Man får inga favörer av folk som vill ligga längre.

Det är söndag och jag ska strax gå till jobbet och titta på mammor som blir uppvaktade med goda tårtor, lyxfrukost och finpraliner på Mors Dag. Men jag är INTE bitter. Nä, sånt ligger ju faktiskt inte för mig. Verkligen inte, hrm hrm.
 
Det var ett tag sen vi hördes så jag tänkte att vi tar en lite söndagslista för att komma på banan igen. Sist jag hade söndagslista längtade jag förresten till den tiden på året när jag inte förstår hur folk kan bo någon annanstans än här. Den är här nu. Det är fint! Blommor! Sol! Hav! Uteserveringar! Trevliga människor! 
 
Största bedriften i köket den här veckan?
Jadu, det här mest blivit vardagliga rätter denna veckan, men i onsdags svängde jag ihop en lime-pannacotta innan jag gick till jobbet, sen på kvällen kokade jag ihop jordgubbar med en kanelstång och lite potatismjöl och toppade den med. Det var gott. Okej, pannacotta är kanske världens simplaste dessert men ändå. Någonting måste jag ju credda mig själv för.
 
 
Vad åt ni i helgen?
Till skillnad från resten av Sverige så har vi inte haft någon lyxig långhelg, jag har inte haft helg överhuvudtaget faktiskt. Men i fredags efter jobbet blev det fredagspizza. Jag hade brieost, champinjoner och pesto på min bit. I lördags, dvs igår, jobbade jag ett härligt 10-timmarspass och var väl inte direkt jättesugen på att ställa mig och laga mat när jag kom hem. Men äta bör man osv, så jag gjorde kikärtsbiffar med sötpotatis och halloumi i efter ett recept jag hittat hos Mårtenssons Kök. Dem åt vi i hamburgerbröd och till det hade vi majskolv. Idag ska jag hem till Evelina och äta middag så idag vet jag inte alls vad det blir, jag förväntar mig en 8-rätters. Minst!
 
Vad bjöd du på för fredagsfika?
En Vanilla Golden Pound Cake, som alltså är en amerikansk sockerkaka med sinnessjuka mängder smör och socker och inget bakpulver så den är kompakt som Paolo Robertos magmuskler (eller skalle...), fick Jimmy och hans kollegor mumsa på i fredags. 
 
Några misslyckanden i köket den senaste tiden?
Nä, jag tror inte det? Gjorde Ängamat häromveckan, det är verkligen inte min grej. Inte för att jag misslyckades utan för att det är som välling med grönsaker i. Jag vet inte, det är nånting med såna där redda saker som jag inte klarar av. Samma sak med stuvade makaroner, det är ju liksom inte... Gott? Alls?
 
Vad du mest fram emot den kommande veckan?
I matväg? Oklart. Har en känsla av att ingen kommer att göra nån veckohandling så det blir nog kylskåpsrens, men jag har grejer hemma till en fänkålssoppa med kallrökt lax så det får det nog bli nån dag i veckan åtminstone. I icke-matväg ser jag mest fram emot att jag ska åka upp till Sågmyra på fredag för att fira Jenny som fyller 30 i dagarna 3. Nej, hon fyller inte 30 i 3 dagar men hon ska firas i 3 dagar. Oklart hur hon kan fylla 30 redan då det var typ 1 år sen hon och Des hade 18-årsfest i Gopa Bystuga och vi halsade Sourz Pineapple, dansade till Alexander Kyckling och ja.. Ni vet hur det brukade sluta. 
 
Nu ska jag klä på mig, snygga till mig och gå till jobbet. Bidra lite till välfärdssamhället. Hade!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rubriken är min bästa rad från den låten, dessutom sant! Snart kommer jag och hämtar dig! Ska bara dricka lite kaffe och städa lite..

Svar: Ja, det var ju du som introducerade den låten för mig ja! Bra gjort! :)
Pernilla

2017-05-28 @ 12:04:44
Postat av: Älskar stuvade makaroner och Alexander kyckling.

En mästare på cykling

Svar: Sluta vara äcklig.
Pernilla

2017-05-29 @ 11:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0