Ett mål att sikta på.

Jag är trött men det får det vara värt. Oerhört trevlig kväll igår. Födelsedagskalas för Ceebs som började hemma hos Ante med att alla var hungriga och ville slå ihjäl varandra. Mest jag och Sandy. Vi är lite farliga när vi är hungriga. Krister verkade också vara lite på hugget faktiskt, eller så var han bara orolig att Sandy skulle få ett utbrott. Vi åt pizza i alla fall, jag och Sandy. Medan de andra tjockade i sig mat från Tzatziki. Jag tror aldrig jag har smällt i mig en pizza så snabbt. Det måste ha varit fyllan som gjorde det.

Konstigt nog var jag först för full och slutade då dricka och började dricka vatten istället, en halvtimme senare var jag alldeles för nykter och ville mest hem och sova. Inte för att jag kan klaga på Klubb Phone Me direkt. Autisterna på scen. The Hives på storbildsteven och Anna lyckade smuggla med sig cider in som vi fjortis-drack på toaletten. Man ska vara lite fjortis, det är det som är grejen! Livet blir så mycket roligare då. Vad skulle vi annars ha gjort om vi inte hade haft den där cidern att dricka?

Vi hade förstås Freddie som vi kunde mobba för att han är moderat. Och Johan som jag fick slå på för att han snackade skit om Håkan Hellström. Plus att jag lyckades lura i en kille att han skulle få ligga jättemycket om han tatuerade in Björn Gustafssons ansikte på armen. Det värsta är att jag tror att killen tog mig på allvar och nu verkligen kommer att tatuera in Björn Gustafssons ansikte. Nåja, är man så dum att man vill tatuera sig bara för att få ligga mer så får man faktiskt skylla sig själv.

En mycket bra kväll i allmänhet måste jag säga. De där fredagarna med Klubb Phone Me är konstigt nog alltid väldigt bra kvällar. Att den började med god mat och goda vänner gjorde ju inte saken sämre. Nu vill jag mest att det ska bli kväll så att hockeyn tar slut för då kommer Jimmy och vi ska tydligen ut och supa ner oss. Jimmys manlighet har fått sig en törn efter att jag råkade avslöja för hans kompisar hur snäll han är. Och man kan ju inte vara SNÄLL mot sin flickvän, så nu måste vi ut och supa och sen ska Jimmy slå ner mig om jag tittar på någon annan kille. Det är manligt det!

Så, in i duschen med mig. Sen leta på något att ha på sig. Fastän jag så mycket hellre hade föredragit att stanna hemma och pussas hela kvällen. Men så får man väl inte säga. Hrmpf.

Matt Costa - Behind The Moon

Muffins-effekten.

Mina nya jeans ger värsta muffins-effekten. Det har ingenting med personen Muffin att göra utan bakverket. Det är när byxorna är tajta så magen väller ut utanför och man ser ut som en muffins. Så nu har jag en tjockis-depression. Det händer mig ungefär en gång om året att jag oroar mig för att jag är tjock och det är idag. (Och nu menar jag oroar mig på riktigt, inte slänger ur mig: "Jag är en tjockis!" och sen tar en näve chips till.) Fan. Nu är det riktigt synd om mig alltså. Uäääh. Det är bara för att jag inte varit ute och rört på mig på en vecka på grund av min jävla förkylning.

Eller så är det kanske i psyket det sitter Pernilla, för du väger nog inte ett endaste gram mer idag än du gjorde igår? Nej. Det förstås. Så kan det ju vara. Men nu ska vi inte hålla på och vara logiska här. Nu är det faktiskt tycka-synd-om-sig-själv stund. Jaha. Okej. Förlåt. Jag ska fan beställa en sallad imorgon och så ska jag inte dricka någon alkohol. Och så ska jag jogga runt halva sjön. Nej, det tycker jag låter väldigt dumt med tanke på hur förkyld du är. Ja. Det kan så vara men... Men... Men. Imorgon när jag vaknar kommer jag totalt att ha glömt det här och börja dagen med att titta mig i spegeln och konstatera hur smal jag är, som jag brukar göra.

Men just nu. Just idag. Då är jag bara en tjock jävla muffins som borde anmäla mig till Tjockholmen. Imorgon är den riktiga Pernilla tillbaka igen. Fröken Snyggtjock. Fröken Älska Chips Och Dip. Idag är hon dock på semester, och jag ger mig fan på att hon äter upp sig riktigt ordentligt.

Keep Dreamin'

För några månader sen drömde jag det här om Howlin' Pelle. I natt drömde jag fortsättningen. Är det normalt? Att drömma fortsättningsdrömmar? Är mina drömmar egentligen en enda lång följetång? Eller ska det här bli som när jag drömde varje natt att jag flyttade in i ett jättestort gammalt hus? Eller när jag drömde flera gånger i rad att jag hånglade med Victor Norén?

Nåja. I fortsättningsdrömmen råkade jag och Howlin' Pelle stöta ihop på någon slags gala av något slag. Jag gick fram till honom och sa hej och alla började direkt peka och viska. Jag och Pelle skrattade gott åt hur alla säkert trodde att jag bara var ett galet fan som gick fram till honom och gjorde bort mig. Efter att ha haft en trevlig kväll tillsammans på den där galan så var det då dags att gå till Pelles hotellrum. Oj oj OJ! Det var ett fint hotellrum. Och där låg vi och hånglade, åt jordgubbar och bara hade det allmänt mysigt ihop. Så precis när det börjar hetta till och vi ska komma till själva huvudsaken så får jag plötsligt en väldig ångest och dåligt samvete.

Så säger jag nej. NEJ?! Vadå NEJ?! "Neeeej, jag kan inte göra så mot Jimmy..." Säger jag till och med. Hallå! Howlin' Pelle är ju mitt frikort! Den enda killen i hela världen som jag får ha sex med utan att Jimmy kan bli arg. Och likförbannat säger jag nej. Till Howlin' Pelle. I en dröm. Det här är ju löjligt. Såhär kär borde man ju inte få vara. Jag blir nästan förbannad. Samtidigt som jag är världens fånigaste, spralligaste, gladaste, löjligaste, lyckligaste och alldeles, alldeles galen. Så det är nog okej ändå att säga nej till Pelle. Det finns ju bättre. Uppenbarligen : )

Håkan Hellström - Kärlek Är Ett Brev Skickat Tusen Gånger

Pölsa #1.

Löningsdag måste ju firas med att shoppa. Först tänkte jag ensam bege mig ut i shoppingdjungeln, men så vågade jag inte riktigt. Så jag tvingade med mig Jocke istället. Jocke var riktigt bra att ha med sig. Han hämtade jeans och hade till och med uppriktiga åsikter om vad man provade istället för ett: "Mm, fint!" Som det manliga könet brukar häva ur sig. Faktum är att han inte ens tyckte att jag skulle köpa de jeansen jag till sist köpte för han tyckte att ett par andra var snyggare. Det är ju inte heller bra, shoppingassistenter ska inte ha för mycket åsikter.

Sen köpte jag nya skor på Scorett. Röda. De ser ut som Pölsas skor vilket jag och Jocke hade väldigt roligt åt. I kassan stod DPF* ( *Den perfekta flickvännen), det var läskigt. Nej, nu ljuger jag. Det var inte ett dugg läskigt. Dels för att hon ju faktiskt måste vara trevlig mot mig eftersom jag är kund och hon jobbar, men allra mest för att jag faktiskt inte orkar bry mig längre. Jag vet inte ens vad det där tjafset handlade om från början och eftersom jag aldrig någonsin kommer att få ett svar på det heller så är det lika bra att låta det vara. Vill hennes pojkvän bråka över någon småsak som inte spelar någon roll alls om 100 år så får han väl göra det. Jag har inte tid att vara småsint, det finns redan för mycket bråk i världen och jag har tröttnat på sånt.

Resten av eftermiddagen har jag och Jocke bara druckit te och snackat en massa jävla skit. Det är grejer det. Snacka skit om folk. Speciellt att diskutera vilka som har blivit tjocka sen vi gick ut högstadiet. Och vilka som har blivit smala. Vilka som har blivit fula. Och vilka som har blivit snygga. Jag försökte tvinga Jocke att börja på Folkhögskola, det försöker jag tvinga alla som inte vet vad de vill med sina liv till. "Jaha, konst säger du? Gå en folkhögskola, då har du en bra grund!" "Jaså? Dietist? Men då kan du gå en folkhögskola så kan du komma in på folkhögskolekvoten sen!" Vad ni än vill med era liv, gå en folkhögskola vetja!

Nu ska jag fortsätta klura med Ceebs presenter. Hon fyller 23 år idag och imorgon blir det kalas! Woohoo. Det ska bli skoj det. Speciellt nu när jag har mina nya fina röda skor också.

Håkan Hellström - Kär I En Ängel


Jag lovar att inte skicka vidare.

Jag hörde en låt på radion idag som fick mig att tänka på mitt ex och Muffin. Har inte tänkt på det som hände, eller på någon av dem på jättelänge. Men när jag hörde den här låten så kom jag att tänka på dem och jag blev så jävla glad över att jag aldrig någonsin tillät mig själv att sjunka till deras nivå. Så den här sången är till er.

Jag blev sårad, så nu sårar jag.
Lågan brinner i mig varje dag.
Ett öga för ett öga,
En tår för varje tår.
Jag ser ju att det blöder,
Men jag fortsätter att slå.

Jag lovade att inte skicka vidare,
Det jag själv varit med om,
Inte sprida det.
Jag lovade att leva i en annan värld,
Hur hamnade jag här?
Jag lovade att inte göra samma fel,
Inte fortsätta sjunka ännu längre ner.
Jag vill känna mig stolt över den jag är,
Hur hamnade jag här?


Jag blev sviken, så nu sviker jag,
Hatet äter upp mig dag för dag.
Ett hjärta för ett hjärta,
Ett sår för varje sår.
Jag vet hur ont det gör,
Men jag fortsätter ändå.


Jag lovade att inte skicka vidare,
Det jag själv varit med om,
Inte sprida det.
Jag lovade att leva i en annan värld,
Hur hamnade jag här?
Jag lovade att inte göra samma fel,
Inte fortsätta sjunka ännu längre ner.
Jag vill känna mig stolt över den jag är,
Hur hamnade jag här?


Skyll inte på att historien upprepar sig,
Det är vi som gör om våra misstag igen och igen igen och igen.
Varför hamnar vi där?
Hur hamna vi där?


Jag lovade att inte skicka vidare,
Det jag själv varit med om,
Inte sprida det.
Jag lovade att leva i en annan värld,
Hur hamnade jag här?
Jag lovade att inte göra samma fel,
Inte fortsätta sjunka ännu längre ner.
Jag vill känna mig stolt över den jag är,
Hur hamnade jag här?

Peter Jöback - Hur Hamnade Jag Här?


Har gått på knä så många år i den här staden.

Håkan har en skrämmande effekt på mig. Jag är skitpepp. Jag är pepp som en gnu. Inför allting. Jimmy är på sitt allra bittraste humör och JAG sitter och peppar honom. Annars brukar det vara tvärsom. Jag som lipar över livets jävlighet, hur mycket jag hatar Falun, hur jobbigt allting är. Men nu är det tvärsom. Det kan bero på att jag nyss författat ihop en fin liten bostadsannons till min, Evelinas och Jolins fyra i Göteborg som vi ska ha till hösten också. Den första kommer in i GP på måndag och JAG ska tydligen vara den som svarar på alla viktiga lägenhets-samtal. Hur blev jag in charge för detta? Jag vet väl ingenting om lägenheter? Jag vet väl ingenting om någonting?

Nåja. Nu är det som det är. Jag får väl försöka låta vuxen och svara artigt när någon ringer. Glad, skötsam och rökfri ska jag vara också. Glad och rökfri är jag ju redan. Skötsam vetefan. Men men, det kan man fejka!

Håkan Hellström - Zigenarliv Dreamin'

Som om jag inte lyssnar längre.

Ja. Här sitter jag och lyssnar på Håkans nya skiva på repeat. Hela dagen. Hela kvällen. Halva natten. Om och om igen. Det här är ingen smack, boom, rätt i magen-skiva som det brukar vara när det gäller Håkan. Det här är en skiva som växer sig in i hjärtat. Och OJ, som det växer. Det växer så det knakar. Det växer så jag skakar. Så det är som det ska helt enkelt.

Jag saknar alltid Clara och Ellen extra-mycket när jag lyssnar på Håkan. Tänker på när vi stod där på Hultsfred och det var Brännö Serenad. "Nu ska jag berätta en liten..." "ANEKDOT!" "... Anekdot." Vi ska ha Håkan-sommar i sommar. Jag tänker strunta totalt i att jag är 23 år och inte borde börja skrika, gråta och skaka. Jag tänker strunta totalt i att jag är 23 år och egentligen borde stå längre bak och titta på, jag tänker dansa tills mina Converse-fötter blöder. Nu tänker jag vara 16 år och låta känslorna falla fritt på midnattsgatorna. Sådeså.

Jag har till och med glömt bort att jag är förkyld. Nästan i alla fall. Håkan. Han botar det mesta. Indeed.

Håkan Hellström - Jag Är Inte Skyldig Nån Nåt

38.09 grader.

Nu är den nere i 38 grader. Febern alltså. Jag är på dåligt humör. Det går inte riktigt ihop med att jag måste skriva ett mail till min geografi-lärare och svara på när jag har tid att göra ett nytt prov. Jag började svara något i stil med:

"Jag har tid att skriva ett nytt prov... Aldrig. Eftersom jag fick G på slutprovet första gången och inte riktigt ser någon anledning till varför jag då måste skriva ännu ett prov? Måste jag bevisa två gånger att jag har kunskaper för att få G i Geografi B? Får jag GG i betyg då? Dessutom har jag 38,5 graders feber och jobbar 8 timmar om dagen, vilket innebär att jag inte har tid att skriva det där provet innan 15'de april när jag måste vara färdig. Kan du inte bara ge mig mitt jävla G som jag redan bevisat för dig att jag förtjänar så slipper du extra-arbetet med att rätta ännu ett prov och jag kan få min högskole-behörighet så jag får flytta ifrån den här äckliga jävla staden jag bor i och baka min kakor och göra någonting jag trivs med. Hur hade du känt dig om du hade fått lov att baka 40 olika sorters chokladkakor bara för att ens få behörighet till läsa till att bli geografilärare? VA?!"

Jag insåg sedan att min bitterhet tog överhanden. Som den så ofta gör. Så jag började på ett nytt svar:

"Fan. Jonas. Jag orkar inte. Vad har du för kontonummer så kan vi få det här överstökat? Du får 500 kronor och jag nöjer mig med ett G. Sen kan du få gratis fika på mitt konditori varje gång du besöker Göteborg i framtiden. Kom igen. Vi vinner båda två på den här dealen."

Men jag fegade ur. Nu funderar jag på något lite mer dirrty förslag. Men först lite Ipren. Ipren is my new best friend!

800 grader.

Helvetes jävlar, det känns som att jag ska smälta bort. Har tillbringat halva dagen i sängen och feberyrat. Nu yrar jag dock inte. Mer än om att jag måste skicka in alla ansökningar till högskolan och att jag inte förstår hur man ansöker till den där jävla KY-utbildningen. Plus att jag måste skriva den där lägenhetsannonsen. Tenta upp Historia C och tydligen göra ett nytt prov i Geografi B trots att jag fick G på det förra provet. Kan någon förklara för mig varför i hela friden jag måste göra det? Samtidigt som den förklarar varför jag måste läsa Geografi B och Historia C för att bli konditor. Thank You. Nej. Jag är inte bitter. Det känns bara helt underbart att allt detta måste hinnas med innan den 15'de april och jag har 38,5 graders feber.

Nej. Nu hoppar bokstäverna framför ögonen på mig här så det är nog bäst att jag återgår till sängen och stressar upp mig över allt jag inte hinner med. Lite magsår på det här kommer nog att sitta fint. Blä, blä, blöja.

Kaiser Chiefs - Oh My God

Visa ord från en vis man.


Han är klok den där Betnér. Det är det jag alltid har sagt. Det här borde man memorera och säga till alla jävla puckade stockholmare därute. Och nej, det är inte fördomar mot stockholmare. Det är 23-års erfarenhet.

Vad säger hunden? Voff!

Jag har en dreadlock i håret som inte går att kamma ut. Jaja. Knullrufs is the shit. Undrar om Ebba von Sydow får knullrufs? Hon verkar ha så tråkigt hår, bara långt och blont. Det skulle vara roligt att se en bild på henne med värsta knullrufset i bakhuvudet.

Annars undrar jag om Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt sett varandra utan smink eller om de går och lägger sig med sminket kvar på kvällen och sen går upp medan den andra sover och så kommer deras stylister dit och bättrar på det lite och sen låtsas de att de vaknar sådär? Och sen om det nu skulle hålla mellan dem och bli seriöst så att de flyttar ihop och så... Hur stort badrumskåp kommer de då inte att behöva för alla sina göra-sig-fin-saker?

Nu har jag för mycket fritid känner jag. Dessutom feberyrar jag. Kanske dags att krypa ner i sängen med en bra bok istället. Sova bort feber och halsont så jag orkar jobba imorgon.

Miss Li - All I Need Is You

Puss i påsk!

Jag tror jag har pussats för mycket i påsk, det är därför jag sitter här med halsont och feber just nu. Snorig som en liten snorunge också. Fast det har jag förstås varit sen jag var sjuk sist, vilket känns som det var alldeles nyss. Jag hoppas det blir bättre tills imorgon i alla fall, jag har inte riktigt råd att vara sjuk just nu.

Nåja. Påskhelgen var bra i alla fall. Kollektivkväll i fredags som började med att jag och Johnen skulle åka och köpa pizza. Då alla pizzerior i närheten var stängda fick vi dock lov att ändra planerna och åka in till stan och köpa pizzan istället. Men det var förstås bra för då kunde vi svänga förbi och hämta Des på vägen och så fick Jenny åka lite bil också. Det tror jag att hon tyckte var jätteroligt. Johnen kör tydligen som en galning. Jag vet inte, jag är van med att åka med folk som kör som galningar så jag bryr mig inte ens längre.

Resten av kvällen förflöt som det brukar vara med kollektivet. Des ville se på Let's Dance, hon hejade på två par. Av tre. Jag röstade 300 gånger på Karl-Petter bara för att jävlas med Desireé. Inte. Men jag hade kunnat göra det om jag hade orkat sträcka mig efter telefonen. Eric berättade fylleanekdoter som vanligt. Däjjvid kläckte ur sig en bright kommentar angående Jennys jobb och Johnen blev förpassad till att ligga på golvet. Själv försökte jag mest få alla att äta upp den stenhårda kakan jag bakat. Haha. Insåg i efterhand att den blir jättegod och mjuk om man värmer den i micron några sekunder innan man serverar den. Men men.


Senare på kvällen dök en sjuk Jimmy upp. Han låg mest i sängen och var sjukling hela lördagen medan jag hängde tvätt, lagade mat och var hemmafru. Jimmy har kvalserie-mustasch. Mmm. Najs. Inte. Så varannan mening jag fått höra den här helgen är: "Ta på min mustasch! Jo, ta på min mustasch!" Följt av en och annan mustasch-våldtäkt. Det är rätt skönt att han åkt hem nu faktiskt. Haha. Mest för att han mobbar mig för att jag blev lite väl bitter på en blåmes utanför fönstret. Men den var ju så jävla dum i huvudet, det är väl inte mitt fel?

På lördagnatt vid ett-tiden får jag ett samtal från en full Johnen som varit på fest och inte orkar gå hem. Eller vågar. Det var tydligen kallt ute och mörkt och ensamt hemma då hans föräldrar är i Blekinge över påsk. Så istället skulle han sova hemma hos mig. Vilket han såklart fick, jag är ju inte den som är den. Helst av allt hade han nog velat ligga mellan mig och Jimmy men jag förpassade honom istället till soffan. Där fanns det i alla fall godis.

I söndags var det jag som vaknade med halsont och feber så då fick Jimmy vara hemmafru istället. Fast det får jag förstås inte skriva om i min blogg. Faktum är att jag inte får skriva blogg överhuvudtaget. Eller sitta vid datorn. Eller kolla på teve. Eller lyssna på musik. Jimmy ska skicka hotbrev till alla killkompisar jag har på Facebook. Dessutom ska han åka på Hultsfred bara för att skälla ut Howlin' Pelle. "Du ska ge fan i att skicka mail till min flickvän, okej?!" Däremot måste jag ställa upp om någon av Jimmys kompisar vill ligga med mig. Och det är väl klart att jag gör det, nymfoman som jag är!

Idag är jag fortfarande sjukling och har skickat hem Jimmy. Och hans mustasch. Jag försöker få honom att förstå att det är den som gör att Leksand förlorar hela tiden, men han tror mig inte. Bevisen är ju uppenbara: Jag har ingen mustasch och Färjestad gick till semifinal. Leksand har vunnit jättemycket hela allsvenskan, så fort Jimmy skaffar kvalserie-mustasch så börjar de förlora. Det värsta är att jag inte vet vad jag ska kunna hitta på som irriterar honom lika mycket som den där mustaschen irriterar mig. HJÄLP!

Nu ska jag gå och snörvla lite framför teven och dricka te. Shit, såhär ont i halsen har jag inte haft sen jag hade den där jävla halsbölden. Ouch. Cancer har jag också. Och förlossningsdepression. Kanske även en liten släng av hypokondri?

Maia Hirasawa - You And Me And Everyone We Know


Idag är det fredag!

Inte vilken fredag som helst heller, utan långfredag! Jag och Jen har bestämt att vi därför får tröstäta hur mycket som helst i sorgen efter Jesus. Så ikväll blir det tjockiskväll utav bara satan. Jag har bakat en kladdkaka med marschmallows och chokladbitar i och ovanpå är det hasselnötter och kolasås. Men just nu sitter jag och väntar på Johnen och Eric för vi ska åka och hämta pizza. Det kommer att bli kalorier galore ikväll, I'm lovin' it!

Annars susar bilarna förbi utanför i en väldig fart på väg till kvalserie-hockey. Hittills har jag räknat till 15 tut. Det brukar vara EN bil som tutar och det är jag ganska säker på vem det är. Men 15 tut? Nu börjar jag bli mer och mer som mina föräldrar märker jag. Jag har varit alldeles för länge i Sågmyra. Då blir man knäpp och börjar räkna tutande bilar och sucka tungt över hockeytrafiken. Jag tror inte ens ordet hockeytrafik används i resten av Sverige.

Nu måste jag leta på mitt läppglans. För det är ju extremt viktigt att jag är snygg inför Johnen och Eric liksom. Eric säger ju ändå bara nej till mig. Snyft. Nåja, de är ju 88'or så man får väl göra en insats iaf! Jimmy är på förfest med systrarna Kallur och jag vill ju inte vara sämre så jag hänger med 88'or.

Förövrigt så pratade jag med Pippen i telefon idag. Han är ganska skojig.
- Heej!
- Hej Pippen! Vad gör du?
- Inget!
- Inget? Leker du inte ens?
- Jag pratar med dig ju!
- Ja, det gör du ju... Är farmor snäll?
- Neej, hon bara pratar och pratar...
Sen la han på. Han har sett för många amerikanska teveserier tror jag eftersom han bara lägger på sådär.

The Hives - Return The Favour

Imorgon är det fredag!

Och idag har jag och Jocke bakat scones. Det var mest jag som bakade. Jocke läste receptet och såg till så att allting gick rätt till. Dessutom glömde han marmeladen så halva scones-upplevelsen gick om intet.

image78
Att få ihop degen med gaffel är inte det lättaste...

image79
Jag gör en Jamie Oliver och tar saken i egna händer istället!

image80
Mästerkocken i stövlar. Fast jag hade inga stövlar, men det hör inte hit...

image81
Nu ska degen plattas ut till fyra lika stora kakor.

image82
Jocke mätte noga så att varje kaka var 15 cm i diameter, det var viktigt!

image83
Om en sekund är sconesen färdiga!

image84
Oh, så fina de blev! Mina konditor-skills är inte att leka med!

image85
Jag ser till att det blir rättvist fördelat!

image86
En capture-the-moment-bild. Inte alls arrangerad. Jocke är så glad över att få äta scones. Så naturligt glad!

Nu funderar jag på om jag ska hålla mig uppe halva natten bara för att jag ska få vara ledig imorgon, eller om jag ska göra som jag känner för och gå och lägga mig. Lite Coca-Cola bara så orkar jag nog vara uppe några timmar till. Och var är min Storebror med äggen och grädden jag behöver till kakan jag ska baka imorgon?

Isolation Years - Say Oh Say

Puss i påsk!

Nu har jag påsklov. Visserligen bara i fyra dagar. Men ändå. Så nu sitter jag mest och är påskkärringsvakt, eller vad det heter. Visserligen är det knappt några barn som går påskkärring längre, men man måste ju ställa upp för de få som för traditionen vidare. Annars har vi ätit påskbord på dagis och Märta gick efter mottot: "Ta lax, det är dyrt... Ehm, gott!" Och hade tallriken full av lax. Äter barn gravad lax? Barn nuförtiden alltså. De är konstiga.

Dags att leta på ett recept på scones till mitt och Jockes tea-party. Var är det jättebra receptet som jag och Des alltid använde? Ja. Hur ska ni kunna veta det. Så jag får väl helt enkelt slänga mig in i receptskåpet och leta vidare.

Rufus Wainwright - Instant Pleasure

Hugger som en gravid kobra.

Det finns något som är värre än att han är moderat, och värre än det där med mjukisbyxorna. Det är det att han inte gillar Håkan. Ännu värre; Han tål inte Håkan. Och alla som känner mig vet att det finns tre saker här i världen som jag absolut inte tål att någon snackar skit om: 1.Sågmyra. 2. Storebror. 3. Håkan Hellström.

Jag blir så jävla arg. Jag hugger som en gravid kobra och blir uppriktigt arg. "Han sjunger faaaalskt!" Jaja. Blabla. Vafan tror ni Justin Timberlake gör utan alla jävla röstmix-grejer då? Hur låter Rihanna utan massa jävla dunk-dunk-skit omkring sig? So what, om han sjunger falskt. Allt han gör är från hjärtat och äkta och det är HAN som gör det. Det är ingen annan som skriver hans låtar. Han behöver inte 30 halvnakna brudar i sina musikvideos för att någon ska orka titta. Han gör det han känner för, för att han lever för musiken. Inte för att han lever PÅ musiken.

När andra artister gnäller om att alla laddar ner deras låtar så att de inte får några pengar för dem och blablabla så säger Håkan: "All musik borde vara gratis. Jag vill ju bara dela med mig." Men tillägger sen att om ingen köper hans skivor så får han ju inte göra fler skivor, och det vore ju tråkigt. Man snackar inte skit om Håkan, åtminstone inte i min närhet. Åtminstone inte om man vill hålla sig väl med mig. Antagligen får man inte säga såhär när man fyllt 23 år och faktiskt är vuxen. Men det är svårt att förklara hur mycket Håkan betyder. Att jag jämför honom med Sågmyra och Storebror säger väl en hel del antar jag.

Håkan Hellström - Nu Kan Du Få Mig Så Lätt

Keep on the sunny side.

Aaah. Vilken kväll. Färdig med turismrapporten. Sen väääärldens skönaste bad med massa myspys härlig musik till. Följt av middag som bestod av lax, med pasta och pesto. Ett avsnitt av Kyle XY och nu sitter jag här med en toning i håret som snart ska sköljas ur. Såna här kvällar borde man ha varje kväll. Jag unnade mig lite Coca-Cola också eftersom jag var så duktig med rapporten. Uhm. Okej. Jag unnar mig Coca-Cola nästan varje dag. Det finns alltid en anledning att unna sig Coca-Cola. Som att jag orkade gå upp i morse, det är en anledning till att unna sig Coca-Cola. Eller att solen skiner. Eller att det snöar. Eller att det regnar.

Jag känner mig helt galet positiv och peppad till... ALLTING! Helt sjukt. Imorgon är det skärtorsdag och vi får påskmiddag på dagis. Woohoo. Till och med det ska bli kul. Allting är helt underbart. Snart är det fredag också. Jag och Johnen ska äta pizza. Nu ska jag skölja ur hårfärgen. Livet är underbart. Glad påsk!

Morrissey - First Of The Gang To Die

Om 2 dagar är det fredag.

Min msn fungerar inte. Katastrof! Inte. För jag använder ju knappt min msn ändå eftersom den alltid är helknasig. Jag har ju Facebook. Vad mer kan man begära? Idag är det extrabra att msn inte fungerar för jag måste plugga, och om jag pluggar och samtidigt har msn igång så blir det inte så mycket plugga av. Därför är det bra att msn lagt av. Det kanske är någon som vill mig väl som har pajat min msn?

Bäst idag:
Maja, 5 år: (sjunger) " Hejsan hoppsan, falleralle ra, när julen kommer ska varenda unge vara gla' "
Linnea, 6 år: "Påsken!"
Maja: "Va?"
Linnea: "När påsken kommer ska varenda unge vara gla'!"
Maja: "Gud, vad du stör mig HELA TIDEN, Linnea!"

Tur att de är vänliga mot varandra de små liven. Annars har det mest varit påskpynt hela dagen. Kycklingar och fjädrar till förbannelse. Jag har till och med fått med mig någon konstig slags fyrkantig kyckling hem som jag fick av Linnea. Jag skulle tydligen ge den till min kille. Jag känner redan nu hur glad han kommer att bli.

The Duke Spirit - My Sunken Treasure

Oh, I love you, I wish you got the flu.

Idag blev jag friad till på jobbet. Det var minsann inte dåligt. Det var Theo som friade, med korken till en tuschpenna. Jag är helsåld. Theo är också sådär alldeles lagom. Som Jimmy. Haha. Och som Elias var när han var liten. Elias är fortfarande #1 förstås. Det är bara det att han blivit för stor för att ta upp och pussa och krama. Nuförtiden bygger vi mest med lego och han visar alla sina uppfinningar. Plus att han är kär i Mathilde. Så jag har gått över till Theo. Och Isak förstås när jag är på den andra avdelningen. Problemet är bara att Isaks storebror har en liten crush på mig. Men men. Jag har hjärta nog för alla. Det finns så mycket kärlek i mig!

Om 3 dagar är det fredag.

Imorgon åker mina föräldrar till stugan för att fira påsk. Jag ska bara njuta av min ensamhet hela onsdagskvällen. Jag ska fanimej bada i badkaret. Va? Men Pernilla, ska du bada i badkaret? Det får man inte. Ingen får bada i badkaret. Endast Pippen, annars ska badkaret bara stå där. Tänker du verkligen göra det? Ja! Det tänker jag. Jag tänker bada i badkaret och ingen kan göra något åt det för att ingen annan än jag kommer att vara hemma. Jag ska lyssna på musik, bada badkar och bara njuuuta. Fy fan, vad det där lät som att jag ska ha värsta onani-sessionen. Nåja. Det kan jag ju också ha om jag vill. Hoho.

På torsdag ska jag och Jcoke baka scones och ha english afternoon tea party. Ett spartanskt sådant tydligen. Jag ska stå för scones och te och Jocke ska stå för marmeladen. Om han glömmer marmeladen så dödar jag honom. Jag har inte ätit marmelad sen jag bodde i Brighton, så det är fanimej på tiden att jag äter marmelad. Jag har köpt gott äpple&kanel-te också, så det kommer att bli ett tea party som inte går av för hackor!

På fredag blir det Kollektiv-kväll. Film, skitsnack och massa gott att äta. Jag och Johnen har bestämt att vi ska åka och hämta pizza. Om det finns pizzerior som är öppna på långfredagen? Det gör det förhoppningsvis. Alla kan ju inte äta påskmat? Så pizza blir det nog alldeles bestämt! Och så Kollektivet. Ja, det var minsann alldeles för längesen sist så det är på tiden. Det är mycket som är på tiden nu verkar det som...

Och senare på fredagkvällen, sådär någon gång när hockeyn är slut så kommer Jimmy. Och då blir jag glad och hoppar hit och dit av glädje, fast det berättar jag förstås inte för någon för jag är ju sån där tuff, cool, stenhård tjej som inte visar mina känslor och aldrig skulle erkänna att jag faktiskt är förbannat kär i den där grabben. Jaha. Nu förskrev jag mig visst. Oj då. Bäst att jag går och studerar. Det går väldigt saaaakta men säkert framåt.

Sun Kil Moon - Neverending Math Equation

Stupid swedish girl.

Och så när man läser instruktionerna för turistrapporten för 134'de gången så ser man plötsligt en rad som man inte alls sett förut. En rad som innebär att man måste göra om hela skiten från början. Grattis Pernilla, grattis! Vilken eufori jag befinner mig i nu. Inte. Jag funderar på att sätta i mig min Ben&Jerry's jag har i frysen i ren trots, fastän jag tänkt spara den tills i helgen. Fast å andra sidan gjorde den raden också att hela arbetet blev mycket lättare för nu slipper jag tänka så mycket själv. Synd bara att jag fick lov att börja om helt från början för att slippa tänka själv. Men men. Ingenting är ju så roligt som Geografi B så det är bara att sätta igång! Det måste ju vara därför jag läst om kursen 4 gånger, för att den är så himla rolig! Uhm. Fuck you, bajssnopp.

Adele - Chasing Pavements


Om 4 dagar är det fredag.

Bara så att ni vet. Jag är förbannat trött. Har inte ens hunnit börja plugga idag. Först var det frukost. Och sen upp-och-hoppa-joggingtur. Sen var det duscha. Städa bibliotek. Äta lunch. Sen följa med kära far och handla. Jag tror vi var på City Gross i över två timmar. Jag skulle bara ha det och det och det. Direkt när vi kom in på gården hemma kom Märta och Alva farandes och skulle hjälpa oss att bära in alla saker. Fast mest för att de ville göra klippdockor på datorn förstås. Efter att de gått hem var det dags att laga mat, äta mat och nu är det Nu. Och med Nu menas att jag måste göra ett tokryck och plugga några timmar. Skulle vara förbaskat skönt att ha det där gjort innan torsdag.

På tal om torsdag så fick jag förra veckan på dagis frågan: "Hur ska du se ut när du går påskkärring Pernilla?" Ja. Jävlar ja. Hur ska jag se ut då? Haha. Nej. Jag får nog snällt sitta hemma och dela ut godis till alla andra små kärringar. Om det nu ens kommer några, de senaste åren har de varit utrotningshotade verkade det som. Nu går de ju Bus Eller Godis på Halloween istället. Usch och fy. Kommersiella kapitalistiska amerikaniserade skithögtid. Bojkott Bojkott.

"Att lyssna på dig och att lyssna på Magnus Betnér det är som att lyssna på samma person, ni är precis lika negativa till livet båda två!" Sa min mamma till mig idag. Negativ? Sa jag. Jag är bara realist.

Markus Krunegård - Jag Är En Vampyr

A part-time lover and a full-time friend.


Det tragiska är att Juno inte ens har kommit till biografen i Falun ännu. Det magiska är att den här låten är så myspys-lovely-bra att jag blir alldeles glad i hela kroppen och vill bara ta fram gitarren och sjunga den för alla som jag tycker om. Då min sångröst inte är något vidare så får ni höra den här istället. Fuck. Jag vill se Juno.

The Moldy Peaches - Anyone Else But You

Thailand har en rik och omväxlande flora och fauna.

Hoho. Det känns som att min hjärna börjat smälta och rinna ut genom öronen. Jag hatar källkritik. Kan man inte bara få skriva att man är dum, naiv och lättlurad och tror på allting man hör? Det är jag ju, så det vore faktiskt inget hittepå. Fråga mitt ex och min före detta bästa vän bara. Haha. Hoho. Det där var faktiskt inte alls roligt egentligen utan bara tragiskt. Men det var så längesen jag kom med någon bitter kommentar om det så jag fick bara lov.

På tal om det så känns det jättekonstigt att faktiskt lita på någon. Och läskigt. Läskigt som fan. Nu kan man ju vara lite motsägelsefull och säga att, ja men om det är läskigt så litar du väl ändå inte på honom? Jo. Men i den bemärkelsen litar jag ju inte på någon. För det gör jag ju inte, inte sådär till 100% som jag gjorde förr i tiden. Det har ju inte med honom att göra, det beror ju på mig själv. Men att jag litar på honom så att jag ändå inte är helt supernojjig så fort jag inte vet vad han gör, som jag trodde att jag skulle vara. Att jag faktiskt tror på honom när han säger att han aldrig skulle göra så mot mig. Och det är det som är det läskiga.

Nu ska jag inte plugga mer idag. Det får helt enkelt bli så att den sista uppgiften skickas in försent. Det gör nog inte så mycket eftersom jag ändå bara satsar på ett G. Om jag pluggar mer idag så dör jag nog. Man kan faktiskt inte slita ut sig redan i denna unga ålder. Om typ 60 år ska jag dö.

Laleh - Snö

Everyday is silent and grey.

Oooh. Som jag pluggar. Jo. Det gör jag faktiskt men nu fryser jag som fan och hungrig är jag också. Jag vill ha chips & coca-cola. Eller åtminstone vad som helst som är ätbart. Jag har försökt få Jimmy att förstå hur synd det är om mig men han säger bara saker som: "Ja, strunta i att plugga du, så kan du bo kvar i Falun istället för att flytta till Göteborg och baka kakor."  Vilket visserligen är förbannat bra sagt för då inser jag vad konsekvenserna blir om jag inte pluggar. Så. Nu har jag haft rast färdigt. Nu återgår vi till tsunami-katastrofens inverkan på den Thailändska turismen. Som att söndagar inte är nog ångestframkallande ändå. Hmpf.

The Kooks - Always Where I Need To Be

Dum & Dummare.

Jag tittade för en stund sen på reprisen av Debatt. Åh. Jag blir så matt. Där sitter Ebba von Sydow och Isabella Löwengrip (Blondinbella) och tävlar i vem som är dummast ungefär. Blondinbella ÄLSKAR att jobba. Jobba? Jaha. Jo. Om jag fick flera hundratusen för att sitta och skriva om vad jag shoppat den dagen så skulle jag också älska att jobba. Tjejen städar för fan inte ens sitt rum själv för de har en städerska som har jättegulliga städerska-kläder på sig. När hon skulle ha shoppingförbud en månad skulle hon leva på "bara" 1050 kronor en månad. Det är fan det jag lever på en vanlig månad. Det är vad alla ungdomar mellan 16-19 år lever på varje månad. Jag blir nästan rädd när jag inser att det finns människor som Blondinbella, såna som är sådär korkade på riktigt.

Tobias Persson är bra i alla fall. Jag visste förstås redan innan att han var rolig. Men att han hade så kloka åsikter också. Det var en positiv överraskning. Jag hade velat se Betnér där också, han hade nog kunnat ge Ebba en och annan känga när hon sitter där och ler och förklarar att alla unga tjejer visst förstår att många av produkterna hon skriver om är reklam. Ja. Det gör de säkert, men det förändrar ju inte det faktum att Ebba ändå sitter där och präntar i dem att de ska se ut på ett visst sätt, klä sig si och så och bete sig fint och artigt för att kunna platsa i samhället. Kan ingen bara ta hela Veckorevyn-redaktionen och slänga den i Sverker Olofssons soptunna?

Pete & The Pirates - Mr. Understanding


Sirap & Honung.


Istället för att hyperventilera över någon anorektisk alien införpackad i folie som av någon anledning vann Melodifestivalen så bjuder jag på lite skön musik istället. This is good shit, I'm telling ya! Jag får nästan gåshud av hennes röst. Söt är hon också. Duffy - Syrup & Honey.

Long time, no see.

Jag bjur lite bilder eftersom det var så längesen sist. Vart fan är min kamera förresten?

image72
Snuttepatte och jag leker brats hemma hos Anna någon gång i mitten av februari.

image73
Jimmy gör det han är bäst på. Dricker. Så länge det inte är whiskey alltså.

image74image75
Jolin och Evelina på hotellrummet i Norrköping.

image76
Hanna och jag innan Klubb Phone Me. Posa? Vem? Jag? Nähä.

image77
Thea, Sandylicious och jag hemma hos Hanna.

Ja. Det var väl bara det. Och det faktum att Jen blandar ihop sms'et där jag skriver att jag inte ska komma på hennes fest ikväll med Erics sms där han skriver att han ska komma är ganska roligt. Så jag får svaret: "Vad kul! Du får gärna ta med dig nån!" På att jag inte kommer. Och Eric som har skrivit att han ska komma får svaret: "Nej, vad tråkigt!" Haha. Klockrent Jenny. Eric måste känna sig så oerhört välkommen.

Johnossi - Glory Days To Come

En tragisk dag.

Fuck fuck fucking fuck. Jag är på fruktansvärt dåligt humör. Eller jag var åtminstone. Nu är humöret lite mer likgiltigt. Jag vet inte vad det kom ifrån heller det dåliga humöret. En dag i Falun skulle jag gissa på. Fast det är bra för när jag blir såhär väldigt Hata-Falun-Deppig så blir jag desto mer plugg-peppad och det behöver jag just nu för att hinna färdigt med min turistrapport om Thailand tills imorgon. Så nej. Det blir ingen utgång för mig idag.

Ehm. Som att det ens var på tal? Lägga mina sista 100 kronor på att gå på Harry's? Haha. Jo säkert. Förrförra helgen gav jag Harry's min sista chans. Och när man tröttnar på ett uteställe efter bara 15 minuter i kön in så är det nog ett starkt tecken på att man aldrig mer ska ge det en chans. Nu har åtminstone alla mina kompisar slutat tjata om att det finns lediga lägenheter här och där som de vill att jag ska flytta in i. Nu har de en ny favoritreplik: "Säg åt Jimmy att flytta hit!" Ja. Visst fan får Jimmy flytta hit om han vill, känns ju dock lite onödigt när jag ska flytta ner till Göteborg till hösten. Men jag tänker ju inte stå i vägen för hans drömmar så om han vill flytta till Falun när jag flyttar till GBG så får han ju det...

Och vafan är det här för kommentar jag fick på mitt förra inlägg:

"Sant, fast ni som äter kött äter ju faktiskt jämt döda djur..så vad är skillnaden på att det är en råtta?" Ja, fan. Nathalie B. Du har rätt. Vi som äter kött vi äter ju allt dött kött. Hittar vi en död fågel på vägen så tar vi ju direkt upp den och börjar gnaga på den. Och bara jag ser en ko i en kohage så springer jag dit och bryter nacken av den och börjar tugga. Det var ju kanske inte just att det var en råtta som var det äckliga, jag hade nog tyckt det var precis lika äckligt att hitta en död ko min chipspåse. (Krävs dock en jävligt stor chipspåse för det. Men med tanke på vilket chipsmonster jag är så...) Det är ju precis som att vegetarianer/veganer inte kan ha krukväxter hemma för ibland när de blir hungriga så äter de upp sina kaktusar. Och alla homosexuella tycker att ALLA som har samma kön som de själva är skitsnygga och de blir kåta på allihopa. Och alla invandrare åker runt i BMW's med tonade rutor som de köpt för pengar de tjänat på att kränga stöldgods. Generalisera mera, vetja!

Nej. Förlåt. Nu ska jag sluta vara så jäkla bitter. Jag har inte fått någon mat idag det är därför jag beter mig som Bitch Of the Year. Och så saknar jag Jimmy fast han mest är full och inte vet vad han snackar om. Eller så är det jag som inte vet vad han snackar om. Men det är oviktigt. Nu ska jag spela lite gitarr så jag blir glad.

Manic Street Preachers - Send Away The Tigers


Nacho Nacho Mouse. (Mel. Macho Macho Man.)

Dagens roligaste måste ju ändå vara Aftonbladets artikel om tjejen som fann en död mus i sin påse med nachochips från ICA. Ungefär 5 gånger i artikeln påpekar de att tjejen är vegan. Så hon är oerhört traumatiserad av händelsen, hon har fått psykologhjälp och en bukett tulpaner från ICA. Anledningen till att hon är så oerhört traumatiserad är alltså att hon är vegan och hittar en död mus i sin chipspåse. Ja, det måste vara just därför det är så jobbigt. För om jag som köttätare skulle hitta en mus i min chipspåse skulle jag inte alls bli äcklad utan bara glatt smaska i mig den, eftersom jag äter kött. Då blir man ju inte äcklad av ett muskadaver i sin chipspåse inte. Oh nej. Det är ju bara en bonus! Det tror väl fan att man behöver psykologhjälp om man upptäcker att det inte är ett chips utan en mus man sitter och tuggar på, det behöver man väl inte vara vegan för att bli äcklad av? Aftonbladet. Underbara människor.

Nu ska jag lyssna på Johnny Depps fru när hon sjunger för mig.

Vanessa Paradis - Be My Baby


Stanna världen en stund.

Jag hinner inte med! Nu är jag helt hjärntvättad av miljömål, vattenplanering och landskapsanalyser. En heldag med geografiprov och inlämningsuppgifter är ingenting att rekommendera. Men jag är fortfarande inte färdig, har en turistrapport om Thailand att pyssla med resten av helgen. Nu tänker jag i alla fall ta en paus för resten av kvällen. Spela lite gitarr (har inte gjorts på flera veckor), se på alla serier som jag ligger 300 år efter i och läsa bok. Chips har jag också. Så jag ska nog överleva en helg utan... Ehm, vad heter han nu igen? Mörkt hår, blå ögon, skjortor med bra passform? Nej, jag minns fan inte.

Kvällen igår var trevlig åtminstone. I bakgrunden snurrade Snatch men i förgrunden hördes mest mitt, Ceebs och Kalix snackande. Kalix, även kallad Anna, är alldeles för nyfiken av sig. Och Ceebs tjatade mest om sås. Vit sås. Jag ville verkligen inte höra men fick glatt lyssna ändå. Jag var mest glad för att jag fick ett bokpaket av Anna, fan vad bäst hon är! Annars har jag lite på känn att jag och Ceebs är rätt jobbiga att umgås med just nu. På Ceebs födelsedag blir det parmiddag. Haha. Det blir lite som i Kvarteret Skatan. Ante är David Batra. "Ja, jag har ju dödat en kille en gång!" Sandylicious är den bitchiga som fabulerar ihop en hel historia om hur hon och hennes kille träffades. Stackars Krister. "Det var en härlig vårdag i Venedig..."

På vägen ner på stan sen kan jag tänka mig att en hel del trodde att jag och Ceebs var fulla. Men det är faktiskt helt normalt att sjunga Abba-låtar i opera-versioner, tävla i vem som skrattar fulast och stöna som galningar så fort det blir uppförsbacke. Jag kan förstå att Ceebs stönade när jag drog på henne bakifrån sådär faktiskt, mina redskap är minsann inte att leka med!

Idag lyckades jag jogga runt hela (nja, nästan iaf) byn utan att möta en enda människa. Eller se skymten av en bil. Till slut blev jag paranoid och trodde att jag var med i någon sån där konstig film där alla människor försvinner. Poff bara! Sen kom jag ihåg att jag bor i Sågmyra och att det var snöblandat slask som ramlade ner från himlen, och den enda som är dum nog att ge sig ut i det vädret är jag. Förövrigt hade jag och Storebror en intressant diskussion om vad som är billigast, att köpa ett skärp eller att gå upp i vikt så de för stora byxorna inte längre är för stora? Det var en spännande diskussion, sånt borde vi göra oftare!

Rufus Wainwright - 14th Street

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.

Nu ska jag strax hoppa på bussen för att åka in till stan, möta upp Ceebs och sedan gå till Anna på filmkväll. Eller myskväll. Eller skvallerkväll. Eller äta gott kväll. Jag vill äta gott. Jag är sugen på smoothies, så det ska jag springa in på Hemköp och köpa. Pökmeh menar jag, inte Hemköp. Pökmeh.

Annars har dagen mest bestått av att fläta hår. Småtjejerna på dagis upptäckte att jag är bra på att fixa hårgrejer, så det blev till att agera frisör hela eftermiddagen. Undrar vem av dem som är ägare till hårsnoddarna på min handled? Jag ska nog lägga beslag på dem själv, jag behöver hårsnoddar. Hårband säger Martina och Evelina och jag förstår aldrig vad de menar utan tror att de menar band man har i håret, alltså hårband. Såna där tjocka man har vid pannan. Det gör de inte, de menar hårsnoddar. Hårsnodd, säger jag. Eller tofs. Har någon en tofs? Fast egentligen är ju en tofs det man har när de sitter i håret. Alltså själva håret.

Nu hungeryrar jag och bör äta något innan bussen går. Annars blir det synd om Ceebs och Kalix. Jag är inte snäll när jag är hungrig. Bussen går snart. I helgen ska Storebror och Jim gå på Lucky. Bara så att ni vet. Det är så jävla jobbigt att umgås med folk man är kär i, säger Storebror. Han är klok han. Inte någonstans.

Bara fortsätt håll käften.

Jag har inte tid att blogga. För mycket jobb. För mycket skola. För mycket msn-kurtiserande. För lite tid. För lite sömn. För lite mat. Idag har jag kärat ner mig i Isak. Glöm Theo, han är so last week. Isak. Det är grejer det. Alldeles jäkla lagom är han. Lockigt hår har han också. Idag fick jag lov att bära på honom hela dagen. Så fort jag satte ner honom blev det storgråt. Vilket var lite komplicerat då jag var ensam ute med 23 barn och 5 av dem grät samtidigt medan de andra mest skrek och slog varandra. 5 gråtande barn är inte lätt att ta hand om på egen hand. Men hey, det är lugnt, jag är van. Nu ska jag återgå till landskapsanalyserandet.

Snook - Kattguld


Clockcleant.


Det här är fan det roligaste jag sett på länge. Betnér roastar Björn Gustafsson och helt plötsligt kommer Björn upp på scenen utan att Betnér har en aning om att Björn varit där. Kolla in en ställd Betnér och Björn som kan ge svar på tal. Klockrent!

Hrmpf. Hockeykillar.

Igår fick Jimmy för sig att han skulle läsa min blogg. Nu är "avsugningsbåset" det enda han kan prata om. Jag tror faktiskt att alla andra ord har raderats ur hans hjärna sen han läste det där om mig och Eddie Läck i avsugningsbåset. Nu är det bara avsugningsbås hit och avsugningbås dit. Typiskt hockeykillar. Men men, så länge han tjatar om avsugningsbåset så kommer jag att tjata om favoritmärken och bra passform. Rätt ska vara rätt. Avsugningsbåset. Fy fan!

Om jag var 10 år yngre...

Om jag var 10 år yngre skulle jag vara 13 år och gå i sexan på Sågmyraskolan. Då skulle jag slippa sitta och ha hjärnan full av fjäll-, kust- och jordbrukslandskapsanalyser. Då skulle jag slippa sitta och vara trött för att jag måste jobba på den jobbiga avdelningen imorgon. ( "Kissa i din bajsblöja!" På repeat. )

Om jag var 10 år yngre skulle jag vara 13 år och gå i sexan på Sågmyraskolan. Jag gjorde inte en enda läxa på den tiden. Däremot hade jag en anti-Spice Girls klubb, satte upp protestlappar mot McDonalds över hela skolan, blev inkallad till rektorn var och varannan vecka och fick hemringningar om att jag var uppkäftig. Som barn var jag en rebellisk jävel. När jag gick i sexan fick min klass höra av vår lärare att vi var den värsta klass han haft under sina 27 år som lärare. När jag gick i sexan krossade min klass allt-som-allt 13 fönster på en termin, och inte en enda gång var det med flit. Konstigt nog.

Om jag var 10 år yngre skulle jag ha en liten crush på Lasse Bäckström, vara medlem i Popcorn Girls, tycka att Ronan Keating var snyggast i världen och tillbringa kvällarna i telefon med kusse Erik och Gaxieboy. Om jag var 10 år yngre skulle jag skriva gulliga romantiska små noveller till skoltidningen, klä mig bara i svart och tillbringa varenda helg i våran sommarstuga.

Det var längesen jag var 13 år. Men jag saknar mitt rebelliska jag. Jag saknar tjejen som var uppkäftig och hade en anti-Spice Girls klubb bara för att jävlas med resten av tjejerna i klassen. Jag saknar tjejen som hade galet vänstervridna åsikter utan att ens vara medveten om det. Jag saknar att vara 13 år och gå i sexan på Sågmyraskolan.

Nick Drake - Black Eyed Dog

Dreams are coming true.


Aaah. Tänk om man fick vara med om det här. Det skulle minsann inte sitta helt fel.

Vad tänker den på?

Jag hade hela dagen så fint upplagd. Jag skulle jobba till halv tre, ta en timmes promenad efter jobbet, komma hem och dricka lite te framför Gilmore Girls, städa biblioteket och sen tokplugga fram tills klockan åtta ungefär. Tji fick jag. Jag jobbade till halv tre, tog en timmes promenad, kom hem och gjorde i ordning mitt te och en smörgås, satte mig framför teven och... BOOM! Så flyger ytterdörren upp och trampandet av små fötter hörs i trappan.

- VI SKA GÖRA KLIPPDOCKOR! Ropade Alva och Märta i kör och så blev det. Klippdockor, glassätande, bus och inspektion av alla mina armband/halsband/örhängen/diadem. Nu har de nyss gått hem och jag är mest hungrig och trött. Vad får de all energi ifrån? Medan Alva cyklade som en tok på träningscykeln kröp Märta runt, runt bakom sofforna i teverummet och skrekfrågade om jag såg henne. Nej, det gjorde jag inte. Men jag hörde henne däremot.
Jahapp. Mat i magen, städa biblioteket och sen sätta igång och plugga då. Tvättar gör jag också. Jag kommer verkligen inte få den här veckans timmar att gå ihop. Men det är väl kanske inte meningen heller.

The Mountain Goats - Heretic Pride

"De har sån bra passform."

Alla mina vänner som flämtat till och utropat: "Va? Är han moderat? Och du tycker om honom ändå?" kan nu förbereda er på en ännu större chock. Håll i er nu... Mjukisbyxor. Mjukisbyxor. Jag borde ha sprungit 500 meter i motsatt riktning redan vid Moderat-grejen, men icke. Och inte heller nu springer jag. Jag bara rycker på axlarna och... Ja. Vad hände med alla mina principer? Vet ni vad? Fuck them. Jag struntar i mjukisbyxor och dåliga politiska åsikter. För jag mår så sjukt jävla bra. Och det är huvudsaken.

Helgen har varit bra. Trots en hundkennel på tåget så att hela jag luktade hund när jag kom fram till Falköping. Och trots att jag aldrig sett någon titta så skeptiskt på en burk pesto som Jimmy gjorde. Men sen när jag lagat maten klagade han minsann inte längre. Jag fick titta på Robins trots att det var hockey på teve. Fast det får jag inte berätta för någon för det är lite hemligt att JIMMY ÄR EN TOFFEL. Jag har inte sagt det till någon, jag har skrivit det i min blogg. Det är en väldig skillnad faktiskt.

I lördags var vi i Göteborg. Jag köpte en chokladkaka för 18 kronor. Sen köpte jag ingenting mer. Fan, vad duktig jag är! Det kan också bero på att herr Blåblodig Adelsman Moderat bara skulle in i affärer där jag inte hade råd med någonting. Vi skulle minsann på NK. (För Jimmy behövde kläder till tennisveckan i Båstad. Mouwahahaha.) Jag får alltid lite lätt ångest i såna affärer. Lite... "Hej, hej. Här kommer jag med mina H&M-kläder och smutsar ner era dyrbara saker." Men vi fick lov att gå på NK för där fanns Jimmys favoritmärken. När jag fick höra det började jag gapskratta lite. Bara några minuter. Favoritmärken? Ska man ha såna? Det ska man nog. Mina favoritmärken är typ... KappAhls Barnavdelning och Asos.com.

Det blev ännu roligare sen när jag gått och skrattat åt att man tydligen ska ha favoritmärken ett tag. Då jag fick höra att anledningen till att det var favoritmärken var att de hade sån bra passform på skjortorna. Bra passform? Shit Maj-Britt, jag låg dubbelvikt och grät av skratt. Nåja. Nu ska vi vara snälla. Nej. Det ska vi fan inte. Favoritmärken? Bra passform? Det är ju för bra för att inte göra ner.

Nu ska jag sova så jag orkar jobba imorgon. Och plugga efter jobbet. Shit, jag ligger redan efter fastän nästa vecka inte ens börjat ännu. Så egentligen ligger jag inte efter. Det är bara det att det känns så för att den här veckans uppgift är HUGE och jag ska jobba mer än 8 timmar om dagen så jag vet inte hur det ska gå ihop. Sova. Nu.

Moneybrother - Stormy Weather

Vi vet att du kissar i duschen.

Ett litet tips inför kvällen: Björn Gustafsson hos Robin ikväll. Robins, 21.00 på SVT1. Björn och Robin. Tillsammans. Det är nästan så att jag skrattar bara jag tänker på det. Hoppas Robin driver skiten ur Björn, eller tvärsom. Det är ganska lustigt ändå... Robin är lika gammal som mig, och Björn är ett år yngre än mig. Är det här ett tecken på att vi börjar bli gamla eller vad? Nu är till och med komikerna yngre än mig. Jag får ångest och känner för att... Ja, åtminstone skaffa ett litet kid eller nåt. Och nu menar jag inte att jag ska införskaffa en rådjursunge, jag menar alltså kid som i barn.

Nu ska jag byta låtar i min lilla knubbis (mp3-spelaren) och sen ska jag sminka mig, sen får jag hoppa på tåget till Falköping. Det låter bra det. Trevlig helg. Utifall att Jimmy inte låter mig blogga, han gnäller redan över mitt Facebook-beroende. Ja jäklar ja, han har pli på mig!

Ted Gärdestad - En Egen Måne

Molnen i famnen.

Här sitter jag och har näääästan pluggat färdigt. Försöker packa lite samtidigt och är mest glad för att imorgon är det fredag! Yesyes. Plus att jag fått Jimmy att gå med på en dagsutflykt till Göteborg på lördag. Woohoo! Då blir jag glad i hjärtat och hoppar lite upp och ner av glädje. Fast då måste jag plugga färdigt. Så nu ska jag återgå till mina älskade vindkraftverksutplaceringar.

Håkan Hellström - Ramlar

för att jag ska få åka till Göteborg

Han't ti mä dä här nå.

Jag pratar dalmål för att jag är stressad. Det blir så då. Jag pluggar, pluggar, pluggar och pluggar som en gnu. Jimmy har sagt att om jag inte gör klart den här uppgiften i tid ska jag inte få någon mat på hela helgen. Jäklar, han har pli på mig! Visserligen är det ju honom det blir mest synd om när jag blir hungrig, men jag pluggar väl ändå för att han ska slippa se min bästa sida. Jag pluggar även för min egen skull också, för att jag ska få bli tjock och lycklig till hösten.

Nu är min 10-minuters rast över. Jag hann ringa Jocke och så hann jag blogga. Det var en mycket uppskattad rast. Vet dock inte riktigt när jag ska hinna med att duscha, packa och sova. Hm. Duscha är överskattat. Packa behöver jag inte för jag kommer väl ändå knappt ha kläderna på mig. (HAHA! Förlåt, jag kunde inte låta bli. Det var för bra för att låta bli.) Och sova kan jag göra på tåget. Så nu var det löst. Åter till geografiboken. Visste ni att Karlstad tillsammans med Hammarö, Forshaga och Grums bildar en funktionell region? Nä. Det var väl det jag trodde!

Anledningen till att jag är trött om dagarna.

Nillan. säger:

hejhej. pernilla heter jag. jag tror vi har träffats nån gång?


Jimmy säger:

tjeeeeena pernilla, annars?


Nillan. säger:

jag vet inte riktigt, jag har träffat en sån jävla korkad kille... vet inte vad jag ska ta mig till med honom..


Jimmy säger:

aha, men jag kan ta hand om dig, vart bor du? ålder??? intressen?!!?


Nillan. säger:

vafan spelar det för roll? vill du se mig naken i webcam eller inte?


Jimmy säger:

ameh asså, vi kanske kan träffas istället liksom?? jag har jettestora musckler


Nillan. säger:

ahmen gu, haru? äre sant? det låter ju faktiskt jättebra, jag har typ killer boobs så vi borde ju ses nån gång...


Jimmy säger:

ja apselut


Nillan. säger:

okeeej, men om jag typ kommer ner till dej i helgen dårå?


Jimmy säger:

ska bara kolla med mamma om vi har nån extramadrass hemma, venta då


Nillan. säger:

ahmen vadå, ska vi inte typ... ligga i samma säng? för jag känner mig lite såhära stressad för jag är typ enda oskulden i min klass...


Jimmy säger:

jooo men mamma vill inte det egentligen, så jag lägger en madrass bredvid så hon tror att du sover på den liksom


Nillan. säger:
aah okej, gu är du typ såhär värsta smart elle nåt? det skulle ja aldri ha kommit på!Och sådär håller det på, kväll efter kväll, natt efter natt. Jag ber om ursäkt för att jag är så trött nuförtiden. Och för att jag är så fruktansvärt tjatig när jag väl är pigg. Jag förstår att ni saknar den gamla bittra Pernilla, det här håller ju inte! Men måste det vara så fruktansvärt lååååååångt kvar till fredag?

Bolla, bolla med mitt hjärta.

Jag är mätt som en gnu och känner mig rund som en ballong. Snyggtjock, yesyes. Det kan bero på att jag nyss satt i mig massor av tacolax, klyftpotatis, nachochips, guacamole, salsa och nån annan gojjig mumsig sås som jag slängde ihop. Jag är nog sämst i världen på att vara nyttig och på att plugga. För det är plugga jag ska göra nu. Även om jag är mer sugen på att baka en god kaka. Nej. Nej. Nej. Plugga. Faluns mark- och vattenplanering. Vindkraftverk. Det ÄR intressant. Nu bestämmer jag mig för det.

Annars är det mest roligt med Stefan Sundström, The Waterboys och Jason Mraz till Peace&Love. Även fast de var där förra året också. Amanda Jenssen är ju kul också. HA! HA! Hon är lite cool faktiskt, känns som att det skulle kunna bli ett nytt Lena Ph-moment. Även fast Lena är 400 gånger hetare. Det börjar nog bli dags att köpa den där biljetten snart om man ska få plats på campingen också.

Nu ska jag plugga i en timme eller två. Idag har jag för övrigt tatuerat mig. Eller Linnea tatuerade mig. Ett lila hjärta på handen blev det. Plus att jag har kärat ner mig i Theo. Blimey, vad söt han är!

Jack Johnson - Better Together

Vad är det du hatar med Falun?Om ni tittar på det här så förstår ni varför jag ääääälskar falubor så mycket. Det här är Falun i ett nötskal. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Jag skrattar nog, det blir roligare så.

Kolla! 10 kronor, GU' VA' BILLIGT!

IKEA igår var mest... En studie i vilka patetiska tanter vi förvandlats till. Där kommentarer om billig kyckling på ICA, muffins-recept, heminredningstips med mera avlöste varandra. Desireé var värst. Som vanligt. Hon har blivit inspirerad av tanterna på sitt jobb för mycket. Men det gör ingenting, tanter är ju gulliga. Och det var bättre förr! Kommer ni ihåg 1998 tjejer? Det var tider det. Ungdomen idag är förresten hemsk och ouppfostrad.

Vi växlade mellan att vara tanter och tolvisar tror jag. Då vi helt plötsligt började prata gyn-besök, klamydia, sex och det underbara faktum att vi nästan alla var bukisar. Yes. Jo. Men jag har haft sex med Kim, det är bara det att jag inte velat berätta något för Jen förut. Nu när det gått några år så borde det väl ändå vara preskriberat? Des var förövrigt sjuk under Etik & Moral-lektionerna i skolan. Men det var kanske ingen nyhet? Däremot får vi bara fler och fler bevis för det varje gång vi ses. Nåja. Hon piggar upp åtminstone.

Jag hittade ingenting på IKEA. Hittade inte så mycket någon annanstans heller. Lite halsband, strumpor, en bok och ett durkslag. Men det fanns ju inte så mycket kvar att köpa efter att Tove gått loss med sitt kreditkort. Det var ju tur att någon av oss tog shoppingdagen på allvar åtminstone. Snyggast var förövrigt när lampan på Jennys bil flög av mitt under bilfärden. Nu har Jenny en tvåfärgad bil med bara ett framlyse. Det är det inte många som kan skryta med!

Idag är jag mest trött och sliten efter en dag på jobbet med ALLA 34 barn. Helt galet. Mitt huvud känns som att det ska sprängas. Skrivkramp har jag också. Nu ska jag plugga geografi. Haha. Jo. Säkert. Nej. Men jag MÅSTE verkligen så jag ska försöka åtminstone. Av med musiken, bort med allt som stör koncentrationen och så bara börja skriva. Åååh. Varför är det så långt kvar till fredag?

Moneybrother - Dom Vet Ingenting Om Oss

I have a very swedish name... IKEA!

Dags för frukost innan det blir dags för mer frukost hos Jen och sedan bär det av till IKEA tillsammans med henne, Des och kanske till och med Tove. Själv har jag inget ärende på IKEA, jag tycker mest om att slösa pengar som jag inte har. Jag ska köpa krokar att ha bredvid min spegel så jag kan hänga mina halsband där. Sen ska jag äta IKEA-mat. Det är mest därför jag följer med. Jag vill ju inte vara med mina kompisar, jag vill bara bli tjock.

Hello Saferide - The Quiz


Happy days, mate!

Ikväll när jag tittade på Jamie Oliver fick jag ett av mina berömda skrattanfall. Ni vet de där när jag bara ligger och skrattar och skrattar åt någonting som inte alls är roligt men det blir bara värre och värre så jag kan inte sluta skratta. Som den gången i Brighton när jag fantiserade om Natascha Peyre i en RIKTIG bunnyoutfit, sen sån som Stig-Helmer har i SOS Sällskapsresan.

Idag lagade Jamie Oliver olika rätter med ägg i. Dessutom pratade han länge och väl om burhöns och hur hemskt det var, han visade upp en burhöna och berättade om hur sjuk hon såg ut och hur dåligt de mådde. Då jag plötsligt får för mig att Jamie efter han beklagat sig färdigt om den stackars hönan skulle ta med sig hönan ut i trädgården, nacka henne och göra en hönsgryta. Det skulle vara så... Annorlunda. Vad förvånade vi skulle bli!

Nu ska jag duscha.

Miss Li - Give It To Me


Det gör ont att veta, men lika ont att undra.

Jag är inte bakis idag heller! Vilket kan bero på att jag bara drack 3 cider, 2 passõadrinkar och en baileysdrink igår visserligen. Min fjärde cider var jag manlig nog och kastade på en vägg. Ja, jävlar ja vad testosteronet flödade! Vad som inte flödade var glädjen till Falun, men det var ju som vanligt då. Nu förstår i alla fall Jimmy vad jag menar med att Falun suger så rejält jävla mycket.

Nåja, förfest med middag och presenter var mycket trevlig iaf. Fina ballerinaskor som tokmatchade min klänning och ett diadem som också tokmatchade. God paj var det också. Sandylicious var mest på G av alla tror jag medan jag och Ceebs mest satt och var interna som vanligt. Thea tycker mer om kossor än barn och vet inte riktigt om hon ska skaffa sig en älskare eller ej. Hanna hade lagt ut svartpeppar på hela matbordet, det är det senaste. Kryddburkar är så ute. Nu kör vi direkt på bordet! Madde var kär i Linda Bengtzing och Therese var upprörd över sin tenta. Så det mesta var förstås som vanligt. Sen kom Johan och jämförde Leksandsklacken med Boten Anna, vilket på sätt och vis stämmer. Jimmy var otrevlig som vanligt (jag är tydligen tjock och slampig. hmpf.) och Freddie hade köpt blåbärssoppa som han skulle ha till Vasaloppet på teve i morse.

Sen var det dags att gå till... Syrrah. Det är det senaste. Istället för Harrys. Även om det är samma sak, men det kanske är roligare om man kallar det Syrrah? Nej. Vi hann inte mer än dit förrän alla jävla Daddy'sarna dyker upp (och med det menar jag Nyman, Mattedaddyn, Mörklockiga Daddyn, Canadagrisen och hela tjottaballongen) och det första man får höra är: "Var har du Tomten då?" Ja. Undrar varför jag hatar Falun så mycket? Det kan bero på att tiden där stannade 2004. Värre blev det när vi stod i kön och alla började skryta om hur de går till Harry's varje helg, inte behöver visa leg och vet hur det funkar därinne. Jag blev mitt allra bittraste jag och Jimmy fattade vinken riktigt bra och drog mig därifrån. Tack och lov.


Vi hängde på Mariannes istället. Haha. Somaliern var där. Det var ren lycka. Jag hjärta Somaliern. Honom ska jag ha som frikort. Johan var lycklig för han fick dansa med Inga-Lill. Jag träffade en tremänning som jag aldrig träffat förut i hela mitt liv och sen träffade jag min kusins man som kan ha varit en aning dragen. Vi rymde från Marres och gick vidare till Etage. Fast innan vi gick dit fick Freddie lov att leta rätt på sin sprit som han gömt i buskarna. På Etage blev beviset på att tiden i Falun stannade 2004 ännu mer påtagligt då jag bara får smita in utan att visa leg medan Jimmy blir stoppad för honom kände inte vakten igen, men det gjorde han med mig. Fint. Jag har inte varit på Etage på flera år, men jag ser tydligen fortfarande likadan ut som när jag var 19.

Vi tog bara hissen upp till Etage sen åkte vi ner igen och gick och åt pizza. Eller ja, jag åt pizza. Jimmy betalade bara för den och satt och tittade på när jag tjockade mig. När jag tjockat färdigt gick vi tillbaka till Syrrah och träffade en Ceebs som blivit plakat, sen ringde Jen och ville titta på min karl. Och vem är jag att neka henne något sånt? Så det fick hon väl göra, även fast det kostar en femma. Hittade på Denise där utanför också som berättade för Jimmy att det bästa med mig är att jag kan matcha kläder så bra. Eh, jaha? Tack för den. Nåja, det är ju bättre än att vara tjock och slampig i alla fall.

Idag har jag mått oförskämt bra och dessutom varit väldigt snäll då jag låg tyst och snäll i 3 timmar utan att väcka Jimmy när han sov till ett. Men när han väl vaknade tvingade jag honom att lyssna på massa pop. Mouwahahaha. Det kan han gott ha den lilla moderaten. Hoppas han får världens jobbigaste bilresa hem också. Nu ska jag bara äta chips och tjocka mig hela jävla kvällen. Och plugga lite geografi förstås. Känner att jag är rätt pepp efter den där kö-upplevelsen igår. Falun? Ge mig en paus.

Oasis - Don't Look Back In Anger


Bara dårar rusar in.

Jag är inte bakis! Inte ett dugg! Inte minsta lilla spår av att jag var ute igår. På den gamla goda tiden hörde det till vanligheterna, på sistone har det inte hänt på evigheter. Men idag minsann. Just idag är jag stark, just idag mår jag bra. Förbaskat väldigt galet bra också. Och av någon anledning sitter jag och lyssnar på en jättekonstig skiva med gammal högstadiemusik som jag hittade någonstans och den är så konstig att jag tänker ta med den till Hanna ikväll. Sådeså. Fast jag ska ta med en bra skiva också. Promise.

Igår var det Klubb Phone Me för hela slanten. Eller ja. Jag var ju inte där i mer än en timme men det gör väl ingenting. Och väl därinne gick jag knappt att få kontakt med för det var Håkan Hellström på storbildsteve så jag satt mest och stirrade på den med ett fånigt leende på läpparna. Ont i magen hade jag också och så träffade jag och Hanna en tjej som hade fin hårfärg. Vidare kom det ett helt gäng 12-åringar och skvätte öl på mig och Jimmy. De skrek: "LEKSAND! LEKSAND! LEKSAND!" samtidigt så jag antar att det förklarar deras omogna beteende. Haha.

Sen var det dags att gå hem och i garderoben var det kaos som vanligt så stackars Anna som sagt hejdå för jättelängesen stod fortfarande kvar och fick inte sin jacka, vilket mest kändes surt eftersom vi andra fick lov att springa iväg till Snuttepatte som var kvällens skjuts. Snuttepatte, nykter? Ja. Jag vet inte heller hur det går ihop och jag tror inte alls att han uppskattade min guidade tur genom Sågmyra. Även kallad världsmästar-byn. Haha. Imorgon ska Däjjvid vinna Vasaloppet för att inte Calle ska få stå ensam på tronen som skidkung.

Mest bäst var att få allting sagt även fast handlingar faktiskt slår högre än ord. Och ibland får man vara så löjligt blyg att man skickar sms till någon som ligger alldeles bredvid. Så det fåniga leendet jag har på läpparna idag beror faktiskt inte på Håkan Hellström utan mer på att jag är väldigt glad och lite löjligt nykär. Fast lite tråkigt är det förstås att jag inte får ha Eddie Läck som frikort. Haha. Men jag antar att Howlin' Pelle får duga.


Nu ska jag äta mat och sen hoppa in i duschen för att göra mig redo att ge mig på't igen. I kväll ska jag dricka sprit, det törs jag nog med tanke på att jag redan fått helgens psykbryt. Alltså, vem fan har gjort den här jävla skivan jag lyssnar på? Den är helt sinnessjuk. Det måste vara Des eller Ankan.


Jumper - Tapetklister

för att det var typ den vettigaste låten på hela skivan.


RSS 2.0