Han var väldigt bra på att sms'a men kunde inte konversera överhuvudtaget.

Idag är det måndag! Vet ni vad det innebär? Ja, att alla människor som man vill slå på käften skriver jobbiga saker som "ny vecka, nya tag!" och "det är inte måndagar som suger, det är ditt liv!" i sina statusrader på facebook, tänker ni. Och det är förvisso sant. Men det innebär också att jag tänker dela med mig av vad vi åt förra veckan här i min blogg. Yes, förra veckans matsedel kommer här, för första gången sen i... juni?! Äh, vem bryr sig. Det är inte mitt blogguppdaterande som suger, det är ditt liv. Nu börjar vi:
 
Veckan inleddes med ledig dag för mig och Ofelia, vi drog in till stan och fixade de sista julklapparna, köpte lite smått och gott till oss själva och sen åkte vi hem och gick ut och lekte istället. På kvällen åt vi en återkommande gammal goding i vårat kök: Indisk vegpytt. Klyfta potatis, skala och dela morötter och släng detta på en plåt tillsammans med blomkål och quornbitar. Blanda med olja, garam masala och gurkmeja. In i ugnen ca 30 minuter på 225 grader. Servera med mango chutney, raita och kanske lite naan om du vill. 
 
I tisdags var det lucia. Ofelia hade efter många om och men (tack och lov!) ändrat sig från att vara Elsa till att vara pepparkaksgumma och jag hade fått byta skift på jobbet och jobbade därför till 18.30, så det var Jimmy som var middagsansvarig. Han har steppat up sitt game på sistone ska ni veta. Så i tisdags fick vi Majsstuvade makaroner och korv. Jag tycker ju lite om stuvade makaroner som jag tycker om pannkaka, men det kan ju faktiskt inte Jimmy hjälpa så jag åt snällt ändå. Det gjorde inte Ofelia.
 
Onsdagen hade jag återigen sena skiftet på jobbet så Jimmy gjorde Grönsakswok med Nudlar som stod på bordet och väntade när jag kom hem.
 
Det var precis samma sak i torsdags också, fast med skillnaden att Ofelia hade 40-graders feber när Jimmy hämtade henne på förskolan, så vi fick liksom äta och trösta barn samtidigt. Men det som Jimmy hade lagat var en Fransk Kycklinggryta med Ris. Ja, jag säger ju att han har steppat up sitt matlagnings-game, snart blir jag väl utslängd ur mitt eget kök.
 
 
Eftersom Ofelia var sjuk i fredags och Jimmy skulle med ett tåg till Malmö så jobbade jag bara halvdag, fördelen med att börja 5 på morgonen är ju att du kan gå hem klockan 9.30 och ändå ha jobbat 50%. Så resten av dagen gjorde vi inte mycket alls, men med en bortrest Jimmy passade vi på att äta en Kallrökt Laxpasta till middag. Sen när Ofelia hade somnat passade jag på att slå in massor av julklappar, titta på Criminal Minds och äta naturgodis. Och dreggla lite över Howlin' Pelle i buren. (Musikhjälpenburen alltså. Har inte stängt in honom i en bur här hemma. Ännu.)
 
På lördagen var Ofelia feberfri och lite uttråkad, så vi åkte in till stan och gick på bio. Pettson & Findus - juligheter såg vi. Den var tysk. Det märktes. Ofelia tyckte att den var bättre än Hitta Doris. Sen mötte vi upp Jimmy som kom med tåget och så åkte vi och handlade en himla massa goda grejer som vi skulle äta på kvällen då vi hade Tapaskväll. Det fanns ost & kex, oliver, chili drops, morötter & dip, charkuterier, jordgubbar, oliver, paprika, vitlöksbröd och andra goda grejer. Hälften av det ligger fortfarande kvar i kylen, det är inte så dumt att veta!
 
I söndags skulle vi gå upp tidigt för att åka och veckohandla och sedan fixa med granen och klä den. Men så blev Jimmy sjuk och 13.30 gick hela familjen fortfarande runt i pyjamas. Så jag fick helt sonika ta barnet under armen och så fick vi åka och veckohandla själva. Om det gick bra? Well, vi överlevde båda två. Sen åkte vi hem, släpade upp granen ur förrådet och klädde den. Julkänslan är fortfarande på villovägar dock. Så vi tog en tripp till Thailand istället och åt Mussaman Curry med Ris till middag. Det var gott och välbehövligt för nu kommer det väl några veckor med julmat och det är ju... Inte särskilt kul alls faktiskt.
 
Idag är jag mest trött eftersom det kom ett hostande litet knytt in till mig vid midnatt ungefär och jag skulle upp vid 04.30 i morse. Det slutade med att jag sov i Ofelias säng, Jimmy sov på soffan och Ofelia låg ensam i våran 1.80-säng. Härligt! Nåja, hon sover faktiskt i sin egen säng och hela nätterna 98 nätter av 100, så jag ska faktiskt inte klaga. Eller så får jag klaga eftersom det betyder att jag inte är van vid såna här nattliga äventyr? Hm... Det tåls att funderas på. Nu ska jag mixa smoothie, städa köket och andra roliga kvällssysslor Om vi inte hörs innan så säger jag redan nu: God Jul & Gott Nytt År!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0