Vad skulle vi annars göra?

Jahapp. Då var det dags att leta lägenhet igen då. Någon som har en liten lya ledig från och med sista juli? Gärna i Göteborg. Gärna billig. Gärna med stort kök. Gärna med balkong. Antingen det eller 1,3 miljoner då vi har första tjing om vi vill köpa den vi hyr nu. Kom igen nu, det är väl inte för mycket begärt? Se det som en investering. Jag vill inte flytta ju. Jag trivs ju här med min balkong och mitt stora kök och snöskovelmannen. Det känns ju som att det var nyss vi slutade leta lägenhet och nu ska man börja igen. Och svara i telefon när massa konstiga typer ringer och frågar om man vill hyra en stuga i Kungälv. Inget hem, inga pengar, inget jobb. HALLÅ! REINFELDT! DET SKULLE JU BLI SÅ BRA NU! DU SA JU DET! DU LOVADE JU!

Filter - Hey Man Nice Shot

Kom igen! Kom igen!

Hur bra är jag på en skala? Såååå bra. Jag bestämde mig för att jag idag ska ha gjort klart första uppgiften på hemtentan. One down two to go, så att säga. Tänkte att jag sätter mig klockan sex, pluggar hårt fram tills klockan åtta, kollar på hockeyn och sen fortsätter jag. Men ICKE! För redan 19.10 är jag klar med första uppgiften. Sen sprang jag runt i lägenheten ett tag och trallade nån fin sång om att jag är så jävla intelligent och smart och bra på alla vis. Sen ringde jag till Jocke och bad honom att blocka sitt ass. Ungefär i alla fall. Jocke fick en disspoäng, och sen fick jag också en disspoäng. Så nu står det 1-2-1 i dissar. Jimmy har 1, Jocke har 2 och jag har 1. Nu kanske Jocke tycker att mina och Jimmys disspoäng ska räknas ihop, men så är det inte. Det bestämmer jag.

Nu ska jag fortsätta med att vara nöjd över mig själv och så väntar jag på att min mamma ska ringa så att vi kan boka lite tågbiljetter då min mamma, min pappa och lilla Pippen ska hälsa på oss nästa helg. Allt för att Jimmy i helgen på fyllan sa: "Kan inte Pippen komma och hälsa på oss snart? Han är så jävla rolig!" Pippen är alltså min 4-åriga brorson. Så jag berättade det för min mamma och nu ska de komma och hälsa på. Sen ska de lämna Pippen här så att Jimmy har någon att leka med om dagarna. Vad glad Jimmy ska bli!

JJ Cale - Strange Days

Jazzhuset är fullt av trix.

Åååh. Vad jag älskar Göteborg när klockan är 22 på kvällen och det är för varmt för att ha jacka. När det luktar gott av nyklippt gräs och nyutslagna blommor. När det sitter massor av folk på uteserveringar överallt och man hör massa musik och glada skratt. Och då är det ändå bara april, och en helt vanlig tisdag. Det är för mig ett mysterium att man kan vilja bo någon annanstans. APRIL! TISDAG! VARMT! UTESERVERINGAR!

Och här är Dagens Middag:



Chili Med Chorizo

För 4 pers

300 gr köttfärs
2 st red hot chorizo
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 tsk sambal oelek
200 gr kidneybönor

Hacka löken och vitlöken. Skär korven i skivor. Stek köttfärsen och löken i en stor stekpanna.
 Lägg i korven och bryn den. Blanda ner tomatkross och sambal oelek.
 Låt puttra ihop i några minuter. Häll i bönorna strax innan servering.
Servera med tortillachips, riven ost, créme fraiche och hackade grönsaker.

Riktigt mumsigt var det. Efter maten gick jag till Evelina och åt chips och choklad. Kan det bli bättre? Ja. Lägg till lite Desperate Housewives på det också så blir det ännu bättre. Mindre bra är det faktum att jag har ett slutbetyg från gymnasiet. Ja. Jag vet, det låter konstigt. Men för mig har det där slutbetyget bara ställt till bekymmer, och fortsätter att göra det. Jävla Lugnetgymnasiet. Jag ska gråta ut i aftonbladet och stämma rektorn. Men först ska jag sova för jag måste jobba imorgon.

JJ Cale - Down To Memphis

Och coca-cola chiks och kiks.

Jag är sugen på choklad. Det är konstigt, för jag är väldigt sällan sugen på choklad. Tur att jag ska hem till Evelina strax så jag får äta upp mig lite. Eller åtminstone få en ursäkt till att äta choklad. Sen att när jag väl köper choklad så tröttnar jag ändå alltid efter typ två bitar ignorerar jag just nu. Här hemma försvinner chokladen konstigt nog ändå, det måste vara våran hemliga inneboende som äter upp den också. Ja, ni vet han den mystiska typen som äter upp allt bröd. När man är sugen på choklad så ska man inte läsa massa matbloggar, titta i sina receptböcker eller hänga på Martha Stewarts hemsida. Men jag har ju alltid varit lite av en machocist så jag gör det ändå.

Newham Generals Feat. Chrome - Just Movin'

Han har skrivit det och det.

Idag har jag varit på föreläsning och lyssnat på en snubbe som sjöng Bellman. Det tycker jag är en alldeles lagom jobbig skoldag. Tydligen tyckte inte mina lärare samma sak för de gav oss en hemtenta efter föreläsningen som vi ska få roa oss med hela helgen. Jag tror inte att lärarna vet om att det är Valborg på torsdag. Eller så tror de att vi tycker det roligaste som finns är att analysera dikter, skildra personbeskrivningar i Candide och titta efter klassicistiska drag i Faidra. Jag har inte ens läst Faidra ännu. Därför ska jag nu bege mig ut på balkongen och läsa lite. Någon som vet var man kan få tag i en kopiator i den här stan?

Peter, Bjorn & John - Blue Period Picasso

Och hon är där från 6 till 6.

Uuuäääh. Sverige förlorade. Men det gör ingenting, det kommer ju fler matcher. Jag har sån positiv syn på livet. Man blir sån i Göteborg. Även om det nyss drog förbi ett rejält åskväder. Fast nu var det ju egentligen inte alls det jag hade på hjärtat, jag hade faktiskt bara tänkt visa Dagens Middag:



Pasta med kyckling och soltorkade tomater

För 2 pers.

2 portioner tagliatelle
2 kycklingfiléer
½ gul lök
ca 5 stycken soltorkade tomater
½ dl kycklingbuljong
1 dl grädde
färsk basilika
riven ost

Koka pastan. Hacka löken. Strimla kycklingen och soltorkade tomater.
Bryn i en stor stekpanna. Tillsätt buljong och grädde, låt koka ihop i några minuter.
Krydda med hackad färsk basilika. Vänd ner pastan och riven ost i stekpannan, blanda ihop.
Servera med en sallad.

Jättegott och krämigt var det. Hanna ville att jag skulle skriva ut ett recept på någon god marinad till kyckling, men då jag alltid gör mina marinader lite på känn så är det svårt att skriva ut något direkt recept.. Men om någon har ett bra recept på marinad till kyckling får ni gärna säga till. Nu ska jag sova bort min huvudvärk som åskovädret tog med sig.

Peter, Bjorn & John - Lay It Down

Ut på syntheseizer-golven.

H-O-C-K-E-Y! Hockey! Nu är det hockey-VM. Det är viktiga grejer i vårat hushålle. Viktigare än alla andra VM och EM och SM och sånt tillsammans. Vi har laddat upp med chips och dip och jag har tatuerat in Bengt-Åke Gustafssons ansikte på magen. Nej, det sista var faktiskt hittepå. När jag bodde i Brighton gav jag ett halvt löfte om att tatuera 21 någonstans om Sverige tog OS-guld det året. Det gjorde Sverige, och sen tog de VM-guld också. Jag har inte hållt mitt löfte. Undrar om Foppa är väldigt besviken på mig?

På tal om när jag bodde i Brighton och på tal om VM, så var det ju faktiskt fotbolls-VM det året också. Jag tycker inte om fotboll, men jag tycker att jag och Jimmy borde ta lärdom av the Coppings som jag var inneboende hos och dekorera våran lägenhet som de dekorerade sitt hus.



Fast med svenska flaggor förstås. Och med hockeygrejer istället för fotboll. Ja, det tycker jag. Det här är inte allt the Coppings sysslade med, varje gång England hade match så sprang hela familjen runt i matchtröjor och spelade "We Are The Champions" på högsta volym från arla morgon till sen kväll. Det borde jag och Jimmy också göra. Springa runt i Tre Kronor-tröjor, vifta med klubbor och skriksjunga med till "Den Glider In" eller någon annan fin hockeydänga... Fast... Chips & dip funkar ju också bra.

Doves - Birds Flew Backwards

Ner i ljuva livet.

Som jag skrev i torsdags så bakade jag ju en äppelkaka eftersom man måste ha något att bjuda gästerna på. Men eftersom jag tillhör en generation som sällan äter bakverk så står äppelkakan snällt kvar i skafferiet, därför värmde jag själv nyss på en liten bit i micron och satte mig på balkongen och åt upp den. Den är väldigt god faktiskt, och jag är inte ens speciellt förtjust i äppelkakor så det är minsann inget dåligt betyg. Här kommer den:



Mandeläppelkaka

200 gr mandelmassa
175 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl kesella
3 ägg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 äpplen, skalade och grovrivna
4 äpplen, skalade och skivade
strösocker
kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en halv långpanna med bakplåtspapper.
Riv ner mandelmassan i en bunke, klicka ner smöret och rör till en jämn smet.
Rör ner strösocker, kesella och ett ägg i taget.
Blanda mjölet och bakpulvret, och rör sedan ner det i smeten tillsammans med äppelrivet.
Häll smeten i långpanna och dekorera med äppelskivor.
Pudra över strösocker och kardemumma.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.

Man kan äta den med vaniljsås eller vaniljglass, men eftersom jag inte tycker om något av det så äter jag kakan som den är och det går precis lika bra. Jag längtar tills jag blir pensionär och får ha kafferep med mina väninnor. Jimmy säger att jag redan är en liten tant. När han sitter och drömmer om platt-tv och xbox så säger jag att jag vill ha en hylla i fönstret till mina blommor och ett skafferi som är så stort att man kan gå in i det. Blicken jag får då, den är inte att leka med. Undrar när jag ska vara ungdom? För jag var ju som ett litet barn ungefär fram tills... 2007, och sen blev jag en tant direkt. Jag får nog ha min ungdom samtidigt som jag tar mig min flipp i 55-årsåldern.

Nu väntar vi på att doktorn ska ringa Jimmy och sen ska vi gå och handla. Meddelande till svärmor: Jimmy är alltså inte sjuk, han behöver bara nytt recept på sin allergimedicin utskriven. Annars mår han bra och sitter här bredvid och äter kanelknäcke. Så. Just det ett meddelande till Hanna också; Din 20-lapp ligger på gräset nedanför våran balkong, men någon har kört över den med en gräsklippare så den är mest halv.

AC/DC - Walk All Over You

Upp på taken.

Igår...

Blev jag och Hanna hypnotiserade av en rumpa på stan.

Åt vi kinamat i en park.

Blev Hanna attackerad av tre galna duvor.

Försökte vi förstå oss på vad som egentligen är roligt med Boccia.

Lyssnade vi på Ding Dong.

Var jag och Balle grillmästare.

Drack vi Mojitos.

Lärde jag ut husmorstipset om Potatismjöl på mattan.

Gick vi vilse på Masthuggstorget.

Ville Jimmy tatta enorma glas på Haket.

Talade Denny ut om sitt kalvfonds-beroende.

Blev jag upprörd över att bli kallad Färjestadsfitta.

Fick jag hugg på Gretas!

Insåg jag att BikBok måste lära sina barnarbetare att sy bättre.

Lärde vi Hanna vad en räkrulle a lá DJ är.

Hade Ettan, Tvåan och Trean efterfest halva natten.

Idag...

Har vi skickat hem Ettan och Tvåan. Och jag är så trött att jag mest ligger på soffan och slumrar lite fastän jag borde läsa Brott & Straff. Återkommer senare om jag inte somnar in för natten.

Över staden.

Igår...

Skaffade vi cotify.

Döpte jag om mina "barn" till ettan, tvåan och trean.

Lyssnade vi på Ding Dong!

Upptäckte Balle kycklingfonden.

Upptäckte Hanna Salt&Vinegar-chipsen.

Insåg vi att kaffe och nakna tjejer löser alla problem.

Döpte vi om en stackars okänd kille till "Fesken."

Började jag prata engelska med en kille på bussen och anklagade honom för att vara Edward Cullen.

Försökte jag och Hanna lära folk att dansa bugg på Pustervik.

Lärde vi oss att Stefan Liv har stängt in sin efterblivna lillebror i kylen i en månad.

Tattade Jimmy ännu ett Kilkenny-glas.

Fick jag panik för att jag inte ville kissa i Håkan Hellströms kvarter.

Drack Jimmy upp halva Hannas fanta som tack för att hon betalade taxin.

Fick Ettan och Tvåan inte se på Coupling. Och ingen äppelkaka fick de heller.

Såg Jimmy sin Jack Daniels och förvandlades till Alfahannen.

Idag...

Ska vi ner på stan. Och sen ska vi grilla med DENNY!

Under fabriksmolnen, jag ser;

Nu har jag lagat latmat två dagar i rad. Men... Jag får det eftersom jag är så himla gullig. Alla andra matbloggerskor skyller på det vackra vädret som ursäkt till att de lagar latmat. Jag ska ju alltid vara kärringen mot strömmen så jag skyller på att jag är så himla gullig. Därför åt vi idag det här:




Fresh Island-gryta Med Ris

För 2 pers.

200 gr lövbiff
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 dl créme fraiche
1 påse fresh island dipmix

Finhacka vitlöken. Strimla lövbiffen och paprikan. Bryn vitlöken i lite olja.
 Tillsätt lövbiffen och paprikan.
 Krydda med dipmixen. Blanda ner créme fraiche, låt puttra ihop i några minuter.
Servera med ris och grönsaker.

För att väga upp min lite lätt lata matlagning så bakade jag en äppelkaka så vi har någonting att bjuda gästerna på i helgen. Jo, vi får gäster i helgen. Hanna kommer hit från Falun och Balle kommer hit från Tidaholm. Så vi ska ha fullt hus, fint väder, god mat, dricka, dans, lite shopping och förhoppningsvis lite grill också. Yeah, inga dåliga grejer.

Nu ska jag sova, eftersom jag är en sån där lat bortskämd 80-talist som ska upp och jobba tidigt imorgon bitti på mitt enormt välbetalda jobb som jag, precis som alla andra lata 80-talister, fått av mina curlingföräldrar. Typ. Kan ingen bara ge Amelia Adamo en smäll på käften så hon kommer i rätt balans? Eller låta henne återfödas i min familj och ha mina föräldrar i några år. Det skulle nog ge henne lite perspektiv på tillvaron. Nej. Nu ska vi inte vara bittra. Nu ska vi sova.

Edwin Hawkins - Oh Happy Day

Elvispojkarna som slänger upp påskliljorna.

Hittade den här fina fina biten hos Kom igen, Linda! som i sin tur hittat den på youtube förstås. En inte alls dålig version utan snarare precis tvärsom. Och det var alldeles för längesen vi hade lite musik här. Så idag, Music Maestro:



Så. Nu kan vi alla sova gott inatt. Varsågoda.

Håkan Hellström - Jag Vet Inte Vem Jag Är, Men Jag Vet Att Jag Är Din

Andra Långgatan-flickorna med hjärtat av på mitten.

Solen skiner och fötterna är trötta efter massor av promenerande idag. Jag har köpt ett snöre. Eller ja, tekniskt sett var det ju Jimmy som betalade för det. Det är troligtvis också Jimmy som kommer att få göra jobbet som vi skulle ha snöret till. Nämligen att sätta upp en spegel. Flytta på en spegel är nog mer sant. Jag köpte alltså inget snöre, men jag köpte en minimuffins-form och formar att göra vaniljhjärtan i. Sånt gör mig glad i magen hela dagen. Precis som Jimmy blir glad av ett snöre. Det har jag bestämt, alla killar gillar snören och att bygga grejer. Oh ja.

Det här åt vi igår:



Pastagratäng med kassler

För 2 pers

2 portioner pasta
ca 100 gr kassler
2 dl pastasås arrabbiata
2 dl ostsås
riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan. Strimla kasslern.
Blanda pasta, kassler, pastasås och ostsås och häll i en ugnsform. Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med en sallad. Ät.

Ja. Det var ju inte särskilt svårt. Varken att laga det eller att skriva ut receptet. Lyckades dock bränna mig på handen när jag skulle ta ut gratängen ur ugnen. Nåja, nu har jag ett brännmärke på varje hand. Jag kan ljuga ihop någon historia om hur jag blev torterad av indianer som barn. Indianer finns det ju så gott om i Sågmyra liksom.

The Beach Boys - Barbara Ann

När jag går runt här i feber.

Igår var jag som sagt bjuden på middag. Och det var inte bara jag som var bjuden utan Evelina fick också följa med hem till de värmländska flickorna i Majorna. Vi kan kalla dem Jolin och Ann. De började med att låsa in oss i grannens lägenhet. Jag vet inte vad det är för konstig välkomstgest men vi fann oss snällt till rätta. Efter ett tag fick vi dock bubbelvin att avnjuta medan vi satt där inlåsta så det gick an ändå. Till sist blev vi också utsläppta ur grannens lägenhet och fick komma in till Ann och Jolin.

Till förrätt fick vi en liten toast med tonfiskröra vilket inte var dumt alls. Till huvudrätt bjöds det på detta och till efterrätt fick vi chips. JA, det räknas som efterrätt! Ann hade dessutom gått på nostalgitripp på Baloo's och köpt både Hallonsoda och Cuba Cola. Eller ja, det hette ju inte Hallonsoda utan Halloj - Ej För Vuxna. Så jag lät bli den och drack Cuba Cola istället. Huu, vad sött det var. Sockerlager på tänderna efter ett halvt glas. Efter att ätit oss proppmätta och glada började Jolin och Ann dansa så jag och Evelina blev rädda och åkte hem. Ungefär...

Annars satt vi mest och diskuterade chipsminnen, sommarjobb, Andra Avenyn (haha!) och huruvida en flipp är något man får eller något man tar sig. Jag trodde att "flipp" var ett allmänt känt fenomen men det är tydligen en falugrej för varken Jimmy, Evelina, Jolin eller Ann hade någonsin hört talas om det innan. En flipp är när man antingen blivit rejält sårad eller nyss avslutat ett väldigt långt förhållande och då börjar ligga med allt man ser och möter och får bete sig förjävla illa utan att behöva ursäkta sig med något annat än att man har en flipp. Man kan ligga med x antal personer under en kväll, sitt ex kompisar, sina kompisars pojkvänner osv. osv. och kan sen bara rycka på axlarna åt det och säga att: "Jag har ju en flipp!" I Falun är detta fenomen väldigt populärt, själv har jag aldrig haft någon men jag ska nog ta mig en när jag och Jimmy skiljer oss när vi är i 50-årsåldern och har 4 barn att dras med. En får ju unne säj lite.

Idag har jag, förutom att stryka; hämtat kurslitteratur, dammsugit hela lägenheten, bytt gardiner i sovrummet, inhandlat lite proviant tills i helgen, lagat middag och pluggat. Så nu får jag äta Ben&Jerry's medans Jimmy skurar golven. Jo. Det får jag faktiskt. Det säger min mamma!

The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

Nere vid kanalerna.

Lite senare idag ska jag berätta om den eminenta middagen jag var bjuden på igår. Men först kommer Måndagens Middag:



Couscoussallad med grillad halloumi

För 2 pers.

2,5 dl grönsaksbuljong
2 dl couscous
1 msk olivolja
1 apelsin
½ blodgrapefrukt
1 avokado
färsk basilika
cashewnötter

Dressing:
½ citron, rivet skal och saften
1 vitlöksklyfta
½ röd chilifrukt
olivolja
sweet chili-sås

Koka upp grönsaksbuljong och olivolja. Lägg couscousen i en skål, häll över den kokande buljongen.
Täck med plastfolie och låt svälla i ca 10 minuter. Lägg i en klick smör och rör om.
Skala och hacka apelsin, grapefrukt och avokado. Blanda ner i couscousen.
Hacka färsk basilika, rör ner i couscousen tillsammans med 1 näve cashewnötter.
Gör i ordning dressingen; Riv skalet och pressa ur saften. Riv ner en vitlöksklyfta och finhackad chili.
Häll i lite olivolja och sweet chili-sås. Häll dressingen över couscoussalladen och rör om.
Servera med halloumi, grillad eller stekt i grillpanna.

Jag brukar ju verkligen inte vara förtjust i couscous när vi gör den hemma, men det här var verkligen hur gott som helst. Jag skulle kunna äta det varje dag hela sommaren. Nästan. Helt galet gott. Och sen jag fick tipset om att röra ner en klick smör i couscousen så det blir mycket krämigare så blir det NÄSTAN som på restaurang. Sen att grillad halloumi kan vara bland det godaste som finns gjorde ju inte maträtten sämre.

Nu ska jag städa lite i det här lilla kyffet, och så måste jag gå och hämta lite kurslitteratur. Dessutom ska jag skicka iväg Jimmy på äventyr. Jag har strykt hans skjorta och allt. Det är så konstig med mig, jag kan så mycket...

The Creation - Painter Man

Men nån dag är jag glömd här...

Som sagt så är jag bortbjuden på middag ikväll. Ända bort till Majorna ska jag och bli bjuden på vatten och bröd. Det innebär ju att stackars Jimmy får fixa mat på egen hand. Den som kan gissa vad han ska äta vinner en uppblåsbar brödrost i valfri färg. Tar han en matlåda från den överfyllda frysen? Lagar han till någonting från det översvämmade skafferiet eller kylskåpet? Neeeeej. Självklart inte. Han äter pizza. Och har han vett att vänta med att beställa den tills jag har gått hemifrån? Icke. NU! NU sitter han och äter pizzan. Vilket as han är. Nåja. Jag får också mat om några timmar. Medans jag väntar så roar jag mig med att skriva ut receptet på Söndagens Middag:



Chili & Paprika-gratinerad fläskfilé

För 2 personer

250 gr fläskfilé
ca 200 gr broccoli
1 röd paprika

Sås:
6 champinjoner
5 - 8 st soltorkade tomater
½ dl hackad gräslök
1 burk paprika & chili créme fraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
salt
peppar

Skiva fläskfilén och bryn den i stekpanna. Skär broccolin i halvor och lägg i botten på en ugnsform.
Lägg fläskfilén över broccolin. Skiva champinjonerna och fräs dem.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Smält margarinet till såsen i en stor kastrull. Rör i mjölet, späd ut med mjölk.
 Låt koka upp under omrörning.
Tillsätt champinjoner, soltorkade tomater, gräslök, créme fraiche och kalvfond.
Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt puttra i några minuter.
Häll såsen i ugnsformen med fläskfilé och broccoli.
Garnera med broccolibuketter och strimlad paprika.
Gratinera i 225 grader i 20 minuter. Servera med ris.

Jimmy satt i ungefär en kvart och petade ur varenda liten broccoli och champinjon, men efter att han fått bort allt det så sa han att det var gott. Nåja. Jag var nöjd i alla fall, fast jag är ju en sån där broccolitönt. Jag ska nog lära Jimmy att bli en sån också. Och lära honom att äta fisk. Det sista verkar dock rejält hopplöst. Jag får börja äta fisk så fort vi äter ute istället. Jag blev överlycklig på långfredagen när jag fick kallrökt lax. Som sagt, det är inte svårt att göra mig lycklig. Lite chips & dip eller kallrökt lax så är jag glad i flera dagar framåt.

Black Lips - Short Fuse

Kom igen, Lena!

Jag är nog inte mitt allra gladaste jag idag. Förhoppningsvis går det över om ett tag. Det är nog vädrets fel, när det går från strålande varm sol till mulet blåsigt kallt så måste det ju påverka humöret. Nej. Blä. Jag orkar inte ens skriva om det. Jag bjuder på Lördagens Middag istället:



Biffar med pinjenötter, klyftpotatis och citrusdip.

För 2 personer

300 gr blandfärs
0, 75 dl pinjenötter
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Dip:
färsk basilika
timjan
0,75 dl kesella
0,75 dl philadelphia
1 msk olivolja
rivet skal från 1 citron

Blanda färsen med nötter, ägg och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Forma till biffar och stek dem i grillpanna.
Gör i ordning dipen: Hacka färsk basilika.
Blanda ihop olivolja, kesella och philadelphia, blanda ner basilika och timjan efter smak.
Riv skalet från 1 citron, blanda ner i dipen.
Servera biffarna med dip och klyftpotatis.

Nu ska jag fortsätta sura lite i väntan på att tvätten ska bli klar. Det vore ju bra om jag var färdigsurad tills ikväll då jag är bortbjuden på middag. För de andras skull liksom.

Depeche Mode - Jezebel


Vad skulle vi annars göra?

Näeeej, jag har inte dött. Lugna ner er. Bara för att jag inte bloggat på över ett dygn så behöver ni väl inte trakassera mig? Jag har faktiskt bara gått i skolan, jobbat, varit och veckohandlat, lagat mat och sedan ätit mat. Och nu sitter jag här och har både chili och citronsaft i tummen. Ja, jag rev upp ett sår på tummen på rivjärnet. Sen har både chili och citronsaft lyckats ta sig in under plåstret. Mmm, vad skönt det svider. Fast det var faktiskt inte alls det jag egentligen hade på hjärtat.

I fredags åt vi ju som bekant pizza, som jag inte tog kort på, men innan vi bakade pizza hade jag faktisk smygbakat lite tidigare på dagen också i min ensamhet. Ingenting avancerat utan bara den här lilla sötsaken:



Frasiga persikolängder

ca 4 bitar

1 platta smördeg
½ burk inlagda persikor
aprikosmarmelad
1 ägg att pensla med
pärlsocker/mandelspån till garnering

Kavla ut smördegen till en rektangulär platta, dela upp den i 3 lika stora partier.
 Lägg tunt skivade persikor tegelpannevis på biten i mitten. Bred över aprikosmarmelad.
Skär ca 1 cm sneda remsor på sidopartierna och lägg dem växelvis ovanpå persiko/aprikosmarmeladfyllningen.
 Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller mandelspån.
Grädda i ugn ca 20 minuter på 225 grader tills kakan är gyllenbrun.
Pensla sedan med smält aprikosmarmelad, servera helst samma dag.

Jag serverade inte samma dag. Vem orkar med bakverk efter pizza? Nej, jag menar det. Inte förrän på lördagen orkade jag ta mig en bit. Nu är kakan dock försvunnen, möjligen uppäten av han som äter upp mitt bröd. Vem han nu än är. Idag på jobbet kom det in en jättesöt liten tant som jag pratade med en lång stund, när jag berättade att jag ville bli konditor tittade hon häpet på mig och sa: "Men hur kommer det sig? Unga människor idag vill väl inte ens lära sig att laga mat eller hjälpa till i köket?" Nej. Vi är helt hopplösa, vi ungdomar idag. Jag skojar bara. Ni kanske är det, men inte jag. Jag är fan bäst. Som en blandning av Martha Stewart och Bree Van De Kamp. En svindlare och alkoholist alltså.

Casiotone For The Painfully Alone - Natural Light

Kom igen! Kom igen!

Det här receptet är till Evelina:



Mexikansk Bönsoppa

För 2 pers.

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ zucchini
½ röd paprika
1 gul paprika
½ burk chunky salsa, medium
2 dl vatten
2 ½ msk tacokrydda
1 msk färsk basilika, hackad
½ tsk farinsocker
salt
citronpeppar
½ burk kidneybönor
jalapeños
nachochips

Finhacka lök och vitlök. Hacka paprikorna och zucchinin. Fräs i olivolja tills löken mjuknat.
Tillsätt salsa, vatten och tacokrydda. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter.
Smaksätt med kryddorna och farinsocker. Tillsätt bönorna och låt soppan bli genomvarm.
Garnera med jalapeños. Värm nachochipsen i ugnen, 10 minuter på 125 grader.
Servera soppan med de sprödvarma chipsen.

Och bara för att jag skrev däruppe att receptet var till Evelina så betyder ju inte det att ni andra inte får prova att laga den här soppan. Tvärtom så uppmanar jag ALLA att laga den för den var helt galet god. Speciellt med de varma chipsen. Eftersom det är rätt starkt med jalapeños till så kan man ha lite creme fraiche till också. Och anledningen till att jag skrev att receptet var till Evelina var för att Jimmy pratade så gott om den här soppan i fredags så jag fick order från Evelina att skriva ut receptet i min blogg. Said and Done.

Nu ska jag titta på Gordon Ramsay. Sen ska jag nog ta mig en liten promenad för nu skiner ju faktiskt solen igen. Och jag blir knäpp om jag stannar inne en hel dag. Åtminstone om solen skiner.

Nick Cave & The Bad Seeds - Lime Tree Arbour

Jag känner pojken här i fönstret mittemot.

Hallå? Var tog solen vägen? Jag skulle ju sitta på balkongen hela dagen och läsa Jane Eyre. Nu har jag istället legat i sängen och läst med en kopp te. Very very british. Jag skulle haft en klocka att ringa i också emellanåt när jag vill ha mina kuddar puffade och sånt. Vem som skulle komma och puffa upp dem vet jag inte riktigt... Kanske samma person som äter upp allt bröd och sånt när jag är i skolan/på jobbet/sover. Jimmy äter aldrig mackor nämligen, och inte knäckebröd heller. Det berättar han varje gång vi är och handlar så jag får välja vilken sorts bröd vi ska ha. Och sen när jag känner för att ta mig en liten smörgås så är likförbannat allt bröd alltid slut. Och eftersom Jimmy inte äter mackor så måste det ju bo en tredje person här i lägenheten som äter upp allt bröd för mig när jag inte är i närheten...

I onsdags hade jag latdag och gjorde enkelmat, då åt vi det här:



Nacho cheese chicken wraps

För 2 pers.

2 kycklingfiléer
3 dl créme fraiche
1 påse nacho cheese dipmix
Sallad
Gurka
Tomat
Paprika
Riven ost
Tortillabröd

Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna, blanda ner créme fraiche och dipmixen.
 Blanda ihop och låt puttra några minuter. Servera med grönsaker & ost i tortillabröd.

Lättare och snabbare än så blir det väl knappast. Inte så mycket godare heller skulle jag tro. Nu ska jag återgå till Jane Eyre. Det är skönt när ens pluggande består av roliga uppgifter. Så kan man stolt säga: "Idag har jag pluggat konstant i 7 timmar!" När man bara legat i sängen och drömt sig bort till den engelska landsbygden. Happy days, mate!

Nick Cave & The Bad Seeds - Tupelo

Han samlar drömmar i fickan.

Man tycker ju att om någon ska envisas med att spela musik så högt att det hörs i hela huset så borde den ju åtminstone spela musik som den slipper skämmas över. Det tycker inte våran granne. Han tycker tydligen att man ska ta de sämsta låtarna som finns och spela på hög volym. Inte ens så att det är ironiskt, utan bara pinsamt. Fast det är ju inte det värsta, det värsta är att låtarna han spelar sätter sig på hjärnan så att man kommer på sig själv med att gå och tralla på dem sen.

Igår pratade vi om maträtter som är lika goda att värma på som de är på själva tillagningsdagen, en sådan rätt åt vi i tisdags. Den var till och med ännu godare när jag åt den som lunchlåda på jobbet dagen efter än vad den var kvällen innan. Sån mat är bra och borde finnas mer av. Här är i alla fall receptet på gratängen vi åt i tisdags:



Quorn- & Auberginegratäng

För 4 pers.

300 gr quornfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ dl vitt vin
1 tsk honung
oregano
1 aubergine
vetemjöl
1 ägg
ströbröd
1 dl soltorkade tomater
3 msk färsk basilika
125 gr mozzarella
rivet citronskal
2 dl cremé fraiche
parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och vitlöken. Fräs i en stor stekpanna tills de mjuknat.
Tillsätt de krossade tomater, vin, oregano och honung. Låt koka i ca 5 minuter.
Tillsätt quornfärs och låt koka i några minuter till.
Skär aubergine i ca 1 cm tjocka skivor, panera skivorna i vetemjöl, ägg och ströbröd.
Stek de panerade aubergineskivorna tills de blivit gyllenbruna.
Häll hälften av quornfärssåsen i botten på ugnsform, lägg på aubergineskivorna, soltorkad tomat,
basilika, resterande sås och mozzarella.
Strö över rivet citronskalet, bred över creme fraiche och riv sedan över parmesanost.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Ät.

Det var det det. Och gott var det också. Och självklart kan man byta ut quornfärs mot köttfärs om man vill det. Nu måste jag lägga mig ner och ha en liten hjärtattack. Och läsa Jane Eyre, det är inget dåligt lördagsnöje det. Sämre kan man ju ha det.

Radiohead - Punchdrunk Lovesick Singalong

På en skenande cykel;

Här har ni gårdagens Middagsäventyr:



Ja, någon bild på själva pizzan tog jag inte för jag var alldeles för hungrig för att hinna ta fram kameran. Men jag, Evelina och Jimmy gjorde i alla fall varsin pizza med varsin fyllning på och jag hade skinka, champinjoner, tomat och brieost på min. Mmm. Smält brieost är inga dåliga grejer. Jag tror till och med Jimmy förlät Evelina för att han inte fick sin fläskfilé i går eftersom det är så gott med pizza.

Efter maten drack vi några cider och innan jag visste ordet av befann jag mig plötsligt på Greta's och dansade till gamla schlagerhits. Tokroligt var det. Jag och Evelina borde som sagt inte umgås då vi bara jävlas med alla hela tiden och killarna på dansgolvet tydligen gjorde "de där tjejerna är knäppa"-miner bakom våra ryggar. Men man måste ju fula sig när man har chansen. Sen fick Jimmy hugg också, en tjej kom springandes med en väldig fart (hon trodde väl att han var Idol-Robin. Haha.) och satte sig i hans knä och började tafsa på olämpliga ställen. Jag gick skrattandes därifrån bara för att det är så roligt att se hur han hanterar såna situationer. Sen gick Jimmy hem med tjejen och jag och Evelina fortsatte dansa. Neeeej, jag skojar såklart bara. Jag vet inte vad han sa till henne men hon flyttade sig till killen som satt bredvid Jimmy istället och där fick hon hångla så hon var säkert nöjd ändå.

På vägen från Greta's fick vi sällskap med någon som ifrågasatte varför vi gick till Greta's om vi var ett par. Får man inte det? Jag ifrågasatte varför han gick till Greta's när han inte var gay, men det fick man tydligen. Sen blev jag överlycklig när han lyckades gissa rätt på att jag är från Dalarna. Det är första gången det händer mig, annars brukar folk gissa på "typ Stockholm" eller "någonstans uppifrån..?" Så vi började såklart diskutera Fångarna På Fortet och Gunde Svan och kunde inte komma på vad hon som släppte ut tigrarna hette. Då en kille som står bredvid oss och lyssnar vänder sig och säger: "MONIQUE!" Innan han försvann in på en spårvagn. Ja. Då blev jag glad. Monique. Vilken kvinna! Jag stod och gissade på Marie, tur att det finns vänliga själar som kan upplysa en.

Jag vet inte varför vi alltid lyckas hitta killar som vi åker spårvagn med en bit på väg hem varje gång vi är ute och jag alltid gör allt för att jävlas med dessa killar. Killen igår, som gissade att jag var från dalarna, var jag nog rätt snäll mot tror jag. Jag började inte anklaga honom för att vara varken snål, nazist eller 91'a så jag tror nog att jag skötte mig rätt bra. Så kanske jag höll på att tjata på honom att Agnes hade fula kläder i Melodifestivalen och att han skulle berätta det för henne eftersom han var från Vänersborg, men det är ju en annan historia. Hon HADE ju fula kläder.

Nu ska jag väcka Jimmy och dra med honom fram på stan (jag vet, det heter ner på stan men de här Västgötska människorna som jag umgås med kan ju inte ren svenska) för jag ska köpa en bok. Plus att solen skiner, då kan man inte ligga i sängen och vara bakis. Nåja, han har åtminstone inte spytt idag. Det är ett framsteg!

Röyksopp - Tricky Tricky

Den där pojken blir säkert pilot.

Är det okej att öppna sin första cider på balkongen nu? Eller måste jag vänta tills efter fyra? Egentligen hade jag tänkt baka en liten efterrätt till kvällen och dra med Jimmy ut på picknick. Men solen skiner ju ute så jag har ingen lust att stå i köket och baka, och Jimmy är inte hemma ännu så det blir svårt att dra med honom ut på picknick. Jag får väl helt enkelt gå ner till närköpet och köpa mig en Fanta och avnjuta den på balkongen med musik strömmandes ut ur högtalarna på hög volym. Det är inte heller så dumt ska ni veta. Vem är det som INTE har fixat is en dag som denna? Hm. Det tåls att funderas på.

Scouting For Girls - I Need A Holiday

Jag vill ta dig dit där hundarna kan springa runt, runt...

För vääääldigt längesedan, innan vi åkte till Tidaholm för att fira påsk, alltså förra onsdagen, testade vi att göra hemgjord kebab gjord på köttfärs. Själva kebaben blev riktigt, riktigt god. Till den hade vi grönsaker, pitabröd och salsor. Salsorna var inte alls goda utan smakade bara lök, så nästa gång vi gör våran egen kebab så har vi nog vanlig hederlig äkta kebabsås till istället. Såhär enkelt var det att göra kebaben:



Hemmagjord kebab gjord på köttfärs

För 4 personer

400 gr blandfärs
1,5 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk vatten
Mejram
Spiskummin
Salt & Peppar

Pressa vitlöken. Blanda köttfärsen med vitlöken, vetemjöl, vatten och kryddorna.
 Kavla ut färsen tunt mellan två bakplåtspapper.
Ta bort det översta papperet och vänd ner i en varm stekpanna.
 Ta sedan bort det andra papperet och vänd på "köttfärsplattan".
Det tar inte alls lång tid innan det är genomstekt.
Skär sedan det platta köttet i tunna strimlor och servera i pitabröd,
tillsammans med isbergssallad, gurka och valfria såser.

Om ni undrar varför mina bilder inte är så fina som de brukar vara så är det för att min art director har sagt upp sig. Eller ja, han har väl ingen lust att hjälpa mig helt enkelt. Jag funderade ett tag på att vägra laga mat som hämnd, men det gick lite sisådär då jag oftast är den hungrigaste av oss. Men; Själv är bäste dräng som vi brukar säga så nu har vi mindre fina bilder men lika god mat.

Jag har förresten fått ett litet pris från Katinka också, eftersom jag har sån fin blogg, eller personlighet eller både och kanske rent utav. Bloggpersonligheten kanske det är som är det bästa, jag är ju inte alls så här rolig, trevlig och duktig på att laga mat i verkligheten. Men det vill jag ju inte avslöja, utan skickar helt enkelt vidare till människor som jag tror att faktiskt är lika roliga och trevliga i verkligheten som de är på sina bloggar:



Ta åt er nu; Ann, Yoshi, Hallon&Blåbär och Kalasgott. Sug i er, ta åt er, skicka vidare. Det sista är förstås valfritt. Det andra måste ni göra. Nu ska jag titta på Gordon Ramsay. Sen måste det väl duschas. Fast man blir så blöt.

The Clash - Clash City Rockers

Hundar som oss.

Oj, vilken härlig dag! Jag och Jimmy har varit ute och gått i 3 timmar i solskenet. Puh, det var varmt det. Men så skönt att slippa jackor och uteplagg, bara kunna gå ut som man är. Jag hade nog kunnat välja ett par andra skor, stövlar var lite väl varmt och har man sju miljoner par ballerinaskor så kanske man skulle kunna använda dem någon gång emellanåt.

Under våran promenad hann vi med att besöka The English Shop, där jag köpte en måttsats med "cups" så jag kan baka lättare efter utländska recept. Sen hade jag lust att köpa lite crisps (Kettle's! Mmmm...)  och biscuits också men det fick vara den här gången. Man kan ju inte gå runt med choklad i den här värmen. Det får bli någon annan gång, då ska jag också slå till på en minimuffins-form och alla roliga bakingredienser som fanns där. Okej inte alla ingredienser, men några av dem.

Sen hamnade vi på Balders Hage, den får dela första platsen med Papeterie som favoritaffär hädanefter. Stackars Jimmy fick nästan släpa mig därifrån. Men jag insåg själv att jag borde gå därifrån innan allt gulligt prickigt, blommigt och rosa hamnade i shoppingkorgen. Det blev bara lite bakhanddukar (rosarutiga), en rosa liten ljuslykta och ett anteckningsblock med magneter på baksidan som sitter utmärkt på vårat kylskåp just nu. Jag letade efter en fin kakburk i glas också men det fanns ingen som var det jag ville ha. Nåja, någonting säger mig att jag kommer att komma tillbaka dit ungefär 400 gånger till. Jag hittade jättefina örtkrukor i trä på Panduro sen också men det finns ju ingen plats för dem i vårat kök.

Okej, nu har jag nyss läst igenom det här inlägget och insett att jag låter som en gammal bullmormor. Så för att dra det hela till sin spets kan jag ju berätta att vi såg Ingvar Oldsberg vid Vasaplatsen också, han gick och skrattade för sig själv. Ja, Ingvar. Vilken kille! Man. Farbror. Ja. Ni förstår ju själva.

Nu ska jag titta på hockey. Hoho, Färjestads tränare pratar så roligt så man får ont i magen. Jag återkommer senare ikväll och delar ut lite priser och middagsrecept. Mycket att stå i.

Simply Red - You've Got It

Jag kastar sten mot solen för jag hatar den.

Neeeej, det gör jag ju inte. Jag tycker om solen. Inte att ligga och steka i den, men att känna att den värmer lite. Att ligga och steka i den för att få en halv liten komplimang om att jag är brun 1 gång om året är lite väl tycker jag. Det tycker inte min mamma. Plus tusentals andra. Men de kanske aldrig får komplimanger för någonting annat så då måste de väl steka för att få bli bruna och få en komplimang. Själv får jag ju höra varje dag hur snygg och bra jag är ändå liksom. Höhö.

Innan vi for iväg för att fira påsk så ställde jag mig i köket för att baka lite påskabullar. Det är en bra gå-bort-present, istället för påskägg. En liten bulle. Vad som är skillnaden mellan Påskabullarna och Solskensbullarna jag bakade för några veckor sedan vet jag inte riktigt. Påskabullarna innehåller ägg, det är ju påskigt!



Påskabullar

ca 30 stycken

2 dl mjölk
40 gr jäst
8 dl vetemjöl
125 gr mjukt smör
1 dl strösocker
2 ägg

Fyllning:
ca 2 dl marsankräm

Garnering:
ägg att pensla med
pärlsocker
mandelspån

Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i mjölken och rör om till jästen löst sig.
Rör ner hälften av vetemjölet och låt degen jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
Rör sedan ner smör, socker och ägg i den lösa degen.
Tillsätt resten av mjölet, du kan behöva mer eller mindre än 8 dl, och arbeta ihop till en rätt så lös men smidig deg.
Dela degen i 30 bitar, rulla runda bullar och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Gör sedan ett hål med tummen i varje bulle och fyll med marsankräm.
Pensla bullen med ägg och garnera med pärlsocker och mandelspånen.
 Grädda i 250 grader, 8-10 minuter.

Det växte inte påskliljor i bullarna heller fastän det ser ut så. Så avancerad bakning vågar jag mig inte på ännu, men en vacker dag kanske. Idag är det en vacker dag så jag tänker gå ut i solen nu och äta en glass. Okej, det där med glassen är inte riktigt säkert. Jag kan ju få för mig att idag ska vara en hälsosam dag. Jag bantar flera gånger i veckan. Haha.

Prince - Purple Rain


Jag sätter knivar i fotografin.

Idag var jag jättedum mot en liten kille som kom in och handlade av mig på jobbet. Och med liten menar jag att han kanske var någonstans mellan 19-21. Småbarn liksom, höhö. I alla fall så köpte han först en kopp kaffe,  satte sig på uteserveringen och sen kom han in igen en stund senare och sa: "Nu ska du få se vad jag har skrapat ihop till dig!" Så gav han mig 4 kronor för en påtår. Och då hör jag mig själv säga med bitsk röst: "Jaha, det var hela veckopengen förstår jag..." Han såg så ledsen ut sen. Stackarn. Det är nog mitt fel att vi har så ont om kunder när jag beter mig på det där viset. Jag borde gett honom en kanelbulle som (bamse)plåster på såren, det vet man ju att små barn tycker om. En kram kunde han fått också. Undrar om han var 88'a? Jag har frikort på alla 88'or, och Jimmy har frikort på alla asiater. Det bestämde vi i helgen. Eller jag bestämde det, och Jimmy sa ja.

Sugarplum Fairy - Bring Danger

Jag går på samma gator tills de vänder.

Idag har jag köpt ost för 500 kronor. Ungefär. Okej, jag kanske köpte lite andra saker också. Men huvudsaken var ost. Hela vårat kylskåp är som en ostaffär nu. Det är inte dumt, ost är ju aldrig fel liksom. Man kan ha det på smörgåsar, ha det i mat, baka med det och så kan man ge igen om den är gammal. Vad som nu menas med det. Men det är bra saker det där med ost, det kan man inte neka till. En aning dyrt kanske, men det bryr vi oss inte om i dagar som dessa. Nej, vi konsumerar oss ur krisen helt enkelt!

Annars har jag mest gått runt hela dagen och känt mig som en klimakterietant eftersom det är så kvavt ute. Helt sjukt varmt! Ska det vara såhär varmt i april redan? Jag trodde det skulle bli bättre efter regnet som kom, men icke. Lika varmt fortfarande. Jag får nog leta fram sommarklänningarna. Ehm ja, det är dem jag har använt hela vintern ja. Hm. Nej, då är det inte så mycket att göra åt, jag får fortsätta att smälta bort i aprilsolen.

Nu vill jag att gratängen i ugnen ska bli klar så jag får ääätaaa. Evelina dissar mig idag för att hon ska jobba (vad är det för trams?) så jag får äta chips i min ensamhet. Utan chips för det har jag inga. Jag får helt enkelt se på Desperate Housewives ensam, jag tvivlar på att Jimmy vill göra mig sällskap. Utan chips är jag helt chanslös. Mat. Ge mig! Mat! Äta! Nu!

Josh Rouse - Ugly Stories

Den här stunden är resten av mitt liv.

Nu är vi hemma igen efter ett påskfirande i Tidaholm. Här hemma hade mina påskliljor växt som galningar och jag är förbaskat glad att vi städade innan vi åkte för det var himla skönt att komma hem till ett städat hem. Vad har vi gjort under påsken då?

Ja, i torsdags åkte vi till Jimmys pappa och hans fru och åt grillat och mest fanns till. Sen i fredags åkte vi till Tidaholm och gick på 30-årskalas. Det vi kan sammanfatta av den kvällen är väl att Jimmy är sämst och jag är bäst. Jimmy fick till och med en medalj för att han är sämst, den hänger här bredvid. Han är av någon anledning väldigt stolt över den medaljen. I lördags hängde vi mest runt, hjälpte till att flytta om i Jimmys mammas affär (okeeej, jag hjälpte inte till så mycket men jag stod där som ett moraliskt stöd) och på kvällen var vi på barnkalas. Hrm, nej förlåt. Vi var på fest hos Asper och Balle. Men DJ betedde sig som ett barn och sen var det många barn där. Så det var nästan lite barnkalas.

I söndags var det verkligen mest slappande. Jag har plöjt mig igenom de två första böckerna i Twilight-serien, som jag verkligen inte trodde att jag skulle tycka om men faktiskt gjorde. Sen tvingade jag med mig Jimmy på promenad och på kvällen lagade vi faktiskt middag. Vilket var rätt skönt att inte behöva göra de andra dagarna, att för en gångs skull bara få maten på bordet. Fast lika roligt var det förstås att laga mat också.

Idag har vi hälsat på Jimmys mormor och nu är vi hemma igen. Jag var som sagt mest uppspelt över att se hur mina påskliljor klarat sig, haha. Ja, man börjar bli bra gammal. Nu ska jag renskriva alla recept som jag hittat hemma hos svärmor, planera veckans matschema och dricka lite te. Läsa måste jag göra också, det blir nog en lång natt det här...

Timo Räisänen - With A Mask On

Och jag behöver en smäll på käften.

Nu tar jag påsklov och åker till Tidaholm i några dagar så det blir nog rätt lugnt på bloggfronten. Bloggen måste ju också få påsklov liksom. Jag tycker mest synd om Jimmy med tanke på hur konstig jag blir om inte jag får skriva av mig på några dagar, jag kan verkligen gå in i mig själv och bli helt tyst och konstig. Eller börja prata om helt konstiga saker. Jag får nog ta med mig en liten skrivbok där jag kan skriva ner små stödord emellanåt. Haha.

För att ni inte ska svälta ihjäl och sakna mig för mycket så bjuder jag på Tisdagens Middag:



För 2 personer:

1 morot
1 palsternacka
100 gr kassler
1 dl matvete
6 ½ dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
3/4 dl matlagningsgrädde
0,25 dl vitt vin
maizena
saft från ½ citron
färsk bladpersilja
färsk basilika

Skala och riv morot och palsternacka. Tärna kasslern. Fräs detta i en stor kastrull eller gryta i några minuter.
Blanda ner vatten, matvete, buljong, grädde och vitt vin. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
Smaka av med citron och färska kryddor. Red av med maizena. Ät.

Nu ska jag byta låtar i mp3-spelaren och noja över någonting som jag glömt packa eller någonting jag glömt göra. Byta låtar ja. Det rimmar illa när man börjar kunna i vilken ordning låtarna kommer. Ahmen... GLAD PÅSK PÅ ER!

The Who - Leaving Here

För att komma i rätt balans.

SM-GULD! SM-GULD! SM-GUUUUUUUULD!

Ja. Det var väl bara det. Nu har Jimmy städat färdigt också. Han är duktig han. Själv har jag packningsångest för imorgon åker vi bort och firar lite påsk. Först till Jimmys pappa och sen på fredag vidare till Tidaholm där vi stannar tills måndag, troligtvis. Jag borde läsa massor tills imorgon, och tills på måndag men jag vill inte ta upp en halv väska med bara böcker. Det blir lite jobbigt med halva väskan böcker och halva väskan skor och sen ingenting att ha på sig. Jag kanske får ta den stora väskan? Var nu den är någonstans. Jag behöver lite sömn. Vad ville jag då ha sagt med det här blogginlägget? Ja just ja;

SM-GULD! SM-GULD! SM-GUUUUUUUUULD!

Jag kan se mitt namn i tidningsbokstäver.

Jag känner mig hängig och trött, halsen gör fortfarande ont också. Gnäll, gnäll. Förra veckan hade ju Jimmy magsjuka och nu har Evelina också fått det, så det vore ju mirakulöst om jag lyckas undvika det. Illa mår jag visserligen inte, jag känner mig mest på förkylningsstadiet. Jag är nog immun mot magsjuka efter alla år med en mamma som är dagmamma och mina egna år som dagisfröken.

Jag bjuder på Måndagens Middag istället:



För 4 portioner

2 portioner ris
1 burk svarta bönor
150 gr majskorn
1 röd paprika
russin
rostade saltade sojabönor
färsk bladpersilja
olivolja
salladskrydda
grovmalen svartpeppar
salt

Koka riset och låt det svalna. Skölj av svarta bönor och majs och blanda ner med riset.
Strimla paprikan och blanda ner tillsammans med en näve russin och sojabönor efter smak.
Hacka bladpersiljan och blanda ner, krydda och ringa över olivolja. Ät.

Svårare än så behöver det egentligen inte vara. Nu var det meningen att vi skulle städa köket vilket är det enda rummet som inte blivit städat ännu men det är inte lätt att hitta någon lust nu när man är helt slut i hela kroppen. Och mätt är jag också. Nåja. Lite hockey först så kanske städlusten kommer sen. Sooovaaa. Viilaaa. Nuuu. Viiiill.

... And You Will Know Us By The Trail Of Death - Halcyon Days

Men jag kan inte tro att jag fortfarande lever.

Om lördag är latmat-dag så är söndag oftast tvärsom, det är då jag oftast får för mig att göra någon slags långkok eller liknande. Söndagsmiddag, det hörs ju bara på ordet att fint ska det vara! I söndags var det inte direkt långkok det bjöds på, och egentligen var det väl inte så värst avancerat heller. Men gott var det i alla fall!



Fläskkotletter
Päron
Ädelost på tub
Potatis, fast

Beräkna en fläskkotlett och ½ päron per person. Börja med att värma ugnen till 225 grader.
Skär potatisen i slantar, behåll skalet. Lägg potatisen i ugnsform,
ringla över olivolja och krydda den. Ställ in i ugnen.
 Stek fläskkotletterna ca 3-5 minuter på varje sida.
Skär päronet i tunna skivor och stek skivorna.
Lägg kotletterna i ugnsfast form, lägg päronskivorna över
 och ringla över ädelost efter eget smak och tycke.
Stoppa in i ugnen ca 5 minuter. Servera med potatisen och en god grönsallad.

Egentligen behöver man inte använda ädelost på tub, det är bara det att ingen här i hushållet är speciellt förtjust i ädelost så det används endast i små portioner i såser och sånt och då håller ju en tub sig mycket längre. I den här rätten tyckte jag dock att det var gott, det blev en bra kombination med päronet och kotletten. Han som satt bredvid, vi kan kalla honom Jimmy, var inte lika förtjust i just ädelost-delen så nästa gång (om det blir en nästa gång) så blir det nog någon mildare ost ovanpå.

Nu ska jag förbereda lite inför dagens storstädning. Rulla ihop lite mattor och plocka undan lite och sånt. Storstädning och bullbak står på schemat idag. Och en jädrans massa läsning framåt kvällen, hur det nu ska gå ihop med att FBK har chans att ta hem SM-guldet ikväll. Nåja. En sak i taget. Ingen panasonic.

Mountains - Map Table

En hund som mig.

Vad är det med killar att bli exalterade över helt fel saker? Typ: "Åh, en ny sorts öl på systemet, WOW!" Ja, den smakar nog precis som all annan öl; äckligt. Sen när det väl är någonting att bli exalterad över så bryr de sig inte alls. Typ;

- Jimmy! Gissa vad vi ska göra 1'a augusti?
- Vilka då?
- Du & jag!
- Antagligen nåt som jag inte vill...
- Men gissa!
- ....
- Vi ska på BRÖLLOP!


Här fattar ju alla normala människor att det är dags att bli exalterad. Vad gör Jimmy? Han säger; "Jaha." Bröllop är ju den perfekta anledningen till att få köpa sig en ny alldeles jättefin klänning. Ja, eller använda en av de alldeles för många finklänningar man redan har i garderoben, men hur kul är det? Ny klänning! Jag måste upp till Märta och få tips och goda råd. Jimmy bryr sig inte alls om viktiga saker som rosa eller prickiga klänningar. Märta däremot, hon har redan vid 6-års ålder valt ut x antal klänningar som hon ska ha på sig på olika bröllop när hon blir stor. Undrar vem som tutat i henne de konstiga idéerna? Vissel, vissel. Men bröllop. Yes. I do!

Queen - Don't Stop Me Now

Se dig för lillebror, här kommer lyckan.

En dag i veckan får man vara lite lat och äta ute, eller äta hemma fast köra lite halvfabrikat. Det säger till och med Jamie Oliver, så då måste det vara så. Vi hade våran latmat-dag i lördags, och då fuskade vi till det med en gammal klassiker:



Köp en förpackning strimlad ryggbiff, en konservburk med Thai Red Curry färdig grytbas, en burk wokgrönsaker och koka jasmineris till. Piff paff puff så har du en god middag! För ibland får man faktiskt fuska. Kan man ha Aloe Vera på tungan om man bränt den? Hm, kan vara värt en chansning...

Queen - Crazy Little Thing Called Love

En liten pojke i för stora skor säger:

Jag har nog aldrig varit på en så tråkig föreläsning som vi hade idag. Inget ont om Goethe och Den Unge Werthers Lidanden, han led nog mindre än vad jag gjorde idag. Men make till tråkig föreläsare. Snark. Sista timmen kunde jag inte ens med att lyssna på hans monotona röst. Tack och lov att vi inte har honom jämt som de stackarna i B-gruppen har.

Efter skolan var jag pysslig och gick och köpte avokado och påskliljor på den gulliga lilla fruktaffären vid Viktor Rydbergsgatan. Jag älskar den fruktaffären. De har allting och hur billigt som helst. 3 avokado för 15 kronor, 10 lime för 10 kronor, 2 isbergssalladshuvuden för 10 kronor, 2 paket vindruvor för 25 kronor osv. osv. osv. Det är ju ett under att man inte kommer hem med hela affären. Jag var nära att plocka på mig massa hallon och jordgubbar och plommon, men sen insåg jag att det är lite onödigt med tanke på att vi åker till Tidaholm över påsk och då är det lite onödigt att ha massa frukt hemma.

Nu ska jag dricka te och äta nåt. Någon mer än jag som lagt märke till att varje blogginlägg slutar med att jag antingen ska dricka te eller äta nåt, eller som nu både och? Jaa. Äta, det är grejer det. Undrar vad jag och Evelina ska äta ikväll?

U2 - No Line On The Horizon

Jag ska nog lyckas.

Shit Maj-Britt, hur mycket fick Kanal5 egentligen betalt för att visa Ballar Av Stål? Det blir ju knappast tråkigare än såhär. Och hur mycket fick de som medverkar i Ballar Av Stål lov att supa ner sig innan de bestämde sig för att skriva på kontraktet för att vara med i programmet? Varför måste just JAG vara levande under en tid då det är "humor" att förstöra för andra människor? Jag ska bygga en tidsmaskin och förflytta mig tillbaka till 50- eller 60-talet. 2000-talet är så jävla fult, tråkigt och meningslöst. Gud, vad jag gnäller idag. Jag ska nog gå och sova så jag blir snäll och glad igen.

U2 - Magnificent

Här kommer lyckan för hundar som oss.

Idag är en sån dag när det känns som att det mesta går emot en. Till att börja med den där jäkla förkylningen som bara finns där och irriterar lite och jag vill bara att den ska antingen försvinna eller bryta ut ordentligt så att jag kan kurera mig. Nu är det bara så att den är där, men inte tillräckligt utbryten för att jag ska få räknas som sjuk.

Annars är det ju bara framtidskrångel och ångest. Jag kan inte komma in på konditor-utbildningen eftersom jag inte gått Livsmedel på gymnasiet eller har 3 års yrkeserfarenhet, och det känns ju rätt blä. Men så som ett ljus i tunneln så har Göteborgs Stad (älskade, älskade Göteborgs stad) en vuxenutbildning på ett år så man får samma kompetens som om man gått Livsmedel på gymnasiet. Problemet där då? Jo, mina csn-pengar för "gymnasial utbildning" är slut efter folkhögskolestudier och allt uppläsande av gymnasiebetyg. Så även om jag kommer in där så har jag inte råd att gå där eftersom det räknas som gymnasial utbildning. Det borde ju gå och fixa så att csn kan låna en pengar ändå, för det är ju antingen 2 år där eller massa fler år på någon annan utbildning och.. Ja, ibland är allt bara så jävla krångligt.

JÄVLA MODERAT-SVERIGE!!! Jag skyller allt det här på alliansen. Mest därför att, egentligen går det ju inte eftersom alliansen vill ta bort csn helt och hållet så att bara rika barn ska få ha råd att studera så egentligen kan jag ju inte skylla på alliansen. Men det känns lättast så. Bättre än att gå och vara arg på sig själv för att jag inte pluggade ordentligt på gymnasiet så jag fick lov att ta igen allt efteråt. Det är ju alltid lättare att skylla på någon annan.

Idag köpte jag en vit spetskjol bara sådär. Jag kommer aldrig någonsin att använda den, men den var ju så romantisk och gullig. Och eftersom det är så himla roligt att leva två stycken på mitt studielån varje månad och bara kunna kasta pengar omkring sig så tänkte jag att det var en bra idé. Det är också jävla alliansens fel. Jag har faktiskt varit så galet snål och sparsam de senaste månaderna så jag var fan värd den där kjolen. Även om jag aldrig kommer att använda den, den var ju så fruktansvärt söt. Skir och sommarfin. I skärgården i sommar, då ska jag ha den!

Usch, vad aggressiv jag är idag känner jag. Det är nog någon slags drog i halstabletterna jag köpte på apoteket förut. Förresten funderar jag på att förbjuda Sandylicious att vara kompis med Jimmys ex, det är väl inte mer än rätt? Hon var ju faktiskt min bästis först! Sandy alltså. Och man vill ju inte riskera att stöta ihop med ens pojkväns ex på någon random fest. Liksom: "Tjena, kul att träffas, du har sett min pojkvän naken!" För det är ju precis vad jag skulle säga. Jag ska bli en riktig falubrud nu och tro att alla tjejer som Jimmy någonsin hånglat med fortfarande är kära i honom. Hur skulle de INTE kunna vara det? Nej. Jag menar det. Nu ska jag dricka te.

Adiam Dymott - Miss You

När tiden är rätt ska jag plocka upp dig.




Jag hade egentligen ingenting mer att komma med än att Jenny Wilson är en fantastiskt förtjusande kvinna. Det tog mig några år, och några lyssningar på hennes Hardships! för att inse det. Men nu är jag med på banan. Jag är med dig nu Jenny. Och jag är förbannat dålig på att lyssna på musik these days. Det är lite sorgligt. Jag får bättra mig där. Nu har jag kidnappat Jimmys lurar så nu jävlar.

Jenny Wilson - Like A Fading Rainbow

Och ta dig långt härifrån.

Jag har en väldigt gnagande känsla av att det är någonting jag borde göra, men jag vet inte vad. Man har ju alltid något man ska göra så det MÅSTE ju finnas någonting som jag glömt bort att jag ska ha klarat av tills imorgon. Antagligen är det någonting jag glömt att läsa, men jag tittade nyss på schemat och där finns bara böcker jag redan läst med. Det är nog städandet som vill ha uppmärksamhet. Men det tänkte jag faktiskt göra imorgon samtidigt som jag påskpyntar.

Jag hade tänkt påskpynta i smyg eftersom det var meningen att Jimmy skulle åka upp till Leksand imorgon, nu har det blivit ändrade planer så han blir kvar hemma. Och jag som tänkte påskpynta hejvilt när ingen fanns där att hindra mig. Påsk måste ju vara den roligaste pynthögtiden. Gulliga små ulliga kycklingar, prickiga ägg, massa färgglada färger. Oh, hela lägenheten skulle bli som en enda stor påsktårta. Det blir nog svårt att genomföra när mr. Less-Is-More befinner sig i närheten. Men ett påskris ska jag banne mig ha, och påskliljor och några ulliga gulliga kycklingar. Om jag så ska behöva låsa in Jimmy i sovrummet för att få ha det.

Nu ska jag dricka mer te. Te, te, te, te och te i massor för att få bort det halsonda. Choklad också, det ska tydligen hjälpa. Choklad hjälper mot allt. Åtminstone om man ska tro såna där kokböcker som handlar om choklad. Och jag tror allt jag läser. Så länge det inte är Ebba von Sydow, systrarna Fahrman, Elin Kling, Linda Skugge eller Liza Marklund som skrivit det. Eller Alex Schulman. Blaj. Jag tål inte Alex Schulman. Vafan är människan känd för? Han är som Linda Rosing, överallt men ingen vet varför.

Fever Ray - When I Grow Up

Och jag var 18 år, 18 år för 10 år sen.

Jag var faktiskt 18 år för 6 år sen. Det är faktiskt en Håkan Hellström-text. Nu var det visserligen 17 år sen Håkan Hellström var 18 år så det är ju en rätt så gammal textrad. Håkan är ju förövrigt också rätt gammal, jag gick runt i fredags och hade en gnagande känsla av att jag glömt någons födelsedag. NÅGON fyller ju år idag, tänkte jag och försökte komma på vem. Sen kom jag hem, läste lite bloggar och insåg att det var Håkan Hellström som fyllde år. Tur att man fyller hjärnan med viktig kunskap i alla fall. Vikten av oviktigt vetande som Maddyn brukade säga om mig när vi var yngre.

Idag har jag köpt Sju Sorters Kakor-boken. Så nu ska jag baka mandelkubb. Nej, det ska jag inte. Jag gillar faktiskt inte mandelkubb. Finska Pinnar däremot, det ska jag baka. Och så har jag lovat Jimmy att baka chokladbiskvier, när jag ska hinna med allt detta vet jag inte riktigt. Speciellt inte som vi redan har massor med fikabröd som aldrig äts upp. Jag kanske ska börja bjuda hem folk på kafferep lite oftare?

En annan sak som man kan fundera på är varför folk köper färdiga hamburgare när man kan göra sina egna, mycket godare. Okej, det kanske tar lite längre tid men det är ju lätt värt det. De hamburgarna vi gjorde i fredags går minsann inte av för hackor, och så ska man ha hemmagjord klyftpotatis till också. Det är en till sak som jag inte förstår, att folk köper färdiga strips när det är så lätt att göra själv. Här är vår fredagsmiddag:



Till 4 burgare:

ca 400 gr köttfärs
1/4 gul lök
½ vitlöksklyfta
1 msk bladpersilja
½ tsk dijonsenap
½ msk worchestershiresås
½ äggula
salt
grovmalen svartpeppar

Blanda färs, finhackad lök, pressad vitlök, hackad persilja, senap och sås i en bunke.
 Blanda ner äggulan och krydda med salt och svartpeppar.
Låt stå i kylen i en timme. Forma sedan fyra burgare.
 Hetta upp en grillpanna tills den ryker, pensla burgarna med olja och lägg i grillpannan.
Servera burgarna med bröd, klyftpotatis och valfria tillbehör.

Mmm. Så gott det var. Jag var nog mest lycklig över smörgåsgurkan jag fick ha på min burgare, och vitlökssåsen var inte heller så dum förstås. Fan. Nu blev jag hungrig, bäst att sätta igång med söndagsmiddagen. Ont i halsen har jag fått igen också, det är nog en varannan dag-förkylning. Jag äter bort den. Tillbaka till spisen där jag hör hemma.

Raul Malo - Lucky One

Vi skulle stjäla allt.

Varför vara ute och festa när man kan sitta hemma och ha Coupling-maraton och dricka Zingo? Ja, jag menar det. Zingo och Fanta och liknande är min senaste obsession, den bara var där i torsdags när jag vaknade och verkar inte vilja ge med sig. Nåja, värre saker kan man ju vara beroende av. Knark till exempel, inte bra alls. Då är Fanta mycket bättre. Och det vet ju alla att det lättaste sättet att bli av med en frestelse är att ge vika för den. Keep it simple.

För någon vecka sen åt vi ju rödbetscouscous, vilket innebar att vi efteråt hade ungefär 1 kilo rödbetor i skafferiet som vi inte visste vad vi skulle ta oss till med. I onsdags tog vi tag i saken och gjorde rödbetssoppa:


För 4 personer:

4 st rödbetor
1 morot
½ gul lök
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 lagerblad
0, 75 msk vitvinsvinäger
grovmalen svartpeppar
oregano
salt

Örtkräm:
50 gr philadelphia
½ dl creme fraiche
salladskrydda

Skala och riv rödbetor och morot. Finhacka löken. Fräs grönsakerna i en gryta.
Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddor och vinäger. Låt koka i ca 30 minuter under lock på låg värme.
 Blanda ihop ingredienserna till örtkrämen. Servera soppan med örtkrämen och ett gott bröd.

Soppan var överraskande god. Och köket blev underbart rosa efteråt. Haha. Vi räknade dessutom ut att vi la ungefär 15 kronor på hela den här rätten med tanke på hur billigt det är med rotfrukter. Ännu roligare blev det när jag räknade ut att varje portion innehåller endast 48 kalorier, om man bara äter soppan utan örtkräm eller bröd till. Hej och hå, hälsoresan. Dessutom blev vi av med alla rödbetor. Oj oj, vilken kanondag. Jag borde ju få minst 900 vuxenpoäng för det här.

Nu ska jag krama Jimmy lite, han ser ut att behöva en kram. Jag behöver mest gå på toaletten, men först krama Jimmy. Det kommer alltid i första hand.

A Band Called Quinn - And Ever Again

Och slänga bort det igen.

Mmm. Solsken. Synd att vi måste tvätta bort halva dagen bara, men tack och lov för att vi har balkongen säger jag så man åtminstone får lite sol och frisk luft. Om någon timme är det nog färdigtvättat dessutom så vi kan gå ut på en solskenspromenad. Förhoppningsvis är det fortfarande lika varmt då som det är nu. Smarta jag hade ju ställt mitt påskägg mitt i solen så chokladharen och äggen var helt mjuka, men jag försöker rädda dem i kylskåpet just nu.

I tisdags hade ju jag en produktiv dag och gjorde massa duktiga saker, bland annat så bakade jag en kardemummakrans. Vi har hela skafferiet fullt med vetebröd nu; kardemummakrans, krämbullar, äpplebullar och ett och annat wienerbröd. Det enda jag bakat själv är dock kardemummakransen, det andra har jag fått med mig hem från jobbet. Egentligen är jag ju inte ens någon vetebrödsfantast, men det är roligt att baka såna saker så det blir ändå att vi har det hemma. Tur att jag är ihop med en wannabe-pensionär som älskar långkok, vetebröd och Allsång På Skansen. Nåja, två av tre åminstone. Här är min lilla krans:



ca 6 dl vetemjöl
75 gr margarin
2½ dl mjölk
½ pkt jäst
3/4 dl socker
½ tsk kardemumma
½ tsk salt

Fyllning:
75 gr margarin
ca 2 msk kardemumma
ca 2 msk socker

Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölken och låt det bli ca 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke och häll smörspadet över jästen. Rör om tills jästen löses upp.
Tillsätt socker, kardemumma, salt och den största delen av mjölet.
Det kan behövas mer eller mindre än 6 dl.
Arbeta degen smidig, så att den blir slät och blank och släpper bunken.
Låt degen jäsa under bakduk till sin dubbla storlek i ca 40 minuter.
Knåda sedan degen smidig och lägg upp den på ett bakbord, kavla ut till en avlång platta.
Bred på mjukt margarin och strö över kardemumma och socker.
Rulla ihop till en avlång "korv" och forma till en krans.
Klipp sedan kransen med ca 2 cm mellanrum och vik flikarna ömsom åt höger, ömsom till vänster.
Låt jäsa i ca 20 minuter till. Pensla med ett uppvispat ägg,
strö över pärlsocker och grädda i ca 15 minuter på 200 grader.

Egentligen är det nog mest att det luktar så himla gott när man precis tagit ut det ur ugnen. Hemtrevligt gullegulle liksom. Som nybryggt kaffe, det luktar det här nu. Kaffe sig är ju äckligt, men det luktar gott. Nu ska vi titta till torktumlaren. Torka färdigt, torka färdigt!

Pearl Jam - Jeremy

Nu finns det inget värt att stjäla.

Det finns en sak med Göteborg som faktiskt är lite störande samtidigt som det är helt underbart. Och det är allas avslappnade mentalitet, stress finns liksom inte. Om du står i kön på Pressbyrån och ska med ett tåg om tio minuter så kan du lika gärna ge upp, för 10 minuter är ungefär så länge de i kassan pratar med varje kund. Det är aldrig bråttom någonstans här inte. Framför allt så älskar människor här att ställa sig mitt i vägen framför en. I trånga gångar på affärer ställer de sig gärna med kundvagnen tvärsöver och börjar sms'a helt lugnt utan att ta någon notis till de andra i affären. Idag kom jag på en taktik för att få dem att flytta på sig...

Jimmy har ägnat natten tills idag och dagen till att kräkas, en av hans nya favoritsysslor verkar det som. Men han ville i alla fall följa med mig till Ica Maxi och hämta ett paket, vem vill missa en chans att få smitta ner folk med magsjuka liksom? Så när vi var på väg därifrån så började Jimmy göra någon konstig min så jag sa: "Ska du kräkas igen?" Och jäävlar, tanten som gick framför oss med sin kundvagn sprang åt sidan fort som faen. Så nu vet vi vad vi ska säga nästa gång vi vill fortare framåt. Och nej, Jimmy kräktes inte. Just då ialla fall. Hoho.

Vad var det då för ett litet paket på posten? Ja, det undrade jag också för jag väntar inga paket. När paketet väl var hämtat stod det på avsändarlappen: PÅSKHAREN. Sweet! Skickar han bud nu också? Påskharen har förövrigt samma handstil som min pappa. Och det är första gången i hela mitt liv jag får ett påskägg av mina föräldrar, nu står det på vardagsrumsbordet och ser skrytigt ut. Tänk att det ska behöva gå 24 år och man ska behöva flytta 60 mil ifrån dem för att få ett påskägg. När jag bodde i Brighton som är ännu längre bort fick jag visserligen inget påskägg alls. Jo, av min engelska familj förstås. Nåja. Ett påskägg. Det är inte dåligt. Man blir ju alldeles glad i magen.

Nu ska jag äta upp min äpplebulle och slöa framför teven. Och ignorera mitt inbillade illamående.

Mastodon - Divinations

Men du, du sätter höstsolen i eld.

Hej Jimmy!
Eftersom du inte har tid att slita dig från datorn och ge mig lite kärlek och uppskattning när jag ber om det så kan du ju istället ge mig lite presenter som visar din kärlek och din uppskattning. Jag är väldigt lättköpt ska du veta (nåja, åtminstone så kan jag låtsas det för att få vad jag vill ha), och eftersom du absolut inte har tid att slita dig från datorn så kan du ju satsa på lite internetshopping. Och sen om några dagar när det kommer ett paket på posten och jag öppnar paketet så känner jag genast hur mycket du älskar mig. Det här ska du fylla paketet med:




















Tack på förhand. Nu går jag och sover lite. Så när du inser att det är billigare att ge mig en liten kram emellanåt än att köpa massa dyra klänningar åt mig så finns jag i sovrummet. Fast det förstås, jag kan ju ta både kramar och klänningar. Jag är inte svår på det viset. Men om vi nu ska vara ekonomiska, och det ska man vara nu när det är gristider, så kanske du ska ge mig en kram. Bara en liten en emellanåt.
Godnatt älskling!

Jag går genom löven som faller ifrån träden.

Nu är jag hemma igen efter en riktig heldag som började med skola. Som jag förstod ingenting av, det går så himla fort nu. Barocken ska klaras av på ett lektionstillfälle, klassicismen på nästa och så vidare. Jag har ingen aning om huruvida jag skriver ner det som är bra eller ej. Jag har ingen aning om någonting, men det har ju gått bra hittills så det är väl bara att fortsätta på samma spår.

Efter skola var det jobb och efter jobb gick jag och Evelina i kyrkan. Nja. Först gick vi och åt grillad panini och sen gick vi till kyrkan. Där Jonas Gardell skulle prata om Jesus. Det skulle börja klockan sju, vi var där halv sju och då var det redan proppfullt. Så vi fick mest titta på en vägg. Jag som hade väskan fullt med vetebröd funderade på att locka bort några pensionärer från sina platser, som de antagligen paxat sen sex i morse. Pensionärer älskar ju vetebröd, det vet man ju så att vifta med en liten vetelängd framför dem borde ju fungera för att få dem ur balans och sedan kunna roffa åt sig deras platser. Men vi är för snälla så det blev ingenting.

Gardell då? Jo, han var bra och det var intressant. Plus att någon satt och käftade emot honom hela tiden, det var rätt underhållande. Speciellt när Gardell till slut sa till honom: "Gud älskar dig, men han vill att du ska hålla käft!" Det ska faktiskt tilläggas att jag och Evelina till sist lyckades roffa åt oss några platser hos 3 pensionärer varav en tant var galen och knuffade mig hårt som fan i ryggen när vi skulle gå ut. Hmpf. Tanter som brukar älska mig så mycket. Den här tanten var säkert moderat, hon luktade lite dyr, torr, moderat-parfym.

Nu ska jag äta wienerbröd och trösta min man då Leksand förlorade idag. Igen. Det blir aldrig något återtåg. Stackars Jimmy. Eller nej, fan. Inte stackars Jimmy. Han får skylla sig själv, man kan faktiskt heja på ett lag som vinner. Det gör jag. Jag hejar alltid på de som vinner.

The Brighton Port Authority feat. Justin Robertson - Island

Känner mig som en främling ingen ser.

Nu ska jag läsa lite lyrik från barocken och sen ska jag sova. Jag har varit så väldigt trött idag trots strålande sol. Först sov jag jättelänge i morse, sen lyckades jag somna om igen i kanske en timme nu under kvällen mellan 19-20 och nu är jag fortfarande trött som en gnu. Det kan ha att göra med min täppta näsa och mitt halsont. Så det är nog lika bra att jag går och lägger mig tidigt så jag mår bra imorgon. Imorgon är det nämligen först skola, sen jobba och sen ska jag och Evelina titta på Jonas Gardell i domkyrkan. Och då kan man ju inte gå runt och vara trött och förkyld. Därför ska jag sova bort det inatt. Godnatt och godkväll.

The Brighton Port Authority Feat. Iggy Pop - He's Frank

Ingen ser längre.



1'a april är ju officiell dag för att öppna uteserveringar och vi är ju inte sämre här hemma. Därför blev det frukost på balkongen idag. Sjukt varmt väder, jag satt i linne och mina sovshorts och frös inte ens. Jag som brukar vara världens största fryslort. Mobba nu inte mina bleka ben, det är trots allt bara april. Sen att de kommer att se exakt likadana ut i augusti då jag inte kan bli brun är en annan femma. Då kan ni mobba mig.

Efter utefrukost gick jag och Jimmy in till Mölndal och köpte varsin glass, sen gick vi hem igen. Antingen så har jag feber eller så är det ovanligt varmt för jag pallade inte ens att ha jackan på mig. Fast mest glad var jag förstås för att jag fick ha mina röda ballerinaskor i lack. Då hade jag förstås också en klänning och leggings på mig, jag gick inte i pyjamasen till Mölndal. Även jag har mina gränser.

The Who - My Generation

RSS 2.0