Förstår du vad jag menar?
Jag har fått den äran att få provsmaka Almondys nya moussetårtor, som kommit i tre smaker. Men än så länge har jag bara hunnit med chokladmousse-tårtan, så här kommer en liten recension. Vi kan ju börja med att den faktiskt ser ut precis som på bilden, det är ju alltid ett plus! Ja, om man bortser från att den är pyttepytteliten alltså, det framkommer inte riktigt på bilden.
Smaken då? Ja. Den smakar tyvärr inte så mycket alls tyckte jag. Men så är jag ju också av den åsikten att choklad ska vara riktigt mörk, och den här var mer ljus och ganska trist i smaken. Lite kraftigare chokladsmak hade absolut inte gjort någonting alls, det här smakade typ som vispad grädde med lite o'boy i. Den var absolut inte äcklig, men det var verkligen ingen wow-upplevelse heller.
Så med tanke på att en sån här tårta kostar ca 60 kronor att köpa, och att tårtorna är pyttesmå så skulle jag inte köpa en sån här själv. Däremot skulle jag ju inte tacka nej om någon bjöd mig på den. Betyget får helt enkelt bli 2½ prickiga prickar av 5 möjliga.
Ja. Det var väl det. Jag ber om ursäkt för tråkigt blogginlägg men just för tillfället känner jag mig som en tråkig tjej. Jag vet inte varför jag alltid ser fram emot helgen när jag vet att det alltid slutar med att jag sitter ensam hemma framför teven och gör ingenting. Jag har sån Sågmyra-längt just nu att jag bara vill stoppa huvudet i ugnen, och så vet jag att jag inte kan åka dit förrän om tidigast en månad. Det är så himla okul så att Blondinbellas blogg känns som ett humoristiskt mästerverk i jämförelse. Inget gott att äta på och ingen läsk har jag hemma heller. Blä och hejdå.
Oasis - Stand By Me
Allt jag vill är att uppleva sann kärlek.
för 2 portioner
2 kycklingfiléer
2 msk soja
1-2 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
ca 200 gr vitkål
2 st tomater
½ gurka
½ kruka koriander
1 st lime
1 tsk chilipulver
1 msk olja
1 tsk honung
Tärna kycklingen.
Blanda ihop soja, honung och pressad vitlök.
Häll marinaden över kycklingen och låt stå i kylen 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in kycklingen i ca 20 minuter.
Strimla vitkål och hacka tomater.
Skala gurkan och skiva den riktigt tunt med osthyvel.
Grovhacka koriander.
Blanda detta till en sallad.
Riv skalet och pressa saften ur limen.
Blanda ner chili, olja och honung.
Häll dressingen över vitkålssalladen.
Servera till kycklingen med eller utan nudlar till.
Nu är det dags att sova så jag orkar jobba imorgon. Gud, vad opepp jag är. Ska man aldrig få semester? Och ska det aldrig sluta att regna? En kombination av semester och att det slutar regna, det vore fint. Tack på förhand!
James Murphy - People
Hon har diamanter på skosulorna.
Paul Simon & Ladysmith Black Mambazo - Homeless
Solen fortsätter att skina.
Utsikten från vårat hotellrum i Åhus. Inte så himla pjåkigt. Jag är fruktansvärt imponerad av Åhus,
vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men vad fint det var!
Det är precis sånt här som får mig att ifrågasätta
att man lägger så mycket pengar på att åka med sina barn till all-inclusive hotell,
om ni vill ha det precis som i Sverige på semestern: Semestra i Sverige.
Det finns fantastiskt vackra platser i vårat avlånga land.
Ett litet sommarhus som vi köpte. Nej. Det gjorde vi inte. Men jag ville köpa det.
Det stod liksom där alldeles övergivet, slitet och fruktansvärt vackert.
Så sorgligt att ingen vill ha ett sånt fint hus. Gigantiskt var det också.
Skulle absolut få plats med mina fyra barn i framtiden.
Här har vi det nyvigda brudparet med lite syskonbarn. Jättefin strand
och fantastisk tur med vädret hade vi också. Lite blåsigt, men det får man ju räkna med vid havet.
Solen sken åtminstone och det var ju huvudsaken.
Nu är det tisdag och jag väntar fortfarande på att jag ska piggna till efter helgen, men det verkar gå lite sådär med det. Tur att det bara är två arbetsdagar kvar innan det är dags att festa till det igen. Tyvärr ljög jag sist när jag skrev att det var min sista 04.00-morgon för det blir nämligen en imorgon igen, så nu ska jag bara se ett avsnitt av The Killing och sen ska jag krypa ner i sängen.
Vissa dagar vet jag inte om jag har rätt eller fel.
ca 45-50 st
100 gr smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
ca 100 gr grovhackad sötmandel
ca 100 gr grovhackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret och socker till en mjuk smet.
Tillsätt äggen och rör smeten porös.
Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda väl.
Rör till sist ner mandel och chokladen.
Klicka ut degen på bakplåtspapper i 3 längder.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ur skorporna ur ugnen och slå av den.
Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda.
Sätt sedan tillbaka plåten med skorporna i ugnen
och låt dem torka på eftervärmen.
Så nu har jag en hel kakburk full med skorpor. Och på pendeltåget på väg till jobbet i morse blev jag sjukt sugen på mazariner. Som jag tycker att är asäckligt. Tack och lov höll det suget i sig ungefär tills jag klev av tåget, det var då för väl så jag slapp gå hem och baka mazariner. Usch och blä. Tacka vet jag mina fina gulliga små skorpor.
Idag på jobbet fick vi soppa till lunch. Jag ställde fram en soppskål på ett bord, vände mig om ställde fram en soppskål på bordet bredvid också. När jag vänder mig tillbaka till första bordet har en kille på 2½ år tagit av sig sina strumpor och sitter och doppar dem i soppskålen. Mmm. Dopp i grytan. Ibland vill man bara flytta in i deras små huvuden och förstå vad som händer därinne. Och så är det sjukt svårt att skälla på någon när man håller på att bryta ihop av skratt. Det var liksom den lunchen det.
Nu ska jag sluta skjuta upp det jag egentligen borde göra, vilket är att packa min väska. Imorgon åker jag och Jimmy till Åhus över helgen. På lördag ska nämligen en av Jimmys bästa kompisar gifta sig där. Vigsel på stranden blir det. Så vi håller en tumme för fint väder i Åhus i helgen, okej?! Förutom lyxen att få gå på bröllop så ska vi bo på asfint hotell och äta hotellfrukost. Mmm. Hotellfrukost. Och så får man ha ny klänning! Flera dagar i rad!
Of Monsters And Men - Lakehouse
Hur ska jag kunna veta om jag älskar dig?
Något annat jag är dålig på nuförtiden är att äta kyckling. Det har jag ju nämnt tidigare, att jag inte alls tycker att det är lika gott som jag brukar tycka. Men jag vet ju att jag egentligen tycker om det, så jag lagar det ändå. Idag blev det faktiskt riktigt gott, och skulle nog vara ännu godare med ett annat tillbehör till. Så vill ni ha en enkel och snabb vardagsrätt så kan ni göra detta, gör den med pasta till vetja, jag tror att det höjer den ännu ett snäpp!
för 2 portioner
2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
paprikapulver
1 citron, rivet skal ifrån
ca 1 dl färskriven parmesan
ca 2½ dl matlagningsgrädde
en skvätt vitvinsvinäger
Tärna kycklingfiléerna.
Finhacka vitlöken.
Fräs kycklingen och vitlöken i smör i en djup stekpanna.
Krydda med svartpeppar och paprikapulver.
Häll över matlagningsgrädden.
Sänk värmen och riv ner citronskalet och parmesan.
Låt parmesanen smälta och smaka av med vitvinsvinäger.
Servera med couscous/ris/pasta och en god sallad.
Så måste jag göra ett litet tillägg om inlägget jag skrev igår också: Jag förstår givetvis att livet kommer att bli annorlunda när man får barn, så naiv är jag inte att jag tror att allting kommer att vara solsken, regnbågar och enhörningar som äter sockervadd. Jag inser ju att det krävs vissa förändringar, det händer ju att jag umgås med småbarn och småbarnsföräldrar emellanåt. Sisådär 8-9 timmar om dagen. Och det var ingenting passivt aggressivt överhuvudtaget med blogginlägget, det var helt och hållet bara aggressivt.
Nu ska jag tvinga med Jimmy ut på kvällspromenad och sen ska jag äta choklad- & mandelskorpor som jag nyss bakat medans jag läser biografin om Metallica som jag köpte idag. Nybakade choklad- & mandelskorpor, blir det mer hårdrock än så?!
TLC - Ain't 2 Proud 2 Beg
Den motvilliga mammabloggen*.
Som ni förstår har jag alltså inte nämnt någonting om vad som för tillfället pågår i min mage på facebook, jag har berättat personligen för dem som jag vill att ska veta. Det hindrar ju dock inte människor som jag knappt känner överhuvudtaget att tycka att det är helt okej att skriva om det öppet på min facebooksida när de hört om det från någon som känner någon som känner mig, och det är jag också allergisk mot. Jag har faktiskt ignorerat flera stycken "SKA NI HA EN BEBIS?! :) :) :)" och "Har jag missat nåt nu?!" bara för att jag inte tycker att de har med det att göra överhuvudtaget. Vad är grejen med att tro att man har rätten att veta allt om allas privatliv bara för att man är vänner på facebook?!
Men värst av alla sorters människor man stöter på är ju dessa allvetare som med nedlåtande röst säger sitt: "Vänta ni bara tills bebisen kommer..." Då ska jag tydligen enligt dessa allvetare ändra åsikt om allting. När bebisen kommer ska jag tydligen tycka det är asjobbigt att bo i en jättefin lägenhet med 3 rum, trädgård och pool bara för att det råkar vara två trappor upp till lägenheten. När jag får barn så ska jag tydligen sluta gå ut på riktiga restauranger och bara gå på McDonalds istället, varför jag nu skulle utsätta mitt barn för att äta på McDonalds när jag själv tycker att det är asäckligt vet jag inte riktigt. Jag tycker det låter himla konstigt. När jag får barn kommer jag plötsligt över en natt ändra åsikt och tycka att all-inclusive hotell på svennebanan-turistställen är sååå värt att lägga tiotusentals kronor på, för jag kommer tydligen inte vilja att mitt barn ska uppleva någonting nytt. Varför i hela friden jag skulle börja känna så bara för att jag har barn vet jag inte riktigt, men så är det tydligen.
De skulle lika gärna kunna säga: "Vänta du bara tills bebisen kommer, då kommer du att börja rösta på Moderaterna / gilla Lady Gaga / tycka att Sex & The City är en sååå givande tv-serie / bara att klä dig i svart och grått..." Jag ska få en bebis, jag ska för i helvete inte lobotomeras.
Scissor Sisters - Self Control
*tack Jolin för inspiration till rubriken på inlägget.
Du tror att du kan köpa dig ett förlåt.
Men nu tycker jag att vi tittar på lite bilder från anledningen till att vi åkte dit, jag har stulit de här bilderna från Ann utan att ens fråga om lov, men jag bestämmer att det är okej för att ni ska få se hur fint det är i hennes nyöppnade butik Tidens Melodi:
Tyvärr är det ju inte riktigt världens bästa tidpunkt för mig att prova kläder för tillfället, fastän alla går runt och påpekar att jag är sååå liten för att vara i vecka 22 så finns det faktiskt en liten mage där i vägen när jag ville testa fina prickiga klänningar. Och Ann ville inte hänga undan en klänning åt mig i sisådär ett år. Men jag kom hem med ett par fina skor och en liten sjömanskavaj-väst-aktig grej åtminstone så jag är nöjd ändå.
Ännu mer nöjd skulle jag vara om fotbolls-EM tog slut snart. Kan vi inte bara sluta låtsas att svenska fotbollslandslaget är bra? Det är ju lika pinsamt varje gång det är nåt mästerskap när folk håller på och blir förvånade och ledsna för att Sverige åker ur direkt i gruppspelet. "Men vi tog ju faktiskt brons 94!" Ja. 94. Det finns säkert de som spelar i landslaget nu som inte ens var födda då. Släpp det, gå vidare, Sverige är inte bra på fotboll. Jag är inte heller bra på fotboll, det är inget att skämmas över. Det är liksom bara att erkänna, acceptera och leva med det.
Terrible Feelings - Rest In Peace
En ensam dam.
ca 12 st
75 gr mörk choklad
100 gr smör
1¼ dl socker
2 st ägg
1²/³ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 100 gr nutella (eller annan chokladnötkräm)
Topping:
100 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
ca ½ dl nutella
grovhackade hasselnötter att garnera med
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält chokladen och låt svalna något.
Vispa smör och socker till en vit, pösig smet.
Slå i äggen, ett i taget, under omrörning.
Vänd ner mjölet och bakpulvret.
Rör till sist ner den smälta chokladen och rör till en jämn smet.
Fördela hälften av smeten i muffinsformar på en plåt.
Klicka ner en sked nutella i varje form.
Häll över den resterande muffinssmeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Låt muffinsarna svalna.
Värm grädden till toppingen i en kastrull tills den nästan kokar.
Bryt ner chokladen och rör till en slät kräm.
Blanda ner nutellan och låt krämen svalna och tjocka på sig.
Bred sedan toppingen på muffinsen och garnera med hackade hasselnötter.
Linnea Henriksson - Lyckligare Nu
(en fin bit. ett bra debutalbum överlag tycker jag. lyssna!)
Varje dag är som en semester.
Men nu ska jag inte hålla er på halster längre heller, rätt svar på måndagens tittarfråga ska såklart avslöjas. Det man hade vunnit om man hade svarat rätt var att få följa med oss på resan, nu var det tyvärr ingen av er som gissade rätt så ni får stanna hemma. Tråkigt för er. Även om Mårtenssons gissning på Göta Kanal fick mig att skratta högt så var det fel. Rätt svar är nämligen Siofók, det ligger vid Balatonsjön i Ungern. Det ska bli fint! Inga svenska inkastare eller all-inclusive hotell så långt ögat kan nå.
Nu ska jag fortsätta att vara ledig. Imorgon gör jag troligtvis min sista 04.00-morgon någonsin på jobbet, sweet!
Bee Gees - First Of May
Det är sånt här som får mig att orka.
Of Monsters And Men - Yellow Light
(och så påminner jag er igen om att ni måste lyssna på of monsters and men. så himla bra!)
Jag iakttar er allihopa och ser hur ni sjunker.
2 dl flytande honung
120 gr smör
1¾ dl ljust muscovadosocker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskryddor
2 st äpplen, skalade och hackade
100 gr grovhackade valnötter
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg honung, smör, socker och ägg i en skål.
Sikta i mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
Vispa på elvispens lägsta hastighet tills allt är välblandat.
Rör ner äppelbitar och valnötter.
Häll smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform och jämna till ytan.
Grädda i 50-55 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna något i formen innan du stjälper upp kakan.
Pudra kakan med florsocker.
Servera gärna kakan ljummen med en klick vaniljglass till.
Nu ska jag faktiskt gå ut i solen på en kort liten lördagspromenad, det är så fint väder så jag kan inte låta bli. Fastän att jag är så förkyld så att jag faktiskt inte har någon röst överhuvudtaget, den försvann under natten. Måste varit den vilda AW'en jag och Evelina var på igår som är skyldig. Nåja, lika glad är jag för det, men gladast är nog Jimmy.
Here We Go Magic - Make Up Your Mind