Vandraren.

Idag har vi ätit världens bästa snabbmat. Thaimat. Det är lätt världens enklaste snabbmat. Kanske på delad första plats med pasta carbonara. Men thaimat känns ju lite nyttigare. Så därför kan den få vara bäst.


Se bara till att alltid ha röd eller grön currypaste hemma så löser sig resten. Mest för att allt annat i grytan också är sånt man har hemma. Koka ris. Finhacka en vitlöksklyfta. Strimla lövbiff. (Eller kyckling, fläskkött eller quorn.) Fräs på det. Tillsätt wokgrönsaker. Häll över en burk kokosmjölk. Smaksätt med så mycket currypaste du vill ha. Riv över lite citron-/limeskal om det finns hemma. Smaka av med lite sambal oelek och ingefära. Så var det färdigt. På en kvart. Vi äter aldrig thaimat ute längre, för det är så lätt att göra precis lika gott hemma.

Igår var jag, mamma, pappa och barnen i Slottsskogen. Det gick från ösregn till att klarna upp precis när vi kom fram, så det blev en riktigt trevlig tur där bland pingviner och älgar. Dessutom bjöds det ju på gratis glass där, så det kan man ju inte klaga på. Lite grann såhär såg det ut:




Efter vi hade varit i Slottsskogen gick vi ner till hamnen och spanade på båtar. Sen åkte vi till Mölndal för att äta. Märta tjatade hela vägen om att hon skulle till någon svart gris. Jag fattade ingenting. Ingen annan heller.
"Ja men, den där kolgrisen?" Säger hon sen. Vi skulle äta på Kolgrillsrestaurangen i Mölndal. Svarta grisen = kolgrisen = kolgrillen. Inte så lätt när man hör fel. Galet god mat hade de där i alla fall, med gigantiska portioner. Sen när jag och Jimmy blir rika så ska vi äta där jämt. Eller åtminstone ibland.

Idag har det jobbats och nu ska det duschas och sovas. Synd för mig att varmvattnet är slut. Jag vill ju liksom duscha nu! Nu nu nu! Så jag får gå och sova sen. Vad gör man förresten på midsommar i Göteborg? Jag har ångest.

Gayngs - Faded High

Kommentarer
Postat av: Malin.T

Skönt att regnet upphörde, annars hade ni blivit blöta och utflykten inte lika mysig...

Jaså, ska ni oxå bli rika? Det ska vi med, snart har vi bestämt, vi måste bara komma på hur först, det är litet kupp på vägen men bara ett litet ;-)

Hoppas du fick duscha och somande gott sen!

Kram Malin

2010-06-22 @ 08:02:02
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Förstår din känsla över midsommar i götet. Midsommar är en helg man inte vill vara i stan. Men finns säkert något firande på någon äng eller park!

2010-06-22 @ 21:51:25
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: hogie

Hoho! Älska pingviner!

2010-06-23 @ 13:07:19
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0