Allt jag vill ha.

När ens lön fortfarande är på vift (7 kronor på kontot, wiiee!) och det mest är tidiga mornar på schemat, plus att någon kapar ens facebook och blogg och byter lösenord på dem och man får gå the walk of shame när man är och handlar för att man inte har tillräckligt med pengar på kontot för att betala det man ska köpa... Då är livet sådär kul faktiskt. Men tidiga mornar betyder ju åtminstone jobb, så det är positivt. Dessutom piggade jag upp med lite lyxigare mat sådär mitt i veckan idag, det behövde jag.


Fylld kycklingfilé med ugnsbakade rotsaker och ädelost med whiskey-sås

För 2 pers

2 kycklingfiléer
2 st skivor lufttorkad skinka
färsk basilika

4 potatisar
2 morötter
2 palsternackor

Sås:
ca 25 gr smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
½ dl ädelost med whiskey-mjukost

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela rotsakerna i klyftor och stavar.
Lägg dem i en ugnsform.
Ringla över lite olja och kryddor och stoppa in dem i ugnen.
Skär ett snitt i kycklingfilén.
Fyll snittet med skinka och hackad färsk basilika.
Stek kycklingen på varje sida så att den får lite färg.
Lägg över i en ugnsform och stoppa i ugnen 25 minuter.
Smält smöret till såsen. Vispa ner en matsked mjöl.
Häll ner mjölken och ädelosten.
Låt såsen nästan koka upp under omrörning.
Rör om till såsen tjockat på sig ordentligt.
Servera kycklingen med rotsakerna, ädelostsåsen och en god sallad.

Jag använde pata negra-skinka som jag fick med i goodiebagen från Ridderheims. Inte dumt alls det. Receptet hittade jag på tasteline från början och sen byggde jag om det lite grann. Varken jag eller Jimmy är några större fans av ädelost så såsen var väl kanske inte den godaste sås jag ätit. Men den var absolut inte äcklig. Jag är bara inte tillräckligt vuxen för att tycka om sån sås ännu.

Idag har jag träffat den elakaste människan någonsin tror jag. Ibland tycker jag att alla föräldrar som har barn på dagis (förlåt, föööörskoooola) borde få vara med där en dag och hoppa in som personal så kanske de håller käften sen och inser att man faktiskt inte kan passa just deras barn exakt hela tiden. Gnälla om lite snor under en näsa. Fy fabian. Barn ska vara skitiga, snoriga och smutsiga. Det är liksom deras jobb. Mitt jobb är att ta hand om 10 stycken 1-åringar varav vissa knappt kan gå, ett jävligt roligt jobb men också ganska stressigt. Och om man vill ha någon som bara passar ens eget barn så att det aldrig är minsta lilla snorigt så kanske man ska skaffa en nanny eller stanna hemma med sitt barn och tvätta det 24 timmar om dygnet istället. Så sa jag inte förstås, fast det kanske jag borde ha gjort. De flesta föräldrar är ju helt fantastiska och har jättestor förståelse, men så finns det vissa... Suck.

Nu ska jag sova. Imorgon ringer klockan 05.30 igen. Men det är rätt okej, för man får ju sluta redan klockan två. Dessutom är det ju galet mycket trevligare med helg när man har jobbat under veckan. Fredagskänslan infinner sig inte riktigt om man varit ledig alla dagar innan...

LCD Soundsystem - Home


Kommentarer
Postat av: Malin.T

Fy, har allt det där hänt?? Med lönen, facebook och bloggen?? Har det löst sig då??

Bra att du tröstade dig med god mat och hoppas helgen ändå blir härlig!

Kram Malin

2010-06-04 @ 12:33:56
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0