Dansa fastän hjärtat brister, dansa fast du inte är här.

Jag måste ju erkänna att det var lite roligare att vakna upp idag till strålande sol och all den där snön var bortsmält igen. Så jag började min dag med att ta en promenad på en timme eller två och sedan bänkade jag mig framför teven och tittade på skidor, funderade ett tag på att ringa min mamma och mobba henne för att de har typ 75 meter snö i Falun fortfarande men sen kom jag ihåg att jag är lite snällare än vad hon är så jag lät bli. (Min mamma älskar att gnälla på vädret i Göteborg, det spelar ingen roll om det är 25 grader varmt och sol här medans det är 8 grader och regn i Dalarna så är vädret i Göteborg ändå sämre.)

Men nu var det varken min mamma eller vädret jag tänkte skriva om, jag skulle ju skriva om våran goda fredagsmiddag vi åt igår. Egentligen var det mest tillbehöret som var gott, så det är det jag tänker skriva om. Sen kan ni servera det till vad ni vill som passar, vi hade vanlig enkel stekt fläskkarré.

Asiatisk sallad

För 2 pers

ca 2 cm färsk ingefära
3 st kokta potatisar med skal
ca 200 gr wokgrönsaker
1½ dl teriyaki
rivet skal från 1 lime

Skala och finhacka ingefäran.
Slanta potatisarna.
Fräs på ingefära och potatisar i olja i en stekpanna tills potatisen fått lite färg.
Tillsätt wokgrönsakerna och låt dem bli genomvarma.
Häll över teriyaki och låt puttra ihop i några minuter.
Riv över skalet från limen strax innan servering.

Han som jag bor med var helt överlycklig för det var så gott, men så är han å andra sidan alltid överlycklig så fort det är teriyaki i någonting. Han har ju dessutom köpt en liten special-teriyaki som ser ut såhär:

Ja. Ni förstår ju själva vilken lycka det är för en whiskeytönt som Jimmy. Han hittade den på The English Shop och den kostade multum, men det var den tydligen värd. Det funkar alldeles utmärkt med helt vanlig teriyaki i den asiatiska salladen också, jag skulle ändå inte tro att det är särskilt många japaner som sitter och sippar Jim Beam om lördagskvällarna.

 

Lördagkväll ja. Jag var rätt inställd på att ta det lugnt framför teven, men sen insåg jag att det är ganska tråkigt att sitta hemma när alla andra roar sig. Så nu är det andra planer. Men det tar vi så småningom, nu ska jag laga lite middag här till att börja med. Sen ska jag väl försöka göra mig lite fin också, inte för att det spelar någon roll, man ser ju ändå att det är jag. Men det kan ju vara värt ett försök...

Those Dancing Days - Can't Find Entrance

Kommentarer
Postat av: Malin

Jättegott låter den där asiatiska salladen, tänk till grillat i sommar!! På tal om grillat, vet du vad vi besällde igår? En pizzasten till vår webwrgrill! Så nu ska här ätas pizza, kommer ni över nån kväll??

Hoppas ni hade kul igår!

Kram

2011-03-20 @ 10:52:39
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Anonym

Nu har jag läst pådin blogg och ångrar att jag har postat ett brev till dig för du tycker att jag är elak!!!!!!!!!!!!!!!!HEJ då mor

2011-03-20 @ 19:37:16
Postat av: charlotta

du höll väl dig från spriten, kära du? ha-ha (visst är jag rolig?!)

2011-03-20 @ 20:58:57
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Emmy

Denna sås måste ju hel klart vara bättre. Även om japanerna vaken upptäckt denna fantastiska sås eller Jim Beam - ännu :-)

Låter i alla fall som mat helt i min smak.

2011-03-21 @ 00:39:33
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Myran

Åhh, vad gott det ser ut!

2011-04-02 @ 10:10:44
URL: http://zebramyran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0