Du visste inte hur man gjorde men när fan lär man sig det?

I morse när jag gick till jobbet blev jag lite deprimerad över att det här vädret kommer att vara fram till påska. Samma blåst, samma regn från sidan, samma +4 grader. Den kommer nu. Tiden på året när jag måste flytta härifrån. Och när jag säger flytta härifrån så menar jag inte att jag ska flytta från mörka kalla Sverige till solen, jag menar att jag måste flytta norrut till riktig vinter med snö. Det är ju bara det att jag inte vill bo längre norrut där de har riktig vinter med snö. Jag vill bo här, fast med snö. Kan någon bara styra upp det tack?
 
Det är förresten mitt och Jimmys största dilemma i livet tror jag: Bo här där det finns roliga saker att göra men vi inte har några barnvakter så vi ändå inte kan göra det, eller flytta dit där vi har barnvakter men det inte finns någonting roligt att göra så vi ändå aldrig kommer att behöva några barnvakter?
 
På tal om roliga saker så kan vi ju prata om tårtor. Inte direkt mitt favoritämne då jag tycker att tårta är ganska tröttsamt, tråkigt och trist men det finns ju tårta och så finns det CHOKLADBOLLSTÅRTA. Ja. Det är precis vad det låter som. Jag gjorde en till Ofelias barnkalas och lät Ofelia själv gå loss på att dekorera den. Vilket gjorde att barnen mest slogs om dekorationerna på den. Well well, mer chokladbollstårta till mig. Jag klagar inte. Hur man gör? Ahmen typ såhär va:

Chokladbollstårta
 
300 g smör
10-12 dl havregryn
1 dl kallt kaffe
3 msk vaniljsocker
3 dl socker
5 msk kakao
en nypa salt

Börja med att mixa havregrynen lite grann vetja.
Vispa ihop smör och socker tills det är mjukt och vitt och fluffigt.
Sen tillsätter du resten av ingredienserna och gör till en chokladbollssmet helt enkelt.
Forma till en tårta.
Spara gärna lite av smeten så du kan göra några chokladbollar till dekoration.
Sen slänger du på vad tusan du vill som dekoration.
Strössel, kokos, pärlsocker, choklad, frukt. Kör hårt!
Förvara tårtan i kylen om du inte vill äta hela på en gång.
Det vill du.

Ja. Jag hade bara kunnat skriva: Gör chokladbollssmet. Forma till en tårta. Men då blir ju blogginlägget så himla kort. Och en del kanske inte vet hur man gör chokladbollar. Vissa caféer och konditorier vet verkligen inte hur man gör chokladbollar. Latterian i Antikhallarna har väldigt goda chokladbollar. Så nu vet ni det.
 
Nu ska jag koka soppa på en spik. Eller ett barn. Fast mest på potatis. Och lite kantareller. 
 
Act II - Notes About Freedom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0