Påskpyssel.



Det här har jag pysslat med idag. Hela receptet och instruktioner kommer på GP-tv inom några dagar. En liten varning bara. Det är FÖR gott. Saker kan faktiskt vara för goda. Speciellt saker som man egentligen inte ska äta för att de ska filmas och fotas och sånt där ni vet. Nu ska jag byta låtar på mp3-spelaren, fast det skulle jag inte alls för min USB-kabel har rymt i flytten. Tråkigt för mig. Snart åker vi till Falköping. Imorgon åker vi till Sågmyra. Där finns det tydligen snö. Jobbigt. Men där finns också Ceebs. Mindre jobbigt. Mycket mindre jobbigt. Däremot så är vi ganska jobbiga tillsammans. Det är fint det. Glad påsk!

The Hollies - Rain On The Window

Kärlek som aldrig kan dö, men inte heller leva.

Det här är Soygurt. Soygurt vanilj & citron. Jag och Soygurt träffades på Coop Eriksberg i mitten av februari. Jag föll som smör i Soygurts armar. Våran romans varade i några veckor. Till den dagen då jag tittade på kvittot och insåg att jag på inga villkors vis har råd att ha en romans med Soygurt. 30 kronor för en liter soygurt? Nej. Det går liksom inte för sig. Nu har vi flyttat långt ifrån Coop Eriksberg och jag har inte ens sett Soygurt vanilj & citron någon annanstans. Så inte ens om jag skulle vilja unna mig en liten flirt med soygurt igen så kan jag göra det. Så kan det vara med kärlek som aldrig kan dö, men inte heller leva.

Annars undrar jag mest var den här dagen tog vägen? Jag gick ju upp klockan sex i morse, dagen borde ha varat för evigt. Men med tanke på att jag inte kom hem från jobbet förrän kvart över sex på kvällen så är det kanske inte så underligt att dagen flög iväg. Idag har jag ägnat mig åt saker som jag inte är så bra på. Som idrottslektioner och barn över 7 år. Men jag överlevde dagen och får därför imorgon ägna mig åt saker som jag är bra på. Som att jobba som cafébiträde och sen spela in ett litet påskreportage för GP-teven. Sweet.

Nu ska jag packa. Efter att jag ägnat dagen åt att göra saker jag är bra på imorgon så åker nämligen jag och Jimmy till Falköping. Sen på torsdagmorgon åker vi upp till Sågmyra för att fira påsk. Min mamma ringde idag för att fråga mig vad vi ville ha för mat. Det är kärlek det. Jag sa att jag ville ha lax. Mamma är tydligen på Jimmys sida för hon förklarade pedagogiskt för mig att Jimmy inte äter lax. Så mycket för den kärleken. Hmpf.

The Ruby Suns - Cranberry

Ingenstans att ta vägen.

Jag är ju inte snålare än att jag bjuder på våran söndagsmiddag också. Jag kan ju inte vara frånvarande från bloggvärlden en hel helg och sedan förneka er söndagsmiddagen. Det vore ju nästan olagligt. Söndagens tema var äpple. För det är ju fräscht och grönt och fint. Typ. Vårfräscht liksom. Jag skojar bara. Till och med jag vet om att äpplen hör hösten till.


Kycklinggryta med smak av äpple & pepparrot och bulgursallad

För 4 portioner

4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl créme fraiche äpple & pepparrot

Skär kycklingfilén i bitar.
Skala och finhacka löken.
Fräs kyckling och lök i en djup stekpanna.
Slå över vin, vatten, fond och créme fraiche.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Servera med bulgursallad med gurka, salladslök och äpple i.

Ann gillar bulgur. Det var trevligt att servera mat till någon som uppskattar den för omväxlings skull. Jimmy blev lika glad som vanligt när han insåg att det var bulgur till middag. Såhär såg det ut (ja, som av en händelse hade jag kameran redo precis när de uttryckte sina känslor) :

Idag har jag tvingat med mig Jimmy på en promenad i Kvarnbyn. Pittoreskt tyckte jag. Schletet tyckte Jimmy. Det var faktiskt gulligt. Massa små gulliga trähus som nästan stod staplade på varandra och så en liten bykrog alldeles vid en fors. Kråkan hette den. Bykrogen alltså, inte forsen.

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Jag ska upp och jobba i Partille imorgon. Det är flera kommuner bort det. Dessutom är jag rädd för Jimmy. Leksand förlorade ikväll igen. Då är det bäst att göra sig så osynlig som möjligt. Visserligen lägger han knappt märke till mig överhuvudtaget när det är hockey, så det är inte så svårt. Mot tandborstningen.

Lou Bond - Why Must Our Eyes Always Be Turn Backwards

From dream to daylight.

Min frånvaro under helgen beror på att vi har haft finbesök av Ann som med hjälp av en resa förflyttade sin kropp från Karlstad till Göteborg. Vi har haft fullt upp med dagens kärlekstips, chipsätande, hårflätning, chai latte-drickande och bloggläsande. Ungefär. Vi har rasat över det dåliga chipsutbudet i exotiska Mölndal och vi har rasat över Körslaget. Dessutom har Ann fått se hur glad Jimmy blir när han får se att det blir bulgur till middag.

I lördags hade vi extremt lördagsmys. Det inleddes till och med med tacos för att det skulle bli så bra som det bara går. Fast kanske inte tacos i sin mest svensk-traditionella form utan en tacogryta som såg ut såhär:


Tacogryta med gratinerade nachochips

Tacogryta:

ca 300 gr grytbitar av nöt
1 rödlök
1 påse tacomix
1 burk krossade tomater
ca 6 dl vatten
1 liten burk kidneybönor
1 liten burk majs

Skala och hacka löken.
Bryn köttbitarna och löken i en stor gryta.
Blanda ner tacomix, krossade tomater och vatten.
Låt koka i ca 50 minuter.
Tillsätt bönor och majs.
Koka i ca 10 minuter till.

Gratinerade nachochips:

1 påse nachochips
Salsa
Riven ost

Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg nachochips i en ugnsform.
Klicka över salsa. Strö över riven ost.
Sätt in i ugnen tills osten smält.

Servera grytan till nachochipsen med en fräsch sallad till.

Yes. Det var gott det. Sen rasade vi framför Körslaget. Jag och Ann läste dessutom på om Kissie och Amir, deras vänskap och slutet på den. Jag känner att jag måste lära mig lite mer om sådana viktiga saker. Här går jag och vet ingenting om Kissie och Amir. Fast nu vet jag. Jag bestämde mig för att heja på Amir.

Här posar Ann med sin glass och våra snacks. Vi hade 4 olika sorters snacks och glass i lördags. Det gäller att vara väl förberedd inför lördagsmyset. Jag lärde Ann hur man jävlas med Balle och sen tvingade vi Jimmy att titta på Kakhusets videobloggar. Då lärde vi oss att stockholmska är en överflödig(?) dialekt och att asiater är härliga människor. Jag funderade mest på hur det är med den där kändisfrisören Bobby egentligen, är man känd för att man hänger med Bobby eller är Bobby känd för att han hänger med alla?

José James - Touch

Saker som är fina.

Det finns ju faktiskt anledningar till att vara glad också. Som när man till sist äntligen lyckas höra vilka som gjort den där finfina låten på radion och det visar sig vara She & Him med alltid lika snygga Zooey Deschanel som har gjort den. Men inte nog med det, för det finns en toppklass musikvideo till också. En sockersöt historia samtidigt som den är en parodi. Det är inte alla som får ihop det. Men She & Him lyckas.



Det var längesen jag var kär i en musikvideo. Typ på Voxpop-tiden. Men det här känns bra. Spana bara in Zooeys helt underbara klänning som dyker upp ungefär 2 minuter in i videon. Fan. Vad snygg hon är. Fan. Vad bra det är. Jag vill klippa lugg och dansa runt i skolkorridorer. Älskar't.

She & Him - In The Sun

Svart är ingen färg, det är så man känner sig.

Det är torsdag. Tydligen våffeldag också. Jag avskyr våfflor och pannkakor och plättar och grädde och sylt. Så här hemma stod soppan på bordet som vanligt på torsdagar. Idag blev det majssoppa, fast med purjolök istället för gul lök och en vitlöksklyfta bara för att jag ville. Det gjorde soppan ännu godare. Fint det.

Annars är humöret sådär. Efter att ha jobbat i nästan 10 timmar (7.30 - 17.15) och massa andra tankar som snurrar i huvudet. Egentligen ingenting nytt, snarare någonting som snurrat på i flera månader. Blä. Jag är för gammal för sånt här. Jag är så gammal att jag är bundis med Ingvar Oldsberg. Såpass bundis att jag lånade ut våran personaltoalett till honom idag och att han lovade att komma och hälsa på när vi tagit fram uteserveringen. Sjukt trevlig snubbe. Så nu ska jag bli kompis med Ingvar istället och sluta tankesnurra över hur tråkigt det är att totalt ha tappat förtroendet för såna man varit nära vän med hur länge som helst. Puss på Ingvar - min fina vän!

The Strange Boys - Da Da

Mörk chokladkaka med limeglasyr.


Mörk chokladkaka med limeglasyr

200 gr mörk choklad
150 gr smör
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
80 gr smält smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk flytande honung
rivet skal och saft från ½ lime

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör på låg värme.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Blanda till sist ner choklad och smör. Blanda väl.
Häll i en smord och bröad form. Gärna med löstagbara kanter.
Grädda i ugnen i ca 50 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren tills du har en glansig och jämn smet.
Bred glasyren över kakan.
Riv järna lite limeskal över som dekoration. Servera och enjoy!

Jaaaa. Onsdagsfika är det bästa fikat. Fint ska det vara. Glasyr är grejer det. Det kan pigga upp vilken liten kaka som helst. Tänk vad ute jag är då, som säger glasyr istället för frosting. Jag säger muffins istället för cupcakes också. Och kaffe med mjölk istället för caffe latte. Men jag gillar glasyr. Frosting låter ju så kallt.

Nu ska jag sova faktiskt. Det är ju en dag imorgon också. Då ska jag jobba som cafébiträde. Flexibelt. Idag har jag för 248'e gången frågat mig varför jag tittar på Andra Avenyn. Varför gör jag det? Jag blir ju bara så trött. Jag undrar också varför jag tittar på Gossip Girl. Jag blir trött av Gossip Girl också. Jag blir inte trött av Betnér. Jag gillar att Betnér bara har hat i sin blick, som någon så fint skrev på aftonbladet.se. Jag gillar folk som kommenterar på aftonbladet.se. De är som hämtade ur Andra Avenyn och Gossip Girl. Totalt humorlösa och extremt konstiga.

Miles Davis - So What

En vegetarisk timjangryta.

Igår åt vi en grymt god vegetarisk gryta med timjan och senap och grejer. Fort gick det också. Det är en av de bästa grejerna med quorn tycker jag, att det bara är att ta upp det från frysen och steka på så är det färdigt på 10 minuter ungefär. Så om ni känner för att äta någonting gott och vegetariskt, testa denna:


Vegetarisk gryta med smak av timjan och senap

För 4 portioner

ca 200 gr quornbitar
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl strimlad vitkål
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
2 dl créme fraiche
3 msk senap
timjan

Skala och hacka löken. Strimla paprikan.
Fräs quornbitar, vitkål, paprika och lök i en djup stekpanna.
Häll över vatten, grönsaksbuljong och créme fraiche.
Blanda ner senap.
Låt koka ihop i några minuter.
Smaka av med timjan.
Servera med ris, bulgur eller något annat som du tycker att är gott.

Det var hur gott som helst. Så testa den nu. Även ni som har vego-fobiska makar och sambos därhemma. Min egen tyckte nämligen att det var gott, så då måste det ju gå hem hos de flesta tycker man.

Idag har jag varit dagisfröken, det är fint det. Dessutom har jag bakat en chokladkaka med lime. Men den återkommer jag lite mer om senare. Jag har faktiskt inte smakat den ännu, ska ta med den till Evelina och provsmaka den där. Men det säger ju sig självt att den är god. Allt med choklad är ju gott. Allt som jag bakar är också gott. Så det kan inte misslyckas. Det är så konstigt med mig... Jag kan så mycket. Nej. Det här med att skrytblogga är nog inte min grej. Alla vet ju ändå att jag är ett sprucket-kondom-barn.

Aretha Franklin - Bridge Over Troubled Water

Nothing goes better with cabbage than cabbage.

I söndags lärde jag mig att det är fruktansvärt tråkigt att göra egen coleslaw. Idag kom jag ihåg att jag har en matberedare och hade kunnat strimla all kålen i den, så jag har alltså bara mig själv att skylla. Däremot är det ju väldigt gott med hemmagjord coleslaw, så jag gör det ju gärna igen. Med matberedare till hjälp alltså. Jag hittade ett recept på kanongod marinad på tasteline i söndags också som fick smaksätta entrecôten, och till det blev det alltså coleslaw. Köttet syns knappt på bilden, men jag gissar att ni vet hur strimlat kött ser ut.


Entrécôte med coleslaw

För 2 portioner

2 st entrécôte-biffar

Marinad till köttet:
4 msk jordnötssmör
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
1 tsk olja
2 msk sesamfrö

Strimla köttet. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
Blanda köttet med marinaden.
Låt det ligga och dra minst en halvtimme.
Stek sedan några minuter.

Coleslaw:
3 dl strimlad vitkål
3 dl riven morot
½ färsk ananas skuren i bitar
2 msk majonnäs
1 dl créme fraiche
triple pepper
salt

Blanda alltihop och smaka av med kryddorna.
Låt det gärna stå och gotta ihop sig i någon timme innan servering.

Marinaden var hur god som helst. Fast allt med jordnötssmör är ju hur gott som helst i min värld. Jordnötssås till exempel. Eller hemmasnickers. Fast mest kyckling med jordnötssås. Det har nog varit en av mina favoriträtter sen jag var typ 7 år, eller hur gammal jag nu var när jag åt det för första gången.

Idag har jag varit ledig/arbetslös. Jimmy var också ledig så vi passade på att veckohandla. Jag älskar Willys. Det är fan värt att gå en halvtimme till ett stort Willys där man får 3 gånger så mycket som man fick på Coop för samma summa pengar. Nog för att jag älskar att laga mat, men ibland vill man faktiskt lägga pengar på andra saker också. Annars håller jag mig mest undan här hemma. Leksand spelar kvalserie nu. Det är den värsta månaden på hela året. Jimmy är ett nervöst vrak varje gång det vankas match på kvällen. Själv gömmer jag undan alla dyrbara saker så att de inte flyger in i väggen eller ut genom fönstret när något annat lag gör mål. Har någon sett min mp3-spelare förresten?

Aretha Franklin - Share Your Love With Me

Fantasin flödar och texmexen står på bordet.

I lördags åt vi någonting texmex-aktigt för första gången på länge. Det där med tacos och liknande går verkligen i perioder för mig. Ibland vill jag ha det flera gånger i veckan och sen tröttnar jag på det igen och så äts det inte på hur länge som helst. Men nu är det dags igen. I lördags var det tacorulle som stod på schemat. Då fick det bli egenkryddad tacofärs, vilket inte är svårt eller dumt alls.


Tacorulle

För 4 rullar

4 tunnbröd
ca 300 gr köttfärs
1 gul lök
1½ msk tomatpuré
1 msk chilisås
½ msk soja
2 vitlöksklyftor
chilipulver
spiskummin
koriander
curry
salt
1 dl vatten

Hacka löken. Bryn köttfärs och lök i en stekpanna.
Blanda ner resten av ingredienserna
och krydda tills du tycker det är lagom starkt och lagom mycket "tacosmak".
Servera i tunnbröd tillsammans med hackad sallad,
gurka, tomat, avokado, majs, tacosås och riven ost.

Mmm. Så gott. För att bättra på min texmex-period åt vi fajitas alldeles nyss. Jimmy har Jocke här på besök också, de ska gå på fotboll så då måste man ju se till att de är mätta. Eller så var det som så att jag glömde lunchen hemma i morse så jag hade ätit en smörgås på hela dagen, så fantasin och orken var som bortblåst när jag kom hem från jobbet och då gick fajitas snabbt och lätt. Nu ska jag dricka te och försöka hitta min fantasi igen. Eller är det okej att äta tacogryta och tacopaj senare i veckan också?

Tunng - Santiago

En gammal goding.

I fredags åt vi en gammal goding. Det betyder inte att maten var gammal, det betyder att det var ett gammalt välanvänt recept som jag använde mig av. Men det var precis lika gott som sist vi åt det. Så om ni inte har testat detta så föreslår jag att ni gör det.


Parmalindad kyckling med balsamicosås

För 2 portioner

2 kycklingfiléer
2 stora eller 4 små skivor parmaskinka

Sås:
2 dl matlagningsgrädde
2 msk balsamico
1 msk kycklingfond
2 st pressade vitlöksklyftor
oregano

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida.
Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Häll såsen över kycklingen. Häll det i formen.
Stek i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med vad du vill.

Vi åt matvete till den här gången. Men om jag inte minns helt fel så serverade jag bara frästa grönsaker till det sist vi åt det. Om jag inte minns helt fel var det också Balle som var ansvarig för såsen den gången, han var alldeles till sig för att det var första gången han hörde talas om kycklingfond. Han tjatar fortfarande om kycklingfond sen dess. Varje gång vi ska laga mat frågar han om det ska vara kycklingfond i. Balle är alltså Jimmys kompis. Och kanske också någon som vi är stödfamilj till för att han har det lite svårt, jag vet faktiskt inte riktigt.

Idag är jag bara trött. Det känns som att någon kört över mig med en ångvält. Ska man bli såhär trött när man är hemma och tar det lugnt kvällen innan? Det är ju inte normalt. Då kan man lika gärna gå ut och supa skallen av sig så är man åtminstone trött av en anledning. Så nu ska jag gå och sätta i mig resten av min Varm&Kall som står i kylen så jag är pigg när klockan ringer klockan sex imorgon bitti!

Tunng - Don't Look Down Look Up

(för det är mysigt. Tunng är mysigt. pling, plong och melodiska röster.)

Back to the Gulasch.

Nu kommer jag med torsdagens middag såhär på lördagskvällen. Så kan det bli när man inte hinner med att blogga. Eller snarare när man vant sig av med bloggen och glömmer bort att den existerar emellanåt. Men nu blir det torsdagsmiddag. Som bestod av soppa förstås. Bloggläsare behöver rutiner. Vissa bjuder på dagens kärlekstips, jag bjuder på torsdagssoppa.

Gulaschsoppa

För 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 400 gr grytbitar av nöt
1 grön chili
1 liter vatten
2½ tärning köttbuljong
paprikapulver
spiskummin
chilipulver
2 morötter
rivet skal av 1 citron

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs tillsammans med köttet i en stor gryta.
Krydda med paprikapulver, chili och spiskummin.
Häll över vatten och buljongtärningar och låt sjuda under lock i ca 1 timme.
Skala och slanta morötterna. Tillsätt morötterna och riv över citronskal.
Koka tills morötterna mjuknat.
Servera soppan med créme fraiche och ett gott bröd.

Det var gott och starkt och mättande. Speciellt gott var det med créme fraiche till. Så glöm för all del inte den! Då missar ni en del av smakupplevelsen. Vilket ni såklart inte vill.

I dag har jag jobbat och förundrats över hur dumma folk är.
Kund: "Har ni något som inte är gjort på smör eller mjölk?"
Jag räknar upp lite saker som är mjölk- och smörfria.
Kund: "Wienerbröden då?"
Jag: "Nej, de är ju gjorda på smördeg."
Kund: "Innehåller det smör?"
Nej. Fan. Smördeg är ju gjort på majsmjöl, bovete och mozzarella. Är det mandel i mandelmassa?

Efter jobbet har vi haft besök av Martin och Robban som kom förbi och drack kaffe. Jag vet inte vilka som beter sig mest som ett par av mig och Jimmy och Martin och Robban. Lördagspromenad, lunch i Saluhallen och titta förbi på en fika. Ja. Jag säger då det.

Sen bestämde grabbarna att de ska ut och dricka full och leka krog ikväll. Så jag blir hemma för mig själv. Nu är Jimmy jätteupprörd för att jag råkade säga högt att jag tycker det ska bli skönt att vara hemma själv. Men jag tycker ju om att vara för mig själv emellanåt. Det är väl bara bra att jag trivs i mitt eget sällskap? Jag älskar mitt eget sällskap. Jag har aldrig varit ensam i våran nya lägenhet. Det är liksom dags nu. Jag ska titta på Körslaget och äta chips. Sen ska jag titta på alla avsnitt av Greek som jag missat när vi varit internetlösa. Yay!

Vill ni förresten se någonting riktigt riktigt fint? Klicka här. Helt fantastiskt.

Owl City - Dental Care

(jag hatar den där fireflies låten. så varför jag lyssnar på owl city överhuvudtaget vet jag inte. men det funkar ju. allt utom fireflies. snälla radion. sluta spela fireflies. och lady gaga. och backseat love. snälla.)

Turn that frownie into a brownie.

Det fanns brownies kvar i kakburken! Inte lika många som det var när jag stoppade ner dem i kakburken, men tillräckligt många för att kunna ta ett foto. Så nu kommer det lite brownies här på fredagskvällen:


Brownies med bitar av digestivekex och kola

200 gr mörk blockchoklad
200 gr smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl digestivekex i bitar
1 dl kola i bitar (jag använde Werthers mjuka kolor)

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Rör ner chokladen och rör tills den också smält.
Blanda socker, ägg, mjöl och bakpulver i en stor bunke.
Häll ner chokladblandningen. Blanda väl.
Vänd till sist ner digestivekex och kola.
Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera dem varma med vispad grädde och hallon.
Eller njut av dem bara som de är.

Mmm. Så goda. Jag åt en före maten idag. Gud, så busigt. Men det är ju fredag. Inte för att det spelar så stor roll då jag ändå ska jobba imorgon, men ändå. På fredagar får man ju chips! Och så får man titta på Så Ska Det Låta och tycka att Erik och killen som ingen vet vad han heter ska skjuta Danny och starta en grupp bara de två för Danny bara wailar och är jobbig. Nu ska vi titta på Shutter Island, fast jag egentligen inte får se såna läskiga filmer för Jimmy. Men jag har ju redan läst boken så jag kommer ju inte att bli rädd, hallåååå. Okej. Jag drömde mardrömmar bara för att vi såg reklamen för den på teve förut, men ändå.

Johnny Cash - Last Night I Had The Strangest Dream

Matparad.

Här kommer en snabbgenomgång av vad vi ätit den senaste tiden. Ja, inte allt vi ätit. Men vissa saker. Jag har faktiskt passat på att hugga in direkt på maten vissa dagar nu när jag ändå inte kunnat blogga om allt jag äter och bakar och lagar. Men nu kommer det alltså, en matparad:


Entrécôte med hasselbackspotatis och bearnaisessås



Jessicas parmesankycklinggratäng



Hemmagjord kebabtallrik


Kycklingsoppa


Tomat- & pastasoppa


Chiliköttbullar i hot&sweet-sås med ris

Ja. Det var väl ungefär det. Och lite annat smått och gott. Igår var Jolin och Evelina här på inflyttningsmiddag. Då bjöds det på chevrégratinerade baguetter, grekisk plockmat i pitabröd och brownies med bitar av digestive och gräddkola med vispad grädde och hallon till. Men det har jag inga bilder alls på så det får ni bara drömma om. Jag drömmer mest om efterrätten såhär i efterhand. Den kan jag visserligen återkomma med bild och recept på, för det finns fortfarande brownies kvar. Tror jag. Jimmy har varit hemma hela dagen och jag har inte tittat i kakburken, så det är möjligt att den faktiskt är tom. Bäst att kolla upp det. Nu.

Ellie Goulding - Guns And Horses

(brittiska singer/songwriter-tjejer alltså. jag vill gifta mig med nästan allihopa. hur många kan fantastiskt fina kan de egentligen producera från ett och samma land? helt galet.)

Det är visst nån som är tillbaka.

Titta! Jag har internet på min dator. Har man sett på maken. Det tog ju inte alltför många veckor. Hemtelefon har vi också, hur många vuxenpoäng som helst! Försthandskontrakt och hemtelefon. Nu kommer det som ni alla väntat på, den stora rundturen:

Tv-rum:



Köket:


Baren:


Matsal:





Sovrummet:


Gästrum (Evelinas rum):


Ja. Vi trivs. Vi har ju ett gästrum! En bardisk! Ett stort kök! Och ett hem där man inte behöver gå runt i tjocka tröjor, stora tofflor och sitta med ett täcke på sig så fort man kommer innanför dörren. Här har vi inte ens elementen på i sovrummet och jag svettas ändå som en gnu.

Vi har dessutom blivit pensionärer. Vi har ju sån där teve i box nu och har därför bara SVT1, SVT2, 4:an, 6:an, SVT24 och Barnkanalen. Man blir himla allmänbildad men går och lägger sig vid 22 varje dag. Det sistnämnda kan också bero på att jag jobbat rätt så mycket på sistone på massa olika förskolor så jag har varit så illa tvungen.

Nu måste jag titta till gulaschen på spisen. Jag har faktiskt fotat nästan allting som vi ätit så det kommer kanske lite bilder senare. Ni får nöja er med bilder, recept på allting orkar jag inte skriva ut. Gulaschen var det ja. Hoppas att ni inte dött av saknad efter mig, det vore ju lite för jobbigt.

Anna Von Hausswolff - Gloomy Sunday

Fredagsgnäll.

Nu har vi näääästan flyttpackat färdigt. Jag måste sova för jag ska upp och jobba imorgon bitti. Sen blir det flytteflytt för hela slanten. Jag blir antagligen frånvarande i några veckor från och med nu, då bredband och sånt måste installeras i lägenheten. 2-4 veckor sa de att det skulle ta, vilket vi ju alla vet att betyder 4-6 veckor. Det borde ju vara mer som med fängelsestraff, att man får det efter halva tiden om man sköter sig. Ja. Det tycker jag.

Jag lovar att fota varenda liten maträtt vi äter och lägga upp allihopa på en gång sedan när vi får internet. Eller. Ja. Nej. Vi får se hur det blir med den saken. Om man vill få tag på mig gör man det alltså lättaste på mobilen från och med imorgon. Fan. Den måste jag fylla på också. Blä. Jag är trött på tråkiga saker. Jag vill ha fredagsmys, inte fredagsgnäll! Nu ska jag äta chips, sen ska jag sova. Åh, vad jag ska sakna dig lilla blogg. Snyft snyft. Det känns som att jag ska lämna ifrån mig mitt barn i några veckor. Ta väl hand om den åt mig är ni snälla.

Laura Veirs - Summer Is The Champion

Får man vila nu?

Imorgon har jag sovmorgon! Jag behöver inte gå upp förrän kanske klockan nio ungefär. Lovely. I morse när jag vaknade tänkte jag: "Det är ju förjävligt att man ska behöva gå upp såhär tidigt en lördag!" Sen kom jag på att det bara är torsdag och att jag kommer att behöva gå upp tidigt i två dagar till. Det blev man ju inte direkt piggare av...

Torsdagen till ära så har vi ätit soppa. Får man äta någonting annat på torsdagar? Inte hemma hos oss i alla fall.


Kål och rotsakssoppa

För 4 portioner

550 gr frysta rotsaker
1 liten spetskål
3 potatisar
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
ca 300 gr kassler
svartpeppar
salt

Skala och tärna potatisen.
Strimla vitkålen.
Tärna kasslern.
Fräs de frysta rotsakerna och kasslern i en stor kastrull.
Tillsätt kål och potatis. Fräs i några minuter till.
Häll över vatten och grönsaksbuljong.
Koka tills rotsakerna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd.

Det var våran soppa denna veckan. Man blev väldigt mätt och så fick vi matlådor också. Det var bra det. Nu håller vi på och flyttpackar. Jag är helt klart sämst i hela världen på att flyttpacka.


Såhär såg det ut för ungefär ett halvår sedan när vi packade ihop i våran förra lägenhet. Då var jag sur som bara den för jag ville verkligen inte flytta därifrån. Nu är jag glad för nu vill jag verkligen flytta härifrån. Men det är faktiskt lika tråkigt att flyttpacka ändå. Jag är lika dålig på det fortfarande också, jag bara ställer alla sakerna på golvet och sen står jag och funderar på hur man gör när man packar.

Förresten! Ikväll på Kanal8 klockan 22.00 så är det premiär för Mauro & Pluras Kök. Jaha, tänker ni nu. Ännu ett himla matlagningsprogram. Men ikväll råkar det vara som så att de har toppengäster. Kolla in:

Håkan Hellström och Lena Ph. Min drömtrekant! Öh. Nej. Mina känslor för Håkan behöver vi väl knappast gå in på, men att jag har en liten crush på Lena Ph är kanske inte lika välkänt. Det har jag i alla fall. Jag tycker att Lena Ph är grymt snygg och jävligt rolig. Peace & Love 2006 så var Lena Ph den bästa konserten på hela festivalen. Missa inte det nu! Kanal8 klockan 22 ikväll!

Marina And The Diamonds - I Am Not A Robot

Dagens middag: Halvfabrikat.

Idag åt vi vegoburgare till middag. Grönsaksburgare direkt från frysdisken med lite rösti till som vi hittade i frysen som måste rensas ur inför flytten. Så det blev helt och hållt halvfabrikat till middag idag. Funkade utmärkt för mig som varit stressad till tusen hela dagen.

Ja. Vad har jag haft för mig de senaste 2 dagarna då eftersom det verkar som att jag plötsligt har ett liv istället för en blogg? Igår jobbade jag, sen var vi och skrev kontrakt på lägenheten, sen var det bara åka hem och äta middag och sedan till Evelina för tisdagsmyset. Idag har jag jobbat, skyndat hem och gått på rekryteringsmässa, skyndat hem och ätit middag och sen iväg på bio för att se Alice I Underlandet. Så jag har knappt hunnit sitta framför datorn. Och ja, filmen var bra. Jag ger den 4 pluppar av 5. Nu ska jag dricka te, ta en huvudvärkstablett, titta på Andra Avenyn och sedan sova. Jag ska upp klockan sex imorgon bitti igen. Snark.

Förresten, säg Hej till mitt nya kök:



Där vid bardisken ska jag sitta och sippa Caipirinha. Det blir fint det. Nu brukar jag visserligen inte sippa Caipirinha så ofta, men det är ju för att jag inte haft någon bardisk förut!

Midlake - Core Of Nature



Fylld lövbiff med nêrgizî.

Idag åt vi söndagsmiddag. Det blev så eftersom vi åt på IKEA i lördags så lördagsmiddagen blev igår istället. Då fick söndagsmiddagen bli idag istället. Det passade sig ganska bra eftersom den var lite festligare, och idag var ju en bra dag att fira på. Så det blev fylld lövbiff med nêrgizî. Nêrgizî är en kurdisk potatissallad, och inte rotmos som det ser ut som på bilden, som är väldigt enkel att göra och väldigt gott.


Fylld lövbiff med nêrgizî


För 2 portioner

Fylld lövbiff:
2 lövbiffar
ca 5 skivor salami
½ zucchini

Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna zucchinin. Finhacka salamin.
Fräs zucchini och salami i stekpanna.
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
Dela upp salamifräset på lövbiffarna.
Vik ihop och fäst med en tandpetare.
Fräs några minuter på varje sida i en stekpanna.
Lägg lövbiffsrulladerna i en ugnsform och stek i ugnen i ca 10-15 minuter.

Nêrgizî:
ca 400 gr mjölig potatis
4 salladslökar
3 msk tomatpuré
cayennepeppar
salt

Skala och skär potatisen i bitar.
Koka tills den är mjuk.
Strimla löken och stek tillsammans med tomatpurén.
Mosa potatisen och blanda med salladslöksfräset.
Smaka av med cayennepeppar och salt.

Det var inte alls dumt det. Alldeles lagom mycket fira-middag. Nu har dock den värsta OMG-vi-är-med-lägenhet-chocken lagt sig. Nu letar vi mest efter en soffa. Någon som bor i Göteborgsområdet som har en billig och bra soffa till salu? Jag vill ha en bäddsoffa så vi har någonstans att göra av gästerna. Jimmy vill antagligen ha någonting som jag inte alls vill ha. Så brukar det vara. Nu ska jag försöka bli trött framför teven. Jag ska jobba tidigt imorgon, så förhoppningsvis blir jag trött snart.

Joel Alme - You Will Only Get It Once

(jag älskar joel alme. åh. vad bra han är. jag vill gifta mig med joel alme och ha små alme-bebisar. eller. nej. nu överdriver jag. men jag älskar joel almes musik. åh. åh! hela albumet är ju helt fantastiskt proppat med finfina bitar. nu vill jag ha sommar och gå på festival och titta på joel alme. eller så funkar det med en spelning på någon klubb nu när det är vinter också. joel alme. vilken kille!)

Passion För Mat.

Som sagt så var jag och Jimmy på matmässan "Passion För Mat" i söndags. Det var inte dumt alls det. Överallt fick man provsmaka allting från korv till choklad till glass till chips till must. Ja, till och med vin och öl fanns det för provsmakning. Sjukt lång kö var det för att få komma in, men vi glassade förbi den med våra specialbiljetter och kom in till... Ännu mer folk! Därför orkade jag inte fota någonting därinne, men Jennie på Kalasgott har fina bilder därifrån så kika in där vetja.


Vi kom i alla fall hem med chips (skräll!), äppelmust och sen valde vi 3 praliner var från Flickorna Kanolds. Jag valde en pralin med smak av Baileys, en med smak av kanel, kardemumma & ingefära och en med citrontryffel. Och Jimmy valde en med björnbär & vanilj, en med passionsfrukt & chili och en med violtryffel. Jag har bara smakat på den med Baileys-smak ännu och den var förbaskat god. Såklart.

Synd att jag ska vara så dålig på att trängas och gå fram och smaka på saker bara. Jag är verkligen inte alls mycket för folksamlingar. Vi var på IKEA i lördags och jag tyckte att det var mycket folk där, men det var ju ingenting mot hur det var på matmässan. Förutom IKEA så åkte vi till en affär alldeles brevid slakthuset här i Göteborg och därifrån kom vi hem med 1,5 kilo entrecote för 82 kronor och 1,2 kg oxfilé för 100 kronor. Stört billigt! Åk dit om ni har vägarna förbi Göteborg vetja.

Förresten, angående lägenheten vi var och tittade på igår... Vi fick den! Woohoo. Förstahandskontrakt! En egen lägenhet, som vi får bo i hur länge vi vill. Med 2 sovrum och ett stort kök/vardagsrum. Egen tvättmaskin och torktumlare. Yaaay. Vi ska flytta in så snart som möjligt så nu ska det bara börjas packas, skrivas kontrakt och allting sånt där ni vet. Saker som ska sägas upp och den lilla detaljen att vi inte äger någon soffa. Men det där löser sig. Tillbaka till Mölndal alltså. Fint det. Jag har saknat Mölndal. Jag måste skriva det igen: Förstahandskontrakt! Amazing.

Creature With The Atom Brain - Something Is Wrong

Aprikos och mandelmassa-muffins.

Igår hade jag och Jimmy funday sunday. Vi började med att gå på matmässan, jag återkommer om det senare, och sen åkte vi och tittade på en lägenhet. Som vi antagligen inte kommer att få, men det är ju roligt att åka runt och titta på lägenheter. Det är ju snart dags för oss att flytta igen så det kommer nog att bli en hel del sånt under våren. När vi åkte hem från lägenhetstittande var det visserligen inte så mycket funday. Jag var genomblöt om fötterna och hungrig så jag gnällde mest. Men sen när jag fått mat i magen var jag lite gladare igen och ställde mig och bakade muffins.



Muffins fyllda med aprikos och mandelmassa

12 st

100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl grädde

Fyllning:
1½ msk smält smör
100 gr mandelmassa
1-2 droppar grön karamellfärg
torkade aprikoser

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret till fyllningen och riv mandelmassan.
Rör ihop och färga grönt.
Smält smöret till smeten och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Häll i grädden och smeten och vispa ordentligt.
Blanda ner smöret. Fördela smeten i muffinsformar.
Rulla kulor av mandelmassan.
Lägg en kula och ½ torkad aprikos i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Jag fick lite hybris och hällde smeten direkt i muffinsplåt utan muffinsformar i, vilket ju enligt muffinsplåtens tillverkare ska fungera utmärkt men som i praktiken går sådär. Så det blev lite meckigt med att få ur vissa muffins ur plåten. Men en halv muffins är också en muffins.

Nu ska jag äta lite sen frukost och sen ska jag ta en promenad i det vackra vårvädret. Eller. Nja. Det är ganska mulet, men det är +3 i alla fall och det måste ju räknas som vårväder. Det är faktiskt mars nu. Då ska det vara vårväder!

Hayseed Dixie - Highway To Hell

RSS 2.0