Varför ska det vara så svårt?

Trots att igår var en sån där lite halvseg dag så lyckades jag faktiskt ta mig i kragen och laga middag, och då passade jag på att testa att laga ett nytt tillbehör som jag inte lagat förut. Jag hittade receptet i en av Jimmys mormors tidningar, och Jimmy såg ganska skeptisk ut när jag stod och lagade till det. Men det var jättegott, så den skeptiska minen fick han minsann äta upp. Tillsammans med den goda potatismuffinsen, som såg ut såhär:

Potatismuffins

för 4 stycken

800 gr mjölig potatis
1 dl mjölk
2 msk smör
1 äggula
salt
peppar
persilja
ca 50 gr fetaost

Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen tills den är mjuk.
Mosa potatisen och blanda med mjölk och smör tills du har ett fint mos.
Blanda ner äggulan och kryddorna.
Fördela moset i stora muffinsformar. Skär fetaosten i bitar och smula över.
Gratinera i 225 grader tills muffinsen fått fin färg, ca 20 minuter.
Servera som tillbehör till kött, kyckling, fisk eller vad du vill.
Kanske inte lasagne.

Jag serverade dem tillsammans med lövbiffsgryta och mumsig sallad. Hur gott som helst.

Annars låg jag mest i soffan hela dagen igår. Tittade på längdskidor och hejade på Calle. Får jag säga det själv så hejar jag sjukt bra, silver i sprinten i lördags och 11'a igår. Himla bra hejat av mig. Det och att jag kallat honom OS-Calle sen han var typ 5 år kanske, och det vet ju alla att om man får höra nåt tillräckligt mycket så börjar man tro på det. Alltså; nästa vinter-OS händer det. Fuck you Northug! (Jag är mest rädd för att jag nuförtiden vet vad massa skidåkare heter och hur de ser ut. Och att jag igår tänkte att Hellner är rätt snygg. Vad är det som händer med mig?) Nu ska jag äta frukost och titta på One Tree Hill.

Gruff Rhys - I Totally Understand

Kommentarer
Postat av: Malin

Allvar, kollar du på skidåkning, det hade jag aldrig trott! Jag somnar bara jag ser det på TV eller någon annan sport oxå för den delen... Fast jag gillade när vi fick se Stenmarks åk i skolan men det var ju bara för att vi slapp lektionerna, jag menar dum är jag ju inte ;-)Bara ointresserad av sport... Men bra att du är så duktig på att heja, det verkar ju ha gett resultat menar jag för den där killen!



Vilka goda potatismuffins, dom vill jag prova! Kan tänka mig att det är gott till en köttbit oxå, skönt att kunna variera sig lite...



Hoppas det har slutat regna idag nere hos er, här är det ren glansis, det går knappt att gå ut men snart har väl den försvunnit får man hoppas. Fördelen med ert väder igår var ju att du fick användning för dina nya stövlar, eller gick du kanske aldrig ut?



Kramar

2011-02-08 @ 07:34:04
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0