Det är jag som tvingar dig att göra dumma saker.

Tidigare i veckan bakade jag rulltårta för första gången sen jag var 12 år. Jag har liksom aldrig riktigt förstått grejen med rulltårta, kanske för att jag inte förstår grejen med sylt och för att jag inte riktigt varit medveten om att det tar 5 minuter att vispa ihop smeten och sedan 5 minuter till i ugnen så är rulltårtan färdig sen. Men nu vet jag, och nu förstår jag varför folk gör rulltårta så ofta. Man behöver ju dessutom inte fylla dem med sylt, jag fyllde min med chokladkräm och det vet ju alla att är hur gott som helst. Möjligheten finns alltså att det kommer att bli fler rulltårtor framöver utan att det behöver dröja 15 år mellan gångerna.

Annars är det mest en väldigt fin dag. Jag har köpt nya fina krukväxter och på spisen står Världens Bästa Chili och puttrar. Är det semester så är det och pengar är inget problem. Än.

Rizzle Kicks - Mama Do The Hump

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Chokladkräm tycker jag är mycket godare än sylt! Enkelt att göra dessutom, även om "kakan" kan vara svår att få lagom gräddad.

2012-07-07 @ 17:07:42
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

15 år var en lång tid minsann. Din fyllning låter god och vill du göra det ännu enklare vispar du lite grädde, lägger på några färska frukter/bär (jordgubbar mums) klart! :D

2012-07-07 @ 20:13:21
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: Emmy

Jag tillhör inte de som gillar rulltårta med någon större passion. Blir jag bjuden så tar jag en bit, men jag bakar endast rulltårta på barnens begäran. Fast de brukar inte vara så svår övertalade att baka något annat. Men när Lowe tycker att vi ska baka tårta, så har vi gjort rulltårtebakelser istället.

2012-07-08 @ 09:54:40
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Alltså. Håller med Emmy. Rulltårta är ju gott men inte en favorit. Men är det chokladkräm eller ännu bättre chokladrulltårta med smörkräm så blir det hurra-rop!

2012-07-08 @ 21:02:13
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Tina N

Mums, vad det ser gott ut. Jag älskar rulltårta, men jag kan inte baka det. Får aldrig till det, blir bara torrt och omöjligt att rulla.



Tror att jag ska prova igen någon dag.

2012-07-09 @ 09:11:20
URL: http://frkkaka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0