Sånt som inte kan gå fel.

Jag ligger lite efter på middagsfronten så trots att det är tisdag idag så tänker jag faktiskt visa vad vi åt i fredags. Något sånt där som inte kan gå fel ni vet. Som till exempel pesto eller paj. Och om man slår ihop det och gör en pestopaj så blir det ju bara rätt. Jag har gjort en annan sorts pestopaj förut, men jag får nog säga att den här var snäppet vassare.


Pestopaj

4-6 portioner

Pajdeg:
3½ dl dinkelmjöl
100 gr smör
3/4 dl kesella kvarg

Fyllning:
2 krukor basilika
1 dl pinjenötter
1 dl vispgrädde
3 ägg
1 3/4 dl kesella kvarg
2 pressade vitlöksklyftor
riven ost
5-6 cocktailtomater

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Låt degen vila i kylen i minst en halvtimme.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Mixa basilikan och hälften av pinjenötterna i matberedare.
Blanda med vispgrädde, ägg, kesella och vitlöksklyftor.
Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet.
Strö över riven ost och resten av pinjenötterna.
Dela tomaterna på mitten och dekorera pajen med.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.


Den där lilla biten blev min lunch i lördags. Ni må tro att det var synd om Jimmy när det blev vegetariskt och paj dessutom på en fredag. Enligt Jimmy hade vi ätit vegetariskt hela veckan redan. Då vi åt kyckling med linssallad på tisdagen, då tar tydligen linserna ut köttet i kycklingen och det blir vegetariskt. I onsdags åt vi couscoussallad med korv, så då tog couscousen ut korven. I torsdags åt vi ju den persiska köttfärsröran, men eftersom den innehöll kikärter så tog de ut köttfärsen. Hm. Ja. Jag vet inte riktigt. Jag har en känsla av att jag och Jimmy inte riktigt har samma uppfattning om vad vegetariskt är för något.

Igår gick jag och saknade en balkong. Då mötte jag våran hyresvärd och hon berättade att hon ställt ut möbler i trädgården till mig och Jimmy utifall att vi ville sitta där och sola lite. Sweet! Jag förstår inte hur vi lyckas hitta såna bra människor att ha som hyresvärdar jämt. Det måste vara en talang. Kan man söka till Talang2010 på den talangen tro? Inte för att jag bryr mig så mycket om talang, jag vill bara träffa Markoolio.

Nu har jag gått upp 05.30 två dagar i rad. Det kan omöjligt vara bra, varken fysiskt eller psykiskt. Idag har jag dessutom improviserat ihop kycklinggratäng till 60 pers. Det var spännande och ja, det gick bra. Nu ska jag dricka 3 liter vatten sen ska jag gå och möta Jimmy så ska vi gå och handla. Jag vill ha glass!

Familjen - Det Snurrar I Min Skalle

Kommentarer
Postat av: I

Hej Hopp! Nästa vecka är jag ledig måndag-, tisdag- och onsdageftermiddag om det passar för att utforska Ramberget?! Fiket på Guldheden känns som att det passar mer en helgdag. Vad säger du? Kram!

2010-04-14 @ 08:59:25
URL: http://idamlundberg.blogg.se/
Postat av: charlotta

wow, vad gott! jag som älskar paj, hur har jag kunnat missa att man faktiskt kan ha pesto i?!



C

2010-04-14 @ 18:09:45
URL: http://www.bagelsochblabar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0