Jag vet att du har svårt att tro på dessa ord då du hört dem så många gånger förr.
Dammsugare
ca 15 st
100 gr smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl kaksmulor
arraksessens efter behag
grön marsipan
smält mörk choklad
Blanda smör, florsocker, kakao och vaniljsocker till en jämn mjuk smet.
Rör ner kaksmulorna, blanda väl.
Tillsätt arraksessens efter egen smak och tycke.
Ställ in smeten i kylen, ca 30 minuter.
Rulla ut till ca 5 cm långa stockar.
Klä in dem i marsipan och doppa ändarna i smält choklad.
Ställ in i kyl och låt chokladen stelna.
Jag tog chokladmuffins och smulade ner för jag ville ha mycket chokladsmak, men eftersom de var så mjuka fick jag lov att ta lite extra mycket smulor så jag använde nästan 5 deciliter. Men använder du mördegssmulor och vanliga sockerkakssmulor räcker det nog med 3 deciliter. Det där märker du själv. Lite senare kommer du också att märka hur fruktansvärt duktig din sambo, om du har en sådan, är på att äta dammsugare. Tyvärr ger det inte samma resultat som varma mackor, så vi behöver fortfarande städa här hemma. Men man tycker ju att det borde bli rent av sig självt när man har 15 dammsugare i kylskåpet.
Nu sitter jag och väntar på att ett paket ska komma hem till oss. Mellan 17-21 skulle det levereras och jag ger mig tusan på att det blir klockan 21 bara för att jävlas. Jävla Schenker, hur svårt ska det vara att lämna paketet på Hemköp som alla andra gör?! Om de kommer klockan 21, då är det väl okej att öppna dörren i pyjamasbyxor? Bra. Då bestämmer vi det!
Josh T. Pearson - Sweetheart I Ain't Your Christ
Musiken är min baby och du får inte hålla den.
Sofie var också där och betedde sig som en matbloggare ska göra.
Charlotta var också där och firade in sin semester med lite bubbel
och förberedde sig inför sin kommande
HongKong-resa genom att gömma sig bland palmerna.
Om du vill beställa ditt eget exemplar av den fina boken så kan du göra det här och det vill du nog faktiskt, för de där små mördegsbakelserna med lemon curd-kräm var sjukt goda, och spenatplättarna gick inte heller av för hackor och det är stora ord från världens största pannkaks- och plätthatare ska ni veta. Jag har suttit och småbläddrat i boken från och till hela dagen faktiskt och är nu väldigt inne på att snarast testa aprikoskakan som fanns däri.
Alexis Weak - Hon Kör
Vi kan väl göra det bästa av situationen innan jag blir helt galen.
Plus x antal likadana bilder till. Så går det om man gillar öl. Stöööl. Vi skulle visserligen kunnat ta kort på varje Pepsi Max jag drack också och kommit upp i samma antal bilder. Men det är en annan historia.
Hiss Golden Messenger - No Lord Is Free
Nu är jag på väg ut ur mörkret.
Primal Scream - Don't Fight It, Feel It
Du kommer lära dig att överleva mig.
Det var min Prag-resa det. Jimmys Prag-resa såg lite annorlunda ut, den kan ni få se en annan dag. Vad tyckte vi om Prag då? Jo. Sjukt fin och trevlig stad. Och priserna sen, bara dem är ju värda en skål. Jag och Jimmy har levt på mindre än 1000 kronor per person den här helgen, och då har vi ätit ute varje lunch och middag och jag har gått igenom hela Prags efterrätts-sortiment ungefär och såklart var jag tvungen att testa tjeckiska chips också. Det är ju lite av mitt kall här i livet. Sen har vi suttit på olika pubar och beställt in öl efter öl och drink efter drink. Dessutom har jag shoppat lite också, ska visa en annan dag. Lyxliv för under tusenlappen alltså, I like!
Det negativa med Prag är väl att det fortfarande är ett sånt där U-land där man får röka på pubar och restauranger. Jag är extremt känslig mot rök så för mig var det jättejobbigt, och jag förstår faktiskt inte hur man kan sitta med en gaffel och äta med ena handen och ha en cigg blossandes i den andra? Så jävla äckligt. Så nu är det tvätta-tvätta-tvätta kläderna som gäller. Men det var väl det som var negativt också, annars var det mest bara bra.
Nu ska jag dricka te, äta choklad och titta på tv och försöka ignorera att mitt hår fortfarande luktar rök trots att jag är alldeles nyduschad. Uääh.
Cornershop - Topknot
Låt oss experimentera.
Nu sitter jag och mumsar frukost och ska bara packa ner det sista innan vi åker till flygplatsen. 14.15 ska vi landa i Prag. Fast både jag och Jimmy är så trötta så vi funderar på att stanna hemma. Å andra sidan känner jag att den här frukosten jag äter nu lätt skulle kunna överträffas av hotellfrukosten. Så vi åker nog ändå. +15 grader och solsken lockar lite också, det ska väl erkännas. Ha en fin helg, för det ska jag ha!
... And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Summer Of All Dead Souls
(peppig musik där också. ehm. nej.)
En ö av solsken.
I Brighton brukade jag, Evelina och Martina köpa buckets från KFC och ha picknick ute i solen. Det var fint. Det var mindre fint att de som jobbade på KFC trodde att vi var retards. "What would you like to drink?!" Och låtsas dricka. "Do you wanna eat in?" Pekar på golvet. "Or take out?!" Pekar på dörren. "Oi! We are swedes and not retards, and the reason that we don't know what to order is that we don't have crappy restaurants like these in Sweden, you fucking wanker!" Sa vi. Inte. För man vill ju inte gå miste om sin Popcorn Chicken eller sin Favourite Bucket.
Ron Sexsmith - The Reason Why
Vem vet vad morgondagen har att erbjuda.
För 2 pers
2 st kycklingfiléer
¾ dl rapsolja
3 st vitlöksklyftor
ca 1 dl pistagenötter rostade & saltade
spiskummin
paprikapulver
Hacka pistagenötterna grovt.
Skala vitlöksklyftorna och tryck till dem med en kniv eller nåt så de blir lite mosade.
Blanda olja, vitlök, nötter och krydda efter behag till en god marinad.
Lägg kycklingfiléerna i marinaden i låt marineras i några timmar.
Eller många timmar, ju fler desto bättre.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och häll över marinaden.
Stek kycklingen i ugn på 225 grader i ca 30 minuter eller så tills kycklingen är klar.
Servera med ris, klyftpotatis eller något som du tycker är gott.
Vi hade ris och sweet chili-dip till. Förresten kan jag aldrig bestämma mig för om jag vill stava pistasch eller pistage. Jag brukar köra varannan gång. En gång försökte jag googla för att få fram den rätta stavningen, men då fick jag bara veta att båda var rätt så det hade jag ju inte så mycket hjälp av. Hm. Nåja. Testa detta i alla fall, jättegott!
Efter maten gick jag hem till Evelina och tyckte att jag var jätteduktig som drack varannan vatten. Sen gick vi till Sticky Fingers och tokdansade till halv fyra på morgonen och sedan åkte vi hem. Jag vaknade på söndagmorgon och mådde jättebra, var så himla nöjd med mig själv. Lovade Jimmy att gå och hämta pizza senare, dansade lite, fick sms från Evelina som mådde sådär och svarade att jag mådde sååå braaa. Tre timmar senare låg jag med huvudet över toalettstolen och allt var som en vanlig söndag igen. Hmpf. Nåja, jag fick ju må bra i några timmar åtminstone.
Idag är jag fortfarande mest sugen på fett och salt. Men det är nog bara sån jag är, jämt.
R.E.M - Oh My Heart
Dansa fastän hjärtat brister, dansa fast du inte är här.
Men nu var det varken min mamma eller vädret jag tänkte skriva om, jag skulle ju skriva om våran goda fredagsmiddag vi åt igår. Egentligen var det mest tillbehöret som var gott, så det är det jag tänker skriva om. Sen kan ni servera det till vad ni vill som passar, vi hade vanlig enkel stekt fläskkarré.
För 2 pers
ca 2 cm färsk ingefära
3 st kokta potatisar med skal
ca 200 gr wokgrönsaker
1½ dl teriyaki
rivet skal från 1 lime
Skala och finhacka ingefäran.
Slanta potatisarna.
Fräs på ingefära och potatisar i olja i en stekpanna tills potatisen fått lite färg.
Tillsätt wokgrönsakerna och låt dem bli genomvarma.
Häll över teriyaki och låt puttra ihop i några minuter.
Riv över skalet från limen strax innan servering.
Han som jag bor med var helt överlycklig för det var så gott, men så är han å andra sidan alltid överlycklig så fort det är teriyaki i någonting. Han har ju dessutom köpt en liten special-teriyaki som ser ut såhär:
Ja. Ni förstår ju själva vilken lycka det är för en whiskeytönt som Jimmy. Han hittade den på The English Shop och den kostade multum, men det var den tydligen värd. Det funkar alldeles utmärkt med helt vanlig teriyaki i den asiatiska salladen också, jag skulle ändå inte tro att det är särskilt många japaner som sitter och sippar Jim Beam om lördagskvällarna.
Lördagkväll ja. Jag var rätt inställd på att ta det lugnt framför teven, men sen insåg jag att det är ganska tråkigt att sitta hemma när alla andra roar sig. Så nu är det andra planer. Men det tar vi så småningom, nu ska jag laga lite middag här till att börja med. Sen ska jag väl försöka göra mig lite fin också, inte för att det spelar någon roll, man ser ju ändå att det är jag. Men det kan ju vara värt ett försök...
Those Dancing Days - Can't Find Entrance
Låt mig få stanna där och då.
Chocomockamuffins
12 st
100 gr mörk choklad
150 gr smör
1 ¾ dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 ²⁄³ dl vetemjöl
40 gr chokladöverdragna kaffebönor
1 msk starkt kaffe
Glasyr:
100 gr smör
ca 2-3 dl florsocker
1 msk starkt kaffe
Garnering:
Kakao
Chokladöverdragna kaffebönor
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält den mörka chokladen och låt den svalna.
Vispa ihop smör och socker till en vit fluffig smet.
Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.
Rör sedan ner den avsvalnade chokladen och kakao.
Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet.
Tillsätt till sist kaffebönor och kaffe och blanda väl.
Klicka ner smeten i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt muffinsarna svalna.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren till en jämn smet.
Bred glasyren över muffinsarna.
Pudra över kakao och dekorera med kaffebönor.
Nu har jag absolut ingenting mer på hjärtat, vilket kanske är tur för allt jag skriver nuförtiden verkar ju naturen vända emot mig, så nu ska jag fortsätta att gå och smygäta på kaffebönorna som blev över, de är så himla bra på att småäta på. Knapriga och lagom stora. Knaperi-knaperi-knus.
Pete MacLeod - To Stay By Your Side
Men jag vill inte sjunga om gitarrer.
För 4 pers
4 portioner couscous
ca 200 gr färska champinjoner
3 st chorizo-korvar
1 burk krossade tomater (400 gr)
4 dl vatten
1 apelsin
½ msk flytande honung
kanel
salt
peppar
Koka couscous efter instruktioner på förpackningen.
Dela champinjonerna i fyra delar. Slanta chorizon.
Fräs på detta i en djup stekpanna.
Häll över tomatkross och vatten.
Riv över skalet och pressa ner saften från apelsinen.
Låt puttra ihop i ca 5 minuter.
Blanda ner den färdigkokta couscousen i grytan.
Smaka av med kryddorna.
Servera gärna med créme fraiche och lite mjukt bröd.
Nu ska förresten explorer-problemet vara fixat, det var tydligen just explorer det var fel på (ingen större skräll där) och ni kanske får trycka på uppdatera-knappen för att det ska synas. Och ja, i morse syntes det inga cupcakes i någon webbläsare för då var allting knasigt. Men nu ska det vara fixat, och jag fixade det helt på egen hand också. Duktiga jag! Men ni som fortfarande kör med explorer borde faktiskt verkligen tänka över att be någon som kan lite om data hjälpa er att fixa en riktig webbläsare, jag satt ju lite på explorer idag när jag skulle fixa med designen och jeeeez, jag fick krupp på en gång.
Nu ska jag dricka godaste Granatäpple Hallon-téet och mysa i mina tofflor. Igår var det 17 grader varmt i Prag, det tycker jag låter fint.
Jag: "Jag ska nog ha min sjömansjacka i Prag!"
Jimmy: "Men inte bara väl?"
Jag: "Jo, bara den och ingenting mer. Jag ska gå runt där som Kalle Anka!"
Jimmy svarade inte på det. Han gav mig bara den där trötta blicken som jag älskar så mycket.
Burial - Ghost Hardware
Mandelmassenasse.
För 2 bakelser
1 uppvispat ägg
4 st frysta fyrkantiga smördegsplattor
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk florsocker
ca 50 gr mandelmassa
blåbär
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta ut 4 st runda bottnar av smördegen med hjälp av rundmått eller glas.
Ta två av dem och ta ut mindre cirklar inuti dem med hjälp av mindre glas.
Släng den mindre rundeln, så du får en ihålig cirkel.
Pensla kanterna på de större rundlarna med uppvispat ägg.
Lägg på de ihåliga bottnarna och pensla dem.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de är gyllenbruna.
Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker.
Riv mandelmassan grovt och blanda med den vispade grädden.
Klicka ut mandelmassegrädden på bakelserna.
Toppa med blåbär.
Du behöver givetvis inte toppa med just blåbär, du kan toppa med hallon, jordgubbar, björnbär eller vad du vill. Väldigt gott var det i alla fall. Och okej, väldigt mäktigt. Jag mådde lite illa efter att jag satt i mig hela min. Kanske borde ha gjort dem lite mindre för jag gjorde dem efter största temuggs-måttet. Det blev liiiiite stora bakelser. Men vad tusan, ska det vara så ska det vara annars får det vara.
Just det. En liten grej till bara. Jag har insett att min blogg är sjukt ful i explorer och att man inte alls ser hur den ser ut egentligen om man använder sig av den webbläsaren. Fast jag vet inte om det bara är i explorer eller om det är olika från dator till dator. Så, berätta gärna om ni ser den fina bloggen med cupcakesbakgrunden och fint typsnitt eller om ni ser den tråkiga fula typ bara rosa/lila bloggen med fult typsnitt där allt är lite huller om buller och berätta också gärna vad ni har för webbläsare för jag måste ju lösa det här på nåt sätt. (Läs: Jimmy måste ju lösa det här på nåt sätt.)
Iness Mezel - Respect
Världens ögon.
4 portioner
1 zucchini
400 gr kassler
½ dl färsk basilika
3 st vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche tomat & basilika
ca 8 st cocktailtomater
4 portioner kokt pasta
Dela zucchinin på längden och skär sedan i tunna skivor.
Skala och finhacka vitlöken.
Hacka basilikan.
Tärna kasslern.
Fräs zucchinin, vitlöken, kassler och basilikan i en djup panna.
Tillsätt créme fraiche .
Dela tomaterna på hälften och blanda ner dem.
Häll av pastan och blanda ner den i pastasåsen.
Servera direkt.
Jag har gjort smördegsbakelser till efterrätt också, men dem återkommer jag med lite senare. När jag har ätit upp min troligtvis så jag vet om jag ska skriva om det var gott eller ej. Fast det säger ju sig självt att det är gott, allt jag bakar är gott. Förresten blev jag överlycklig idag när vi fick ett nummer av Buffé på posten, och så var det pannkaksspecial. Snacka om antiklimax. Pannkakor. Uäääck. Jag hoppas på en förbättring till nästa nummer. Chipsspecial kanske? Nu ska jag titta på Pretty Little Liars.
Rainbow - Ain't A Lot Of Love In The Heart Of Me (Alternative Outtake)
Flyg som en örn.
För 4 pers
1 gul lök
1 gul paprika
ca 6 st cocktailtomater
100 gr Keso Chili Chipotle
6 st ägg
1 dl vatten
salt
peppar
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i olja i en stekpanna.
Skär paprika i bitar och halvera tomaterna.
Klicka ut keso mellan grönsakerna.
Vispa ihop ägg, vatten och kryddorna.
Häll över grönsakerna och lyft dem lite så att äggsmeten når överallt.
Stek tills omeletten stelnat, ca 15 minuter.
Servera med sallad och mjukt bröd.
Jag hade nog egentligen kunnat använda mer Keso, det hade kanske inte skadat alls. För att uppväga (den egentligen inte alls) nyttiga middagen så gick jag sedan hem till Evelina och bakade chokladbollar som vi åt upp framför Desperate Housewives. Jag kan inte ens minnas när jag bakade chokladbollar senast innan idag? Konstigt, för det är ju faktiskt sjukt gott. Men men, man hinner ju faktiskt inte baka allt. Tyvärr måste man ju göra andra saker också.
Nu måste jag till exempel sova, jag är troligtvis ledig imorgon men man kan ju aldrig vara riktigt säker.
Dutch Uncles - Lovebone
Evigheten är här.
- Kan jag betala med check?
- Ja...
- Här ta honom, han är tjeck!
Steve Miller Band - The Joker
(för att musikalavsnittet av That '70s Show är ett av de roligaste.)
Vi har båda förändrats till det bättre och är mycket snällare nuförtiden.
Vi hade ju ingen grill hemma igår, men grabbarna skulle ju äta tacos innan Melodifestivalen så jag tyckte det var ett bra tillfälle att provsmaka dessa. Alltså, få gratis chips och dip hem på posten. Det är ju som en barndomsdröm som går i uppfyllelse för en chipsoholic som jag. Så vi hade lite provsmakning hemma alltså.
Chipsen kom i smakerna havssalt och barbecue och var formade i fyrkanter för att vara extra lätta att dippa. Och dipperna var Salsa/Paprika, Smoky Sourcream och Salsa/Chipotle. Det var väldigt delade meningar kan jag säga, speciellt om dipperna. Chipsen tyckte alla om överlag, barbecue var godast att äta för sig själva medans havssalt var godast att dippa. Min favoritdip blev Salsa/Chipotle, medans jag inte alls gillade Smoky Sourcream. Den var däremot Robbans favorit, medans Jimmy mest gillade Salsa/Paprika för att sedan ändra sig och härma mig. Martin och Måns åt nog lika glatt av allting. Sen använde jag chipotle-dipen som tacosås också och det gick också himla fint. Tummen upp alltså, förutom Smoky Sourcream för min del, den kommer jag inte att köpa hem. Det andra som var i paketet får jag återkomma med en annan dag, för det har vi inte smakat på ännu.
Annars har jag bara gått runt och varit pigg och glad idag, bara glad för att jag mådde bra. Den där eftermiddagspromenaden i +9 grader och solsken gjorde ju inte saken sämre direkt. Nu blir det nedvarvning i soffan innan det är dags att sova så jag är lika pigg och glad på jobbet imorgon.
Marianne Faithfull - Gee Baby
Jag kan inte be om ursäkt.
Men nu var det ju inte min bakfylla jag ville skryta om. Jag skrev ju i torsdags att jag bakat tårta som Jimmy skulle bjuda på på sin sista dag på praktiken, jag tänkte att jag gör en jättegod så måste de anställa honom sen när han är färdig med skolan. Jag kanske skulle tänkt på att göra den lite finare också, men man kan inte få allt. Plus att jag utvecklat en allergi mot alla jävla sugarpastemakefakecupcakebake-bloggar så jag orkar fan inte se fler fina tårtor. Här är min goda tårta i alla fall utan en enda jäkla sugarpaste-dekoration som dessutom får bli mitt bidrag till Månadens Sötsak hos Söta Saker där temat är just frukt:
Bottnar:
200 gr krossad ananas (utan spad)
180 gr banan
4¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 tsk malen kanel
4 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2¼ dl solrosolja
Glasyr:
175 gr philadelphia
50 gr smör
ca 2½ dl florsocker
1 msk citronsaft
Dekoration:
bananchips
torkad ananas
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och bröa en rund bakform, ca 20 cm i diameter.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor skål.
Rör ner muscovadosockret och gör en grop i mitten av blandningen.
Mosa banan och lägg ananas, banan, ägg och olja i gropen.
Blanda samma alla ingredienserna ordentligt.
Rör ihop med en träsked eller så, vispa inte.
Häll ut smeten i bakformen och bred till ett jämnt lager.
Grädda kakan i 30-35 minuter tills ytan känns fast.
Låt kakan svalna något innan du lossar den från formen.
Låt sedan kallna helt innan du delar den till två bottnar.
Vispa samma glasyren och ha i florsockret lite i taget tills du har en jämn tjock glasyr.
Bred ut glasyren på ena bottnen och placera den andra ovanpå.
Bred resten av glasyren på och runt kakan.
Dekorera med bananchips och torkad ananas.
Servera tårtan rumstempererad.
Det var väl för himla väl att Eric Saade vann, vi kanske lärde oss någonting förra året. Lillgammal tjejkärring - funkar inte. Mumsigt lammkött - funkar. Nu var det ju visserligen skrämmande många som röstade på Sanna Nielsen, men det är väl de som har en lite förkärlek till lillgamla tjejkärringar. Och varför, varför, varför vet jag om att Dannys mamma är från Polen? Extra fint att Eric Saade vann också eftersom det var honom jag "köpte" i våran vadslagning, så jag vann 100 spänn. Jag undrar vart han tog vägen förresten? Jag trodde han skulle komma till mig sen när de andra gått ut på krogen så vi kunde fira segern tillsammans, men jag har inte sett till honom ännu... Jag ska gå och titta under sängen, han är ju trots allt ganska liten så han kan ju ha gömt sig där.
The View - Beautiful
(för att det är himla fint att the view släppt ett nytt album, de är ju himla bra. och så sjunger de med skotsk accent, och det gör ju bara allting ännu finare. jag älskar skottland, om nu någon kanske råkat missa det.)
När du är här...
Titta! Jimmy och Patric lagade mat till mig idag. Det blidde Korvgryta. Jag fick bara sitta i soffan och titta på och kanske på sin höjd svara på någon liten fråga ibland. Det gjorde de himla bra. Jag har trippeljobbat idag och sedan ägnat kvällen åt att baka tårta som Jimmy ska ha med till sin praktikplats imorgon, så det var riktigt skönt att slippa laga maten faktiskt. Imorgon ska jag bara dubbeljobba, ett kort litet pass mellan 7-18, så nu tänker jag faktiskt gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. Förresten så hittade jag äntligen ett tårtfat i plast med lock till på Ica Maxi idag, vet inte hur många år jag letat efter ett sånt. Men nu så, nu kan jag frakta tårtor till både hit och dit. Säg till om du vill ha en vetja!
Wretch 32 feat. Ghetto - Ina Di Ghetto
(undrar vad det var i den där korvgrytan egentligen? det här är inte riiiktigt min musik...)
Solen går upp och allting börjar om igen.
Petit Chouxer
ca 15 st
3 dl vatten
100 gr smör
2 dl mjöl
3 st ägg
Koka upp vatten i en kastrull.
Tillsätt smöret, låt det smälta och få ett uppkok.
Rör ner mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens kanter.
Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.
Rör sedan när äggen, ett i taget.
Rör gärna några minuter mellan varje ägg för en luftigare smet.
Spritsa eller klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 25-35 minuter i 200 grader.
Öppna absolut inte ugnsluckan de första 15 minuterna.
Låt kakorna svalna och skär sedan av toppen och fyll dem med vad du vill.
Grädde och färska bär eller sylt. Mandelmassa och grädde.
Bara fantasin sätter gränser!
Ah. Jag älskar när man får baka in små klichéer i recepten också. Jag använde 3 olika fyllningar till mina: vispad grädde och en klick apelsinmarmelad, lemoncurdgrädde och nutellagrädde. Jimmy fick givetvis lov att provsmaka alla sorterna på en gång och tyckte att den med lemoncurdgrädde var godast. Fastän alla var goda. Själv har jag bara testat den med lemoncurdgrädde och den var sjukt god. När jag läste receptet trodde jag att det skulle vara ganska meckigt det här, men det var det verkligen inte. Jättelätt var det, och så bra att bara fylla dem med lite vad som helst som man gillar. Tummen upp!
Just det, tummen ja. Den har slutat blöda, men det gör så ont att använda tummen så det har tagit mig en kvart varje gång jag skulle knäppa min kappa idag. Aj aj. Vissa saker är sjukt svåra att göra utan tumme helt enkelt. Tur att jag bara jobbade halvdag idag och så hoppas vi att den läkt ihop lite mer tills imorgon. Nu ska jag laga middag, det kanske låter gott.
Ladytron - Evil
Om du ens tänker tanken att stampa på mig så kommer jag att stampa över hela dig.
För 4 portioner
4 portioner pasta
rapsolja
piripiri-krydda
paprikapulver
½ zucchini
½ röd paprika
ca 8 st soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
2 dl créme fraiche paprika & chili
ca 100 gr fetaost
Koka pastan efter instruktioner på förpackningen.
Hetta upp olja i en djup stekpanna.
Tillsätt kryddorna och fräs dem i oljan.
Tärna zucchini och paprika.
Dela de soltorkade tomaterna på mitten.
Tillsätt dem i kryddfräset och låt fräsa en stund.
Häll över tomaterna och créme fraiche och låt puttra några minuter.
Blanda ner den färdigkokta pastan i pastasåsen.
Smula över fetaost precis innan servering.
Lite starkt blir det förstås, men det tycker vi ju om. Förutom att låtsas-chilin i créme fraichen gav mig utslag. Men det borde jag ju ha lärt mig vid det här laget. De utslagen var ju förresten ingenting mot skärsåret jag lyckas ge mig själv på tummen. Försök inte öppna en marmeladburk med en jättevass kniv. Det gjorde jag för ca 3 timmar sedan och det blöder fortfarande. Finns det verkligen så mycket blod i en liten tumme? Och nej, några semlor har jag inte ätit på hela dagen. Mest för att jag inte gillar semlor. Däremot gjorde jag min egna lilla version av semlor. Men det får ni se imorgon, för nu ska jag fortsätta pyssla om min tumme, dricka lite te och mumsa i mig det som jag bakat.
Anna Calvi - Desire
Kärlek utan lust.
Lykke Li - I Know Places
Jag är sjutton år och det här är vad jag vet:
Jag fick en fråga från Elle som undrade om mina rubriker på inläggen och om de har någon djupare mening. Nej, det har de ju faktisk inte. Jag är ju en musiknörd och har alltid musik på (och har inte jag det så har alltid Jimmy musik på) så jag brukar faktiskt bara snappa upp den första meningen jag hör när jag ska skriva rubriken och är det musik på engelska så översätter jag till svenska, sen är jag ju även lite av en ordnörd och älskar att leka med ord så det brukar inte bli översättning rakt av utan jag brukar snygga till det lite. Djupare än så är det inte.
Nu ska jag fortsätta mumsa vindruvor och sen är det väl dags att sova så man är pigg och utvilad på jobbet imorgon. Måndag. Psöö.
Amos Lee - Violin
(en fin bit. lyssna!)
Vakar över nycklar och lås.
Andreas Mattsson - Jazzmaster
Jag hatar att tigga som en hund.
Chimichangas
För 4 st
4 tortillabröd
2 st kycklingfiléer
2 msk tacokrydda
ca ½ dl philadelphia
1 röd chili
riven ost
tacosås
ca 25 gr smält smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingen och bryn den tillsammans med tacokrydda.
Bred philadelphia på tortillabröden.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fördela kyckling, chili, riven ost och tacosås i mitten av tortillabröden.
Vik ihop dem och lägg i en ugnsfast form med ändarna neråt.
Pensla med smält smör.
Ställ in i ugnen och låt dem stå där tills de fått fin färg.
Servera dina chimichangas med goda grönsaker och valfria tacotillbehör.
Sjukt vad gott det var. Fett och kolhydrater i en härlig symbios. Yumyum. Det blev inte så starkt heller, trots chilin. Jag antar att philadelphia-osten och den andra osten mildrar hettan lite. Men om man vill kan man ju skippa chilin helt och proppa i lite tomat eller paprika eller så istället.
Nu tycker jag att Leksand ska göra ett mål, eller gärna fyra, så att jag får lite lugn, ro och fredagsmys här hemma. Tidigare år har det varit jobbig nog med kvalserie, men nu ska det liksom kvalas till kvalserien också och det innebär att årets jobbigaste månad plötsligt blir årets 6 jobbigaste veckor. Jag tycker att Leksand borde börja tänka lite på oss anhöriga också och göra lite mål bara för våran skull, det är så jobbigt att behöva gömma sig i gästrummet varje gång det är match. Gör mål för fan! Jävla hockeybockey-lag.
Wanda Jackson - Like A Baby
Våra hjärtan har fel.
För 4 portioner
1 gul lök
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
500 gr fryst grönkål
30 gr smör
1 msk vetemjöl
salt
peppar
200 gr halloumi
2 msk rostade anisfrön
Skala och finhacka löken.
Fräs i olja i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Häll över vatten, buljong och grönkålen.
Låt sjuda tills grönkålen är genomvarm.
Mosa ihop smör och vetemjöl och klicka ner i soppan.
Låt soppan tjocka på sig lite.
Smaka av med salt och peppar.
Grilla halloumin eller stek den i grillpanna.
Rosta anisfrön i en het stekpanna.
Häll upp soppan i skålar, lägg ner halloumiskivor och toppa med rostad anis.
Annars har jag mest jobbat idag och ser verkligen fram emot fredag imorgon. Speciellt som jag ska jobba då också och det är alltid extra skönt med fredag när man jobbar först, för då får man riktig fredagskänsla och blir jätteglad när man får gå hem. På tal om att ta sig hem så lyckas jag alltid hamna bakom riktigt sega människor på väg från pendeltåget till spårvagnen på eftermiddagarna, och så går det ju inte att gå om dem heller eftersom det är så packat med folk, så jag lyckas alltid missa spårvagnen med bara några meter. Får man knuffa dem? Eller ska jag tunnelkrypa mellan knäna på dem? Fast å andra sidan går spårvagnen var nionde minut, och jag som Sågmyra-tjej bör väl inte klaga. Det är ju klart bättre än en gång i timmen på vardagar och en halv buss om dagen om helgerna. Men ändå, kunde de bara inte gå bara liiiite snabbare? De sega människorna alltså, inte spårvagnen.
Jessica Lea Mayfield - Tell Me
Ungdomen känner ingen smärta.
Lingon- & Blåbärcupcakes
12 st
3½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
en nypa salt
125 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl lemon curd
1½ dl mjölk
1 dl lingon
1 dl blåbär
1 dl lingonsylt
Frosting:
1 dl cream cheese
1 dl marshmallowfluff
en näve lingon
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver i en bunke.
Vispa ihop smör och socker så det blir fluffigt i en annan bunke.
Tillsätt äggen, ett i taget medans du vispar.
Tillsätt vaniljsocker och lemon curd.
Tillsätt mjölken och mjölblandningen lite i taget.
Lägg undan vispen och rör ner lingon och blåbär.
Fördela smeten i muffinsformar.
Toppa med en liten klick lingonsylt på varje muffins.
Ställ in i ugnen i 20 minuter.
Rör ihop frostingen.
Låt muffinsarna svalna och bred sedan på frostingen.
Ät och ha det bra!
Andra omgången stoppade jag formarna i en muffinsplåt först, sedan läste jag på förpackningen och där stod det minsann pyttelitet på den att man måste göra så för att de ska "behålla formen". Jag tänkte ju att en muffinsform är en muffinsform liksom, och ska hålla för muffins. Jag är så dum! Receptet kommer från boken Kärleksmums förresten, tyvärr har de i boken glömt bort att skriva ut när mjölblandningen ska ner i smeten så jag chansade lite. Den kanske inte ska vara med i smeten alls, den kanske bara ska stå där i en skål i all evighet, vad vet jag.
Jag vet faktiskt massor av saker. Som att jag ska äta lite apelsin nu så att jag står mig tills det är dags för middagen. Om jag orkar hålla mig vaken vill säga, nu är det riktigt sömnigt.
Lykke Li - Sadness Is A Blessing
(för jag var inte alls förtjust i hennes första album och förstod aldrig hajpen, men det här är ju så himla mycket bättre! bra där!)