Talar om de fina stunderna.
Idag tog den vegetariska veckan slut. Det blev couscoussallad med kyckling och cashewnötter. Fast det var så lite kyckling så det räknas knappt. Höhö. Okej då, det räknas. Men jag spann åtminstone vidare på lätt sommarmat-temat. Nu ska jag ägna mig åt min favoritstund på dagen, nämligen kvällste och kaka. Yes, jag är en liten tant. Men jag gillar det. Dricka te och äta kaka uppkrypen i soffan, det är faktiskt inte dåligt alls. Jimmy har varit ledig idag och storstädat hela lägenheten. BÄSTA KILLEN! Så nu blir det te, kaka och så ska vi se färdigt på Amores Perros som vi försökt ta oss igenom i några dagar nu. Den är bra, men lång.
Gill Scott-Heron & Brian Jackson - Peace Go With You, Brother
Armband av fingrar.
Tortellini med tomat och fetaost
För 2 portioner
2 portioner färsk tortellini
8 st cocktailtomater
1 liten rödlök
½ kruka färsk basilika
150 gr fetaost
salt
peppar
Koka tortellini efter instruktioner på förpackningen.
Hacka tomater, rödlök och basilika.
Blanda ihop och smula ner fetaost.
Smaka av med lite salt och peppar.
Servera tortellinin med tomatröran ovanpå.
Himla gott. Himla snabbt. Himla fräscht. Riktig sommarmat. Jimmy åt med glatt humör trots att han varken gillar lök, tomat eller fetaost. Det måste vara basilikans förtjänst, allt går ner med färsk basilika.
Nu är jag mest sur och ledsen och besviken och har bestämt mig för att bli en bitter sjuksköterska som alltid står ute i foppatofflor och röker mest hela tiden. Det är bra, då får jag nära till jobbet också eftersom vi bor precis bredvid ett sjukhus. Så hinner jag hem på lunchen och lägga i en tvätt också som jag kan hänga när jag kommer hem. Ingår foppatofflorna i arbetskläderna eller måste man stå för dem själv? Hur funkar det?
The Pretty Things - The Journey
Jag skapade lagen.
Det är alldeles för varmt för att äta tung mat också, så det här med vegetarisk vecka känns fortfarande väldigt logiskt. Igår åt vi en quorngryta som smakade julmat. Ja, varför inte liksom. Man kan ju inte spara alla julkryddorna tills december, då blir de ju gamla.
För 2 portioner
½ påse quornbitar
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
kanel
chilipulver
spiskummin
2 msk tomatpuré
1 rött äpple
ca ½ dl grovhackade valnötter
½ burk konserverade kikärter
3 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken mjuk i en djup stekpanna.
Tillsätt kryddorna och tomatpuré och låt fräsa med en stund.
Hacka äpplet och valnötterna.
Tillsätt detta, quornbitar och kikärterna.
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ihop i ca 15 minuter.
Servera med bulgur.
Finfina grejer. Det här med julsmaker mitt under årets stora värmebölja. Man ska tänka utanför lådan. Nu har nog mitt te svalnat så pass att jag kan hälla upp det i en tillbringare och ställa in i kylen. Sen ska jag bege mig ut i solen igen. Förutom ett hus så önskar jag mig också en pojkvän som inte vuxit fast i sin datastol/sängen och gärna vistas utomhus åtminstone en timme om dagen. Och så vill jag gå på Håkan Hellström på Way Out West, men bara på Håkan Hellström. Och det vetefan om han är värd 1400 kronor. Så mycket pengar som jag lagt ut på den pojken (pojk och pojk, han är ju ändå 36 år, fast det ignorerar jag) under de senaste 10 åren borde jag ju få gratis tycker man.
Idag lunchade jag med Tobias Hyséns kusin. Jag som inte ens vet vem Tobias Hysén är. Typiskt.
Micah P. Hinson - A Call To Arms
Lysande utsikter.
Fast nu var det ju inte alls mina läsvanor jag tänkte skriva om. Jag tänkte dela med mig av en liten kaka som jag bakade igår. Fast den var inte alls så liten, och det var inte heller bara en. Jag gav mig in i tosca-träsket igen, någon gång måste jag ju lyckas med en tosca tänker jag.
Ananas- & kokostosca
2 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
200 gr smör
250 gr ananas, konserverad eller färsk
Kokosglasyr:
4 msk smält smör
1 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
200 gr kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en långpanna med smörat bakplåtspapper, pudra lite kokos i botten.
Smält smöret och låt det svalna.
Skär ananasen i små bitar, låt den rinna av ordentligt om du använder konserverad.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten
tillsammans med mjölken och det avsvalnade smöret.
Bred ut hälften av smeten i långpannan.
Fördela ananasen jämnt över hela ytan och häll över resterande smet.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt sakta sjuda i 10 minuter.
Ta ut kakan och bred över kokosglasyren.
Grädda ytterligare 10 minuter.
Skär kakan i rutor innan den kallnar.
Nu är jag quorn-mätt i magen. Jag har hotat Jimmy med en vegetarisk vecka som straff för att han tvingar mig att kolla på fotboll hela tiden... Det kommer nog inte att hålla, men det började ju bra åtminstone. Får man sova nu?
Apples In Stereo - Hey Elevator
Stiletter.
Jag varvade sockerkaksbottnar, vispad grädde, vaniljsås och hallonsylt i glaset.
Sedan toppade jag med hallon och pudrade lite kakao över. Fina grejer.
Vi var oförskämt pigga på midsommardagen så vi tog en långpromenad runt Skärhamn. Köpte glass och kände på vattnet, sedan var vi utelåsta i några timmar så vi satt på Fridas föräldrars altan och fick bonnabränna. Jag är alldeles knallröd på mina axlar, men det ger nog med sig snart och blir tokmycket fräknar istället. Solskyddsfaktor 40 nästa.
Nu har jag precis duschat efter en runda i spåret så nu ska jag gå ut i trädgården och läsa lite bok. Idag har jag varit duktig och smort in mig med solskydd också. Fast med solskyddsfaktor 15, inte 40.
The Congos - Fisherman
(ingen sommar utan reggae! som min bästis markoolio skulle säga.)
Gå mot ljuset.
Idag har jag lagat mat för första gången på evigheter känns det som. Det blev mycket äta ute när mamma och pappa var här. Vilket man ju inte tackar nej till när det bjuds. Igår när vi hade varit på Liseberg mötte vi upp Ninni och så gick vi och åt på "Svarta Grisen" igen. När vi gick hemåt därifrån utbrast Jimmy: "Nu ska vi fan äta smalmat i en vecka!" Så idag blev det soppa, vegetarisk sådan också. Kanske inte sådär ultimat att äta varm soppa i det här vädret, men det funkade liksom.
4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
½ aubergine
250 gr cocktailtomater
1 burk kikärter (410 gr)
1 liter grönsaksbuljong
dill
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken tills den mjuknat i en stor kastrull.
Tärna zucchini och aubergine och blanda ner i kastrullen.
Dela tomaterna på mitten och lägg ner i kastrullen.
Häll över grönsaksbuljongen, dill och kikärter.
Låt koka upp och koka i ca 15 minuter.
Servera med ett gott bröd.
Igår var vi som sagt på Liseberg. Pippen gjorde en favorit i repris, fast den här gången var det Lisebergsbanan han fegade ur på istället för Flume Ride. Och det var Jimmy som fick gå ur karusellen med honom istället för mig. Sedan vägrade alla att ens köa med Pippen till Flume Ride så han fick åka bebiskaruseller så länge. Haha. Han vet hur man gör sig populär på ett nöjesfält den killen.
Imorgon är det midsommarafton. Jag har haft ångest över att för första gången i livet fira midsommar utanför Dalarna, men nu har ångesten släppt och utbytts i nyfikenhet. Imorgon åker vi nämligen till Tjörn för att fira midsommar där, på äkta västkust-vis. Enligt Evelina. Så jag litar väl på henne då. Fast nog känns det allt lite konstigt att fira midsommar utan Sågmyrakollektivet, det ska jag inte sticka under stol med. Så nu ska jag leta reda på min sovsäck och sedan ska jag packa lite. Midsommarpeppen!
Ha en trevlig midsommar allihopa. Vi hörs på lördag, om jag inte ramlat ner i havet när jag leker Pripps Blå-reklam.
Television Personalities - The Good Anarchist
På egen hand.
Nåja. Det jag bakade var i alla fall chokladcigarrer, eller strass med choklad kallas det visst också. Men jag vill kalla det för chokladcigarrer, så kan jag sitta och smutta på en sån samtidigt som jag tvinnar min mustasch och skrockar förnöjt för mig själv framför den öppna spisen.
Chokladcigarrer
ca 30 st
200 gr smör
1 dl florsocker
1½ msk vaniljsocker
2 1/4 dl potatismjöl
2½ dl vetemjöl
Chokladkräm:
50 gr smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 100 gr mörk choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, flrosocker och vaniljsocker vitt och poröst.
Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i taget.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Spritsa ut degen på en bakpappersbeklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna.
Gör under tiden chokladkrämen:
Rör smör och florsocker poröst.
Tillsätt kakao och vaniljsocker.
Lägg ihop kakorna två och två med chokladkrämen emellan.
Smält chokladen och doppa änden på kakorna i den.
Nu är det dags att lägga sig och läsa lite innan det är sovdags. Bara två tidiga mornar till och sen tre dagars ledigt. Jag är helt sjukt förvirrad och förstår inte hur jag ska kunna fira midsommar utanför dalarna. Hur gör man? Jag frågade Jimmy om det kanske fanns någon majstångsresning här i närheten. Det trodde Jimmy inte. Nähä? NÄHÄ?! Det borde man ju förstått. I resten av landet tror de ju att man ska ta ner midsommarstången när midsommar är slut också. Uhm. Nej. Hallå. Det är väl ingen jävla julgran heller? Året om ska den stå för bra skörd!
Sarah Blasko - At Your Best
Vandraren.
Se bara till att alltid ha röd eller grön currypaste hemma så löser sig resten. Mest för att allt annat i grytan också är sånt man har hemma. Koka ris. Finhacka en vitlöksklyfta. Strimla lövbiff. (Eller kyckling, fläskkött eller quorn.) Fräs på det. Tillsätt wokgrönsaker. Häll över en burk kokosmjölk. Smaksätt med så mycket currypaste du vill ha. Riv över lite citron-/limeskal om det finns hemma. Smaka av med lite sambal oelek och ingefära. Så var det färdigt. På en kvart. Vi äter aldrig thaimat ute längre, för det är så lätt att göra precis lika gott hemma.
Igår var jag, mamma, pappa och barnen i Slottsskogen. Det gick från ösregn till att klarna upp precis när vi kom fram, så det blev en riktigt trevlig tur där bland pingviner och älgar. Dessutom bjöds det ju på gratis glass där, så det kan man ju inte klaga på. Lite grann såhär såg det ut:
Efter vi hade varit i Slottsskogen gick vi ner till hamnen och spanade på båtar. Sen åkte vi till Mölndal för att äta. Märta tjatade hela vägen om att hon skulle till någon svart gris. Jag fattade ingenting. Ingen annan heller.
"Ja men, den där kolgrisen?" Säger hon sen. Vi skulle äta på Kolgrillsrestaurangen i Mölndal. Svarta grisen = kolgrisen = kolgrillen. Inte så lätt när man hör fel. Galet god mat hade de där i alla fall, med gigantiska portioner. Sen när jag och Jimmy blir rika så ska vi äta där jämt. Eller åtminstone ibland.
Idag har det jobbats och nu ska det duschas och sovas. Synd för mig att varmvattnet är slut. Jag vill ju liksom duscha nu! Nu nu nu! Så jag får gå och sova sen. Vad gör man förresten på midsommar i Göteborg? Jag har ångest.
Gayngs - Faded High
Ja, och dansa.
De nya fonderna är framställda utan smakförstärkare, konstgjorda färgämnen, konserveringsmedel och innehåller dessutom mindre salt. Igår åt vi limefilé och då testade jag att använda den nya kalvfonden i såsen. Och trots att den inte innehåller smakförstärkare smakade den mycket mer än den som jag brukar använda, och färgen på såsen blev mycket starkare än den brukar bli. Så jag hade egentligen bara behövt använda hälften så mycket fond som jag brukar använda. Tummen upp för det Knorr! De andra fonderna har jag inte hunnit använda ännu, men det ska nog bli av snart.
Nu har jag nyss kommit hem från campingstugan där ma, pa och kidsen bor den här veckan. Där har jag ätit köttfärssås och spaghetti och lagt pussel med Märta. Plus lärt mina föräldrar allt om kungahuset. De har ju liksom inte ens förstått att Victoria varit ihop med två olika Daniel. Min mamma var mest upprörd över att David Batra är gift med en moderat. Men roligast var nog när Pippen kom inspringandes gråtande efter att ha varit i lekparken.
Jag: "Nämen, är du ledsen? Varför då?"
Pippen (snyftandes): "De är dumma mot mig!"
Jag: "Va? Du som är världens gulligaste?!"
Pippen: "JAAA!"
Fruktansvärt ödmjuk den där killen. Undrar vem han ärvt det av? Hmm...
Robert Wyatt - Shipbuilding
Häng med mig.
Dubbla mördegskakor med chokladkräm
ca 25 st
200 gr smör
½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3½ dl vetemjöl
Kräm:
75 gr smör
1 1/4 dl florsocker
3/4 msk vaniljsocker
1½ msk kakao
1 äggula
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör samman smör och socker.
Blanda i potatismjöl och vetemjöl.
Kavla ut till en platta, ett par millimeter tjock.
Ta ut runda kakor med kakmått.
Lägg dem på pappersbeklädd plåt.
Grädda kakorna tills de är guldgula, ca 14 minuter.
Låt dem svalna.
Rör samman smör och florsocker till chokladkrämen.
Sikta ner vaniljsocker och kakao.
Tillsätt äggulan under omrörning.
Lägg samman kakorna med krämen emellan.
Den finfina prinsessgodis-skålen har jag fått av Clara. Jag gissar på att kakorna var till belåtenhet för de är nämligen redan slut. Detta innebär ju att jag måste baka nya kakor imorgon. Inte mig emot, jag gillar ju att baka kakor. Imorgon kommer dessutom min mamma och pappa ner hit, för vi har ju inte träffats sen i tisdags. Höhö. Med sig i bagaget har de dessutom Pippen, Märta och Alva. Tur för oss att de har hyrt en stuga på en camping en bit bort. Några timmar om dagen i deras sällskap räcker nog...
Idag har det mest varit fredagsmys. Jag och Jimmy har hängt i en park och ätit ananas. Läs: Jag tvingade Jimmy att gå bort från sin dator i några timmar och få lite frisk luft. Jimmy satt mest och tjurade. Hmpf. Är det någon som borde vara tjurig är det ju jag. Inte nog med att killen förra veckan förstörde en av mina favoritklänningar i tvätten (Dialogen gick typ såhär. "Jimmy, läser du inte tvättråden?" "Inte på sånt som ligger i tvättkorgen." Vad läser han tvättråd på? Främmande farbröders kostymer på stan? Bebiskläder på Lindex? Det var ju inte en klänning från Gina Tricot eller H&M heller. Det var en sån där 800-kronors sak som jag beställt från USA.) igår natt vid halv fyra på morgonen ligger han och pussar på mig så att jag vaknar och då säger han: "Kan du inte sova?" Ehm. Jo. Det kunde jag faktiskt. Hämnden blir ljuv i natt, då ska jag nämligen tvätta Jimmys splitternya skor som står nere i hallen. Mouwahahaha.
Nu ska jag sluta. Jag måste se finalen av Wild Kidz, jag har inte hunnit se den ännu. Ja. Jag vet, det börjar bli lite mycket nu. Ungdomsböcker, Markoolio och Wild Kidz. Jag skyller på att jag är arbetsskadad...
Låt oss gå och surfa.
Jag skrev ju sist att jag bakat en Strawberry Banana Cream Pie till våran picknick och Malin ville att jag skulle skriva ut receptet, och jag är ju inte snål på det viset så det ska jag göra. Den här pajen bjöd Jennie och Tora på när vi var på pajkalas på Råda Säteri så receptet kommer ifrån dem från början. Jag tycker egentligen inte ens om banan, men den här pajen är så himla somrig och fräsch så det funkar liksom. Ursäkta bilden, fulkameran som sagt.
Pajskal:
150 gr mjukt smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 nypa salt
Fyllning:
5 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 bananer
ca 500 gr färska jordgubbar
Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i 3 timmar.
Lägg hela burken i en kastrull och koka den.
Se till att hela burken alltid är täckt med vatten.
Efter 3 timmar har du sjukt god kolasås. Låt den svalna.
Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg.
Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt pajskalet svalna.
Vispa grädden fluffig och rör ner den kalla kolasåsen.
Bred ut vaniljkrämen över pajskalet.
Skiva bananer och lägg över.
Täck bananerna med kolagrädden.
Skiva jordgubbarna och lägg dem fint på toppen.
Min sista semesterdag i Sågmyra tillbringade jag med Jocke. Vi gjorde samma sak som vi alltid gör. Åt snickerskaka på Lager157, och diskuterade att alla människor skaffar barn. Jocke blev mest upprörd över att Markoolio ska ha barn, så upprörd att han inte ens reagerade på att jag kan allting om Markoolio. Förräns efter ett tag. Så när vi kom hem till mina föräldrar igen, efter att Jocke träffat två av sina gamla klasskamrater och fick skämmas rejält då han bara kom ihåg vad den ena av dem heter, fick jag lov att visa det fina inramade fotot jag har på mig och Markoolio. Jag har en svag känsla av att den här Markoolio-grejen inte är normal, speciellt som jag är över 8 år. Men vad tusan. Jag gillar Markoolio!
Ikväll har jag och Evelina lekt att vi är 14 år och hängt utanför festivalområdet till West Coast Riot. Vi ville ju se Flogging Molly, men hörde dem bara. Planen var att hänga på staketet i hopp om att Howlin' Pelle skulle komma förbi och se rätt in i mina stora blåa ögon och tänka: "Det är ju hon, kvinnan i mitt liv!" För att sedan hångla upp mig lite lätt. Howlin' Pelle är mitt frikort, så jag får hångla med honom. Men blev inte riktigt så. Istället fick vi se Bad Religion. Inte riktigt min tekopp. Så vi gick och satte oss på ett café istället.
Nu ska jag sova. Semestern är som sagt över. För både mig och bloggen.
Robyn - Don't Fucking Tell Me What To Do
Spegel.
Jag passar på att ha lite bloggsemester nu när jag ändå är på annan semester. Eller semester och semester, var jag än går så är det ändå barn överallt så det är väl inte så stor skillnad på att vara här eller att jobba. Bloggsemestern beror nog mer på föräldrarnas sega datorer och att jag har fulkameran med mig så alla bilder bara blir fula ändå.
I fredags var vi i alla fall på diverse studentkalas i ösregnet och då såg det ut ungefär såhär:
Hm. Jag hade visst inte tagit så många bilder ändå. Dessutom blev det så stressigt när jag skulle göra det sista på studenttårtorna så jag hann inte fota dem heller. Så kan det gå när tiden flyger iväg.
I lördags bakade jag en Strawberry-Banana Cream Pie till vårat lilla knytkalas. Sen begav jag mig av till Ceebs där även Kalix, Ello och Clara befann sig och så hade vi inne-picknick i källaren. Vi åt tills vi sprack och sen lekte vi Hela Havet Stormar. Nej. Det gjorde vi inte, det var bara jag som hade sjuka fantasier som vanligt.
Picknickgänget!
Clara, Ceebs, jag, Kalix och Ello.
Sen mitt i natten åkte jag bil hem med Jen som spontant tagit tåget till Falun från Uppsala och varit på bio.
Roligt att man kan träffas sådär över en biltur. Haha. Vi cruisade förbi Sågmyraparken där det var rockabilly-fest. Men vi vågade oss inte in. Nästa gång Jenny, nästa gång!
Igår lekte jag med Maddyn som tvingade mig att gå in i Herrgården och titta då jag inte varit in där sen de renoverat. Eller snarare inte varit där sen vi hade våran finklänning- & kostymfest där för 4 år sedan. Det var liiiite finare nu. Och väldigt mycket trevligare. Ja, fram tills att Maddyn erkände att det var hon som tänt eld på stället. Då började folk titta lite konstigt på oss så vi fick lov att gå därifrån.
Nu ska jag ta en promenad. Eremit som jag är så älskar jag att promenera runt här på skogsvägarna och inte behöva möta någon eller bekymra mig om bilar och spårvagnar. Bara jag och min mp3-spelare. Sweet.
Steve Mason - The World Has Changed
Du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu.
Men en av de finaste sakerna idag var nog att jag nyss gick ner till biblioteket och hittade den här boken:
Jag har velat läsa den sedan jag läste om den första gången i Lisa Bjärbos blogg. Det är alltså Lisa som har skrivit boken, och hon har dessutom en fruktansvärt rolig blogg. Jag är lite av en sucker för ungdomsböcker, speciellt ungdomsböcker med titlar lånade från texter av Säkert! Det kan ju inte bli annat än bra. Jag känner mycket mer igen mig i ungdomsböcker än i chic-lit. Jag förstår mig mer på gymnasietjejer med förkärlek till popkillar och olyckligt kära bästa kompisar än 35-åriga karriärskvinnor i New York som shoppar skor och byter killar lika ofta som de... Shoppar skor. Det är nog därför jag inte gillar Sex & The City, jag kan inte känna igen mig i dem för fem öre.
Så nu ska jag krypa ner i sängen och läsa boken. Det ska bli fint det. Imorgon blir det studentkalas x 2, jag lovar att ta kort på tårtorna och bju' på recept, och sen ska jag leka med Maddyn. Vi ska bada. Bara för att vi kan.
Det här är de goda nyheterna.
Nu ska jag packa det sista inför resan upp till Sågmyra imorgon. Det har gått rätt bra att packa ändå, jag som avskyr att packa. Men idag har det gått bra. Jag har visserligen inte kommit till skor och diadem ännu. Det är där det brukar spåra ur. Helt ärligt så är nog det som spårat ur mest inköpslistan till tårtbakandet jag ska fixa med imorgon. Jag blev tårtansvarig till en av mina kusiners studentkalas nämligen, så det är vad jag ska roa mig med imorgon kväll. Inte så dumt torsdagsnöje det heller.
Nu ska jag packa färdigt. Kanske byta låtar på mp3-spelaren. Det kan behövas när man ska åka tåg i sex timmar, speciellt om man är som jag och inte kan läsa på tåg. Vi hörs imorgon från ett, förhoppningsvis, soligt Dalarna.
Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancin'
Inte så smart att skjuta sin bästa vän.
Nu sitter jag mest och väntar på att det ska sluta regna. Det SKA sluta regna. Jag ska nämligen iväg och titta på Timo Räisänen på Liseberg, och då kan det ju inte regna. Jag är lite dåligt inlyssnad på Timos senaste skiva känner jag, men jag är väldigt väl inlyssnad på resten av hans skivor så det måste ju jämna ut sig. Fin tisdagkväll. Pepp. Pepp. Och sluta regna!
Ida Redig - Alone
Tomrummet.
Vi mötte upp Frida, Evelina och Jolin i alla fall. På bilden sitter Jimmy och försöker värma sig i min lilla pyttekofta då jag beslagtog hans tjocka varma kofta. Annars var det mest fint för att alla hade tagit med sig varsin chipspåse. Så vi satt där med ett berg av chips, rosévin, öl och lite vindruvor också. Efter att ha blivit plågade med Jimmys hårdrock ett bra tag erkänner Jolin att hon har med sig högtalare och mp3-spelare. Vad är det för stil att undanhålla sådan viktig information?
Väl framme vid Andra Långgatan hamnade vi på en pub med ett alldeles för långt och krångligt namn för att jag ska komma ihåg det. Därinne åt vi upp chipsen som fanns kvar och tittade på konstiga tavlor på väggarna. Klockan två började vi försöka ta oss hemåt...
Men utanför Sejdeln stod Loke och hans band Räfven och spelade folkmusik på gatan så vi fick lov att stanna kvar en liten stund till och lyssna på dem. Det var ett värdigt avslut på en trevlig kväll tycker jag.
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Jag var uppe halv sex i morse och har kanske sovit... En halvtimme? Jag drömde bara mardrömmar så fort jag började somna in så jag fick inte så mycket sömn. Jag ska upp halv sex imorgon bitti igen så jag hoppas att jag somnar på ren utmattning. Sen måste jag ju vara pigg imorgon kväll också så jag orkar med. Orkar med vad? Feeaaaar nooo daaarkneeess promised chiiild. Ledtråd.
Christmas Island - Twenty Nine
Pulsen.
Allén upp till Råda Säteri.
Råda Säteri.
Kaffestugan där pajbuffén serverades.
Den understa var min favorit. Oooey Gooey-pie. Yammi!
Efter att vi mumsat på goda pajer tills att vi nästan rullade fram och blodsockret hade en peak som den inte ens varit i närheten av sen barndomens tårtkalas var vi några stycken som gick in i själva huvudbyggnaden och sedan till trädgården bakom och såg oss omkring. Det var så himla fint, jag skulle kunna flytta in direkt.
Det var min lördagdag det. Sen blev det en ganska galen kväll också. Men det tar vi en annan gång. Jag är nog lite som en kalv, jag behöver komma ut på landet och få ta av mig barfota och springa av mig lite emellanåt utan att behöva vara rädd för att bli överkörd av en spårvagn. Tur att jag ska upp till Sågmyra på torsdag. Och med det här menar jag alltså inte att jag tror att kalvar har skor och tar av sig barfota emellanåt. Jag menar mer att jag inte är så förtjust i att bo inne i en stad under sommaren.
Papercuts - The Machine Will Tell Us So
Bleknande kärlek.
Sen tittade vi på Youth In Revolt och jag var kär i Michael Cera som vanligt. Fantastiskt, vad fantastisk han är.
Lite blygsamt sådär. Jag har ju alltid varit lite blygsam av mig.
(jag har gula leggings, inte konstig hud.)
(åååh. så helt fantastiskt fin låt. jag får lite ont i hjärtat varje gång jag hör den.)
Allt jag vill ha.
Fylld kycklingfilé med ugnsbakade rotsaker och ädelost med whiskey-sås
För 2 pers
2 kycklingfiléer
2 st skivor lufttorkad skinka
färsk basilika
4 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
Sås:
ca 25 gr smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
½ dl ädelost med whiskey-mjukost
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela rotsakerna i klyftor och stavar.
Lägg dem i en ugnsform.
Ringla över lite olja och kryddor och stoppa in dem i ugnen.
Skär ett snitt i kycklingfilén.
Fyll snittet med skinka och hackad färsk basilika.
Stek kycklingen på varje sida så att den får lite färg.
Lägg över i en ugnsform och stoppa i ugnen 25 minuter.
Smält smöret till såsen. Vispa ner en matsked mjöl.
Häll ner mjölken och ädelosten.
Låt såsen nästan koka upp under omrörning.
Rör om till såsen tjockat på sig ordentligt.
Servera kycklingen med rotsakerna, ädelostsåsen och en god sallad.
Jag använde pata negra-skinka som jag fick med i goodiebagen från Ridderheims. Inte dumt alls det. Receptet hittade jag på tasteline från början och sen byggde jag om det lite grann. Varken jag eller Jimmy är några större fans av ädelost så såsen var väl kanske inte den godaste sås jag ätit. Men den var absolut inte äcklig. Jag är bara inte tillräckligt vuxen för att tycka om sån sås ännu.
Idag har jag träffat den elakaste människan någonsin tror jag. Ibland tycker jag att alla föräldrar som har barn på dagis (förlåt, föööörskoooola) borde få vara med där en dag och hoppa in som personal så kanske de håller käften sen och inser att man faktiskt inte kan passa just deras barn exakt hela tiden. Gnälla om lite snor under en näsa. Fy fabian. Barn ska vara skitiga, snoriga och smutsiga. Det är liksom deras jobb. Mitt jobb är att ta hand om 10 stycken 1-åringar varav vissa knappt kan gå, ett jävligt roligt jobb men också ganska stressigt. Och om man vill ha någon som bara passar ens eget barn så att det aldrig är minsta lilla snorigt så kanske man ska skaffa en nanny eller stanna hemma med sitt barn och tvätta det 24 timmar om dygnet istället. Så sa jag inte förstås, fast det kanske jag borde ha gjort. De flesta föräldrar är ju helt fantastiska och har jättestor förståelse, men så finns det vissa... Suck.
Nu ska jag sova. Imorgon ringer klockan 05.30 igen. Men det är rätt okej, för man får ju sluta redan klockan två. Dessutom är det ju galet mycket trevligare med helg när man har jobbat under veckan. Fredagskänslan infinner sig inte riktigt om man varit ledig alla dagar innan...
LCD Soundsystem - Home
Kan inte släppa henne nu.
Kvällen började med lite introduktion om de olika tapasrätterna, 20 stycken olika fick vi provsmaka.
Det var allt från soltorkade tomater, till oliver, kyckling, chorizogryta och räkor i olika såser.
Små inlagda sardiner, tror jag att det var, de såg väldigt mysko ut men smakade mest vinäger.
Såhär såg min tallrik med det första tapaslasset, det blev betydligt fler kan jag berätta.
Det här var min absoluta favorit, en het salsasås med riven ost som man äter varm och doppar bröd i.
Helt galet god var den, kan tänka mig att leva på den hela sommaren faktiskt.
Det var ett himla trevligt sällskap också, bland mina bordsgrannars fanns bland annat Kalasgott-Jennie, Kaffekokar-Katja och Tina.
Man fick en goodiebag med sig hem också!
Fast vi hade så trevligt att vi inte riktigt ville gå hem när alla tapas var uppätna, så vi gick vidare och tog en öl någon annanstans. Eller ja, jag tog ju faktiskt ingen öl. Min lön lyser fortfarande med sin frånvaro så jag fick skippa den biten och bara njuta av det trevliga sällskapet istället. Men det var inte helt fel det heller.
Hela kvällen kändes faktiskt helt rätt. Så tack till Spot & Tell och Ridderheims. I mina ögon har tapas en stor chans att konkurrera med tacos som fredagmys, tacos smakar mest tacos och med tapas kan ju alla få välja sin egen favorit. Jag tyckte till och med om en av räksorterna, och jag är inget fan av skaldjur överhuvudtaget. Så det är minsann inget dåligt betyg det!