Nu vill jag bara dansa och flyga vindens väg och vackert landa sen.

Den här veckan har väl inte riktigt börjat som det var tänkt, men det är väl så det är med livet och dess förgänglighet. Jag tänkte istället fokusera på förra veckan och dess matsedel.
 
Förra måndagen var Ofelias sista dag på jullovet så hon och jag var hemma och gjorde inte mycket alls. Gick ut en sväng och hoppade i vattenpölarna då snön som hade kommit under helgen naturligtvis var tvungen att smälta bort. På kvällen åt vi en marockansk kikärtsgryta med torkade aprikoser, kanel och harissa. Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som brukar finnas i små tuber i de flesta mataffärer och har ni inte testat den så gör det. Det är starkt men gott som tusan, i grytor eller bara att doppa vitt bröd i innan maten. 
 
 
I tisdags var det tillbaka till vardagen igen och med den kom kylan. Så då passade det väldigt bra med pumpasoppa med sambal oelek och gräslök till middag. Till det gjorde jag toast (eller tostmacka som fritidspedagogen på min högstadieskola sa), varför gör man inte det oftare? Så himla gott ju! Jimmy fick nån cheddargratäng-krydda av sin mamma för ett tag sen som jag inte haft en aning om vad jag ska använda den till, så jag drog några varv med den i toasten och det gjorde jag så j-vla rätt i. Soppan var också väldigt god förresten, icke att förglömma.
 
I onsdags åt vi kikärtsbiffar i libabröd med fetaost, oliver och kebabsås. Jag tycker ju att människor, speciellt vuxna, som inte tycker om mat eller är väldigt kräsna är det tråkigaste som finns i hela världen. Vilket fått mig att inse att om jag ska klaga på dem måste jag ju själv lära mig att tycka om all mat. Så nu kämpar jag med att lära mig äta oliver, koriander och skaldjur. Oliver var faktiskt inte alls särskilt svårt att börja tycka om, koriander är fortfarande kämpigt och skaldjuren har jag knappt orkat börja med ännu. Men jag ska!
 
Torsdagen bjöd mest en himla massa möten hit och dit för min del så framåt kvällen var jag till hälften ångestfylld och till hälften hoppfull och då åt vi tacokyckling med mexikansk potatissallad. Tacokyckling är kycklingfilé som man (i vårat fall var det Ofelia) penslar med olja blandad med tacokrydda och sen steker i ugnen. Mexikansk potatissallad är vanlig creme fraiche- /majonnäsbaserad potatissallad som du blandar ner avokado, tomat och majs i. Jag tvivlar på att någon mexikan i världshistorien någonsin hört talas om detta men enligt tidningen Buffé så är det så det ligger till.
 
I fredags hade jag och Ofelia besök av Lotta, Bastian och Ellie under eftermiddagen. Ofelia och Bastian körde maraton-lopp runt, runt hela lägenheten och Ellie passade på att undersöka öppna spisen lite mer ingående. Jag och Lotta åt kladdkaka. Sen skickade vi hem dem och när Jimmy kom hem åt vi tortellini med sojabönor, pesto och ricotta.
 
Lördagen var sådär allmänt myspysig som man tror att alla familjer alltid har det pga fejkliv på instagram. Vi tittade skidor, gick på loppis och köpte en telefonbänk (som jag har letat!), åkte plastpåse i pulkabacken och sen gick vi hem och käkade kryddig fläskkarré med ris och sweet chili-kräm och på kvällen tittade jag och Jimmy på den nya Johnny Depp-filmen och åt chirre och dirre.
 
Veckan avslutades på bästa sätt med söndagspizza. Tips från bagar'n (dvs: JAG!!): ha hälften durumvete, hälften vetemjöl i pizzadegen, du kommer inte att bli besviken. Tips från Ofelia: ha fetaost på pizzan. Ät paprika som om det vore ett äpple. Yes, det sistnämnda gör hon så ofta hon får chansen. Går runt med en hel paprika och handen och äter den så. Att ha den på pizzan är hon däremot inte så intresserad av.
 
Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Och tack för alla fina kommentarer, sms och omtanke jag fick på mitt förra inlägg. Ni är för bra allihopa! Puss och kram.
 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Telefonbänk? Sitter man där och instagrammar?😆

Svar: den går även utmärkt att sms'a på ;)
Pernilla

2016-01-18 @ 22:16:24
Postat av: Kim

Den marockanska soppan vill jag ha recept på - tacksåmycket!
Har återupplivat varma mackor, inte riktigt som toast, men ändå. Satan vad gott.

Svar: det ska vi nog kunna ordna, jag ska bara komma ihåg varifrån jag stal det från början...varma mackor ja! det äter vi typ aldrig, fastän det är så satans gott när man väl gör det, konstig det där...
Pernilla

2016-02-05 @ 10:15:31
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0