Låt mig förstöra dig helt och hållet och göra din kärlek svår och krånglig.

Bästa sättet att inleda veckan? Med en ledig dag såklart! Näst bästa sättet att inleda veckan? Att gå igenom vad vi gjorde och framför allt vad vi åt förra veckan. Nu kör vi!

Först var det måndag. Då blev det Korv Stroganoff och Kvarngryn till middag. Något som gjorde Jimmy mycket upprörd då Korv Stroganoff tydligen är en av "hans maträtter" och jag inte bara kan komma och ta över hans maträtter, för vad ska då han laga? Han bestämde sig för att istället göra en italiensk korvgryta lite senare i veckan, och så på måndagseftermiddagen la kocken på Ofelias förskola upp en bild på instagram om att de hade ätit italiensk korvgryta till lunch. Vi ligger nog inte på plus nu, vare sig jag eller kocken på förskolan... Ofelia smakade på en korvbit sen åt hon 2 portioner kvarngryn.
 
I tisdags hade Ofelia sin bästis med sig hem efter förskolan, det var fullt ös medvetslös med en IronMan och en Elsa som nog hann plocka fram varenda leksak som Ofelia har i sitt rum och ställa dem på andra ställen i lägenheten. Men roligt hade de och det är väl huvudsaken. Sen gjorde jag Jimmys liv ännu värre genom att sno en annan av "hans maträtter" och göra Kyckling i Röd Curry och Ris till middag. Det blev så starkt så jag inte kunde äta upp, fastän jag drack ungefär 5 glas mjölk till. Ofelia åt ris och grönsaker.
 
Sen var det onsdag. På onsdagar jobbar jag sent så då får Jimmy fixa maten han lagade den Italienska Korvgrytan med Salsiccia, potatis, soltorkade tomater och grejer. Ofelia har ju aldrig varit speciellt förtjust i kött och nu när hon har insett att kött är gjort av djur äter hon det inte överhuvudtaget. Det är ett konstant frågande så fort hon ska stoppa nåt i munnen: "Är gröt gjort av djur? Är russin ett djur? Är äpple ett djur? Är juice gjort av djur?" Så hon åt soltorkad tomat och senap till middag...
 
Torsdagar jobbar jag också sent och Jimmy fixade en Pasta med Kikärtor och Tomat. Det var gott, det gick snabbt, det var djurfritt och innehöll favoriten kikärtor, alla var nöjda och glada.
 
Om jag jobbar sent på tordagar så jobbar jag desto tidigare på fredagar, 03.45 på morgonen ringer klockan och ungefär en timme senare ska jag vara på jobbet. Nåja, fördelen med att börja tidigt är att man får sluta tidigt. Så klockan 14 brukar jag hämta Ofelia på förskolan, sen gick vi till "vårat café" och äter mellanmål. Efter det traskade vi hem och slängde ihop en pizzadeg för på kvällen vankades det Fredagspizza! Jag kände mig lite äventyrlig och hade fetaost, champinjoner och pesto på min. Ofelia och Jimmy hade paprika, fetaost och skinka på sina. När jag upplyste Ofelia om att skinka också kommer från djur fick jag svaret: "Ja, men skinkdjur gillar jag faktiskt!" 
 
I lördags skulle vi ju på cykeltur, det gick sådär då det visade sig att däcken på Ofelias cykel var helt trasiga och det inte spelade någon roll hur mycket vi pumpade för det kom inte in någon luft i dem ändå. Så vi drog fram fotbollsmål ur förrådet och spelade lite fotboll i trädgården istället. Sen tittade vi på skidor och på kvällen åt vi Lax i Hummersås med Potatismos och Jimmy muttrade något om att på lördagar ska man ju äta goda grejer, inte lax. Ofelia som utropade: "JAA! LAX!! POTATISMOS!" när jag lagade maten insåg sedan att lax är en fisk och åt bara potatismos... Sen gjorde jag och Ofelia Chokladmilkshake med Hallongrädde till efterrätt. Den åt åtminstone alla av utan några invändningar.
 
I söndags gjorde vi ingenting vettigt alls. Tittade på längdskidor, åkte och veckohandlade och sen lagade jag Lammspett med Smörstekta Vaxbönor till middag. De smörstekta vaxbönorna ska tydligen bli "precis som pommes frites" och det var de väl också tills jag öste på massor med smör och de blev alldeles brända. Lite försiktigare på stekpannan nästa gång alltså så blir det nog bra. Lammspetten var goda åtminstone. Sen badade och nattade vi barn och så tittade jag och Jimmy på The Lobster som var väldigt knasig och ändå bra. 
 
Det var den veckan det. Nu är det en ny och jag har lovat Ofelia att vi ska åka in till stora biblioteket i stan, så det ska vi göra nu. Eventuellt ska jag ta av mig pyjamasen och ta på mig ordentliga kläder först, men jag lovar ingenting.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0