Även om det inte betyder någonting så kommer du aldrig någonsin att känna dig ensam.

Nu har det nog gått såpass lång tid att ni hunnit nyktra till efter januari-drinkarna. Dessutom måste jag ju bjuda på februari-drinkarna innan mars är slut, annars blir det ju konstigt. Och ni kan ju behöva ny inspiration till era kommande flamingofredagar. Själv behöver jag bli av med lite inspiration till mina, alternativt bli alkoholist eller att något möbelföretag sponsrar mig med ett nytt tjusigt barskåp (hint! hint!). Men nu över till huvudakten: Vad vi drack i februari.
 
Päronflirt
 
2 cl Baja Päron
2 cl Päronvodka
1 cl Frangelico
Mjölk
 
Blanda alla ingredienserna i ett martiniglas.
Garnera med en päronskiva.
 
Här har vi en efterrättsdrink, den smakar lite som päronglass med en hint av hasselnöt. Mättande, söt och god. Frangelicon fick jag be Jimmy köpa ut åt mig på Systembolaget i Nordstan eftersom den inte fanns här, så jag vet inte om den kanske är lite klurig att få tag på eller om det bara är Systembolaget i Mölndal som är lite efter. (Säljs väl liksom mest Marinella och Sofiero där om man tittar på kundkretsen som brukar umgås där utanför...) Betyg då? Ja, det får bli av 5 prickiga prickar.
 
 
Disaronno Cosmo
 
4 cl Disaronno
2 cl Vodka
tranbärsjuice
limejuice
 
Skaka alla ingredienserna med is. Häll upp i frostat martiniglas.
 
Frostat betyder att du ställer glasen i kylskåpet innan du häller upp grejer i dem. Det här var min födelsedagsdrink (och en jädra massa fler dagen efter på Familjen) och det var en förbannat fin födelsedagsdrink. Tänk vad mycket trevligt vi haft med den där Disaronnon som jag trodde skulle stå i skåpet och damma i all evighet, helt fantastiskt drinkingrediens! Det här var gott, fräscht och svalkande och jag ger den 4/5 prickiga prickar.
 
Velvet Breeze
 
4 cl Black Velvet
tranbärsjuice
sprite 
limeklyftor
 
Fyll glas med is och limeklyftor.
Häll i whiskeyn, fyll upp med sprite och toppa med tranbärsjuice.
 
Ser ni de finfina drinkpinnarna? Dem har jag fått av min svärmor som tyckte att jag behövde flamingo-drinkpinnar till mina flamingofredagar. Det hade hon ju faktiskt helt rätt i. För att citera mitt älskade Kvarteret Skatan: "Jag är ju ingen whiskeytönt men..." Jag gillar ju faktiskt inte whiskey alls, men det här var gott! Tror det är magin med tranbärsjuice som gör det, tar ju bort all spritsmak i alla drinkar och gör det mesta livsfarligt. Jag bjöd mina föräldrar på denna när de var på besök, dagen efter bjöd pappa igen och gav oss Irish Coffee. Alla fick sina i kaffekoppar utom jag som fick min i en mugg med Mulan på?! Fint att han tycker det är okej att bjuda mig på sprit, men att jag måste få den i en barnmugg... Betyget på Velvet Breezen? 4/5 prickiga prickar.
 
Nu har jag eftersvettats färdig efter min 5,5 kilometersrunda (VEM ÄR JAG EGENTLIGEN?!) så nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon är det fredag, en efterlängtad sådan efter en ganska jobbig vecka på flera sätt. Då ska vi dricka bubbeldrinkar och äta lösgodis. Trevlig helg på er!
 

Jag tänker inte ägna hela mitt liv åt att oroa mig.

Nej, det blev inga månadsdrinkar. Tiden liksom rann ifrån mig, så vi tar en vad-vi-åt-förra-veckan istället. Fastän jag knappt lagade någon mat överhuvudtaget på hemmafronten.
 
I måndags gjorde jag någonting som jag tänkte att jag skulle skriva om, men jag kan för allt i världen inte komma på vad denna aktivitet var för någonting. Jag har försökt kolla efter ledtrådar på instagram men där finns bara en bild på en tantkaka, en Ofelia i trädgården och våran middagsmat och jag vet inte om det var något av detta jag syftade på. Till middag lagade jag i alla fall köttfärslimpa som jag plötsligt fick för mig att jag ville ha fyllning i, så jag hackade några soltorkade tomater och blandade med philadelphia och fyllde köttfärslimpan med. Sen serverade jag den med kokt potatis och gräddsås.
 
I tisdags blev det en gammal goding: Kycklingpaj. Den har hängt med i några år nu, första gången jag åt den var när jag bodde med Evelina i Johanneberg. Fast då gjorde vi den med quornbitar eftersom vi skulle bjuda Jolin på den och det går precis lika bra det. Så, byt ut kycklingen mot quornbitar för en vegetarisk version alltså. Och snåla för all del inte med osten.
 
I onsdags var jag hemma hos Charlotta på matbloggsträff med tema vår. Det bjöds på bl.a ramslökssoppa, broccolibiffar, sparris, potatissallad, halloumi- & zucchiniplättar, vinbladsdolmar och mycket, mycket mer. Själv hade jag med mig en fikonkaka, väldigt vårligt. Hrm hrm. Men man tar faktiskt ut fikonträden i trädgården igen på våren!  
 
I torsdags var det tofu-torsdag. Nej, det är ingenting vi brukar ägna oss åt. Jag tyckte bara det lät trevligt. Och så jobbar jag ju på det där med att använda mig av tofu lite oftare. Det blev en tofu- och kikärtscurry med sötpotatis och spenat. Den var väldigt god, men lite svåräten. Svårt att förklara varför, men det var liksom... Kämpigt. Det var kanske helt enkelt bara mättande.
 
I fredags tog vi vårat pick och pack och åkte till Tidaholm för att stanna där hela helgen. Svärmor bjöd på en god kycklinggratäng (från 56kilo-bloggen och jag har försökt leta rätt på receptet där för att länka det men jag orkar verkligen inte leta mer nu, det tar ju 400 år att ladda alla bilder hon har i alla inlägg. Men den var god!)
 
Eftersom det var så fint väder under helgen så fick det bli grillpremiär i lördags. Ofelia passade på att springa runt och leka i trädgården i väntan på maten, men hon ville inte gå av stenplattorna eftersom det är väldigt läskigt med gräs och löv. (Sån jävla stadsbo den där ungen, pinsamt!)
 
I söndags blev det hämtmat innan vi satte oss på tåget hem igen. Jag tog en kycklingrulle eftersom jag inte, hur mycket jag än försöker, kan få mig att tänka att det är gott med köpe-pizza längre. Jag vet ju att jag brukade älska sån där med bea-sås och "oxfilé" men nu känner jag bara... Nej. Tänk om man kunde börja känna så för chips också, då skulle man allt vara as #healthy as it gets.
 
Den här veckan testar vi någonting nytt. Jimmy är tvungen att jobba över varje dag och eftersom vi inte har någon bil (eller ens körkort) så känner jag att det kan bli lite svårt för mig att gå och storhandla, med barn och barnvagn och få med allt hem också. Så jag satte mig och skrev in våran inköpslista på datorn och nu ska vi få matvarorna hemlevererade direkt till dörren i eftermiddag. Det blev konstigt nog inte alls dyrare än vad det brukar bli när vi handlar och leveransen är gratis, men jag känner mig hur lat som helst. Plus att jag ju tillhör de där konstiga människorna som faktiskt gillar att gå i mataffären och klämma på grejer... Så det blir nog inte någon vana, men det är skönt att alternativet finns när saker och ting kör ihop sig.
 

Känn pressen.

När blogglusten tryter, men matlusten finns kvar, och allting visas på instagram men ingenting här... Då blir det ju lite konstigt. Tråkigt. "Jag vill ju ha recepten på det du lagar också!" Sa en kompis till mig häromdagen. Så jag tänkte att jag ska haka på den här senaste trenden med att berätta om vad vi åt förra veckan i ett enda inlägg. Och så skriver jag ju samtidigt lite om vad vi pysslat med också, låter det bra? Ja. Det gör det.
 
I måndags var det regnigt och ruskigt, jag och Ofelia stannade inne och bakade kardemummabullar och gick endast ut för att gå till posten och hämta ett paket. På kvällen gjorde jag det enkelt för mig och slängde ihop några quesadillas fyllda med philadelphia, tacosalsa, babyspenat och mozzarella. Babyspenat är en av de få saker Ofelia inte äter, så jag tänkte att om man gömmer dem i tortillabrödet så äter hon nog bara. Jo tjena, hon satt och pillade och pillade för att inte råka få i sig någon pyttebit spenat.
 
 
I tisdags var det superfint vårväder och det gör ju att man känner att det börjar bli dags att byta ut soppor mot sallader, O hade tid på BVC sent på eftermiddagen och vi var inte hemma igen förrän efter fem nångång, så det fick bli en en enkel, snabb men väldigt god sallad med halloumi och sparris och massa andra goda grejer till middag. 
 
Onsdagen bjöd återigen på superfint väder, vi hängde med några kompisar i en lekplats hela förmiddagen och på kvällen åt vi något så ovanligt som fläskpannkaka med kanelstekta äpplen till middag. (Såså mamma, få ingen hjärtattack nu.) Jimmy tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag frågade om han ville ha lingonsylt till, men då visade det sig att han trodde att jag stod och stekte potatis och trodde att han skulle få stekt potatis och lingonsylt till middag. Endast.
 
Ja, visst börjar det bli dags att byta ut soppor mot sallader, men inte riktigt ännu. Så torsdags fick det bli soppa. En tomat- & majssoppa med röda linser som serverades med ostsmörgåsar. Gott, billigt och mättande.
 
I fredags gjorde fredagspastan en snabb comeback i vårat kök efter att ha varit på villovägar i några månader. Då var det Sofies kycklingpasta med tryffel och champinjoner som stod på menyn. Supergott tyckte hela familjen, sen efter bejbinen hade somnat vankades det fredagsdrink, ostbågar och en bra film. 
 
Under lördagen förvandlades våran lägenhet till ett ölbryggeri (den gör det allt oftare nuförtiden, vissa tycker det är skitbra, andra tycker att det är sådär...) och jag fick vara mattant till ölbryggarna. Jag bjöd dem på pestopaj och de verkade nöjda med det. Sen fick jag ännu ett bevis på att Jimmy egentligen är en alien som absolut inte befann sig på jorden under 90-talet då han aldrig hört talas om leken "Under Hökens Vingar"... (Andra saker han inte vetat vad det är: Marängswiss, "Mitt Så Kallade Liv" och Voxpop. Det sista är ju sånt jävla stort bevis så att det spelar liksom ingen roll hur många hockeyträningar han skyller på. ALLA i vår ålder vet vad Voxpop är.)
 
Söndagen var som de har varit under den största delen av vinterhalvåret. Skidor på teven och långkok på spisen. Skidorna resulterade i norska segrar och långkoket resulterade i en gulasch. 
 
Så var det med den matveckan och nu vet ni att jag lever också. Kanske återkommer jag snart med Månadens Drinkar, kanske gör jag inte det. Jag tycker att någon borde uppfinna en apparat som kan skriva blogginläggen åt en från huvudet. Så kan man blogga och jogga samtidigt till exempel. Det vore fint. Nu ska jag gå och stjälpa upp en kaka.
 

RSS 2.0