Känn pressen.

När blogglusten tryter, men matlusten finns kvar, och allting visas på instagram men ingenting här... Då blir det ju lite konstigt. Tråkigt. "Jag vill ju ha recepten på det du lagar också!" Sa en kompis till mig häromdagen. Så jag tänkte att jag ska haka på den här senaste trenden med att berätta om vad vi åt förra veckan i ett enda inlägg. Och så skriver jag ju samtidigt lite om vad vi pysslat med också, låter det bra? Ja. Det gör det.
 
I måndags var det regnigt och ruskigt, jag och Ofelia stannade inne och bakade kardemummabullar och gick endast ut för att gå till posten och hämta ett paket. På kvällen gjorde jag det enkelt för mig och slängde ihop några quesadillas fyllda med philadelphia, tacosalsa, babyspenat och mozzarella. Babyspenat är en av de få saker Ofelia inte äter, så jag tänkte att om man gömmer dem i tortillabrödet så äter hon nog bara. Jo tjena, hon satt och pillade och pillade för att inte råka få i sig någon pyttebit spenat.
 
 
I tisdags var det superfint vårväder och det gör ju att man känner att det börjar bli dags att byta ut soppor mot sallader, O hade tid på BVC sent på eftermiddagen och vi var inte hemma igen förrän efter fem nångång, så det fick bli en en enkel, snabb men väldigt god sallad med halloumi och sparris och massa andra goda grejer till middag. 
 
Onsdagen bjöd återigen på superfint väder, vi hängde med några kompisar i en lekplats hela förmiddagen och på kvällen åt vi något så ovanligt som fläskpannkaka med kanelstekta äpplen till middag. (Såså mamma, få ingen hjärtattack nu.) Jimmy tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag frågade om han ville ha lingonsylt till, men då visade det sig att han trodde att jag stod och stekte potatis och trodde att han skulle få stekt potatis och lingonsylt till middag. Endast.
 
Ja, visst börjar det bli dags att byta ut soppor mot sallader, men inte riktigt ännu. Så torsdags fick det bli soppa. En tomat- & majssoppa med röda linser som serverades med ostsmörgåsar. Gott, billigt och mättande.
 
I fredags gjorde fredagspastan en snabb comeback i vårat kök efter att ha varit på villovägar i några månader. Då var det Sofies kycklingpasta med tryffel och champinjoner som stod på menyn. Supergott tyckte hela familjen, sen efter bejbinen hade somnat vankades det fredagsdrink, ostbågar och en bra film. 
 
Under lördagen förvandlades våran lägenhet till ett ölbryggeri (den gör det allt oftare nuförtiden, vissa tycker det är skitbra, andra tycker att det är sådär...) och jag fick vara mattant till ölbryggarna. Jag bjöd dem på pestopaj och de verkade nöjda med det. Sen fick jag ännu ett bevis på att Jimmy egentligen är en alien som absolut inte befann sig på jorden under 90-talet då han aldrig hört talas om leken "Under Hökens Vingar"... (Andra saker han inte vetat vad det är: Marängswiss, "Mitt Så Kallade Liv" och Voxpop. Det sista är ju sånt jävla stort bevis så att det spelar liksom ingen roll hur många hockeyträningar han skyller på. ALLA i vår ålder vet vad Voxpop är.)
 
Söndagen var som de har varit under den största delen av vinterhalvåret. Skidor på teven och långkok på spisen. Skidorna resulterade i norska segrar och långkoket resulterade i en gulasch. 
 
Så var det med den matveckan och nu vet ni att jag lever också. Kanske återkommer jag snart med Månadens Drinkar, kanske gör jag inte det. Jag tycker att någon borde uppfinna en apparat som kan skriva blogginläggen åt en från huvudet. Så kan man blogga och jogga samtidigt till exempel. Det vore fint. Nu ska jag gå och stjälpa upp en kaka.
 

Kommentarer
Postat av: Mårtensson kök

Åh, om det är någon som lyckas med den uppfinningen så vill vi också ha en sån maskin! Gärna en som skriver kommentarer också hos alla er andra härliga på samma vis:)
Låter i alla fall som en hyvens vecka, smart drag att hoppa på den trenden för vi saknar allt dina inlägg...

Ha nu en fin vecka, kära prinsessa, så ser vi fram mot drinkar och nästa veckorapport.
Kramar

Svar: åh, det skulle ju vara perfekt! men jag hoppas den har en sudda-funktion också så att den inte skriver ner allt man tänker... då kan det bli väldigt, väldigt jobbigt :D
nu ska jag in och kika vad ni haft för er på sistone! hoppas ni får en finfin vecka. kramar!
Pernilla

2014-03-17 @ 15:31:03
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Men vilken planet är han ifrån, mannen din?! Voxpop måste väl alla ha kollat på, eller?! :D

Svar: jag vet! det verkar inte som att det kom till Tidaholm... hur konstigt som helst. jag har till och med visat honom youtube-klipp på det i hopp om att han kanske bara skulle ha glömt bort det, men neeej. alien i tell you!
Pernilla

2014-03-17 @ 18:28:11
URL: http://vardag.nu
Postat av: Charlotta

Men du skojar? Vet han inte vad Under hökens vingar är?! WTF?!

Svar: men jag veeeeeet. ibland tror jag att han bott i en fritzl-källare...
Pernilla

2014-03-17 @ 21:32:11
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Emmy

Lite så där känner jag också, det är kul att hitta på nya rätter, fota och inspirera, men bloggandet tar ibland för mycket tid. Men... så vill många ha recept. Därför skriver jag ut nästan varenda ingrediens på Instagram emellanåt, så får de väl ha lite fantasi själva.
Jag har gjort som du ibland på bloggen att jag samla ett gäng recept i ett inlägg, kanske med samma tema. Det är väl inte så dumt tycker jag.
Stor kram fining!

Svar: jag sitter ju jätteofta och skriver ner blogginlägg i huvudet, men så orkar jag inte gå och ta fram datorn och redigera bilder och greja... man kanske skulle anställa någon som kan blogga åt en? en fas-3'are så får man betalt för att ha personen hemma också... bah.
nu får det bli veckorapporter ett tag framöver iaf, så kanske resten kommer av sig självt :)

kramar!
Pernilla

2014-03-19 @ 09:51:40
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Everlasting

Ha, Voxpop! Det hade jag glömt bort (förträngt) och då följde jag ändå det slaviskt!

Svar: voxpop var ju ett måste, annars hade man ju ingen aning om vad klasskompisarna pratade om på torsdagarna!
Pernilla

2014-04-05 @ 09:10:51
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Elin

Låter som en toppenvecka matvis i mina öron. Några av mina absoluta favoriter är quesadillas och allting som är det minsta kopplat till pannkakor och lingonsylt. MUMS!

Svar: quesadillas är ju toppen, men pannkaksmat har jag jättesvårt för, så det blir bara en-två gånger om året ungefär och då blir det fläskpannkaka eller spenatplättar, mer för resten av familjens skull :)
Pernilla

2014-09-09 @ 22:06:50
URL: http://elinshealth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0