Jag vill hämta våra misstag och sen göra rätt, jag vill inte sitta ledsen på någon efterfest.

Jag gillar mat, det kan vi ju inte komma ifrån. Så en sak som jag faktiskt tänker hålla fast vid är den lilla baklängesmatsedeln. Hur mycket man nu kan "hålla fast vid" någonting man skrivit om kanske 3 gånger tidigare, men nu är det måndag så nu tänker jag ta en snabbgenomgång med vad vi åt och gjorde förra veckan!
 
Måndag är biblioteksdagen för oss. Det svårast med att vara föräldraledig är att Ofelia inte får gå på fritids, så hon ska hämtas varje dag 12.30 och sedan ska hon underhållas hela eftermiddagen och man orkar faktiskt inte ta med kompisar hem varje dag. Så på måndagar går vi till biblioteket. Läser böcker, lånar böcker, hänger omkring. Sedan gick vi hem och åt Rödbetsbiffar med bulgur och tahinidressing. Inte Ofelia. Hon åt två tomater. Hon är ungefär lika stor i maten som Sandra Beijer.
 
I tisdags åkte vi in till stan. Tanken var att köpa fina saker på Emma & Malenas renoveringsutförsäljning och sedan rasta loss Ofelia på lekplatsen i trädgårdsföreningen. Men Ofelia var tvungen att köpa en Fars Dag present, så efter att ha gått runt halva stan och försökt få henne att förstå att Jimmy inte vill ha en glittrande porslinskatt med cylinderhatt hade det redan blivit mörkt så då for vi hem istället. Tisdag är dessutom Ofelias matbestämmardag och hon hade bestämt Köttbullar och potatismos. Med tanke på att hon åt 17 köttbullar var det bra bestämt. 
 
Onsdagen tillbringade vi på hemmaplan efter skolan. Bakade muffins, ritade och pysslade och lite sånt. Sedan åt vi Tagliatelle med kyckling, bacon & champinjoner. Jag trodde tydligen att vi skulle ha en hel armé på middag så jag kokade ca 4 ton pasta. Nåja. Ska det vara så ska det vara. 
 
I torsdagskväll var det bara jag hemma eftersom Jimmy jobbade sent och Ofelia var på disco. Så jag lyxade minsann till det och stekte på lite Quornpytt. Mhm, jag vet minsann hur man festar till det jag. Orkade jag steka ägg till? Näpp. Hade vi några rödbetor? Näpp. Gjorde jag ens dijonkräm? Nä. Jag förstår att människor som äter sådär varje dag tror att det är tråkigt med mat och matlagning. 
 
I fredags var jag på MVC på efterkontroll som mest bestod av att jag och min barnmorska pratade om bullar. Hon gillar bullar. Sen gick jag och Flora och hämtade Ofelia i skolan, så gick vi till vårat stammiscafé och fikade lite. Mycket. Sedan gick vi hem och lagade Fläskkotletter i tomatsås med apelsin och oliver och till det hade vi klyftpotatis. Fläskkotletter måste ju vara det tråkigaste kött som finns i hela världen? Fläskkött överlag skulle jag nog inte sakna särskilt mycket om vi slutade äta det. Tror det är för att det är det enda vi åt under hela min uppväxt. 
 
I lördags hade jag bokat klipptid, jag bokade en tidig tid för Flora brukar vara som gladast på morgonen och det skulle bli så skönt att få gå i väg ensam och vara lite barnfri och bli ompysslad. Klockan 9 hade jag bokat tiden till. Så 8.55 gick jag och Ofelia iväg till frisören...
Sedan ägnade vi förmiddagen åt att uträtta lite ärenden och resten av dagen åt att göra ingenting. Vi var bara hemma och gjorde så lite som möjligt. Till och med middagen blev en enkel historia med Baguette fylld med cole slaw och rostbiff.
 
Söndag var Fars Dag och vi tillbringade några timmar på Göteborgs Stadsmuseum, sen ramlade Ofelia ner från nån grej i lekhörnan och ville inte vara mer "på det här jävla muséet!" så då åkte vi och veckohandlade istället. Sedan åkte vi hem och åt Nachotallrik och till efterrätt åt vi Raspberry Swirl Cheesecake. Men det gjorde vi inte på grund av att det var Fars Dag. Jimmy gick runt hela dagen och tjatade om att vi inte firar Fars Dag, så vi firade väl något annat. Det var tydligen Singles Day också, så det kanske var det vi firade.  
 
Och det var den veckan det. Nu är det måndag igen och jag ska mata det lilla ynket som sitter här bredvid och gnölar. Igår sov hon in princip hela dagen så idag gör hon tvärsom. Kul!
 
Rasmus Hagen - I've Got You Too

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0