Så jag ger mig in i elden, jag tar allt jag får.

En tråkig sak med att jag inte bloggar så ofta längre är att jag inte heller läser så många matbloggar längre. En tråkig sak med att inte läsa så många matbloggar längre är att man inte heller får lika mycket tips och idéer om nya maträtter längre. Till mitt försvar får väl också sägas att nästan alla matbloggar jag brukade läsa har lagt ner... Vad hände egentligen? Men vissa håller fortfarande igång och i helgen tog jag för första gången på evigheter och lagade till en maträtt efter ett recept jag hittat hos några matbloggskollegor.
 
Det var Anki och Håkan i Mårtenssons Kök som häromveckan hade lagat vegetariska biffar som lät så himla goda så jag var tvungen att testa dem också. Vi snackar kikärtor, vi snackar sötpotatis, vi snackar halloumi. Bara goda grejer samlade i en och samma vegbiff alltså. Så himla bra. Så i lördags slängde jag ihop min egen lilla variant av dem och då blev det såhär:
 
Kikärtsbiffar med Halloumi & Sötpotatis
 
ca 8 stycken
 
1 paket kokta kikärtor (ca 240 g brukar de ligga på)
200 g grovt riven sötpotatis
200 g grovt riven halloumi
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja
½ citron, saften (och skalet om man vill)
1 tsk vitlökspulver
½ dl ströbröd
1 ägg
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt kikärtorna rinna av och skölj dem väl. Mixa dem släta.
Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med lite salt och peppar vetja.
Låt smeten stå och svälla några minuter.
Forma smeten till lagom stora biffar.
Lägg på bakpappersklädd plåt och stek dem ca 10 minuter på varje sida.
 
Servera dem som du vill, vi hade dem i hamburgerbröd med majskolv till som synes på bilden. Men tror de fungerar utmärkt till ris eller nudlar och sånt också. Hur gott som helst var det i alla fall. Hela familjen gav tummen upp. Vilket kan bero på att vi inte berättade för Ofelia att det var sötpotatis i, vi sa bara att det var kikärtor och halloumi som hon älskar.
 
Köttpotatis tror Ofelia att det heter, vet inte om det är därför hon inte vill äta det. Annat roligt som Ofelia tror är att det heter "kaosa" och inte "pausa". Så hon ska hela tiden kaosa om hon tittar på nåt och ska gå på toaletten till exempel. Hon tror också att Svampbob Fyrkant är en ost och att Patric Stjärna är en snopp(??!!) och så har hon väldigt svårt att förstå att det också finns en plats som heter Leksand och att det inte bara är ett hockeylag. Besvikelsen i påskas när vi skulle åka till Leksand och hon inte fick gå på hockey...
 
Idag ska Ofelia gå till tandläkaren. Peppen alltså! Jag mötte 3 olika pedagoger som sa: "Åh, är det äntligen dags för tandläkarbesöket nu?" när jag hämtade på förskolan nyss. Älskar ändå att hon pratar med allt och alla om allt. (Hrm, nåja, oftast åtminstone.) Förra veckan mötte vi ett gäng killar i 16-årsåldern, varav en åt glass och då spände hon ögonen i honom och sa: "Varför äter du glass? DET ÄR INTE LÖRDAG IDAG!!" Han blev ganska ställd men hans kompisar hakade genast på och började tjoa: "Ja, vad håller du på med Emil?" "Du kan ju inte gotta dig idag!!" "Vad ska din mamma säga?" Ofelia blev toknöjd. Stollekorven.
 
Imorgon har jag namnsdag. Alla måste gratta.
 
Olle Nyman - Don't Let Those Bastards Reel You In
 
(för någon vecka sen ringde det en kund till jobbet som hette Nyman i efternamn och började bokstavera det för mig. hur många alternativa stavningar finns det på Nyman? Nyhmáan? Pnyman? Såhär många gånger har jag nog inte skrivit Nyman i ett blogginlägg sen jag var 18...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0