Vissa dagar vet jag inte om jag har rätt eller fel.

Häromdagen gick jag omkring på jobbet och var helt sjukt sugen på småkakor. Vilken sort som helst hade gått ner nästan tror jag. Jag tänkte på drömmar, schackrutor, finska pinnar, skorpor och ja. Allting som är litet och knaprigt helt enkelt. Efter de senaste veckornas orgie i mjuka kakor, muffins och sånt med extra mycket allt så var det kanske inte så konstigt heller, ibland vill man ju bara ha något litet till kaffet. Oftast vill man ju inte ha kaffe alls eftersom det är äckligt, så då vill man bara ha nåt litet att knapra på helt enkelt. Så, hem till skafferiet och baka skorpor blev det alltså. Såhär gjorde jag:

Choklad- och mandelskorpor

ca 45-50 st

100 gr smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
ca 100 gr grovhackad sötmandel
ca 100 gr grovhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret och socker till en mjuk smet.
Tillsätt äggen och rör smeten porös.
Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda väl.
Rör till sist ner mandel och chokladen.
Klicka ut degen på bakplåtspapper i 3 längder.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ur skorporna ur ugnen och slå av den.
Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda.
Sätt sedan tillbaka plåten med skorporna i ugnen
och låt dem torka på eftervärmen.

Så nu har jag en hel kakburk full med skorpor. Och på pendeltåget på väg till jobbet i morse blev jag sjukt sugen på mazariner. Som jag tycker att är asäckligt. Tack och lov höll det suget i sig ungefär tills jag klev av tåget, det var då för väl så jag slapp gå hem och baka mazariner. Usch och blä. Tacka vet jag mina fina gulliga små skorpor.

Idag på jobbet fick vi soppa till lunch. Jag ställde fram en soppskål på ett bord, vände mig om ställde fram en soppskål på bordet bredvid också. När jag vänder mig tillbaka till första bordet har en kille på 2½ år tagit av sig sina strumpor och sitter och doppar dem i soppskålen. Mmm. Dopp i grytan. Ibland vill man bara flytta in i deras små huvuden och förstå vad som händer därinne. Och så är det sjukt svårt att skälla på någon när man håller på att bryta ihop av skratt. Det var liksom den lunchen det.

Nu ska jag sluta skjuta upp det jag egentligen borde göra, vilket är att packa min väska. Imorgon åker jag och Jimmy till Åhus över helgen. På lördag ska nämligen en av Jimmys bästa kompisar gifta sig där. Vigsel på stranden blir det. Så vi håller en tumme för fint väder i Åhus i helgen, okej?! Förutom lyxen att få gå på bröllop så ska vi bo på asfint hotell och äta hotellfrukost. Mmm. Hotellfrukost. Och så får man ha ny klänning! Flera dagar i rad!

Of Monsters And Men - Lakehouse

Kommentarer
Postat av: Kim

Ha ha, jag trodde inte jag gillade barn. Men jag gillar alla som helt ogenerat stoppar strumporna i maten.

Säg åt Jimmy alla laga Cocosglass genast! Annars blir det ingen hotellfrukost, säg det.

2012-06-14 @ 21:26:39
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Ninni

Oj då ska ni nästan till mina hemtrakter :) Ha det så kul i Åhus, och tänk inte ens tanken på att bada. Det är alltid svinkallt i Åhus, brukar ligga runt +13 i juli.

2012-06-14 @ 21:29:26
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Najs! Lövly Åhus! Nästan där jag håller till på somrarna juh... Vilket hotell? Kanske mitt gamla jobb?

Glöm inte en liten kofta till den underbara klänningen. Kan vara liiiite kyligt!

2012-06-14 @ 22:08:12
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Vilken tur att mazarintörsten gick över, för det är verkligen ingen lättbakad skapelse:)

Oj då, ett bröllop på stranden låter riktigt härligt, får verkligen hoppas att vädret blir bättre än det är nu... brrrr, ta en tjock kofta elelr tröja som matchar klänningen!



Ha en riktigt fin helg och njut av fina hotellet och goda frullen!

2012-06-14 @ 22:17:15
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Ungefär som när de lägger sina köttbullar i badkaret de inte vill ha...

2012-06-14 @ 23:10:45
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Nina

Åh, jag vet precis hur det är med den där känslan att man borde säga till ordentligt men man bara flinar i stället. E är också inne i en period av att lägga diverse saker i diverse andra saker. I dag på studentmottagning lade han till exempel en hel massa grönsaker i mitt vattenfyllda vinglas. Sedan plockade han ur dem igen och drack upp vattnet. Först tänkte jag att det var äckligt med dressing och så i men sedan tänkte jag att man ofta får gurka i vattnet på finare ställen och då tyckte jag mer att han var sofistikerad för att bara vara ett år...

2012-06-15 @ 00:05:25
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Maria

Mumsiga!

2012-06-15 @ 10:25:31
URL: http://kanelapple.blogg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Tjuter av skratt, haha vilken underbar syn med barnet doppandes ;D Små underbara varelser som älskas så mycket, himmel.



Skorpor är mums, har dock bara gjort saffransskorpor. Choklad låter riktigt smarrigt.



Vilken vecka är du i? Har inte följt dig så länge men ska se om jag inte kan läsa ikapp lite.... Några speciella cravings? Med min första åt jag tomat- och mozzarellasallad var och varannan dag!

2012-06-16 @ 00:01:29
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: Everlasting

Hahaha, det gäller att experimentera ordentligt medan man fortfarande är så liten att folk förlåter det mesta. Tänk om en trettioårig man hade gjort samma sak.

2012-06-16 @ 11:58:09
URL: http://everlasting.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0