Det enda hennes bröder var bra på var att stjäla vattenmeloner.

Det var ju inte alltför många veckor sedan jag var hemma och vabbade med lillskruttan och efter en penicillin-kur på 10 dagar var hon inte ett dugg bättre. Så efter ett återbesök på vårdcentralen konstaterade de att hon aldrig haft några streptokocker överhuvudtaget och alltså inte behövt någon penicillin eller behövt vara hemma från förskolan, det var ju... Upplyftande. Nåja. Hon har tagit igen det i helgen med 39,8 graders feber i dagarna två, så idag har vi innedag och går igenom vad vi åt förra veckan istället.
 
Eftersom "korven är slut, pengarna är slut" som den gode Håkan (Hellström alltså) sa så har vi försökt koka soppa på en spik denna veckan. Vi började med en rotfruktsgratäng och den rökta skinkan som blev över från fredagspizzan, vi är experter annars på att köpa en förpackning skinka att ha på pizzan som sedan ligger kvar i i kylen och aldrig någonsin blir uppäten. Så det var skönt att den kom till användning.
 
 
Nu ljög jag lite om att korven var slut redan i måndags, för det var den inte. I tisdags gjorde jag därför en ugnsomelett med salsiccia, fänkål, babyspenat och paprika. Toppad med massor, massor, massor av parmesan förstås. Ugnsomelett alltså, det är ju som paj fast utan pajskal. Varför har ingen berättat det för mig förut? Himla smidigt att bara slänga ner alla rester man har och göra en omelett av det hela.
 
I onsdags mumsade vi på nachotallrik. Med vanlig tacofärs, grönsaker, salsa, gräddfil och ost. Men det är också ett smidigt sätt att ta till vara på det du har hemma, du behöver ju inte ha just färs på nachotallriken. Går ju precis lika bra med kyckling, fläskfilé eller varför inte någon slags bön- eller linsröra som ett vegetariskt alternativ? Lätt som en plätt och alltid lika gott.
 
I torsdags gjorde jag Världens Enklaste Tomatsoppa innan det var dags för mig att gå på mitt livs första föräldramöte (som förälder alltså). Det var ju också en upplevelse. Som fick mig att känna mig väldigt ung och väldigt fattig. Den fattiga biten är jag ju van vid, men det här med att jag skulle vara så mycket yngre än många andra kom lite som en chock. Eller så har jag blivit som min mamma som hela tiden går runt och konstaterar hur gamla alla andra blivit, vilket ju är jättekonstigt eftersom hon själv fortfarande är 25...
 
I fredags provlagade vi ännu ett recept ur Mero Vego-boken. Den här gången blev det Lasagne med hasselnötskräm och champinjoner. Jag tyckte att det var jättegott, Jimmy är lite allergisk mot hasselnötter och satt mest och kliade sig hela tiden och Ofelia åt gurka och tomat.
 
Lördagen gjorde vi inte särskilt mycket alls, förutom att gå runt och bära på en sjuklig liten kamin. Man vet att Ofelia är sjuk när hon frivilligt ska sitta eller ligga i knäet och gosa hela tiden. Jag gjorde ialla fall en salami- & briepaj som var jätteuppskattad. Av mig. Ofelia orkade inte äta någonting och Jimmy tog en tugga och sa att brie smakar mögel (eh, ja, det är en mögelost). Nåja, mer paj till mig helt enkelt.
 
Söndagen var väl ungefär som lördagen med ett fortfarande väldigt febrigt barn och två föräldrar som inte fått sådär jättemycket sömn. Vi orkade i alla fall släpa iväg oss för att veckohandla och sedan lagade jag den här fantastiskt goda Kålgrytan med Cashewnötter och Jordnötssmör. Första gången jag lagade denna blev jag förvånad över hur god den knasiga kombinationen var, den här gången blev jag återigen förvånad över hur god den var. Vi hittade ingen rödkål denna gången så det är bara vitkål i, och så serverade jag den med bulgur istället för quinoa. Testa den! Du kommer inte att ångra dig! Jag lovar!
 
I veckan som kommer så ska jag utforska Nödinge, Jimmy ska fylla år och så har jag börjat fundera på att rota fram den där systemkameran som vi har lagt på nåt bra ställe. Det kan ju vara roligt att få se något annat än gryniga mobilbilder nu när jag faktiskt bloggar emellanåt igen, men å andra sidan... Det är ju dumt att lova för mycket.
 

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Kan intyga att den där nöt-och kålgrytan är SJUKT god!

Svar: SJUKT god!
Pernilla

2014-09-22 @ 16:42:08
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

Kylskåpsrensning behöver också göras ibland. Ska kika på den däringa nöt- o kålgrytan!

Svar: gör det, du kommer inte att ångra dig :)
Pernilla

2014-09-22 @ 20:48:32
URL: http://vardag.nu
Postat av: Mårtensson kök

Vi litar på dina och Charlottas lovord och kollar också vidare på den där grytan.

Svar: gör det, funkar utmärkt som veckans vegetariska :)
kramar till er!
Pernilla

2014-09-23 @ 16:44:09
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Det var sannerligen inga dåliga middagar på ingenting! Kål- och nötgrytan ska jag testa snarast.
Det är synd att det fortfarande skrivs ut antibiotika till barn utan att de vet om det överhuvudtaget behövs eller inte. Vilket det mycket sällan är när det gäller barn och deras olika "dagissjukdomar".

Svar: ja, den här läkaren bara tittade på henne, tog inga prover eller nåt och sen konstaterade han att hon hade stjärtfluss. men hon hade bara blöjeksem visade det sig när vi kom tillbaka igen och en annan läkare tittade på henne... så himla dumt, så mycket som de snackar om resistenta bakterier och sånt så borde de ju vara väldigt försiktiga med att skriva ut det hursomhelst...
ja, kål- & nötgrytan kommer du att gilla, din kålmask!
Pernilla

2014-09-28 @ 15:11:29
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0