Vi ska också glömmas bort och aldrig talas om igen.

Måndag! Jag är ledig idag, det är därför jag är pepp. Fick knappt kliva upp ur sängen i morse för Ofelia. "Mamma, vi är lediga idag, då ligger vi kvar hur länge vi vill, gå inte upp!" Jag gillar hur hon tänker. Ibland. Men ja, måndag ja. Då brukar vi ju gå igenom vad vi åt förra veckan. Och med "brukar" menar jag att det händer ungefär 3 gånger om året. En av de 3 gångerna är idag, hurra! Jag ber om ursäkt för dålig bildkvalité, dagsljuset är borta, bilderna är gula. Allt är gult. Den gula maten.

Förra veckan började också konstigt nog med en måndag, men då var jag inte ledig så det var Jimmy som stod för matlagandet. Jag sa åt honom att slänga alla rester från Ofelias kalas (matrester, inte resterna från fikabuffén) i en gratängform och blanda ihop med lite créme fraiche och ost och vips hade vi en Pastagratäng med tacofärs. Det var gott. Och korvfritt.
 
I tisdags jobbade jag också sent så Jimmy slängde ihop en Italiensk Lins- & Böngryta med Bulgur. Slängde ihop och slängde ihop vet jag inte, den kanske var jättekomplicerad. God var den åtminstone. Och korvfri. Det blir rätt mycket korv annars när Jimmy lagar mat. "Variation På Korv" kan vi kalla det.
 
I onsdags var jag ledig! Förutom alla såna där roliga ledighetsgrejer som städa, tvätta och storhandla så var jag och Ofelia ute och försökte lära henne att cykla. Det går bra tills hon upptäcker att man släppt taget då tvärbromsar hon eller kastar sig av cykeln i ren panik. Jaja, det var ju första gången så det är väl kanske inte så konstigt. Till middag gjorde jag i alla fall Pasta Carbonara. Med tagliatelle, är inne i en tagliatelle-period just nu.
 
Torsdagen skulle också varit min lediga dag men ja, ni som hängt med i den här bloggen ett tag eller emellanåt umgås med mig i verkliga livet vet att det sällan blir så. Det blev jobb istället. Fick dock sluta tidigt så jag fick hämta barnet och gå hem och laga Indiska Lammfärsbullar med Rotfrukter i ugn och Vitlökskräm. Fick skäll av Ofelia för att mina hemgjorda köttbullar är så äckliga. Mmm. 5-åringar...
 
I fredags jobbade jag sent och Jimmy skulle baka Pizza. Pizzadegen hade jag satt på kalljäsning kvällen innan så han skulle bara baka ut den, toppa den och grädda den. Strax innan sju fick jag ett sms om att han hatade den jävla degen och gav upp nu. Men sen när jag kom hem stod det ändå en nygräddad pizza på ugnen så jag antar att de kom överens till slut. Sen tittade Jimmy på hockey, jag nattade barn och efter det satt vi uppe jättelänge och bara pratade om gamla ungdomskärlekar och sånt. Jag läste någonstans att man har 3 stora kärlekar i livet, så det känns ju fint att jag har 1 kvar sen när Jimmy dumpar mig för hon med lila håret på Hemköp. 
 
Lördagen bjöd på lördagsjobb. Det är det värsta som finns. Lika mycket att göra som en fredag fast med skillnaden att man är ensam. Så jag hade ingen rast på hela dagen och jobbade över en halvtimme. Då borde man ju beställa hämtmat och inte ställa sig och laga Cornflakespanerad Kyckling med Currydressing och Ris men för att vara jävligt lat är jag ibland fruktansvärt ambitiös. Sen drack vi kaffedrinkar, åt vinägerchips och tittade på Blue Valentine. Se den! Ps. Jag tycker inte att Ryan Gosling är snygg, är det något fel på mig? Snälla, säg inte att jag ska prata med någon vuxen för det har jag redan försökt.
 
Söndagen var ungefär som onsdagen. Fast väldigt mycket regnigare. Jag var ledig, vi övade på att cykla med Ofelia och sen åkte vi och storhandlade. Sen tittade Jimmy på hockey och jag och Ofelia lagade Torskgryta med Räkor och Basilika som vi åt med kokt potatis. Nä, jag förstår fortfarande inte grejen med räkor men det hör ju till sånt som jag vill lära mig att tycka om så jag försöker ibland. Det är inte så att jag spottar ut det, det är bara det att det inte är... Så jävla kul? Sen när barnet hade somnat tittade vi på Bloodline och konstaterade att vi inte känner sympati för en enda karaktär i hela serien. Utom Chelsea O'Bannon. 
 
Det var den veckan det. Nu är det en ny vecka och planen för dagen är att åka in till stan och köpa krimskrams och presenter. Känns som en lagom jobbig måndagsplan.
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Haha! Jag tycker iofs att Ryan Gosling ser bra ut men kan ändå förstå att du inte tycker det. Jag tror att jag mest blev kär i hans karaktär i Dagboken och därför gillar honom. Däremot förstår jag verkligen inte grejen med Russel Crowe, Clive Owen eller Daniel Craig - vad ser folk hos dem? Hade de varit kvinnor och skådisar hade de aldrig ansetts tillräckligt attraktiva för att få synas! Kycklingen ser riktigt god ut, jag får nog skriva upp corn flakes på inköpslistan.

Svar: Ja, det där är ju också ett problem jag har. Jag tycker inte att Dagboken är såååå himla jättebra? Den är väl en helt okej film men liksom... världens bästa film? Nä. Det är det faktiskt inte. Förstod inte alls grejen med Ryan Gosling bara därför, sen såg jag Lars and The Real Girl och bara: "okej, han är en jättebra skådis!" men snygg? Nä. Men Russell, Clive och Daniel Craig? Tycker folk att de är snygga? Är de inte bara typ... Manliga skådisar? Jag vet inte, jag tycker nästan inte att någon är snygg längre? Kycklingen var god, till och med Ofelia åt fastän det är ett djur!
Pernilla

2017-10-23 @ 18:22:27
URL: http://livsaptit.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0