Jag kan inte prata, har ingenting mer att säga. Det är som att det inte finns något imorgon, eller ens en gårdag.

Puh. Den här veckan alltså. Det har varit högt, lågt och hit och dit mest hela tiden. Veckan började finfint med att jag vann en soffa! En blå uppblåsbar soffa som det står OLW på *emojin som skrattar så den gråter*. Sen hade vi inbrott samtidigt som jag och Ofelia var hemma, så vi fick sitta inlåsta i vår lägenhet och vänta på att polisen skulle komma och det var mest kaos och kalabalik. I lördags fick vi en 4-åring i familjen så då vankades det kalas där födelsedagsbarnet var genomförkyld och febrig och det är hon fortfarande. Det är lite mycket nu alltså, men men... Som det står på kidsens underarmstatueringar: "This too shall pass"
 
Jag har stulit en lista från Charlotta, så tills jag får ordning på mina tankar och mitt liv så får ni hålla till godo med den.
 
Största bedriften i köket den här veckan?
Att jag överhuvudtaget lyckades ordna fika till Ofelias kalas får jag väl själv säga att jag är nöjd med. Så blev ju faktiskt choklad- och blåbärstårtan som hon önskat sig både riktigt god och helt okej fin också.

 
Vad åt ni i helgen?
I fredags hade jag fullt upp med att fixa tårta, fika, slå in presenter etc. så det blev faktiskt hämtpizza, i lördags var det kalas för Ofelia så då blev det vegetarisk buffé (fick inte en enda kommentar om det faktiskt, inte ens från min pappa!) med lite all möjlig plockmat och efterföljande fika och idag ska vi äta kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och svamp.
 
Vad bjöd du på för fredagsfika?
Jag hann ju inte göra nåt pga Ofelias kalasförberedelser och eftersom jag under torsdagskvällen hade fullt upp med att prata med polisen etc, men i lördags bjöds det på björnbärsmuffins, marmorerade chokladrutor, kanel- & whiskeykola och kokosmums.
 
Några misslyckanden i köket den senaste tiden?
Gjorde en galet blaskig broccolisoppa i tisdags, den smakade bra men den var som rinnande vatten i konsistensen. Tack och lov fanns det goda quesadillas att äta till.
 
Ditt bästa söndagstips?
Gör ingenting! Ät långfrukost, skrota runt i pyjamas hur länge du vill, planera lite inför kommande vecka och såhär på hösten är det ju världens bästa tillfälle att dra igång ett långkok eller något annat köksprojekt. Förra söndagen gick vi ut i trädgården och plockade ca 40 kg äpplen som vi sedan råsaftade, kokade upp i Jimmys bryggningsapparat och nu står den nere i källaren på jäsning och ska så småningom bli äppelcider. Annars är mitt absolut bästa tips för att slippa söndagsångest att skaffa ett jobb där du jobbar även helger, då spelar det liksom ingen roll om det är vardag eller helg för dina lediga dagar kan inträffa lite närsomhelst.
 
Nu ska jag gosa lite med det febriga barnet innan det är dags att fixa söndagsmiddagen. Ha det fint tills vi hörs igen ärade publikum! 
 
Andrew Combs - Long Gone Lately

Kommentarer
Postat av: sofie

Hua! Läskigt det där med inbrottet. Bra att ni har en vakthund Ofelia. Eller inte. Fyraåringar är underbara. Likaså femåringar. Underbara men jävligt tjatiga!
Jag har sist i världen upptäckt att quesadillas är ett perfekt tillbehör till tex soppa. Det har O också och frågar ofta efter det.... :) Hoppas ni får en bättre vecka.

2016-10-09 @ 20:57:44
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0