Jag har byggt upp ett helt nytt liv men du spökar fortfarande i mitt minne.

Det är lördag och vi roar oss med sånt vi brukar roa oss med under lördagar i december när det bara ösregnar och blåser ute. Tittar på längdskidor, dricker alldeles för mycket te och undrar om det någonsin tänker bli ljust ute. Det tänkte det tydligen inte för nu har det redan börjat mörkna igen. Ofelia tyckte det var läge att helt plötsligt få feber igår kväll och däckade över köksbordet när vi åt middag, och nu ligger hon i soffan och tittar på Frost. 
 
Och jag då? Jag har ju lovat att dela med mig att det där receptet på Caesarpaj i x antal månader, men det är ju så mycket annat som ska hinnas med. Man ska jobba, söka jobb, springa, koka kola, gå på matbloggsträffar, titta på Bonde Söker Fru, julpynta, natta barn och allt annat sånt där som nuförtiden står högre upp på prioriteringslistan. Men nu så! Nu har jag rotat fram den där tidningen som jag hittade receptet i (Allt Om Mat), mailat mig själv bilden på pajen och nu är jag redo att servera den. Så, en lördagspresent från mig till er:
 
Caesarpaj
 
Botten:
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
500 g kycklingfilé
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
3 dl créme fraiche
1 dl mjölk
3 dl riven parmesan
salt & peppar

Garnering:
1 paket knaperstekt bacon
ruccola
hyvlad parmesan

Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop mjölet, smör och vatten till en pajdeg och tryck ut i en form.
Jag brukar använda en springform för då blir det fina höga kanter.
Förgrädda i 10 minuter.
Strimla kycklingen och purjolöken.
Finhacka vitlöken.
Stek kycklingen, purjolöken och vitlöken tills kycklingen är genomstekt och löken mjuknat.
Rör ihop ägg, creme fraiche, mjölk och parmesan till äggstanningen.
Smaka av med salt och peppar.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader och grädda pajen i ca 40 minuter.
Ta ut pajen och strö över knaperstekt bacon, ruccola och parmesan.
Servera med en god sallad.
 
Alltså det där baconet och parmesanen på toppen, det är verkligen pricken över i så hoppa absolut inte över det. Så himla gott! Mmm. Paj. Det är bannemej fina grejer det.
 
Annars är det bra, förutom det febriga barnet. Förra helgen i Örebro var så fin som en helg kan vara, sjukt god mat åt vi och när vi inte åt så ägnade vi tiden åt att prata, skratta, dricka bubbel och undvika vita män i grupp. Imorgon är det andra advent och julkänslan är lika med noll, trots (eller kanske på grund av?) att jag rullar ca 300 lussekatter om dagen och står i konstant doft av pepparkaka. Ofelia önskar sig en storasyster i julklapp. Mmm. Men det fixar vi, inga problem..?
 
Ebba Forsberg - Jag Ska Helst Inte Alls Bli Kär I Dig

RSS 2.0