Även om det inte betyder någonting så kommer du aldrig någonsin att känna dig ensam.

Nu har det nog gått såpass lång tid att ni hunnit nyktra till efter januari-drinkarna. Dessutom måste jag ju bjuda på februari-drinkarna innan mars är slut, annars blir det ju konstigt. Och ni kan ju behöva ny inspiration till era kommande flamingofredagar. Själv behöver jag bli av med lite inspiration till mina, alternativt bli alkoholist eller att något möbelföretag sponsrar mig med ett nytt tjusigt barskåp (hint! hint!). Men nu över till huvudakten: Vad vi drack i februari.
 
Päronflirt
 
2 cl Baja Päron
2 cl Päronvodka
1 cl Frangelico
Mjölk
 
Blanda alla ingredienserna i ett martiniglas.
Garnera med en päronskiva.
 
Här har vi en efterrättsdrink, den smakar lite som päronglass med en hint av hasselnöt. Mättande, söt och god. Frangelicon fick jag be Jimmy köpa ut åt mig på Systembolaget i Nordstan eftersom den inte fanns här, så jag vet inte om den kanske är lite klurig att få tag på eller om det bara är Systembolaget i Mölndal som är lite efter. (Säljs väl liksom mest Marinella och Sofiero där om man tittar på kundkretsen som brukar umgås där utanför...) Betyg då? Ja, det får bli av 5 prickiga prickar.
 
 
Disaronno Cosmo
 
4 cl Disaronno
2 cl Vodka
tranbärsjuice
limejuice
 
Skaka alla ingredienserna med is. Häll upp i frostat martiniglas.
 
Frostat betyder att du ställer glasen i kylskåpet innan du häller upp grejer i dem. Det här var min födelsedagsdrink (och en jädra massa fler dagen efter på Familjen) och det var en förbannat fin födelsedagsdrink. Tänk vad mycket trevligt vi haft med den där Disaronnon som jag trodde skulle stå i skåpet och damma i all evighet, helt fantastiskt drinkingrediens! Det här var gott, fräscht och svalkande och jag ger den 4/5 prickiga prickar.
 
Velvet Breeze
 
4 cl Black Velvet
tranbärsjuice
sprite 
limeklyftor
 
Fyll glas med is och limeklyftor.
Häll i whiskeyn, fyll upp med sprite och toppa med tranbärsjuice.
 
Ser ni de finfina drinkpinnarna? Dem har jag fått av min svärmor som tyckte att jag behövde flamingo-drinkpinnar till mina flamingofredagar. Det hade hon ju faktiskt helt rätt i. För att citera mitt älskade Kvarteret Skatan: "Jag är ju ingen whiskeytönt men..." Jag gillar ju faktiskt inte whiskey alls, men det här var gott! Tror det är magin med tranbärsjuice som gör det, tar ju bort all spritsmak i alla drinkar och gör det mesta livsfarligt. Jag bjöd mina föräldrar på denna när de var på besök, dagen efter bjöd pappa igen och gav oss Irish Coffee. Alla fick sina i kaffekoppar utom jag som fick min i en mugg med Mulan på?! Fint att han tycker det är okej att bjuda mig på sprit, men att jag måste få den i en barnmugg... Betyget på Velvet Breezen? 4/5 prickiga prickar.
 
Nu har jag eftersvettats färdig efter min 5,5 kilometersrunda (VEM ÄR JAG EGENTLIGEN?!) så nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon är det fredag, en efterlängtad sådan efter en ganska jobbig vecka på flera sätt. Då ska vi dricka bubbeldrinkar och äta lösgodis. Trevlig helg på er!
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh päronflirt ska jag ju definitivt prova, ser förförande god ut!

Svar: det tycker jag absolut att du ska göra!
Pernilla

2014-03-31 @ 09:38:40
Postat av: Emmy

Härligt med en massa fina drinkrecept! Tackarrrr!
Ja, vad har det tagit åt dig människa?! Ut och springa på det där viset. Jag var på en andra löpinspirationsdag i helgen för att försöka peppa mig själv att det är roligt. Och ihop med flera hundra andra så blev det så klart extra roligt. De är ju en billig och enkel träningsform, jag ska bara se till att tycka om det lite mer bara. Känslan när man kommer hem efter en runda är ändå riktigt skön. Huvudet töms lite.

Svar: ja, det är ju känslan efteråt som jag peppar mig med, för själva springandet har jag inte lärt mig att njuta av ännu. men sen när man står i duschen efteråt och känner sig mallig, det är fint det!
Pernilla

2014-03-31 @ 16:07:01
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

Vi gillar verkligen dom där buckliga glasen, så häftiga! Och naturligtvis så gillar vi det som finns i glaset också, ja i alla glasen faktiskt. Disaranno fick vi googla på vad det var för någon sort och flaskan kände vi ju igen när vi såg den.
Bubblet du hintade om på Instagram är nu hemköpt i alla fall, så det ska testas inom kort, tack för tipset!

Ha nu en riktigt skön vecka, hoppas den blir bättre än förra,
kramar

Svar: jag kan varmt rekommendera disaronno faktiskt, fastän jag inte alls är förtjust i mandelsmak i övrigt, men vad mycket gott vi gjort med den!
vad tyckte ni om bubblet nu då? som saft en solig dag tyckte jag!
kramar!
Pernilla

2014-03-31 @ 21:18:24
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Kim

Såna drinkpinnar har jag också - snyggelisnygga.
Ta mig tusan om jag inte ska investera i en Disaronno alltså, den verkar vara del av mycket gott.

ps. Dagens låtval ger jag 5/5 russin. ds.

Svar: ett måste till flamingofredagen med såna drinkpinnar!jag måste investera i en ny disaronno för våran har tagit slut, så bra är den!
Pernilla

2014-04-01 @ 21:45:42
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Greyerzer

Varför inte överraska gästerna med en drink i fast form nästa gång? Jägermeistergelé. Den är inte dålig, den heller. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2014/04/jagermeistergele.html

2014-04-05 @ 16:24:29
URL: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0