Målet är att hamna i trans.








Idag har jag köpt Håkan Hellströms fotobok P.S Lycka till ikväll för 60 kronor på bokrean. Som hittat! Och smaskat i mig den på 40 minuter. Sedan har jag påskpyntat fint i hela lägenheten och roat mig med att äta godis ur snyggaste godisskålen. Hur kan man inte älska en godisskål som har kycklingfötter? Jag har kort och gott roat mig med att bara göra sådant som jag mår bra av, för det är ju det man mår bra av. Konstigt att det är så lätt att glömma bort det. Nu ska jag fortsätta att göra sånt som jag mår bra av. Men inte äta mera godis, för det har jag gjort lite för mycket av nu känner jag, sådär så att det är på gränsen till att inte må bra av det längre. Kanske att jag ser en film av Tim Burton med Johnny Depp i en av huvudrollerna, där finns det ingen sån där gräns som gör att man slutar må bra av det. Det är bra.

Dodgy - Good Enough

Kasta åt mig en lögn så att jag slutar fråga så mycket.

Varning! Vill ni ha fredagspepp och munterhet så kan ni skynda er härifrån med en gång. Här finns inte mycket till fredagsstämning att hämta. Här finns en tragisk och bitter liten kvinna som plågar alla andra med sin närvaro. Ungefär. Jag är mest trött och ledsen, ledsen och trött som vanligt. Och har jobbångest och en klump i magen inför nästa vecka redan nu på fredageftermiddag. Kommer ni ihåg när man var liten och kanske råkade vara sjuk på ett klassråd och sen kom man tillbaka och då hade ens klasskompisar bestämt åt en att man skulle städa korridoren eller nåt sånt där? Lite så känns det. Mest är det jobbigt för att jag aldrig vet någonting. Var ska jag jobba? När ska jag jobba? Hur ska jag jobba? Varför ska jag jobba? Nejdå. Det sista vet jag faktiskt svaret på. Jag ska jobba eftersom mina föräldrar inte är moderater och jag är inte 90-talist, alltså får jag lov att försörja mig på egen hand. Det är förjävligt! Betala tillbaka på skatten ska jag göra också. Vad är det för trams?!

På Ica Maxi denna veckan säljer de lösgodis för 29:-/kg, om någon nu missat det. Det var det värsta jag varit med om. Okej, att barnen går och plockar på sig hur mycket som helst. Men när en vuxen man går med en ica-kasse i plast, och med nävarna tömmer ur godisburkarna direkt i påsen då är det ju bara patetiskt. Jag och några små gulliga tanter stod längst bak och försökte emellanåt tränga oss fram i någon glipa och få tag i några små godissmulor som fanns kvar. Så ett halvt kilo lyckades jag faktiskt skrapa ihop till sist. Och så är jag ensam hemma hela helgen för Jimmy har åkt till Leksand. Fy fabian, vad trist. Och ensamt. Och läskigt! För att inte tala om hur det kommer att vara för mig här hemma!

Men det är fint att små gulliga musöron börjat slå ut på träden så det börjar bli grönprickigt. Hyresvärdarna har fixat i ordning poolen så den är fylld med vatten och det är ju alltid ett finfint vårtecken. Och behöver jag peppa upp mig ännu mer så tittar jag på denna:



Ganska dålig kvalitet men väldigt rolig att titta på ändå. Bryter ihop av skratt åt "Michael Cera" varje gång. Och tycker att "Zooey Deschanel" är sjukt lik, den riktiga Zooey Deschanel som Mary-Kate Olsen är också så himla bra. Och hjälper inte detta så har jag ju massor av godis att trösta mig med.

Anaïs Mitchell - Young Man In America

Vi ska mörda en varg.

Vad jag gjorde i helgen? Först var jag i simhallen, sen... Nej. Nu ljög jag och citerade bara någon dålig reklam på teve. Vad vi egentligen roade oss med i helgen var att måla om här hemma, så nu ser det ut ungefär såhär:






Vill ni ha före-bilder får ni rota i arkiven, vilket jag var alldeles för lat för att göra. Men jag kan ju säga som så att det var ljusblått i vardagsrumsköket och grått i trappan. Så nu är det himla mycket finare måste jag säga, fastän jag blivit allergisk mot vita hem. Men så länge vi skippar väggorden och maskroslampan från IKEA så kan jag nog leva med vita väggar.

Och fina är ni som tittar in här varje dag fastän jag bloggar sämst i Sverige. Igår åt vi chili con carne och idag åt vi pasta med ost- & skinksås. Sån vanlig enkel barnmat är det enda jag är sugen på nuförtiden, så det finns inte så mycket roligt att blogga om på den fronten. Tur då att vi målar om åtminstone så jag har någonting att komma med. Den här helgen får vi väl lägga om taket eller nåt så kanske jag kan blogga en dag nästa vecka också.

Lambchop - Slipped Dissolved And Loosed

Med tiden måste allting förändras.

Alltså. Här går jag och är lyrisk över Kvarteret Skatan och så hakar ni upp er på chipsgratäng. En chipsgratäng som jag naturligtvis inte tog kort på eftersom jag inte riktigt var beredd på att ni skulle reagera så. Jag trodde mest det var jag som kunde bli lyrisk över en sån sak. Men som tur är har jag ju faktiskt skrivit om chipsgratäng förut, för flera år sedan tillsammans med ett fruktansvärt dåligt foto. Klicka här för att komma till receptet. Fast denna gången bytte jag ut quornbitar mot fläskfilé och kantareller mot röd paprika. Men annars var det ungefär same same.

Men okej. Är det chips ni vill ha så är det chips ni ska få. Här kommer två nyheter från OLW som kommer i butik nästa vecka:

Texas Grilled Cheese & Onion. Ännu fler chips med matsmak. Jag är så less på chips med matsmak. Men det är tydligen det som chipstillverkarna bestämt att vi ska äta nu. Så nu blir det alltså chips med smak av varma mackor. Pernilla är skeptisk. Så skeptisk att hon pratar om sig själv i tredje person.

Louisiana Hot BBQ. Chips som smakar grillat! Jag orkar inte ens kommentera detta. Jag är så förbannat trött på OLW och Estrella och deras smakutvecklare. Jag skrev till och med ett mail till Estrella förra veckan och bad dem sluta lansera en ny sorts grillchips varje vecka. Jo. Det är sant. Och så säger folk att ungdomen idag inte engagerar sig i något. Jag är ju hur engagerad som helst! Fast jag räknas kanske inte som ungdom längre...

Annars så har jag blivit förflyttad på jobbet, och jobbar nu på alla fyra olika avdelningarna på jobbet olika dagar istället för att vara på min vanliga avdelning. Så jag har de senaste dagarna lärt känna 60 nya barn och fått lära mig massa nya rutiner. Jag är alltså ungefär lika pigg som en urvattnad trasa om kvällarna. Därför envisas mitt huvud med att låta mig drömmar mardrömmar hela nätterna så jag inte får sova ut då heller. Till och med mitt undermedvetna har ledsnat på mig, i natt drömde jag att nåt monsterliknande skulle döda mig och vaknar av att jag hör mig själv säga med trött röst: "Men GÖR det då!"

Räkna alltså inte med några större framsteg i det här med att börja blogga normalt den här veckan alltså, nästa vecka kanske vi kan börja jobba på det. Nu ska den här trötta tjejen duscha. Hoppas ni mår fint allihopa!

Sharon Van Etten - Magic Chords

Sötsur.

Det är fredag och fredagspeppen är lika med... Obefintlig. Vädret utanför gör väl inte direkt saken bättre heller. Så vad gör man då för att bota ett inte alls glatt humör och försöka glömma bort den där ångestklumpen i magen en stund? Jo, man går på bio och hänger med de här filurerna några timmar:

Kvarteret Skatan Reser Till Laholm har äntligen biopremiär idag. Det är inte alls fel det! Jag är ju lite av en Kvarteret Skatan-nörd. Kan typ hela första och andra säsongen helt utantill, är lite mindre insatt i tredje säsongen men har lyckats se båda deras Live-föreställningar på Rival. Så nu ska det bli trevlig att få följa med dem in i biosalongen också. Jag tycker det är lite synd att inte Anna Blomberg är med, jag gillar hennes karaktärer mycket. Men jag tror att Klara Zimmergren kan vara riktigt bra som "Ulfs nya fru" så det blir nog roligt i vilket fall som helst.

Som att inte detta vore nog så har jag en chipsgratäng i ugnen. Chips i mat, det kan man ju inte bli ledsen av. Naturgodis har jag köpt att mumsa på under biobesöket också. Så nu ska jag gå från trött och ledsen till tjock och lycklig!

Band Of Skulls - Bruises

Ett litet korn av sanning.

Jag fick lite frågor om boken som jag nämnde igår som jag hittade panna cotta-receptet i. Jo, den heter alltså Limetime och är skriven av Liselotte Forslin och utgiven på Forum Bokförlag. Och som namnet säger så innehåller den bara recept med lime i. Förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och tillbehör är recepten indelade i. Själv har jag mest använt mig av dessertdelen, och den går minsann inte av för hackor. Men det finns bra många huvudrätter i den som jag också vill prova på. Jag har fått boken i present av min pappa, och jag såg nu på Bokias näthandel att den var helt slutsåld. Men den finns säkert att få tag i någonstans om ni verkligen vill få tag i den. Gillar ni lime så är den faktiskt väl värd en investering.

Nu ska jag återgå till att sitta i soffan och tycka synd om mig själv. Jimmy tycker också synd om mig. Det är bra. Mest bra för att han har gjort blodapelsinsorbet som man kan äta när man tycker synd om sig själv. Den här glassmaskinen alltså, jag har aldrig sett Jimmy så mycket i köket förr. Helt fantastisk uppfinning!

Chairlift - Sidewalk Safari

Santo Domingo.

Det är väl för himla väl att den här bloggen inte är ett husdjur, för isåfall skulle det husdjuret dött av min försumlighet för längesen. Jag tog en paus bara, helt frivilligt, utan någon som helst anledning. Det var riktigt skönt faktiskt. Men nu tänker jag som så att ni som läser här kanske börjar bli hungriga och behöver lite middagstips. Det kommer ni inte att få något, så det var ju tråkigt för er.

I lördags åt jag en fantastiskt god 3-rättersmiddag. Ja, jag får säga så även fast det var jag själv som lagade till hela middagen. Till förrätt blev det jordärtskockssoppa med parmachips, till huvudrätt blev det plankstek och till dessert vankades det panna cotta med limesmak och kanelkokta jordgubbar. Och ingenting av det fotade jag, vilket jag såhär i efterhand ångrar. Speciellt ångrar jag att jag inte fotade desserten, för den var verkligen hur fin som helst. Men vet ni vad? Jag tänker bjuda på receptet i alla fall, och en bild på hur det såg ut i boken "Limetime" som jag hämtade receptet ifrån. För det här är faktiskt för gott för att låta er gå miste om det.

Lime-panna cotta med kanelkokta jordgubbar

för 4 portioner

Panna Cotta
2 st gelatinblad
2½ dl grädde
1½ dl mjölk
1½ dl strösocker
1 lime, rivet skal från

Jordgubbstopping
250 gr jordgubbar
3 msk strösocker
1 kanelstång
½ msk potatismjöl
lite vatten att röra ut det i

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter tills de mjuknar.
Koka upp grädde och mjölk tillsammans med socker och limeskal.
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt de mjuknade gelatinbladen.
Rör tills de har smält ordentligt.
Fördela i fyra glas och ställ in i kylen,
minst 4 timmar men gärna över natten.
Dela jordgubbarna i bitar.
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kanelstång.
Rör ut potatismjölet i några droppar vatten och tillsätt det.
Låt det få ett uppkok.
Ta bort kanelstången och fördela toppingen på panna cottan vid servering.

Det var första gången i mitt liv som jag gjorde panna cotta, jag brukar ofta backa när det står gelatinblad i recepten. Men nu har jag lärt mig att gelatinblad i varma saker inte är något problem. Det känns bra, så nu vågar jag göra panna cotta massor av gånger. Det måste jag ju, eftersom det var så fruktansvärt gott. Synd bara att vi alla var proppmätta efter planksteken.

Annars är jag mest nöjd med att våren är här, solen skiner och det är 13 grader varmt om dagarna. Mindre nöjd är jag med att jag aldrig blir riktigt pigg och frisk utan mest är trött och febrig hela tiden. Töligt, töligt. Nu ska jag fånga dagen, det är så oerhört viktigt att man gör det tycker jag!!

Rodrigo Y Gabriela, C.U.B.A - Master Maqui

Sidan som går vidare har någon redan rivit av.

Nu blir det recept på bostongurka, utifall att någon av er skulle få Zlatan på besök inom den närmsta tiden. Nej. Nu ljuger jag. Det blir inte recept på bostongurka, men det blir recept på någonting som ser ut som bostongurka innan det är riktigt färdigt. Det blir såklart recept på den fina kiwisorbeten som Jimmy gjorde igår. Den var verkligen hur god som helst, så detta kan jag rekommendera varmt (eller nej, jag rekommenderar det kallt, varm sorbet är ju soppa, det går inte för sig).

Kiwisorbet

ca 4 portioner

2½ dl vatten
2 dl socker
4-5 st kiwis
en liten skvätt citronsaft

Koka upp vatten och socker till en simmig sockerlag.
Låt svalna helt och hållet.
Skala och mixa kiwis till en puré.
Blanda ner sockerlagen och citronsaft till en slät konsistens.
Kör i glassmaskinen ca 40 minuter, eller tills du fått den konsistens du vill ha.
Frys in sorbeten någon timme för extra bra konsistens.

Hur enkelt som helst, och jättegott! Slank ner som... Ja, jag vet inte vad. Nu undrar vi bara om det finns någon därute som sitter på ett sorbetrecept med lite mindre socker i? Det känns ju som att det borde gå att göra med mindre än 2 dl socker, eller? Fast vi orkar inte med massa konstigheter heller, så det får gärna vara enkelt också. Men annars så är jag inte den som är den som ställer massa omöjliga krav. Det skulle jag aldrig göra.

Nu ska jag titta på Pretty Little Liars och äta en chokladpralin. Jag har fortfarande kvar av finpralinerna som jag fick av Jimmy i födelsedagspresent. Den som spar han har! Men inte roligt.

Mattias Hellberg - Oh No

Din tid är ute.

Titta! Jag har lagat mat idag. Och ätit den också. Helt fantastiskt. Det blev hemmagjorda köttbullar, potatis och grönpepparsås. Mitt bästa knep när det gäller hemmagjorda köttbullar är brynt lök-fond. Speciellt om man är som jag och absolut inte kan finhacka lök, mitt tålamod räcker liksom inte till så det blir alltid väldigt mycket större lökbitar än man vill ha i en köttbulle. Då tar man i en matsked brynt lök-fond istället, så får man ändå en len och fin köttebullesmet med smak av stekt lök. Hur bra som helst! Sen kanske jag borde lära mig att finhacka lök också, men jag har ju hela livet på mig.

Till efterrätt har Jimmy gjort kiwisorbet, men den har jag inte smakat på ännu så den får jag återkomma med en annan dag. Fint det där med glassmaskin, plötsligt är det Jimmy som står i köket och laborerar och fixar. Det är roligt att se. Speciellt när jag har varit urdålig på att baka på sistone, då är det bra att Jimmy tar lite ansvar och ser till att det finns massa godsaker här hemma. Kiwisorbet alltså, det ska bli spännande!

Markus Krunegård - Everybody Hurts

Vi ska sätta eld på allt som vi tror på.

Okej, jag vet att jag börjar bli lite tjatig nu. Men det här med att förlova sig bjuder ju på nya bra saker hela tiden. Till exempel så har jag blivit med glassmaskin! Jag fick den i present av Jimmy i onsdags, och det var ju himla bra eftersom jag önskat mig en glassmaskin hur länge som helst. Och himla bra för Jimmy som alltid är den som äter upp all glass som vi köper hem. Igår invigde vi våran nya glassmaskin och jag vet redan nu att den kommer att bli en mycket kär familjemedlem. Speciellt när man kan göra såhär fina grejer med den:

Delicatobollsglass

för ca 4 portioner

5 dl mjölk
4 äggulor
100 gr socker (det är pyttelite mer än 1 dl)
1 tsk majsmjöl
4 st delicatobollar

Vispa äggulor, socker och majsmjöl tills det nästan vitnat.
Koka upp mjölken.
Vispa ner mjölken i äggblandningen under ständig omrörning.
Häll tillbaka alltihopa i kastrullen.
Låt sjuda under omrörning utan att koka upp tills blandningen tjocknat lätt.
Ställ åt sidan för att svalna och låt sedan kallna helt i kylen.
Kör i glassmaskinen i ca 30-40 minuter beroende på vilken konstistens du vill ha.
Smula ner delicatobollarna i smeten medans den körs i maskinen.
Ät & njut som fan!

Ursäkta språket, men vissa saker är ju faktiskt så goda att det krävs en liten svordom. Delicatobollsglass till exempel, kräver absolut ett och annat kraftfullt ord för att beskriva hur gott det är. Det förstår ni kanske själva.

Jimmy gick hela dagen igår och planerade fram alla möjliga goda smaker man kan göra på glass. Jag tycker mest att kombon choklad, med annan choklad och choklad är god på glass. Men det är ju bara jag. Jimmy gick faktiskt inte hela gårdagen och planerade det, för på kvällen gick han ut och festade med sina kompisar.

Sen kom han hem klockan sex i morse och lät ungefär såhär:
- Pernilla... Pernilla... Pernilla, du måste hjälpa mig!
- Men vad är det?
- Jag har nån... hicka som gör att jag inte kan sova!

Här var jag ju tvungen att börja gapskratta fastän jag egentligen var ganska irriterad. Hicka? Man tänker ju att han ska vara halvt medvetslös eller någonting för att låta så hjälplös som han gjorde...
- Vad ska jag göra åt det?
- Du måste hjälpa mig!

Jag sa åt honom att hålla andan, sen tog han ett djupt andetag och somnade. Det funkade nog riktigt bra för han andas fortfarande inte. Skönt det, då kanske man får sova ifred inatt.

Simian Ghost - The Capitol

Var det du som syntes på bioduken eller satt du bara i publiken?

Efter att ha gått runt i nästan två veckor och varit sjukt sugen på hamburgare så gjorde jag idag slag i saken. Jag var liksom sådär sugen på extra allt till också, så det behövdes både saftiga burgare, onyttiga strips, massor av olika såser och sån där groteskt orange cheddar som ligger inpackad i massor av plastförpackningar fastän att själva cheddarn i sig säkert också mest består av plast. Men nu så. Nu är mitt hamburgerbehov stillat. Det är mer än stillat, det är övermättat. Fint det!

Och tusen tack för alla fina gratulationer som vi fått. Det var också en fin sak med att förlova sig, alla fina lyckönskningar och grattis. Nu ska jag fortsätta att fredagsmysa med min fästman, hihihi. Eller ja, han tittar på hockey och jag ligger i soffan och dricker Loka Päron och försöker att hålla ögonen öppna. Efter den här arbetsveckan ska det bli helt galet skönt med helg. Jag funderar på att sova fram tills på söndag, det känns som att det inte skulle vara några svårigheter alls faktiskt.

Chairlift - Guilty As Charged

RSS 2.0