Svält och girighet till ingen nytta.

Nåja. Det går väl lite sisådär med att blogga varje dag, men det är väl som att börja träna: Man ska inte springa en mil på en gång, man måste börja lite smått. Här nedan följer lite saker som jag tänkt mycket på den senaste tiden:
 
1. Delicatobollar. Eller chokladbollar. Men mest delicatobollar. Är sugen på det hela tiden. Eller kaffe latte med grädde på toppen. Bara choklad är jag sugen på också. Jag som bara brukar vara sugen på chips, nu är det choklad. Och kaffe tydligen. Choklad, kaffe och fett i en härlig symbios helt enkelt.
 
2. Sitter män någonsin och diskuterar med sina kompisar att de önskar att deras sambos tog lite mer ansvar på det sociala planet? Att de är trötta på samordnar/projektledarskapet i familjen? För det kommer jag och mina vänner (åtminstone de som har barn) alltid in på. Hur det på något sätt alltid slutar med att vi ordnar kalasen, svarar på inbjudningar, köper presenterna, styr upp semesterresor, etc. Jag försöker säga upp mig från fler och fler av de där uppgifterna men... Ja, ni vet. 
 
3. Ett tips på lite samma ämne: De flesta jag känner får ofta frågan av sina svärföräldrar vad barnen önskar sig i julklapp/har för klädstorlek osv. Att de frågar mig istället för sin egen son och jag fattar att det inte är för att vara elaka. Det går väl på rutin att man frågar mamman (a.k.a samordnaren). Eller som mina föräldrar sa när vi skulle ut och äta när min pappa fyllde 60 och restaurangen ville veta i förväg vad vi skulle äta och jag behövde veta vad mina brorsbarn ville ha för mat: "Bättre vi frågar Niclas tjej om det, det är ändå hon som har koll på det..."  Då kände jag mig tvungen att ryta ifrån och säga att de skulle ringa min bror istället, det är väl det minsta man kan begära av sin vuxna son att han vet vad sina barn gillar för mat? Eller vad de har för klädstorlek? Mitt tips när detta händer är dock att svara: "Fråga Jimmy, han har bättre koll på det än vad jag har." Om fadern till era barn heter Jimmy alltså, annars får ni ju sätta in barnafaderns namn där. 
 
4. Nu byter vi ämne helt för jag har börjat se om PLL. Pretty Little Liars alltså. När man ser hela serien i ett svep blir den väldigt mycket telenovela. Men framförallt har jag bytt favoritkaraktär. Förut gillade jag Aria bäst men nu bara: Hanna Marin. Fan vad rolig hon är, har alltid de bästa replikerna. Hon och Spencers mamma. "Talk to Wren? I'd rather stick a knife in the toaster..."
 
5. Matchapulver. Jag har en känsla av att någonstans i Japan står det ett gäng väldigt rika människor och gapskrattar åt oss puckade västerlänningar. "Vi säljer det här pulvret till dem och säger att det är jättenyttigt, så tar vi högre kilopris än kokain för det så att de VERKLIGEN förstår hur nyttigt det är!" Och vi bara börjar göra glass, latte, kakor, cheesecakes och allt möjligt med det där jävla pulvret som säkert i själva verket är fiskmat som de använder för att göda upp sina guldfiskar i japanska trädgårdar. Jag gjorde precis en matcha-ganache och hällde över en chokladkaka. Den luktar precis som fiskmat. Ganachen alltså, inte chokladkakan. Den luktade choklad. Nu luktar den choklad och fiskmat.
 
Så. Det var allt jag hade på hjärtat idag. Nu ska jag bära runt på ett skrikande barn som inte förstår att hon borde sova så skulle livet kännas bättre.
 
Albin Johnsén & Mattias Andréasson - Skål För Oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0