Han kommer för att ge dig allt du önskat dig under året som gått.

Söndag utan söndagsångest? Är det möjligt? Ja. Om man är ledig på måndagen så går det alldeles utmärkt. Det är som jag nämnt tidigare mitt bästa tips mot söndagsångest: skaffa ett jobb där du jobbar söndagar. Då kan du ha ångest konstant istället. Hoho. Nu blir det söndagslista!
 
Största bedriften i köket den här veckan?
Det får nog våra hyresvärdar stå för som fixade stoppet i avloppet som gjorde så att vi hade vatten i hela skåpet under diskhon i fredagskväll. Matmässigt? Jaha. Jag gjorde den alltid lika goda Rödbetsrisotton Med Chèvre och Sparris i torsdags. Den är fin den. Men roligast var det nog i tisdags på jobbet när jag gjorde champinjonsoppa som fyra (4!) olika lunchgäster kom fram och sa att var den godaste svampsoppa de någonsin ätit. Då var jag en riktig liten mallgroda resten av dagen vill jag lova!
 
 
 
Vad åt ni i helgen?
I fredags åt vi en lasagne med hasselnötskräm och champinjoner, i lördags var jag pillig och gjorde färska vårrullar fyllda med krispig tofu, risnudlar, salladslök, böngroddar och morot. Till det hade vi en jordnötsdip. Och idag är det söndag och jag har jobbat hela dagen och hade ungefär 0 energi till att laga middag, så det blev julskinkssmörgås på vörtbröd.
 
Vad bjöd du på för fredagsfika?
En kladdkaka med körsbär blev det till Jimmy och hans arbetskamrater. Själv var jag otrogen mot mitt och Ofelias stammisfredagsfika-café och gick istället till pizzerian bredvid jobbet eftersom vi på mitt jobb numera är bästis med pizzabagarna där. (Vilket alltså betyder gratis pizza. Yay!)
 
 
Några misslyckanden i köket den senaste tiden?
Lyckades bränna vid den första omgången hasselnötter till lasagnen i fredags när jag skulle rosta dem. Det luktar fortfarande brända nötter i hela huset. Rosta inte nötter samtidigt som du försöker bada ditt barn är mitt tips.
 
Vad du mest fram emot den kommande veckan?
Vi har inte gjort någon matsedel för jag tänkte vi skulle äta ur kylen innan det är dags för oss att åka upp till Sågmyra  så jag vet inte alls. Hoppas att jag ska drabbas av någon slags energiboost och orka göra lite julgodis eller julbaka någonting för lusten till det har försvunnit helt och hållet i år. Annars ser jag givetvis mest fram emot att få åka upp till Sågmyra. Och få julledigt! 
 
Justin Bieber & Boyz II Men - Fa La La
 
(så himla bra att Biebs har ett julalbum också. man behöver liksom aldrig någonsin lyssna på någonting annat! jimmy blev så helt fantastiskt glad när jag upptäckte det, nästan gladare än mig tror jag!)

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Gör typ inget ALLS samtidigt som du badar barn är mitt tips. Been there done that, brandvarnare är allt jag säger om den saken. Är ju fint att den fungerar.

Svar: Nä, när man badar barn borde man bara sitta bredvid dem i badrummet iklädd våtdräkt...
Pernilla

2017-12-17 @ 21:49:00
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0