldrar och äter upp sig. Pff. Jo tjena. Om jag sticker in huvudet i kylskåpet och ropar så ekar det tillbaka flera gånger om. Här levs det minsann på Findus portionsformar och pan pizza. Jag föreslog lite försiktigt att jag kunde jag laga mat, på spisen, med råvaror. Ja. Ni fattar grejen. Min pappa blev hysterisk och sprang runt, runt och berättade för mig hur man gör allting. Till exempel att man måste ta av plasten på laxen innan man lägger den i ugnen. Really?

Annars så har jag varit på studentkalas och ätit pizzabullar. Som jag hade laddat inför det kalaset. Inte ätit på flera dagar. Johnens student måste ju firas med buller och bång. Och pizzabullar. Sedan har jag varit i föräldrarnas sommarstuga. En väldigt, väldigt liten sommarstuga. Med regnet som öste ner utanför. Med Märta och Alva. Och en teve vars kanaler slutar att fungera när det regnar utomhus. Jag har sett Bolt 4 gånger sen i fredags. Jag har tagit tillbaka varenda önskan jag någonsin haft om att få en dotter också. Eller ja, en dotter kanske jag kan ta. Men fan inte två. Systrar måste ju vara det värsta som finns. Puh. Hur mycket kan de bråka egentligen? Fast. Jaaa, de är söta också. I små, små stunder.

I lördags tog jag mitt pick och pack och satte mig på bussen och åkte till Sandylicious. Där gjorde vi langós och drack rosa drinkar. Jag och Clara var kärleksfulla som vanligt. Clara hade förövrigt Rantamäki gömd inne i badrummet. Han älskar henne. Kalix ville mest ringa Denny, men ringde istället till min far. Och Ceebs och Böte började berätta om hur de ska byta namn till Pernilla och Jimmy. Bara för att jag sa att vad de än döper bebisen till så tänker jag och Jimmy döpa vårat första barn till samma sak, vare sig det blir en flicka eller pojke. Egentligen är Ceebs inte alls gravid, hon har bara blivit tjock för att hon äter så mycket för att hon saknar mig. Det förstår man väl.

Idag har jag och Sandylicious blivit frälsta. Och nu när vi har funnit Jesus kommer vi aldrig mer att ha några relationsproblem överhuvudtaget. Man måste älska Jesus innan man kan älska någon annan. Salt och peppar, ni vet. Det är ganska skrämmande hur man kan bli så inne i en film som egentligen är ganska... Kass. Vi kom fram till att det är troligtvis är syndafloden som är på väg och det är därför det aldrig slutar regna, så jag och Sandylicious gick runt resten av kvarteret och frälste dem också. ALLTSÅ KAN DET SLUTA REGNA NU!

Nej. Det kommer det inte att göra. Men jag tänker ändå gå ut och ta en promenad nu. Lite regn har väl aldrig skadat. Sen kan man komma in och känna sig duktig sen och dricka en varm kopp te. Fina grejer!


Packa Nillans kappsäck.

Jag har packningsångest. Det har jag alltid när jag ska någonstans. När man har packat skor så brukar resväskan vara full, ungefär. Nu ska jag dessutom ha med mig 5 miljoner jättetjocka böcker så att ta med några kläder blir det nog inte ens tal om. Förutom packningsångest har jag vara-borta-från-Jimmy-ångest. Det är inte heller så roligt. Han är nog däremot mest glad över att slippa mig och mina frågor, och så får han ju dessutom äta pizza varje dag om han vill. Oh joy!

Och nej, Sågmyra är inte så farligt som det låter. Även om det faktiskt skedde ett mord där förra helgen. Bara några 100 meter från mina föräldrars hus dessutom. Sågmyra är bara en pytteliten by med ca 600 innevånare där jag är uppvuxen. Sågmyra har jag aldrig haft några problem med, det är Falun som är problemet. Jag märker att jag börjar bli bitter bara vid tanken på det. Men jag ska klara det, jag ska vara glad och positiv och snäll och inte slänga ur mig kränkande kommentarer överhuvudtaget. Jag ska inte säga någonting dumt om Harry's, jag ska inte säga att alla tjejer i Falun är horor och jag ska inte spy galla över äckliga hockeykillar. Jag ska ta med mig mitt glada och lyckliga Göteborgs-jag och vara snäll.

Det är faktiskt bara 11 dagar. Och jag ska göra massa roliga saker så det ska nog gå bra. Jag ska fira Johnens student, jag ska leka med mina bästisar Märta och Alva, jag ska gå långa promenader i skogen. Ja, skog och natur och en sjö och stigar och inga bilar eller läskiga spårvagnar! Tänk att såna saker kan få en på så glatt humör. Jag ska dricka rosa drinkar med Sandylicious. Jag ska klämma på Ceebs bebismage. Kanske att jag gör som hon i Australien och skär ut bebben och tar den själv, jag vill ju också ha en liten bebis. Hmpf. Jag ska spana in Claras nya lägenhet, Ellos nya lägenhet, Sandys nya lägenhet. Kalix & Jonas renoverade lägenhet. Jag ska dricka te, äta scones och spela rockband med Jocke. Jag ska träffa Maddyn som också är hemma och hälsar på. Jag ska på hemliga uppdrag med Jen. Jag ska frossa med Des, jag tänkte vi skulle testa att göra egna Ferrero Rocher, what say you? Jag ska gosa med söta brorsdotter Elsa som redan kan gå, sist jag såg henne låg hon mest och dregglade på en filt. Jag ska busa med Pippen. Och dessutom ska jag åka bil med Storebror. Alla andras största skräck men någonting som jag älskar att göra. Åka bil, lyssna på dålig musik och bara snacka skit med Storebror.

Puh. Ja. Ni ser ju själva. Tur att jag har 11 dagar på mig. Jag ska ju hinna med att fira midsommar också. Packa var det ja. Vad tar man med sig? Vad blir det för väder? Varför blöder jag på fingrarna? Idag hade vi chans att få förstahandskontrakt på en trea i ett tvåfamiljshus, där vi skulle få bo ensamma eftersom nedervåningen var kontor, med en trädgård på 1000 kvadrat med äpple- och plommonträd. Trean var på 80 kvadratmeter och hade öppen spis. Fast så kostade den därefter också så det blev ingenting. Men hemlösa är ju också spännande. Billigt om inte annat. Nu ska jag röra om i grytan.

Siouxsie And The Banshees - Israel

Fetaostkyckling och ris.

Jag har ingen fantasi och ingen ork idag så ni får bara ett fint litet recept:



Fetaostkyckling med ris

För 2 pers

2 kycklingfiléer
½ paket fetaost
grovmalen svartpeppar
salt

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta.
 Krydda filéerna och bryn dem lätt i olja. Smula fetaost över kycklingfiléerna.
 Rulla ihop dem och fäst dem med tandpetare eller grillpinnar.
Lägg dem i ugnsfast form och grädda i ugnen ca 25 minuter.
Servera sedan med ris och en god sallad.

Jag hade nog inte så mycket fantasi igår heller inser jag nu. Idag är min fantasi mest på vift för att regnet öser ner utanför tror jag. Kanske. Perfekt poloväder tänkte jag. Tills jag fick på mig polon och den har krympt 45 storlekar. För det kan ju inte vara jag som har vuxit, det kan jag aldrig tro. Jag som äter så nyttigt och rör på mig så mycket. Jag går ofta till Ica Maxi och köper potatis. Friterad sådan i tunna, tunna skivor. Det måste alltså vara polotröjan som har krympt. Nu ska jag titta på Greek. Sen ska jag gå och jobba. Ikväll blir det nog mest packa för min del, imorgon bär det nämligen av till Sågmyra. 11 dagar ska jag vara där. Puh. I julas var jag nära självmord efter 4 dagar. Det blir spännande det här!

Det är ingen idé att göra sig till.

Jag är inte så förtjust i smörgåstårta. Det beror nog mest på att jag inte tycker om räkor, kaviar, leverpastej eller majonnäs. Jimmy är inte heller förtjust i smörgåstårta. Alls. Jag tänkte att om jag gör en smörgåstårta med bara goda saker i måste jag ju tycka om den. Jag utgick efter ett recept som jag hittade här och sen gjorde jag om det litegrann och det slutade såhär:



Italiensk smörgåstårta

För 2 pers

12 skivor formfranska

Fyllning 1:
1 tomat
ca 40 gr mozzarella
ca ½ dl pesto

Fyllning 2:
2 skivor parmaskinka
ca 5 st soltorkade tomater
philadelphia
lätt cremé fraiche

Fyllning 3:
½ ask cantadou vitlök
philadelphia
lätt cremé fraiche

Garnering:
4 skivor parmaskinka
gula & röda cocktailtomater
ruccola

Skär av kanterna av formfranskorna.
Finhacka tomaterna. Smula ner mozzarella.
Blanda med pesto och smeta över fyra stycken formfranskor.
Täck med fyra skivor till.
Hacka parmaskinkan och soltorkade tomater,
blanda med philadelphia och créme fraiche till en jämn smet.
Bred på nästa fyllning och täck med 4 brödskivor till.
Blanda ihop cantadou, philadelphia och créme fraiche.
Bred på det översta lagret och på sidorna av smörgåstårtan.
Täck sidorna med parmaskinka.
Täck toppen med ruccola och delade cocktailtomater.
Låt stå i kyl över natten, eller åtminstone några timmar.

Eftersom jag är en pestotokig tönt, och ganska förtjust i all italiensk mat överlag så var det den godaste smörgåstårta jag ätit. Höhö, lite smånöjd är jag allt. Jimmy som inte tycker om smörgåstårta alls tyckte inte om min heller. Nej, det är ingen idé att göra sig till. Hädanefter ska han bara få snabbmakaroner och köttbullar. Tss. Jag skojar bara. Det är ju faktiskt inte hans fel att han inte gillar smörgåstårta. Jag gillar ju inte heller smörgåstårta i vanliga fall. Gissa om min mamma höll på att gå i taket när det var studentdags och jag vägrade ha smörgåstårta. Ja, sån är jag. Familjens svarta får. Gillar inte smörgåstårta och är totalt ointresserad av bilar. Jag måste vara adopterad.

Tori Amos - Ophelia

Har ni morotskaka?

Jag har aldrig varit något större fan av morotskaka. Det kan bero på att jag bara ätit det på caféer och på mitt jobb och där har de alltid varit ganska torra och smaklösa. Så varför jag överhuvudtaget gav mig på att baka en morotskaka själv är en bra fråga. Jag antar att jag hade tråkigt förra onsdagen och bestämde mig för att göra vad som helst utom det jag borde ha gjort. Jag är däremot glad att jag gjorde det för att den här morotskakan var SÅ mycket godare än alla andra och jag kommer nog absolut att göra den igen.



Morotskaka med passionsfruktsglasyr

1 liten burk krossad ananas
5 ägg
5 dl strösocker
4 dl raps- eller solrosolja
5 dl finrivna morötter
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk salt
2 dl grovhackade valnötter

Glasyren:
200 gr rumsvarmt smör
1 ask philadelphia (200 gr)
3 dl florsocker
3 st mogna passionsfrukter

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
 Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner olja och morötter.
Tryck ut vätskan ur ananasburken och blanda ner även ananas i smeten.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i smeten.
 Rör till sist ner valnötterna.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. 
Rör ihop smör, philadelphia och florsocker till en jämn smet.
Gröp ur innehållet ur passionsfrukten och rör ner i glasyren.
När kakan har svalnat breder du på glasyren och delar sedan i avlånga bitar.
 Ät & njut.

Jimmy blev kär i glasyren och vill ha den i en tårta. Han tyckte om kakan också förstås, men just glasyren tjatar han väldigt mycket om. Evelina tyckte att kakan var äcklig. Sen har hon visserligen inte ens smakat på den eftersom hon är allergisk mot nötter och det kan också vara anledningen till att hon tyckte att den var äcklig. Balle tyckte att kakan var över förväntan, och han hade inte ens trott att den skulle vara äcklig från början. Nej, jag vet inte heller vad det betyder. Jag litar mest på Jolins omdöme då hon är morotskake-experten, och hon tyckte att den var jättegod. Alltså måste den vara jättegod.

Om någon vill ha en bit morotskaka är det bara komma förbi på en smakbit, jag gjorde en hel långpanna och har därför hela kylen och frysen full av morotskaka. Ibland funderar jag på att fråga på jobbet om jag kan få börja sälja lite grejer som jag bakar där, det gör nämligen inte så mycket nytta i våran frys. Fast sen är det säkert 68 miljoner regler som måste följas för att få sälja hembakta grejer så det är nog inte någon idé. Nu ska jag titta på Desperate Housewives. Ni andra ska baka morotskaka. Varsågoda.

Steve Earle - To Live Is To Fly

Men snart är det lördag igen.

Såhär trevligt hade vi i lördags:



Det var ju mest trevligt för att inte Jimmy är med på bilden. Höhö. Annars kan man lägga märke till hur Balles drink matchar med mitt diadem och prickarna på min klänning. Det var en väldigt god rosa drink jag komponerade ihop där, den smakade jordgubbsglass. Mest underligt är att jag ändå var såpass ofull (man kan ju inte säga nykter) efter 4 groggar och 3 cider. Vi kom ut på krogen för en gångs skull i alla fall. Grabbarna ville på Gretas så det var där vi hamnade. Jag vet, jag börjar också bli lite orolig över Jimmys förkärlek till Gretas. Men det är där han oftast får hugg. I lördags hade han en tjej från Tidaholm efter sig. Det tyckte jag var roligt. Mindre roligt var det att behöva gå hem på morgonkvisten, vi lyckas alltid missa de sista spårvagnarna med typ 5 minuter.

Mindre roligt är det också att festa med Spotify. Jag har inte riktigt fattat tjusningen med Spotify överlag ännu, men på fest är det fan riktigt jobbigt. Alla springer och byter låtar hela tiden. Det är 5 sekunder på en låt, sen kommer någon på att den vill höra en annan låt och så håller det på så. Och jag är inte ett dugg bättre själv, man står ju mer i kö till den där himla datorn än vad man sitter och umgås. Alkolås på Spotify, det vore något det!

Ganska underhållande var det också att det visade sig att Jimmy kan hela texten till någon Håkan Hellström-låt, minns ej vilken nu. Och då jag påpekade det så säger Jimmy: "Det är väl klart jag kan texten, det är ju din favoritmusik!" Sen att vi aldrig någonsin har lyssnat på Håkan Hellström ihop, förutom när det är fest, är ju en annan femma. De enda gånger jag lyssnar på Håkan Hellström nuförtiden är när Jimmy inte är hemma, eller i hörlurarna. Jag misstänker starkt att Jimmy sitter och lyssnar på Håkan i smyg när jag är på jobbet, samtidigt som han missbrukar coolaspel.se. Det kan också förklara att han inte fällde en enda spydig kommentar igår när Håkan var hos Filip & Fredrik.

Förresten så var nog det roligaste på hela lördagen när vi var på väg hem och Balle ska säga nåt till Evelina och börjar med: "Men du..." Varpå Jimmy utbrister: "Hon heter inte du, hon heter faktiskt EVELINA!" med skitarg röst. Ja. Rätt ska vara rätt. Och han heter faktiskt inte Balle, han heter faktiskt Halvdan Glappkäft. Det gör han faktiskt. Näst roligast i lördags var nog att jag hittade ett paraply. Ett paraply är alltid roligt!

Nu måste jag äta någonting. Idag är det måndag, på måndagar brukar jag börja mitt nya nyttiga liv. På tisdagar brukar jag bli mig själv igen. Så nu ska jag äta någonting nyttigt. Morotskaka kanske, det måste ju vara nyttigt, det är ju morot i! Och ananas också. Rena hälsokuren.

Röyksopp - Vision One

Pasta med citron- & vitlökssås.

Här är våran fredagsmiddag:



Pasta med citron- & vitlöksås
För 2 pers

2 port pasta
2 ½ matlagningsgrädde
riven ost
1 citron, rivet skal & saft
2 vitlöksklyftor
färsk persilja

Koka pastan. Koka upp matlagningsgrädde.
Blanda ner riven ost efter smak. Rör om tills osten smält.
Finriv skalet från citronen och pressa ner saften i såsen. Pressa ner 2 vitlöksklyftor.
Klipp ner färsk persilja. Servera såsen & pastan med ett vitlöksbröd till.

Annars har jag tvingat Jimmy att se på Seven, av okänd anledning som jag inte ens vet själv. Och nu sitter vi mest och hänger. Fredagsmys vid varsin dator kallar vi det. Oerhört romantiskt. Jag är mest nöjd över att det är fredag vilket innebär sovmorgon imorgon. Sovmorgon! Sommarlov! Yay!

John Martyn - Keep On

De spränger hela ön i luften!

Det är internskämt vi har haft i våran familj i typ 10 år. Det började när vi var i Marocko ett påsklov och det fanns massa böcker att låna nere i hotellets lobby, och då jag läser galet snabbt och min mamma har dyslexi och därför inte läser fort alls så hade jag såklart läst alla böcker före henne. Så varje gång hon läste en bok sa jag: "Ska jag berätta hur den slutar?! De SPRÄNGER hela ön i luften!" Första gången gick hon på det och blev skitsur, efter x antal böcker slutade hon gå på det men då hade resten av familjen redan anammat skämtet och nu säger vi det om allt, jämt nästan. Vad har nu detta med någonting att göra? Ja, det kan jag ju inte skriva för då förstör jag kanske det roliga för någon. Men de spränger hela ön i luften, och det satt jag och fnissade åt för mig själv alldeles nyss.

Det jag egentligen hade på hjärtat var gårdagens fredagsmiddag. Men igår var det ju torsdag tänker ni, ja, men eftersom vi åt soppa i onsdags så åt vi fredagsmaten i torsdags. Och vad är fredagsmat? Jo, mexikanskt förstås!



Quesadillas med kycklingfyllning

För 2 pers

2 kycklingfiléer
1 burk tacosås, valfri styrka
1 liten burk majs
1 rödlök
riven ost
4 st mjuka tortillas

Strimla kycklingen och stek den.
Blanda den genomstekta kycklingen med tacosås, majs och hackad rödlök.
 Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg ner tortillabrödet,
lägg på en del av kycklingröran och riven ost på ena halvan av tortillan.
 När brödet är gyllenbrunt, vik över den ena halvan över den andra.
Servera med grönsaker och kanske någon röra; t.ex guacamole.

Nu är jag mest trött efter att ha jobbat hela dagen, det är galet mycket tårtor nu i examenstider. Jag vill knappt se en tårta igen i hela mitt liv. Åtminstone inte en gräddhallon- eller prinsesstårta. Okej då, om några veckor kanske jag vill se dem igen. Eller säkert imorgon igen. Men just nu är jag mätt på tårta, trots att jag inte ens smakat på någon.

Jarvis Cocker - Pilchard

Onsdagssoppa.

Igår åt vi soppa trots att det bara var onsdag. Men det är okej. Jag är snäll ändå. Allra snällast är jag eftersom jag lycktas bli klar med hemtentan trots att solen fortfarande skiner. Här är våran onsdagssoppa:



Potatis- och purjolökssoppa med röda linser

För 4 pers

2 dl röda linser
2 dl råtärnad potatis
1 gul lök
1 liter grönsaksbuljong
1 dl purjolök
2 msk dijonsenap
salt
grovmalen svartpeppar

Finhacka löken. Fräs potatis, lök och linser lätt i lite olja i en stor kastrull.
 Häll över grönsaksbuljongen. Låt koka i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat.
 Tillsätt purjolök och senap. Smaka av med salt och peppar.
Koka ihop i någon minut. Servera med ett gott bröd.

Spana in min goda bagel. Det är vad jag kallar ett gott bröd. Och en bra arbetsförmån. Haha. Soppan var väldigt god också förövrigt. God och lättlagad. Nu ska jag gå runt och vara nöjd över att jag är klar med hemtentan. Sommarlov på riktigt. Inga dåliga grejer. Nöjd, nöjd.

Jarvis Cocker - Angela

Why doesn't it rain?

Jag skulle kunna ta lite regn nu faktiskt. Det kan börja nu om ungefär en halvtimme och hålla på tills imorgon kväll. Solsken och värme i all ära men det blir ju så himla svårt att plugga! Lite regn nu tack. Bara så att jag blir klar med den där förbannade hemtentan. Sen får det gärna bli sol och varmt igen tills i helgen. Jag får bjuda ner någon från Falun att hälsa på, då regnar det alltid. Någon som är sugen? Du får dock inte störa. Du kan bara gå runt och vara lite allmänt tjurig över att det regnar och berätta om hur mycket bättre allt är i Falun, det verkar vara ett populärt inslag bland besökarna. Men allt detta kan du göra för Jimmy i vardagsrummet så sitter jag i köket och skriver tenta. Kom kom. Jag bjuder på kakor. Du bjuder på regn. Kan det bli bättre?

Trumvirvel; Dagens Middag!

Japp. För första gången på hur länge som helst kommer det en helt dagsfärsk middag som vi åt för bara några timmar sedan. Den påminner konstigt nog lite grann om det vi åt i går. Fast kanske inte alls egentligen.



Köttfärsbiffar m. chilisås, stekta grönsaker och ris

För 4 pers

400 gr blandfärs
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
salt
peppar

1 förpackning Kelda Creamy Classic
1 msk sambal oelek
2 msk chilisås

1 röd paprika
1 morot
4 st cocktailtomater
salladskål

Blanda färsen med mjöl, mjölk, salt och peppar. Forma till 8 platta biffar.
 Stek på mellanvärme tills biffarna är genomstekta. Strimla paprikan och salladskålen.
 Skär moroten i slantar och klyfta tomaterna. Fräs dem i en stekpanna.
Värm upp såsen, blanda ner sambal oelek och chilisås.
 Servera biffarna med såsen, grönsakerna och ris.

Det var gott. Enligt Jimmy smakade det som Burger King-burgare. Eftersom det kom från Jimmy så var det ett toppbetyg. Det är ju inte illa en vanlig tisdag liksom. Jimmy är förresten fortfarande kvar i spelträsket. Snart ska jag anmäla honom på SpelaLagom.se, förhoppningsvis tar de hänsyn till såna som spelar på CoolaSpel.se också. Nu ska jag dricka te och titta på Desperate Housewives. Och så var det den där hemtentan ja...

Yeah Yeah Yeahs - Hysteric

Kotletter med balsamicosås.

Igår gjorde jag enkel och lite måndagslyxig mat. Jag har insett att Keldas såser är bra att ha när man är på latmat-humör. Vilket man ju alltid är när solen skiner, och om man inte har tillgång till en egen grill så får man allt äta latmat istället. När det blir dåligt väder igen kan vi äta robust och riktig mat. Än så länge skiner dock solen och det är som en stekhet gryta därute, även om det faktiskt blåser lite svalkande ibland till skillnad mot föregående dagar. Men nu var det inte vädret utan måndagsmaten jag skulle skriva om:



Kotletter med balsamicosås och pasta

För 2 pers

2 fläskkotletter
1 förpackning Kelda Crema Balsamico
2 tomater
2 vitlöksklyftor
salt peppar

Skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka vitlöken.
Stek kotletterna i en stor stekpanna,
när kotletterna är genomstekta häller du över såsen.
Värm upp under omrörning. Stek tomater och vitlök.
Servera kotletterna med tagliatelle,
strö de stekta tomaterna och vitlöken över kotletterna.
Ät. Gärna med en grönsallad till.

Nu blev jag sugen på popcorn. Konstigt, det brukar jag aldrig vara. Jag håller nog på att bli knäpp för att jag gick upp så tidigt i morse och sov så dåligt inatt. Ikväll ska jag skriva hemtenta, men det är så himla svårt när det är så fint väder. Det är ju så mycket härligare att sitta på balkongen med en jordgubbe. Jimmy har blivit beroende av www.coolaspel.se så jag ser inte till honom så mycket. Bara bakhuvudet på honom.

Bob Dylan - Jolene

Fan, vad kul med karneval, på med fjäderhatten!

Jag har väl redan skrivit att jag, Jimmy, Ann och Evelina var och tittade på Hammarkullekarnevalen i lördags, men jag tänkte visa lite bilder också. Karnevalen var väldigt lång, och tydligen så arbetar de med sina dräkter och framföranden ungefär i ett år innan det är dags. Det var väldigt mycket fjädrar, glitter, samba, salsa och trummor. Men även folkdans, lindy hop, orkestrar och annat. Så att sitta i strålande solsken på en filt med en cider i handen och titta på karneval var faktiskt inte dumt alls. Det kändes lite som att vara på festival med allt ljud och massa mat och människor i lustiga hattar. Här kommer lite bilder från lördagen:




Mina och Evelinas favoriter var några killar i ängladräkter med väldigt vältränade magar. Anns favoriter var troligtvis hennes lindy hop-kompisar. Och Jimmys favoriter var självklart de lättklädda sambatjejerna. Ju mer hud desto bättre, det var vi åtminstone överens om allihopa. Eftersom jag inte kommer att åka på någon festival i år, (vilket är första gången på ungefär 10 år, kan man ens HA sommar utan festival?) så får jag vara nöjd med karneval tror jag. Nu är det sovdags, imorgon är det jag som öppnar på jobbet, då måste man vara pigg och glad.

Bob Dylan - Forgetful Heart

Fredagsmys.

Fast det är ju inte fredag idag. Men jag tänkte visa vad vi åt i fredags. Det blev en blandning mellan klassiskt fredagsmys och sommarmat. Vi har ju försummat fredagstacosen flera veckor i rad nu så jag kände att det var dags att ta upp traditionen igen. Här är våran fredagsmiddag:



Tacosallad med kyckling

För 2 pers

2 kycklingfiléer
1 påse fajitas kryddmix
ca 2-3 msk rapsolja

Sallad:
½ huvud isbergssallad
1 avokado
6 stycken cocktailtomater
½ gurka
bladspenat
1 lime

nachochips
tacosås
vitlökssås

Blanda kryddmixen med oljan och häll över de tärnade kycklingfiléerna, låt marineras ca 20 minuter.
 Strimla salladen. Skala och skär avokadon. Dela cocktailtomaterna. Tärna gurkan.
Blanda alltihop tillsammans med bladspenat. Häll över saften från 1 lime.
 Grilla kycklingen eller stek i grillpanna. Värm chipsen i ugn på 125 grader i 10 minuter.
Stick ner sprödvarma chips längs kanten på salladsskålen.
Klicka över tacosås och vitlökssås över salladen.
Servera salladen med kycklingen och några extra nachochips.

Det var gott och lätt och somrigt. Idag har jag huvudvärk efter att ha varit för länge i solen och druckit för lite, som vanligt. Idag berättade mina caprijeans för mig, vänligt men bestämt, att det är dags att sluta äta chips varenda dag. Och vad gör Jimmy just nu? Sitter bredvid mig och äter chips förstås. Man blir ju upprörd! Jag får väl ta en kopp te istället, så kanske jag orkar hålla mig vaken en timme till också. Jag har ju en hemtenta att leka med. Suck.

Manic Street Preachers - Pretension / Repulsion

RSS 2.0