Jag drar mig för att använda ordet Facebook i en text jag skrivit, men det var så längesen jag såg dig i verkliga livet.

Fredagkväll och sambon sitter parkerad framför hockey på teven och barnet sitter parkerat bredvid honom med sin platta. Själv törs jag inte sätta mig där för så fort jag råkar titta mot teven när det är hockey på teven så frågar Jimmy om jag tittar efter någon speciell. Nej. Loui Eriksson spelar inte i Leksand, så jag tittar väl liksom bara på teven i allmänhet. Det är ju en fin teve. Dyr var den också, så det är väl bra att jag tittar på den. 
 
Nu byter vi raskt ämne till något annat som är dyrt. Nämligen saffran. Tycker jag om saffran? Tycker jag inte om saffran? Jag vet inte. Jag är inte överförtjust, så mycket kan jag säga. Jag tycker bättre om det i mat än vad jag tycker om det i sötsaker. Men det är ju vackert och de flesta andra människor här i världen tycker ju om det så när vi hade MBT med jultema förra veckan så tyckte jag ändå att det var läge att göra något med saffran. Det blev en gammal välbeprövad klassiker eftersom alla vet att saffran + hallon = sant.
 
Hallongrottor med saffran
 
ca 25 st
 
1 pkt saffran (0,5 g)
1 dl florsocker
200 g kallt smör
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
 
hallonsylt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Nu ska ni få ett hemligt tips av mig: häll en liiiten skvätt vodka i en skål.
Ner med saffran i vodkan bara.
Låt den ligga där och bli lite lullig medan du börjar med mördegen.
Arbeta ihop samman florsocker, smör, potatismjöl och vetemjöl i en matberedare,
eller med händerna.
Tillsätt din lilla saffransvodka.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla kulor av degen (ca 25 g per boll blir bra) och lägg på bakpappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i varje kula och fyll med lite sylt.
Grädda i ca 12-15 minuter.
 
Jaha. Varför i hela friden ska jag supa ner min saffran? Tänker du nu. Jo, för att om du blandar din saffran med vätska så ger den så förbannat himla mycket mer smak än när du bara slänger ner den direkt i degen. Det går bra med konjak också. Eller rom eller ja. Ni fattar grejen.
 
Så. Fredag var det ja. Jag har glömt bort #flamingofredag igen. Varför blir det alltid så? Imorgon är jag liksom till och med ledig! Jobbar visserligen på söndag, men det är ju en annan historia. Imorgon ska vi klä granen och slå in paket. Jag trodde att jag var färdig med julklappsinköpen och så får man plötsligt veta att Pippens julklapp är slutsåld. Bah. 13-åriga killar är ju så himla lätt att hitta julklappar till liksom. Eh. NÄ! De är ju inte det. 13-åriga killar kanske inte heller vill bli kallade för Pippen längre. Å andra sidan vill 32-åriga tjejer inte bli kallade för Prillan heller men det är då ingen av mina fastrar, mostrar, morbröder eller farbröder som bryr sig om det så då kan väl inte jag vara sämre. Pippen it is.
 
Nu ska jag äta chips!!
 
R. Kelly - Ignition (Remix)
 
('cause it's the freaking weekend!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0