Dimmigt.

Jo, jag tänkte såhär att sist jag skrev om korv i den här bloggen så blev det ett snöoväder dagen efter. Så nu tänkte jag att jag testar om det kanske funkar en gång till, jag bloggar om korv och så kommer det fin vit snö och gör världen lite ljusare. Vad tror ni? Sist var det ju så lagom populärt, men då var det ju i slutet av mars. Jag tror att snö är lite mer uppskattat i december. Och blir det inte snö så får ni åtminstone ta del av ett gott och enkelt vardagsrecept:

Chorizoenchiladas

För 6 st

6 st tortillabröd
3 st chorizo
1 röd paprika
1 purjolök
1 liten burk majs
2½ dl créme fraiche paprika & chili
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Slanta korven.
Strimla paprikan och purjolöken.
Bryn korven, paprikan och purjolöken i smör i en stekpanna.
Blanda ner créme fraichen och majsen.
Fördela rören på tortillabröden.
Rulla ihop bröden och lägg tätt ihop i en ugnsform.
Strö riven ost över bröden.
Gratinera i ugnen i 10-12 minuter, tills osten smält och fått lite färg.
Servera med lite tacosås och en sallad.

Har man såna där små filurer hemma, eller bara inte är förtjust i stark mat så går det såklart bra att byta ut chorizon mot en mildare korv. Små filurer kan visserligen också gilla kryddiga korvar, det vet jag mycket väl. Här var vi tre stycken stora filurer som åt och vi gillade det allihopa.

När jag var liten ville jag bli taxichaufför i Göteborg, mest för att de pratade så mycket och så roligt. Nu tänker jag att jag kanske skulle ta och bli busschaufför i Göteborg, det är nämligen en sån himla härlig kille som kör 510'an vissa dagar. För några dagar sen när klockan var tidigt, tidigt på morgonen och vi stannade till i Partille körde han in mot busscentralen med orden: "Ja, då har vi nått våra drömmars mål: Partille Centrum! Ha en trevlig dag, och ni som vill får naturligtvis följa med till Jonsered också!" Och i eftermiddags på bussen hem plingade han till i högtalarna och sa: "God eftermiddag allihopa! Idag får ni vara med om en riktigt världsunik händelse, ni får nämligen åka med 510'an mot Lindholmen, det är det inte många i världen som får göra! Så välkomna ombord på denna underbara resa!" Såna där små saker, det kan ju verkligen göra en på glatt humör hela dagen. Fint!

Kate Bush - 50 Words For Snow

En kvinna behöver en man som en fisk behöver en cykel.

Jag tycker inte att veckans kvällskaka behöver en närmare presentation än såhär. Chokladbollar, det är ju löjligt vad gott det är egentligen. Vi borde ju sprida ut dem lite mer i världen. Här i Sverige tjatar vi fullständigt sönder både cupcakes och macarons, men hur många amerikaner eller fransmän har smakat en äkta chokladboll? Det undrar man ju. Det borde vara alla utlandssvenskars plikt att lära minst 3 utlänningar att baka chokladbollar. Hear, hear! (Får man säga hear, hear på sina egna uttalanden? Nu bestämmer jag att man får det om man har sagt nåt väldigt bra. Vilket jag ju oftast gör.)

Annars har jag nyss kommit hem från jobbet för vi har haft möte under kvällen och nu ska jag ta en lång varm dusch. Eller titta på Desperate Housewives för nu verkar hockeybockeyn vara slut. Leksand är ett hockeybockeylag.

U2 - Lady With The Spinning Head (UV1)

Jag behöver dig inte längre, så varför tänker jag på dig konstant?

Så var det första ljuset tänt. Inte helt oproblematiskt då vi tydligen eldat upp alla röda ljus förra julen och därför var tvungna att ge oss ut för att köpa nya. Det är ju inte direkt drömväder att vara ute i, det blåser så mycket utomhus att våra dörrar inomhus knarrar av vinddraget. Jag var konstant på min vakt för att inte få en trädgren i ansiktet och alla såna där stora granar med julbelysning som står här och där såg ut att vara på väg att välta omkull. Men nu så, nu har vi röda ljus och allting är i sin ordning.

Eller ja, mitt huvud är inte riktigt i ordning. Jag skulle ju hem till Charlotta och Calle och dricka glögg idag. Klockan 19 trodde jag, klockan 16 var det närmare bestämt. Det upptäckte jag klockan 18 när vi skulle äta middag, smart tjej. Jag skyller det på alldeles för lite sömn inatt då jag var ensam hemma, det blåste storm utanför och jag tyckte det var en bra idé att se ett Criminal Minds-avsnitt som handlade om en kille som styckmördade folk i stormar. Att spela Sims och lyssna på Håkan på jättehög volym räckte ett tag, men inte så mycket när det var dags att släcka och sova.

Nu ska jag sätta upp adventsstjärnan eftersom Jimmy vägrar göra det utan istället bara snackar skånska (det förstår man ju, efter en hel natt i Helsingborg att man måste börja prata skånska), sen ska jag dricka te och äta Ballerina Pepparkaka.

DRC Music feat. N'Gotshima & Bebson - K-Town

Det finns däruppe.

Fredagens middag: Chicken Tikka Masala. Givetvis med papadums, vad är det annars för vits med att äta indiskt? Och så lite pistagenötter blandat i riset så var den middagen i hamn. Gottegott. Sen var det bara att svida om och bege sig till Hagabions restaurang för en liten fredagscider.

Idag gör jag inte mycket alls. Eller jo, ganska mycket faktiskt. Jag har både hunnit med att klippa håret, titta på skidor och att adventspynta lite. Det blev inte så mycket mer julstämning ändå tyvärr, det är svårt att hitta julstämning när regnet piskar mot fönsterrutorna. Plus att jag inte förstår hur man sätter ihop våran stora adventsstjärna och Jimmy är i Skåne med jobbet så själva huvudrollen av adventsfirandet ligger fortfarande nedpackad. Nu pratar jag alltså om adventsstjärnan och inte om Jimmy, även om det säkert kan hända att han också ligger packad någonstans. Nu ska jag fortsätta med att inte göra mycket alls resten av kvällen.

The Field - Burned Out

Smaken av dina kyssar.








För några veckor sen tittade vi på Flipped. Och jag blev kär i hela filmen. Den var så fruktansvärt fin och bra. Inga svordomar, inga töliga specialeffekter, inga vampyrer eller varulvar, inga mord och inga biljakter. Bara en väldigt bra film som man mår alldeles jättebra efter att ha tittat på. Se den nästa gång ni vill se en bra film! Sen kan ni tacka mig för mina finfina filmtips. Flipped alltså. 5 prickiga prickar av 5 möjliga.

En annan fin sak är att jag fått förlängning på jobbet, så jag får vara kvar ända tills i juli. Tjoho! Dessutom är det fredag imorgon. Ibland är det inte så jävla jobbigt att leva ändå. Ibland är det riktigt fint!

Lo-Fi-Fnk - Boom

En enkel väg ut.

Här är den lilla efterrätten jag gjorde igår kväll. Paj I Glas kallar jag den. Jag tog lite frysta bär och kokade ihop med en gnutta socker, sedan varvade jag dem med vaniljsås och müsli crunch i ett fint glas. Så blev killen som jag bor ihop med överlycklig eftersom han älskar smulpaj men jag aldrig lagar det och jag blev mest överjävligt mätt för det var så himla mäktigt. Men det var en väldigt fin efterrätt att titta på, och det ska man inte förringa.

Nu kommer det en liten fråga till er göteborgare därute. Vad är det för skola som ligger alldeles vid Svingeln? Jag är helt fascinerad av kidsen som går på vagnen där. Jag kan inte riktigt avgöra om det är en högstadieskola eller ett gymnasium men alla ser exakt likadana ut. De är klädda i outfits som kostar ungefär lika mycket som min månadslön, alla har iphones, ipads och gudvetvad och... (nu kommer det värsta här) killarna har portfölj! Det är helt vidrigt ju. 15-åriga killar med portföljer. Brukar inte en av de viktigaste sakerna för killar i den åldern vara att få ligga? Det finns väl inga tjejer i den åldern som vill ha en kille med portfölj? Eller vill man det nuförtiden? Jag vill fan inte ha en kille med portfölj och jag är typ nästan snart 30 år. (Om vi överdriver väldigt mycket, fast inte så mycket som jag önskar ändå.) Dessutom undrar man ju... Vad har de i portföljen? Pokémonkort? Signerade Eric Saade-singlar?

Nu ska jag gå och titta på Pan Am innan jag spårar ur. Jag är bara så fruktansvärt fascinerad av de här barnen. Var köper de portföljerna? Vem startade trenden? Så många frågor. Så många portföljer.

Mattias Alkberg - 80 Vårar

Vi kan låtsas som ingenting, men vi ljuger för oss själva nu.

Nu har jag gått runt jättelänge och tjatat om en soppa som vi åt förra veckan, och med jättelänge menar jag såklart sen i torsdags då vi åt soppan. Men nu tycker jag allt att det är dags att dela med mig av receptet, för den var så god den här soppan. Len och mjuk var den också, mättande och fin. Jag tror jag är lite kär i soppan. Och kärlek växer ju om man delar med sig av den så nu får ni också ta del av en soppa att bli kär i:

Lins- och potatissoppa

För 4 portioner

1 purjolök
5-7 st mjöliga potatisar
1½ liter vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl röda linser
1-2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar

Strimla purjolöken och fräs den lätt i smör i en stor kastrull.
Skala och dela potatisen i bitar.
Tillsätt vatten, buljong och potatis.
Låt koka upp och tillsätt sedan linserna.
Låt koka tills potatisen mjuknat.
Mixa soppan slät.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servera med ett gott bröd och en klick créme fraiche.

Den här soppan tycker jag gott att ni kan laga nästa gång ni vill ha en god soppa som värmer i novembermörkret. Eller vintermörkret överlag, november är ju faktiskt snart slut. Billig är den också, sånt är alltid ett plus!

Och tusen tack för alla fina ord och kommentarer jag fick igår. Det värmer ska ni veta! Idag känns det lite bättre, det är mycket min förkylning som spökar och aldrig vill varken bryta ut ordentligt eller ge med sig. Dessutom bor jag väldigt många timmar ifrån min familj och de flesta av mina närmaste och ibland tär det faktiskt fruktansvärt mycket på en att bara få träffa dem 1-2 gånger om året. Men idag har jag varit på jobbet, inte haft feberfrossa, inte mått illa och nu ska jag göra en liten efterrätt. Ibland får man bryta ihop och komma igen helt enkelt.

Ryan Adams - Do I Wait

Kommer du att finnas där när jag faller?

Såhär känner jag mig mest hela tiden just nu, det är därför jag är lite frånvarande. Förhoppningsvis går det över snart. Men tills dess ligger jag helst under täcket och försöker att inte känna efter allt för mycket. Men det är lite svårt, när allting känns så jävla mycket.

Piney Gir - Stay Sweet

Nu vet du att det var vi som satte dit dig.

Idag blev det Nachotallrik till middag. Och svårighetsgraden på den maten matchar i vilken takt resten av denna dagen gått. Jag har mest legat i soffan och tittat på Jimmy som städat och längdskidor på teven. Skönt att världscupen dragit igång nu så jag har något att göra om helgerna, haha. Calle kom fyra idag, så jäkla bra han är! Jag satt i soffan och slog handflatorna mot låren i samma takt som en heroinist på avgiftning för jag blev så nipprig. Sen fick jag lov att ta en promenad och handla lite Pepsi Max för att lugna ner mig.

Personalfesten igår var väldigt trevlig förresten, men jag har inga foton alls från den så egentligen har den alltså inte hänt. Eller hur är det nu man säger? Lite synd ändå, för jag var ju så himla snygg i min hatt. Men jag antar att den kommer att åka på flera gånger, "overdressed" ingår inte i mitt ordförråd. Men god mat, galna uppdrag och ett hetsigt julklappsspel är nog det som bäst beskriver gårdagskvällen.

Ikväll är jag instängd i datarummet. Jimmy har en kompis här på besök från Falköping och de sitter bänkade framför Jimmys ps3 och spelar nördiga fotbollsspel. Men jag är rätt nöjd ändå, jag har ju alltid mina serier. Och Pepsi Max, vad mer kan man begära?

The Who - I've Had Enough

Den sista polkan.

Tydligen så är matkassen årets julklapp. Kul! Nej, inte så kul. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att gå till en mataffär och själv bestämma vad man ska äta? "Men då går vi och småhandlar varje dag och så blir det så dyrt." Okej, så här löser vi det: Gå inte och småhandla varje dag. Så. Nu var det löst. Här hemma gör vi som så att jag skriver en matsedel varje måndag, sen skriver vi en inköpslista efter den och sen går vi och handlar det som står på listan. Vi handlar mat för cirka 500 kronor i veckan och då får vi middagar till sju dagar och några matlådor. Vi försöker dessutom testa minst två nya maträtter varje vecka. Det behöver inte vara någonting jättespännande, bara någonting som vi inte ätit 3939 gånger förr. Igår åt vi till exempel detta:

Zucchinigratäng (och fläskkotletter)

För 4 portioner

1 zucchini
3 tomater
6-7 st skalade mjöliga potatisar
2½ dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva zucchinin, tomaterna och potatisen i tunna skivor.
Varva i en smord ugnsform.
Pressa ner en vitlöksklyfta i matlagningsgrädden.
Häll grädden över ugnsformen.
Toppa med riven ost.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Ät som det är eller servera som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Sådär. Inte direkt rocket science, men lite mer ovanligt och spännande än den vanliga potatisgratängen. Vi hade fläskkotletter till, dem stekte jag rätt och slätt med lite salt och peppar. Och sen orkade jag inte göra någon sallad som ni ser, men det gick hur bra som helst ändå.

Idag har vi ätit soppa, såklart. Riktigt god sådan också, så jag återkommer med recept på den en annan dag. Inte imorgon, för imorgon ska vi har personalfest så då kommer jag att vara borta hela dagen och hela kvällen. Kanske hela helgen, man vet aldrig hur vilt det blir. Hoho. Det är vi på min avdelning som har fixat hela festen och temat är "Glitter & Glamour". Väldigt bra tema om jag får säga det själv, måste varit någon väldigt smart person som kom på det fina temat. Jag är mest pepp för att jag ska få ha på mig min hatt som jag inte kunde ha förra veckan. Så trevlig fredag på er, för det ska sannerligen jag ha!

Cass McCombs - The Same Thing

All tid jag har lagt ner på att skriva om detta.

Det här receptet är till Desireé så ni andra får gå och göra nåt helt annat någon helt annanstans. Neeej. Ni får givetvis också spana in det, faktum är att ni är dumma om ni inte gör det. Denna vecka är det nämligen kvällspaj som gäller, och även om jag i vanliga fall inte är något större fan av efterrättspajer så finns det vissa som slinker ner. Som denna lilla godbit till exempel:

Key Lime Pie

Pajbotten:
15 st digestive kex
50 gr smält smör
½ tsk kanel

Fyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 gr)
2 äggulor
rivet skal från 2 lime
3 st pressade lime
2-3 droppar grön karamellfärg
2 st uppvispade äggvitor

Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa kexen i matberedare eller i mortel.
Blanda med det smälta smöret och kanel.
Tryck ut kexsmulorna i en pajform.
Grädda i 5 minuter i mitten av ugnen.
Sänk värmen till 175 grader.
Blanda ihop kondenserad mjölk, äggulor, limesaft, limeskal och grön karamellfärg.
Vänd ner de vispade äggvitorna.
Häll blandningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt pajen svalna något.
Servera gärna med en klick vispad grädde!

Gottegott. Faktiskt väldigt jättegott. Lite julig smak blir det också med kanelen i pajbotten. Om vi nu ska ta ut julen i förskott, och det verkar det ju som att man ska i bloggosfären. I år igen!

Jag tror det är något allvarligt fel på mig förresten, idag räckte det med att jag gick in på Systembolaget så fick jag sån där bakfyllehjärtklappning och blev illamående. Och då har jag inte ens druckit mig berusad på över två månader, och den gången blev jag inte ens bakis. Fast å andra sidan har jag varit lite lätt illamående i flera dagar nu, tror det hänger ihop med förkylningen som inte vill ge sig. Och hjärtklappningen beror nog på att jag blev så förbannad för att det bara finns äckliga saker på Mölndals Systembolag. Vem är det som bestämt att det inte ska finnas gula cube eller smirnoff twisted mer? Säkert samma människa som tog bort Sourcream & Cheese-chipsen och Sourcream & Lime-chipsen och som bestämde att de skulle lägga ner OC och Greek. Jag ger mig fan på att det är Jan Björklund! Nu ska jag slå in julklappar, Jan Björklund får ingen.

Snow Patrol & Martha Wainwright - Set Fire To The Third Bar

I början när våra leenden var uppriktiga...

För att återhämta mig från söndagens matmisslyckande så blev gårdagens middag i enklaste laget. Pasta, det går ju knappt att misslyckas med. Sen en god liten sås till det så har du middagen i hamn. Jag tyckte det var väldigt gott. Jimmys kommentar var: "Det var ju godare än i går..." Vilket inte säger särskilt mycket alls tyvärr. Men jag bestämmer att han också tyckte det var lika gott som jag tyckte. För en lite lyxigare måndagsmiddag, gör såhär:

Kyckling i soltorkad tomat- & gräslökssås med pasta

för 2 portioner

2 st kycklingfiléer
8 st soltorkade tomater
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl hackad gräslök
1 tsk cayennepeppar
1 msk kycklingfond
oregano
salt
peppar

Dela kycklingen i bitar.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Genomstek kycklingen i smör i en djup stekpanna.
Tillsätt tomaterna.
Häll över grädden, gräslök, fond och cayennepeppar.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Smaka av med oregano, salt och peppar.
Servera med pasta.

Inspirationen till receptet kommer från tasteline men har byggts om en hel del. Efter vi hade ätit igår gick jag och la mig. Nästan åtminstone. Klockan 21 gick jag och la mig. Så himla skönt. Speciellt som jag vaknar hur många gånger som helst varje natt av min hosta, den här förkylningen är envis som en gammal get. Nu ska jag hosta vidare i livet. Mormorshosta, det brukar min pappa kalla fyllningen i wienerbröd. Mmm. Igår hittade vi en påse wienerbröd på jobbet som ingen visste vems det var, så vi åt upp dem. Det gjorde vi bannemej rätt i!

Manic Street Preachers - So Why So Sad

Du tillhör någon annan.

Här är min söndagsmiddag. Det var inte alls tänkt så från början. Det var tänkt att vi skulle äta nudelwok med grönsaker och jordnötssås. Extra mycket gjorde jag också för att det skulle bli några goda matlådor till Jimmy. Men helt plötsligt bestämde sig jordnötssåsen för att gå från slät smidig sås till en tjock klump (alltså återgå till att vara vanligt jordnötssmör fast med alla extra ingredienserna i) och jag tänkte att den kanske smälter och blir fin igen om man blandar ner den i nudelwoken. Det gjorde den inte, däremot fick hela nudelwoken en väldigt äcklig smak. Så det blev till att slänga alltihopa. Någon som är duktig på matlagning (alternativt kemi) och kan förklara hur detta kom sig?

Själv reagerade jag genom att få ett psykbryt, ligga i soffan och snyfta att jag aldrig ska laga mat igen.
- Varför inte då? Undrade Jimmy.
- Föö-höör jaa-haa-g kan juu-huu inteee, snyftade jag.
Jimmy försäkrade mig om att det kan jag visst det och att jag är en jävla tönt. Hmpf. Jo. Fast det ska väl erkännas, jag har en förmåga att överreagera när jag inte lyckas med maten. Jag ser det som en bra sak, för jag har aldrig någonsin höga krav på mig själv annars så det är väl roligt att det finns någonting som jag inte bara rycker på axlarna åt om jag misslyckas med. Förresten tänker jag kanske laga mat igen, men inte förrän nästa vecka.

Sigur Ros - Hafsól

Ladda batterierna.

I torsdags åt jag någonting som jag aldrig ätit förut. Och nej, det är ingenting exotiskt eller spännande överhuvudtaget. Bara någonting som jag aldrig kommit mig för att testa, är det inte konstigt egentligen hur många helt vanliga saker det finns som man aldrig har smakat på? Hemma hos mig när jag var liten var gurka, tomat, morot, paprika, ärtor och majs de grönsaker som var vanligast på middagsbordet. Haricots Verts till planksteken och rödbetor till pytt-i-pannan och pölsan. Och jag ratade allt utom gurka, morot, majs och rödbetor så det var kanske inte så konstigt heller. Men nu på äldre dar alltså: Ett helt grönsaksland att upptäcka! Senast ut: Kronärtskocka.

Soppa med kronärtskocka, palsternacka och parmesan

För 4 portioner

½ gul lök
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 gr)
5 dl grönsaksbuljong
2 st palsternackor
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl färsk riven parmesan
salt
vitpeppar

Skala och finhacka löken.
Dela kronärtskockshjärtana i bitar.
Fräs löken i smör i en stor kastrull tills den är genomskinlig.
Tillsätt kronärtskockan.
Häll över grönsaksbuljongen.
Skala och dela palsternackan i bitar.
Tillsätt i soppan och låt koka tills palsternackan mjuknat, ca 15 minuter.
Mixa sedan soppan slät.
Tillsätt matlagningsgrädden och låt koka upp.
Ta av soppan från spisen och tillsätt parmesan.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott mjukt bröd.

Ja. Kronärtskocka alltså. Jag tyckte det smakade som palsternackssoppa med parmesan och antar att jag måste köpa färsk kronärtskocka och testa ordentligt för att få veta. Men soppan var god i alla fall, så därför bestämmer jag mig för att åtminstone inte tycka att kronärtskocka är äckligt.

Ladda batterierna ja. Det är verkligen det jag ska göra idag. Ligga på laddning. Jag har ju behövt ligga på laddning sen i onsdags, men det där med tiden och räcka till alltså. Inte riktigt på samma våglängd för tillfället. Så idag blir det batteriladdning istället för Hattfest (och jag som köpt världens sötaste hatt, på riktigt!) så jag blir frisk till nästa vecka. Nu funderar jag på om jag ska orka ta mig ur pyjamasen och klä på mig någonting för att orka gå till affären. Man behöver ju chips om man ska bli riktigt frisk, det vet ju alla!

Sigur Ros - Inní Mér Syngur Vitleysingur

Jag ska bryta mig loss från det här eländiga livet.

Snart är det första advent. Då får man julpynta. Jag är fruktansvärt sugen på att köpa de här fina porslinsmuffinsarna till mig själv i adventspresent. Kanske en för varje advent. Ännu bättre vore ju om någon ville ge mig dem i adventspresent, men jag tror jag är ensam om att tycka att adventspresenter är en bra idé i det här hushållet. Inte så oväntat, jag är för det mesta ensam om att komma med bra idéer i det här hushållet. Fina är de i alla fall. Kostar 145 kronor styck på Villeroy & Boch.

Annars snörvlas och hostas det mest här hemma. Det är svårt att undvika när man blir nyst på av de små liven minst 5 gånger om dagen. Men lite gott te, kanjang och ipren håller det någorlunda i schack. Nu ska jag sova, jag har tidigt skift imorgon. Men sen är det helg, då kan jag snörvla hejvilt hur mycket jag vill!

The Beach Boys - Kokomo

(för jag har lyssnat på beach boys hela dagen. tror det är därför solen kikade fram under eftermiddagen. min förtjänst alltså, himla fint gjort av mig. varsågoda!)

Du vet inte om det är rädsla eller åtrå.

Jaha. Vad hände med den där tävlingen som jag hade egentligen undrar ni. Bland alla roliga och ibland lite smärtsamma historier har en vinnare minsann blivit utsedd och meddelad via e-post. Den som vann tävlingen var Jessica som skrev:

"Jag kommer ihåg när jag för första gången skulle använda vår mixer. Jag stoppade ner alla ingredienser som skulle ner och föberedde mig. Men den vägrade starta. Jag försökte ALLT. Tillslut efter kanske 15 min ropade jag på min man och förklarade att vi var tvungna att byta mixern då den inte fungerar. Han tittade på mixern och sa på en gång, kontakten är inte i. Oj, lite pinsamt, tur det var min man ändå!!!"

Stort grattis! För presentkortet kanske det köps en batteridriven handmixer för att slippa framtida besvär med kontakter. Haha.

Nu sitter jag med tandpetare för att hålla ögonen öppna så nu ska jag minsann krypa ner i sängen. Kallt som tusan är det här hemma också, så sängen är det bästa stället att befinna sig på för tillfället.

U2 - Tryin' To Throw Your Arms Around The World

En bra dag idag.

Att oktober är rosa bandets månad är det väl ingen i Sverige som har missat, förhoppningsvis! Men det finns andra band som behöver lite uppmärksamhet också. Gröna Bandet till exempel som står för att man stödjer forskning om gynekologisk cancer. Matrepubliken-Charlotta skriver lite mer om det hela här, och har dessutom en tävling där alla får bidra med något grönt recept. Idag är sista dagen man kan skicka in ett recept och jag tänker bidra med en spenatlasagne som vi mumsade på förra veckan:

Spenatlasagne

För 4 portioner

1 förpackning färska lasagneplattor

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
oregano
timjan
1-2 msk tomatpuré
en skvätt rödvinsvinäger

Spenatfyllning:
80 gr färsk babyspenat
250 gr kesella
1 ägg

1 frp färdig ostsås

Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs i smör i en kastrull tills löken är genomskinlig.
Häll över krossad tomat och tomatpuré.
Smaka av med kryddorna och vinäger.
Låt puttra medans du fixar resten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka babyspenaten grovt.
Blanda med kesella och ägg.
Häll hälften av ostsåsen och hälften av tomatsåsen i en ugnsform.
Täck över med lasagneplattor.
Varva sedan spenatfyllningen med lasagneplattor, avsluta med plattor högst upp.
Häll över resten av såserna.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera med en god sallad.

Maten var grönare i verkligheten än på bilden. Jag kanske ska gröna till den lite i photoshop. Vill du också bidra till forskningen men inte känner för att laga något grönt så kan du skicka pengar till den här insamlingen, via SMS är det också så det är plätt som en lätt.

Nu ska jag duscha lite, sen blir det en kopp te framför Hart Of Dixie innan det är sovdags. Om jag törs gå ut härifrån vill säga, det låter som att Leksand spelar lite dåligt därute i vardagsrummet... Eller ja, de spelar ju i Malmö. Tur det, det hade varit lite jobbigt att ha hela Leksands IF i vardagsrummet. Särskilt nu när Eddie Läck inte spelar där längre. Mmm. Eddie Läck... Duscha var det ja.

Shelby Lynne - Revelation Road

Mellan dig och mig känns det som om allt går i slow motion.

I veckan bakade jag Petit Chouxer med lemoncurdgrädde att mumsa på. Det är det enklaste sättet i världen att få till lyxiga bakelser på. Vill man ha dem extra lyxiga så spritsar man ut dem så det blir riktigt snygga, men de blir rätt fina när man bara klickar ut dem också som jag gjort med dessa. Kvällsbakelse alltså, för de där veckorna då det inte riktigt räcker till med kvällskaka.

Man blir trött efter att ha försökt vara exemplarisk flickvän till enda barnbarnet hela dagen. Eller försökt och försökt, jag är ju exemplarisk helt av mig själv, men ändå. Vi fick ju lov att gå upp tidigt i morse och städa, det kan vara därför jag är lite trött också. Så nu ska jag titta på Get Him To The Greek och somna i soffan. Hoho, jag är en sån partyprinsessa these days.

Sugababes - Push The Button

(för det var så roligt när det vara karaokemonday på Stags Head och jag och Martina skulle sjunga denna och jag påstod att jag inte visste hur den gick och sedan tydligen kunde hela texten utantill.)

Ett långsamt farväl.

För några veckor sen blev vi ju med gardin. Och samma fönster blev förra fredagen med fönsterbräde. När man har gardin och fönsterbräde så blir det såhär fint hemma. Gardinen har vi fått av min mamma. Murgrönan i fönstret har jag fått av min förra chef. Ljusstaken eller vad man ska kalla det är från svärmor och den lilla rosa lyktan från Balders Hage. Den där figuren i gult och prickigt som skymtar i fönstret är någon uteliggare som vi plockade upp någonstans. Annars så har vi haft toppenfredag. Schnitzel, Idol, ostbågar och Sjöfartsnytt. Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon kommer farmor von Lindroos på besök, och då är det bäst man är snäll så kanske hon avslöjar vart det adliga guldet är gömt någonstans...

The Field - Is This Power

Den får sin styrka från alla saker som du försöker dölja.








Såhär såg det ut när vi var i Tidaholm förra helgen på kalas med Halloween-tema. Den snygga tårtan har Elin gjort själv och fyllt med citronmousse och hallonmousse (var i allsindar fick hon den idén ifrån tro?!) och sen täckt med vit marsipan och gjort ett spindelnät av smält choklad. Spindlarna var av plast och smakade troligtvis inte så gott. Jag står inte och håller världens längsta tal på bilden på mig utan agerar quizmaster. Annars var jag mest rädd för den där otroligt läskiga uppstoppade korpen på bilden högst upp. Huuu. Jag trodde den skulle komma och picka ut ögonen på mig när jag sov. Det gjorde den inte, däremot blev Jimmy livrädd för några ballonger som ville göra inbrott. Hoho. Nu ska jag sova. Imorgon är det fredag och min fredagspepp är redan på topp!

Florence + The Machine - What The Water Gave Me

Vi kan väl skylla på himlen här uppe.

Nu börjar det märkas på mitt humör att jag inte fått vara för mig själv på flera veckor. Jag pendlar mellan glad till ledsen för absolut ingenting till väldigt hatisk mot hela världen på bara några sekunder. Det känns liksom lite som ett kli i hela kroppen. Men tänk sen om tre veckor när jag har min första helt oplanerade helg på flera månader, vad jag ska njuta då av att göra absolut ingenting. Tills dess gäller det att bita ihop och hålla humöret uppe. Varje gång någon säger "hålla humöret uppe" så tänker jag på blåbärssoppa, jag vet inte varför. Kanske att jag tänker att man måste hålla humöret uppe när man åker Vasaloppet och då dricker man ju massor av blåbärssoppa...

Något som jag skulle behöva nu är kvällskakorna jag bakade förra veckan. Visst brukar kvällskakan alltid vara god, men ibland är den ju sådär extra mumsig. De här kakorna är såna som man inte kan låta bli att ta en till av fast man är alldeles proppmätt redan. Testa att baka dem ni också, ni kommer inte att ångra er en sekund.

Chokladspeglar

ca 40 st

Botten:
4½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
200 gr kallt smör
1 äggula (spara vitan)

Mandelsprits:
300 gr mandelmassa
1 äggvita

Chokladfyllning:
1 dl vispgrädde
175 gr mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda snabbt ihop degen till kakbottnarna i en matberedare.
Linda in i plastfolie och vila i kylen ca 30 min.
Riv mandelmassan och blanda med vitan till en smidig smet.
Kavla ut degen och ta ut runda plattor med form eller glas.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Spritsa ut en tunn kant av mandelmassesmeten runtom på varje kaka.
Jag la smeten i en plastpåse och klippte ett litet hål i ett hörn att spritsa med.
Grädda kakorna i ca 12 minuter och låt sedan svalna.
Koka upp grädden och dra av kastrullen från värmen.
Hacka chokladen och rör ner i grädden tills den smält.
Fördela chokladfyllningen i kakorna.
Dekorera gärna med en god chokladgodis.

Jag gjorde bara en halv sats av detta receptet, för jag tänkte att vi behöver ju inte 40 kakor på två pers. Men det fick jag ångra ganska snart. Självklart behöver man 40 kakor på två pers, annars får man ju bara tio var! Det räcker ju inte länge alls.

Idag har jag förresten fått äta både lax och broccoli, woohoo! Broccoli två gånger dessutom, både på jobbet och hemma till middagen. Nu kommer jag bli stor och stark som en häst. Åtminstone som en liten ponny. Nu ska jag dricka te och titta på Hart Of Dixie. Åh. Vad jag stör mig på folk som säger "masar" om alla som är från dalarna. Typiskt stockholmare som låtsas vara allmänbildande. Mas = Kille. Kulla = Tjej. Ska det vara så jävla svårt?! Jag behövde bara få ur mig det. Så. Nu är jag lugn.

Invasionen - Martyrskap

RSS 2.0